SACCSIV – blog ortodox

CE PARERE AVETI? De la 1 martie: NOUA POLITICA DE CONFIDENTIALITATE GOOGLE

Posted in GOOGLE, internet by saccsiv on februarie 24, 2012

   Iata ce aflam din articolul ATENŢIE! De la 1 martie, Google ştie TOT CE FACI! Află cum să-ţi ştergi urmele până nu e prea târziu:

În mai puţin de o săptămână, Google va aplica schimbările controversate ale politicii sale de confindeţialitate care vor permite companiei să obţină, să stocheze şi să folosească informaţii personale despre utilizatori.
De la 1 martie, nu vei mai avea voie să foloseşti Google fără să completezi datele necesare noii politici de confidenţialitate, care vor ajuta la crarea unui profil permanent, ce va conţine, numele vostru, sexul, localitate şi chiar şi orientarea sexuală.

Înainte însă de acea dată, mai puteţi face un singur lucru: să vă ştergeţi istoria de browsing din Google pentru ca din momentul aplicării noii politici să nu puteţi fi monitorizat decât din acel moment înain

Libertatea.ro vă oferă paşii pe care îi aveţi de făcut pentru a vă şterge istoria de căutări Google:

1. Mergeţi pe site-ul Google şi logaţi-vă în cont. Apăsaţi pe numele vostru, în dreapta sus, şi selectaţi din meniul dropdown „Account Settings” sau „Setările contului”.

2. În noua fereastră care vi se deschide, găsiţi în secţiunea „Services” sau „Servicii” un link către „View, enable, or disable web history” sau „Vizualizaţi, activaţi sau dezactivaţi Istoricul web”

3. Acum puteţi elimina tot Istoricul web de pe google apăsând pe butonul Remove all Web History sau Eliminaţi tot Istoricul Web. Odată ce aţi făcut acest lucru, istoria va rămâne dezactivată până în momentul în care veţi dori să o reporniţi.

Atenţie, însă! Chiar dacă vă veţi dezactiva istoria web, asta nu îi va opri pe cei de la Google să adune şi să stocheze informaţiile legate de căutările voastre şi să le folosească în scopuri interne. În acest caz, Google trebuie însă să şteargă datele în 18 luni.

DACĂ nu aveţi cont pe Google, nu aţi scăpat monitorizare. În cazul în care nu vă veţi loga, fie pentru că nu aveţi cont, fie pentru că nu doriţi să vă faceţi unul, căutările vă vor fi monitorizate prin IP-ul computerului.

Chiar dacă deocamdată nu se ştie exact cum va folosi Google această combinaţie de informaţii pe care le obţine despre noi, politica de confidenţialitate a fost criticată pe întregul mapamond.

„Lucruri pe care le făceai până acum într-o relativă anonimitate, vor fi de aici înainte asociate cu numele tău, faţa ta, numărul tău de telefon. Dacă foloseşti servicii Google, trebuie să fii de acord cu această politică”, a declarat Mat Honan, specialist la site-ul Gizmodo.

Intră AICI pentru a citi ÎN ÎNTREGIME politica de confidenţialitate Google, care va intra în vigoare de la 1 martie 2012!

Comentariu saccsiv:

   Am intrat pe link-ul indicat si am extras cateva chestii:

Colectăm informaţii în două moduri:

 • Informaţii pe care le furnizaţi. Pentru multe dintre serviciile noastre, este nevoie să vă creaţi un Cont Google. Când creaţi unul, vă solicităm informaţii cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon sau de carte de credit. Dacă doriţi să beneficiaţi la maximum de funcţiile de distribuire pe care le oferim, este posibil să vă solicităm, în plus, să creaţi un Profil Google  vizibil pentru public, care poate include numele şi fotografia dvs.

Cum utilizăm informaţiile pe care le colectăm

[…]

Putem să utilizăm numele pe care îl furnizaţi în profilul Google în cadrul tuturor serviciilor pe care le oferim şi care necesită un Cont Google. În plus, putem să înlocuim numele anterioare asociate cu Contul dvs. Google, astfel încât să fiţi reprezentat consecvent în cadrul tuturor serviciilor noastre. Dacă alţi utilizatori au deja adresa dvs. de e-mail sau alte informaţii care vă identifică, putem să le afişăm informaţiile vizibile în mod public din Profilul Google, cum ar fi numele şi fotografia dvs.

Informaţiile pe care le distribuiţi

Multe dintre serviciile noastre vă permit să distribuiţi informaţii către alte persoane. Reţineţi că atunci când distribuiţi informaţii în mod public, acestea pot fi indexate de motoarele de căutare, inclusiv de Google. Serviciile noastre vă oferă diverse opţiuni de distribuire şi de eliminare a conţinutului.

Informaţiile pe care le distribuim

Nu distribuim informaţiile cu caracter personal către companii, organizaţii şi persoane din afara Google, decât dacă intervine una dintre următoarele situaţii:

 • Cu consimţământul dvs.

Vom distribui informaţii cu caracter personal către companii, organizaţii sau persoane din afara Google atunci când avem consimţământul dvs. în acest sens. Solicităm consimţământul de înscriere pentru distribuirea oricăror informaţii speciale cu caracter personal.

 • Către administratorii de domenii

În cazul în care Contul dvs. Google este gestionat de un administrator de domeniu  (de exemplu, în cazul utilizatorilor Google Apps), atunci administratorul dvs. de domeniu şi distribuitorii care furnizează asistenţă pentru utilizatori în cadrul organizaţiei dvs. vor avea acces la informaţiile din Contul Google (inclusiv la e-mail şi la alte date). Administratorul dvs. de domeniu ar putea:

  • Să vizualizeze statisticile referitoare la contul dvs., cum ar fi cele legate de aplicaţiile pe care le instalaţi.
  • Să modifice parola contului dvs.
  • Să suspende sau să anuleze accesul dvs. la cont.
  • Să acceseze sau să păstreze informaţiile stocate ca parte a contului dvs.
  • Să primească informaţii despre contul dvs. pentru a îndeplini cerinţele legii aplicabile, reglementările în vigoare, procedurile legale sau solicitările guvernamentale executorii.
  • Să vă restricţioneze posibilitatea de a şterge sau de a edita informaţiile ori setările de confidenţialitate.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi Politica de confidenţialitate a administratorului dvs. de domeniu.

 • În vederea prelucrării externe

Furnizăm informaţii cu caracter personal afiliaţilor noştri sau altor parteneri de afaceri sau persoane de încredere pentru a le prelucra în numele nostru, pe baza instrucţiunilor noastre şi în conformitate cu Politica noastră de confidenţialitate şi cu orice alte măsuri corespunzătoare de confidenţialitate şi securitate.

 • Din motive legale

Vom distribui informaţii cu caracter personal către companii, organizaţii sau persoane din afara Google în cazul în care considerăm cu bună credinţă că accesarea, utilizarea, păstrarea sau dezvăluirea informaţiilor respective sunt necesare în mod rezonabil pentru:

  • Respectarea legii aplicabile, a reglementărilor, a procedurilor legale sau a solicitărilor guvernamentale executorii.
  • Punerea în aplicare a Termenilor şi condiţiilor în vigoare, inclusiv investigarea posibilelor încălcări ale acestora.
  • Detectarea, prevenirea sau combaterea în alt mod a fraudei, a problemelor de securitate sau de ordin tehnic.
  • Protejarea împotriva încălcării drepturilor, proprietăţii sau siguranţei companiei Google, a utilizatorilor noştri sau a publicului, aşa cum se stipulează sau se permite prin lege.

Putem distribui în mod public şi către partenerii noştri, cum ar fi editorii, agenţii de publicitate sau paginile de internet conexe, informaţii cumulate, care nu identifică personal utilizatorii. De exemplu, putem să distribuim informaţii în mod public pentru a indica tendinţe ale utilizării generale a serviciilor noastre.

În cazul în care compania Google este implicată într-o fuziune, într-o achiziţie sau într-o vânzare de active, vom continua să asigurăm confidenţialitatea tuturor informaţiilor cu caracter personal şi vom notifica utilizatorii afectaţi înainte ca informaţiile cu caracter personal să fie transferate sau să intre sub incidenţa unei alte Politici de confidenţialitate.

Comentariu saccsiv:

   Rog pe cei ce se pricep sa-si expuna o parere.

In Libertatea scrie:

De la 1 martie, nu vei mai avea voie să foloseşti Google fără să completezi datele necesare noii politici de confidenţialitate, care vor ajuta la crarea unui profil permanent, ce va conţine, numele vostru, sexul, localitate şi chiar şi orientarea sexuală.

   Nu mi-e clar: nu vom mai putea folosi nici motorul de cautare?

Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul in limba romana): DEZVALUIRI SINISTRE despre Google, ADN uman si controlul total

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

CEO GOOGLE: ANONIMITATEA pe INTERNET este UN LUCRU PERICULOS iar guvernele ii vor cere sfarsitul …

GOOGLE: prin programul Street View a copiat în secret miliarde de emailuluri, parole şi date personale din computere private

Eric Schmidt, CEO GOOGLE, vorbeste despre posibilitatea unui IMPLANT Google – un CIP sub piele care te va urmari si va furniza acces web facil …


55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 24, 2012 at 5:27 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • Cosmin said, on februarie 27, 2012 at 6:03 pm

   Va recomand sa incepeti sa utilizati Linux! O varianta prietenoasa, simpla, intuitiva si care nu are nevoie de instalare (se poate boota direct de pe CD si ocupa vreo 350 Mb) este Lucid Puppy (Puppy 5.2.8). Instalati apoi TOR browser anonymus. In felul acesta nu va poate fi detectat IP-ul pt. ca reteaua TOR foloseste celelalte calculatoare ca pseudo-servere. E legal si simplu si e un mijloc eficient de a preintampina monitorizarea (cel putin cea efectuata de serviciile noastre si nu numai). Daca va hotarati pt. varianta asta si aveti nevoie de ajutor sunt forumuri dedicate special celor care s-au decis sa nu se lase speriati de Linux. Va pot da un ajutor personal in masura in care ma pricep: minca_cosmin2005@yahoo.com

   Apreciază

 2. STOP RFID 666 said, on februarie 24, 2012 at 5:38 pm

  Apreciază

 3. Toma said, on februarie 24, 2012 at 5:42 pm

  Tehnic va spun, inchideti-va conturile la Google. Exista multe variante de conturi gratuite de email cel putin la fel de bune si care nu va urmaresc asa.
  La fel, nu mai folositi YahooMail sau Hotmail. Sunt din aceeasi grupa.
  Fiti atenti cu Yahoo messenger ca pastreaza loguri cu absolut toate discutiile purtate pe messenger.

  Skype e mai bun si iti cere sa iti faci o adresa email la ei ca folosesti serviciul. Si merge mult mai bine decat Yahoo si la chat si la voce.

  Servicii de email aveti aici gramada:
  http://www.myfreewebmail.com/ (linkurile din stanga)
  http://www.worldsiteindex.com/wdirc1272237184

  Puteti sa nici nu mai folositi Google ca motor de cautare. Alternativele ideale sunt:
  https://ixquick.com/eng/
  https://duckduckgo.com/
  Ratusca are un privacy foarte bun.

  Nu e mai putin adevarat ca in spatele acestor servicii pot fi giganti ca Google, dar e putin probabil ca ei sa sponsorizeze alte servicii decat ale lor cand oricum toti merg pe serviciile lor.

  Apreciază

  • cineva said, on februarie 24, 2012 at 6:30 pm

   Toma, nu este numai problema conturilor Google. Eu de exemplu n-am folosit niciodata google, ci doar termenul de ‘a googla’ adica a cauta pe internet. Si desi nu este nici asta mai breaz folosesc ca motor de cautare yahoo.
   Problmea este ca multi se ascund in spatele google. De exemplu am un cont youtube care a fost legat cu aprope un an in urma de google. Iarasi o multime de ziare pe care obisnuiam sa fac comentarii iti cer astazi autentificarea google sau yahoo. Dar pana si conturile de YAHOO necesita astazi o autentificare google. Imagineaza-ti google ca o fiara carora toti ceilalti ii dau puterea dar se plang ca numai ea incalca dreptul la viata privata.
   Ideea este ca nimic pe internet nu mai este privat. Nu stiu daca a fost vreodata dar cu atat mai putin astazi.

   Apreciază

   • Alice in Wonderland said, on februarie 24, 2012 at 8:15 pm

    Asa este, nu sunt o buna cunoscatoare in IT dar din cele ce tot citesc, facebook,google etc… toate parca au inceput un program global de „protocoale” plus Acta… produce un fel de isterie… un razboi internautic, unii inteleg, unii asculta parerile celor care inteleg si … nu stiu cum este mai intelept de ales.

    Apreciază

 4. cineva said, on februarie 24, 2012 at 6:55 pm

  Daca cumva nu stiti cu cine colaboram pe internet si ce se ascunde in spatele unor nume, aflati ca
  Yahoo inseamna bruta sau monstru. Termenul a fost impurmutat din cartea Calatoriile lui Guliver de Jonathan Swift unde era folosit pentru a desemna o specie de monstrii.
  Iar cuvantul Google a fost inventat si folosit pentru prima data de catre Enid Blyton in cartea sa de indoctrinat copiii numita ‘The Magic Faraway Tree’ si care tradus aproximativ ar veni ‘copacul fermecat’. In acea carte ‘google buns’ erau niste prajituri magice. Pe de alta parte se stie prea bine ca idea de tree of life sau arborele vietii, desi pare rupta din Scripturi, este de fapt o referinta directa la conceptul ocult cu acelasi nume.

  Apreciază

 5. colaps said, on februarie 24, 2012 at 7:09 pm

  Tristul adevăr este că pe zi ce trece, vom ajunge să avem mai multă încredere în mafia rusească decât în Google.

  Apreciază

 6. mikke12 said, on februarie 24, 2012 at 7:15 pm

  si daca nu am cont de google?

  Apreciază

 7. ahmed said, on februarie 24, 2012 at 7:45 pm

  saccsive, ce cauta dorneanu asta pe siteul tau?

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 24, 2012 at 7:58 pm

   ahmed

   Inca nu m-am dumirit. Are si comentarii ciudate, dar m-am gandit ca poate mai invata cate ceva.

   Apreciază

 8. deveghepatriei said, on februarie 24, 2012 at 8:18 pm

  Valentin Dorneanu

  Altul care are blog „ortodox”. Acum incepe sa urle contra parintelui Cleopa, maine il apuca altceva, this is cool:)))

  Apreciază

 9. alexbidam91 said, on februarie 24, 2012 at 8:32 pm

  acum nu stiu cat de seriosi vor fi in vederea datelor personale dar pe 9 aprilie va aparea un nou motor de cautare care se doreste a vrea sa imparta membrilor care se inregistreaza data jumate din profiturile sale . le va imparti fiecarui membru in fuctie de cat de mare e factorul pe care il au si pe care il fac aducand noi membri . astel daca ei impart cele 50% de venitu i in dividente de 10 dolari si tu ai factor 5 vei primi 50 de dolari .

  pentru care vreti intrati prin codul de m-ai jos . eu m-am preinregistrat . momentan numai numele si adresa de e-mail mi-au cerut . . http://signup.wazzub.info/?lrRef=69327d1b .

  Apreciază

 10. Maxim said, on februarie 24, 2012 at 10:04 pm

  Domnu'(Tov.?)Dorneanu,ai deturnat discutia de la ideea principala,ca de aia esti platit,probabil.Si cu ocazia asta ai bagat strambe contra stalpilor ortodoxiei romanesti!Ne lasi?

  Apreciază

 11. ROmanul said, on februarie 24, 2012 at 11:02 pm

  Da o sa ne stergem istoria de browsing cum ne stergeam si pozele pe facebook (cine are ca eu n-am) adica se sterge doar pe ecran dar in realitate nu.

  Apreciază

 12. Vasilica said, on februarie 24, 2012 at 11:31 pm

  De ce trebuie sa-mi şterg contul de pe Google?

  Apreciază

 13. bisericadinsuflet said, on februarie 25, 2012 at 11:04 am

  Am postat articolul http://bisericadinsuflet.wordpress.com/2012/02/25/politica-de-confidentialitate-google-vrem-sa-stim-totul-despre-voi-si-sa-facem-ce-vrem-cu-aceste-informatii/ unde am făcut câteva comentarii pe marginea politicii de spionaj a google. Sper să vă ajute la lămurirea aspectelor controversate.
  Mulțumesc lui saccsiv pentru punerea în dezbatere a subiectului, nu l-aș fi observat așa repede.

  Apreciază

 14. colaps said, on februarie 25, 2012 at 11:09 am

  Puteţi să vă faceţi email alternativ pe http://mail.yandex.com/
  http://www.yandex.com/ este şi un motor de căutare.

  Un alt furnizor de email este http://mail.ru/

  Apreciază

 15. bleumarin said, on februarie 25, 2012 at 1:24 pm

  EXISTA ALTERNATIVE TREBUIE SA STII UNDE SA CAUTI:

  1. ojooo.com il folosesc pentru mail: https://ojooo.com/

  2. iron browser il folosesc pentru a naviga paginile web: http://www.srware.net/en/software_srware_iron_download.php

  3. startpage folosesc pentru a cauta pe internet: https://startpage.com/

  Apreciază

 16. Alexandru(Fulger) said, on februarie 25, 2012 at 5:50 pm

  Sunt de acord cu stergerea conturilor google , dar sa fim seriosi de parca nu ar sti elitele impotriva cui luptam 🙂

  Apreciază

  • catalin said, on februarie 26, 2012 at 9:34 am

   sint sigur ca stiu dar le putem face misiunea mai grea atita tot firefox+suplimente anonymoX0.9.6 merge bine incearca

   Apreciază

 17. Aurora said, on februarie 25, 2012 at 10:59 pm

  Catolicii sunt in mare ratacire. Ei s-au distantat de ortodoxie cu mult inainte de 1054. Cel mai mult rau s-a facut in perioada lui Carol cel Mare. Cititi cartile lui Vladimir Guettee, dar si o carte scrisa de sfantul Nectarie al Eghinei „De ce Papa si supusii lui s-au despartit de Biserica lui Hristos” in care ne arata cu dovezi istorice ca sfantul Petru,al carui urmas se crede papa, n-a calcat niciodata prin Roma. Deci papismul este o imaparatie umana intemeiata pe minciuna si falsificari grosolane, pe crime si pe coruptie. Ea are cap pe papa care la randul lui il are sef pe diavol.

  Apreciază

 18. Davout said, on februarie 26, 2012 at 12:16 am

  O petitie pentru obtinerea de morfina de catre bolnavii de cancer: http://www.petitieonline.ro/petitie/16929057

  Apreciază

 19. vio said, on februarie 26, 2012 at 2:35 pm

  Cititi Stalpii Ortodoxiei Sfintii Fotie Cel Mare,Marcu Evghenicul si Grigorie Palama

  Apreciază

 20. Cosmin said, on februarie 27, 2012 at 5:58 pm

  Va recomand sa incepeti sa utilizati Linux! O varianta prietenoasa, simpla, intuitiva si care nu are nevoie de instalare (se poate boota direct de pe CD si ocupa vreo 350 Mb) este Lucid Puppy (Puppy 5.2.8). Instalati apoi TOR browser anonymus. In felul acesta nu va poate fi detectat IP-ul pt. ca reteaua TOR foloseste celelalte calculatoare ca pseudo-servere. E legal si simplu si e un mijloc eficient de a preintampina monitorizarea (cel putin cea efectuata de serviciile noastre si nu numai).

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: