SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (15.02.2012): MLM (Multi Level Marketing) – SPALARE PE CREIER …

Posted in MANIPULARE, MLM by saccsiv on februarie 15, 2012

   Iata comentariul fratelui STOP RFID 666 postat la articolul MUGUR VASILIU: „Cu Biserica”:

MLM-ul SAU PUTEREA SPALARII PE CREIER

VOI INCERCA MAI JOS SA DEMONSTREZ CA MLM – ul FUNCTIONEAZA CA O SECTA

CEEA CE SCRIU SE BAZEAZA ATAT PE CEEA CE AM CITIT DESPRE MLM CAT SI DIN EXPERIENTA MEA CU FRATELE MEU CARE ESTE BAGAT INTR-O ASEMENEA ,,AFACERE” in Spania

MAI JOS CEEA CE SE SPUNE OFICIAL DESPRE MLM IAR SI MAI JOS COMENTARIUL MEU

Ce este sistemul MLM?

Marketing in retea, MLM, Multi-Level Marketing sau Network Marketing, reprezinta o afacere in care companiile platesc pentru reclama numai dupa ce produsele lor sunt vandute. Prin aceasta strategie originala, extraordinara putere a reclamei este pusa la lucru in mod sistematic si profitabil pentru toti participantii la afacere. Deoarece nu se cheltuie milioane de dolari pe campanii publicitare in presa, radio, televiziune, companiile isi folosesc bugetul de publicitate pe retribuirea unei retele de distribuitori independenti. Acesti distribuitori provin din toate mediile de viata: profesori, doctori, ingineri, muncitori, avocati, oameni de afaceri, oameni de vanzari, etc… Ei isi intregesc veniturile printr-o afacere de marketing in retea.

O structura MLM de distribuitori independenti ai produselor unei companii nationale sau multinationale se prezinta astfel: distribuitorul X coopteaza persoanele Y si Z sa promoveze pe piata produsele sau serviciile companiei. Din momentul in care s-au inscris si au devenit la randul lor distribuitori, Y si Z realizeaza acest lucru fie printr-o activitate personala de marketing/vanzare de produse, fie prin cooptarea directa in sistem a unui cerc de persoane considerate capabile sa extinda la randul lor afacerea prin propriile filiere si, de ce nu, strategii de piata. Nu de putine ori se abordeaza ambele optiuni. Fiecare participant la o afacere MLM incaseaza comisioane de pe rulajul de produse inregistrat atat din vanzarile personale cat si la nivelul intregii retele de colaboratori (directi si indirecti) pe care a creat-o.

In America, o serie de corporatii membre ale bursei din New York au intrat de zeci de ani in industria Network Marketing incasand anual peste 80 de miliarde de dolari din vazari directe, cu tendinta de crestere si globalizare mondiala. In Romania, din 1990 au luat fiinta diverse companii care distribuie produse si servicii prin marketing in retea, beneficiind de sprijinul unor mari companii din America si Europa de Vest. Deja putem vorbi despre MLM ca despre o industrie consacrata la nivel mondial, asa cum vorbim de ani si ani de zile despre industria speculatiilor la bursa, a jocurilor de noroc sau a teleshopping-ul

Avantajele vanzarii directe

Unul din studiile efectuate de catre WFDSA în tarile în care exista asociatii de vânzari directe, a scos în evidenta cele mai raspândite motive pentru care oamenii aleg vânzarea directa.

Aceste motive sunt:

Vânzarea directaă este o metoda bună de a cunoaşte şi de a intra în relaţie cu alţi oameni

Câştigurile sunt pe măsura efortului depus.

Vânzarea directa ofera un program de lucru flexibil.

Vânzarea directa este o activitate lucrativa profitabila de suplimentare a veniturilor.

Vânzarea directa este o metoda buna de a porni o afacere personală.

In continuare haideti sa vedem avantajele inscrierii intr-un sistem MLM.

Avantajul nr.1

Oricine poate participa.
Nu sunt necesare anumite nivele de educaţie, experienţă, resurse financiare sau condiţie fizică.

Persoane de toate vârstele şi din toate clasele sociale au avut succes în domeniul vânzării directe.

Avantajul nr.2

Agentii de vânzari sunt independenti.

Esti propriul tau sef, ceea ce înseamnă ca:

Poti lucra cu norma întreaga sau jumatate de norma tu alegi când si cât de mult vrei sa lucrezi.

Îti poti defini singur scopurile si cum le vei atinge.

Poti câstiga în functie de efortul depus. Nivelul succesului este limitat doar de propria-ţi dorinţă de a lucra.

Poti avea propria afacere cu o investitie mica sau fara nici o investitie de capital.

Poti primi ajutor sau poti fi pregatit de o companie consacrata.

Avantajul nr. 3

Oamenilor le place sa cumpere prin sistemele de vânzare directă.
Conform unor studii recente, efectuate pe cea mai mare piaţă de vânzări directe din lume, respectiv, SUA, 51% din americani au cumpărat bunuri sau servicii prin sistemul de vânzări directe. Acest număr îl depăşeşte pe cel al vânzărilor prin tele-shopping şi Internet la un loc. Oamenii apreciază produsele oferite prin acest sistem şi 45% din americani doresc să cumpere prin vânzare directă. Situaţia din Europa occidentală are o tendinta ascendenta asemanatoare, în timp ce în Europa de Centrala si de Est piata este în curs de formare.

Avantajul nr. 4

Vânzarea directa este o industrie în dezvoltare.
Vânzările din SUA s-au dublat în ultima decadă ajungând la 23 miliarde dolari, iar pe plan internaţional au ajuns la 80 de miliarde dolari

Oameni din toate categoriile sociale, de toate vârstele se bucură de succes în domeniul vânzării directe. Aproximativ 73% din cei ce lucrează în domeniu sunt femei, 10% sunt afro-americani, 6% sunt latini şi 3% asiatici, indieni sau de altă provenienţă. Mulţi încep prin a lucra doar o jumătate de normă iar mai târziu, când vânzările directe sunt mai profitabile, renunţă la cealaltă carieră.

COMENTARIUL MEU

MLM nu este o afacere ci un mod de influentare a unor clienti de a cumpara niste produse foarte scumpe pe care in mod normal nu le-ar fi cumparat din magazin. Cea mai mare parte din clienti este familia, cunoscutii si rudele ceea ce face ca ,,afacerea” sa fie nerentabila. Compania se degreveaza de sarcina de a face publicitate, chipurile banii din publicitate revenind celui care vinde produse. In realitate produsele fiind scumpe nu le poti vinde si ramai cu stocuri imense si astfel esti obligat sa folosesti produse pe care in mod normal nu le-ai fi cumparat in asemenea cantitati. Banii din publicitate nu raman de fapt la cel ce vinde pentru ca produsul este mai scump decat pe piata si vanzarile sunt mici. De fapt totul se bazeaza nu pe vanzare ci pe cooptare in SISTEM a multor persoane care cumparand iti asigura tie un venit bun. In realitate acest venit FABULOS cum zic ei nu exista deoarece inaintand in grad ai foarte multe cheltuieli pe care le faci din banii proprii. Ei spun ca nu este sistem piramidal deoarece tu esti vezi Doamne un distribuitor de produse ceea ce nu este adevarat. SISTEMUL acesta este falimentar si exista pierdere de 99% dar naivitatea oamenilor il intretin. Cei mai multi spun………SISTEMUL functioneaza pentru ca altfel s-ar fi prabusit. Inca din momentul cooptarii in SISTEM care de fapt functioneaza ca o SECTA ti se spune ca esti distribuitor independent si trebuie sa cumperi un pachet care valoreaza in jur de 100 euro. In majoritate de acesti bani ti se dau multe carti de ,,formare” si produse pe care tu cica trebuie sa le vinzi. Daca ai pus botu’ la prima prosteala urmeaza a doua care e formarea profesionala prin carti reviste si alte casete pe care cumparandu-le poti ajunge pe o trepta superioara. Al treilea morcov pentru magarus este urmarea seminariilor unde poti sa deprinzi vorbirea in public si accesul la limbajul celor care se afla pe treptele superioare ale multinivelului. Al patrulea nivel este indoctrinarea, adica esti trup si suflet pentru comunitatea MLM. Dupa parerea mea din MLM nu se poate castiga deoarece cu cat esti pe o treapta superioara cu atat cheltui mai multi bani cu diferite activitati.

Activitati din care se pierd bani in MLM

-cumpararea de casete si reviste pentru formare profesionala
-bani de deplasari pentru seminarii – se lasa uneori si cu cazare deci alti bani
-bani pe care trebuie sa-i dai pe anumite produse pentru promovare
-intrarea la seminarii
-bani de telefoane
-cumpararea mai multor produse decat necesarul unei familii datorita presiunii care se exercita de cei de sus

CONCLUZII

MLM-ul de fapt nu-si face cei mai multi bani din vanzari ci din produsele adiacente, adica seminarii, carti, reviste etc.
MLM-ul nu inseamna vanzare ci un mod de viata si actiune.
Prin modul agresiv de recrutare se aseamana cu martorii lui iehova.
Indoctrinarea face parte integranta din SISTEM si fara ea nu se poate, aceasta fiind singura de fapt ce conteaza, insa ei ascund lucrul asta.
Adoptarea unui mod propriu de gandire si simtire propriu sectelor.
Gandirea pozitiva este pe prim plan si nu ai voie sa gandesti negativ.
Orice gandire negativa este ,,rasplatita” cu critici foarte severe.
Nu se admit critici pentru cei care sunt pe treptele superioare acestia fiind adevarati iluminati.
Indepartarea de oamenii care nu le impartasesc modul lor de a vedea lumea.
Familia este vazuta ca un fel de paria in aceste corporatii.
Adoptarea unor moduri agresive de spalare pe creier gen programarea neuro lingvistica.
Intalniri periodice pentru ca cel cooptat sa nu-si de-a seama de minciuna in care se afla.

PENTRU MINE, PRIN MODUL DE RECRUTARE SI MENTINERE IN ACESTE MLM-uri acestea se aseamana cu sectele intunericului.

PS. Ceea ce se spune despre MLM sunt numai avantajele. Dar dezavantajele sunt ascunse cu grija asa cum fac astia si cu cipurile.

Iata si ce mi-a scris un alt frate pe e-mail:

Am fost implicat cu ceva vreme in urma intr-o astfel de organizatie si am invatat destule despre ele.
Exista oameni care atat de spalati pe creier au devenit dupa conferintele si „training-urile” lor despre gandirea pozitiva, „daca vrei, poti” si celelalte, incat au cheltuit tot ce aveau, s-au indepartat de familie (uneori pana la divort) si efectiv nu mai traiesc decat pentru „Organizatie”.
Singurii care intr-adevar fac bani din asa ceva sunt nivelurile superioare. Cu cat esti mai jos in ierarhie cu atat faci mai putini bani (sau pierzi).
Ca sa nu mai spun ca se foloseste pe scara f. larga INSELATORIA, sub diferite forme. Ori nu dai toate detaliile noilor „prospecti”, asteptand pana semneaza, ori prezinti toata masinatiunea intr-o lumina f. favorabila (prin omisiune), etc. Sumele care se vehiculeaza sunt imense: zeci de mii de dolari pe luna, sau chiar pe saptamana. Asta in conditiile in care NIMENI nu ti-ar arata un extras de cont bancar ca dovada.
Sunt tone de informatii pe web, majoritatea in engleza. Iata cateva website-uri cu informatii:
www.mlmwatch.org
www.consumerfraudreporting.org/MLM.php.
M-am gandit ca poate ar trebui sa stii si aceasta latura.
Doamne-ajuta!

   Iata si ce aflam din articolul Multi Level Marketing:

Câteva surse au comentat despre nivelul veniturilor ale anumitor MLM-uri sau ale MLM-urilor în general:

  • The Times: „Investigațiile guvernului afirmă că au descoperit că doar 10% din agenții Amway din Marea Britanie fac profit, cu mai puțin de unul din zece agenți vânzând măcar un singur obiect din produsele grupului.”[1]
  • Scheibeler, un membru de nivel înalt „Smarald” al Amway: „Judecătorul britanic Norris a stabilit în 2008 că dintr-o populație de 33 000 de IBO [Independent Business Owners], ‘doar în jur de 90 aveau suficiente încasări pentru a acoperi costurile clădirii propriei afaceri.’ Aceasta este o cotă de pierderi reprezentând 99,7% din investitori.”[2]
  • Newsweek: bazându-se pe propria declarație de venituri a Mona Vie din 2007 „mai puțin de 1% au obținut comisioane iar dintre aceștia mai puțin de 10% au câștigat mai mult de 100 USD/săptămână.”[3]
  • Business Students Focus on Ethics: „În SUA, venitul anual din sistemul MLM pentru 90% din membrii MLM este nu mai mult de USD 5000, ceea ce este departe de a fi suficient pentru a constitui un mijloc de trai (San Lian Life Weekly 1998)”[4]
  • USA Today a publicat câteva articole:
  • „În timp ce potențialul de câștig variază funcție de companie și talentul în vânzări, DSA afirmă că venitul median anual pentru cei implicați în vânzări directe este de USD 2400.”[5]
  • Într-un articol din 15 octombrie 2010 afirma că documentele unui MLM numit Fortune lasă să se vadă că 30% din reprezentații lui nu câștigă nimic iar 54% din restul de 70% câștigă doar 93 USD/lună. Articolul afirmă de asemenea că Fortune este cercetat de Procurorii Generali din Texas, Kentucky, North Dakota și North Carolina iar în viitor din Missouri, South Carolina, Illinois și Florida în urma plângerilor contra acestei companii.[6]
  • Un articol din 10 februarie 2011 afirmă „Poate fi foarte dificil, ba chiar imposibil, pentru cei mai mulți oameni să câștige mult prin vânzarea directă de produse către consumatori. Iar la câștiguri mari se referă adesea cei care recrutează membri.” [7]
  • „Roland Whitsell, un fost profesor universitar de afaceri care a cheltuit 40 de ani pentru a cerceta pericolele marketingului multi-nivel:” „Ați avea dificultăți să descoperiți pe cineva care face mai mult de USD 1,50/oră, produsul primar fiind șansa. Cea mai puternică și mai tare forță motivațională de azi este falsa speranță.”[7]

[…]

Walter J. Carl a afirmat într-un articol din 2004 din Western Journal of Communication că „organizatiile MLM au fost descrise de unii drept secte (Butterfield, 1985), scheme piramidale (Fitzpatrick & Reynolds, 1997),[12] sau organizații pline de dezinformare, amăgiri și comportament imoral (Carter, 1999), cum ar fi folosirea discutabilă a discursului evanghelic pentru a promova afaceri (Hopfl & Maddrell, 1996) și drept exploatarea relațiilor personale în scop de câștig financiar (Fitzpatrick & Reynolds, 1997).”[12][13] În China, voluntarii care lucrau pentru a salva oamenii căzuți pradă unor astfel de scheme au fost atacați corporal.[14]

[…]

Datorită acestor motive, a încuraja recruții să recruteze mai departe oameni care să le facă concurență i-a condus pe unii să afirme că cele mai bune MLM-uri moderne nu sunt decât scheme piramidale legale[19][22][21][23] cineva afirmând chiar: „companiile de marketing multi-nivel au devenit o formă acceptată și legală de schemă piramidală în Statele Unite ale Americii”[22] în timp ce altcineva afirma: „marketingul multi-nivel, o formă de schemă piramidală, nu este neapărat fraudulos.”[23]

[…]

Adesea, astfel de „vânzări” nu sunt vânzări reale ci mai degrabă „vânzătorul” cumpără cantitatea minimă cerută pentru ca să satisfacă cerințele de recompensare. De fapt Codul Etic al Direct Selling Association stabilește că vânzările cerute pot fi „bazate pe vânzări către vânzătorii direcți în mod individual pentru folosul lor propriu sau propriu lor consum.”[28] Scrisoarea de sfătuire a personalului din 2004 a Federal Trade Commission către Direct Selling Association observă că acest minim de vânzări poate fi folosit pentru „a ascunde acele plăți care apar ca și cum ar fi fondate pe vânzarea de bunuri sau servicii”[29] — prin urmare o companie de vânzări directe evită în acest mod să fie etichetată drept schemă piramidală în baza unui detaliu legislativ care stipulează că scheme piramidale sunt doar cele care nu fac vânzări, în conformitate cu decizia In re Amway Corp.[9]

Comentariu saccsiv:

De ce totusi atat de multi se lasa pacaliti si se inregimenteaza in MLM? Pentru ca cei care-i coopteaza au fost invatati sa vanda iluzii. Si cu cat esti mai sus in piramida, cu atat stii sa vinzi iluzii mai bine. Multi dintre ei sunt adevarati profesionisti.

Un alt motiv pentru care masinaria functioneaza e si obligatia de a achizitiona inca de la inceput un pachet minim. Dupa ce ai facut-o, chiar daca eventual iti dai seama ca te-ai pacalit, simti nevoia sa recuperezi paguba. Cum? Pacalind pe altii …

MLM descrise mai sus fac parte din categoria larga de vanzari directe. Dar putini te invata si cum sa vinzi un produs. Majoritatea te invata mai mult doar cum sa prostesti pe altii sa se inscrie.

Sunt insa si companii de vanzari directe ce se bazeaza mult chiar pe vanzari reale catre potentiali clienti. Aceste furnicute „door to door” chiar sunt invatati tot soiul de tehnici de prezentare a produsului si au tot soiul de „speech” – uri. Unii dintre ei stapanesc atat de bine meseria, incat iti este greu sa le rezisti. Iar multi dintre cei ce fac si demonstratii cu eficienta produsului la potetialul client acasa, deja sunt aproape maestrii. Dintre cei mai buni se aleg profesorii. Astia aproape ca sunt in stare sa vanda nisip beduinilor. Nu-s povesti si nu-i de joaca cu ei. Cine ajunge la astfel de performante, isi poate manipula cu usurinta semenii. Nu vorbim aici de cei cu geanta pe umar care iti vand tot soiul de nimicuri …

Si unele si altele dintre aceste tipuri de companii se bazeaza insa temeinic pe spalarea creierului. Tehnicile lor seamana izbitor de mult cu cele ale sectelor ce cauta sa faca prozeliti. Cei din nivelurile superioare nu-ti spun: „hai sa-ti arat cum sa-i fraieresti pe unii”. Ci te indoctrineaza pe tine si te invata cum sa-i indoctrinezi si pe altii. Iar ideilor despre lume si viata ale celor deja vechi in meserie devin efectiv new age. Si e firesc, caci nu-i loc de crestinism in activitatea lor.

Negotul lor nu se mai aseamana cu negotul celor din vechime ce ziceau: „Doamne ajuta-ma sa vand produsele in cetatea cutare”. Comertul lor se bazeaza pe tehnici dracesti de inselare. Celor nou veniti nu li se spune de „Doamne ajuta!” si „Doamne iti multumesc!”. Ci ca puterea sta in ei. Si au sedinte inainte de a pleca pe teren in care sunt „motivati” cu doctrine de tipul „daca vrei, poti”, cu imnuri si cu filmulete.

Zeul lor suprem e banul, cu toate ca putini si pun mana pe el. Si din sculare pana in culcare majoritatea dintre cei de la baza piramidei nu se gandesc decat la prezentari si pe cine sa mai abordeze. Si ajung bietii de ei mai rau ca sclavii de la multinationale …

125 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 15, 2012 at 11:10 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Marius said, on februarie 15, 2012 at 1:07 pm

      Saccsiv,
      Nu reusesc sa deschid articolul cu „premierul”.,…. ce sa fie oare 🙂 ?
      Voi reusiti?

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 15, 2012 at 1:40 pm

        Marius

        Aparuse pe B1TV o dezmintire, asa ca il scosesem ca sa vad ce se mai zice. Acum, usor modificat, l-am pus din nou.

        Apreciază

    • Marius said, on februarie 15, 2012 at 1:45 pm

      Merge 🙂
      Multumesc!
      In alta ordine…
      Un singur lucru e nou in acest fapt, si anume TUPEUL ordinar cu care a cerut aceste aberatii!
      Intrebarea este de unde vine acest tupeu si care sunt planurile.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Toma said, on februarie 15, 2012 at 4:32 pm

      FACETI VALURI SI SPUNETI LA TOATA LUMEA

      ESTE UN MLM NUMIT:
      HERBALIFE

      ESTE CEL MAI RAU. CICA SUSTIN UN REGIM DE VIATA SANATOS SI TE PUN SA IEI PRAFURI SI PASTILE DE LA EI. FEL SI FEL DE VITAMINE SI PROTEINE. NIMENI NU STIE EXACT CE CONTIN SI NICI NU SE VAND IN MAGAZINE, CI ASA DIN MANA IN MANA CA AVON.

      ACESTE PRAFURI NICI MACAR NU AU ACCEPTUL MINISTERULUI SANATATII. NU POTI SA VINZI PRAFURI DE PROTEINE SAU VITAMINE FARA SA AI UN ISO SI UN STANDARD ACCEPTAT IN ROMANIA.

      SUNT MULTE CAZURI DE FEMEI CARE DORIND SA SLABEASCA AU MERS PE RETETA HERBALIFE SI SI-AU DAT SANATATEA PESTE CAP. EI LA INCEPUT ITI VAND CATEVA RAHATURI APOI SPUN CA NU E BINE SI MAI TREBUIE ALTCEVA SI ALTCEVA.
      SI TOT ASA AJUNGI SA CUMPERI DE MILIOANE DE LEI PE LUNA DE LA EI SI NU POTI INTRERUPE. DACA INTRERUPI SANATATEA ITI ESTE PUSA IN PERICOL.

      HERBALIFE TIN NISTE SPECTACOLE PRIN TARA SI MERG ACOLO TOTI SI APLAUDA LA COMANDA ASA SI STRIGA BUCUROSI HERBALIFE. CA NISTE SPALATI PE CREIER. DAR PRODUSELE LOR NICI MACAR NU AU TRECUT PE LA MINISTERUL SANATATII.

      INCA CEVA. CAND VAND ACESTE PRODUSE NU ELIBEREAZA BONURI SAU FACTURI!!!!!
      NU EXISTA NICI CERTIFICAT DE GARANTIE, NIMIC!!!!

      IN ACEST MOMENT SUNT CATIVA CARE CASTIGA BINE DE PE NENOROCIREA SANATATII ALTORA. O SA REVIN CU LISTA DE NUME DIN PLOIESTI.

      ESTE CEVA DEOSEBIT DE PERICULOS SI TE ROG SACCSIV SA FACI UN ARTICOL SEPARAT DESPRE HERBALIFE.

      http://www.herbalife.ro/termeni-de-folosire

      CUM FUNCTIONEAZA HERBALIFE?

      TE DUCI LA UN AGENT HERBALIFE SI ALA TE IA, TE MASOARA SI TE CANTARESTE. APOI ITI RECOMANDA ANUMITE PRODUSE.

      RETINETI, ACEL AGENT HERBALIFE POATE SA FIE UN STRUNGAR SAU UN ANALFABET. NU ARE O DIPLOMA MEDICALA IN ACEST SENS CU STUDII DE NUTRITIE FACUTE IN VREO FACULTATE ACREDITATA DIN ROMANIA.
      E CA SI CUM O VANZATOARE DE MAGAZIN S-AR APUCA SA FACA OPERATII PE CORD.
      SI APOI TU CUMPERI NISTE PRAFURI DESPRE CARE NICI EL NU STIE PREA MULTE.
      EU AM STAT DE VORBA CU UN ASTFEL DE AGENT SI NICI MACAR NU CUNOSTEA LISTA AMINOACIZILOR ESENTIALI PENTRU ORGANISMUL UMAN. DAR IMI PROPUNEA NISTE PROTEINE FACUTE DE ESCROCII AIA.

      E IN ACEST MOMENT CEA MAI MARE ESCROCHERIE DIN ROMANIA!!!!!!!

      SACCSIV TE ROG SA FACEM UN ARTICOL AMPLU CU HERBALIFE.
      SUNT PERSOANE CARE SI-AU NENOROCIT SANATATEA CU PRAFURILE HERBALIFE.

      FONDATORUL HERBALIFE A FOST UN ESCROC CARE A MURIT LA 44 DE ANI INTOXICAT CU ALCOOL SI NISTE ANTIDEPRESIVE.
      http://www.rickross.com/reference/herbalife/herbalife7.html

      TOTI CARE AVETI BLOGURI TREBUIE SA AVERTIZATI LUMEA CU PRIVIRE LA ACEASTA ESCROCHERIE.

      Apreciază

      • roxie said, on februarie 15, 2012 at 5:18 pm

        Am vazut si la Amway parca unele produse la care fac super-reclama dar unele nu au lista de ingrediente!!! Adica vine si imi spune tanti care vinde ca e asa si pe dincolo si cu nu stiu ce beneficii pt. sanatate dar ingrediente ioc adica precizeaza doar substantele presupus active din produs nu si excipienti, emulsifianti sau alte umpluturi.

        Apreciază

    • IOAN said, on februarie 16, 2012 at 3:56 pm

      …dupa ce am citit comentariile de mai jos pot spune pe scurt cate*va clarificari…

      …orice SISTEM PIRAMIDAL este ESCROCHERIE fiindca capata titulatura CONVENTIONALA ca fiecare OM trebuie sa manipuleze la randu*i cati mai multi oameni care sa fie cati mai productivi….IN URMA PRODUCTIILOR din ce in ce mai mari ale oamenilor din SISTEM…cei care se duc din ce in ce mai SUS in piramida PUR SI SIMPLU PROFITA DE CEI MAI MULTI BANI NEMUNCITI…deci banii curg pentru acestia FARA SA FACA ABSOLUT NIMIC decat atat ( SA DE*A BICE ca FARAONII LA CEI CARE SUNT SUPUSI si SE AFLA SUB EI )..ca de…are cine sa munceasca pentru ei…
      …pe deasupra cei care vand PRODUSE nu-si dau seama ca 99% din produse sunt TOXICE…adica fiecare om din SISTEM se face vinovat manipuland si manipulat FIIND continuuuu prin VANZARI din ce in ce mai mari de PRODUSE toxice de CRIME ( adica tot ce se vinde sunt parte a CODEX ALIMENTARIUS care a omorat din start toate produsele naturale si natura in sine a vietii materiale )…caci nu-*i asa fiecare se face vinovat ca semenii vor muri incetul cu incetul datorita produselor si oamenilor care vand…
      …deci… cei care vand sunt ESCROCI…adica FRAIERESC cu COMISIONUL MAJORITATEA…deci sunt CEI MAI SMECHERI…iar cei mici sunt SMECHERASI care vand si ei manipulati de SMECHERI….
      ..acum se pune intrebarea ? de ce sau inventat asemenea SISTEME ? pai simplu…sa fie SCLAVIE, iubire de ARGINTI, CRIME…etccc…deci SISTEMUL a folosit metoda SCOPUL scuza MIJLOACELE…
      …in final ce care pricep pot vedea ca TOT SISTEMUL ESTE SCLAVIE…

      Apreciază

      • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 10:14 pm

        Zici ca orice sistem piramidal este escrocherie, dar nu definesti ce este un sistem piramidal ilegal.
        Eu pot sa spun ca orie organizatie clasica este piramidala. Apoi orice societate comerciala S.R.L. sau S.A. are un sistem de plata piramidal.

        De aceea nu trebuie sa generalizam si sa-i bagam pe toti in aceeasi oala.

        Pr. Vasile

        Apreciat de 2 persoane

      • IOAN said, on februarie 16, 2012 at 11:49 pm

        mai omule …AM SA SPUN PE SCURT…
        …DA…ORICE SISTEM PIRAMIDAL ESTE ESCROCHERIE…caci din start propaga INSELACIUNEA, MINCIUNA, IUBIREA DE ARGINTI, CRIMele, SECTELE, DESFRAUL etcccc….ai inteles mai….adica te face rob de nu mai stii nici pe unde esti si nici unde te afli…caci toate se leaga…
        …SITEMELE de tip MLM ESTE O doar o ROTITA….deci SISTEMELE si ALTE SISTEME SE LEAGA INTRE ELE…IAR ACESTEA PRODUC PACATE IN MASA…
        …cateva ex….SISTEME BANCARE ,TV, RADIO, INTERNET, TELEFONIE, MLM, PUBLICITARE, MEDICALE, UNIVERSITARE…etccc deci TOATE SE LEAGA…ele au menirea de a AMPLIFICA RAUL SI PACATELE LA COTE INIMAGINABILE IN URMA CU 100 DE ANI…
        …ia gandeste…CATE PRODUCTII DE PACATE SE FAC SI IES CU MLM…
        ..NICIODATA IN ISTORIA LUMII PACATELE NU AU CAPAtAT FORMA SI SAVARSIREA LUI IN MASA LA O SCARA ATAT DE MARE CA IN ZIUA DE AZI….
        …deci datorita SISTEMELOR SAu AMPLIFICAT PACATELE IN MASA…ceea ce era de neconceput in urma cu un secol…de aceea DRACILOR LE PLACE MULT SISTEMELE ACESTEA pentru ca tine toata lumea pe la aceleasi CUSTI….ca nu cumva sa scape vreunul din mainile lui…
        …IA GANDESTE…DACA NU AR MAI FI ASA SISTEME NU AR MAI FI MUNTII ASTIA DE PACATE MULTE SI GRELE …ci mult….mult mult mai putine….
        DIAVOLUL STIE INTOTDEAUNA SA INVARTA ROATA CACI STIE EL CE IESE….
        …cel mai bun sistem este acela de trai si face VOIA LUI DUMNEZEU…de a face tot ce ne invata DOMNUL HRISTOS, SFINTII APOSTOLI SI TOTI SFINTII…sa avem grija de SUFLETUL NOSTRU…
        …sa producem noi din pamantul nostru, din gradina noastra PRODUSE NATURALE…dar nu pentru a ne IMBOGATI ci pentru a avea cele NECESARE TRAIULUI si FAMILIEi si eventual o piine si pentru cei saraci…

        Apreciază

      • Claudiu said, on octombrie 21, 2013 at 9:10 am

        problema nu este sistemul MLM ci cei care il prezinta mult prea dornici sa castige bani, intr-un MLM adevarat nu esti obligat sa faci stocuri extraordinare ca sa castigi bani, si castigi bani daca persoanele carora il promovezi il vor, nu e normal sa fii inistent, nu e normal sa fii disperat, mi-a fost prezentat un sistem mlm in care nimeni nu a insistat cu nimic lururile au fost simple si mi s-a spus doar atat: Daca tu crezi ca poti face asta te asteptam langa noi daca nu e ok. . Iar planul de marketing e gandit in asa fel incat totti sa profte demun ca intregii echipe nu doar cei care te-au inscris ci toata echipa . Nu vreau sa fac reclama ma gandesc doar ca e greu sa reusesc sa ma smeresc daca treaba va functiona si stiu ca principalul motiv pentru care sunt pe pamant e mantuirea. in biblie scrie ca trebuie sa trudim pentru bani dar asta nu inseamna sa fim sclavi si fara sanse in sistemul actual pentru ca oamenii nu sunt stapani pe timpul si pe gandurile lo sunt incontinu supusi dupa voia organizatiei. In MLM faci reclama doar cei ca cei care fac reclama cu disperare strica toata conceptia. Mai depinde si de firma pentru care activezi. sa va dea Dumnezeu Sanatate si putere sa intelegegeti asa cum inteleg eu iar daca eu gresesc sa imi dea mie Dumnezeu puterea sa vad lucrurile altfel. Doamne Ajuta!

        Apreciat de 2 persoane

  2. pc said, on februarie 15, 2012 at 11:17 am

    exista in RO un astfel de sistem numit Lyoness
    stie cineva mai multe dspre el?

    Apreciază

    • danutza said, on februarie 15, 2012 at 1:11 pm

      stiu ca au o sigla care imi sugereaza 3 de 6, ca ti se inregistreza cumparaturile si se poate vedea oricand ce si cand ai cumparat, ca e sistem mlm, adica …dubios!

      Apreciază

    • Cosmin said, on februarie 15, 2012 at 1:51 pm

      Stiu despre Lyoness, am fost cooptat de un prieten dar nu m-am folosit de asa zisele avantaje. Am renuntat din start. Am acceptat pe moment ca insitsta prietenul meu si sa scap de el. Afacerea Lyoness(Leoaica, coincidenta de nume? Lyons – organizatie masonica pe aceasi treapta cu YMCA si Rotary) ESTE UN EXERCITIU FOARTE BUN PENTRU INREGIMENTAREA ANTHIRISTICA, DEOARECE ESTI DEPRINS SA UTILIZEZI CARDUL. In afacere nu pierzi nimic ci din contra, beneficiezi de reduceri cand faci cumparaturi. E facut in asa fel incat sa ceri tu de buna voie cardul Lyoness. Functioneaza pe aceleasi principii MLM, adica o structura piramidala. Diferenta e ca, nu ai nimic de pierdut ci beneficiezi numai de avantaje. Sigla Lyoness este un 666 stilizat. Recomandarea mea: de evitat. Doamne ajuta.

      Apreciază

    • Marin said, on ianuarie 28, 2014 at 1:39 pm

      In Austria, orasul Graz unde au avut sediul global ,li s-a inchis sediul. Se judeca cu statul austriac.Acum activeaza in alte parti ale lumii ( au campanii pe America de sud). Au fost acuzati de schema Ponzi.Sistem fara acoperire in produse. Nu vand nici un produs si se angajeaza ca vei primi inapoi din ce cheltui la sfarsit de an 2%.Daca investesti niste bani sa iti cumperi niste pozitii ( sa fie maturizate , sa le poti secera,pardon ,culege) poti castiga si din cumparaturile altora din spatele tau din retea.E un sistem care strange multa lume dupa regula de la om la om , si pe urma isi negociaza comisioanele cu magazinele care accepta parteneriat in schimbul unui nr de clienti.Din acest comision returneaza o parte din bani subscriberilor. In Romania , a trecut valul. Personal cunosc pe cineva care avea o retea de 13-15000 de persoane si acum face altceva pentru ca din Lyoness nu ii vin bani. Sper sa te fi ajutat.

      Apreciază

      • Stoian Ionita said, on ianuarie 29, 2014 at 6:21 am

        No comment!

        Apreciază

  3. eu said, on februarie 15, 2012 at 11:27 am

    http://www.antena3.ro/romania/fara-icoane-in-guvern-premierul-a-ordonat-scoaterea-tablourilor-din-birouri-155504.html

    In curant nici in casa nu o sa mai ai voie sa tii icoane

    Apreciază

    • danutza said, on februarie 15, 2012 at 1:17 pm

      daca se confirma, atunci nu-i in regula! ar fi jale sa fie asa! nu cred sa aiba atata tupeu! eu, sa fiu angajata la guvern, as pastra icoana si sa indrazneasca sa ma dea afara pt asta…!!!!

      Apreciază

  4. dumitru said, on februarie 15, 2012 at 11:42 am

    Parintele Arsenie Papacioc – Ati auzit de iad, dar nu-l cunoasteti http://botosaneanulortodox.blogspot.com/

    Apreciază

  5. Danielo said, on februarie 15, 2012 at 11:49 am

    Salut un asemenea subiect. Este foarte prezent in societatea noastra si a distrus pe multi.
    Iata un exemplu de escrocherie care a distrus vieti (Delphin International):

    si iata un forum despre aceasta escrocherie si despre WBC si alte groaznice spalari pe creier.
    http://www.myvideotalk.ro/forum_delphin.htm.
    La arhiva de acolo puteti vedea cate probleme a generat si cat sunt de fanatici sustinatorii acestor MLM-uri.
    Din cate am vazut eu, atmosfera la Amway pute urat, mai rau aproape decat la o secta sau la o sedinta yoga.
    Pute a inselaciune, lacomie, creier spalat, ura, Talmud si iudaism.

    Apreciază

  6. IOAN said, on februarie 15, 2012 at 11:51 am

    A VENIT DICTATURA…UNGUREANU scoate la propriu ICOANELE DIN GUVERN/http://www.antena3.ro/romania/fara-icoane-in-guvern-premierul-a-ordonat-scoaterea-tablourilor-din-birouri-155504.html

    Apreciază

      • roxie said, on februarie 15, 2012 at 5:39 pm

        Tot la capitolul dezmintiri si Dan Puric zice ca nu-i mason, dar nici nu exclude colaborarea cu masonii:

        Si on-topic : stie cineva despre Life-care? As intra doar pt. ca au produse bio si eu insami as folosi deci n-as iesi in pierdere .. in plus desi nu am calitati de convingere daca chiar cred in calitatea produselor sunt motivata sa ii informez si pe altii.

        Apreciază

    • Maria said, on februarie 15, 2012 at 12:37 pm

      IOAN ,
      Titlul articolului este :Premierul AR fi ordonat scoaterea icoanelor din……….
      Pai daca si Antena 3 a lui Felix securistul a ajuns sa aiba credibilitate in lumea ortodoxa ,atunci stam foarte prost .
      Asa manipuleaza Antenele lui Voiculescu poporul roman in general .Dar ce parere aveti de o asemenea intrebare a „jurnalistilor „care suna cam asa :
      Este posibil sa fie …………..?
      Da ,este posibil ……….,apoi apare stirea pe prima pagina ,cutare a declarat ca ………
      Diferenta intre a fi sigur in ceea ce declari si a presupune ,este foarte mare .
      Minciuna si manipularea este o otrava aruncata pe televiziuni indiferent de la cine vine si trebuie, cu atat mai mult respinsa ,daca sustinem dreptate si adevar ,ca si crestini .
      Nu-l apar pe Ungureanu ,ci un principiu .
      Toti din guvern ,vor vinde Romania ,asa cum au facut-o si cei de pana acum .Antena 3 nu trateaza aceasta problema ,cu aceeasi masura pt toti tradatorii de tara ,ci doar numai pe cei pe care-i dicteaza Voiculescu .
      E corect asa ?

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 15, 2012 at 1:32 pm

        Maria

        Nu doar Antenele au dat stirea.

        Apreciază

      • IOAN said, on februarie 15, 2012 at 3:01 pm

        Maria
        hei…am dat link la o stire…asta nu inseamna ca sunt cu antenele sau cu televiziunile mai stiu eu care….ai inteles mai …

        Apreciază

    • emilian said, on februarie 15, 2012 at 6:19 pm

      Sa ne mai lase marele maestru puric ca nu suntem nici intr-un caz tampiti.

      Apreciază

  7. ramo said, on februarie 15, 2012 at 11:52 am

    Bun articol!!
    Tentatia de a castiga bani cat mai usor e mare, recunosc si eu am fost muscata de acest sarpe…..

    Apreciază

  8. Mihai said, on februarie 15, 2012 at 12:02 pm

    Delphinul a facut ravagii. Cunosc pe cineva care a luat teapa mde 2000 de euro, majoriatea imprumutati.
    Amway este alt exemplu. La fel, cunosc pe cineva implicat. Au alura de sectanti si orice subiect este canalizat spre…organizatie. Cat tupeu au: trebuie sa cumperi la inceput de 1000 de RON ca sa fii acceptat in „retea”. Oricum banii nu ii mai recuperezi decat daca nu esti tu insuti o hiena. E prosteala pe fata, dar tine la cei ce cred ca se vor imbogati peste noapte. Iluzii.

    Apreciază

  9. emilian said, on februarie 15, 2012 at 12:40 pm

    Acest MLM este o escrocherie pura. Escrocul exploateaza dorinta de castig facil a crestinului foarte caldicel. Aproape toate afacerile in ziua de azi sunt escrocherii, iar oamenii de afecri sunt aproape toti niste escroci.

    Apreciază

  10. Alex said, on februarie 15, 2012 at 1:18 pm

    Ok, mie-mi placea site-ul asta, dar atatea prostii pe cm patrat, despre MLM, n-am auzit 😉 Unele sunt chiar hilare, pe bune 🙂 Eu traiesc din MLM de peste 7 ani si inca n-am niciun repros de la nimeni ca l-as fi inselat cu ceva, fie ca a cumparat un produs de la mine sau ca face/a facut parte din echipa mea.

    Nu mai confundati schemele piramidale cu afacerile legale si onorabile de tip MLM. Nu se spune nicaieri ca se fac bani fara munca si nici peste noapte, ba din contra, trebuie muncit ft mult si pana la a trai ft bine din MLM dureaza intre 5 si 10 ani. Dar ce inseamna 5-10 ani pt o viata de prosperitate pe langa 40 ani de munca degeaba ca salariat de rand ?!

    Eu stiu asa, ca aproape oricine isi poate transforma o parte din cheltuielile proprii si/sau familiale, o parte din consumul propriu si/sau familial, sa zicem de 100 pana la 300 lei/luna intro investitie profitabila. Repet, o cheltuiala obligatorie pt traiul zilnic ti-o transformi in investitie profitabila. Adica, orice activitate comerciala se bazeaza pe vanzare sau pe a face cunoscuta oferta ta cat mai multor oameni intr-un timp cat mai scurt, exact la fel ca-n comertul clasic de unde ne aprovizionam cu totii 😉

    In MLM, cu o investitie de 10 euro sau $ pana la mii de euro sau $, aproape oricine isi poate incepe o afacere proprie, fara niciun risc, transformandu-si o parte din cheltuieli in sursa de venit suplimentar. Versus investitii pornind de la zeci de mii de euro pana la milioane de euro, si ft riscante in afacerile clasice 😉

    In orice alt domeniu al vietii este absolut la fel, adica majoritatea nu reusesc (vezi sport), ci doar ft putini, dar nu pt ca sistemul nu te lasa, ci pt ca majoritatea oamenilor renunta inainte de a inregistra primele rezultate incurajatoare. Intrebati va rog orice comerciant, orice mic intreprinzator sau orice Om de Afaceri, dupa cat timp se astepata la cel mai mic profit dupa o investitie uriasa in afacerile clasice ?! Va spun eu, cei mai norocosi abia daca-si acopera investitia dupa primul an 😦

    In schimb, in MLM, iti cumperi ceva pt tine (exact ce faci zilnic oricum) si daca doresti sa te implici si in partea de marketing, vanzari si distributie, poti spune si altora ce faci tu, recomandandu-le si lor sa faca la fel (vezi mai sus Investitie Vs Cheltuieli). Restul sunt vrajeli pt prosti si naivi care vor doar sa munceasca toata viata pt nimic, doar pt a ca asa zic unii, societatea, mass-media, tot felul de destepti care au descoperit gaura din covrig ……

    Sa auzim numai de bine !

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 15, 2012 at 1:57 pm

      Alex forever

      Ce sa zici si tu …

      Dar daca tot spui de multe prostii pe cm patrat, incepe sa le enumeri. Sa le discutam punctual.

      Apreciază

      • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 12:54 pm

        MLM-urile sunt legale si nu sunt escrocherii cum crede emilian.

        saccsiv, daca vrei poti sterge mesajele mele. Te rog, incearca sa nu devii ridicol, prin girarea multor ineptii.
        A scrie despre subiecte pe care nu le cunosti mi se pare o lipsa de bun simt. Aici toti isi dau cu parerea in necunostinta de cauza. Si cu cat sunt mai ignoranti cu atat sunt mai ascultati.

        Pr. Vasile

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on februarie 16, 2012 at 1:22 pm

        Pr. Vasile

        Stiam ca veti posta, caci sunteti prins intr-un MLM. Si va voi lasa totusi comentariile la acest articol. Ca sa se vada …

        Lucrurile se leaga parinte: sunteti deschis spre „invataturi” indotibetane, magie alba. Se leaga cu comentariile dv. de la articolul despre Nostradamus si pana la urma se leaga si cu atacurile dv. impotriva teoriei NOM – fNOM.

        Apreciază

    • Claudiu said, on februarie 15, 2012 at 8:30 pm

      Ce cred ca nu ai inteles in acest articol, este ca toate comentariile au venit pentru o situatie/gen de comert marsav, inselatorii altfel spus, minciuni si spalari pe creier. Nu trebuie sa arunci cuvinte aspre asupra articolului si mai ales asupra comentariilor si comentatorilor. Sunt comentarii la o situatie data, o problema exprimata care ESTE ADEVARATA. Cred ca nu este bine sa generalizam la MLM-vanzari directe, asta este ceea ce vrei tu sa demonstrezi, si probabil ca poti sa faci asta, dar zice o vorba din batrani, „plantezi vant, culegi furtuna”. Probabil o exprimare mai …altfel… nu ar fi degenerat.

      Apreciază

      • Claudiu said, on februarie 15, 2012 at 8:36 pm

        Scuze pentru incurcatura, e pentru Alex raspunsul.

        Multumesc

        Apreciază

      • Alex said, on februarie 15, 2012 at 9:10 pm

        Michael, in loc sa arunci cu piatra, mai bine te-ai documenta, pe bune! Uite, de ex eu cunosc multi performeri in MLM, care au devenit multimilionari in MLM, inclusiv din Romania, si care sustin prin donatii consistente camine de copii si batrani, unii chiar in Africa au ridicat sate si scoli intregi de oameni amarati, i-a invatat despre Christos, le-a dat de lucru etc etc.

        Din pacate ne trezim vorbind despre ce habar n-avem, sorry. Eu si MLM-istii adevarati, in general, n-am afirmat ca saracii sunt prosti, dar afirmam ca mai exista si altceva decat saracie si multa prostie incurajata de societate si mass-media, chiar de guvern.

        Personal cunosc sute de oameni care s-au ridicat din saracie, inconstienta si multa ignoranta, ajutati si incurajati, nu tinuti cu sacu-n cap Nu neg ca si printre MLM-isti sunt uscaturi, chiar eu cunosc personal destui, si i-am atentionat ca nu fac cinste breslei, dar noi nu facem politie

        Apreciat de 1 persoană

  11. danutza said, on februarie 15, 2012 at 1:36 pm

    http://www.realitatea.net/marga-atac-la-candidatii-la-rectoratul-ubb-fac-parte-din-cercuri-oculte_914037.html
    o da pe bune ( masoneria sau servicii secrete- cheile succesului la romani)

    Apreciază

  12. Alex said, on februarie 15, 2012 at 2:07 pm

    Nu intru-n polemica, eu stiu ca traiesc ft bine din MLM si n-am inselat pe nimeni 😉

    Apreciat de 1 persoană

    • Marius said, on februarie 15, 2012 at 2:15 pm

      familie ai?
      Eu stiu pe sor’mea care nu mai are timp si pentru familie pentru ca viseaza la asa ceva.

      Apreciază

    • michael said, on februarie 15, 2012 at 4:41 pm

      Tocmai acest „trăiesc foarte bine” e periculos pentru sufletul omului. Mândria deșartă, dragostea de bani, de viață îmbelșugată, febra câștigului obținut miraculos, toate acestea sunt otravă pentru suflet. Stilul de viață de tip capitalist și trăirea întru credință sunt două lucruri, nu doar diferite, ci diametral opuse. Va veni însă și vremea când se va face lumină și oamenii vor vedea dacă alegerea pe care au făcut-o a fost și cea corectă, cea dreaptă. Și nu cred că mai e mult până atunci.

      Apreciază

  13. marcel said, on februarie 15, 2012 at 2:30 pm

    nu iese fum fara foc!! ce rost avea sa se aduca vorba de credinta in situatia guvernului !! eu cred ca ar fi frumos sa l intrebe pe mru ce credinta are ,dac ie mazon si sa i vedem moaca si nu cuvintele i minciuniste cum ca nici usturoi n a mancat si nici gura nu i miroase !! a fost tare faza cu otv ul ca i a taiat rom telecomu firu cand a inceput sa vorbeasca de razboiul israelo iranian !! si cu 1 minut inainte de finalul emisiunii au dat legatura cum ca au reparat firu rupt de minciuni secu

    Apreciază

  14. mel said, on februarie 15, 2012 at 3:08 pm

    Nu ma pot mandri cu faptul ca in urma cu 6 ani am luat parte la un astfel de „curs” si ca am mai si platit o suma modica pt asta (in care era inclusa si cazarea la un hotel si mesele), insa ma pot bucura de faptul ca mi-a dat Dumnezeu mintea de a nu continua intr-o astfel de „increngatura”. Poate ca m-a ajutat si faptul ca am terminat facultatea de marketing si am avut cunostinta de cateva „tactici de vanzare” inca dinainte, insa mai important decat orice cred ca a fost educatia de acasa. Acesti oameni nu au nici un Dumnezeu si profita din plin de cei slabi, vulnerabili, la fel ca si sectele religioase. Folosesc exact aceleasi tactici. Cand participi la un curs de genul asta asezarea este strategica. In primele randuri stau „prospaturile”, iar un ultimele randuri si pe extremitati, stau membrii organizatiei si de cate ori se enumera „beneficiile” si sumele impresionante pe care urmeaza sa le castigi, cei mai vechi in organizatie incep sa strige de bucurie, sa aplaude, sa se ridice in picioare si te indeamna si pe tine sa faci acelasi lucru.
    Am o cunostinta care si-a pierdut 9000 de euro in aceasta organizatie fantoma numita MBI http://www.mbi.eu/ro/bunvenit
    Totul este o facatura! In aceasta organizatie poti urca treptat in functie de activitatea ta ca si broker de asigurari, insa exista o „sansa unica” de a urca rapid in top daca platesti suma de aprox. 9000 de euro intr-un cont pe care ei ti-l dau pentru a benefica de un apartament al tau intr-un hotel de lux in Republica Dominicana timp de o luna pe an cand o alegi tu pentru tot restul vietii. Acum 6 ani o cunostinta de-a mea a depus 9000 de euro in contul respectiv si i s-a spus ca asta aceasta „sansa unica” este valabila doar timp de o luna asa ca ea s-a conformat si s-a grabit sa nu piarda ocazia. Dupa o luna s-a prelungit „oferta” si iarasi o luna si tot asa pana azi! Hotelul nu exista in realitate nici proiectul decat pe sit-ul lor si nici pe google earth nu se poate vedea decat daca intri de pe site-ul lor. Avand in vedere ca cei de la google earth si-au incheiat „masuratorile” destul de recent, acolo pe locul presupusului hotel tot nimic nu apare conform planului lor.
    Este scandalos pentru ca aceste lucruri se intampla tot mai des in Romania si atatia oameni cred in ele. Am foarte multe exemple de cunostinte care au facut parte din diferite organizatii si dupa ce si-au dat banii au ramas cu ochii in soare.
    Aveti mare grija cu totii pentru ca Biblia ne invata ca painea se castiga cu sudoarea fruntii! Sa nu ne lacomim a face bani simplu si repede pentru a asa ceva nu duce decat la pierzare din toate punctele de vedere!

    Ok! Hai ca inchei! V-am plictisit deja cu comment-ul meu!

    Apreciază

    • Marius said, on februarie 15, 2012 at 3:15 pm

      Dar ce descri tu nu este MLM ci inselatorie pe fata cu timesharing sau cum se cheama…

      Apreciază

  15. Dan said, on februarie 15, 2012 at 3:56 pm

    Nu cunosc afacerea MLM deci nu ma pronunt, insa cunosc despre specula pe FOREX, in care 90% din incepatori isi pierd banii cu care intra in piata si doar 10% au profit. Dar asta nu pentru ca FOREX este o escrocherie sau imoral, ci pentru ca incepatorii de regula nu tin cont de riscuri, nu cunosc piata si fie risca fara o analiza tehnica pertinenta, fie se lasa pe mana brokerilor de duzina care le inspira pozitii de tranzactii pierzatoare. Desigur si in afaceri gen FOREX gasesti pe net la reclame gen „Vanzatoarea X a castigat 3500 euro pe luna cu FOREX”, fara insa a vorbi si de numarul mare de pierzatori, lasand impresia ca poti fii prost si fara studii, fara educatie, si sa castigi, ceea ce este fals. Sansele de castig la FOREX bazate pe „noroc” sunt aceleasi cu sansele tratarii unei boli cancerigene de catre un mecanic auto; evident ca se mai intampla ocazional si asemenea lucruri insa ele nu sunt regula.
    Intr-un cuvant fiecare afacere necesita propriul set de abilitati, banii nu se obtin din nimic, trebuie sa stii sa faci ceva. La FOREX trebuie sa ai fler, sa fii un bun cunoscator al pietei valutare, sa cunosti bine legile economiei si fluctuatiile ce apar pe piata, profitand de ele. La MLM, din cate imi dau seama dupa comentariile de mai sus trebuie sa te pricepi la marketing, lucru la care evident nu toti se pricep. Ca sa vinzi un produs, sa-l determini pe un potential client sa-l cumpere, ai nevoie de anumite calitati – mai ales de comunicare si convingere – pe care nu toti le au.
    Promovare a produselor este obisnuita in comert, am gasit-o si la mare, la vanzatorii ambulanti de banane, de exemplu unul mai inventiv de pe plaja chiar si-a facut propriul slogan „Nu dati banii pe prostii, luati banane la copii” :). Evident tehnica vanzatorului ambulant de convingere este mult mai rudimentara ca in cazul companiilor specializate.
    Am avut parte de o singura demonstratie live la domiciliu a unui asemenea produs (nu stiu, repet, daca asta se incadreaza in MLM ori altceva) si pot spune ca am fost multumit atat de prezentarea cat si de utilitatea produsului care nu este de gasit in magazine, dar care intr-adevar mi s-a parut scump pt. buzunarul meu (2000 de euro). Un produs util totusi si de calitate (purificator de aer) insa de care nu am atata nevoie (chiar daca elimina acarienii, spre deosebire de aspiratoarele clasice).
    Cat despre acuzatiile de sectarism… probabil se refera la cultura unei companii in general, care nu este specifica MLM-ului. Si eu angajez numai oameni loiali in activitatea mea, ii recrutez in functie de convingerile ideologice (pe scurt nu angajez nici un socialist oricat de „priceput” ar fi) si de dedicatia fata de firma. De mercenari ce lucreaza pe bani si nu dau doi lei pe companie ba chiar o sapa din interior n-am nevoie, si nici o afacere n-are nevoie de asa ceva. Asta nu-nseamna „spalare pe creier”, ci dimpotriva creearea unui colectiv de munca, dar repet nu ma refer strict la MLM despre care nu cunosc prea multe, aici ma refer la o afacere in general care isi are principiile in comuniune. Ori pt. comuniune trebuie sa existe si o gandire coerenta, comuna, nu sa angajezi oameni care te sapa din interior, mercenari, care cauta sa te puna la pamant si sa-ti inchida afacerea (am un prieten care a ajuns intr-o asemenea situatie pentru ca a angajat persoane nepotrivite ce l-au dat in gat statului, din acest motiv eu unul ii analizez bine pe potentialii angajati si cum vad un strop de socialism/comunism in ei ii scot pe usa ca pe niste presuri, nici nu-i mai intreb de sanatate). Oricum dupa modul prezentarii in articol al MLM-ului, el pare sa aiba prea putina legatura cu comuniunea specifica unei afaceri durabile, intrucat din cate imi dau seama membrii nu se cunosc toti intre ei, insa totusi trecand peste acest aspect, pare un mod bun pentru unii de intregire a veniturilor, dar evident nu se adreseaza tuturor in ciuda declaratiilor oficiale, asta pentru ca nu toti au succes in promovarea unui produs/serviciu.
    Asemenea slujbe se gasesc din plin si in asigurari, sau la banci, unde trebuie sa convingi pe oameni sa utilizeze produsele si serviciile societatilor de asigurari, respectiv ale bancilor. Este un domeniu destul de riscant dupa parerea mea, in sensul ca, iti trebuie anumite calitati cum ar fi capacitatea de convingere a altora. Nu e de mine, nu-mi place lucrul cu oamenii, prefer sa raman la productie si comercializare intr-un domeniu in care cunosc bine cererea. O problema fundamentala a acestor afaceri de marketing e ca nu e suficient sa identifici nevoia din piata si sa-ti deschizi o afacere care sa o satisfaca, asteptand potentialii clienti sa-ti treaca pragul firmei si sa-ti cumpere produsele, ci trebuie tu insuti sa mergi acasa la client, sa-l cauti, nu clientul sa vina la tine. Dar in orice caz nu imi pare o escrocherie, ci doar – precum specula bursiera sau pe FOREX – o afacere care nu este adresata tuturor, pentru care iti trebuiesc anumite abilitati pe care putini le au. Probabil singurul element de inselare este mirajul castigului usor, care evident nu e destinat tuturor in nici o activitate economica. Asa incearca sa te atraga fiecare meserie, unii zic de pilda vezi ce multi bani au avocatii, vezi ce profitabil e sa fii notar sau profesor universitar, ce profitabil e sa fii militar sau in servicii de informatii dar evident nu toti avocatii, notarii, profesorii universitari, militarii, securistii castiga la fel de mult. Doar pentru ca o piata are potential nu inseamna ca toti participantii vor castiga de pe urma ei. Acest lucru nu e specific doar MLM-urilor ci oricarui domeniu de activitate umana. Nu toti oamenii sunt capabili sa obtina profit in activitatile lor.

    Apreciază

    • tataia said, on februarie 16, 2012 at 1:54 pm

      A vinde cuiva un produs de care el nu are nevoie este imoral. Daca un potential cumparator ARE NEVOIE sau CREDE el ca are nevoie de un produs vine el la comerciant. Daca nu vine inseamna ca nu are nevoie. A veni tu (ca si comerciant la el) si a-l convinge ca are nevoie de un anume produs cind de fapt el pina atunci nu i-a simtit lipsa niciodata este un lucru profund imoral.

      Apreciază

  16. Alex said, on februarie 15, 2012 at 4:13 pm

    Exact cum am banuit referitor la raspunsurile despre MLM !!! Isi dau cu parerea tot felul de pacaliti si excrocati de niste excroci care n-aveau nicio legatura cu MLM-ul 😉

    Vreau sa vad si eu pe cineva care a facut macar 100 lei din MLM, sau s-a implicat serios macar vreo 3 ani si sa-mi spuna ca MLM-ul este o smecherie de pacalit oamenii sau o excrocherie ?!

    Va spun eu, nu exista asa ceva, ci doar oameni neinformati sau rau intentionati sau care au un interes sa denigreze, care nu deosebesc tepele de ofertele serioase 😉 Care vorbesc din auzite, care n-au muncit o zi la modul serios intr-o afacere MLM etc etc etc.

    Asa ca lasati-o balta cu acuzele rasuflate nefondate pe nimic !!!

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on februarie 15, 2012 at 5:10 pm

      Alex

      Parca zicei ca nu mai postezi, dar iata ca ai postat. Insa n-ai zis nimic …

      Asadar, sa revenim. Ziceai ceva despre prostiile din articol. Incepe enumerarea. Sa le abordam punctual.

      Apreciază

  17. patrascu_voda said, on februarie 15, 2012 at 5:49 pm

    Aoleu, Alex, te-am citit „in diagonala”, te rog sa stai in banca ta si asculta la altii care nu sunt implicati ca tine.Eu personal am vazut doi oameni nenorociti de Amway.Adera doar un anumit tip de personalitate, timizii, cei cu stima de sine scazuta sau semidoctii dornici de parvenire.”Secta”., la adunarile lor ii urca pe novici pe scena :”Sa-l aplaudam pe Costel!Costel e formidabil!”Aplauze frenetice.Bietul Costel, care niciodata n-a avut parte de glorie este coplesit, in al noualea cer si, in sinea sa jura devotament vesnic „prietenilor’ lui.Apoi aduc un invitat din Ungaria, „X”, care era somer si avea 5 copii cu care locuia intr-o camera.El a ascensionat fulminant si a ajuns „diamant”, are vila, casa de vacanta si yacht.Si urca pe scena un tip de-ti cad plombele, frumos, dat cu gel, cu un costum impecabil, cu un zambet binevoitor dar totusi princiar…Ahhhh…rumoare, vom ajunge si noi ca”X’ candva…Pe scurt, sectantii astia traiesc o viata nerealista, cu un pseudopozitivism dar fara nadejde. Asculta in casti casete cu voci care repeta „sunt cel mai bun…reusesc…”Ptiu, Doamne iarta-ma, numai amintirile si-mi provoaca sila

    Apreciază

  18. Ovidiu said, on februarie 15, 2012 at 6:04 pm

    Din 2006 pana in 2010 am colaborat cu o companie mlm. Deci ceea ce va spun este dintr-o experienta destul de mare astfel incat sa va pot da o parere aposteriori.
    De atunci si pana in prezent am un venit pasiv lunar in medie de 800 ron.
    Ca sa nu ma lungesc prea mult o sa va scriu concluziile :

    – cei care posteaza comentarii despre mlm pe forumuri sau bloguri, preiau clisee pe care le raspandesc mai departe, fara sa se fi inscris vreodata intr-o astfel de companie.
    – exista companii MLM care au un sistem foarte agresiv de dezvoltare personala, sa-i spunem ca seamana cu o secta, desi e cam fortata comparatia.
    – exista produse de foarte buna calitate si de produse care dauneaza foarte grav sanatatii. De exemplu, toate produsele „de slabit” forteaza organismul sa elimine lichide sau sa-si schimbe modul natural de functionare pentru a produce scaderea in greutate. Organismul uman nu are in sine un proces de slabire, tocmai de aceea slabirea trebuie sa aiba loc prin urmarea unui stil de alimentatie vegetarian combinat cu activitate fizica.
    – Companiile are cu un plan piramidal de compensare nu pacalesc in niciun fel oamenii. Si statul si companiile private au o organizare de tip piramidala. Deci nu FORMA este in neregula, ci FONDUL, esenta.
    – Dupa experienta cu diferite companii MLM, pot recomanda oricarui om, mai ales celor tineri sa inceapa o astfel de activitate, pentru ca le va dezvolta spiritul antreprenorial. DAR, mare atentie, ce companie alegeti. Exista companii care te obliga practic sa iei parte la seminarii si alte activitati, sau planul lor de compensare iarasi te obliga, sa vinzi cantitati din ce in ce mai mare de produse pentru a-ti incasa comisionul.
    – Companiile MLM, NU SPALA CREIERELE, acesta este iarasi un cliseu care s-a generalizat. Daca nu ai capacitatea intelectuala sa te documentezi si sa ceri informatii pertinente , este doar VINA TA, ca ai fost manipulat.
    – Majoritatea produselor din industria MLM au o calitate foarte ridicata si chiar daca pretul este mai mare beneficiile sunt cu mult superioare fata de produsele similare din comert.
    – Poate spre surprinderea multora, exista o sumedenie de carti care dezbat probleme fundamentale ale sistemelor MLM, unele din ele reprezinta chiar lucrari de doctorat.

    Concluzia finala, daca vrei sa cunosti informatii despre cum functioneaza o masina, te duci la un mecanic, nu la un profesor de limba romana.

    Apreciat de 1 persoană

    • Alex said, on februarie 15, 2012 at 9:19 pm

      Bravo Ovidiu, felicitari 😉

      Apreciază

    • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 1:00 pm

      Sunt de aceeasi parere.
      Inainte sa-ti dai cu parerea despre un domeniu trebuie sa-l cunosti temeinic.
      Din pacate invatamantul clasic ne pregateste sa fim bun servitori, muncitori si angajati, dar nu ne pregateste sa fim intreprinzatori.
      Pentru majoritatea a fi intreprinzator este tot una cu a fi escroc si profitor.
      Oamenii profera mai mult sa cerseasca si sa se milogeasca decat sa puna mintea la contributie ca sa gaseasca o solutie de iesire din saracie.

      Pr. Vasile

      Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on februarie 16, 2012 at 2:06 pm

      Si uite asa tocmai am auzit o super reclama la companiile tip mlm sustinuta cu ardoare de unul spalat pe creier de o astfel de companie. Fratie tu vinzi castraveti gradinarului! Daca nu as fi participat la intilniri, seminarii, conferinte mlm nu as fi zis nimic. Cind ii vezi pe toti cum striga, cum aplauda frenetic, cum intoneaza imnuri si cum te indoctrineaza tot timplul ca „sta in puterea ta!”. Daca voi nu intelegeti ca NIMIC nu sta in puterea voastra, ca fara de Dumnezeu nu puteti traversa strada, atunci nu mai avem ce discuta!

      Apreciază

      • Alex said, on februarie 16, 2012 at 2:16 pm

        Tataia, eu nu stiu unde ai fost tu !? Din ce bati campii pe aici, sigur ai fost in alta parte 😉

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on februarie 20, 2012 at 12:37 am

        @tataia
        MLM-urile sau vanzarile directe nu au nimic rau in sistem. Rai sunt oamenii care nu inteleg. Este vorba de vanzari nu de loterie sau noroc. Si da nu muncesti nu poti sa pretinzi plata.
        Nimeni nu-ti baga nimic pe gat. Esti matur si constient si liber. De ce sa dai vina pe altii?
        De ce crezi ca a promova este o escrocherie?
        Cred ca nu ai nimerit unde trebuie!
        Este o mare greseala sa generalizezi.

        pr. Vasile

        Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on februarie 16, 2012 at 7:36 pm

      Maestre Vasile vad ca ai transformat biblioteca teologica in carti despre marketing. Oare cand o sa intelegi ca teologia adevarata nu se impaca niciodata cu astfel de carti? Te felicit ca l-ai citit pe Robert. Invatamantul intr-adevar pregateste pentru sclavie, dar in afacerile astea tot despre sclavie este vorba dar se creeaza ideea ca esti intreprinzator. Cunosc aceste afaceri ca pe propriile buzunare pentru ca fratele meu e implicat intr-o asemenea mizerie numita amway. Amway e implicata in SUA in multe excrocherii financiare si a ajutat o gramada de oameni politici sa ajunga la putere pentru a promova legi in favoarea sa. Amway aproape ca nu plateste nici un fel de bani la stat. Este un fel de stat in stat cu reguli proprii. Persoanele care fac parte din aceste ,,afaceri” sunt persoane naive care viseaza cai verzi pe pereti adica vile, piscine si vor sa-si traiasca visul american. Visul american se va transforma in cosmar si cei mai multi vor vedea roadele acestor excrocherii legale. Toti spun ca sunt legale, dar nimeni nu stie cati bani se imping pentru ca niste politicieni corupti sa adopte legi pentru acesti colosi tip mlm. Fratele meu si-a distrus viata activand intr-o asemenea mizerie. Si-a distrus o gramada de afaceri sacrificand timp,bani si energie pentru o iluzie. Prima intrebare care ti se pune in amway este ce vise ai, deci prima este iluzia. Daca ai vise esti un bun sclav caci visul sau imaginatia este poarta catre draci. Si asa sclavul cu vise multe poate fi muls mult mai bine de marionetele aflate in varf care traiesc regeste pe seama altora. Isterizarea in masa este foarte buna iar aplaudacii de la conferinte trebuiesc dresati pentru a ,,vinde” cat mai bine. Da eu pot este sloganul visatorilor anonimi, o masa inerta care are drept scop traiul bun. Traiul bun nu va fi niciodata si nici raiul pe pamant. Raiul pe pamant cred aceste corporatii ca il ating asa cum yoghinii cred ca vor atinge nirvana. Maestre Vasile mataluta ai afinitati de guru si ai alunecat spre yoga dar te feresti sa spui asta cu toata gura. Se creeaza iluzia in aceste sisteme mlm ca ele ar lupta cu sistemul clasic. Deci sistemul clasic de vanzare este moartea si toata lumea trebuie sa treaca pe mlm. Alta gogorita spune asa,,,,,,,,domne sistemul actual e ticalosit, capitalist, concurential feroce si trebuie sa trecem pe mlm caci aici e cu intr-ajutorarea ,,fratelui” sa faca bani sa se dezvolte personal. Adica trec din capitalism feroce intr-un sistem comunist de tip ,,secta”. Nu intamplator au aparut aceste mlm-uri acum la sfarsitul timpului. Acestea se bazeaza pe un guru care indruma pasii novicelui spre raiul pamantesc. Dar guru cel mai mare este antihrist care-i va duce in iad pe toti acesti initiati si iluminati ai desavarsirii in rau.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on februarie 16, 2012 at 8:49 pm

        Maestrul Vasile publica in biblioteca teologica.

        Mircea Eliade-Sacrul si profanul
        Nae ionescu- Curs de teorie a cunoasterii
        FUNDAMENTE ALE MANAGEMENTULUI ORGANIZATIEI MILITARE – WAW – TARE

        Desteptarea maestre, prea multa cunoastere strica.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 9:40 pm

        SI esti invidios! Ce te opreste sa alegi ce-ti place din Biblioteca Teologica Digitala?
        Vad ca ai o singura grija, sa barfesti si sa te legi de altii. Si ai ce ai cu persoana mea. Ce ti-am facut de nu mai incapi de mine.
        Spui destule ineptii si nu mai vreau sa pierd timpul cu tine. Nu meriti!

        Este o persooana complexata ca simte nevoia sa muste din altii. Si acum m-ai gasit pe mine ca sa-ti descarci nervii. Daca vrei iti fac niste rugaciuni.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on februarie 17, 2012 at 12:34 pm

        Maestre nu sunt complexat dar nu suport prostia. Accept prostia chiar in forma pura, dar cu o conditie, prostul sa stea in banca lui. Daca e prost cu initiativa deja este un pericol public. Si nu suport nici maestrii mincinosi care prostesc persoanele naive, credule si putin informate. Mataluta faci parte din cea de-a doua categorie. Nu vreau rugaciuni de la matale ca le incurci cu mantrele. Vreau o exorcizare a la MLM, intr-o sala mare cu isterizati si aplaudaci, cu diamanti, safire si esmeralde. Apropo, acolo la voi toti vin imbracati la patru ace dar daca-i cauti in buzunar n-au una de zece lei. Asa spera ei ca inseala pe cei de la baza piramidei. Toti se lauda cu vile, piscine, excursii dar daca-i scuturi putin nu iese din ei decat propaganda si iluzii pierdute.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on februarie 20, 2012 at 12:43 am

        @STOP RFID 666
        Esti ignorat si arogant.
        Vei ramane unde esti pentru ca esti arogant!
        Te umfli in pene pentru ca ai pe cine balacari si cu asta te simti satisfacut. Ce sa zic? Esti de compatimit!
        Esti sarac cu duhul. Vorbesti pe dinafara! Habar nu ai, si te crezi destept.

        Pr. Vasile

        Apreciază

  19. Ovidiu said, on februarie 15, 2012 at 6:07 pm

    Nu toate companiile au un sistem precum Herbalife, Amway sau Forever. Din nou, repet. Documentati-va inainte de a lua orice hotarare.

    Apreciază

  20. minionita said, on februarie 15, 2012 at 6:47 pm

    Am avut si eu o prietena care m-a cooptat in GNLD. Spun am avut pentru ca din momentul in care a intrat in schema nu a mai interesat-o decat ce avea legatura cu afacerea. A nu se intelege ca ne-am certat. Pur si simplu in momentul in care a fost evidenta lipsa mea de interes, prietena mea a disparut in ceata si nu a mai aparut. In alta ordine de idei, daca ai calitatile necesare poti castiga foarte bine din asa ceva, insa trebuie sa stii sa vinzi. Mie mi se parea dificil sa vorbesc cu incredere despre un lucru de care nu aveam habar. Cum poti sa ii spui unui bolnav de cancer ca se vindeca folosind produsul x daca nu ai vazut asa ceva cu ochii tai, sau sa ai niste dovezi concrete? Poate ca e adevarat insa daca eu nu am vazut asta cu ce obraz ma pot folosi de disperarea acelui om? In plus, pot spune ca la toate seminariile la care am participat am avut senzatia de secta, nu in mod strict religios, ci mai degraba ca un fel de masonerie adica oamenii intra in 2 categorii: noi care cunoastem si cei care nu au habar. Rolul nostru era sa le imbunatatim viata invatandu-i sa traiasca sanatos si eventual sa ii atragem alaturi de noi. Si trebuie sa recunosc, cel care ne tinea cursurile era un tip foarte charismatic, capabil sa te convinga de orice, inclusiv ca nu exista cineva care sa aiba un potential la fel de mare ca al tau. Aveai senzatia ca desi vorbeste in fata catorva zeci de oameni, ti se adreseaza numai tie. Atunci nu se vorbea la noi despre NLP si literatura automotivationala dar presupun ca despre asta era vorba. La urma urmei e greu sa nu gasesti irezistibil un om care te ridica in slavi fara sa te ia peste picior, mai ales in perioade ca aceea pe care o traim cand banul cumpara nu doar lucruri ci dreptate, constiinte sau oameni, cand cei care ne conduc se considera un soi de semizei coborati in mocirla muritorilor de rand.

    Apreciază

  21. dante said, on februarie 15, 2012 at 6:56 pm

    „….Nebune! In aceasta noapte vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi? Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeu.”

    Ne zbatem pentru bani, dar ce folos, caci nu sintem decit administratori vremelnici pe acest pamint, nimic nu ne apartine si ne ducem in mormint, mai goi decit am venit la nastere.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • adriandirnescu said, on februarie 15, 2012 at 10:11 pm

      Bine zis dante… ne ducem mai pierduti decat la inceput si nici macar nu constientizam asta… Mi si mi de mlm-uri si tot felul de sisteme de „facut bani” nu pot tine rostul vietii noastre pe aici . E trist ca viata se reduce incet , incet spre cautarea ultimei si celei mai „tari” metode de a „face bani”. Si totusi suntem oameni, suntem suflete… sau poate am uitat ca suntem suflete, poate unii dintre noi nici nu credem despre noi ca am fi ceva . Si totusi Dumnezeu ne asteapta pe fiecare cu rabdare .

      Apreciază

    • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 1:04 pm

      @dante
      Si tu nute zbati pentru bani. Nu muncesti zi de zi pentru bani? Cum vrei sa traiesti fara bani? Cum vrei sa traiest fara munca?
      Peste ce esti administrator daca mori in datorii? Administrator inseamna sa ai ce administra.
      Problema este ca majoritatea a ajuns sa se complaca in saracie si sa-si justifice saracia.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • ionut ignat said, on februarie 16, 2012 at 3:56 pm

        Buna seara! Domnule Vasile, va rog frumos sa nu mai postati pe acest blog cu „Pr.” inaintea numelui dvs. ii veti induce in eroare pe unii care chiar cred ca sunteti preot. ori un preot adevarat nu va face niciodata afirmatii de genul „Problema este ca majoritatea a ajuns sa se complaca in saracie si sa-si justifice saracia”.
        Auziti, oameni buni ! complacere in saracie… Saracii Romaniei plang in fiecare zi si cer lui Dumnezeu indurare pentru mizeria in care se afla si dumneavoastra ce spuneti? ca se complac? Cel mai rau imi pare ca ajunsesem sa va port un pic de respect pentru lucrurile bune pe care le-ati postat aici de-a lungul vremii, crezand ca sunteti un preot pe un blog ortodox . Dar m-am inselat.

        iertare!

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 9:47 pm

        @ionut ignat

        Sunt preot, indiferent ca-ti place sau nu.
        Frate, Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista. Si tie iti da, dar nu-ti baga in traista.
        Sa stii ca plansul nu ajunge. Si cel cu drobul de sare se plangea de pericol, dar nu facea nimic sa schimbe situatia.
        Nu-i suficient sa te plangi, ci mai trebuie si sa actionezi.

        Pr. Vasile

        Apreciază

  22. Alex said, on februarie 15, 2012 at 7:30 pm

    Minionita s-a apropiat cel mai mult, dar tot e ft departe. Orice activitate se face cu oameni, nu cu roboti si nici cu sfinti 😉 Pana la urma e vb de calitatea umana, nu de sistem. Daca un ortodox omoara, asta nu inseamna ca Ortodoxia e criminala, sa fie clar !!! Daca bashinescu, un fost marinar este un criminla, asta nu inseamna ca toti marinarii sunt criminali, ok?!

    Daca un blogger oarecare este un excroc, asta nu inseamna ca si acest blogg SACCSIV este un blog de excroci etc etc etc. Vad ca aici se incurajeaza saracia, prostia, negativismul si sclavagismul, sorry 😦
    Pana acum aveam o parere buna despre acest blog, deoarece in cea mai mare parte sunt de acord cu informatiile furnizate. Si totusi, asemenea aberatii si prostii nu ma asteptam sa apara si aici 😦

    Adica nu e bine ca cineva sa te incurajeze! E mai bine sa-ti spuna ca esti un prost si un incapabil si ca degeaba te zbati ca oricum o sa mori prost si sarac.:( Nu e bine sa-ti spuna cineva ca si tu poti sa traiesti mai bine, e mai bine sa te descurajeze, sa nu te mai zbati degeaba, ca oricum nu esti in stare, ca oricum altii hotarasc pt tine etc etc etc. Asta da educatie incurajatoare 😉 Nici nu ma mir ca Romania si romanii au ajuns in halul asta cu asemenea ‘educatie’ paguboasa si fatalista.

    Imi pare rau dar nu prea o sa va mai citesc, m-ati dezamagit grav si-imi pare rau !

    Apreciază

    • emilian said, on februarie 15, 2012 at 7:57 pm

      Alex, crestinul e sarac si nebun dupa Iisus Hristos. Crestinul nadajduieste in mantuire nu in acumulare de bunuri. A trai mai bine bazandu-te pe naivitatea altor oameni nu e deloc o fapta crestina. Din ceea ce ai scris nu esti ortodox. Si inca ceva conform limbii romane pluralul de la escroc este escroci.

      Apreciază

    • Claudiu said, on februarie 15, 2012 at 8:00 pm

      Draga Alex,copiind acele comparatii fata de generalizare (marinar, blog, ortodox) facute de tine – si care sunt reale, trebuie si tu sa intelegi ca nu este cazul sa iei decizii la fel de generale – „Imi pare rau dar nu prea o sa va mai citesc, m-ati dezamagit grav si-imi pare rau !” pentru un singur articol cu ceva comentarii. Nu este cazul nici sa demonstrezi ceva, sa iti sustii parerile este ok, dar sa „ameninti” -scuze pentru cuvant, nu este cel potrivit dar asta imi vine in minte, scuze inaca o data – ca nu mai citesti blogul este un pic cam nelalocul lui. Si copii mai fac greseli, si oamenii mari, asta nu ii transforma in rai sau buni…ci majoritatea faptelor si trairilor. Incercam cu totii sa devenim mai buni…nu sa abandonam lupta, sa evoluam. Nu se poate peste noapte, dar in fiecare experienta traita avem de invatat.
      Multumesc.

      Apreciază

  23. STOP RFID 666 said, on februarie 15, 2012 at 7:50 pm

    Alex

    Prietene ce e bun in MLM? Faptul ca faci bani nu este o justificare, si traficantii de droguri fac bani.

    Apreciază

    • Claudiu said, on februarie 15, 2012 at 8:06 pm

      Draga STOP… ,

      E bine oare sa fi asa incisiv? Crezi ca Alex a postat de dragul postarii? A incercat sa explice ca nu putem generaliza o situatie/companie la tot comertul facut prin MLM sau vanzari directe. Atat. Probabil are dreptate, probabil nu. Dar opinia lui a fost exprimata pasnic, nu a incercat sa atraga pe cineva, pur si simplu a vorbit despre ceva ce cunoaste, dar nu este de acord cu sistemul piramidal, care este diferit de comertul tip MLM-vanzari directe, isi castiga existenta intr-o companie de MLM-vanzari directe in mod onorabil, asta a incercat sa spuna, munceste efectiv.

      Apreciază

    • Alex said, on februarie 15, 2012 at 9:04 pm

      Michael, in loc sa arunci cu piatra, mai bine te-ai documenta, pe bune! Uite, de ex eu cunosc multi performeri in MLM, care au devenit multimilionari in MLM, inclusiv din Romania, si care sustin prin donatii consistente camine de copii si batrani, unii chiar in Africa au ridicat sate si scoli intregi de oameni amarati, i-a invatat despre Christos, le-a dat de lucru etc etc.

      Din pacate ne trezim vorbind despre ce habar n-avem, sorry. Eu si MLM-istii adevarati, in general, n-am afirmat ca saracii sunt prosti, dar afirmam ca mai exista si altceva decat saracie si multa prostie incurajata de societate si mass-media, chiar de guvern.

      Personal cunosc sute de oameni care s-au ridicat din saracie, inconstienta si multa ignoranta, ajutati si incurajati, nu tinuti cu sacu-n cap 😉 Nu neg ca si printre MLM-isti sunt uscaturi, chiar eu cunosc personal destui, si i-am atentionat ca nu fac cinste breslei, dar noi nu facem politie 😉

      Apreciază

  24. Claudiu said, on februarie 15, 2012 at 7:51 pm

    Nu exista padure fara uscaturi. Din toate comentariile de mai sus identific Amway in special ca fiind una dintre uscaturi. Clar nu este singura. Dar trebuie sa fim mai ingaduitori cu MLM-ul, care nu este altceva decat o alta fata a comertului. Nu este obligatoriu sa fie mai scump decat produsul din magazin (vezi avon si oriflame in special) ci pur si simplu poate fi mai comod si in aumite cazuri mai ieftin, iar dupa ceva munca (munca reala nu inselatorie) poti sa ai si venituri. Cred ca Amway nu este MLM, din cateva motive:
    cere taxa de inscriere – chiar consistenta vs companiile cu traditie de vanzari directe si MLM unde inscrierea este gratuita;
    obligativitatea de inscriere a altor membrii vs mlm unde tinta companiei este ca toti clientii (cat mai multi) sa cumpere direct de la companie, sa devina clienti directi
    produsele sunt foarte scumpe vs produse de uz cotidian (foarte putine spre deloc de lux) cum ar fi sapun, sampon, apa de toaleta, apa de parfum, etc.
    cursuri contra cost obligatorii vs cursuri optionale, cazare/masa/deplasare platite de companie, unde niste „nene si d-re” vorbesc despre companie si directiile ei, planuri si strategii, nicidecum despre cei din sala, sa faca (scuze pentru cacofonie) ca toti apucatii.

    Din cele expuse de mine incerc doar sa va rog sa nu generalizati o forma de comert (MLM si vanzarea directa) ca fiind mai neagra decat alta, prin prisma unei (sau mai multor) „uscaturi”.

    Multumesc si Doamne ajuta.

    Apreciază

  25. michael said, on februarie 15, 2012 at 8:31 pm

    Alex e în perioada lui de rătăcire. Va înțelege mai târziu cât de pe dinafară gândește. El spune că nu e bine să generalizăm dar el o face. Pentru el, dacă ești sărac, automat ești și prost. Gândire capitalistă…. Bogăția de pe Pământ nu are valoare și oricum n-o iei cu tine. Adevărata bogăție e cea pe care ți-o aduni în ceruri, prin rugăciune și faptele bune pe care le faci în viața asta pământească. Un materialist nu va pricepe niciodată acest adevăr. Lăsați-l cu rătăcirea lui….

    Apreciază

    • Dan said, on februarie 15, 2012 at 9:07 pm

      Nu e vorba de asta, ca cel sarac e prost, dar trebuie sa recunosti ca saracii contemporani ravnesc in marea lor majoritate la a fi bogati fara insa a depune efortul pe care bogatii il depun in acumularea de capital (multi fac renuntari destul de mari si de multe pentru a-si dobandi averea, ajungandu-se chiar la cazuri tragice in care isi sacrifica familia si timpul dedicat acesteia precum si sanatatea trupeasca), vezi cazul protestatarilor de la noi din tara si de pe alte meleaguri, ei considera ca merita sa li se dea, si nu isi „murdaresc” mainile cu a creea avere, ci o cer de la cei ce o creeaza. Una este un sarac de bunavoie (in genul unui calugar sau unui mirean ce traieste in lume precum un monah) care nu cerseste si nici nu ravneste la bunurile materiale, si cu totul alta un sarac urator de bogati ce si-ar dori averea acestora insa fiind incapabil sa se realizeze in competitia economica cu semenii sai, cere guvernului sa intervina si sa-l exproprieze pe „chiabur” ca sa-i dea si lui „trai decent”. In acest din urma caz, da, saracul chiar e prost, pentru ca e incapabil sa traiasca pe propriile picioare si de aia cere sa fie intretinut pe spinarea altuia. In cazul saraciei asumate, omul in cauza pur si simplu nu este interesat de bani – asta nu-nseamna ca e incompetent si nu se poate realiza material ci doar ca nu are aceasta ca scop si se ghideaza dupa alte principii de viata.

      Apreciază

      • Alex said, on februarie 15, 2012 at 9:22 pm

        Dan, total de acord cu tine! Nici c-o puteai spune mai bine, pe bune 😉

        Apreciază

    • Alex said, on februarie 15, 2012 at 9:25 pm

      Nu stiu de ce nu mi-a luat blogul comentariul urmator mai devreme 😦 Dar vad ca deja au comentat Dan si Ovidiu opinii inteligente, documentate si pertinente 😉

      „Michael, in loc sa arunci cu piatra, mai bine te-ai documenta, pe bune! Uite, de ex eu cunosc multi performeri in MLM, care au devenit multimilionari in MLM, inclusiv din Romania, si care sustin prin donatii consistente camine de copii si batrani, unii chiar in Africa au ridicat sate si scoli intregi de oameni amarati, i-a invatat despre Christos, le-a dat de lucru etc etc.

      Din pacate ne trezim vorbind despre ce habar n-avem, sorry. Eu si MLM-istii adevarati, in general, n-am afirmat ca saracii sunt prosti, dar afirmam ca mai exista si altceva decat saracie si multa prostie incurajata de societate si mass-media, chiar de guvern.

      Personal cunosc sute de oameni care s-au ridicat din saracie, inconstienta si multa ignoranta, ajutati si incurajati, nu tinuti cu sacu-n cap Nu neg ca si printre MLM-isti sunt uscaturi, chiar eu cunosc personal destui, si i-am atentionat ca nu fac cinste breslei, dar noi nu facem politie”

      Apreciază

      • michael said, on februarie 15, 2012 at 10:51 pm

        Văd că te-ai mai înmuiat puțin. Ușor, ușor începi să înțelegi. Mă bucur pentru tine. În ceea ce privește prostia unora sau a altora, permite-mi să te citez : ” Orice activitate se face cu oameni, nu cu roboti si nici cu sfinti ;)”…scuză-mă, dar aici ai vorbit ca un comunist, în condițiile în care tu ești capitalist, nu-i așa? Dragul meu să știi că nimic nu se face fără știrea Domnului, atunci când chirurgul pune bisturiul pe trupul bolnavului, îngerii veghează…, când țăranul se apucă în zori de lucrat pământul, își face sfânta cruce și abia apoi începe lucrul. N-aș vrea să te dezamăgesc și mai mult, dar trebuie să-ți spun că roboții au fost creați în scopul îndeplinirii acelor activități pe care omul nu este capabil să le realizeze, deci și roboții lucrează. Sper că de data aceasta nu te-am mai „dezamăgit grav”…, ci numai puțin.

        Apreciază

  26. Alin said, on februarie 15, 2012 at 11:50 pm

    Pentru Alex, Dan, Ovidiu si alti Manelisti = MLM-isti adevarati 🙂 !

    Am fost inscris la California Fitness – actuala Calivita si la Forever Living. Am cunoscuti care au fost la Herbalife, Zepter etc.

    Organizarea acestora este gen secta, iar Mamona le este stapin! Nu vorbesc decit de bani si sunt in stare de orice pentru a vinde cit mai mult.

    Daca gasesc un bolnav credul cauta sa-i vinda cit mai multe produse, desi ei nu sunt medici si, deci, nu au de unde sa stie ce ii face bine sau nu acelui om!

    Ca membru incepator beneficiezi de reduceri de 25-30% la produsele cumparate. Nu am vindut NICIODATA aceste produse, am cumparat doar pentru ai mei.

    Pe scurt, sistemul MLM este constituit din grupuri care sunt conectate intre ele pe diverse nivele.

    Adica, eu, ca membru incepator, recrutez si inscriu in retea 10 persoane. Ele formeaza acum grupul meu si voi avea tot timpul un procent oarecare din vinzarile lor, FARA CA EU SA MAI FAC CEVA!

    In continuare, persoanele din grupul meu isi fac si ele grupul lor, de 10 persoane sa zicem. Deja sub mine sunt 10 grupuri de cite 10 persoane deci in total 100, de la care eu iau procente din vinzari, FARA CA EU SA MAI MUNCESC!

    In acest timp un procent oarecare din cistigul meu se duce la cel care m-a inscris in retea si asa mai departe. Va dati seama ce cistiguri au cei din fruntea retelei, FARA SA MAI MUNCEASCA!

    Trebuie sa dai dovada de viclenie, sa fii bun de gura si sa fii orbit de cistigarea usoara = NECINSTITA a banului ca sa fii cit mai sus in retea!

    Adica sa nu fii CRESTIN!

    Acesta este adevarul despre mult-laudatul MLM!

    Apreciază

    • Alex said, on februarie 16, 2012 at 7:20 am

      Alin, bati campii cu gratie, n-ai inteles absolut nimic, pe bune! Si-ti spun asta la modul ft serios 😉 Tu ai citit ce s-a comentat mai inainte, sau doar comentezi sa te afli-n treaba? Arata-mi si mie orice activitate comerciala din lumea asta fara vanzare ?! Unde ai vazut tu ca se spune ‘ca nu trebuie sa faci nimic’ daca ai 10 sau 100? In cele mai performante si mai serioase MLM-uri, cel mai devreme abia dupa 5 ani poti sa te relaxezi, dar pana acolo e ft mult de munca, o munca ft serioasa cu oamenii. Tu cunosti vreo activitate umana unde nu trebuie sa inveti nimic? Faci doar asa ce te taie capul? Lautareste, dupa ureche?

      Cate activitati umane cunosti in care nu se luceraza in echipa? Sunt, dar ft putine! Asta inseamna secta? Habar n-ai tu cata educatie se face in MLM-urile serioase, despre nutritie, comunicare, Leadership, management etc. Si da, costa! Sau tu vrei sa fie toate gratis, unde nu te intalnesti cu nimeni, nu inveti nimic (ca vezi Doamen este secta) nu vinzi nimic, nu vb cu nimeni, ca altfel e piramida etc etc etc. Tu cand te duci la un magazin sa cumperi ceva, se cheama ca esti intr-o secta sau piramida?

      Vai de tarisoara asta cu asemenea atitudini ultra paguboase si fataliste

      Apreciază

  27. minionita said, on februarie 16, 2012 at 3:09 am

    Mai e un lucru de care trebuie sa tii cont Alex. Au mai spus-o si altii, banul nu e un lucru rau in sine. Dar de dragul banului, chiar daca multi spun ca nu fac parte din categoria asta, oamenii renunta la singurele lucruri care au cu adevarat valoare in viata. Poate ca unele opinii sunt prea radicale pentru tine dar oamenii radicali stiu ca in viata nu exist doar alb si negru ci e si griul care e o nuanta foarte periculoasa pentru ca e zona unde incepi sa aluneci. Azi faci o concesie, maine un mic compromis si pe masura ce trece timpul esti din ce in ce mai departe de drum. Se spune ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune. Din punctul meu de vedere, atata timp cat nu am certitudinea ca un produs face bine cuiva e o minciuna sa sustin contrariul. Si chiar daca ma auto conving ca produsul face si drege tot o minciuna ramane. Acum hai sa iti spun cum e cu bogatia. La Iisus a venit un tanar bogat si l-a intrebat cum poate sa obtina Imparatia cerului. Raspunsul a fost sa vanda tot ce are, sa imparta banii la saraci si sa Il urmeze. Iar tanarul a fugit pentru ca spera sa cumpere sau sa obtina gratis ceea ce ii lipsea. Poate ca intr-o zi tanarul a facut ce i s-a spus dar daca ar fi murit in ziua aceea el ar fi pierdut si ceea ce credea ca are si ceea ce ar fi vrut sa obtina. Bogatia materiala si spirituala nu se exclud cu conditia sa poti renunta oricand, cu inima usoara, la toate bunurile pe care te-ai zbatut sa le obtii. Iov nu s-a maniat cand a pierdut totul iar Dumnezeu i-a dat inapoi mai mult decat avusese pentru ca ramasese credincios. Nu oricine poate ramane credincios alaturi de ispita asa ca unii prefera sa renunte la ea. Un om care isi imparte averea la saraci ar fi privit azi ca un idiot sau un bolnav la cap. Nu exista comparatie intre mantuire si un cont substantial in euro. Dar daca ai fii pe moarte, constient ca ora de plecare se aproprie, ca ai muncit toata viata pentru niste lucruri care probabil vor naste dusmanie intre copii tai, ai mai fi la fel de linistit?.

    Apreciază

    • Alex said, on februarie 16, 2012 at 5:20 am

      Minionita, de acord cu tine, dar noi despre ce vorbim aici? Despre MLM sau Credinta? Ma tem ca incepem sa facem o varza din toate astea. MLM-ul nu este pt toata lumea, unii nu-l inteleg, altii il urasc, unii cred ca nu pot vorbi cu alti oameni despre asta pt ca li se pare injositor, altii nici macar nu se simt in stare etc etc etc. Am lucrat si-n asigurari cativa ani si am constatat ca sunt oameni carenu inteleg nimic despre ideea de asigurare si chiar le urasc fiind convinsi ca-i o escrocherie etc.

      Si, da, ai dreptate, bogatia materiala si credinta nu sunt antagonice. Cu bani multi poti face rau, dar la fel poti face si bine, depinde de calitatea omului. MLM-ul e ca orice lucru in viata, unii oameni rai pot face rau cu el, ca si cu orice le pica-n mana sau le iese-n cale. La fel e si cu unii ‘credinciosi’ care sunt gata sa omoare alti oameni pt asa-zisa lui credinta.

      Apreciază

  28. Alex said, on februarie 16, 2012 at 5:29 am

    Michael, nu ma consider deloc un capitalist, ai inteles tu gresit. Spuneam ca, in orice activitate umana sau comerciala, oamenii lucreaza cu oameni, si cum nimeni nu este perfect, gen sfinti sau roboti care nu gresesc, mai apar si uscaturi. Nu stiu ce-ai inteles tu, dar daca incepem sa amestecam tot ce nu intelegem sau nu ne convine cu religia sau credinta, riscam sa o luam razna cu caputul si sa parem niste sectanti dubiosi care detinem adevarul absolut. Si de aici incepe paranoia si schizofrenia 😦 Noi le stim pe toate si detinem adevarul si cine nu-i de acord cu noi, ori e lipsit de credinta, ori e satanist, ori e un sarlatan, etc etc etc.

    Si ma opresc aici cu polemica pt ca nu ajungem nicaieri, sorry. Daca tie nu-ti place MLM-ul sau ai tot felul de pareri despre ce nu stii, e strict problema ta 😉

    Apreciază

  29. Danielo said, on februarie 16, 2012 at 7:38 am

    Despre pro-MLM-istii de mai sus: ati fost rugati de saccsiv sa demontati, pe puncte, acuzatiile din articol. Nu prea ati facut-o. Apreciez tonul relativ civilizat, insa argumentul vostru forte a fost: nu mai vorbiti despre ce nu va pricepeti. Bine, bine, noi am luat contact cu chestii de gen: Amway, Delphin International, Herbalife, Zepter, WBC, Oriflame, Avon… si se incadreaza perfect in scenariul din articol. Voi spuneti ca faceti bani, si, continuati voi, este normal si este bine. OK, voi faceti o activitate de negotz, ea este destul de primejdioasa pentru suflet, caci este amintit si in Proverbe (citez din memorie): rar negutzator care sa fie cinstit. Dar cele de mai sus, pe care le cunosc de la prieteni destul de bine, sunt aiureli si inselaciuni: Delphin e o escrocherie marshava in care dai 2290EUR pe 4 cartzi ponosite si vrei sa te scoti din fraierirea altora; Herbalife tot o escrocherie, 90% bazata pe Placebo si exagerat de scumpa; Zepter: au spus cunoscuti ai mei ca renuntza, pentru ca s-au certat cu toti prietenii de cand vand cratite la 1000 ron bucata (incepi sa apreciezi oamenii dupa cat poti sa mulgi de la ei); WBC e un jeg: dai 18 mil rol ca sa poti vinde carduri de reducere la firme care au preturi negociabile; Oriflame si Avon se ocupa 60% cu cosmetice, care sunt departe de crestinism, deci mai bn stai deoparte… Deci voi, cu retzelele voastre, sunteti cinstiti? Avetzi sentimentul in fiecare dimineatza, ca nu inselatzi cumparatorii prin pretzuri exagerate si tone de minciuni? Ce anume vindeti, de spunetzi ca suntetzi in cunostintza de cauza, iar noi, nu? Eu n-am auzit sa vindetzi in MLM ceva folositor, care sa tina de foame sau de frig; ci numai vrajeli, prosteli, detergentzi de 150 ron/kg, cosmetice, parfumuri, 90% lucruri supraevaluate… Astept raspuns, nu pentru mine, ci pentru cititorii blogului… PS Asigurarile SUNT ceva necrestinesc, dar nu dezvoltam aici.

    Apreciază

    • Alex said, on februarie 16, 2012 at 8:04 am

      Ok, am inteles care-i vrajeala asta! Nici tu si nici alti Anti-MLM-isti nu vreti argumente, pt ca deja v-ati facut o parere, si sunteti gata sa mergeti pana-n panzele albe cu ea 😉 E ca sim eu as spune despre voi ca toti sunteti niste homosexuali, desi n-am nicio ddovada si nu ma bazeze pe nimic, dar asa cred eu, si tin la parerea mea pana-n panzele albe :)) Problema este ca, toate astea nu ma ajuta cu nimic, si nici pe voi, ca s-o tinem langa cu tot felul de ineptii, sorry.

      Unde ai vazut tu ca in crestinism se spune sa fii sarac si prost, ca asa te vrea Dumnezeu? Eu, in comert, merg pe ideea ca, daca unui client ii oferi ceva care-i acopera o nevoie si este multumit de servicii, de produs si de pretul platit, e totul ok. Cine stabileste ce este scump si ce este ieftin? Eu afirm ca ideea de ieftin in sine este or crima la adresa tarilor sarace, care-si vand resursele pe nimic, ca sa le ia ieftin toti smecherii, pt ca vezi Doamne, trebuie sa le dau ieftin etc etc etc. Ieftin inseamna aproape intotdeauna FARA VALOARE, si gratis tot cam FARA VALOARE! ‘Singura bucata de branza, gratuita, este-n cursa de soareci’ 😉

      De aceea este saracie extrema si multa prostie in Romania, ca apar unii ca voi care-i tine pe oameni cu sacu-n cap, ca nu e bine sa fii bogat, e mai bine sa fii sarac, ca asa vrea Dumnezeu. Nu e bine sa deschizi ochii si sa inveti cum sa-ti fie mai bine, tie si familiei tale, mai bine taci si nu deschide gura, nu invata nimic, ca asa vrea Dumnezeu, sa fii prost si sarac 😦 😦 😦 😦

      Deci cosmeticele si alte produse sunt rele, comertul e rau, oamenii de afaceri si comerciantii sunt niste excroci etc etc etc. Deja asta-mi suna ft periculos, aproape de satanism, sa-i tii pe oameni saraci, prosti si ignoranti este satanism pur.

      Apreciază

      • danutza said, on februarie 16, 2012 at 9:44 am

        ca sa pun gaz pe foc, afla ca in general, produsele cosmetice nu sunt bune, sunt pline numai de chimicale( unele cancerigene) si asta chiar cele care se dau a fi naturale sau de lux.
        DUmnezeu nu ne vrea saraci si prosti, ci smeriti si cu gandul la imparatia cerurilor, orie clar ca nu poti sluji la doi stapani.IIsus, cat a trait, ca si apostolii, a fost sarac.
        stii cum ne invata: Mai degraba va trece camila prin urechile acului decat bogatul in imapartia cerurilor.
        nu se pune problema ca daca esti sacar esti prost. pot fi prost si bogat, asa cum poti fi destept si sarac.
        comertul si marketingul sunt facute sa-ti creeze nevoi false de consum, sa te manipuleze doar pt a creste vanzarile.
        nu-i nimeni cu sacu-n cap, ca eu cred ca toti de aici muncim intr-un fel si nu stam la colt de strada sa cersim, doar ca exista mai multe feluri de a-ti castiga painea.
        si eu consider MLM ca o spalare pe creier si ca o pacaleala, mai ales ca dintre produsele pe care le-am vazut ( amway, forever, oriflame, avon), nici unul nu era de mare calitate si, in plus, toate erau pline de chimicale periculoase ( mai ales medicamentele).
        cu toate astea, ei continua sa le prezinte ca fiind naturale si f bune!!!!!!.
        tine cont ca majoritatea celor care au scris impotriva sunt oameni care au trecut prin experienta MLM ( chiar si eu).
        ultima fraza denota deja manie si lipsa de judecata! nu lasa mandrie sa-ti intunece gandirea. ia in calcul ca e posibil ca tu sa te inseli, iar noi sa-ti dorim binele.
        PS: se spune si se scrie escroci, NU excroci.

        Apreciază

  30. Fapte sau Pareri said, on februarie 16, 2012 at 8:42 am

    Wall Street Journal – THE ULTIMATE SOCIAL BUSINESS – Direct Selling Industry

    in 2010 peste 75 de milioane de femei si barbati lucreaza in sistemele MLM

    “In 2010, direct selling companies generated over $125 billion in revenue in 150 countries through more than 75 million men and women who are changing lives serving others.”
    http://www.scribd.com/doc/59307044/Wall-Street-Journal-Direct-Selling-News-2011-The-Ultimate-Social-Business-Model

    Apreciază

    • Alex said, on februarie 16, 2012 at 12:36 pm

      Michael, nu te face ca nu intelegi metafora cu ‘branza gratuita din cursa de soareci”. Adica in spatele asa-ziselor gratuitati sau ieftinatati se pot ascunde o multime de lucruri grave, in lant. Uite un exemplu: toti vor ieftin si bun, dar fara sa-si dea seama ca-n Asia muncitorii sunt platiti ca niste sclavi pt a castiga intermediarii, si noi europenii sa cumparam ieftin si prost. Vrei o crema de coada cucului care costa la propriu 20 bani? Pai la costurile astea nu acoperi absolut nimic, ba te mai costa si ambalajul, distributia + reclama, si uite asa un produs jignitor de ieftin la producator ajunge in magazin de 10 ori mai scump.

      Nu mai confunda zeciuiala si milostenia, sau cadourile si darurile cu ‘ieftinataturile si gratuitatile’, ca nu-i asa !!! Am si spus ca-s de acord cu Minionita, dar asta e altceva, si nu asta-i subiectul 😉 Tema era ca MLM-urile sunt escrocherii. Eu cred mai degraba ca tocmai cei care afirma asta sunt cei mai mari escroci, dandu-se oi 😉 Asta-i cauza principala pt care romanii mananca ft prost si tot felul de ‘gunoaie’ dar ieftine. Ieftin inseamna mentinerea saraciei 😦 Incurajarea saraciei si prostiei oamenilor este o crima si un pacat !!!

      Ghici cine incurajeaza saracia? Exact aceasta prosteala de tip ‘IEFTIN’. Taranii nu-si vand productia pt ca toata lumea vrea ieftin, iar ei abia isi acopera costurile sau munca 😦 Si aproape toti romanii fac la fel, se vand ieftin si prost, si cand apare cineva sa le spuna sau arate ca poate fi si altfel, sunt escroci 😦 Aceasta sminteala ii tine pe oameni saraci si ignoranti.

      Dintre toate afacerile legale, MLM-urile sunt cele mai cinstite, morale, corecte si oneste. Se plateste munca, rezultatele si performanta, si toate astea sunt recunoscute public si la scena deschisa. MLM-ul este una dintre cele mai mari oportunitati pt omul de rand si fara mijloace materiale, de a-si incepe propria activitate comerciala fara niciun risc, cu costuri si cheltuieli minore.

      Apreciază

      • Dan said, on februarie 16, 2012 at 4:24 pm

        Alex, aicia exagerezi, nu sunt deloc cele mai cinstite, morale si corecte afaceri. Or fi ele afaceri legale, morale si corecte dar chiar „cele mai”? Cele mai cinstite, morale si corecte afaceri sunt cele in care proprietarul/proprietarii afacerii vine/vin de la el/ei de-acasa si pune/pun jos propriile resurse sa creeze un bun/serviciu pe care sa-l comercializeze. Marketing-ul o avea el calitatile lui insa nicidecum nu poate fi numit „cel mai” cinstit segment.
        Apoi, eu ca antreprenor le vorbesc clientilor mei despre produse pe care eu le concep, in care pot sa le spun cu lux de amanunte ce ingrediente am bagat, modul de preparare si multe altele; ba chiar pot sa le zic si de unde provin cartofii din ciorba, in ce luna i-am cultivat, cu ce ingrasamant i-am crescut si in ce conditii i-am depozitat, oare tu cunosti la fel de bine produsele comercializate? Deci hai sa nu exageram cu superlativul „cele mai” :P.
        PS: Ieftin nu-nseamna intotdeauna prost si nu este necesar sa fie realizat pe seama angajatului. Dar aici vine inventivitatea antreprenorului ca sa-ti dea un produs ieftin, bun, si salariatii sa fie bine platiti :). Nu iti spun solutia ca probabil vor sari baietii de la Garda pe mine ca le fac concurenta (ultimul control fix din acest motiv a vrut sa-mi puna lacatul pe usa, ii furam clientela unui bugetar de la GF care s-a gandit si el saracu’ sa-si deschida o afacere in domeniul meu si pe care in mod agresiv l-am dus aproape de faliment prin acapararea clientelei sale potentiale :D; cu tot avantajul sau avut de spatele acoperit de baietii de la stat si de lipsa grijii controalelor).

        Apreciază

  31. Danielo said, on februarie 16, 2012 at 9:29 am

    @ Alex and friends Nici pomeneala de ce spui tu. Ne-am facut o parere, si eu, personal, ti-am spus de ce. Nu consider ca trebuie sa fim saraci si prosti. Nici prin cap nu imi trece ca trebuie sa vindem resursele tarii pe degeaba sau pe gratis. Deci faci deductii gresite. Da, cosmeticele de gen farduri, lipstick, parfumuri scumpe sunt rele, o spune bunul simt ortodox si Sf Ioan Gura de Aur si multi altii. Si cand vad ca tu vinzi un jaf de Herbalife la preturi astronomice si el nu e bun de nimik, pot sa iti spun ca nu mai vreau sa am de a face cu tine niciodata… Tot nu spui ce vinzi, sau, ma rog… Sa nu o luam personal: ce vindeti in MLM asa de va face cinste?… Eu nu spun ca negotzul nu poate fi o ocupatie cinstita; ba, dimpotriva: legionarii au luptat sa smulga comertul din mana evreilor… Am cumparat cate ceva de la Oriflame si a fost OK, dar nu ca m-a dat pe spate prin calitate… Dar convinge-ne!! Cand vad ca vinzi un Zepter cu 1200 ron si peste o luna la Carefour este 721 de ron, apoi sa nu ne faci tu teorii cu … cine spune ca este ieftin/scump… Si cand aud pe unul de la Amway ca o pasta de dinti de 110 ron este ieftina pt ca … (lista de minciuni), da-mi voie sa imi fac o parere… Sau trimiteti-ne la site-uri unde sa citim, ca nu va pune nimeni sa scrieti zeci de pagini pe blog…
    PS Inca nu ai raspuns punctual, cum a cerut saccsiv. Doar ton superior si batjocoritor si deductii false. Ideea este ca sub umbrela MLM si a comertului de la om la om sunt prea multe escrocherii ca sa nu faci generalizarile foarte pertinente din articol…

    Apreciază

    • Alex said, on februarie 16, 2012 at 10:18 am

      Mai dragilor, prin articolul de baza voi ati inceput si m-ati facut pe mine escroc! Nu eu am scris articolul la adresa si impotriva MLM-istilor escroci. Eu stiu doar ca traiesc din asta si n-am escrocat pe nimeni. Voi puteti crede orice, ca acea minciuna cum ca o pasta de dinti costa 110 lei in nu stiu ce MLM. M-ai intrebat ce vand, dar nu te-ai uitat sa vezi ca am postat un site 😉

      Este o pierdere de timp sa incerci sa convingi pe cineva de contrariul, care este impotriva ta si te face escroc fara sa te cunoasca 😉 Am tos scris mai sus, si cu argumente, dar voi sunteti atat de orbiti de convingerile voastre, plu din auzite, incat nu mai vedeti nimic altceva.

      Tot ce-ati scris ma face sa cred ca-i inutil sa va aduc argumente si dovezi, voi o tineti langa 😉 Asa ca, nu vreau sa va conving de nimic si nici sa va vand ceva, ramaneti cu parerile vostre ca-i mai bine asa! E loc sub soare pentru toata lumea, inclusiv pentru satanisti 😉

      Am citit si eu 1m cub de carti cu si despre ML, si pot spune ca-mi place ideologia Miscarii, iar cine ma face pe mine escroc cred ca ia luat Dumnezeu mintile, altfel nu-mi explic ura asta impotriva unui sistem de comert ca oricare altul. Comertul de tip MLM este cat se poate de legal, onest, cinstit si care ofera oamenilor diverse produse si servicii de care unii chiar au nevoie si vor sa se foloseasca de ele. Dar nu mi-am inchipuit niciodata ca niste cititori ai acestui blog pot fi atat de neinspirati sa atace pe cineva sau ceva doar ca li se pare lor nu stiu cum.

      Halal blog 😦

      Apreciază

  32. ramo said, on februarie 16, 2012 at 10:16 am

    Roxi,
    Aceeasi excrocherie cu life-care, iar calitatea, din punctul meu de vedere lasa de dorit la unele produse. Am folosit sampon si solutie de la ei impotriva matreții dar, nici un rezultat. Launele produse au denumiri cam urâte (gheara dracului)…..

    Apreciază

    • roxie said, on februarie 16, 2012 at 8:38 pm

      Multumesc Ramo. Mi s-au parut un pic scumpe chiar ca si produse organice … inseamna ca tot din excrocherie isi castiga banii.

      Apreciază

  33. ramo said, on februarie 16, 2012 at 10:44 am

    Mi se pare ca se pune prea mare accent pe ingrijirea trupului. Poti sa mananci sanatos si fara sa dai milioane pe o oala….. in fine, pe cand sa asteptam produse pentru ingrijirea sufletului…..?

    Apreciază

  34. michael said, on februarie 16, 2012 at 12:06 pm

    @ alex
    Hai că-ți mai scriu ceva și apoi te las în plata Domnului, cum se spune. Tu spui că nu te consideri capitalist, dar susții că singura brânză gratuită e cea din capcana șoarecilor. Dă-mi voie să te întreb atunci, dar bucata de brânză pe care o dai de pomană sărmanului pe stradă nu e tot gratuită? Milostenia e oare o formă de comerț? Minionita scria mai sus că pericolul mare care îi paște pe cei care aleargă toată ziua după acumulare de capital, este acela că nu mai ai timp destul să te ocupi de sufletul tău, te îndepărtezi de credință. Ce anume nu înțelegi din ce ți se spune? Tu chiar crezi că noi vrem cu orice preț să te punem la zid? Ți-am mai spus, timpul ne va arăta tuturor cât de mult sau cât de puțin am greșit în viață…

    Apreciază

    • Dan said, on februarie 16, 2012 at 3:21 pm

      Capitalist este o persoana care economiseste (sau imprumuta fonduri economisite de catre altii), cumpara bunuri de capital, teren si materii prime, plateste forta de munca, si purcede la a produce bunul sau serviciul sau, prin vanzarea caruia se asteapta sa obtina profit (definit ca excesul de venit din vanzari asupra costurilor de productie). Costurile de productie nu afecteaza in nici un fel pretul ci mai degraba pretul de vanzare este cel care determina ce costuri isi permite capitalistul sa aiba pentru a fi profitabil. Aceasta este definitia stiintifica a capitalistului, cine nu e antreprenor nu poate fi capitalist oricate simpatii ar avea pentru teorie. Si chiar daca omul in cauza, antreprenorul, are idei socialiste/comuniste, si se declara anticapitalist, tot capitalist ramane, definit stiintific, atat timp cat produce bunuri/servicii pe piata din economisire.
      Preconceptia conform careia a fii capitalist inseamna sa fii avid dupa bani ramane o preconceptie; cizmarul din Pateric despre care Dumnezeu i-a zis Sfantului Antonie cel Mare ca e la o masura mai mare decat el era in acest sens capitalist (din punct de vedere al activitatii sale), el dadea o treime din profit la saraci, o treime bisericii si o treime pastra pt. el si familie. Intr-un cuvant modul in care repartizezi profitul are mai multa legatura cu educatia si cultura fiecaruia, cu aspiratiile lui de viata, nu cu activitatea capitalistului.
      Apoi daca tot vorbesti de gratuitati, nimic nu este gratuit pe lumea asta. Totul se obtine prin efort. Daca un sarac primeste milostenie, nu-nseamna ca ea e gratuita, ci altcineva a depus efort pt. aceasta, deci altcineva a platit pentru ea. Daca statul da ajutoare sociale sarmanilor nu-nseamna ca acestea sunt gratuitati, cineva a muncit pentru ele si fara efort uman nimic nu ar exista.
      Acum, sper ca nu vrei sa-mi spui ca branza aia a fost conceputa asa de natura fara prelucrare umana, fara intretinerea animalelor si alte cele, nu :)? Adica fara efort uman? Ca nu te cred. Iar ca sa existe milostenia, trebuie mai intai sa fii capabil sa creezi avere ca sa ai din ce sa fii milostiv. Iar averea (din care se face milostenie) este creeata in urma schimburilor libere pe piata (comert). Daca faci pomana din banii altuia, aia nu se numeste milostenie, caci nu tu ai muncit pt. acei bani. E ca si cum as fi eu milostiv cu averea vecinului (sau a rudelor) :). Chiar daca vecinul meu accepta aceasta, fapta milosteniei ramane tot meritul lui chiar daca eu o realizez din venitul sau, ca intermediar.
      „There is no such thing as a free lunch” :). Stiu, proletarilor nu le convine, dar este adevarat. Asta pt. ca in general ei minimalizeaza efortul depus de altii pentru producerea unui bun/serviciu. Din aer nu se creeaza nimic, de la sine.

      Apreciază

      • Alex said, on februarie 16, 2012 at 3:36 pm

        Corect, si foarte de acord cu tine, dar ce legatura are asta cu MLM-urile si escrocheriile ? Tu nu faci decat sa-mi dai dreptate 😉

        Apreciază

      • michael said, on februarie 16, 2012 at 5:52 pm

        Voi ați ales greșit blogul unde să vă postați teoriile capitaliste. Încercați pe blogul celor de la Money Channel. Sunt multe răspunsuri pe care aș putea să le dau unora ca voi, dar nu se merită efortul. Vă las să trăiți în continuare în lumea voastră imaginară. Vă adresez totuși o întrebare, sunteți mulțumiți de situația economică actuală din lume și a vieții oamenilor în general? Plecați de la premiza că sistemul cel mai răspândit în lume este cel capitalist. Voi faceți parte din rândul celor care cred că doar o mică parte a omenirii lucrează și creează/produc, în timp ce marea majoritate a oamenilor trândăvesc și așteaptă pomană de la cei din prima categorie. Păi…la aceeași concluzie au ajuns și marii inițiați ai acestei lumi… sunt prea multe guri de hrănit, sunt prea mulți cei care nu produc și consumă. Prea mulți pensionari, prea mulți șomeri, prea mulți bolnavi… Atunci, hai să-i ucidem ! Să rămână doar cei care produc, cei care sunt apți de muncă, cei care sunt sănătoși. Ăsta este prețul succesului. Sacrificăm 3 miliarde dar salvăm 4 miliarde. Oameni adevărați, oameni de succes, oameni care merită să trăiască….. Eu judec ceea ce văd. Iar ce văd nu-mi place deloc. Omenirea a reușit să supraviețuiască pe acest Pământ mai bine de 8000 de ani, iar acum, numai după 150-200 de ani de capitalism modern omenirea se află în pragul autodistrugerii. S-A MERITAT?

        Apreciază

  35. dante said, on februarie 16, 2012 at 4:17 pm

    Pr Vasile
    Nici nu-mi inchipuiam, ca la un asa subiect legat de bani, sa nu postati, era prea de tot, dar… in fine.S-o luam punctual.
    Culmea este ca, chiar sint administrator de firma, iar banii pe care ii fac, sint munciti, nu sint multi, dar sint suficienti pentru mine si familia mea.
    Muncesc pentru bani, nu ma „zbat” pentru bani, sint nascut la tara si sint invatat cu putin.
    Nu mi-am propus niciodata in viata sa fac avere, capitolul bani pentru mine este pe locul doi, daca nu chiar trei.
    Da, sintem pe acest pamint administratori, intr-un anume timp, nimic nu ne apartine. Dvs. puteti sa spuneti, din punct de vedere crestinesc, ca sinteti proprietar pe ceva pe aceasta lume, in afara de sufletul cu care va duceti in lumea de dincolo? Traim o iluzie, ca am avea ceva, dar de fapt, nu este decit o pacaleala crunta, care de cele mai multe ori ne costa mintuirea.
    Dvs. ati fost bolnav vreodata, si cind zic bolnav, ma refer la o boala crunta? Daca n-ati fost, sa dea Dumnezeu, nici sa nu fiti, pentru ca eu am fost, si cu voia lui Dumnezeu sint in viata. Credeti ca in clipele in care am stiut ca mor, ma mai interesau banii, aurul, sau toata averea acestui pamint….NU, toate sint desertaciune….atunci omul traieste momentul adevarului.
    Dvs, ca preot, ar trebui sa incurajati lumea sa afle pe Dumnezeu, nu cum se fac banii, banuiesc ca stiti de „pilda tinarului cel bogat,
    „…..Şi, iată, venind un tânăr la El, I-a zis: Bunule Învăţător, ce bine să fac, ca să am viaţa veşnică?
    Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu. Iar de vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.
    El I-a zis: Care? Iar Iisus a zis: Să nu ucizi, să nu săvârşeşti adulter, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb;
    Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta şi să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
    Zis-a lui tânărul: Toate acestea le-am păzit din copilăria mea. Ce-mi mai lipseşte?
    Iisus i-a zis: Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi. Si, auzind cuvântul acesta, tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuţii.
    Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor.
    Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu…”

    Intradevar, saracia nu este o virtute, cum, nici bogatia nu este un pacat, dar spuneti-mi, citi bogati ai acestei lumi, ajung sa se mintuiasaca, caci altfel, de ce am trai?
    Pr. Vasile sinteti prea ancorat in lumesc, fiti un pic mai detasat de tot ceea ce inseamna LUMEA.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Dan said, on februarie 16, 2012 at 4:30 pm

      dante
      Cine este mai ancorat in lumesc, cel care mereu cere cele lumesti, sau cel care nu cere de la nimeni lucruri lumesti, ci cand ii trebuiesc, munceste pentru ele?

      Apreciază

    • michael said, on februarie 16, 2012 at 5:56 pm

      Erată – camila și nu cămila. Camila e o funie mai groasă, cel puțin așa știam eu. Dacă greșesc îmi cer scuze !

      Apreciază

    • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 10:03 pm

      @dante
      Ma bucur ca sunteti administrator de firma. Nu-i nimic rau in a avea afacerea ta pentru care sa muncesti. E mai bine decat sa muncesti pentru afacerea altuia.
      Nu as vrea sa ma intelegi gresit, dar ar trebui sa stii ca datorii preotului a fost si este una formatoare de caractere si de orientare in viata.
      Raman uimit ca constat ca multi care intra in dialog cu mine lasa impresia ca sunt ingroziti de bani sau de avere, de parca ar putea trai fara bani in lume. Altii daca nu au bani suficienti ii blameaza pe cei care au sau vorbesc despre bani sau averi.

      Fiecare parinte cheltuie o multime de bani cu educarea copiilor si sprera ca ei sa gaseasca o slujba buna si bine platita. Plata inseamna bani. Sa vad eu acel parinte care nu cheltuie cu educatia si pregatirea profesionala a copiilor sai! Daca nu-i pregatesti pentru o profesie ajunge muritor de foame sau cersetor.

      Nu este mai bine ca din munca ta sa ajuti pe altii decat sa ajungi sa cersesti de la altii?
      Imprumutul la banci este tot un mod de cersetorie.

      Nu va mai speriati de bani ca de bombe. Toti munciti pentru bani.
      Hai sa incercam sa discutam constructiv, fara a ne mai contrazice si acuza.

      Pr. Vasile

      Apreciază

  36. dante said, on februarie 16, 2012 at 6:04 pm

    @michael
    Da, era vorba de camila, am gresit eu, scuze!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  37. Dan said, on februarie 16, 2012 at 7:39 pm

    @michael
    Vorbesti despre ceea ce nu cunosti. Cel mai raspandit sistem in lume la ora actuala este socialismul, din pacate, chiar in Romania. Si ca sa fiu mai exact – keynesianism (de la John Maynard Keynes). Daca te intereseaza de capitalism, chiar si pentru a il combate, mergi la sursa lui, Scoala Austriaca de Economie, la Carl Menger, Bohm Bawerk, Schumpeter, Mises, Hayek, si in ziua de astazi, Rothbardt si Ron Paul (dincolo de faptul ca acesta din urma este candidat la presedintia Republicanilor, este si un promotor fervent de zeci de ani al capitalismului pur, neingradit), Hermann Hoppe (a conferentiat si in Bucuresti de curand), Jesus Huerta de Soto si multi altii. Au scris fiecare tratate de economie stufoase, daca vrei sa te documentezi despre ce inseamna capitalism poti sa ii studiezi, gasesti cartile lor si gratuit pe net.
    Avantajul socialismului, fata de comunism, pentru clasa politica, este ca pot simula libertatea economica a pietei, iar cand pun pe butuci economia prin masurile lor de la centru (adica prin activitatea bancii centrale, a legiuitorului si a fiscalitatii), pot da vina linistiti pe mediul privat, si astfel sa scape de responsabilitate. Lui Ceausescu i-a fost mai greu sa faca asta tocmai intrucat controlul total al statului era evident in acea perioada si deci orice esec al masurilor economice nu mai putea fi aruncat in afara, ci trebuia asumat de centru.
    Daca te intereseaza ce tari se apropie cel mai mult de capitalism, cauta pe un motor de cautare dupa „Economic Freedom”, exista un index anual, ultimul de care imi amintesc prezenta primele 7 in ordine Hong Kong, Singapore, Australia, Noua Zeelanda, Elvetia, Canada, Chile. Adica tari la care probabil te asteptai cel mai putin (cu exceptia Elvetiei) sa fie exemple ale punerii in practica a libertatii economice.
    Nici mie nu-mi place ce vad, si nu e deloc capitalism. Dar desigur ne aflam pe pozitii diferite ale baricadei, eu lucrez in economia reala, ducand o lupta crancena cu statul, bancile si agentii jefuitori ai statului (toti cei din organe fiscale pe care eu unul i-as concedia cu totul) zi si noapte, respectiv cu reglementarile si impozitele/taxele/contributiile sociale, altii comenteaza din postura de simpli angajati la stat sau la privat fara nici o grija si bataie de cap, ei doar executa si-si asteapta leafa, iar daca nu mai vine se revolta.
    In fine propun sa incheiem dezbaterile pe subiecte economice, evident avem viziuni total opuse, tu fiind tributar unei mentalitati comuniste neosclavagiste. Slava Domnului ca lumea nu este organizata dupa cei ca tine altfel cel mai probabil m-as vedea sclav, obligat de stat cu pistolul la tampla sa muncesc silnic pe viata pentru „binele comun” al tuturor neispravitilor. O asemenea viata nu merita traita.
    „Sunt multe răspunsuri pe care aș putea să le dau unora ca voi, dar nu se merită efortul.”
    Acelasi lucru il pot spune si eu. Cu diferenta ca tu nu ai raspunsuri de dat ci te folosesti de clisee si preconceptii. Fiind ghidat de o singura idee fixa.
    Cat despre teorii, mai degraba tu ai inceput cu teoriile la care evident nu te pricepi, eu doar te-am corectat, atragandu-ti atentia asupra semnificatiei termenilor utilizati pe care tu ii folosesti abuziv denaturandu-le sensul. Iarta-ma ca m-am straduit, promit de acum sa te las in ignoranta ta si sa aberezi despre chestiuni ce nu le cunosti pentru ca nu le traiesti, ori daca le traiesti, nu te straduiesti sa le intelegi. Daca vrei sa te documentezi ti-am facut mai sus o bibliografie solida ca sa nu zici ca-s baiat rau si te las in bezna, sau evit polemica.

    Apreciază

    • michael said, on februarie 16, 2012 at 8:17 pm

      Amice… ești un idiot. Dacă tu ai impresia că lumea asta se conduce după ceea ce scrie în cărți, înseamnă că nu ai învățat nimic din viața asta. Ai trăit în ceață până acum. Tu vorbești din cărți, eu vorbesc din suflet. Dă-i lui Ponta lecții despre ce înseamnă socialismul, dă-i lui Crin sfaturi despre cum să aplice liberalismul în România și cu ocazia asta poate-i întrebi cum de a fost posibil ca un partid de dreapta să facă alianță cu un partid de stânga. Că eu unul nu mă pricep. O să înțeleg poate după ce voi citi bibliografia recomandată de tine. Sper. În rest, îți urez numai bine în viață și… mult succes în lupta ta de a desființa statul. Dacă nu știai noi nu mai avem un stat al nostru, ci un stat al lor. Sau făcut reforme foarte bune în țara din 90 până acum. Rezultatele lor se văd peste tot. Dar încă nu s-au terminat, vor mai veni și altele. Că nu ne-au omorât de tot, ne mai zbatem puțin. Durerea mea e că atunci când oamenii vor începe să moară de foame sau vor începe să se omoare între ei ptr o bucată de pâine, tu și alții ca tine veți sta cu cărțile de economie sub braț și nu veți înțelege nimic din ce se întâmplă sau de ce se întâmplă. Pentru că așa ceva nu scrie în cărțile pe care le citiți voi…..Cu asta o să rămâi, cu învățătura deșartă.

      Apreciază

      • Alex said, on februarie 16, 2012 at 8:58 pm

        Voi astia care va credeti credinciosi si superiori altora sunteti de toata jalea 😦
        Eu sunt impotriva capitalismului desantat si salbatic, un fel de legea junglei, dar nu sunt de acord nici cu ideea egalitarista socialista. In toate trebuie sa existe un echilibru. Nu ma intereseaza averea intr-o mare de saraci disperati, dar ma inspira o societate dreapta, care rasplateste valoarea si rezultatele, si descurajeaza lenea si mediocritatea.

        De aceea imi place MLM-ul si n-am inselat niciodata pe nimeni. Culmea, chiar am ajutat cu mii de euro pe unii care n-au inteles nimic din acel sprijin, ba chiar au ajuns sa-mi reproseze ca ma imbogatesc pe spatele lor, desi ei n-au muncit 1 minut si n-au investit niciun ban. Pe banii mei le-am oferit o sansa sa scape de saracie 😉 Stii cum e sa-i dai unui om o sansa de 450 euro si sa-l inveti sa faca bani in timpul liber, si el sa nu faca nimic?

        Despre ce vb aici? Acei zeci de oameni care au beneficiat de sprijinul meu financiar si din timpul personal au fost influentati exact de unii ca voi, care va treziti vorbind despre ce habar n-aveti. Voi astia sunteti la fel de periculosi ca ciuma portocalie basista care-i tine pe oameni intr-o saraciemlucie, prostie crasa si ignoranta malefica 😦

        Apreciază

      • Dan said, on februarie 16, 2012 at 9:07 pm

        Daca vei lectura bibliografia ce ti-am indicat-o (in care, ca veni vorba, se vorbeste cu lux de amanunte despre starea actuala de criza, ce a generat-o si ce masuri de iesire exista), vei intelege lucrurile despre care vorbesti acum in necunostiinta de cauza.
        Venind de la tine, acuzarea de idiotenie ma lasa rece, la ce nivel cultural demonstrezi ca ai prin comentarii. La fel cum ma lasa rece saracia oamenilor care se complac in aceasta.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on februarie 16, 2012 at 10:07 pm

        Cu atitudinea aceasta total necrestineasca ai sa alungi pe toti oamenii de buna credinta de pe acest blog.

        Pr. Vasile

        Apreciază

  38. minionita said, on februarie 16, 2012 at 8:00 pm

    Pana la urma un articol a devenit motiv sa ne impungem unii pe altii pentru ca avem opinii diferite. Cred ca ar trebui trase niste concluzii.
    1. Mlm e un comert un pic mai aparte in care esti incurajat sa scoti profit. Asa ca poti ajunge sa nu mai muncesti ca sa te intretii ci ca sa iti dovedesti tie si altora cat esti de bun sau chiar ca sa acumulezi cat mai mult.
    2. Recompensele nu sunt numai de ordin material. Cu cat esti mai bun vanzator, cu atat avansezi in ierarhie, esti chemat sa vorbestidespre realizarile tale si esti incurajat sa te mandresti cu ceea ce ai obtinut. Si ce placut e sa fii laudat si privit cu invidie de altii. Chiar daca nu te umfli in pene pe fata simti cum iti creste inima de placere.
    3. Unii oameni pur si simplu nu au talent sa vanda asa ca promisiunile pe care le faci in fata lor nu se vor concretiza niciodata. Unii chiar se vor simti prosti sau inferiori.
    4. Anumite produse nu sunt ceea ce se spune ca sunt. Poate ca unele sunt exceptionale insa despre cate lucruri pe care le vinzi vorbesti in cunostinta de cauza? La seminarii afli ca produsul cutare a vindecat un bolnav de cancer ori de leucemie. Cunosti persoana respectiva? I-ai vazut analizele sau pur si simplu repeti ce ti s-a spus? Si daca produsul e atat de bun de ce mai moare lumea de cancer? De ce doctorul care a constatat vindecarea nu isi trateaza si ceilalti pacienti cu el?
    5. In ceea ce priveste produsele de infrumusetare, cea mai mare parte a femeilor sunt dependente de ele. Au rolul de a face o femeie sa se simta frumoasa si dorita nu doar de sot ci si de alti barbati. Acelas lucru se intampla si in cazul barbatilor.
    Pana la urma mlm nu e decat o alta modalitate de a scoate in evidenta omul care se bucura de succes, de a face distinctie intre el si „luzar”.
    Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este ce cautam noi atunci cand ne intoarcem spre Iisus. Nu a fost un top manager, nu a avut nici atata instinct de conservare incat sa isi apere pielea. Nu s-a ferit de bogati dar cel mai des il gaseai intre cei saraci si bolnavi, vorbind despre dragostea pentru cei neinsemnati, despre umilinta si alte lucruri care nu au nimic in comun cu succesul material. Cum putem impaca ceea ce a spus El cu notiunea de mlm cand avem doua chestii care se bat cap in cap.
    Am fost avertizati ca nu putem servi la doi stapani. Asa ca nu e normal ca un om cu capul pe umeri, care stie ca desi credinta muta muntii, nu poti izbandi fara ajutor de la Dumnezeu, sa fuga mancand pamantul de ceea ce ar putea fi mijloc de poticnire?
    Asta nu inseamna ca avem dreptul sa judecam pe cineva care gandeste altfel ori sa il insultam pentru ca astfel spunem in mod voalat : „Eu sunt mai bun decat tine. Chiar daca ai mai mult succes, sau bani eu sunt cel care are monopolul adevarului iar Dumnezeu te vede asa cum te vad eu.” Nu credeti ca si aceasta e o orbire la fel de mare si de primejdioasa?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2012 at 8:05 pm

      minionita

      Acestea sunt singurele concluzii?

      Apreciază

      • minionita said, on februarie 17, 2012 at 4:10 am

        Probabil ca mai sunt si altele. Mie mi se pare periculos atat sa fii aproape, cu voia ta, de o ispita puternica cat si sa judeci comportamentul cuiva. Si prin a judeca eu inteleg faptul ca spui „tu esti asa si asa” si nu ca il atentionezi „un bun crestin nu trebuie sa faca asta pentru ca…”. Spun asta pentru ca m-a miscat mereu povestea Sfantului Ciprian, care a fost un mare vrajitor, si caruia Dumnezeu a ales sa ii deschida ochii. La urma urmei era cineva care il sluja pe ala cu coada in totala cunostinta de cauza.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 17, 2012 at 7:49 am

        minionita

        Despre spalarea creierului si indoctrinarea cu conceptii new age ce parere ai?

        Apreciază

  39. mircea said, on februarie 16, 2012 at 9:08 pm

    „Cel ce are libertatea pasarilor si voiosia florilor…”

    In „Indemn la simplitate” (am idei putine si fixe) exista un capitol care se numeste

    „Cei goi”

    „Cei ce traiesc din darurile pamantului au privit intotdeauna saracia ca pe o rusine. Intelesul vietii lor fiind asigurarea de bogatii materiale, tot ceea ce nu se putea pretui in bani, semn desavarsit al avutiei, nu era luat in seama. Banul iti da dreptate, banul iti da putere si marire, banul iti da bucurie si armonie. Masura tuturor lucrurilor este banul.
    Omul sarac, sarac de ograzi, de haine, de hambare cu aur, omul sarc al lumii avute si bogate, al lumii sarace, omul neimpovarat cu sacii pamantului a fost intotdeauna exploatat, umilit, alungat, uitat ca o carpa netrebnica prin ungherele intunecate ale vietii de bogatie si petrecere.

    Saracia din lene si nepricepere este un pacat si o suferinta. Saracia din neputinta este o rusine, dar saracia din forta si activitate spirituala intensa este un titlu de noblete.
    Omul sarac de buna voie, omul sarac din dragoste si spre lauda lui Dumnezeu este curat, este puternic si liber. Desprinderea sa din tot ceea ce este trecator si asezarea sa in lumea lucrurilor neschimbatoare il fac o fiinta libera, de o putere mereu innoita. El traieste intr-o deplina liniste, intr-o impacare totala cu deosebitele chipuri si imprejurari ale vietii.

    Omul bogat este temator, este las, este crud. El traieste numai in grija, in umbra si in aparare. Fiece lucru il robeste, fiece fapta il consuma. Orizontul sau de viata este ingust, lucrurile sale sant sterpe.
    Omul bogat de bani si averi materiale are infatisarea unui animal speriat. Face raul fara putinta de a face binele, raul din rau, raul care apara raul.

    Saracia voluntara este saracia luminata, saracia omului vrednic, nu a dobitocului, este pajistea pe intinsul careia infloresc virtutile si se deschid zarile.
    Numai prin ea creste adevarata bogatie – bogatia interioara – , creste bunatatea si mangaierea, dragostea si mila. Omul acesta nu ia nimic pentru sine, ci daruieste totul, nu ravneste, nu pizmuieste, ci numai se bucura la implinirea altuia. Omul sarac nu are, cu adevarat, bani, pamant, si alte averi. El are totul, are cerul cu lumina, are pamantul intreg, are lumea aceasta si cea tainuita, are frumusetile de aici si cele de dincolo, are cantecele si minunile pe care i le arata Dumnezeu.
    Omul sarac al pamantului si bogat al cerului se bucura din plin, iubeste din plin, traieste din plin, ca marturie a unei vieti desavarsite.

    Cel ce are libertatea pasarilor si voiosia florilor, cel ce crede si vede dincolo de gardul ograzii cu hambare, cel ce se roaga si forteaza viata sa sporeasca in darurile sale nepieritoare, omul sarac al lui Iisus este acela care va birui pana la sfarsit.”

    Apreciază

  40. Alex said, on februarie 16, 2012 at 9:09 pm

    Imi pare rau de acest blog, devenise interesant, dar se pare ca a incaput pe mana unor ciudati, care se cred credinciosi si superiori 😦 Pacat !!!

    Apreciază

  41. minionita said, on februarie 17, 2012 at 5:46 pm

    Normal ca spalarea creierului si new age sunt o mare porcarie. Dar in lipsa unei instruiri corespunzatoare oricine poate cadea in plasa. New age e o miscare conceputa sa atraga prin faptul ca fiecaruia i se ofera ceea ce ar putea sa ii placa, ceea ce este potrivit cu natura si personalitatea sa. E omul complexat? Nici o problema: exista cursuri de mind control, de depasire a traumelor si mai stiu eu ce. E bolnav? Ii echilibram chackrele. E intr-o criza spirituala? Meditatia e solutia. Iar mai departe, dupa ce a inceput sa o ia la vale atat de lin incat nici nu baga de seama, apare si un indrumator care spune ca are probleme la toate solutiile lui.

    Alternativa este Biserica vie a lui Hristos, adica noi cei care incercam sa urmam exemplul Lui, care avem obligatia sa marturisim despre El in fata tuturor.

    Si acum o sa pun niste spicuiri din ce s-a postat exclusiv la acest articol, unde un om a spus ca isi castiga existenta muncind in cadrul unei afaceri mlm.

    „cei care vand sunt ESCROCI…adica FRAIERESC cu COMISIONUL MAJORITATEA…deci sunt CEI MAI SMECHERI…iar cei mici sunt SMECHERASI care vand si ei manipulati de SMECHERI”

    „Au alura de sectanti si orice subiect este canalizat spre…organizatie. Cat tupeu au: trebuie sa cumperi la inceput de 1000 de RON ca sa fii acceptat in “retea”. Oricum banii nu ii mai recuperezi decat daca nu esti tu insuti o hiena.”

    „escrocul exploateaza dorinta de castig facil a crestinului foarte caldicel. Aproape toate afacerile in ziua de azi sunt escrocherii, iar oamenii de afecri sunt aproape toti niste escroci.”

    „Dar daca tot spui de multe prostii pe cm patrat, incepe sa le enumeri.”

    „Aici toti isi dau cu parerea in necunostinta de cauza. Si cu cat sunt mai ignoranti cu atat sunt mai ascultati.”

    „tocmai am auzit o super reclama la companiile tip mlm sustinuta cu ardoare de unul spalat pe creier de o astfel de companie”

    „Spui destule ineptii si nu mai vreau sa pierd timpul cu tine. Nu meriti!
    Este o persooana complexata ca simte nevoia sa muste din altii. Si acum m-ai gasit pe mine ca sa-ti descarci nervii. Daca vrei iti fac niste rugaciuni”

    „Accept prostia chiar in forma pura, dar cu o conditie, prostul sa stea in banca lui. Daca e prost cu initiativa deja este un pericol public. Si nu suport nici maestrii mincinosi care prostesc persoanele naive, credule si putin informate. Mataluta faci parte din cea de-a doua categorie.”

    „e în perioada lui de rătăcire. Va întelege mai târziu cât de pe dinafară gândeste. El spune că nu e bine să generalizăm dar el o face. Pentru el, dacă esti sărac, automat esti si prost.”

    „pot sa iti spun ca nu mai vreau sa am de a face cu tine niciodata…”

    „evident avem viziuni total opuse, tu fiind tributar unei mentalitati comuniste neosclavagiste. Slava Domnului ca lumea nu este organizata dupa cei ca tine altfel cel mai probabil m-as vedea sclav, obligat de stat cu pistolul la tampla sa muncesc silnic pe viata pentru “binele comun” al tuturor neispravitilor. O asemenea viata nu merita traita.
    “Sunt multe răspunsuri pe care aș putea să le dau unora ca voi, dar nu se merită efortul.
    …promit de acum sa te las in ignoranta ta si sa aberezi despre chestiuni ce nu le cunosti pentru ca nu le traiesti, ori daca le traiesti, nu te straduiesti sa le intelegi.”

    !? !? !? !? !? !? !? !?

    Apreciază

  42. Raluca said, on februarie 19, 2012 at 6:52 pm

    Am cunoscut unul Adrian(cred) si nu mai stiu cum care acum e in varf pe la Amway .Cand era mai mititel cam acum 7-8 ani, racola clienti prin prosteala.O prietena de-a mea buna, de pe atunci isi dadea intalniri intr-o cafenea pe rand cu zecile de prietene sau cunostinte si hop top aparea si Adrian „din intamplare” si se asezau la o poveste in trei; cand domnul Adrian incepea spalarea pe creier. Prietena mea buna mi-a marturisit intr-un final despre acesta „coincidenta” fiind si eu victima uneia dintre „coincidente”.
    Prostea multa lume acest domn prin asa-zisele intalniri intamplatoare cu prietena mea in cafenea in timp ce ea era la suc cu vreo prietena de-a ei.
    Toate tehnicile de convingere stau la baza acestor vanzari, sunt usor de recunoscut doar citind o singura carte promovata de ei.Nu trebuie sa fii talentat, trebuie sa vrei bani cu orice pret. Sunt zeci de carti care au ca tema psihologia persuasiunii.Veti recunoaste acele tehnici in orice actiune de-a lor.
    Si inca ceva : e gretos ranjetul lor perpetuu.
    Cei mai buni subiecti ai tehnicilor de vanzari(manipulare) sunt complexatii cum releva si studiile psihologice privind persuasiunea.
    Bun aticol!!! Frumoase comentarii, frate dante,michael, Stop etc!!!

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on februarie 20, 2012 at 12:54 am

      @Raluca
      Gresesti pentru ca generalizezi.
      Placerea mea este sa-i ajut pe altii si tu ma oti acuza ca-i prostesc, pentru ca ai idei preconcepute si nu stii sa discerni.
      Da, sunt multi escroci pe lume! Dar sa nu dam vine pe ei, ci pe noi.Ei cauta fraieri! Daca ii acuz inseamna ca esti fraiera, sau naiva. NU ei sunt de vina, ci tu.
      Sistemul de vanzari directe este OK. De ce sa-l blamezi?

      Nu confunda sistemul cu oamenii!

      Daca ai luat plasa, nu da vina pe sistem , ci pe oameni.

      Pr. Vasile

      Apreciază

  43. Raluca said, on februarie 20, 2012 at 7:39 am

    Tocmai ca n-am luat plasa am fost abordata de sute de ori(mai multe sisteme de acest fel in ultimiiaprox.15 ani) si primul sentiment cu acesti oameni mi se zbarlea parul pe mine.
    Era ceva fals, nefiresc, chiar ridicol. + altele. Tocmai ca ma socam cum pun altii botul (desi nu eram crestina atunci decat in unele cazuri in curs de increstinare )si toti cei care au pus botul au luat plasa.
    Ma consterna manipularea lor de-a dreptul cum deschideau gura desi inca nu citisem cateva carti ortodoxe sau de psihologie a persuasiunii. Citit cateva din ultima categorie . Trebuie sa fii tampit sa nu le recunosti.
    Desi sunt inca tanara ,am o lunga experienta de viata!Asa a vrut Dumnezeu. Cunosc usor oamenii, si instinctiv(datorita unei capacitati de empatie excesive native).In plus iubesc oamenii cat ma ajuta Dumnezeu si asta face sa-i cunosc destul de usor.
    Multumim de ajutor pr vasile!

    Apreciază

  44. […] îşi dea seama şi mai ales fără să-şi propună. A propos, Ovidiu s-a apucat apoi de vânzări multi-level-marketing (MLM) şi tare bine i-a mai […]

    Apreciază

  45. […] care vorbesc să-şi promoveze produsele şi serviciile, mai ales dacă vorbim despre sisteme de multi-level-marketing sau de promovarea unor cursuri cu tot felul de aşa-zişi „maeştri spirituali” – în […]

    Apreciază

  46. […] Comentariul zilei (15.02.2012): MLM (Multi Level Marketing) – SPALARE PE CREIER … […]

    Apreciază

  47. irina said, on februarie 19, 2015 at 1:48 pm

    Doamne ajuta fratilor.sunt din R. Moldova, vreau sa va zic ca aici la noi la fel sunt foarte multe companii de acest gen.citind articolul nu ma pot abtine sa nu va povestesc si istoria sotului meu, care la fel activeaza intr-o astfel de companie mlm.de la inceput eu la fel eram contra acestei activitati,dar mai tirziu am inteles ca nu exista alta solutie.sotul meu nu are buletin..si nimeni in tara nu te angajeaza daca nu ai buletin.plus la toate scopul sotului meu este de a ajuta alti oameni.ma gindesc ca Dumnezeu pe cei ce nadajduiesc in El..si in ajutorul Lui..si vad cu ce gind sunt aici unii oameni.ii va ajuta….plus la toate prima data am citit acuma de investitia atit de mare care trebuie sa o faci in vreo companie de acest gen,la sotul meu nu a fost asa ceva!nu vreau sa judec acest articol, nici sa ma justific in vre-un fel.dar vreau sa spun doar ca pentru unii oameni..acest gen de activitate este o sansa….de a nu sta cu mina intinsa…..pina la urma toata lumea vinde ceva……si cumpara…..
    observam chiar ca si multe companii, retele de supermarkete actioneaza dupa aceasta lege a mlm-ulu..ex.treci la reteaua orange tu si mai recomanda la 3 prieteni si primesti cadou un telefon mobil.si multe multe alte cazuri….
    vreau sa-mi dati un sfat….iata ce sa vorbesc eu cu sotul meu dupa acest articol?
    sa il conving sa renunte?sau sa mearga mai departe cu rugaciunea in frunte!
    ma rog de ma iertati DOAMNE AJUTA!

    Apreciază

  48. O alta teapa online pe retele sociale sunt pariurile sportive contra cost.Metoda a fost inventata de un tanar RICHITEANU Gabriel Vlad din Pitesti.Acesta a format un grup infractional fiind protejat de Politia Pitesti.In spatele a sute de conturi false ofera naivilor conta sumei de 300 ron prin paysafe meciuri pauza final la intamplare apoi blocheaza naivii.Daca te iei de el incepe sa ameninte ca te baga in cosciug.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.