SACCSIV – blog ortodox

MANTUITORUL este reprezentat facand SEMNUL SATANIC in pictura murala de la Catedrala Mantuirii Neamului? Ideea a fost a PS Sofronie, cel apropiat de monofiziti si care a sfintit Agheasma Mare impreuna cu catolicii …

Posted in CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI by saccsiv on ianuarie 16, 2012

Iata o fotografie preluata de la http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/01/16/fereasca-dumnezeu-si-maica-domnului-ce-batjocura-draceasca-icoana-de-la-catedrala-mantuirii-neamului-mantuitorul-pictat-cand-face-semnul-coarnelor-la-fel-si-sfantul-apostol-andrei-fratilor/:

Din articolul http://www.ug.webgarden.ro/menu/pictura-murala/catedrala-mantuirii-neamului aflam ca:

Toata aceasta compozitie a fost gandita de PS Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, realizarea ei fiind facuta in anticamera Paraclisului Episcopiei Oradiei.

Iar PS Sofronie este cel care:

PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apropierii dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile necalcedoniene” … Sa ne amintim ca tot el a sfintit AGHEASMA MARE impreuna cu un EPISCOP GRECO-CATOLIC

Iata si cum este reprezentata mana Domnului nostru Iisus Hristos in icoane:

Foto: http://www.moldovacrestina.info/2011/01/iisus-hristos/

Nu vom gasi icoane vechi in care degetul mare sa fie unit cu degetul inelar dar si cu cel mijlociu. Care o fi fost ideea lui PS Sofronie? De ce a ales o varianta in care pare ca face semnul satanic?

Cititi va rog si:

VIDEO: Cum va arata CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI in interior si exterior

130 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Marius Ianuş said, on februarie 17, 2012 at 9:56 am

    Semnul binecuvântării în ortodoxie e de multă vreme în rătăcire, închipuind arătări dubioase. Nu e de mirare că s- ajuns la semnul satanist. Adevăratul semn al binecuvântării e altul: http://yanush.wordpress.com/2012/02/17/doamne-fereste/

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 17, 2012 at 10:11 am

      Marius Ianuş

      La articolul:

      http://yanush.wordpress.com/2011/11/23/cum-facea-domnul-semnul-binecuvantarii/

      scriai:

      Mie mi se pare că semnul catolic e mult mai firesc decât cel ortodox, care arată a invenție grecească. Cred că grecii, care sunt mai suciți din fire, au răstălmăcit ceva ce, văzând de la distanță, nu au înțeles bine. Așa trebuie că a apărut semnul cu totul nefiresc din icoanele ortodoxe. Să mă ierte Dumnezeu dacă greșesc.

      Apreciază

      • roxie said, on februarie 19, 2012 at 7:43 pm

        Saccsiv, nu stiu daca ai reusit sa citesti comentariile dar nu ar fi bine sa fie schimbat titlul articolului? Duce in eroare si suna blasfemiator … unii ortodocsi poate nici nu ar intra sa citeasca iar pt. cei care nu sunt ar fi inca un motiv sa proclame ca de fapt toata treaba cu religia e manipulare. Eventual ‘Semnul satanic in pictura murala de la catedrala Manturii Neamului ‘ sau cum a zis Alexandra mai sus ‘Mantuintorul este reprezentat facand semnul satanic …’.

        Apreciază

    • roxie said, on februarie 19, 2012 at 7:34 pm

      Nici n-am stiut ca si catolicii au un semn al binecuvantarii, dar mai ales ca este unul diferit de cel ortodox. Faci confuzii grave in ceea ce priveste semnul binecuvantarii ortodox original : care este cel din imaginea din stanga – http://apologeticum.files.wordpress.com/2010/07/insemna-satanist_blagoslovenie-1.jpg si te rog sa te uiti cu MARE ATENTIE la el; observa ca degetul mic este in aer! Iar daca tu ai vazut semnul acesta de pe Catedrala Mantuirii Neamului ar fi bine sa cauti in mai multe surse semnul binecuvantarii nu tocmai asta despre care si ortodocsii spun ca nu e cel corect.

      In ceea ce priveste semnul catolic mi se pare o forma intermediara spre semnul victoriei.

      De la semnul asta : http://yanush.files.wordpress.com/2012/01/binecuvantare2.gif trecerea e lina la : http://metropotam.ro/mediaserver/A/E/churchill-v-sign.jpg adica insemnul satanist pt. pentagrama (V e 5 roman).

      Si am vazut ca il citezi pe marian bataiosu .. sper ca nu este o sursa constanta de documentare.

      Apreciază

  2. Marius Ianuş said, on februarie 17, 2012 at 10:19 am

    Da. Mă refer exclusiv la acest semn. Nu promovez catolicismul, ci sunt ortodox. Din imaginea de la acest link înțelegeți clar despre ce e vorba: http://yanush.wordpress.com/2012/01/26/cum-facea-domnul-semnul-binecuvantarii-din-nou

    Apreciază

  3. Marius Ianuş said, on februarie 17, 2012 at 11:46 am

    3. Și, ca să nu plutească niciun dubiu în privința „ecumenismului” meu, spun răspicat: cred că ar trebui să ne unim cu catolicii. Ei să preia ritualul nostru, să își închidă altarele, să facă Maslul de obște și să țină slujbele după tipicul ortodox, iar noi să luăm de la ei Rozariul și poate și regulile în privința celor care pot fi preoți. Cred că catolicii au multe de învățat de la noi și mai cred că nu sunt atât de îndepărtați de noi încât unirea să nu mai fie posibilă. Sigur că s-ar ivi probleme în privința căpeteniei bisericii, iar ei, cum sunt mai mulți, vor vrea șefia. Dar, dacă se întorc către ortodoxie, ar putea fi lăsați ei să conducă, la început, până ce această posibilă unire ar omogeniza structurile ierarhice, așa încât căpetenia bisericii să poate fi aleasă de oriunde (o generație?). Cercetați prin rugăciune ce spun eu. Nu sunt viclenii masone, Doamne ferește! Și vă reamintesc de unde a pornit discuția: http://yanush.wordpress.com/2012/02/17/doamne-fereste/

    Apreciază

    • roxie said, on februarie 19, 2012 at 8:09 pm

      De ce sa luam rozariul de la ei ? Si noi avem si avem si metanierele care au o poveste deosebita : http://cammely.wordpress.com/2009/11/29/folosirea-siragului-de-metanii-metanierului/

      „ar putea fi lăsați ei să conducă, la început, până ce această posibilă unire ar omogeniza structurile ierarhice, așa încât căpetenia bisericii să poate fi aleasă de oriunde (o generație?)” … adica un talmes-balmes.

      Ce reguli sa luam noi de la ei in privinta celor care pot sa fie preoti …stiti motivele schismei din 1054?

      Apreciază

    • Doamne ajuta said, on februarie 19, 2012 at 10:17 pm

      Nu suntem mai înţelepţi decât Solomon, nici mai blânzi decât profetul David, nici mai râvnitori decât Apostolul Petru!

      „Dar, dacă se întorc către ortodoxie, ar putea fi lăsați ei să conducă, la început,”

      Frateeeeee, cand te intorci din ratacire iti zic eu ca nu vrei sa conduci. Vrei sa te faci mic si sa te rogi non-stop ca sa iti ierte Dumnezeu ratacirea.

      Venirea la Sf Ortodoxie se face in Duh, in inima. Crede-ma ca nu iti arde sa conduci pe nimeni. Vorbesti de ierarhii, structuri, capetenii.

      Ma faci sa rad. Asa vezi tu convertirea??! In cohorte intregi ??

      Ca si fiul ratacit care si-a venit in fire: voia sa fie argat al Tatalui sau, nu s-a dus cu gandul sa conduca slugile din casa din care plecase.

      Recomand lectura mai deasa si mai intensa din Sfintii Parinti. (Iertata sa-mi fie intransigenta)

      Doamne ajuta.

      Apreciază

      • Petra said, on februarie 2, 2016 at 11:47 am

        Bravo Roxi, fetita draga, acesta e pe dinafara complet cu unirea lui cu catolicii……NU EXISTA UNIRE SA FIE CLAR DECAT INTOARCEREA LOR DIN EREZIE LA DREAPTA CREDINTA (ORTODOXIE). ……NICI MAXCAR UNII DIN PREOTI CA SA NU ZIC CA MAJORITATEA NU ISI DAU SEAMA DE RESPONSABILITATEA PE CARE O AU DE A POVATUI SPRE GASIREA DRUMULUI CE DUCE LA MANTUIRE A OAMENILOR

        Apreciază

    • Petra said, on februarie 2, 2016 at 11:41 am

      Inseamna ca nu cunosti diferentele dintre invatatura Dreptei Credinte si erezia catolicismului…….esti departe baiete……..ai ghiveci in cap……….sa te lumineze Maica Domnului si Bunul Dumnezeu, ca daca nu ai sa il accepti pe antihrist cu bratele deschise si direct la smoala vei petrece…..

      Apreciază

  4. 15 păcăleli media de succes | DISCERNE said, on ianuarie 20, 2014 at 10:36 am

    […] Patriarhul Daniel pare să gestioneze, ca de obicei, excelent banii pentru un mare lăcaş de cult… adresat ortodoxiei (?). PSD-ul a pus umărul la finanţele pentru zidirea acestui măreţ proiect arhitectural.  Se pare că în catedrală se va cinsti un cult opus… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.