SACCSIV – blog ortodox

Stiinta in slujba DISTRUGERII FAMILIEI, unul din principalele puncte ale doctrinei NOII ORDINI MONDIALE

Posted in FAMILIA by saccsiv on ianuarie 22, 2012

Iata ce aflam din articolul Căsătoria nu te face mai fericit, spune un studiu. Dragostea, da:

Dacă există o persoană în viaţa ta, nu te îngrijora prea mult dacă nu aveţi niciun plan de căsătorie, pentru că mariajul nu te face mai fericit, spune un studiu citat de Science Daily.
Studiul a urmărit 2737 de bărbaţi şi femei singure din SUA pentru şase ani, urmărind felul în care 896 dintre ei fie s-au căsătorit, fie s-au mutat cu o o persoană, iar rezultatele au arătat faptul că atât cuplurile căsătorite, cât şi cuplurile care doar trăiau împreună erau mult mai fericite şi mult mai puţin deprimate decât persoanele care era singure, fără ca vreo diferenţă să existe între nivelul fericirii celor care doar trăiau împreună în comparaţie cu cel al cuplurilor căsătorite.
„În timp ce cuplurile căsătorite se bucură de o sănătate mai bună care este direct legată de faptul că împart aceeaşi asigurare de sănătate, cuplurile în care cei doi parteneri doar trăiesc împreună fără a fi căsătoriţi au avut mai multe de câştigat în ceea ce priveşte stima de sine”, susţine cercetătorul care a condus studiul, medicul Kelly Musik, profesor la Universitatea Cornell.

Atât căsătoria, cât şi doar locuitul împreună cu persoana iubită au ca rezultat, spun concluziile studiului, mai puţine contacte cu prietenii şi familia în comparaţie cu persoanele care sunt singure şi contactele sociale ale acestora, iar aceste efecte par să persiste în timp.

   Iata si ce mai aflam din articolul Adulterul întreţine căsnicia. Un sociolog american afirmă că bărbaţii infideli sunt soţi mai buni şi mai echilibraţi:

Argumentele lui Eric Anderson, deşi par insolite şi le-ar putea ofensa profund pe doamne, explică esenţa infidelităţii „cronice” masculine, dez­vă­luind instinctele de vânător înnăscut ale oricărui bărbat în relaţia cu sexul opus, indiferent dacă el şi le manifes­tă sau şi le reprimă în realitate. Soci­o­logul american îndrăzneşte să îi şi condamne pe monogami, afirmând în lucrarea sa, intitulată „Bărbaţii, mo­nogamia şi adevărul despre adulter”, că monogamia este sistemul în care un bărbat nu se poate simţi îm­plinit. După Anderson, monogamia este „o stare de detenţie socială şi sexuală, susceptibilă de a-i provoca unui bărbat frustrări, furie şi chiar răzbunare pe partenera lui oficială”.

Teoria lui Anderson nu îndeamnă însă la infidelitatea ca regulă în căsnicie sau la formele vulgare, de înşelare a partenerului de viaţă, ci la simţul mă­surii şi discreţie în comportamen­tele libertine, astfel încât acestea să nu afecteze adevăratele sentimente şi le­gături într-un cuplu. El nu conside­ră adulterul ca fiind un semn al lipsei de sentimente faţă de soţie ci, din con­tră, ca fiind un „remediu conjugal” aproape indispensabil rezistenţei în timp a unui cuplu. Îl condamnă mai degrabă pe bărbatul  care di­vor­ţează pentru o altă femeie, lăsând în urmă o soţie pe care cândva a iubit-o şi copiii pe care şi-a dorit să îi facă numai cu ea. Dar Anderson nu aduce nimic nou prin teoria sa. Unii dintre filosofi, ca anticul Epicur sau evreul olandez de origine sefardă, Spinoza, au făcut înaintea lui disertaţii despre modul de viaţă libertin.

Pentru studiul său, Anderson a ales 120 de bărbaţi, de diferite vârste. 78% dintre ei au recunoscut că îşi înşeală partenera de viaţă şi nici nu s-au gândit vreodată să o părăsească. „Bărbaţii înşeală doar pentru că au nevoie de relaţii sexuală şi cu alte femei”, afirmă Anderson. El asociază infidelitatea masculină cu lăcomia: „Promiţi că nu mai pui gura pe ciocolată, dar ţi-e poftă din când în când. Mănânci, îţi place, apoi te simţi vinovat şi promiţi să nu mai faci altădată. La fel se întâmplă şi cu infidelitatea. Anderson mai spune că infidelitatea a fost foarte mult încurajată de schimbările apărute în societatea umană legată de căsătorie şi viaţa de familie. Astfel, relaţiile sexuale înaintea căsătoriei, precum şi avântul pornografiei au schimbat foarte mult concepţia masculină despre monogamie.

Sociologul american ţine să arate care este diferenţa dintre sex şi sentimentele de dragoste faţă de parte­ner. Astfel, potrivit teoriei lui, toate cuplurile sunt încercate la un mo­ment dat de o perioadă în care expe­rimentează o scădere a libidoului. De obicei, această perioadă apare frecvent după doi sau trei ani de căsnicie. Dar în ciuda faptului că multe dintre teoriile recente despre viaţa în doi susţin că sexul este baza relaţiei de cuplu, acest lucru este doar în parte adevărat. Şi asta pentru că, aşa cum afirmă Anderson, sexul şi viaţa afectivă nu merg musai împreună într-o relaţie pe termen lung. De aceea, ar trebui mai degrabă să fie privite în mod separat. „Acest lucru înseamnă că rămânem până la urmă cu partenerul pentru ceea ce ne leagă din punct de vedere socio-afectiv, şi nu pentru legătura sexuală. Iar dacă un cuplu formează şi o familie cu copii, atunci cu atât mai mult legătura afectivă este cea care contează cu adevărat, şi nu cea sexuală”, încheie Anderson, care recomandă prudenţă faţă de sex şi mai multă afecţiune.

Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim ce spunea Bertrand Russell in 1953:

Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.

Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.

   Cititi va rog si:

ARTICOLUL ZILEI (15.12.2010): ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 22, 2012 at 7:06 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. lorena said, on ianuarie 22, 2012 at 8:38 pm

  Masonul de York si rit scotian Adrian-Thiess este strategul partidului lui Dan Diaconescu:
  http://cioaraandrei.blogspot.com/2011/01/adrian-thiess-este-consilierul-lui-dan.html

  Apreciază

 3. agerstress said, on ianuarie 23, 2012 at 10:10 am

  Apropos de „comentariu saccsiv” de la final,
  cred ca cel mai important „vaccin”, evident, dupa cele duhovnicesti, este cunoasterea „psihologiei maselor” si a „tehnicilor de manipulare” si a tehnicilor de „programare neuro lingvistica” (NPL). Astea trei sunt exploatate la greu de catre „clasa conducatoare” (sau casta conducatoare ca s-au grupat intr-o casta) impotriva cetatenilor. Astea le da o putere mai mare decat toate armele psihotronice de pe pamant si decat toate armele in general. Practic, asta este „asul” din maneca lor, a asupritorilor, astea-s parghiile principale prin care controleaza demo(n)cratia.

  Apreciază

 4. […] Stiinta in slujba DISTRUGERII FAMILIEI, unul din principalele puncte ale doctrinei NOII ORDINI MOND… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: