SACCSIV – blog ortodox

NOSTRADAMUS (1503 – 1566) – evreul profet mincinos

Posted in NOSTRADAMUS by saccsiv on februarie 11, 2012

Foto: http://www.informatiaprahovei.ro/index.php/mcultura/4330-nostradamus-profetul-istoriei-505-ani-de-la-naterea-sa

   Iata ce putem citi in articolul Nostradamus, prorocul mincinos:

In ultima vreme, mi-a fost dat sa intalnesc mai multi crestini ortodocsi, care vorbeau cu mai mult entuziasm despre Nostradamus si profetiile sale, decat despre Hristos si profetiile mesianice. Acestia nu negau traditia indelungata a profetiilor vechi-testamentare, recunosteau importanta acesteia, dar afirmau la unison ca din moment ce profetiile mesianice au fost implinite, nu mai prezinta acelasi interes pentru omul zilelor noastre. Prin urmare, mult mai actuale ar fi profetiile lui Nostradamus, pentru ca fac referire „directa” la cele petrecute in veacul acesta.

Noi spunem insa ca astfel de exemple nu fac decat sa arate cat de actuale sunt urmatoarele cuvinte ale Sfantului Apostol Pavel: „Caci va veni o vreme cand nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci – dornici sa-si desfateze auzul – isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor. Si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme.” (2 Tim 4:3-4).
Profetiile lui Nostradamus
Inca de la inceput precizam ca tot ceea ce este cunoscut cu privire la viata, ocupatiile si scrierile lui Mihail Nostradamus (1503-1566) se potriveste perfect cu imaginea a ceea ce Sfanta Scriptura defineste a fi un „proroc mincinos”.
Nostradamus s-a nascut pe 14 decembrie 1503 intr-o familie de evrei, in St. Remy, Proventa, Franta. Bunicii sai erau medici, iar tatal sau era notar. In 1488, Proventa fusese alaturata Frantei si pentru ca bunicii si tatal sa nu-si piarda dreptul de a profesa, in 1502, intreaga familie a fost nevoita sa se converteasca la Catolicism. Crestinismul a ramas insa ceva strain lui Nostradamus, deoarece va arata un deosebit interes fata de ocultism, un domeniu incompatibil cu religia Noului Testament.
Ca medic, se ofera voluntar pentru a ingriji victimele ciumei, boala care ii va rapune sotia si cei doi copii. Multa vreme a fost un medic oarecare, pana cand a experimentat cu succes medicamente pe baza de plante, ceea ce i-a atras succesul. Nostradamus nu a practicat numai medicina, ci si astrologia, spre a afla viitorul, preocupare despre care Sfantul Grigorie Teologul spune „este o jignire adusa Providentei Divine” (Omilia 5: Despre Providenta).
Nostradamus vorbeste despre o sursa intunecata, oculta, a profetiilor sale. Acesta a folosit obiecte magice pentru a intra in transa si a prevedea viitorul. De asemenea, folosea un tripod ritual utilizat si in practicile oculte pagane de catre Pitia, preoteasa din Delfi. Viziunile ii apareau inconjurate de apa sau flacari. Se pare ca Nostradamus folosea in timpul meditatiilor nucsoara (o planta usor halucinogena stimuland imaginatia, care, folosita in cantitati mari, este letala). In fata sa era asezat un bol cu uleiuri diverse si apa fierbinte.
Nostradamus a ramas in istorie datorita celor 10 „Centurii”, prima editie datand din 1555. Insa nu acesta i-a fost debutul. A fost preocupat de anticiparea timpului probabil pe baze astrologice. In urma catorva preziceri exacte, a inceput sa publice o serie de almanahuri sub titlul „Almanah pentru anul…, cu calcule si explicatii de Michel Nostradamus, doctor in medicina si astrofil la Salon-de-Craux, in Provence”.
„Nostradamologii”, acele persoane care incearca pe baza catrenelor lui Nostradamus sa arate profetiile nu fac altceva decat sa le explice prin contextul istoric, cautand evenimente care par a se potrivi. In cele mai multe situatii, interpretarile sunt subiective si tendentioase. Asta pentru ca toate predictiile sale au fost exprimate atat de vag si nedefinit, incat ar putea corespunde unui numar extrem de mare de variante posibile.
Niciun talcuitor al catrenelor lui Nostradamus nu a facut nici macar o singura predictie reala folosindu-se de „profetiile” acestuia.

Cum recunoastem un proroc
In Sfanta Scriptura intalnim numeroase avertizari cu privire la profetii auto-proclamati si la amagitorii duhovnicesti: „Feriti-va de prorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori (Mt. 7:15). Sau, in alt loc, Iisus spune ucenicilor, „Vedeti sa nu va amageasca cineva” (Mt. 24:4).
Iar pentru a nu ne lasa astfel amagiti este nevoie sa fim calauziti indeaproape de Scriptura si de invatatura Sfintilor Parinti ai Bisericii.

In aceasta privinta, Sfintii Parinti ne spun ca Dumnezeu este Singurul care cunoaste cele viitoare. In istoria mantuirii, El a randuit, atat in Vechiul cat si in Noul Testament, ca anumiti oameni sa primeasca darul inainte-vederii, sa primeasca descoperiri dumnezeiesti, pentru ca prin ei sa le impartaseasca celorlalti oameni planul si voia Sa.

Dar cel mai important scop al profetiei biblice a fost sa anunte venirea Mantuitorului, si sa pregateasca in timp poporul iudeu pentru venirea Sa. Domnul S-a descoperit astfel in chip propriu fiecarui profet in parte. De aceea, prorocii biblici se completeaza unii pe altii. Astfel, toate profetiile biblice, luate impreuna, reprezinta Revelatia cu privire la venirea Mantuitorul si mantuirea omului.

Profetii biblici se arata a fi astfel „gura lui Dumnezeu”. In Sfanta Scriptura, profetul mai este numit adesea „omul lui Dumnezeu” (I Regi 2:27; 3 Regi 13:1) De altfel, cuvantul iudaic, „nabi” si grecesul „profitis”, inseamna, sol, mesager, trimis.
Un semn al unui adevarat profet este si puritatea credintei si a invataturii. In acest sens, profetii mai sunt numiti in ebraica „zofim” – gardieni, pazitori (Ier 6:17; Is 56:10), fiind cei care vegheau asupra pericolului spiritual si moral ce ameninta poporul lui Dumnezeu. Sfantul Apostol Pavel ne vorbeste astfel despre scopul celui ce proroceste:  „Cel ce proroceste vorbeste oamenilor, spre zidire, indemn si mangaiere.” (1 Cor. 14:3).
Un atribut esential al unui profet este sfintenia vietii, partasia sa cu Duhul Sfant. In „Simbolul de credinta” marturism ca Duhul Sfant este Cel care „a grait prin proroci”. Iar Duhul Sfant, care descopera cele viitoare, se salasluieste numai „vasele curate”: „Pentru ca niciodata prorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant.” (II Petru 1:21)
Diavolul nu cunoaste cele viitoare
Daca adevaratii proroci sunt alesi de Dumnezeu, prorocii mincinosi sunt alesi de diavol, pentru a semana in randul oamenilor neoranduiala si a pierde sufletele lor.

Trebuie sa tinem seama insa de faptul ca Parintii Bisericii ne spun ca nici macar diavolul nu cunoaste cele viitoare, pentru ca nu a primit de la Dumnezeu darul duhovnicesc al inainte-vederii.
Sfantul Antonie cel Mare, ca unul ce prin ispitele intampinate in timpul asprelor sale nevointe, a ajuns la o cunoastere profunda a duhurilor necurate, ne spune sa nu ne lasam amagiti de diavoli, pentru ca nu pot prezice viitorul, ci incerca numai sa ne amageasca:

„Decat numai singur Dumnezeu este cel care pe toate le cunoaste mai inainte de facerea lor. Acestia (diavolii) vestesc acelea pe care le vad, ca niste furi, mai inainte alergand la toti, ca sa spuna cele ce se lucreaza si se graiesc de noi; apoi ei insemneaza ca ne-am adunat si ca vorbim impotriva lor. Aceasta fiecare iute alergator poate s-o faca, intrecand pe cel zabavnic; si ceea ce zic, astfel este. […] Intr-acest chip s-au intarit vrajirile elinilor si astfel s-au ratacit dansii mai inainte de catre diavol.
Dar acum a incetat ratacirea; caci a venit Domnul, Care cu toata viclenia lor, chiar si pe diavoli i-a facut deserti si nelucratori; caci nimic nu cunosc de la ei insisi, ci ca niste furi, pe cele ce le vad la altii, pe acelea le prihanesc si mai ales sunt vazatori ai faptelor, decat mai inainte cunoscatori. De aceea, desi uneori numesc adevarate unele ca acestea, sa nu se minuneze cineva de dansii.”
Dintre cele trei dimensiuni ale timpului, viitorul l-a fascinat dintotdeauna pe om. Acesta, lasand deoparte faptul de a invata din trecut si prezent, se amageste crezand ca poate invata si din viitor.

In aceasta privinta, Sfantul Antonie cel Mare ne descopera ca drumul sigur catre cunoasterea celor viitoare este viata bineplacuta lui Dumnezeu. Asadar, nu trebuie sa „plecam urechea” la prezicerile horoscopului, ale vrajitorilor, ale lui Nostradamus sau altor falsi profeti.
Comentariu saccsiv:

   Din pacate sunt ortodocsi si chiar si preoti ce nu-l considera pe Nostradamus ratacit si slujitor al satanei.

Daca n-a fost ratacit, atunci ce-a fost? Daca n-a fost slujitor al satanei, atunci al cui a fost? Al lui Hristos? Sau descoperise cumva a treia cale?

Sa fl clar: el era un evreu convertit la o erezie. Iar si convertirea aia era de ochii lumii. Iar practicile sale, modalitatile prin care „prezicea”, n-aveau nici o legatura cu invatatura ortodoxa. Cum atunci putem chiar presupune ca bunul Dumnezeu i-ar fi dezvaluit lui ceva despre cele ce vor fi?

Fratilor, cele ce se vor petrece nu sunt intr-un soi de cutie in care isi poate baga capul te miri ce drac, eretic sau pagan. Poate sa-l cheme si Nostradamus, poate sa fie si „preot” mayas. Poate sa tot cunoasca tot soiul de stiinte dracesti. Degeaba poate sa scrie tratate de astrologie, ca la nimic nu-l ajuta.   

319 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. bogdan said, on februarie 12, 2012 at 11:50 am

  Parinte Vasile, iertare, de R. Kiyosaki am citit aproape toate cartile pe cand nu mergeam la biserica si citeam o gramada de carti ratacitoare (hinduism, taoism, etc.), pe cand economia tarii duduia, din dorinta de a face bani si a fi cineva asa cum promoveaza societatea. Nu vad cum te pot ajuta cartile lui sa traiesti asa cum ii place lui Dumnezeu. Sunt o gramada de carti de la sfintii parinti de citit si de pus in practica pentru asta. In cartile lui este vorba de bani, cum sa faci avere, cum sa-ti inmultesti averea, si tot asa pana mori, si cel mai mult de ati forma o gandire de afacerist (ceea ce mi se pare foarte periculos din punct de vedere crestinesc). in cartea
  SCOALA DE AFACERI – „Pentru oamenii carora le place sa ii ajute pe altii”, scoala de afaceri este sistemul MLM, sistem in care si-a inceput si el scoala de afaceri si care l-a format. Tocmai spalarea creierului. Iadul nu e modern.

  Apreciază

  • Dan said, on februarie 12, 2012 at 2:49 pm

   Interesant cum toti vad in afaceri (trairea pe cont propriu folosindu-ti talantii pe care ti i-a dat Dumnezeu) ceva „necurat”, „dracesc”, dar pe de alta parte considera „crestinesc” sa cersesti desi ai putere de munca, si sa-i tiranizezi pe cei care produc bani si avere sa-ti dea si tie pomana (sub forma de salarii nemeritate stabilite prin lege, asistenta sociala, salarii bugetare si altele) ca asa considera plebea ca e „crestinesc”, unii sa-si rupa oasele acumuland capital iar altii care dispretuiesc banii si averea si care nu pun mana la crearea bunastarii (aici intra o buna parte din bugetari, asistatii social, clientela politica si bancherii ce traiesc din socialismul monetar – adica monopolizarea productiei de moneda si sistemul talharesc al rezervelor fractionare) totusi au pretentia ipocrita sa li se dea de catre cei ce muncesc productiv bani si avere.
   Daca ar fi consistenti doctrinei lor, nu as avea nimic impotriva acestor ingrati. Dar acesti comunisti care in viata lor nu au construit macar o singura afacere profitabila (toate fabricile comuniste fiind neprofitabile si de o ineficienta cronica, cu exceptii destul de rare) nu se multumesc cu ura si dispretul lor pentru bani si bunastare (si evident si pentru cei care creeaza acestea), ci se asteapta ca oamenii care creeaza ceea ce ei dispretuiesc sa imparta cu ei rodul muncii lor ca asa considera majoritatea „corect” si „drept”.
   Spalare pe creier e mai degraba mentalitatea proletcultista de a sta ca cersetorul cu mana intinsa asteptand pomana de la altii (stat sau societate) fara ca tu sa oferi un bun sau serviciu la schimb; in cel mai bun caz de prefaci ca muncesti pe „meserii” bugetare de parazit prin insasi natura lor, necerute de nimeni dispus sa plateasca pe piata.
   Orice om, indiferent de religia de care apartine, trebuie sa-si castige existenta pe cont propriu, nu sa stea in carca altora (fie a parintilor, a societatii in ansamblu sau a mediului privat). Necrestinesc e sa fii intretinut de altul o viata intreaga, nu sa faci afaceri.
   Orice carte care te ajuta sa deprinzi o meserie, sa faci bani, sa iti dezvolti o afacere, este buna, indiferent de religia, etnia sau convingerile politice ale autorului. Asta nu-nseamna ca daca un autor musulman de pilda scrie o carte despre cum sa faci bani si avere in mod cinstit, prin munca, tu trebuie sa te convertesti la islamism, sau daca un ateu scrie o carte de afaceri, nu inseamna ca tu trebuie sa-l urmezi in ateism; iei doar ce e bun, adica modalitatile cum poti sa faci bani prin dezvoltarea unei afaceri proprii in domeniul in care te pricepi.
   Nu cred ca lui Dumnezeu Ii place sa fii puturos, mereu cersind asistenta de la „bogat” (adica de la cel care produce avere si bunastare in societate), si rugandu-te fara insa a muncii. Calugarii sunt un exemplu perfect de oameni care nu cersesc, ci traiesc din munca lor in cadrul obstii manastiresti, rugandu-se totodata. Nu fac proteste pentru salarii/pensii, nu se organizeaza in sindicate (asociatii talharesti de exploatare a patronatului) ci cand au nevoie de ceva pt. obste, muncesc.

   Apreciază

   • Mihai said, on februarie 12, 2012 at 3:02 pm

    lasa-ne, lasa-ne! iar incepi cu afacerile tale? vezi-ti de ele daca nu iti convine punctul de vedere. parca te aperi de ceva de care nu ai fost acuzat.

    Apreciază

   • Dan said, on februarie 12, 2012 at 3:24 pm

    @Mihai
    Eu va las in pace, sunt individualist de fel, deci nu am treaba cu nimeni. Altii nu ma lasa pe mine in pace (colectivistii cu forta) cand ma fura de bani (impozitare si taxare) cu scopul declarat „pt. saraci” (chiar daca banii ar fi utilizati in acest scop – ceea ce nu se-ntampla -, nu-s de-acord sa fiu talharit din rodul muncii mele).
    Am spus doar ca macar sa nu mai fiti unii dintre voi (nu ma refer la tine) ipocriti, dracuind banii dar cersind bani de la stat sau privat :). Adica macar daca unii considera afacerile „dracesti”, „necrestine”, atunci sa nu mai ceara sa primeasca beneficiile sociale generate de acestea (bani, salarii, pensii, sistem medical si multe altele), caci din moment ce ele sunt „necrestine”, inseamna ca nici rezultatul nu este departe (daca urmam logica uratorilor de bani pana la capat).
    PS: Esti mai multi de folosesti pluralul sau este doar pronume majestic :)? Scuze, nu m-am putut abtine.
    Nu ma apar de nimic, reciteste ce am scris. Si nici nu-l acuzam pe bogdan in vreun fel, doar combateam o idee (nu persoana care si-a exprimat-o).

    Apreciază

   • Pr. Vasile said, on februarie 12, 2012 at 10:43 pm

    @Dan
    Felicitari pentru comentariu. M-ai scutit de un efort.

    Toti cei care sunt impotria afafcerilor (intreprinderilor personale) dau dovada de mentalitate proletara, total necrestina.

    Cei care spun ca nu fac afaceri pentru ca nu-i intereseaza banul, tocmai ei sunt cei mai legati de bani, caci fara bani primiti, in schimbul muncii si timpului alocat, sunt muritori de foame.

    Pe cand intreprinzatorul (cel care stie sa investeasca) nu are stresul banilor. Nu el munceste pentru bani, ci banii pentru el.

    Pr. Vasile

    Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on februarie 12, 2012 at 4:46 pm

   Dan

   Problema nu este ca faci bani dintr-o afacere ci faptul ca acolo se imprima o mentalitate de secta. Afacerea despre care zice Bogdan nu e una cinstita ci foarte murdara, una de tip MLM. Banii pe care-i platesti tu la stat nu se duc la saraci ci la aceia care ne exploateaza, aflati in varf. Ceea ce spui face parte dintr-o propaganda pe care vad ca ai preluat-o si tu. Daca ai sa sapi mai adanc vei vedea ca lupta de clasa este o falsa problema pe care tocmai sistemul comunist a adus-o. Citeste ceea ce am scris mai jos despre MLM si apoi parerea ca orice carte de afaceri e buna nu prea mai sta in picioare.

   Apreciază

   • Pr. Vasile said, on februarie 12, 2012 at 10:51 pm

    @STOP RFID 666
    De ce nu te gandesti ca mentalitatea ta ar putea fi sectara sau chiar mai rau individualista si egoista.
    Cine te-a invatat sa dezbini? Crestinismul? Nu cred ca ortodoxie este impotriva comuniunii si ajutorului reciproc. Apoi fiecare intelege dupa cata cultura are.

    Si cei murdar in MLM? Ti-a bagat cineva pe gat MLM-ul?
    Ti-as aminti fabula „Vulpea si strugurii”.

    Pr. Vasile

    Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on februarie 14, 2012 at 10:42 pm

    Pr. Vasile

    In MLM totul e murdar. Cunosc asta din proprie experienta si nu din povesti vandute de tine.

    Apreciază

  • Pr. Vasile said, on februarie 12, 2012 at 10:32 pm

   @bogdan
   Si la ce ti-a folosit ca ai citit toate cartile lui Kiyosaki si n-ai priceput nimic.

   Tu nu lucrezi pentru bani? Cu de ce ai facut scoala? Oare nu pentru ca sa gasesti un post in care sa-ti vinzi munca si timpul pe bani? Daca tu vrei sa fii sclav este alegerea ta.

   Problema muncitorului proletar este ca nu intelege ce inseamna sa ai propria afacere. Pentru el a avea o afacere personala este sinonnim cu a fi exploatator, burghez, „afacerist” (in sens peiorativ), chiabur etc.

   Tu ce crezi timp de 2000 de ani sociatatea crestina cu a functionat? Cu economie socialista sau cu intreprinderi private?

   Kiyosaki nu te invata sa furi sau sa exploatezi semenii, ci te invata cu sa te aperi de stat si de camatarii bancheri. Daca tu vrei sa lucrezi pentru stat (camatari) 5 – 6 luni pe ani este alegerea ta. Eu ii invat pe oameni cum sa se apere fata de sistem.

   Incerc ca lupta mea anti sistem sa fie reala si eficienta nu numai la nivel de lamentatii si comentarii pe bloguri.
   Daca vrei sa traiesti in saracie, este alegerea ta. Dar retine ca saracia nu-i o virtute cum nici bogatia nu-i un pacat.

   Ce stii tu despre marketing? Stii ce este un MLM?

   Pr. Vasile

   Apreciază

 2. STOP RFID 666 said, on februarie 12, 2012 at 11:54 am

  DIN INVATATURILE MAESTRULUI VASILE

  http://conferinteindirect.wordpress.com/

  COMPANIA PE CARE O PROMOVEAZA MAESTRUL VASILE ESTE UNA GEN AMWAY UN MLM

  MLM-ul SAU PUTEREA SPALARII PE CREIER

  VOI INCERCA MAI JOS SA DEMONSTREZ CA MLM – ul FUNCTIONEAZA CA O SECTA

  CEEA CE SCRIU SE BAZEAZA ATAT PE CEEA CE AM CITIT DESPRE MLM CAT SI DIN EXPERIENTA MEA CU FRATELE MEU CARE ESTE BAGAT INTR-O ASEMENEA ,,AFACERE” in Spania

  MAI JOS CEEA CE SE SPUNE OFICIAL DESPRE MLM IAR SI MAI JOS COMENTARIUL MEU

  Ce este sistemul MLM?

  Marketing in retea, MLM, Multi-Level Marketing sau Network Marketing, reprezinta o afacere in care companiile platesc pentru reclama numai dupa ce produsele lor sunt vandute. Prin aceasta strategie originala, extraordinara putere a reclamei este pusa la lucru in mod sistematic si profitabil pentru toti participantii la afacere. Deoarece nu se cheltuie milioane de dolari pe campanii publicitare in presa, radio, televiziune, companiile isi folosesc bugetul de publicitate pe retribuirea unei retele de distribuitori independenti. Acesti distribuitori provin din toate mediile de viata: profesori, doctori, ingineri, muncitori, avocati, oameni de afaceri, oameni de vanzari, etc… Ei isi intregesc veniturile printr-o afacere de marketing in retea.

  O structura MLM de distribuitori independenti ai produselor unei companii nationale sau multinationale se prezinta astfel: distribuitorul X coopteaza persoanele Y si Z sa promoveze pe piata produsele sau serviciile companiei. Din momentul in care s-au inscris si au devenit la randul lor distribuitori, Y si Z realizeaza acest lucru fie printr-o activitate personala de marketing/vanzare de produse, fie prin cooptarea directa in sistem a unui cerc de persoane considerate capabile sa extinda la randul lor afacerea prin propriile filiere si, de ce nu, strategii de piata. Nu de putine ori se abordeaza ambele optiuni. Fiecare participant la o afacere MLM incaseaza comisioane de pe rulajul de produse inregistrat atat din vanzarile personale cat si la nivelul intregii retele de colaboratori (directi si indirecti) pe care a creat-o.

  In America, o serie de corporatii membre ale bursei din New York au intrat de zeci de ani in industria Network Marketing incasand anual peste 80 de miliarde de dolari din vazari directe, cu tendinta de crestere si globalizare mondiala. In Romania, din 1990 au luat fiinta diverse companii care distribuie produse si servicii prin marketing in retea, beneficiind de sprijinul unor mari companii din America si Europa de Vest. Deja putem vorbi despre MLM ca despre o industrie consacrata la nivel mondial, asa cum vorbim de ani si ani de zile despre industria speculatiilor la bursa, a jocurilor de noroc sau a teleshopping-ul

  Avantajele vanzarii directe

  Unul din studiile efectuate de catre WFDSA în tarile în care exista asociatii de vânzari directe, a scos în evidenta cele mai raspândite motive pentru care oamenii aleg vânzarea directa.

  Aceste motive sunt:

  Vânzarea directaă este o metoda bună de a cunoaşte şi de a intra în relaţie cu alţi oameni

  Câştigurile sunt pe măsura efortului depus.

  Vânzarea directa ofera un program de lucru flexibil.

  Vânzarea directa este o activitate lucrativa profitabila de suplimentare a veniturilor.

  Vânzarea directa este o metoda buna de a porni o afacere personală.

  In continuare haideti sa vedem avantajele inscrierii intr-un sistem MLM.

  Avantajul nr.1

  Oricine poate participa.
  Nu sunt necesare anumite nivele de educaţie, experienţă, resurse financiare sau condiţie fizică.

  Persoane de toate vârstele şi din toate clasele sociale au avut succes în domeniul vânzării directe.

  Avantajul nr.2

  Agentii de vânzari sunt independenti.

  Esti propriul tau sef, ceea ce înseamnă ca:

  Poti lucra cu norma întreaga sau jumatate de norma tu alegi când si cât de mult vrei sa lucrezi.

  Îti poti defini singur scopurile si cum le vei atinge.

  Poti câstiga în functie de efortul depus. Nivelul succesului este limitat doar de propria-ţi dorinţă de a lucra.

  Poti avea propria afacere cu o investitie mica sau fara nici o investitie de capital.

  Poti primi ajutor sau poti fi pregatit de o companie consacrata.

  Avantajul nr. 3

  Oamenilor le place sa cumpere prin sistemele de vânzare directă.
  Conform unor studii recente, efectuate pe cea mai mare piaţă de vânzări directe din lume, respectiv, SUA, 51% din americani au cumpărat bunuri sau servicii prin sistemul de vânzări directe. Acest număr îl depăşeşte pe cel al vânzărilor prin tele-shopping şi Internet la un loc. Oamenii apreciază produsele oferite prin acest sistem şi 45% din americani doresc să cumpere prin vânzare directă. Situaţia din Europa occidentală are o tendinta ascendenta asemanatoare, în timp ce în Europa de Centrala si de Est piata este în curs de formare.

  Avantajul nr. 4

  Vânzarea directa este o industrie în dezvoltare.
  Vânzările din SUA s-au dublat în ultima decadă ajungând la 23 miliarde dolari, iar pe plan internaţional au ajuns la 80 de miliarde dolari

  Oameni din toate categoriile sociale, de toate vârstele se bucură de succes în domeniul vânzării directe. Aproximativ 73% din cei ce lucrează în domeniu sunt femei, 10% sunt afro-americani, 6% sunt latini şi 3% asiatici, indieni sau de altă provenienţă. Mulţi încep prin a lucra doar o jumătate de normă iar mai târziu, când vânzările directe sunt mai profitabile, renunţă la cealaltă carieră.

  COMENTARIUL MEU

  MLM nu este o afacere ci un mod de influentare a unor clienti de a cumpara niste produse foarte scumpe pe care in mod normal nu le-ar fi cumparat din magazin. Cea mai mare parte din clienti este familia, cunoscutii si rudele ceea ce face ca ,,afacerea” sa fie nerentabila. Compania se degreveaza de sarcina de a face publicitate, chipurile banii din publicitate revenind celui care vinde produse. In realitate produsele fiind scumpe nu le poti vinde si ramai cu stocuri imense si astfel esti obligat sa folosesti produse pe care in mod normal nu le-ai fi cumparat in asemenea cantitati. Banii din publicitate nu raman de fapt la cel ce vinde pentru ca produsul este mai scump decat pe piata si vanzarile sunt mici. De fapt totul se bazeaza nu pe vanzare ci pe cooptare in SISTEM a multor persoane care cumparand iti asigura tie un venit bun. In realitate acest venit FABULOS cum zic ei nu exista deoarece inaintand in grad ai foarte multe cheltuieli pe care le faci din banii proprii. Ei spun ca nu este sistem piramidal deoarece tu esti vezi Doamne un distribuitor de produse ceea ce nu este adevarat. SISTEMUL acesta este falimentar si exista pierdere de 99% dar naivitatea oamenilor il intretin. Cei mai multi spun………SISTEMUL functioneaza pentru ca altfel s-ar fi prabusit. Inca din momentul cooptarii in SISTEM care de fapt functioneaza ca o SECTA ti se spune ca esti distribuitor independent si trebuie sa cumperi un pachet care valoreaza in jur de 100 euro. In majoritate de acesti bani ti se dau multe carti de ,,formare” si produse pe care tu cica trebuie sa le vinzi. Daca ai pus botu’ la prima prosteala urmeaza a doua care e formarea profesionala prin carti reviste si alte casete pe care cumparandu-le poti ajunge pe o trepta superioara. Al treilea morcov pentru magarus este urmarea seminariilor unde poti sa deprinzi vorbirea in public si aceeasul la limbajul celor care se afla pe treptele superioare ale multinivelului. Al patrulea nivel este indoctrinarea, adica esti trup si suflet pentru comunitatea MLM. Dupa parerea mea din MLM nu se poate castiga deoarece cu cat esti pe o treapta superioara cu atat cheltui mai multi bani cu diferite activitati.

  Activitati din care se pierd bani in MLM

  -cumpararea de casete si reviste pentru formare profesionala
  -bani de deplasari pentru seminarii – se lasa uneori si cu cazare deci alti bani
  -bani pe care trebuie sa-i dai pe anumite produse pentru promovare
  -intrarea la seminarii
  -bani de telefoane
  -cumpararea mai multor produse decat necesarul unei familii datorita presiunii care se exercita de cei de sus

  CONCLUZII

  MLM-ul de fapt nu-si face cei mai multi bani din vanzari ci din produsele adiacente, adica seminarii, carti, reviste etc.
  MLM-ul nu inseamna vanzare ci un mod de viata si actiune.
  Prin modul agresiv de recrutare se aseamana cu martorii lui iehova.
  Indoctrinarea face parte integranta din SISTEM si fara ea nu se poate, aceasta fiind singura de fapt ce conteaza, insa ei ascund lucrul asta.
  Adoptarea unui mod propriu de gandire si simtire propriu sectelor.
  Gandirea pozitiva este pe prim plan si nu ai voie sa gandesti negativ.
  Orice gandire negativa este ,,rasplatita” cu critici foarte severe.
  Nu se admit critici pentru cei care sunt pe treptele superioare acestia fiind adevarati iluminati.
  Indepartarea de oamenii care nu le impartasesc modul lor de a vedea lumea.
  Familia este vazuta ca un fel de paria in aceste corporatii.
  Adoptarea unor moduri agresive de spalare pe creier gen programarea neuro lingvistica.
  Intalniri periodice pentru ca cel cooptat sa nu-si de-a seama de minciuna in care se afla.

  PENTRU MINE, PRIN MODUL DE RECRUTARE SI MENTINERE IN ACESTE MLM-uri acestea se aseamana cu sectele intunericului.

  PS. Ceea ce se spune despre MLM sunt numai avantajele. Dar dezavantajele sunt ascunse cu grija asa cum fac astia si cu cipurile.

  Apreciază

 3. spellmaker said, on februarie 12, 2012 at 12:46 pm

  @Ioan,crezi ce vrei.

  Apreciază

 4. Iuliana said, on februarie 12, 2012 at 1:42 pm

  Apreciază

  • emilian said, on februarie 12, 2012 at 6:05 pm

   Preot, nu popa acest Parinte. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

   Apreciază

 5. Pr.Gabriel said, on februarie 12, 2012 at 3:31 pm

  Cu privire la -preotul cand tamaiaza o masa o face tot asa- scrisa de spellmaker….mi-a explicat un coleg preot cu lucrarea frumoasa in parohie, de ce preotul cand incepe tamaierea Sf.Altar, o ia intai pe stanga, cadin Sf.Masa, apoi se opreste la proscomidiar si apoi, tamaiaza Scaunul Cel de Sus, apoi o ia spre dreapta cu Sfintii….
  Intoarcerea spre stanga, pana la proscomidiar, este defapt, intoarcerea timpului liturgic catre punctul ZERO, care este Proscomidia (liturgic vorbind). De aici pleaca cadirea, pt. ca Sf.Masa e mormantul Domnului, ceea ce este dupa Patimirea Domnului. Asadar, istoria se intoarce in punctul Jertfei Domnului, unde incepe, liturgic, la proscomidiar.Tocmai de aceea si Sf.Daruri sunt aduse de la proscomidiar la Sf.Masa. Aceasta este simbolistica cadirii spre stanga, dintru inceput.Omul se intoarce in istorie pana la Jertfa pe Sf.Cruce, si de acolo incepe sa curga timpul nostru, iar jerfta din timpul Sf.Liturghii, vinde de la proscomidiar..
  Este tare frumoasa simbolistica…daca s-ar intelege cu adevarat fiecare miscare a preotului din timpul Sf.Liturghii, atunci ar intelege toata Scriptura vie..

  Cred ca una din problemele antihristilor de azi e sa maimutareasca sensurile Sf.Liturghii, ca omul sa nu se mai regaseasca cu adevarat ca parte integranta in Trupul Bisericii celui viu.

  Apreciază

 6. mircea said, on februarie 12, 2012 at 3:41 pm

  Pr Vasile,

  Sant unii de va iau la tot ce ziceti mai sus.
  Si la stiinta si la tehnica si la programare si la afaceri si la inventii. Si in intelegerea realitatii de acum.
  Uite de ex, nu ati pomenit de ZX Spectrum.
  Chiar asa, inventii aveti?

  Ne-ati zapacit cu realizarile dvs in ale stiintei.
  Credeti ca santeti singurul care studiaza si face?
  Da va zic eu, atata studiu, scade din timpul necesar pt alte lucruri mai importante.
  Pt ca tot ne propuneti tot felul de carti, va propun si eu, sa studiati cartile scrise de Sfintii Inchisorilor,
  sa vedeti ce lucruri adanci spun acestia, si fara a studia in puscarie toate stiintele de pe lume, toate ratacirile hinduse, si toate calculatoarele (cu exceptia, Sinclair ZX Spectrum :)). Ma ales ca unii din acesti Sfinti au intrat in puscarie la 16-18 ani ai au iesit la 40.

  In ciuda a tot ceea ce ati studiat si facut, nu ne simtim deloc impresionati si inferiori, sa stiti.

  Apreciază

  • Pr. Vasile said, on februarie 12, 2012 at 11:11 pm

   @mircea
   Ce mult imi place sa discutam civilizat!
   🙂 Pai HC-85 si Cobra de productie romaneasca erau copii dupa ZX Spectrum si folosea procesorul Z80.

   Frate, intentia mea este sa va scot din amorteala. M-as bucure sa fie cat mai multi care studiaza si actioneaza si sa depasim discutiile sterile.

   Am studiat mult, dar caut mereu oameni cu care sa pot discuta serios pe diverse teme, nu doar teologie.
   Lucruri importante? Ce poti face important fara sa studiezi?
   Cat am lucrat v-am spus. Pe vremea cand erau adolescent nici nu visam ca voi face atatea. De aceea am spus ca fiecare zi din viata noastra este importanta pentru a incepe ceva.

   Pe sfintii inchisorilor i-am studiat temeinic si am citit zeci de carti de memorialistica. O parte din ele sunt dispunibile in Biblioteca Teologica Digital. Eu sunt initiatorul primei carti despre sfintii inchisorilor si a unei teze de licenta pe aceasta tema.

   Dvs. nu aveti de ce sa va simtiti impresionat sau inferior, pentru ca aveti cu ce da exemplu.
   Multa sanatate!

   Pr. Vasile

   Apreciază

   • mircea said, on februarie 13, 2012 at 8:30 am

    Pr Vasile,

    Gresiti la modalitatea de exprimare cand folositi expresii de genul:
    „Vreau sa va scot din amorteala, vreau sa va fac sa studiati, v-am pus la dispozitie si am facut pt voi…”
    Multumim pt toate acestea.
    Intamplarea face, ca ne asemanam in privinta setei de cunoastere in general. Si in privinta revistelor Stiinta si Tehnica. Eu mi-am dat seama la un moment dat ca e desertaciune in a fi la curent, in amanunt, cu toata stiinta asta. Nu exista finalitate. Studiezi si tot studiezi ca sa ce… M-a terminat urmatorul exemplu, legat de complexitatea oricarui fenomen din lumea fizica.
    Cea mai simpla reactie de ardere, adica a hidrogenului, in care sant implicate 2 molecule simple, hidrogen si oxigen, cu transformarea lui in apa, se face prin vreo 40 de tipuri de reactii, in care sant implicate vreo 4 tipuri de oxizi ai hidrogenului. Am studiat un pic pr ca m-a pasionat.

    Zicea Paisie ceva de genul:
    Degeaba spui lucruri bune, daca nu stii cum sa le spui. E ca si cum ai avea o coronita cu aur si pietre pretioase si o arunci in capul oamenilor de le spargi capul.

    Sant mai multe tipuri de cunoastere. Poti sa studiezi mult si sa stii multe. Poti sa studiezi mult si sa stii putin. Poti sa studiezi mult si sa te zapacesti.
    Poti sa studiezi putin si sa stii mult.
    Pentru crestin e foarte important ca in aceasta incercare a lui de a sti, nu e singur. Daca se roaga, Dumnezeu il poate lumina pe crestinul simplu sa prinda sensuri adanci, care altfel nu le-ar prinde nici studiind toate bibliotecile din lume.
    Depinde pe ce pozitie te situezi. Sant atatia cu premiul Nobel si sant niste rataciti.
    Si mie mi se pare ciudat acest lucru, pt ca am o credinta slaba.
    Dar de fiecare data ma gandesc la un bunic de al meu, si acest exemplu ma lamureste pe loc despre cum ne ajuta Dumnezeu sa cunoastem.
    Nu avea scoala deloc. Taran. Stia doar sa citeasca. Si citea in fiecare zi, seara, inainte de culcare din Biblie.
    A citit numai Biblia toata viata lui. O termina, o lua de la inceput si tot asa.
    Cand i-a spus un var de al meu ca americanii au ajuns pe luna, asta la vreo zece ani dupa, cu explicatii stiintifice… i-a raspuns cu cea mai mare siguranta posibila: „fugi ba de aici cu americanii tai, ca nu a ajuns nimeni pe luna”. A mai continuat un pic cu niste consideratii legate de faptul ca Dumnezeu a creat Luna si Pamantul… la care nu am mai fost atent, ca ma depasea momentul si nu credeam in Dumnezeu atunci.

    Cand ai niste lucruri foarte clare in cap, cu ajutorul lui Dumnezeu te lamuresti repede de orice ratacire, de orice pericol, fara a fi nevoie sa studiezi f mult.

    O reteta unica, nu exista, pt ca fiecare om este diferit. Poti citi mai mult sau mai putin, depinde de fiecare.
    Cel mai bun sfat: ascultarea fata de ceea ce spun Sfintii, fata de parintii nostri Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu, Gheorge Calciu… ascultarea fata de ce spun Sfintii Inchisorilor, si nu ai cum sa te ratacesti.

    Apreciază

   • Maria said, on februarie 13, 2012 at 9:58 am

    mircea,
    Nu credeam in viata mea ca voi citi o asemenea fraza undeva ,precum ca ,”fugi ba de aici cu americanii tai ,ca nu a ajuns nimeni pe luna „.Asta ma face sa inteleg ca ,sunt oameni simpli extrem de inteligenti si intr-adevar luminati de Dumnezeu .In familia mea ,nimeni n-a crezut la vremea aceea si nici acum cei care am crescut mari ,nu credem in aceasta poveste .In Germnia nu mult dupa aceasta „aselenizare „pe Luna ,a aparut o informatie care explica ca,astronautii au fixat steagul Americii in pamantul selenar .Cercetatorii nemti ,spun ca steagul era batut de vant si ca pe Luna nu bate vantul .Nici eu nu cred ca acestia au ajuns pe Luna ,cu riscul de a fi taxata drept o inapoiata ,fara cunostinte.

    Apreciază

   • mircea said, on februarie 13, 2012 at 10:44 am

    Maria, sant atatea argumente contra ajunsului pe luna incat nici nu ai ce zice.
    Doar detalii din care se poate deduce:
    In 1961 zbori prima data in spatiu cu om, pt cateva ore iar in 1961 ajungi pe luna. Cu nava mama care orbiteaza in jurul lunii cu modul care coboara si apoi revine la nava mama…
    In 2005 a zis bush ca vor sa ajunga iar pe luna pina in 2019. Apoi dupa 2 ani au sistat programul ca nu stiu ce… In momentul asta americanii nu au racheta sa lanseze oameni in spatiu. Adica la inceput in 8 ani au reusit si acum isi propusesera 14 ani. dupa atatia ani de progres si stiinta.
    Module fara oameni au ajuns. Dar cu om, nu.
    Nu au pozat bolta stelara deloc deloc. La intrebarea aceasta armstrong a raspuns ca nu-si mai aduce aminte.
    Ceea ce m-a convins pe mine e urm filmulet, cand topaie.
    pe luna nu e gravitatie mare, nu e frecare cu aerul. omul sare, bocancul se desprinde de solul lunar, se ridica si tarana lunara, cam cu aceiasi viteza cu bocancul si deci cu omul (ca nu are cine sa tina tarana aia prea tare de luna) si cand pica, uita-te cat de repede pica tarana, mult inaintea omului. Pe aia nu au avut cum s-o lege cu elastic 🙂

    Apreciază

   • mircea said, on februarie 13, 2012 at 10:48 am

    scuze „…iar in 1969 ajungi pe luna”

    Apreciază

 7. mircea said, on februarie 12, 2012 at 3:46 pm

  Pr Vasile,

  Sant unii de va iau la tot ce ziceti mai sus.
  Si la stiinta si la tehnica si la programare si la afaceri si la inventii. Si in intelegerea realitatii de acum.
  Uite de ex, nu ati pomenit de ZX Spectrum.
  Chiar asa, inventii aveti?

  Ne-ati zapacit cu realizarile dvs in ale stiintei.
  Credeti ca santeti singurul care studiaza si face?
  Da va zic eu, atata studiu, scade din timpul necesar pt alte lucruri mai importante.
  Pt ca tot ne propuneti tot felul de carti, va propun si eu, sa studiati cartile scrise de Sfintii Inchisorilor,
  sa vedeti ce lucruri adanci spun acestia, si fara a studia in puscarie toate stiintele de pe lume, toate ratacirile hinduse, si toate calculatoarele (cu exceptia Sinclair ZX Spectrum :)). Ma ales ca unii din acesti Sfinti au intrat in puscarie la 16-18 ani ai au iesit la 40.

  In ciuda a tot ceea ce ati studiat si facut, nu ne simtim deloc impresionati si inferiori, sa stiti.

  Apreciază

 8. ayannis said, on februarie 12, 2012 at 4:06 pm

  Si nu e imposibil sa fii independent . Ma uitam la tanarul acela care , in ciuda celor 3 facultati + doctorat , s-a intors la viata in mijlocul naturii : s-a facut cioban . Am mai vazut cazul unor tineri din Timisoara care s-au retras la tara , au cumparat o casa batranesca si s-au dedicat vietii simple ….
  Daca s-ar forma comunitati de crestini-ortodocsi in acest spirit al traiului simplu si in cultul muncii s-ar vedea ca se poate . Oamenii pot fii ciobani , apicultori , agricultori …nu la modul idilic , bucolic … ci la modul realist sa traiasca din asta si sa se ajute reciproc . Ma tot roade un gand din asta de la o vreme …. Stau la bloc in oras si nu fac nimic

  Apreciază

  • ayannis said, on februarie 12, 2012 at 4:13 pm

   Comentariul meu nu trebuia sa apara aici . Era un raspuns la coment-ul lui Dan de la sfarsitul paginii

   Apreciază

 9. fane said, on februarie 12, 2012 at 6:26 pm

  vai de noi dragi crestini va risipiti timpul si va umpleti sacul cu pacate facand propaganda diavolului si dezbinandu-va recititi tot ce s-a spus pana acum veti intelege cum suntem noi crestinii de azi si dece ne bate Domnul

  Apreciază

 10. Mihail said, on februarie 12, 2012 at 10:31 pm

  1. NU UMBLATI CU OCULTISME! Nu va amagiti ca se poate lucra binele prin aceste „puteri”.
  „6. Dacă vreun suflet va alerga la cei ce cheamă morţii şi la vrăjitorii, ca să desfrâneze în urma lor, Eu voi întoarce faţa Mea împotriva sufletului aceluia şi-l voi pierde din poporul lui.” (Leviticul Cap.20)
  ”Cel ce se da la mestesugul vrajitoriei, sau la alte pacate asemanatoare, se va canonisi cu timpul dat ucigasilor” (de voie 20 de ani, fara voie la 10 ani) -Sf. Vasile 72

  2. Vrajitoria nu e de mai multe feluri! Nu exista magie BUNA!
  Cine nu e cu Hristos,e IMPOTRIVA Lui !!! Nu exista o a treia cale!

  10. Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici PREZICATOR, sau GHICITOR, sau vrăjitor, sau fermecător,
  11. Nici descântător, nici chemător de duhuri, nici MAG, nici de cei ce grăiesc cu morţii.
  12. Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, şi pentru această urâciune îi izgoneşte Domnul Dumnezeul tău de la faţa ta.
  13. Iar tu fii fără prihană înaintea Domnului Dumnezeului tău;
  14. Căci popoarele acestea, pe care le izgoneşti tu, ascultă de ghicitori şi de prevestitori, iar ţie nu-ţi îngăduie aceasta Domnul Dumnezeul tău. (Deuteronomul Cap.18)

  VEDETI ca sunt listate TOATE aceste blestematii? Inclusiv MAG!!
  Daca Dumnezeu a zis, CINE il contrazice? Omul?

  @spellmaker: Du-te si te spovedeste si renunta la aceste rataciri! Uita-te adanc in sufletul tau si priveste la radacina dorintei tale de a studia aceste nelegiuiri. La ce iti vor folosi? Cum imi povestea un prieten mai naiv ca a citit ca nu stiu ce yogini pot sa leviteze si sa traieasca 300 de ani. Si la ce folos daca iti vei pierde sufletul?
  Ii vei impresiona pe oameni dar il vei pierde pe Dumnezeu!!!!!! Crezi ca merita aceasta tranzactie? NU MERITA! Intoarce-te la dreapta credinta chiar acum!

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 11. dante said, on februarie 13, 2012 at 7:45 am

  Pr Vasile
  Mindria si aroganta dvs, nu ar face cinste nici unei babe de la tara. Vad ca sinteti unicul si indispensabilul detinator al Adevarului, din moment ce ceilalti frati, v-au dat citate din Sfinti, iar dvs. plin de desteptaciune incercati sa ne spuneti cum zboara vapoarele la Constanta. Ma intrebati cite clase am, poate 4 clase, dar ce conteaza asta in ochii lui Dumnezeu, ce reprezinta cunoasterea si stiinta omului, in ochii lui Dumnezeu…NIMIC.
  Ca tot veni vorba de scoala, vedeti ca faceti extraordinar de multe greseli gramaticale, ce nu fac cinste unui erudit ca dvs.
  Va intreb a patra oara, Nostradamus a fos eretic, sau nu?
  Magia alba e buna sau nu?
  Trebuie sa raspundeti doar cu da su nu, fara sa intrati in alambicatul discurs pe care-l faceti.
  Ii luati pe toti la rost cu mindria conostintelor dvs( indoielnice si lumesti, din punctul meu de vedere), dar daca ati studiat asa de mult , as mai avea o singura rugaminte la domnia voastra si anume, dati-mi un citat din vietile sfintilor in care se spune ca magia alba e diferita de cea neagra si ca este buna, si n-am sa va mai raspund.
  Ca si concluzie, sa stii ca si Papa e foarte bun teolog, numai ca e eretic.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • Pr. Vasile said, on februarie 13, 2012 at 3:58 pm

   @dante
   Faptul ca singur marturisesti ca esti ignorant intr-un domeniu, nu ma face pe mine „unicul si indispensabilul detinator al Adevarului”.

   Cat despre greseli ce sa zic? Sunt inevitabile cand scrii la tastatura. Nu public carti ca sa pierd timpul cu corectura mesajelor.

   Pr. Vasile

   Apreciază

 12. Dan said, on februarie 13, 2012 at 9:03 am

  Legat de subiectul ridicat de Pr. Vasile cu originea tehnologiei in ocultism pot spune ca dupa lecturarea seriilor de carti de Virgiliu Gheorghe „Efectele televiziunii asupra mintii umane”, mai ales volumul al treilea din colectie „Revrajirea lumii”, ii dau dreptate Parintelui, tehnologia moderna avandu-si radacinile in ocultism. Nu dati cu parul – cititi mai intai trilogia sus numitului autor, bazata pe studii pertinente occidentale si nu numai (inclusiv studierea frecventelor cerebrale care apar in timpul vizionarii TV sau statului in fata monitorului dupa cateva minute mai precis e vorba despre unde alfa specifice starii de somnolenta, hipnoza, lipsa de gandire rationala, in contrast cu undele beta). Sunt carti ce merita citite.
  In timpul rugaciunii mintea e treaza, generand unde beta (specifice trezviei), ori uitatul la TV de pilda, pana si la o slujba religioasa, genereaza unde alfa, total opus efectului participarii reale la slujba respectiva (participare care presupune trezvie, nu somnolenta si activitati cerebrale specifice relaxarii).

  Apreciază

  • ayannis said, on februarie 14, 2012 at 1:19 pm

   Subscriu si eu la acest punct de vedere . Televizorul influenteaza mintea in sens rau . Tatal meu isi petrece majoritatea timpului stand in fata tv-ului . Parca e hipnotizat , ajung sa ma cert cu el din orice . Imi face capul calendar cu tot ce vede acolo , o carte nu deschide dar la tv se uita . Asta e din cauza vietii lipsite de sens pe care o ducem la oras . Tatal meu nu a fost crescut in mediul citadin . A copilarit la tara , pe dealuri . In tinerete , ca meserias , era electrician auto , in timpul liber practica apicultura la tara . Asta i-ar placea si acum sa faca dar nu mai are unde si sufera .
   In fine , am vazut niste filme documentare pe youtube legate de originea tehnologiei in ocultism . Nu pot sa argumentez stiintific pentru ca nu am cunostinte insa mi s-au parut pertinente plus ca vad ce efect rau are televizorul asupra persoanelor din casa cand exagereaza cu timpul petrecut in fata lui dar am avut ocazia sa constat acelasi lucru asupra copiilor pe care i-am avut la gradinita : erau nervosi , agitati , si violenti …. E valabil si pentru net .

   Apreciază

 13. spellmacker said, on februarie 13, 2012 at 1:32 pm

  @danutza ,imi aduci aminte de o tipa care avea stilul tau si care pana la urma a ajuns la spam.Punem pariu ca daca o tii tot asa cu stilul asta (daca nu esti aceeasi ) o furi si tu ?

  Apreciază

 14. Dan said, on februarie 13, 2012 at 1:39 pm

  Saracia e o virtute doar daca e liber asumata, daca esti insa sarac si te plangi mereu de situatia ta, aspirand sa ajungi la un „trai decent” (arbitrar stabilit) nu e nici o virtute in asta. Mai mult daca-l invidiezi pe altul ce duce un trai ce tu il consideri decent, iarasi nu este o virtute in asta.
  De ce crezi ca manastirile cu traditie nu primesc oameni care vin din nevoie sa se calugareasca, nu din libera alegere, din asumarea saraciei? Poate ii miluiesc pe asemenea oameni insa nu ii accepta la calugarie daca motivul pentru care vor sa intre in obste este strict nevoia materiala.

  Apreciază

 15. Pr. Vasile said, on februarie 13, 2012 at 4:05 pm

  @saccsiv
  Te asigur ca sunt consecvent in ceea ce fac. Am renuntat la orice functii sau promovari pentru ca nu vreau sa mai am de a face cu sistemul. Odata ce am renuntat la innoirea documentelor de identitate, am ales calea. Si este fara intoarcere. Lupte si ispite au existat si inca mai exista si nu-i usor sa le rezisti.

  Ceea ce critic eu in mesajele mele este ignoranta, habotnicia si fanatismul unora.

  N-am raspuns provocarilor copilaresti ale unora care se dau destepti si aparatori ai ortodoxiei. Lupta lor este in a lupta cu fratii. Asta-i bravura lor si se cred apologeti!
  Chiar crezi ca merita sa raspund la toate intrebarile prostesti debitate de unii?

  Isi inchipuie cineva ca este mai ortodox daca-l face pe Nostradamus eretic, sau mai neortodox daca nu-l face eretic? Daca exista asemenea persoane atunci nu pot decat sa le numesc fanatice, superstitioase si cu mentalitate de ev mediu.

  Frate saccsiv, ortodoxia mea si a ta nu sta in a arata cat de neortodocsi au fost si sunt altii, ci doar in faptele noastre de crestini drept credinciosi.

  Dar ce constat eu la acesti apologeti de ocazie ce scriu pe acest forum? Multa micime suflateasca, ignoranta, invidie, clevetire, barfa, rautate si lipsa de bun simt.

  Frate saccsiv, oricat as fi de rau si oricare ar fi pacatele mele, consider anormal pentru un crestin adevarat ortodox sa i-a in ras un preot si sa puna la indoiala buna mea intentie. Un crestin adevarat ortodox nu se cearta cu un preot, chiar daca este o cearta de cuvinte pe un blog.

  Nu astept laude de la cei care si-au facut un obicei in a ma denigra. Daca am vorbit despre mine, am facut-o ca sa ma cunoasca mai bine. Este foarte posibil ca multi sa fi facut mai mult decat mine. Cinste lor! Dar in acest caz ar fi inteles pozitia mea.

  Iti multumesc pentru intelegere.

  Pr. Vasile

  Apreciază

 16. spellmaker said, on februarie 13, 2012 at 5:19 pm

  @ Pr. Vasile NU este un subiect chiar simplu. Apa structurata este o apa asupra careia s-a aplicat prin intermediul unei instalatii speciale un camp magnetic izolat.Pe scurt se desface campul magnetic al apei printr-un camp magnetic foarte puternic,apoi este ordonat in alta forma tot prin camp magnetic.In cazul in care campul magnetic nu este suficient de puternic ,apa va reveni la forma initiala.Practic apa structurata poate fi incarcata cu informatii care rezista ( asemanator cu agheasma ) foarte mult in timp..Apa obisnuita poate fi si ea incarcata cu informatii dar le va pirde repede.La nivel molecular se urmareste obtinerea unei structuri ( de regula ) hexagonale.Astfel se obtine o apa demineralizata,pura din punct de vedere biologic,cu molecule mai mici ,cu tensiune superficiala mica ,fapt care ii da calitatea de a nu se magnetiza,de a patrunde mai repede prin tesuturi ( ca si alcoolul ),de a se evapora mai repede.In acelasi timp are si efect chelator nemaipomenit.Din cauza asta este foarte buna in tratamentul multor boli.In tara la noi apa structurata nu este cunoscuta.Mai mult se stie despre apa Pi,care nu este structurata,ci doar o apa alcalina ( obtinuta prin parcurgerea unui filtru de coral activ ).
  Apa cristalina este alta poveste.Din cate stiu eu mai sunt foarte putine izvoare de asa ceva.Cel mai cunoscut izvor era cel din fata pesterii geto-daccilor de la Targu Jiu.Din pacate din spusele unui prieten care a fost in zona ,izvorul a secat.Unul din speologii care se ocupa de pestera (pestera are cateva sute de km,nu se cunoaste pe deplin nici acum ) este ferm convins ca izvorul a secat datorita cresterii pacatelor oamenilor din zona.Acesta apa s-a format in acest loc foarte interesant ,in sensul ca izvorul curge prin cadere,in rasucire,imbinata in spirala ,apa capatand astfel o rotatie naturala.Cei care au studiat apa si locul ,au ajuns la concluzia ca peretii au un camp magnetic aparte si inclusiv aerul este polarizat.Si astfel s-a obtinut o apa structurata in mod natural,dar mineralizata si cu efect terapeutic puternic.Pacat ca sa pierdut.Cam asta stiu eu despre apa cristalina.Adica o apa structurata in mod natural.In natura mai sunt elemente care sunt structurate.Asa este seva plantelor si roua.Molecule micsorate mai prezinta uleiurile esentiale pure,nu cele de sinteza.Practic intr-o picatura de ulei esential pur exista atat de multe micromolecule incat daca ar intra in corp fiecarei celule ii corespund in jur de circa 40000 de micromolecule.De fapt astea au fost primele medicamente de pe pamant.Toate uleiurile esentiale sunt antimicrobine,patrund bine la nivel celular,sa dau si un esemplu,uleiul esential de oregano salbatic are efect antibiotic extrem de puternic,fara a avea nocivitatea unui antibiotic si in teste s-a ajuns la concluzia ca e mai eficient decat tinidazolul in tratarea giardiei si a multor infectii.In ansamblu un ulei esential patrunde ca si apa structurata cam oriunde in corp.Nu stiu daca stiti dar medicamentele de sinteza nu patrund la nivelul creierului.Ele actionaeaza cumva la nivel enzimatic.Uleiurile esentiale patrund si in creier ( practic la intrarea in creier sunt niste site mici ,mai vb. despre astea daca va intereseaza ) si lucreaza comform algoritmarii lor de la natura.Putini stiu ca uleiul de ienupar si cedru ,de exemplu este bun in refacerea celor care au avut accidente cerebrale.Uleiurile esentiale sterg informatiile eronate de la nivelul celulelor afectate,rescriu informatia corecta si anihileaza inclusiv produsii de secretie ai virusurilor.In rest daca va mai intereseaza ceva…Numai bine la toti.

  Apreciază

 17. spellmaker said, on februarie 13, 2012 at 5:22 pm

  @Pr Vasile am raspuns,gasiti comentul meu mai sus (referitor la apa structurata ).Nu stiu cum de a fost aruncat comentul asa sus

  Apreciază

 18. dante said, on februarie 13, 2012 at 6:08 pm

  Pr. Vasile
  Deci, pentru a cinci-a oara.
  Nostradamus a fost sau nu eretic?
  Magia alba este buna, sau nu? Vad ca nu scapa comentariu fara sa-i raspundeti, asa ca puteti sa raspundeti si la astea doua intrebari, ca doar nu doare raspunsul….sau doare?

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 19. spellmaker said, on februarie 13, 2012 at 7:44 pm

  Pr. Vasile gasiti despre apa structurata mai sus.Platforma la azvarlt destul de departe

  Apreciază

 20. spellmaker said, on februarie 13, 2012 at 7:46 pm

  @Danutza,multumesc pentru comparatia cu Pr. Vasile.Sunt incantat.Imi pare rau ca nu sunt de nivelul dumnealui

  Apreciază

 21. spellmaker said, on februarie 13, 2012 at 7:53 pm

  Pr. vasile. V-am trimis comentul despre apa structurata si cristalina .e mai sus

  Apreciază

 22. Dan said, on februarie 14, 2012 at 12:41 am

  @ Maria
  Este strict problema ta daca vrei sa-ti faci o imagine romantata despre Romania contemporana, insa nu ai deloc dreptate. Statisticile nu sunt deloc de partea ta, si cel putin cele legate de avorturi sunt rusinoase pentru noi ca neam, sa nu mai vorbim de procentajul etnic al curvelor ce se vand in bordelurile din vest – unde iarasi ocupam un loc fruntas din nefericire, alaturi de rusoaice. Cat despre televiziuni, iti pot numi cel putin doua astfel de emisiuni romanesti, desi eu nu ma uit la televizor deloc, dar am auzit de ele de la alti oameni. Daca mi-as face timp sa ma uit la toate canalele romanesti sunt sigur ca voi gasi mai multe astfel de emisiuni decat au strainii. Dar nu o fac, mi se pare pierdere de timp si irelevant.
  Ceea ce tu nu intelegi este ca activitatea economica, a antreprenorilor, il ajuta mai mult pe sarac decat consideri tu. Daca astazi ai calculator ieftin pe care oricine si-l permite, nu e datorita statului ci pt. ca antreprenori „nemilostivi” cum ii numesti tu au bagat bani grei in cercetare – dezvoltare ca sa construiasca PC-uri mai performante si la costuri de productie mult mai mici, daca astazi unele boli pot fi tratate – boli ce odinioara erau considerate incurabile – nu e datorita statului, ci pentru ca iarasi oamenii numiti de tine nemilostivi au economisit bani, au acumulat capital utilizat in cercetare-dezvoltare care a revolutionat stiinta medicala (unii manati din egoism, de pilda dand bani pentru a gasi leac bolii lor, altii motivati de altruism). Aparatele acelea sofisticate folosite acum de orice medic, fie el stomatolog, oftalmolog sau de alta natura, nu au fost inventate de stat, ci tot de oamenii „nemilostivi” cum ii consideri tu care si-au dedicat mult timp, efort si bani pentru a le obtine. Daca societatea s-a dezvoltat in ultimele doua secole mai mult decat a facut-o in o mie de ani, asta se datoreaza din nou acumularii de capital, mai precis, a ECONOMISIRII, si a investitirii chibzuite a banului. Deci o buna parte din conditiile moderne de trai se datoreaza tocmai a asemenea oameni pe care tu ii numesti „nemilostivi”. Asta intrucat tratezi dezvoltarea tehnologica, stiintifica si sociala in chip superstitios, ca si cand ar fi aparut de la sine sau oricum le-ar fi descoperit cineva pana la urma. Ma tem ca daca toti oamenii se ghidau dupa sfatul tau si nu mai economiseau (caci nu-i asa, economisirea e pacat, cand poti sa donezi toti banii caritatii?), nemaiavand din ce sa investeasca, am fi ramas acum la stadiul de dezvoltare cu mult sub nivelul Antichitatii (Evul Mediu ar fi fost un adevarat lux in momentul de fata). Dar e usor sa arunci cu piatra in ceea ce nu intelegi si sa iti bati joc de sau sa minimalizezi eforturile altora. Secole intregi de experimente tehnologice, medicale, stiintifice, sociale esuate, resurse imense agonisite de unii oameni si cheltuite pentru a ajunge la stadiul de dezvoltare, de civilizatie actual, anulate printr-o parere cel putin tendentioasa – anume ca banii aia ar fi trebuit dati totii la saraci, nu economisiti.
  De parca saracii nu au beneficiat de pe urma acestei dezvoltari. Crezi ca un sarac contemporan s-ar fi descurcat in situatia unui boier din secolul patru? Sau oare ar vrea sa schimbe locul cu boierul din trecut? Care nu se putea trata de boli ce le consideram banale, astazi usor tratabile? Oare un sarac din ziua de astazi ar suporta sa traiasca in pielea unui astfel de boier ce habar’ n-avea de incalzire cu gaze, electricitate si altele? Nu cred ca si-ar dori un om din ziua de astazi indiferent de statusul sau social sa se gaseasca in pielea fie si a unui bogat din Antichitate cu conditiile din acea perioada istorica. Daca nici un om nu agonisea capital, daca nimeni nu economisea, toata dezvoltarea economica de mii de ani nu ar fi avut loc. Caci nu consumul genereaza dezvoltare (cum fals indoctrineaza manualele mainstream de economie) ci economisirea; si as adauga niciodata „economisirea” statului, ci a populatiei, caci statul directioneaza banii spre razboaie, spre modalitati de control social, spre programe spatiale si mai nou generatoare de particule, toate inutile si irelevante pentru viata omului.
  Nu mai aduc aici argumentele intreprinderilor sociale si a multor altor activitati economice „egoiste” cum le considera unii care au schimbat viata a sute de mii si chiar milioane de oameni, scotandu-i din saracie. Imi vin in minte cooperativele Mondragon din Spania, infiintate de un preot catolic, si care momentan ocupa locul 8 in economia spaniola, ca afacere, generand venituri pentru sute de mii de angajati. In SUA deasemenea exista niste asociatii agrariene (de fermieri mici proprietari), care iarasi genereaza venituri pentru un numar insemnat de americani, pe langa produse alimentare de calitate.
  Daca toata societatea ar fi considerat economisirea pacat si nu ar mai fi agonisit capital, cu siguranta ca in prezent ar fi existat mai multe suflete nefericite decat sunt deja. Dar asta nu se ia in calcul, sau se minimalizeaza, ori i se da o interpretare oculta departe de Adevar.

  Apreciază

  • Maria said, on februarie 14, 2012 at 12:18 pm

   Dan ,
   Marile realizari in aceasta lume in tehnologie ,progresul si stiinta care a atins culmile ,s-au facut pe spinarea saracilor ,prin asuprire si stapanire la nivel global .Toate aceste progrese ,aduc mai mult rau in lume ,decat bine .Lumea saraca in general la nivel planetar ,este rezultatul produs de aceste progrese in stiinta ,care consuma resursele planetei ,in scopuri mai putin benefice omenirii .(razboaie ,experiente etc)
   S-au creat doua clase sociale :Super-bogati si super-saraci .Cei bogati ,n-au ajuns bogati facand economii ,ci asuprind pe cei saraci .Aceasta facandu-se de cand e lumea.Tehnologiile au facut ca locurile de munca sa se imputineze ,asa ca au generat saracia in lume .Tot tehnologiile si stiinta ,au distrus ecosistemul planetar ,poluand apele si vegetatia ,distrugand totul si punand in pericol viata pe Planeta ,de aici si saracia ,dar si bolile ,mai multe si mai mortale decat in Evul Mediu .
   Lumea toata se afla sub stapanirea (pamanteana )nebunilor ,invadatorilor ,asupritorilor ,atacatorilor ,distrugatorilor Planetei .Ce progres este acesta in lume ,atunci cand te duci si bombardezi o tara si distrugi un oras care a fost construit in cel putin 50 de ani ?Dar mai multe asemenea orase care au fost distruse impreuna cu locuitorii lui ?Ne intoarcem in Evul Mediu ?La scara planetara cate distrugeri fac razboaiele (prin tehnologiile avansate cu care ne laudam )?De aici se naste si saracia .

   Apreciază

 23. dante said, on februarie 14, 2012 at 10:45 am

  Pr Vasile

  Nu au fost intrebari copilaresti, ci de bun simt din partea unui ortodox, dvs. le-ati imbirligat raspunsurile, tocmai sa nu se inteleaga nimic. De „libaj de lemn” ati auzit desigur.
  DA, Nostradamus a fost un eretic, care a fost insuflat de duhuri necurate.
  Magia alba, este acelasi lucru cu magia neagra, adica tot de la diavol vine.
  Erau doar doua raspunsuri simple, care din pacate v-au …durut.
  A va ascunde in spatele apelativului de „preot”, nu este neaparat suficient, dupa cum stiti, si Arie a fost preot. Cit priveste smerenia,uitati-va la lipsa dvs. de smerenie, care este egala cu cea a tuturor celor care am comentat la acest subiect si exact cum a spus un comentator mai sus, se pare ca sinteti „….”nimic altceva decat spectacolul dezolant al unui preot al sfarsitului de veac exact asa cum scrie in carti, plin de mandrie si clevetire, care nu se mantuieste nici pe sine si nu lasa nici pe altii sa se mantuiasca”.
  In rest, eu imi cer iertare, ca v-am suparat. Ramin cu convingerile mele religioase.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 24. Veaceslav said, on februarie 14, 2012 at 7:12 pm

  @spellmaker
  Orice magie fie ea neagra, alba, etc este interzisa!!!
  A explicat si Pr Gabriel mai sus!!!
  Frate exemplu tau de a citi Tatal Nostru si a roti lingurita in sens opus acelor ceasornice DEMONSTREAZA pe ce te bazezi tu (nu pe relatia sufletului tau cu Dumnezeu ci pe energia despre care vorbesti), crede-ma rugaciunea nu depinde de energiile despre care vorbesti! Si Sf Ioan Gura de Aur o spune, ca cei ce amesteca lucrurile acestea cu cele sfinte face un pacat grav!

  Apreciază

 25. Dan said, on februarie 14, 2012 at 10:28 pm

  @Maria
  Nu e deloc adevarat ceea ce spui tu, progresul tehnologic nu s-a realizat pe seama saracilor, ci si ei au beneficiat de pe urma lui, ti-am dat exemplul posibilitatilor unui boier din secolul patru dupa Hristos, comparat cu un sarac din secolul nostru. Iar ineptia ce o sustii conform careia progresul tehnologic a distrus locurile de munca, nici nu merita combatuta, fiind atat de evidenta minciuna ei ordinara. Progresul stiintifico-tehnic a creeat mai multe meserii, specializari, abolind niste meserii care nu-si mai aveau sens. In secolul 1 dupa Hristos, activitatea economica principala era agricultura, restul meseriilor fiind numarabile pe deget si extrem de reduse, in secolul 21 gasesti mii si zeci de mii de domenii diverse de munca, ce ofera fiecare zeci de milioane de posturi.
  Mitul asta promovat de tine ca saracul e asuprit de bogat si cel bogat traieste pe spinarea saracului „dintotdeauna” ramane un mit scarbos socialist. Adevarul e ca saracii traiesc pe spatele chiaburilor si considera ca aceasta este normal, moral si firesc. Fa un experiment de gandire: ce s-ar intampla daca o boala mortala ar ucide toti „saracii” dependenti de alti oameni ai pamantului? Lipsa lor nu ar fi simtita de economie si de oamenii productivi, decat in mod pozitiv. Fa acelasi exercitiu imaginativ asupra „bogatilor” pe care-i urasti atat de mult, desigur ia in calcul si disparitia inventiilor, creeatilor lor. Ce s-ar intampla? In primul rand nu ar mai exista cine sa produca pentru niste ratati ingrati – deci nu ar mai avea dependentii de stat din ce sa traiasca. Uita de pensii, salarii si sistem medical, nu ar mai exista cine sa plateasca, iar banul saracului nici de un salariu actual de medic nu ajunge, cu atat mai putin de intretinerea unei intregi unitati spitalicesti, si furnizarea aparaturii si materialelor necesare.
  Oare cel capabil si destept traieste pe spinarea prostului si incompetentului pentru ca el stie sa munceasca productiv, in timp ce incompetentul nu stie? Oare un salariat care este mai bun decat un om ce nu a ocupat postul acestuia, traieste pe spatele celui care din incompetenta sa nu a fost capabil sa-l obtina? Un medic priceput, traieste oare pe spatele unuia nepriceput, doar pentru ca ultimul nu are cerere pe piata si lumea il cauta si il plateste pe medicul priceput? Oare un om frumos, care are o nevasta pe masura, atragatoare, il nedreptateste cu ceva pe un om urat, la care nu se uita nici o femeie atragatoare?
  Ceea ce propovaduiesti tu nu este crestinism ci o religie a furtului si a urii, apropiata in esenta de comunism. Nu este cu nimic diferita sub aspect social. Produsul ei este acelasi ca si al comunismului: oameni incompetenti care nu sunt capabili sa traiasca pe propriile lor picioare. Nu are rost sa vorbim de sfinti, ca aceasta doctrina nici un sfant n-a fost capabil sa genereze.
  Adevarul e ca tot oameni ca tine ii ajuta pe bogati sa se imbogateasca si mai mult, asta prin ura voastra si condamnarea bogatiei ca pacat. Indepartand pe oameni de la aceasta, de la creearea bogatiei, considerata de unii „pacat”, automat reduceti concurenta in domeniu, caci majoritatea nu se va implica in crearea de bogatie (afaceri si alte „necuratii”) dintr-o presiune moral-sociala stupida, care nu are legatura cu Crestinismul. Deci draga Maria, continua cu ura ta pentru noi chiaburii, te asigur ca imi face mult bine, pentru ca mai putini oameni vor incerca sa ma concureze in domeniu de teama sa nu fie etichetati capitalisti, egoisti, necrestini sau dusmani ai poporului, ceea ce inseamna ca eu voi detine o cota de piata mai mare si deci profitul meu va fi mai mare :). Si fii sigura, nu-mi impart profitul celor ce ma urasc si striga din toti rarunchii „moarte capitalismului”, nu, caci nu am innebunit sa dau banul celor ce imi sapa groapa. Le urez doar spor la sapat, dar sa aiba grija sa nu cada ei in ea, caci eu nu-i voi scoate la necaz.
  Si nu pt. ca-s saraci, ci pentru ca sunt ingrati, nesimtiti si mincinosi.

  Apreciază

  • Maria said, on februarie 15, 2012 at 11:35 am

   Dan ,
   Eu sunt mai „demodata „si raman la parerea mea ca :
   Bogatii (cei care si-au legat sufletul de bogatie si nu cei milostivi )sunt comparabili cu Bogatul nemilostiv din evanghelie ,iar saracii nemiluiti sunt comparati cu Saracul Lazar .Nu ne dorim sa ajungem dupa moarte in prima tabara .
   Apoi ,eu ma conduc dupa principiul : Toate averile de pe pamant ,nu pot compensa ,valoarea unui singur suflet .
   Tot ce aduna omul in viata ,este praf si cenusa pt el, atunci cand moare .
   Ce va face cu banii si cu averile adunate de-o viata ?
   Se spune : „Adunati-va comori in cer ,unde moliile nu le strica si nu va adunati comori pe pamant unde moliile le strica .”
   Dan,
   Si pt ca tot suntem crestini ortodocsi ,sa ne amintim de evanghelia (din duminica ce urmeaza ),a Infricosatei Judecati,in care-L vei auzi pe Mantuitorul ,punand niste intrebari celor judecati ,astfel :
   „Flamand am fost si nu mi-ai dat sa mananc ,
   Gol am fost si nu m-ai imbracat ,
   In temnita am fost si nu m-ai cercetat ,
   Insetat si nu mi-ai dat sa beau ,etc….
   Si cel judecat ,mirat (cand a fost Dumnezeu la el si i-a cerut toate acestea ?)intreaba pe Dumnezeu :
   Cand Doamne ?Si Dumnezeu raspunde :
   Intr-ucat nu ai miluit pe unul dintre cei mai mici ai mei ,pe mine nu m-ai miluit .
   Mergi duminica la biserica si vei intelege mai bine rostul bogatiilor in aceasta lume .
   In sf scriptura scrie asa :
   „Cel care are ,sa fie ca si cum n-ar avea „si :
   „Cel care are ,sa fie ca si cum ar avea de toate .
   Sau in alta evangelie se spune ca :
   „Mai curand va intra camila (cu accent pe a ,fiind vorba de o sfoara groasa folosita la corabii ,si nu de camila din savana )prin urechile acului ,decat bogatul in imparatia lui Dumnezeu .
   De ce o fi spus Mantuitorul cand Propovaduia ,aceste cuvinte ?Pt ca stia ca bogatia dezumanizeaza ,acapareaza sufletele ,omul devedind zgarcit si avid .
   Eu nu afirm ca toti bogatii sunt la fel (ex Gigi Becali si altii )dar sa nu promovam aceasta indiferenta fata de oamenii saraci ,ca ne pierdem sufletele si nu se merita .Sa nu uitam ca ,tot ce este pe pamant ,toate bogatiile si averile noastre ,sunt facute cu ajutorul lui Dumnezeu si apartin lui Dumnezeu (chiar daca sunt ale noastre ),noi doar numai le stapanim .
   Si pt ca peste putin timp va incepe sf si Marele Post al Invierii Domnului ,ca si crestini ce suntem ,cer iertare daca am insistat in comentarii mai putin agreate de tine .
   Doamne ajuta !

   Apreciază

 26. […] NOSTRADAMUS (1503 – 1566) – evreul profet mincinos […]

  Apreciază

 27. […] NOSTRADAMUS (1503 – 1566) – evreul profet mincinos […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: