SACCSIV – blog ortodox

13 ianuarie: Mucenicii legionari ION MOTA si VASILE MARIN, ucisi in Spania acum 75 de ani

Posted in IONEL MOTA, Spania, VASILE MARIN by saccsiv on ianuarie 13, 2012

La 22 de ani de la caderea comunismului, istoria adevarata a neamului nostru ne este in continuare ascunsa. Mass-media instrainata otraveste zilnic tineretul roman promovand mediocritatea si non-valorile, in timp ce adevaratele modele de viata, eroii martiri ai acestui neam, sunt date uitarii.

Ionel Mota si Vasile Marin au fost doi Legionari romani care in 193 7 au uimit intreaga Europa prin vitejie, credinta si jertfa suprema. Aceasta este povestea lor:

In 1936, conflictul ireductibil dintre stanga bolsevica si dreapta nationalista, mocnind in intreaga Europa, erupe cu putere in Spania, unde comunistii si anarhistii, incurajati de victoria obtinuta de Frente Popular in februarie acelasi an, declanseaza un val de greve, dezordini si violente. impotriva acestor incercari de subminare a statului, generalul Francisco Franco organizeaza lovitura de stat militara la care se vor ralia toate fortele nationaliste. Urmeaza un razboi civil devastator care va dura aproape trei ani.

In Romania, politica pro-sovietica a lui Titulescu este din ce in ce mai contestata de majoritatea populatiei. Ca urmare, la 29 august 1936, acesta e constrans sa demisioneze din functia de ministru de Externe. Repulsia romanilor fata de comunism si neincrederea fata de Rusia sovietica determina opinia publica sa priveasca cu interes evenimentele ce se derulau in Spania, majoritatea situandu-se de partea fortelor nationaliste conduse de generalul Franco.

Razboiul din Spania are un ecou deosebit in inima lui Ionel Mota, unul dintre intemeietorii Miscarii Legionare si numarul doi in ierarhia Miscarii. Ca fiu de preot si credincios crestin, nu putea sa nu se cutremure la aflarea atrocitatilor pe care comunistii le savarseau impotriva Bisericii Catolice in Spania: preoti ucisi si rastigniti in batjocura, calugarite violate, altare si icoane profanate, manastiri arse din temelii? Prin viziunea sa profund mistica asupra lumii, Mota intrezareste in lupta dintre nationalism si comunism infruntarea eterna dintre Bine si Rau, dintre Biserica lui Hristos si armatele rosii ale satanei.

Pentru el, plecarea pe front devine mai mult decat o datorie, o dureroasa necesitate: “Se tragea cu mitraliera in obrazul lui Hristos. Se clatina asezarea crestina a lumii. Puteam noi sa stam nepasatori?” isi motiveaza el gestul intr-o scrisoare adresata parintilor. Ionel Mota cere si primeste incuviintarea conducatorului Miscarii Legionare, Corneliu Codreanu, de a pleca sa lupte in Spania.

[…]

Multi legionari ar fi dat orice ca sa-i insoteasca in aceasta Cruciada. Insa lipsa fondurilor si previzibila impotrivire a guvernului fata de o expeditie de amploare au facut ca Legiunea sa trimita pe front o echipa alcatuita din numai sapte oameni. Sapte, insa, dintre cei mai de seama, toti comandanti legionari: Ionel Mota, Gheorghe Clime, Nicolae Totu, Vasile Marin, preotul Ion Dumitrescu Borsa, Banica Dobre si printul Alexandru Cantacuzino. In fruntea lor, generalul Gh. Cantacuzino, erou al primului razboi mondial.

[…]

Ionel Mota ne striga: “- Daca suntem inconjurati, nu cade nimeni prizonier. Murim toti impreuna.” Sunt ultimele cuvinte care ni le-a spus.

Peste cateva clipe numai, explozia unui obuz, direct in transeea in care Mota si Marin preluasera controlul asupra mitralierei abandonate de servanti, si doboara la pamant curmandu-le instantaneu vietile. Asa cum tot Alecu Cantacuzino isi aminteste, ca un ultim si suprem simbol, de sub haina sfasiata a lui Mota se vad culorile drapelului romanesc, pe care il incinsese peste camasa, sperand sa poata defila cu el pe strazile Madridului eliberat.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog articolul integral pe blogul fratelui Apologeticum:

ION MOTA si VASILE MARIN – Primii martiri ai Miscarii Legionare! 75 de ani de la jertfa lor muceniceasca

   Cititi va rog si:

„LIGA NATIUNILOR – IDEALUL, VICIILE SI PRIMEJDIA EI”. Conferinta tinuta de IONEL MOTA in 1929

MONUMENTUL MOTA SI MARIN,MAJADAHONDA,SPANIA:

Iata ce aflam din articolul Interviu cu Părintele Justin Pârvu: Cunoaşterea martirilor şi adevărului istoric va trezi în noi şi cunoaşterea de sine:

Tocmai, părinte, ce facem în cazul în care eşti obligat să lupţi împotriva unui stat ortodox, la comanda păgânilor, cum s-a întâmplat în Kosovo, când românii au trebuit să bombardeze inclusiv biserici?

Aceasta este politica străină. Este foarte greu să fii soldat astăzi. Ce să facă un purice în faţa unui elefant? Trebuie să te supui ordinelor stăpânirii de care aparţii. Dar mare va fi cel care va refuza, în numele lui Hristos. Bineînţeles că este o lepădare de Hristos să bombardezi biserici şi icoana lui Hristos. Însă acest păcat îl vor plăti toţi cei care ordonă aceste fărădelegi. Dar dacă vei avea curajul să te opui, mucenic vei fi. Aşa cum au făcut şi Moţa şi Marin, care văzând că se trage cu mitraliera în obrazul lui Hristos, s-au dus şi au luptat în Spania, unde s-au jertfit şi sacrificat viaţa. Ei se duceau să apere icoana lui Hristos cu arma în mână, noi ne ducem să bombardăm icoana lui Hristos cu arma în mână. Aceasta este diferența dintre aceste generaţii…

Comentariu saccsiv:

   Iata asadar ca si parintele Iustin Parvu ii considera mucenici. Si pe buna dreptate, caci au luptat impotriva indracitelor trupe ale stangii anti crestine.

Ura republicanilor impotriva crestinismului era la fel de mare ca a revolutionarilor francezi sau a celor bolsevici din Rusia. Era ura maselor indobitocite de doctrina masonilor.

Pana aici lucrurile sunt clare. Cum ii putem privi insa pe spaniolii (sau pe francezii) ucisi de aceste teribile forte ale intunericului? In Rusia e limpede ca preotii ucisi de bolsevici sunt mucenici:

Sfantul Ioan Kochurov, primul din seria de mucenici ucisi de bolsevici

Despre cei 11 000 de MUCENICI preoti si calugari UCISI DE BOLSEVICI la manastirea ORANKI …

Ce putem insa spune despre preotii catolici ucisi in Franta si Spania? Caci catolicii sunt eretici …

Cititi va rog si:

Tema grea: ERETICII POT FI MUCENICI? Rugam pe fratii de la DOXOLOGIA sa scoata articolul „Episcop martir crestin care a convertit 360 000 de islamici isi pierde vederea intr-un atac cu acid”.

Reclame

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 13, 2012 at 2:41 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. I.S.D. said, on ianuarie 13, 2012 at 3:19 pm

  Franţa: Legalizarea căsătoriilor gay, temă de campanie pentru prezidenţiale
  http://www.adevarul.ro/international/europa/Franta-_Legalizarea_casatoriilor_gay-tema_de_campanie_pentru_prezidentiale_0_626937667.html

  Apreciază

 3. I.S.D. said, on ianuarie 13, 2012 at 3:26 pm

  Big-Brother în şcoli şi licee. Printr-o aplicaţie informatică va fi urmărită prezenţa la cursuri
  http://www.jurnalul.ro/observator/big-brother-in-scoli-si-licee-printr-o-aplicatie-informatica-va-fi-urmarita-prezenta-la-cursuri-601283.htm

  Apreciază

 4. cezar said, on ianuarie 13, 2012 at 3:36 pm

  „Ca fiu de preot si credincios crestin, nu putea sa nu se cutremure la aflarea atrocitatilor pe care comunistii le savarseau impotriva Bisericii Catolice in Spania”..BISERICA CATOLICA ?…pai nu spuneai ca Biserca e una si catolicii sunt eretici ?..cum pot asadar ereticii sa aiba Biserica ?…Mota si Marin erau ortodocsi ?…sunt ei eroi daca au luptat pe un front eretic ?

  Apreciază

 5. Nicu said, on ianuarie 13, 2012 at 4:46 pm

  Cezar, te rog frumos, abtine-te!

  Apreciază

 6. Nicu said, on ianuarie 13, 2012 at 5:04 pm

  Nu

  Apreciază

 7. nea Anderthal said, on ianuarie 13, 2012 at 7:41 pm

  …se pare ca monumentul a fost vandalizat de catre drogati si boschetari.Aceste scursuri ale societatii(carera e pacat sa le dai bani cind cersesc!) nu mai se asa sunt buni.Lasa ca leprele astea sunt sustinute tot de globalisti.La Bucuresti le duceau la aurolaci mancare calda in gurile de canal unde statteau doar asa ca sa fie sigur ca nu se integreaza in societate!Multi vad,putini pricep !
  ps;se vede scris si „Jamal” o fi un bezmetic harab care se inchina la pedofilu’ ala pe care ei il numesc „Bro-fet”..etc

  Apreciază

 8. emilian said, on ianuarie 13, 2012 at 8:17 pm

  Doi romani absoluti ai neamului. Omul doar nu a fost nascut pentru a trai numai decat un numar nu stiu cat de ani, – ci pentru a se apropia de Dumnezeu prin faptele vietii sale! Ionel Mota. Romanii isi vor pomenii martirii si eroii din neam in neam.

  Apreciază

 9. Ovidiu Marian said, on ianuarie 13, 2012 at 9:42 pm

  VESNICA LOR POMENIRE !
  DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE SI SA-I POMENEASCA INTRU IMPARATIA SA PE ACESTI MUCENICI INTRU HRISTOS!
  JERTFA LOR ESTE UN EXEMPLU PENTRU NOI SI SUNT SIGUR CA SI PENTRU JERTFA LOR BUNUL DUMNEZEU NE MAI TINE INCA !
  EI SUNT SI VOR FI PREZENTI IN INIMILE NOASTRE,INTOTDEAUNA !!!
  DUMNEZEU SA-I IERTE!
  MOTA SI MARIN ,PREZENT!

  Cat despre johny,Iarta-l Doamne ca nu stie ce face .Sa-l indrepte Bunul Dumnezeu !

  Ovidiu.

  Apreciază

 10. Petru said, on ianuarie 14, 2012 at 12:21 pm

  Bietul „Johnny”, cit curaj are! Si ce limbaj elevat! Mare iubitor de tigani, pt ca evident, si tiganii sunt oameni, in special atunci cind incearca sa se manifeste asa cum au invatat de la fratii lor intru credinta ne-Ortodoxa, evreii… Sa omoare, asta vrea saracul, dar n-are curaj, pt ca Arhanghelul il va tintui pe locul unde a „gindit” aceasta…

  Apreciază

 11. Vasilica said, on ianuarie 14, 2012 at 7:15 pm

  GLORIE LOR!!!

  Apreciază

 12. kosk said, on ianuarie 15, 2012 at 10:47 am

  yay ce comm..e seceta da Doamne ploae sa creasca. sa creasca etnourile cum trebe ca intra jiony an sevraj

  Apreciază

 13. Cristian2 said, on ianuarie 15, 2012 at 9:32 pm

  Frati cazuti, luptând pentru Hristos
  In lutul spaniol, pe câmpul de onor,
  Voi sunteti vii in cer, de voi ne este dor,
  Si patria eterna va cinsteste duios !

  Raiul e verde, sus, si soarele de aur,
  Sufletul vostru liber vegheaza peste noi,
  Veniti din nou acasa, ca niste calde ploi
  Menite sa’nfloreasc’al vesniciei laur !

  Frati iubitori de Cruce si de Neam
  Pilda de vitejie si inima de sfinti,
  Ruga va inaltam, pe’altarele fierbinti,
  Coborâti peste tara, dumnezeesc balsam !

  Traiasca Legiunea si Capitanul !

  Traiasca România eterna !

  Apreciază

 14. […] 13 ianuarie: Mucenicii legionari ION MOTA si VASILE MARIN, ucisi in Spania acum 75 de ani […]

  Apreciază

 15. […] 13 ianuarie: Mucenicii legionari ION MOTA si VASILE MARIN, ucisi in Spania acum 75 de ani […]

  Apreciază

 16. […] 13 ianuarie: Mucenicii legionari ION MOTA si VASILE MARIN, ucisi in Spania acum 75 de ani […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: