SACCSIV – blog ortodox

ANTI – ACTA: Ambasadoarea Sloveniei cere scuze natiunii pentru ca a semnat ACTA. Polonia îngheata ratificarea acordului ACTA

Posted in ACTA, internet by saccsiv on februarie 6, 2012

   Iata ce aflam din articolul INCREDIBIL Ambasadoarea Sloveniei cere scuze naţiunii pentru că a semnat ACTA:
Ambasadoarea Sloveniei în Japonia, Helena Drnovsek Zorko, a cerut scuze în mod public naţiunii după ce a semnat ACTA, fără să analizeze textul legii anti-piraterie. Ea a cerut populaţiei să participe la o demonstraţie organizată mâine (4 februarie) împotriva ACTA.

Helena Drnovsek Zorko, ambasadoarea Sloveniei la Tokyo, a cerut scuze publice copiilor săi şi întregii naţiuni deoarece a semnat ACTA, tratatul anti-piraterie, fără să analizeze cu atenţie prevederile legii, potrivit Techdirt.com.
Mai mult, ea a cerut populaţiei să participe la o demonstraţie organizată mâine împotriva ACTA.
După ce a semnat legea, ambasadoarea a fost inundată de mesajele nemulţumite ale cetăţenilor, care au atras atenţia că tratatul încurajează cenzura pe Internet şi lasă loc pentru abuzuri grave la adresa utilizatorilor.
Helena Drnovsek Zorko a citit mai apoi cu atenţie tratatul şi a ajuns la concluzia că cetăţenii au dreptate.
Ea a decis prin urmare să scrie o scrisoare publică în care îşi cere scuze. „Am semnat ACTA în urma unui act de neglijenţă civică, pentru că nu am fost destul de atentă”, spune ambasadoarea.

PETIŢIE: România nu vrea ACTA! SEMNAŢI AICI!:

„În primul rând cer scuze copiilor. Apoi, încerc să răspund acelor cunoştinţe şi necunoscuţilor care şi-au exprimat surpriza şi groaza (…) Vreau să îmi cer scuze deoarece mi-am îndeplinit datoria oficială, dar nu şi pe cea civică”, mai spune Helena Drnovsek Zorko.

În vreme ce diplomatul sloven face un pas înapoi pe tema controversatului tratat, la Bucureşti, situaţia este mult mai relaxată. Zilele trecute, ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme a declarat că nu a găsit „puncte nevralgice” în tratat şi a adăugat că documentul a fost semnat de mai multe ţări, România fiind în compania selectă a Coreei de Nord.

Iata si ce putem citi in articolul Polonia îngheaţă ratificarea acordului ACTA

Primul ministru Donald Tusk a anunţat vineri că Polonia îngheaţă ratificarea acordului multilateral împotriva contrafacerilor ACTA, împotriva căruia au protestat mii de polonezi, care văd în document o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet, transmite AFP.

“Consider că argumentele pentru oprirea ratificării sunt justificate. (…) Semnarea acordului ACTA nu a făcut obiectul unor consultări suficiente cu toate părţile din acest proces”, a declarat Tusk în faţa presei, anunţând noi “consultări ample”.

“Procesul de ratificare va fi îngheţat atât timp cât nu vom fi înlăturat toate îndoielile. Aceasta va solicita, probabil, trecerea în revistă a legislaţiei poloneze. Nu putem exclude nici că, în final, acordul nu va fi aprobat”, a adăugat şeful guvernului.

ACTA este menit oficial să lupte împotriva contrafacerilor de medicamente, produse, dar şi împotriva descărcărilor ilegale de pe Internet.

Polonia, ca şi alte state europene, a semnat acest acord la 26 ianuarie, în pofida unor vii proteste pe Internet şi în stradă. Mai multe mii de polonezi, în majoritate tineri, au manifestat timp de câteva zile împotriva ACTA, în care văd o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet şi un pretext pentru a închide numeroase site-uri.

ACTA a fost negociat între Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Elveţia, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Maroc şi Mexic.

  Comentariu saccsiv:

Nu ne miram ca ministrul Valerian Vreme promoveaza ACTA:

VIDEO: Lansare GHISEUL.RO

Cititi va rog si:

ACTA: Romania semneaza documentul … INCEPE TIRANIA PE INTERNET

STOP ACTA

Despre ACTA, pe romaneste

„Noii” guvernanti romani oare ce parere vor avea?

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 6, 2012 at 3:02 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. emil said, on februarie 6, 2012 at 7:29 pm

  La nivel european se strang semnaturi la adresa http://avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread Vad ca semneaza multi si din Romania. Nu stiu care-i treaba cu asta, dar poate e o chestie mai reprezentativa asa http://avaaz.org/en/

  Apreciază

 3. Alexandru(Fulger) said, on februarie 6, 2012 at 9:43 pm

  Aceasta lege indeamna oameni furiosi spre mai multe manifestati iar apoi chiar la revolte.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: