SACCSIV – blog ortodox

Cand Sfantul Cap al Sfantului prooroc Inaintemergator si Botezator Ioan se afla la un eretic, acela arata ca tamaduirile erau facute de eresul lui …

Posted in Calendar Ortodox by saccsiv on februarie 24, 2012

Citez din http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie24.htm:

În luna febriarie, ziua a douăzeci şi patra, pomenirea aflării cinstitului cap al sfântului prooroc Înaintemergător şi Botezător Ioan.

Cinstitul cap şi de îngeri mult preţuit al Înaintemergătorului s-a aflat, întâia oară după bunăvoirea şi arătarea sfântului Ioan Înaintemergătorul, de doi monahi oarecare, în casa lui Irod, mergând aceştia la Ierusalim, spre a se închina la purtătorul de viaţă mormânt al Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Iar de la aceşti monahi luându-l un oarecare olar, l-a dus în cetatea emesenilor şi cunoscând olarul cum că prin mijlocirea sfântului cap avea bună norocire, îl cinstea în chip de negrăit. Când a fost să moară, l-a lăsat surorii sale, zicându-i să nu-l mişte de la locul său, nici să-l descopere, ci numai să-l cinstească. Iar după moartea acelei femei, sfântul cap al Botezătorului a ajuns de la unii la alţii şi mai pe urmă a ajuns la un oarecare Eustaţiu monah şi preot, care era de aceeaşi credinţă cu eresul arienilor. Acesta fiind alungat de către dreptcredincioşii din peştera unde locuia, căci precupeţea tămăduirile care se făceau de sfântul cap şi le arăta ca făcute de eresul lui, din voia lui Dumnezeu cinstitul cap a rămas în peşteră şi a fost ascuns acolo, până în vremea lui Marcel care era arhimandrit pe vremea împărăţiei lui Valentin cel tânăr şi a lui Uraniu episcopul Emesiei. Atunci mulţi având descoperiri, cinstitul cap a fost găsit a doua oară, într-o oală de lut, care servea pentru apă şi a fost adus şi pus în biserică de episcopul Uraniu, făcând nenumărate tămăduiri şi minuni.

Cu ale Înaintemergătorului Tău rugăciuni, Hristoase Dumnezeul nostru, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 24, 2012 at 9:47 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. dumitru said, on februarie 24, 2012 at 11:03 am

  Buna ziua,
  Ma iertati ca apelez din nou la d-voastra va rog din toata inima sa postati pe blogul d-voastra cazul unui baiat de numai 13 ani care are atata nevoie de noi.
  Informatiile si povestea le luati de aici http://nedelcarazvan.wordpress.com/
  Va rog frumos sa distribuiti si pe facebook.
  Astept un raspuns pe pagina mea de e-mail placintavlad@yahoo.com
  Va multumesc din inima ca ii sunteti alaturi acestui copil si mie in campania umanitara pentru acesti oameni aflati la grea suferinta!
  Va rog sa postati pe blogurile voastre si pe facebook despre acest caz
  Haideti sa ne unim si sa facem o minune

  Apreciază

 3. abc Marin said, on februarie 24, 2012 at 3:55 pm

  Apreciază

 4. abc Marin said, on februarie 24, 2012 at 4:06 pm

  Apreciază

 5. cineva said, on februarie 24, 2012 at 5:13 pm

  Tragedia cea mai mare este ca nu mai avem oameni care sa stie ce sa-i intrebe pe acesti sfinti ai lui Dumnezeu cati ne-au mai ramas. Ma enervez la culme cand ii aud ca pun aceleasi intrebari idioate: noi ce sa facem ca sa ne mantuim sau ce sa faca tinerii, sau este posibil sa ne mantuim sau cum sa facem tinerii sa vina la biserica etc etc etc.
  Fratilor cand va duceti sa intrebati pe un sfintit parinte, puneti mai intai o rugaciune inaintea lui Dumnezeu ca sa va lumineze ce sa intrebati. Caci despre ce sa faci ca sa te mantuiesti exista zeci si sute de carti de ale paritilor. Noua ne trebuie sa stim lucruri care nu s-au scris, referitoare la timpurile noastre, nu neaparat profetii ca nu toti parintii sunt vazatori inainte, dar cum sa ne luptam cu diavolul in conditiile ispitelor lumii de astazi, concret. Cum sa inving curvia cand vad la televizor numai curvie, cum sa inving lacomia cand in oras se gasesc de toate, cum sa tin postul adevarat cand pot sa-mi cumpar toate produsele de post ‘de-a gata’, ce sa le spun celor care invata ca e bine ca omul sa tina in casa arme de foc, daca am voie sa omor in ‘legitima aparare’, daca filmele cu subiect religios sunt bineplacute lui Dumnezeu etc. etc. Ne trezim c-o sa moara si ramanem ca prostii fara nici un raspuns.

  Apreciază

 6. Marcel said, on februarie 24, 2012 at 5:24 pm

  Predica despre „Oastea Domnului” – Par. Gheorghe Anitulesei
  http://www.impantokratoros.gr/D3297A8C.ro.aspx

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: