SACCSIV – blog ortodox

Video (si transcriptul): MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU despre SIONISTII CE PREGATESC DRUMUL LUI ANTIHRIST si despre uneltele Rockefeller si Rothschild din guvernul Greciei …

Posted in EVREI, Mitropolitul Serafim de Pireu, ROCKEFELLER, ROTHSCHILD by saccsiv on februarie 22, 2012

IERARHILOR DE PAIE DIN ROMANIA, CAT TIMP VETI MAI SLUGARI MASONERIA? De ce nu vorbiti si nu luptati aidoma acestui stalp al Ortodoxiei?

   Iata si transcriptul aparut la articolul MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: “SIONIŞTII PREGĂTESC DRUMUL PENTRU VENIREA LUI ANTIHRIST!” (VIDEO, GREEK). (UPDATE – TRADUCEREA INTEGRALĂ):

Stefanos Hios – jurnalist:  Consideraţi că cei doi oameni politici [dl Lukas Papadimos şi dl Ghiorgos Papandreou] – unul este bancher, iar celălalt este politician – fac parte din acest circuit?

Mitropolitul Serafim: Da, din cunoscuta supralojă Bilderberg, care acţionează chipurile ca un think-tank în cadrul căreia toţi aceştia au participat  de-a lungul vremurilor ca şi cadre de elită. Prin urmare se lucrează la guvernarea mondială, la religia mondială, care – fără îndoială – nu va fi nimic altceva decât luciferismul şi pregătesc drumul pentru venirea aşa-numitului Antihrist – oricât de mult s-ar percepe acest lucru drept caraghios şi de roman –  şi vreau să adaug aici ceva, deoarece am fost calomniat că chipurile sunt antisemit. Nu sunt antisemit, domnule Hios. Încerc să fiu antisemit, pentru că oricine colaborează cu sionismul colaborează cu Antihrist, colaborează cu Lucifer, colaborează cu înrobirea libertăţii şi identităţii persoanei umane.

Stefanos Hios – jurnalist:  – Poporul însă ce face?

Mitropolitul Serafim: – Poporul doarme. Poporul este luat de valul directivelor papagalilor din mass-media, iar şefii de canale, în majoritatea lor, sunt antreprenori, iar antreprizele se oferă numai servililor .

Stefanos Hios – jurnalist: Ce înseamnă votul cetăţeanului elin pentru ţară la viitoarele alegeri?

Mitropolitul Serafim: În acest moment critic va trebui să alegem persoane, care să fie demne  – să nu fie aservite internaţionalismului, să nu fie oameni vicleni, desfrânaţi, marionete ale new-age, care să-şi vândă sufletul lor şi sufletul poporului lor pentru un blid de linte, pentru că trăim în momente tragice.

Stefanos Hios – jurnalist: Să comentaţi – desigur dacă doriţi – personalitatea care conduce în acest moment destinul european [Angela Merkel].

Mitropolitul Serafim: Din cuvintele şi acţiunile ei întrezăresc că [Angela Merkel] este o persoană, care încearcă  să readucă la viaţă modelele naziste sub o altă formă, aparent democratică, încearcă să redreseze consecinţele – defavorabile pentru economie, ale celui dintâi şi ale celui de-al doilea Război Mondial. Doamna Merkel este un lider dur al poporului german şi încearcă prin această duritate să supună întregul continent european.

Stefanos Hios – jurnalist: Există politicieni elini care dialoghează cu ea şi-şi pleacă şi genunchiul…

Mitropolitul Serafim: Care din aceştia cutează  – o să vă spun – care din aceştia cutează să deschidă subiectul despăgubirilor de război? Care dintre ei îndrăzneşte să-l arunce în închisoare şi să-l aresteze preventiv pe domnul Hristoforakos, care a fost trimis în Germania, domnule Hios? Vă amintiţi zâmbetul lui ironic când ieşea din clădirea a 16-a a Facultăţii de Cadeţi [Instanţe], cum se uita cu ironie? Pentru că ştia ce protectori are. Pe doamna Merkel, cu siguranţă. Pentru că Siemens-ul, compania de stat, care a prostituat viaţa politică a Eladei prin mizele tragice şi prin crimele tragice de furt din banul public, este o operă a statului german.

Stefanos Hios – jurnalist:  Şi să nu uităm cine a fost tatăl domnului Hristoforakos (a fost cadru al juntei).

Mitropolitul Serafim: Şi să nu uităm că domnul Hristoforakos a fost trimis în Germania în vremea guvernării Partidului Noua Democraţie. De ce? Ca să fie protejat domnul Tsoukatos? Singurul care a mărturisit până atunci că a primit un bonus pentru partidul său a fost domnul Tsoukatos, renumitul „general” al domnului Simiti. Altul n-a mărturisit. Apoi au  apărut domnul Rokos, domnul Mantelis şi ceilalţi. Aşadar, de ce Noua Democraţie l-a trimis pe domnul Hristoforakos în Germania? Mă întreb. N-ar trebui ca şi voi, ca şi cei care ne ascultă să vă întrebaţi? [revenire în studioul emisiunii]

Am declarat public şi o repet cu tot sufletul că încercările Ministrului de Justiţie, respectabilul domn Miltiadis Papaioannou, de a fixa plafon comercianţilor de droguri şi de a spune că până la 50.000 de euro nu există comerţ, dar de la 50.001 euro este comerţ, nu altceva ar trebui să ne provoace decât ilaritate şi frică. Pentru că, credeţi că vânzarea unui kilogram de cocaină sau a două kilograme de heroină sau a patru kilograme de canabis indian nu constituie comerţ? După logica domnului ministru nu constituie comerţ!

Stefanos Hios – jurnalist:  De ce face asta?

Mitropolitul Serafim: Este un subiect asupra căruia ar trebui să fie întrebat el însuşi. Dar voi spune şi altceva. Şi legea pe care o propune – şi care,  din fericire, a fost îngheţată – despre abordarea xenofobiei, aşa cum o numeşte, şi a rasismului, realităţi care nu s-au infiltrat niciodată în sufletul elin. Noi, elinii, suntem întotdeauna deschişi faţă de ceea ce este străin şi braţele noastre întotdeauna sunt deschise oricărui om prigonit şi îndurerat. Dar nu este cu putinţă să primim vinderea şi trădarea drepturilor patriei noastre. Cum este cu putinţă, domnule Hios, ca 17 afgani îmbrăcaţi în zdrenţe să închirieze un Learjet [un tip de avion de dimensiuni mai mici, folosit, de regulă, ca avion particular] din Smirna în schimbul a 17.000 de euro şi să ajungă în Kavvala ca, chipurile, turişti din Elveţia? Cine este cel care a finanţat 17 oameni sărmani să vină în Elada? Vă daţi seama, deci, că lucrurile nu sunt aşa cum par.

Şi aş vrea să spun şi altceva: Domnul Papaioannou reconstruieşte şi el – ca şi domnul Kastanidis, care deja şi-a primit răsplata, a fost şters din PASOK chiar de preşedintele pe care îl apăra până la moarte, nu? – cealaltă orientare genitală, pe care o denumesc altă orientare sexuală (cuplurile de homosexuali). Desigur, nu este ciudat, de vreme ce Ministrul Muncii, printr-o circulară a sa, pe care a publicat-o în Cotidianul Guvernului, ΦΕΚ, a împărţit pensii de handicap pedofililor, criminalilor de orice natură din jurul instinctului genital.

Aşadar, acestea trebuie să le aibă în vedere poporul nostru, aşa cum trebuie să aibă în vedere că astăzi se ridică din nou ideologia ateismului din secolul XIX de către aşa-numita Stângă; că astăzi trăim după „calendarul vechi” al lui Stalin şi al lui Lenin, după câţiva admiratori, adepţi înflăcăraţi ai acestora, şi se consideră drum bătătorit calea eşuată a aşa-numitului materialism istoric şi a aşa-numitului socialism existenţialist şi e promovată ca, chipurile, ieşire din impasul ţării noastre. Din punct de vedere istoric sunt lucruri şi reţete eşuate şi nu pot fi luate ca modele de urmat pentru poporul nostru. I-aş caracteriza însă ca duşmani ai adevărului, pentru că nu pot să înţeleagă ceea ce este de la sine înţeles: că de la om trei lucruri nu poţi să dezrădăcinezi, domnule Hios, aşa cum spunea renumitul teoretician Lunacearski: Nu poţi să dezrădăcinezi patosul libertăţii, proprietatea şi tendinţa metafizică. Omul, care este dezbrăcat de elementul metafizic al existenţei lui, este un castrat, este un om fără cămin, un vagabond, şi este uşor de înduplecat să facă orice fel de crimă. Şi de ce să nu fie? Aşa cum zice KKE [Partidul Comunist Grec] şi SYNASPISMOS [Coaliţia], domnul Tsipras, să murim şi să dispărem în 10-20 de ani, de aceea şi propun modelul ateismului, atunci de ce să fiu drept şi moral? Va trebui să-mi satisfac plăcerile în orice orificiu al trupului. Va trebui să fur tot ce pot. Va trebui să devin o junglă. Aşadar, pe toate acestea le subestimează, le subjugă şi cred că în felul acesta vom construi o lume mai bună! Au construit-o [cea mai bună lume comunistă – n.tr.] în Rusia, în România, în Bulgaria şi acum continuă, din nefericire, în Coreea de Nord, unde lumea a ieşit pe drumuri, în zăpadă, să-l plângă pe faimosul conducător. Cine n-a plâns mult a intrat 6 luni la şcoala de corecţie. Aceste modele vor să ni le aducă în Elada aceşti domni [ai partidelor de stânga]. Şi de aceea zic că poporul trebuie să se gândească la asta. Desigur, oamenii care şi-au pierdut serviciile lor, oamenii care sunt şomeri, oamenii cărora li s-a tăiat pensia, salariul, care nu pot să-şi cumpere medicamentele, au o mânie justă, care se accentuează, promovând astfel de ideologii. Şi acesta este un mare pericol pentru ţara noastră [se referă la faptul că sărăcia poate să întoarcă lumea către partidele comuniste care, chipurile, vor aduce egalitatea şi bunăstarea poporului! – n.tr.]. Din acest motiv, zic şi repet cu asprime că noi, elinii, trebuie să ne gândim foarte serios la ce fel de oameni vom alege ca persoane pentru a se încadra noul Parlament unicameral. Pentru că noi vom fi responsabili pentru tot ce se va întâmpla după aceea.

Traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfântul Marcu al Efesului”

Iata si transcriptul preluat din articolul MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DESPRE PREMIERII ELADEI, DESPRE ROCKEFELLER ŞI ROTSCHILD, DESPRE SIONIŞTII MASONI ŞI DICTATURA GROAZEI (VIDEO + TRADUCEREA INTEGRALĂ):

Pentru emisiunea televizată ,,Makelaio” şi jurnalistului Stefanos Hios a vorbit  ÎPS Serafim, Mitropolit de Pireu.

Jurnalistul Stefanos Hios către invitaţii săi în emisiunea „Makelio” (canalul TV Kontra):

În Pireu există un cleric rasofor care face şi politică. Este Mitropolitul de Pireu Serafim. Eu am fost în biroul său şi am vorbit cu el. Vă aduc la cunoştinţă că este un voinic, un viteaz, un Făt-Frumos, că este omul care şi-a împărţit toată averea la săraci, că, deşi a fost avocat şi ar fi putut să-şi exercite profesia de avocat, s-a făcut preot. „Eu – îmi spune – sunt doar un preot” şi se pune cu întregul sistem politic. Urmăriţi un fragment din interviul pe care ni l-a oferit Înalt Preasfinţitul Serafim de Pireu, care desfăşoară o activitate filantropică uriaşă, de 30.000 de porţii de mâncare pe zi, acum, în aceste vremuri grele în care am ajuns.

Fragment din interviu:

Jurnalistul Stefanos Hios: V-aţi referit la Domnul Luka Papadimos. Mi-aţi spus că e o persoană respectabilă etc., însă cercul biografiei Domnului Papadimos se încheie acolo, în lobby, iar întrebarea este ce caută acest om aici în Grecia?

Mitropolitul Serafim: Eu cred că şi-a asumat o sarcină pe care trebuie s-o ducă la sfârşit, pentru ca să distrugă această ţară atât de uriaşă din punct de vedere spiritual, dar şi material – abia acum, cu totul paradoxal, încep să-şi amintească de AOZ [Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη – Zona Economică Exclusivă] , acum îşi amintesc de despăgubirile  germane [ce le datorează de pe urma războiului], acum şi-au amintit de bogăţia minerală subterană, de zăcămintele de cărbuni, de zăcămintele de gaze naturale, de aur, de uraniu, de radiu; acum şi-au amintit de aşa-numitele resurse de energie reutilizabilă. Vreme de atâţia ani de ce au uitat de ele? De ce le-au îngheţat? Domnul Papandreou, imediat ce a ajuns la putere, primul ordin pe care l-a articulat a fost să îngheţe conducta Burgas-Alexandroupolis. Acum şi-au adus aminte de toate acestea? Nu se poate, domnule Hios, ca o ţară mică precum Cipru, astăzi, sub căngile ameninţătoare ale Turciei, să poată să joace atât de incredibil pe harta economică a planetei şi să aibă parteneri de joc americani, ruşi, israelieni; şi noi, Grecia marii civilizaţii, marii puteri, ţara care aparţine Europei şi se află în centrul ei de bază, să nu avem posibilitatea să exploatăm AOZ [Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη – Zona Economică Exclusivă]  a 200 de mile marine şi să ne apărăm zăcămintele noastre şi să facem extragerea acestor zăcăminte în comunitatea internaţională şi să fim independenţi din punct de vedere economic. Pe de altă parte, să fim obligaţi să tăiem pensiile de 400 de euro, să dăm copiilor, care încep să zboare în viaţă liberi şi dinamici, ca nişte vulturi ce zboară la mari înălţimi, să le dăm o alocaţie ce nu le ajunge nici de micul dejun. Acestea sunt comicării ale oamenilor aserviţi sistemului. Deci, de aceea spun că şi domnul Papadimos, care nu vorbeşte despre aceste lucruri, se pare că şi-a asumat această sarcină precisă; ca şi politicienii de la putere, dar şi comunitatea mondială. Aşadar, cum să nu te nelinişteşti când şi Standard&Poor’s şi Finch şi Moodys [agenţii de rating – n. tr.] aparţin unui singur om, unei reţele conduse de un singur om, baronul Rothschild, element de bază al lobby-ului sionist al Americii? Cum să nu te nelinişteşti când şi prim-ministrul nostru – de altfel, demn de respect – domnul Lukas Papadimos, om serios, nu pot să am obiecţii aici, prim-ministrul Italiei – domnul Monti şi preşedintele Băncii Centrale Europene, sunt membri ai Comisiei Trilaterale, care a fost înfiinţată cu totul paradoxal – întâmplător, oare? – de celălalt baron al blocului sionist, domnul David Rockefeller. Acestea nu sunt teoria conspiraţiei. Situaţia este tragică. Aceste pieţe nu se interesează doar de creşterea economică a bogăţiei lor, ci prin ea urmăresc guvernarea mondială, puterea mondială, să instaureze pe planetă o dictatură a groazei şi a pan-religiei. Şi, sigur, anexele lor sunt lojile masonice răspândite în întreaga lume, de unde lent, metodic, în mod discret şi cu atenţie se lucrează planul nelegiuirii.”

La revenirea în studiou:

STEFANOS HIOS: – Comentariul dumneavoastră, domnilor, ca să mergem mai departe.

UN INVITAT: – Dacă Elada ar avea peste tot în Mitropolii astfel de ierarhi, atunci cu adevărat am fi avut animatori ai oamenilor şi inspiratori. Elada are nevoie de astfel de ierarhi, care au şi minte şi cunoştinţă şi apreciere critică şi pot să le şi transmită şi, mai presus de toate, să facă lucrare, aşa cum face respectivul ierarh în Mitropolia sa.

Traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară “Sfântul Marcu al Efesului”

   Comentariu saccsiv:

Pentru cei ce inca nu cunosc, mai jos vor gasi detalii despre cateva dintre personajele si organizatiile amintite in interviu:

OAMENII GOLDMAN SACHS: Mario Draghi, Mario Monti si Lucas Papademos. Adica noul presedinte al Bancii Centrale Europene si noii prim ministrii ai Italiei si Greciei …

NOUTATI de la intrunirea din Grecia a grupului BILDERBERG

Personalitati si organizatii: evreul MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD (SCUTUL ROSU), intemeietorul celei mai puternice familii din istoria moderna a omenirii si creatorul ordinului ILLUMINATII

Lista membri COMISIA TRILATERALA

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

Nu e prima data cand Mitropolitul Serafim de Pireu abordeaza aceste teme:

Mitropolitul Serafim de Pireu: “EVREII sunt de vina pentru situatia actuala din Grecia si din lume”

Mitropolitul Serafim de Pireu despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … VREAU SA AUD UN IERARH ROMAN VORBIND ASEMENEA

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA ASTEPTAT DE RABINI ESTE ANTIHRIST

De aceea a si fost atacat dur:

CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros …

A INCEPUT CERNEREA – aparatorii masoneriei, ai ecumenismului, a cipurilor si ai sionismului fac pe fata front comun impotriva IPS SERAFIM DE PIREU. Raspunsul Mitropolitului. DE CE MITROPOLITUL ARE DREPTATE, dar nu in intregime?

   Grecii adevarati insa il iubesc:

VIDEO: Grecii catre Mitropolitul Serafim de Pireu: “Inaltpreasfintite, trezeste-i, esti un erou!”. NOI, ROMANII, AVEM CUI STRIGA?

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (29.09.2011) – Mitropolitul Serafim de Pireu: DOAR SANGELE MUCENICIEI POATE SPALA RUSINEA SI CADEREA PATRIARHULUI DANIEL si a Episcopilor participanti la intalnirea pentru pace de la Munchen

Mitropolitul Serafim de Pireu: Faimosii guru orientali, papa si cardinalii NU POT FI SFINTI

 

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 22, 2012 at 1:32 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • marcela said, on februarie 22, 2012 at 2:29 pm

      frate saccsiv eu am luat de bun ce spune pr Cleopa si sf Ignatie Breanceaninov,adica sa nu ne dam sufltul oricui,asa ca daca eu sant prost si mi iau un idrumator prost sa sper ca iese ceva bun?iar referitor la articol:eu iau ce mi se pare bun de la oricine ,iar ce este rau nu iau,deci ca un carcotas ce sant spun ca acest episcop amesteca lucruri bune cu cele rele,deci nu are un principiu sanatos ,adica ii face pe oameni sa spere ca un sistem nedumnezeiesc poate scoate ceva Dumnezeiesc !! cum poate sa spuna ca sa fim atenti ce oameni votam ?stim noi ce au in suflet cei pe care ii votam ? este democratia ceva Dumnezeiesc ?la scriptura spune : tot omul e mincinos ! adica schimbator ,ca si cand Dumnezeu nu ne ainvatat care este principiul dupa care se conduce o tara? dar nefiind duhovnicul meu am sa iau de la el doar marele curaj de ai critica pe conducatorii masoni,ceea ce este ceva de luat ca exemplu

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 22, 2012 at 3:21 pm

        marcela

        Ai raspuns aici, iar eu te-am intrebat la alt articol.

        Iertare, dar daca esti prost, de unde stii ca indrumatorul e prost? Chiar nu gasesti in tot BOR un duhovnic? De ce nu te-ai dus la Parintele Arsenie Papacioc. De ce nu te duci la Parintele Iustin?

        Nu cumva doar zici ca esti prost, dar de fapt te consideri extrem de destept?

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on februarie 22, 2012 at 3:28 pm

        marcel, marcela

        ALO! ALO! ALO! Tu stii cine e Preasfintitul Serafim de Pireu? Cand vorbesti mai si gandesti ca asa e frumos. Marcelica tata cred ca toate paginile, tu le citesti pe diagonala. Sau poate citesti printre randuri ca sa intelegi mai bine.

        Apreciază

      • marcela said, on februarie 22, 2012 at 3:39 pm

        frate saccsiv eu nu sant idolatru,adica nici umanolatru,uite ce spune :Mitropolitul Serafim: În acest moment critic va trebui să alegem persoane, care să fie demne – să nu fie aservite… pai vad ca tu te iei dupa cine este omul ca functie ! adica daca are diplma de teologie poate sa spuna orice prostie ,iar daca e un neica nimeni un idiot de mirean poate sa spuna adevarul,realitatea ca tu te superi ? asta spune frate !!! asta spune !!! ca sa ne apucam sa studiem persoanele politice ,sa le aflam eventual viitorul,sa ne rugam sa aflam ce e in capul politicienilor ca sa aflam ce or sa faca cu Grecia sau cu Romania? bine bine o las balta ca vad ca te superi

        Apreciază

      • marcela said, on februarie 22, 2012 at 6:46 pm

        saccsiv daca as fi destept nu as cauta duhovnic si eu vad ca altul este prost verificandu l cu catehismul in mana ! il intreb si daca nu stie sau greseste pentru mine nu este bun 1 la tine cum este,duhovnicul tau este mai prost sau mai destept decat tine ! eu am raspuns raspunde si tu daca esti cinstit si corect !(am fost si la pr Arsenie Papacioc si la toti pe care i am aflat ca ar fi buni si ortodocsi ,dar ce fel de ortodox poate sa fie un duhovnic care nici macar cateva reguli din micul catehism ortodox nu l stiu ?

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 22, 2012 at 8:49 pm

        marcela

        Tu de ce zici ca cauti duhovnic?

        Ce nu ti-a convenit la Parintii Arsenie si Iustin?

        Apreciază

      • Toma said, on februarie 22, 2012 at 7:32 pm

        „daca eu sant prost si mi iau un idrumator prost sa sper ca iese ceva bun?”

        Mai eu nu stiu ce e cu prostii, dar stiu ca de la destepti au venit cele mai rele lucruri pe pamantul asta.
        Ce am scris mai sus ingrosat este o definitie! Citeste-o si reciteste-o pana ti se imprima in minte.
        Desteptaciunea cu inima mica e mult mult mai rea decat prostia cu inima cu inima mare.
        Si asta e tot o definitie!! Si pe asta s-o retii.

        Marcela, ai scris numai tampenii. Ca sa ai un sistem dumnezeiesc e nevoie de domnitor la noi, la greci sau la bulgari. La rusi e nevoie de un tar. E nevoie de un om care sa nu fie schimbat asa la cativa ani si care sa depuna un juramant in Fata Lui Hristos.
        Romania are astfel de oameni. Domnitorul nu poate fi fara de greseala. Poate gresi, dar ramane domnitorul pe care il urmam. Si marii nostri domnitori au mai gresit din cand in cand, dar nimeni nu e perfect. Insa faptul ca sunt in comunicare directa cu Hristos schimba destinul tarii.
        Au rol de mijlocitor si Dumnezeu se indupleca cand vede un om care se pocaieste si care trage poporul pe calea dreapta. Asa a fost Moise cu evreii.

        Apreciază

      • danutza said, on februarie 22, 2012 at 9:44 pm

        marcel, marcela(????)
        frate, tu intelegi ce scrii? stii ce vrei? eu una nu inteleg nimic din comentariile tale. nu au logica si nici semne de punctuatie.
        ce nu ti-a convenit la fraza asta:
        ” Mitropolitul Serafim: În acest moment critic va trebui să alegem persoane, care să fie demne – să nu fie aservite…” ????
        n-am inteles o boaba din balmajeala ta.
        si cum poti spune ca par Papacioc nu stia cateva reguli din micul catehism ortodox?
        omul asta fost un sfant si tu indraznesti sa-l critici? da’ cine esti tu?
        ce inseamna la tine ca e prost un duhovnic? si cam ce autoritate esti sa-l verifici cu catehismul in mana?
        aloooo, ortodoxia inseamna altceva. citeste, frate, Vietile sfintilor, Patericul, scrierile sf Ioan Damaschin, sf Ioan Casian, par Paisie Aghirotul, Par Papacioc si mai vorbim dupa. pana atunci, abtine-te de la emis pareri ca o iei prin balarii si smintesti.
        ps: cred ca si daca te duceai la vreun sfant, tot ziceai ca nu-i bun ca nu stie micul catehism !!!!

        Apreciază

    • Dennis said, on februarie 22, 2012 at 6:39 pm

      Este unul, din cei mai importanti conducatori al bisericii Ortodoxe -care VORBESTE si ACTIONEAZA-, dar de asemenea si unul din cei mai „adevarati oameni” al Ελλάδος.

      Lupta… impotriva sionismului! Foarte RAR! …pentru cineva care detine, pozitia lui!!!

      Pe arhiepiscopul Christodoulo, l-au „terminat”…
      Sper ca destinul lui sa fie acela, de a fi …”pastorul si conducatorul” nostru!

      Liderii ca si mitropolitul din Pireus, sunt numarati la degete!!!

      Apreciază

    • marcel said, on februarie 23, 2012 at 5:22 am

      toma ai scris foarte bine ! da asa este ! si ce am zis eu altceva ? saccsiv am scris aici ca ma gandeam sa ti fie mai usor ! la pr Arsenie am gasit multa caldura ,saritor la necazuri,foarte bun la explicarea problemelor,deschidea usa la orice ora, s a prins ca yoga e dracie dracie..numai ca a plecat in lumea cealalta

      Apreciază

  2. Valentin said, on februarie 22, 2012 at 3:15 pm

    UNDE ESTE ACUM BOR??? DE CE TACE???

    Apreciază

  3. cosma said, on februarie 22, 2012 at 4:28 pm

    Si uite asa se vor speria sionistii, incat repede vor asmuti turcaletii peste greci, ca sa inchida gurile celor ce incep sa spuna adevarul…
    Si asa vin apoi si rusii peste turci, iar apoi mai jos, spre Palestina cum e scris.
    Nimic nu are cauzalitate economica. Totul are cauzalitate spirituala.

    Apreciază

  4. paul said, on februarie 22, 2012 at 5:39 pm

    De ce Biserica Ortodoxa Romana e muta?
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11557915-biserica-ortodoxa-romana-muta.htm

    Apreciază

  5. Danielo said, on februarie 22, 2012 at 6:26 pm

    Fratilor, BOR suntem si eu, si tu, si Ana, etc. Dar, bineinteles, glasul nostru nu se aude. Asa ca ramene intrebarea: de ce tac ierarhii? Posibile raspunsuri: 1.sunt lashi, nu vor sa riste propriul scaun [in mare, adanc si simplu explica parintele Proclu Nicau: „Interesul poarta fesul.”]. 2.nu cunosc, multi dintre ei, aceste lucruri legate de masonerie, etc. 3.le-a intrat in fire pacatul tradarii turmei. Exceptii: IPS Sebastian, IPS Teofan, poate or mai fi si altii. Dar si preotii de mir tac de asurzesti, cu cateva zeci de exceptii, poate sute, la nivel de tara. Tot respectul pentru monahi si ieromonahi, ei au curaj si pun suflet.
    Vreau o parere in privinta discutiilor mai vechi legate de deconspirarea preotilor colaboratori cu Securitatea comunista. Eu atunci m-am mirat cat de multi preoti cereau sa nu fie deconspirat nimeni, invocand multe motive, pseudo-argumente biblice de care abunda lumea, caci dracii arhiconi stiu pe de rost Scriptura… dar uitand unul esential: pastorii trebuie sa isi asume trecutul, sa nu mai poata fi santajati, sa aiba curaj sa mobilizeze lumea spre razboiul nevazut. Asa, cu ne-deconspirarea, s-a ascuns gunoiul sub pres si acum colcaie de viermi, si lasitatea se transmite mutual, din generatie in generatie. Pe mine si pe multi, la varsta adolescentei, m-a tinut departe de Dumnezeu imaginea popilor bogati, fricosi, mari amatori de invarteli… Noroc ca am inceput sa mai citesc, m-a mai indrumat unul, altul, am ajuns pe la manastiri, am citit vieti de sfinti, etc… Asa se intampla si acum: aceasta lasitate impinsa la extrem, aceasta duplicitate egoista este hidoasa si tine pe oameni departe de Hristos. Rareori auzi ceva de patimitorii din temnitele comuniste. Rar auzi ceva impotriva ecumenismului si a globalismului; ba chiar si a avortului. NIMIC CARE AR PUTEA DERANJA PE CINEVA [mai ales care sa ajunga la urechea episcopul-cerber]. Rar auzi altceva decat predici cumintzi, citite, valabile si acum 50 de ani, sau improvizate. Treaba lor, Dumnezeu sa ii judece, dar eu si multi de aici sa incercam sa ne facem datoria, sa facem si faptele milosteniei trupesti, si pe cele ale milosteniei sufletesti. Doamne, ajuta-ne!!!

    Apreciază

    • cineva said, on februarie 22, 2012 at 9:42 pm

      Tragedia cea mai mare in legatura cu aceasta problema este aceea ca preotii nu au iesit ei insisi inainte sa isi marturiseasca gresala si sa faca pocainta inainte chiar de-a se pune problema. Pentru ca cine se caieste cu adevarat nu asteapta sa fie prins. Iar cine se teme sa fie prins va cauta tot felul de argumente ca sa se sustraga judecatii.
      A doua tragedie, la fel de mare este ca oamenii care au ceva de ascuns sunt santajabili. Ca urmare este foarte posibil ca la ora actuala funciile in inalta ierarhie bisericeasca sa fie atribuite sau retrase pe baza de santaj. De aceea raul trebuia taiat de la radacina, pentru ca nimeni, nici chiar cel mai bine intentionat om, nu poate lupta cu deplina libertate atata timp cat are secrete..
      Cand a fost acum cativa ani mascarada aceea cu comisia pentru studiere dosarelor securitatii din 54 de ierarhi au fost indentificati ca tradatori… 5!!!! Ridicol. Daca la bulgari au fost gasiti 11 din 15, adica 73%, la noi sunt gasiti 5 din 54, adica 9%! La noi unde securitatea a fost cea mai puternica si tradarea cea mai raspandita.
      In plus dintre tradatorii identificati , adica: Nicolae Corneanu, Pimen Zainea, Andrei Andreicuţ, Casian Crăciun si Calinic Argatu trei (adica mai mult de jumatate) au fost avansati in funcii : Andrei Andreicut din functia de Arhiepiscop de Alba Iulia in cea de Mitropolit al Clujului, Casian Craciun din Episcop in Arhiepiscop al Dunarii de Jos, iar Calinic din Episcop in Arhiepiscop al Argesului! Ar fi interesant de stiut pentru care servicii au fost inaltati acestia in functii? Mai mult decat atat Nicolae Corneanu a recidivat in tradare impartasindu-se cu greco-catolicii si tot nu a fost caterisit!
      Sa nu ne mai miram deci ca isi bat joc de noi sectantii si paganii.

      Apreciază

  6. ayannis said, on februarie 22, 2012 at 6:41 pm

    Patriarhia are adrese de mail ? Ce ar fii daca am copia acest interviu si i-am bombarda cu el pe astia de la Patriarhie si de la alte manastiri , mitropolii…etc ? Nu ca m-as astepta sa reactioneze ci doar asa , sa-i anuntam ca stim . Ca daca nu ne spun ei noua , le spunem noi lor …

    Apreciază

    • cosma said, on februarie 22, 2012 at 6:56 pm

      Ar fi o idee!

      Apreciază

    • cineva said, on februarie 22, 2012 at 9:48 pm

      Ayannis, desi ideea ta este buna ma indoiesc ca ar avea vreun efect. Cine nu se teme de Dumnezeu nu se teme nici de oameni. Tu crezi ca ei nu stiu? Doar ca nu le pasa..
      Pe fiecare trebuie sa-l atingi la ce-l doare. Si pe Patriarh il doare numai de bani. Poate ca daca am inceta toti dintr-o data sa mai dam bani la biserici (inclusiv preotii), poate ne-ar baga in seama. Dar nici asa nu este sigur pentru ca deja afacerile lui se deruleaza in sfere mult mai inalte..

      Apreciază

    • Maria said, on februarie 22, 2012 at 9:57 pm

      ayannis,
      Cata securitate este in slujba Patriarhiei (Patriarhului ),nu a avut Ceausescu la acea vreme si sa nu te gandesti ca ei nu stiu ce discuta lumea pe la toate colturile sau pe toate blogurile .Cunosc ei si toate comentariile noastre ,dar sunt cu totul insensibili pt ca au „puterea „in mana .Nici un preot sau ierarh din tara ,nu poate schimba o decizie nedreapta ,data in numele sf Sinod .
      Ex : Interzicerea citirii moliftelor sf Vasile ,in prima zi a anului si multe altele .
      Crezi ca daca acolo s-ar face misiune cu adevarat in spiritul evlaviei si credintei ,nu s-ar indrepta poporul si ar mai fi atatea rautati cum nu s-a mai vazut in tara niciodata ?(violuri ,copii maltratati ,crime odioase si inspaimantatoare ,drogati ca in America ,hoti peste tot ,desfrau etc .)
      Cine are cea mai mare raspundere pt toate aceste caderi in cele mai mari pacate ?Nu Biserica ?
      Cate comunicate de la Patriarhie au combatut toate acestea ?
      Chiar eu nu inteleg ce fac acesti slujitori acolo si care este misiunea lor ,in afara ritualului liturgic .
      Noroc de preotii si ierarhii din tara care intr-adevar se ocupa de popor prin predici si prin spovedanie si slava lui Dumnezeu ca sunt multi si vrednici ,pt ca altfel ar fi mult mai rau .

      Apreciază

  7. dumitru said, on februarie 22, 2012 at 7:04 pm

    http://botosaneanulortodox.blogspot.com/ Creier măcinat de durere! Gabriela Tudorache

    Apreciază

  8. Aurora said, on februarie 22, 2012 at 9:13 pm

    Ce pacat ca nu avem si noi un episcop ca Vladica Serafim !

    Apreciază

  9. cineva said, on februarie 23, 2012 at 12:00 am

    @danutza

    Multumesc Danutza, da, asta am vrut sa spun. Si pe mine ma mahnesc multe din cele pe care le spune si le face patriarhul, dar este mare pacat inaintea lui Dumnezeu sa judecam fetele bisericesti. Cu atat mai mult sectantii nu ar trebui sa indrazneasca sa deschida gura.
    Cat despre Marcel/Marcela n-are decat sa vorbeasca. Am observat mai demult ca urmareste sa ma ‘prinda’ sau sa ma ‘demaste’ . Dar n-are cu ce sa ma prinda intrucat n-am nimic de ascuns (in afara de adresa de IP :)) Sau poate ca n-are altceva mai bun de facut.

    Apreciază

  10. marcel said, on februarie 23, 2012 at 5:30 am

    cineva nu am inteles poate comentariul tau deci daca vrei sa comunici ceva fa o mai bine ca mine ca sa inteleaga tot omul nu asa intr o doara ,ai spus ca treaba patriarhului este cu Dumnezeu si eu sant convins ca mai are o treaba cu toti cei ce il pomenesc la liturghie adica cu toti ce sant in comuniune cu el,adica ai lasat sa se inteleaga ca daca 2 persoane se impreuneaza ar fi vinovata numai una (in cazul in care au fost amandoi de acord),adica ai dat impresia unei gandiri sectare care spun ca nu fac armata,ca sa nu fie judecati criminalii ca o sa i judece numai Dumnezeu..scrie mai clar ca sa intelegem si noi ce vrei sa ne comunici caci asa sant oamenii neatenti cred ca daca ei inteleg ce au scris va intelege oricine si nu trata intepaturile ca fiind ceva impotrva ca persoana asa ca sa fi obligat sa raspunzi la rau cu rau

    Apreciază

    • cineva said, on februarie 23, 2012 at 4:28 pm

      Categoric patriarhul are o mare responsabilitate fata de turma care i s-a incredintat, insa de toate greselile pe care le face va raspunde in fata lui Dumnezeu si nu a noastra. Ca mireni noi nu prea avem ce face decat sa ne rugam sa ne dea Dumnezeu rabdare sa le ducem pe toate si nu ne smintim. Insa cea care postase acel video (si pe care vad ca saccsiv l-a scos, slava Domnului) era Crenguta, care dupa parerea mea este sectanta, intrucat zbiara cu exaltare impotriva prohodului si a ingroparii Domnului din Vinerea Mare si aici si pe blogul lui apologeticum si mai spune si o multime de alte ciudatenii. Deci daca noi ca si ortodocsi nu avem voie sa judecam ierarhii, cum indrazneste ea care nici macar nu face parte din in turma? Si la ce foloseste sa aduca aici un video care numai sminteste lumea? Nu din ura fata de ortodocsi? Nu ca sa ne arunce in fata propria dezbinare si sa ne arate ranile in public? Ba eu cred ca tocmai de asta. Dar am fost atat de dezgustat de acest atac marsav incat n-am putut sa irosesc mai mult de cateva cuvinte…

      Apreciază

  11. Alexandru(Fulger) said, on februarie 23, 2012 at 7:10 pm

    Putini mai au curaj sa vorbeasca asa despre elite , sa il luam drept exemplu.

    Apreciază

  12. mohicanul said, on februarie 23, 2012 at 7:41 pm

    referito la trancriptul: ” … am fost calomniat că chipurile sunt antisemit. Nu sunt antisemit, domnule Hios. Încerc să fiu antisemit, pentru că oricine colaborează cu sionismul colaborează cu Antihrist …”

    nu sunt sigur, dar mi se pare probabila o eroare de traducere: in loc de „ïncerc sa fiu antisemit …”, pare mai corect: „ïncerc sa fiu antisionist, pentru ca oricine colaboreaza cu sionismul colaboreaza cu Antihrist…”

    Apreciază

  13. […] Video (si transcriptul): MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU despre SIONISTII CE PREGATESC DRUMUL LUI ANTI… […]

    Apreciază

  14. […]    Parintele ii zice elita. Mitropolitul Serafim de Pireu insa, o spune pe fata: Video (si transcriptul): MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU despre SIONISTII CE PREGATESC DRUMUL LUI ANTI… Iar unii dintre intrusii din tabara ortodoxa nationalista de pe la noi nu obosesc in a zbiera cum […]

    Apreciază

  15. […] Video (si transcriptul): MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU despre SIONISTII CE PREGATESC DRUMUL LUI ANTI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.