SACCSIV – blog ortodox

CHEVRON (Rockefeller) vor incepe exploatarea GAZULUI DE SIST DIN ROMANIA, prin metoda fractionarii hidraulice. Ne iau gazul si ne ofera cutremure si poluare …

Posted in Chevron by saccsiv on ianuarie 27, 2012

Iata ce aflam din articolul Gazul de şist, a doua Roşia Montană:

Modul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este pe punctul de a declanşa un nou scandal. După Roşia Montană, al cărei aur este vizat de canadienii de la Gold Corporation, americanii de la Chevron vor să înceapă, luna viitoare, forările în solul românesc pentru exploatarea gazului din şistul argilos. Chevron a câştigat licitaţiile pentru astfel forări în România în judeţele Bihor, Vaslui şi Constanţa, după ce a depus, în iulie 2010, oferte câştigătoare pentru trei perimetre cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi.
Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în această zonă. Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.
„Operaţiunile noastre se concentrea¬ză în două zone: Bârlad şi Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua parte a anului viitor, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea“, a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe.
Ecologiştii şi cetăţenii obişnuiţi sunt însă îngrijoraţi de pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. Ei susţin că s-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, având consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Există deja precedente cum ar fi Franţa, care a interzis producţia de gaz de şist pe teritoriul său, sau chiar SUA, care sunt în curs de modernizare a procedurii. În statele americane New York şi Pennsylvania oamenii care locuiesc aproape de astfel exploatări s-au înregistrat dând foc la apa de robinet contaminată cu gaz metan.
De asemenea, politica energetică a Marii Britanii este zguduită după ce operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire a fost oprită, sub suspiciunea că ar declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă.
Chiar şi vecinii bulgari au obţinut, la începutul acestui an, după proteste de stradă, interzicerea unor astfel de exploatări, după ce în iulie guvernul bulgar a încheiat un acord, tot cu firma americană Chevron, pentru explorarea gazului de şist în regiuni extinse din nord-estul ţării. Parlamentul bulgar a adoptat, în urmă cu o săptămână, o decizie ce interzice complet exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică pentru o perioadă de timp nelimitată iar guvernul de la Sofia a retras companiei americane licenţa de explorare.
Mai mult chiar, în Bulgaria a fost programată pentru ieri o actiune de protest, în faţa Ambasadei României din Sofia, împotriva activităţii de exploatare a gazului de şist din România. „Sperăm ca ne vor auzi mai mulţi români şi că vom lupta împreună împotriva acestui pericol. Este o situaţie urgentă, fiindcă începerea extracţiei prin fracturare este planuită în februarie şi dacă va începe, nu va mai putea fi oprită! Problema este că românii nu sunt deloc informaţi cu privire la această situaţie gravă. Este nevoie de oameni care să ia atitudine şi în România! Dacă exploatarea gazelor din şisturi va fi permisă în România, munca noastră a fost în zadar“, a declarat Mariana Christova de la Universitatea Tehnică din Sofia.

Vezi aici un film despre exploatarea gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

Sa ne amintim:

John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), mega colosul Standard Oil stramosul:

Standard Oil of New Jersey (SONJ), redenumita Exxon acum parte a ExxonMobil, corporatie membra Council on Foreign Relations.

Standard Oil of New York, redenumita Mobil, acum parte a ExxonMobil.

Standard Oil of California, redenumita Chevron, corporatie membra Council on Foreign Relations

Standard Oil of Indiana, redenumita Amoco, acum parte a BP, corporatie membra Council on Foreign Relations

Standard Oil of Ohio sau Sohio, acum parte a BP.

Anglo-American Oil Co., acum Esso UK.

South Penn Oil Co., devenita Pennzoil acum parte Shell, corporatie membra Council on Foreign Relations

   Cititi va rog mai multe la:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Sa nu uitam nici ca:

Rosia Montana Gold Corporation – o afacere evreiasca …

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 27, 2012 at 4:53 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Sergiu said, on ianuarie 27, 2012 at 5:39 pm

    Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on ianuarie 27, 2012 at 6:36 pm

    Apreciază

  4. Cosmin S. said, on ianuarie 27, 2012 at 7:19 pm

    „fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.”

    Auziti ce zic astia, milioane de litri de apa…..
    De unde or sa ia astia atata apa sa pompeze in pamant?

    Va zic eu.
    Zona Barladului sta pe o mare de apa. Aceasta zona are multa apa in panza freatica bogata in sulf care ii da un gust dulceag sau (pentru unii de oua clocite) dar foarte buna si pura.
    Aceasta apa se gaseste din belsug, iar oamenii din aceasta zona beau aceasta apa extrasa de la mare adancime prin pompe manuale sau mai nou electrice.

    Este o apa curata si buna, este consumata de toti locuitorii zonei si este GRATIS si din belsug.
    Chiar ma gandeam ca dracovenie vor mai inventa astia pentru a spurca sursele de apa de mare adancime ca sa ne determine sa cumparam de la supermarket cu cardul.
    Nu numai la munte este apa buna de baut. Asa cum cei din Vatra Dornei beau apa de izvor gratis, asa si locuitorii din zona Barladului au aceasta apa pura si buna, gratis.

    Eu asta banuiesc ca se urmareste; îi doare pe ei in glezna de gaz….Eu asta cred ca vor sa faca…
    Vor, ori sa spurce apa ori sa o consume pe toata pentru obtinerea de?!! NIMIC…..cica gaz……

    Iata niste stiri din aceasta zona:

    http://www.monitoruldevaslui.ro/2009/05/inca-patru-sau-cinci-puturi-cu-apa-de-pucioasa-pentru-barladeni.html

    http://www.b-o.ro/Stire-video-MediaTV-Barlad-3880-SFINTIRE_CISMEA.html

    http://www.b-o.ro/Stire-video-MediaTV-Barlad-7667-O_NOUA_CISMEA.html

    Apreciază

  5. lorena said, on ianuarie 27, 2012 at 9:25 pm

    sAMBATA,28 ianuarie-MITING-OPRITI GAZUL DE LA ROSIA MONTANA
    A fost mutata locatia mitingului in PIATA CONSTITUTIEI(in fata Casei Poporului).
    Va rog anuntati pe cine mai doreste sa vina. Nu Piata Revolutiei, ci
    Piata Constitutiei)

    Sambata, 28 ianuarie, la ora 11, puteti veni in Piata Constitutiei, langa Ministerul Mediului si aduceti cu voi cat mai multi apropiati.

    Nu este o manifestatie impotriva „sistemului” sau a lui Basescu, ci este adresata Ministru Mediului, Laszlo Borbely, care a anuntat la sfarsitul anului trecut ca institutia pe care o conduce va lua in curand o decizie privind emiterea avizului de mediu pentru proiectul minier de la Rosia Montana.

    Apreciază

  6. lorena said, on ianuarie 27, 2012 at 9:26 pm

    Imi cer scuze-Mitingul se numeste OPRITI JAFUL DE LA ROSIA MONTANA!

    Apreciază

  7. qwert said, on ianuarie 28, 2012 at 7:41 am

    Era de asteptat sa fim vanduti de cele mai corupte lichele,dar eu sper ca cei care au dat aviz exploatatiilor de aur respectiv sist sa fie pedepsiti vesnic de Dumnezeu,sa se zvarcoleasca in iad de chinurile pe care vor trebui sa le indure si toti care si-au vandut si isi vand in continare tara unor interese straine.

    Apreciază

  8. STOP RFID 666 said, on ianuarie 28, 2012 at 11:40 am

    Apreciază

  9. lorena said, on ianuarie 28, 2012 at 12:46 pm

    Un scenariu cu frisoane: Războiul din Iran şi protestele de stradă din România
    http://www.ftr.ro/index.php?stiri_id=52917

    Apreciază

  10. daniel said, on ianuarie 28, 2012 at 4:07 pm

    Mda… Din pacate, vad ca si in privinta aurului de la Rosia Montana lucrurile sunt incerte. Azi a fost un miting acolo, in Muntii Apuseni cu oamenii de prin partea locului care manifesta pentru proiectul strain. Saracii… se lasa manipulati de straini si de saracie. Asa si cu gazele… Dar pana cand ne vom lasa calcati in picioare de acesti tradatori de tara care vand tot ce se poate???

    Apreciază

  11. Fratele Ioan said, on ianuarie 29, 2012 at 4:31 pm

    Daca in Bucuresti s-a facut miting impotriva deschiderii exploatarii, explicand ca acestea se vor face numai cu respectarea mediului si avand peste 50% drepturi Romania[eu asa inteleg], as vrea sa stiu cine sunt in spatele acelor manifestanti.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 29, 2012 at 6:03 pm

      Fratele Ioan

      Ce intelegi tu?

      Apreciază

      • oana said, on ianuarie 31, 2012 at 6:23 pm

        cine esti tu si cine iti da dreptul sa crezi ca poti intelege ceea ce putini inteleg?
        pleaca pe blogul tau plin de superstitii religioase si nu te mai bagaunde nu-ti fierbe oala si unde n-ai fost invitat.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 31, 2012 at 6:45 pm

        oana

        Tu cu cine te certi?

        Apreciază

  12. claudia said, on martie 6, 2012 at 8:30 am

    Numai in romania sunt acceptate toate lucrari,experimente ce se fac pe tara si pe locuitori acestei tari.suntem cobaii lumi si toate se accepta fara a fi gandite sa-u analizate,doar spagile de mii sa-u zeci de mii de € conteaza.

    Apreciază

  13. […] Chevron nu este iubitoare, ci terminatoare. Este Rockefeller: […]

    Apreciază

  14. […] Chevron nu este iubitoare, ci terminatoare. Este Rockefeller: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.