SACCSIV – blog ortodox

KABBALAH: Ce semnifica snurul rosu ce-l poarta vedetele la mana?

Posted in KABBALAH, SIMBOLURI by saccsiv on februarie 22, 2012

Foto: http://www.bratara-talisman.ro/bratara-talisman-steaua-lui-david-evil-eye-snur-rosu-1mm

   Iata comentariul sorei ayannis postat la articolul CE INSEAMNA „numele fiarei, SAU numarul numelui fiarei”? Importanta acelui „SAU”. Daca nu depistam „666” intr-un document biometric, il putem accepta?:

Gata , am gasit explicatia firului rosu purtat la mana de vedetele de aiurea . E semn kabalistic . Mi-am exprimat nedumerirea pe topicul ” Ce poarta Anca Boagiu la gat ” . Bratara rosie am vazut-o si la mana Gabrielei -Vranceanu Firea , si la mana Corinei Chiriac , in fine o poarta multe vedete de peste tot .

Comentariu saccsiv:

Treaba cu bratara e de la minutul 4:55.

Iata si ce aflam din articolul Bratara cu snur rosu – noul accesoriu pretios:

Bratarile cu snur rosu au devenit IT Items. Incepand cu Madonna, Paris Hilton, Nicole Richie, Ashton Kutcher si pana la femei simple din Israel, toata lumea le poarta. Dar oare toti stiu semnificatia acestui snur rosu purtat pe post de bratara?

Snurul rosu vine din Kabbalah, fiind darul divin de la mormantul sacru al mamei Rachela. Potrivit unei traditii, un snur rosu se invasoara la mormant de sapte ori, devenind astfel sacru si cu puteri tamaduitoare, vindecand pe oricine il poarta la mana.
De sapte ori in jurul mormantului semnifica cele sapte zile in care Dumnezeu a creat lumea, iar culoarea rosie simbolizeaza sangele Rachelei. Se crede ca snurul rosu ofera protectie celor care au nevoie, prosperitate celor saraci si copii femeilor infertile. Ceremonia de infasurare a snurului pe mormant si transformarea acestuia intr-unul sfintit este un ritual insotit de rugaciuni catre Dumnezeu si mama Rachela.

Superstitiei deochiului i se ofera foarte mare importanta in diferite culturi religioase, astfel ca oamenii au gandit modalitati de aparare impotriva energiilor negative pe care ceilalti le indreapta ( constient sau inconstient ) asupra noastra. Turcii tin la intrarea in casa si in bijuterii „nazar boncuk”, iar popoarele arabe au „hamsa”, mana lui Fatima, fiica profetului Mohamed.

Insa, cea mai populara forma de protectie impotriva deochiului este snurul rosu purtat la mana. Chiar si in cultura noastra, copiilor mici li se pune la mana un astfel de snur pentru a nu fi deocheati. Cultura Kabbalah spune ca purtand un astfel de snur se creaza o energie mentala si spirituala protectoare.

In ultimul timp, odata cu adoptarea acestei forme de protectie de catre vedete ce au imbratisat Kabbalah si nu numai (Madonna, Britney Spears, Victoria Beckham), bratarile cu snur rosu au devenit accesorii la moda. Astfel ca, reinterpretari ale acestor simboluri au inceput sa apara. Pe o bratara din snur rosu se pot prinde cristale swarovski, banuti din aur, placute cu mesaje inscriptionate, figurine precum elefanti, ingeri si chiar, pentru dubla protectie, mana Hamsa.

In Romania, acest trend a prins extrem de bine, chiar vedeta de televiziune Malvina Cservenschi a lansat brandul Malvensky Charms, o colectie de bratari denumite simplu „Wish Bracelet” – puneti-o la mana si „make a wish”.

Poate nu la fel de pretioase si celebre precum Malvensky Charms dar, cu siguranta, la fel de simpatice sunt bratarile cu snur rosu de la Bratara Magica. 25 de lei orice model, intr-o gama diversa de figurine.

Cititi va rog si:

FOTO: Ce poarta Anca Boagiu la gat?

   Consider ca vedetele, politicienii, analistii cunosc faptul ca poarta simboluri kaballah sau egiptene sau tot soiul de paganisme. Iar unii dintre ei stiu clar ca sunt dracisme.

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 22, 2012 at 10:56 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • florin said, on februarie 22, 2012 at 12:11 pm

      Se poate vorbi aici despre efectul psihic de inducere a autosugestiei,similar cu efectul placebo in medicatie;in orice caz, inca o modalitate de a-l indeparta pe om de Dumnezeu si de a-l intoarce cu fata catre cel rau.Supersitia,alaturi de horoscop,manele,bascalie,telenovele etc, sunt arme redutabile de distragere a atentiei crestinilor si de schimbare a volorilor.

      Apreciază

      • ploiesti said, on septembrie 29, 2012 at 8:43 am

        @florine ,Nu este nici o autosugestie este dracu

        Apreciază

  2. fanu said, on februarie 22, 2012 at 11:06 am

    În loc să poarte Sfânta Cruce ca dar al Lui Hristos spre binecuvântare ei au ales tot felu de talismane. Doamne feri de aşa ceva în vieţile noastre. Doamne ne ajută să facem rugaciune pentru sufletele lor şi să nu cădem în ispita de a-i judeca pentru acestea.

    Apreciază

  3. valentin said, on februarie 22, 2012 at 11:14 am

    și bunica mă învăța de mic să port ceva roșu ca să nu mă deochi. sau mărțisor – zicea că trebuie să-l leg de trunchiul unui copac după ce nu-l mai port… tot păgânisme

    Apreciază

  4. Ioan C. said, on februarie 22, 2012 at 11:31 am

    Despre talismane şi „puterea” lor, aici:

    Despre noroc şi talismane http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/26/499/

    Apreciază

  5. Ciprian said, on februarie 22, 2012 at 11:50 am

    Dar ce ziceti de bratarile de cauciuc rosii ce imbraca tot felul de forme de „binefacere”: lupta impotriva cancerului, lupta impotriva abuzurilor copiilor, etc. Chipurile cumperi o bratara de aia si banii merg la fundatie… dar de ce bratara? De ce rosie?

    Apreciază

    • studentperole said, on februarie 23, 2012 at 7:28 am

      asta am vrut să întreb și eu. Am primit în trecut 2-3 brățări dinalea de cauciuc, galbene, cu inscripția LiveStrong(parcă tot ceva cu cancerul era). Nu le-am dat mare importanță și le-am dăruit mai departe căci nu imi place să port nimic pe mine (înafară de haine).

      Așadar, inclusiv brățările colorate de cauciuc cu livestrong intră in această categorie?

      Apreciază

      • Ciprian said, on februarie 23, 2012 at 7:35 am

        Sunt tot podoabe chiar daca nu kabalah… iar alea rosii aduc si a kabalah…

        Apreciază

  6. Phili said, on februarie 22, 2012 at 11:53 am

    Patriarhia Rusă a pus ochiul pe Mănăstirea Noul Neamţ
    http://www.timpul.md/articol/patriarhia-rusa-a-pus-ochiul-pe-manastirea-noul-neamt-31640.html

    Apreciază

  7. nea Anderthal said, on februarie 22, 2012 at 11:54 am

    apa-aerul-si..fraierul

    Apreciază

  8. STOP RFID 666 said, on februarie 22, 2012 at 12:00 pm

    APOCALIPSA – BLA BLA BLA TRA LA LA

    Apreciază

  9. Pr.Alexandru said, on februarie 22, 2012 at 12:57 pm

    Dar câți nu vin să-și boteze copiii, care sunt legați cu ață roșie la mânuță !

    Apreciază

  10. Pr.Alexandru said, on februarie 22, 2012 at 1:01 pm

    Nu mai vorbim de cercel ! Pe care dacă îl are tatăl și nașul în ureche, bineînțeles că trebuie să i-l pună și copilașului ! Dar ăsta e alt topic.

    Apreciază

    • Maria said, on februarie 22, 2012 at 1:44 pm

      Pr Alexandru,
      Trebuie sa-i apostrofati pe toti acestia ,chiar daca se supara ,incercand astfel o educatie in acest sens ,la o scara mai mare .
      Alta credibilitate are un slujitor al Bisericii , decat oricine altcineva .Eu stiu de la bunici si parinti ,ca toate bijuteriile purtate (la gat ,la maini , in urechi pe degete etc ),sunt paganesti ,asa cum vadem astazi in lume la popoarele pagane din tarile dezvoltate ,cat si din triburi .
      100 % ,toate acestea sunt dracesti .

      Apreciază

      • marcela said, on februarie 22, 2012 at 2:38 pm

        maria daca le spui oamenilor de cercei sau funda rosie isi iau copilul si ies imediat din biserica !!!!vrem preoti vrednici dar noi sa fim nebuni,atunci la ce folos preoti buni?mantuire cu buzduganul nu se poate !

        Apreciază

  11. Pr.Alexandru said, on februarie 22, 2012 at 3:40 pm

    Într-adevăr, mulți se supără, însă le spun cât pot de frumos să le scoată dacă vor să le botez copilul. Unii se smeresc și îi scot și ei, nu numai copilului, alții îmi răspund obraznic. Problema e că nu toți preoții fac la fel și atunci oamenii ne consideră răi pe cei care facem așa și buni pe cei care nu zic nimic despre aceste păgânisme.

    Apreciază

    • emilian said, on februarie 22, 2012 at 5:17 pm

      Pr Alexandru faceti foarte bine, nu conteaza ca multi preoti nu fac la fel. Poate vor face cu timpul. Tot legat de preoti nu inteleg cum de exista atatia preoti care nu stiu sa se inchine, termina crucea nu pe umar, ci undeva spre inima, chiar mai jos. Pentru mine este extrem de suparator, oare chiar nu-si dau seama ce fac respectivii preoti?

      Apreciază

    • Maria said, on februarie 22, 2012 at 9:05 pm

      Pr Alexandru ,
      Este foarte bine ca le spuneti si cei care se supara e problema lor ,vor da socoteala singuri ca n-au ascultat de Dumnezeu prin preot ,care este slujitorul sau ,”angajatul”Sau .
      Cei care ignora invataturile Bisericii si nu asculta de preot ,nu sunt crestini decat cu numele .
      Orice misiune a preotului in aceasta lume stricata si care poate indrepta chiar si un singur suflet ,are o mare valoare in fata lui Dumnezeu .Problema mare este si cu femeile care intra in biserica aproape dezbracate .
      marcela,
      Se spune ca ,unuia care greseste ,cauti sa-l indrepti spunandu-i o data ,de doua ori ,de trei ori si daca nu-ntelege ,sa-ti fie tie ca un dusman .

      Apreciază

      • Maria said, on februarie 22, 2012 at 9:08 pm

        Am omis : Daca nu intelege ,I-L SPUI BISERICII si daca nici de Biserica nu asculta ,sa-ti fie ca si un dusman .

        Apreciază

  12. Pr.Gabriel said, on februarie 22, 2012 at 3:56 pm

    asa este cu Sf.Botez. Vin oameni, loviti de duhurile vazduhului, saracii, care „impopotoneaza” copilasii cu tot felul de „acareturi”. Este bine ca preotul sa fie foarte vigilent. Sa stea de vorba inainte cu nasii, parintiii, sa-si faca o imagine despre cei in cauza si sa aiba putere sa invete, fara sa supere.. de obicei, e bine sa li se psuna astor parinti, nasi, ca sa se lase pe mana preotului, ca va fi bine… sa aiba incredere in el…. si merge asa…
    In privinta atei rosii, precum si cea de la „martisor”, e greu de scos acest obicei prostesc din norod. Parca pica intr-o transa cu 1,8 martie..acum, chiar daca nu mai situ semnificatia acestora, totusi, s-a impamantenit ca obicei „romanesc”, ceea ce te pune intr-un fel de ridicol fata de moda respectiva…
    Eu cand le zic femeilor „La multi ani” de Bunavestire, sa uita la mine ca ..traznite.. si probabil zic, in sinea lor, ca a inebunit parintele, saracu..
    Domnul cu mila si noi cu…prostiile..

    Apreciază

  13. Dan Tanasescu said, on februarie 22, 2012 at 4:57 pm

    Kabbalah sau Cabbala nu este o religie, ci o doctrină ezoterică şi un sistem de magie iudaică. multe elemente ale simbolismului cabalei se regăsesc şi în Biblie, în special în Vechiul Testament. Modele astea pe care le promovează inclusiv madonna sunt doar nişte aberaţii New Age, care nu prea au legătură cu învăţătura originală.

    Apreciază

    • Veaceslav said, on februarie 22, 2012 at 8:04 pm

      @Dan Tanaseacu
      Pai invatarura originala e si ea stanica ca si Kabbalah!!!

      Apreciază

      • Veaceslav said, on februarie 22, 2012 at 8:05 pm

        Erata: kabbalah e satanism!!!

        Apreciază

    • cineva said, on februarie 22, 2012 at 8:07 pm

      Cabala are elemente din Vechiul Testament a caror semnificatie a fost rastalmacita, este foarte important sa precizezi acest lucru. Pentru ca evreii s-au ocupat dintoteauna cu magia si vrajitoria si este plin Vechiul Testament de amenintarile si pedepsele Domnului venite asupra lor tocmai pentru asta si pentru ca isi construiau altare spurcate pe inaltimi si prin dumbravi. Iata cateva dovezi ca sa nu crezi ca vorbesc de la mine:

      ‘Tot el (regele Manase) a trecut prin foc pe fiii săi în valea Ben-Hinom şi a făcut vrăjitorie, farmece şi magie; a adus oameni care chemau duhurile morţilor şi fermecători; şi a înmulţit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.’ Paral. 33:6
      Proorocie a lui Iezechiel impotriva evreilor: ‘Altarele voastre vor fi stricate, idolii ridicaţi de voi în cinstea soarelui vor fi sfărâmaţi şi pe oamenii voştri îi voi face să cadă morţi înaintea idolilor voştri;
      ‘Aşa a fost ispăşită fărădelegea lui Iacov, şi acesta este rodul iertării păcatului său. El a sfărâmat în bucăţi toate pietrele jertfelnicului, ca nişte pietre de var; dumbrăvile Astartei şi stâlpii soarelui nu se vor mai ridica.’ Isa 27:9
      ‘Şi din mâna ta voi nimici pe vrăjitori şi tu nu vei mai avea ghicitori; Voi dărâma idolii tăi şi stâlpii idoleşti din mijlocul tău şi nu te vei mai închina lucrurilor mâinilor tale; Voi nimici dumbrăvile din mijlocul tău şi voi tăia copacii tăi, afierosiţi idolilor.’ Mih 5:11
      ‘Şi va lovi Domnul pe Israel şi va fi el ca trestia, care se clatină în apă, şi va azvârli pe Israeliţi din acest pământ bun pe care l-a dat părinţilor lor şi-i va spulbera dincolo de Eufrat, pentru că ei şi-au făcut dumbrăvi închinate Astartei, întărâtând la mânie pe Domnul.’ Regi 14:15

      Deci nu mai incercati sa gasiti justificari cabalei cum ca si-ar trage radacinile din invataturile lui Dumnezeu. Ca isi trage radacinile din necredinta si inchinarea la idoli a evreilor.

      Apreciază

  14. YoYo said, on februarie 23, 2012 at 12:58 pm

    e clar ca lumea o ia razna. Chiar au senzatia ca purtand un astfel de acaret ii protejeaza cumva. Acum?Aici? In lumea asta care se bazeaza numai si numai pe materialism??? ABERANT!!!! ceace ma deranjeaza nu e ca poarta ceva rosu, negru, alb, ca e snur, atza, lant. Gandirea absolut de aberanta si superficiala care sta in spate ma lasa cu gura cascata. „Ma protejeaza domne!!” „Snuru asta ma protejeaza de nu stiu ce, pietricele albastre ma protejeaza de nu stiu ce, moneda asta imi aduce nu stiu ce noroc.” DOAMNE mare e gradina ta. Nu e vorba de promovarea unor semne sau simboluri e vorba in primul rand de tampenie in dovleacul ala gol de pe umeri din punctul meu de vdr.

    Apreciază

  15. Alexandru(Fulger) said, on februarie 23, 2012 at 7:16 pm

    Siret mai e dracul , ii porti simbolul si el te ajuta pierzanduti sufletul.

    Apreciază

  16. crestinul ortodox said, on iunie 30, 2012 at 9:29 am

    si inele de tungsten (wolfram) sunt un material foarte nociv organismului uman , si cel care despre care va spun si tot va spun a avut peste 90% actiuni pe firma … cu aceste inele si verighete de tungsten , material ales si pentru cel care a regizat filmul stapinul inelelor ce purta la decernarae premiului oscar acest inel de tungsten cu inscriptia coca cola care este de fapt 666 ;
    de asta am spus ca este o plasa imensa aruncata asupra Romaniei , prin aceste piete de bijuterii cu acest material foarte nociv (contine si seleniu din cate stiu )si respectiv cei care poarta acesta mai este si o piatra ceva pe acolo de ‘iti ia ochii’ sunt sunb actiunea necuratului sunt aproape ‘mancati’ intrucat trebuie sa aiba Putere de Trezire indeosebi CREDINTA ADEVARATA CRESTIN ORTODOXA !
    am trecut prin asa ceva si am vazut concret ! se lucreaza prin intermediul ocultismului !
    si de asemeni cei care sunt victime sunt ca niste ‘ofrande’ aduse la ala de care v-am spus !
    inca o data ma repet ,
    asta as face cei care conduc ROMANIA si guverneaza SA PUNA MANA PE SFANTA CRUCE SI SA SPUNA CREZUL CRESTIN ORTODOX DE LA INCEPUT LA SFARSIT si respectiv TATAL NOSTRU !
    sI VOM AVEA SURPRIZE MARI !

    Apreciază

  17. elena said, on iunie 18, 2013 at 11:53 am

    Sotul meu dupa ce si-a pus o bratara rosie pe mana mi-a cerut sa parasesc locuinta cu tot cu copii! Bratara i-a fost data de sora lui (din cele spuse de el -si ea „foarte credincioasa” de altfel). In concluzie pana unde poate ajunge prostia unor oameni….sau mai poate fi si altceva la mijloc?

    Apreciază

  18. Mao said, on iulie 24, 2013 at 12:45 am

    Pt cei mincinoisi si nebuni, rai si nestiutori, firul rosu se purta de pe vremea Dacilor.
    Sunteti voi niste satanisti si niste nemernici care aruncati cu pietre si mizerie in lume.
    Fiecare suntem liberi sa traim cum vrem , fiecare ne imbracam cum vrem si purtam ce vrem.
    Eu port Firul rosu KABBALIST si sunt fericita si mi-am realizat si foarte multe in viata, am devenit mai buna si mai calma .
    Ajut lumea saraca si copiii in special, nu barfesc si nu fur, nu curvarasesc si nu omor.
    Sunt casatorita si-mi vada de viata mea fara sa ma intereseze ce face vecina sau vecinul.
    Eu am grija doar de viata mea si de cea a familiei mele , atunci cand pot imbrac copii si lume saraca si le dau mancare cu sacosele .
    Voi ce faceti??????
    Stati si va ganditi ca cei cu fir rosu la mana sunt satanisti , iar voi sunteti sfinti impreuna cu Popa Alexandru.
    Si apropoo, eu sunt crestina ortodoxa si cred in Dumnezeul meu, ma inchin dimineata si seara si merg la biserica de cate ori am ocazia.
    Deci Kabbala nu este nimic rau este doar o stiinta si o educatie care te invata sa fi bun si corect in viata .
    Radacinile Kabbalismului sunt inainte de Cristos.
    Religia Crestina si nu numai au facut milioane de crime, Stinta si invatatura Kabalistica nu a facut nici-un rau nici-o data nimanui.

    Apreciază

    • Cosmin said, on iulie 29, 2013 at 2:09 pm

      Mao,

      Din ce spui tu Kabalah care e mai veche decat Crestinismul, e mai buna decat Crestinismul.

      Prin analogie, snurul rosu e mai de pret(puternic) decat crucea.

      De ce spui atunci, ca esti Crestin Ortodoxa? Probabil ca te-ai nascut Crestin Ortodoxa, dar practica de a purta snur rosu, e una satanica, fapt fundamentat deja de cativa din comentatori.

      Probabil din nestiinta il porti, dar, acum ca ai aflat, nu trebuie sa reactionezi atat de virulent. Datoria ta este sa cercetezi informatia si sa studiezi, asta pana nu e prea tarziu.

      Si eu am fost adeptul unor rataciri de sorginte new age, imi mergea totul bine in viata; la un moment dat ma credeam dumnezeu in devenire, pana intr-o zi cand Dumnezu Cel Viu si Adevarat, mi-a aratat cum sta treaba.

      Nu iti doresc sa iti arate si tie Dumnezeu Cel Viu si Adevarat cum stau lucrurile, caci modul in care mie mi-a aratat nu a fost tocmai placut.

      Nu se poate sluji la doi stapani. Sau crezi ca este vreo intelegere intre Hristos si veliar?

      Dumnezeu sa te lumineze.

      Apreciază

      • nicola said, on mai 25, 2014 at 7:18 am

        bravo, Cosmin. superadevarat in tot ce spui.

        Apreciază

      • Elena said, on iunie 6, 2014 at 9:00 pm

        Nu poti sa slujesti si la Dumnezeu si la mamona, bine zis.Crucea e Sfinta.Iisus a murit pe cruce, nu pe ata.Sa poarte o cruciulita si atunci va fi si binecuvintata de Dumnezeu si Iisus.Steaua cu 6 brate e semnul necuratului, feresca Dumnezeu.So ajute Dumnezeu si sa-i arate ca, CRUCEA este simbolu credintei si al religiei.Amin.

        Apreciază

  19. Iulia said, on septembrie 18, 2013 at 4:36 pm

    Draga Mao, degeaba ai facut toate lucrurile bune pe care le-ai metionat tu in acest post al tau. Caci spunand si laudandu-te cu ce-ai facut – te-ai mandrit care e pacatul diavolului (sa-ti aduc aminte ca Lucifer a cazut din cauza mandriei sale?).
    Ai judecat pe cei de aici acuzandu-i ca nu au facut nimic bun – draga numai Dumnezeu judeca! Tu nu ai acest drept!!!!
    Ne spui noua ca pe tine nu te intereseaza vecina? Dar, daca te intereseaza ce fac cei de pe acest for, este mai bine? Acest lucru este permis?
    Nu te minti pe tine insasi! Deschide ochii, leapada paganisme (dacii erau pagani, draga, daca n-ai stiut!). Faptele tale sunt egal cu zero daca nu esti cu Hristos! Si cine e cu paganii nu poate fi – in acelasi timp cu Hristos – EL insusi a zis-o (a se citi locul unde Domnul a zis ´´Cine nu e cu mine e impotriva Mea´´.
    Dumnezeu sa te lumineze si sa nu te pedepseasca pentru faptele tale!

    Apreciază

  20. […] KABBALAH: Ce semnifica snurul rosu ce-l poarta vedetele la mana? […]

    Apreciază

  21. […] KABBALAH: Ce semnifica snurul rosu ce-l poarta vedetele la mana? […]

    Apreciază

  22. octavpelin said, on decembrie 19, 2015 at 9:47 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  23. ortodoxiapentrutoti said, on martie 2, 2019 at 10:52 pm

    La acest subiect, chiar dacă e târziu zic și eu, mărțișorul este tot un talisman. E așa?

    Apreciază

  24. ortodoxiapentrutoti said, on martie 2, 2019 at 10:57 pm

    Mărțișorul e tot un talisman. Și dăm și luăm și ne bucurăm ca fraierii de mărțișoare, că așa s-a pomenit. În trecutul nostru recent și roșu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.