SACCSIV – blog ortodox

Minune Dumnezeiasca la biserica Sfantul Pantelimon

Posted in minuni by saccsiv on ianuarie 12, 2012

   Iata ce aflam din articolul Minune Dumnezeiască la biserica Sfântul Pantelimon:


O minune s-a petrecut la Biserica Sfântul Pantelimon, după greaua încercare prin care a trecut în noaptea de luni, când lăcașul a fost mistuit de flăcări. A doua zi, enoriaşii au găsit intactă crucea de lemn de pe catapeteasmă, cruce pe care o credeau distrusă în incendiu.

Spre mirarea tuturor celor prezenţi, crucea care a fost antrenată în prăbuşire de cupola în flăcări, a fost scoasă de sub grinzile carbonizate şi este intactă, fără nici cea mai mică zgârietură, neatinsă de foc, de apa folosită la stingerea incendiului sau de la căderea de la cel puţin 8 metri, acolo unde era montată pe catapeteasmă.

Unul din enoriaşii care ajută la repararea bisericii a luat-o pentru a reface instalaţia electrică ce era montată pe marginea acesteia, iar de vineri, 13 ianuarie a.c. ea va din nou pe catapeteasma bisericii şi va lumina rugăciunile credincioşilor, aşa cum o face de peste 100 de ani.

 

Biserica „Sfântul Pantelimon” a fost cuprinsă de flăcări luni aseară, în jurul orei 20.00, iar turla s-a prăbușit. Pompierii s-au luptat mai multe ore cu focul și au reușit să stingă flăcările aproape de miezul nopții.

Flăcările au pus la pământ turla lăcașului de cult. Din cauza vântului puternic care a întețit flăcările, pompierii au avut nevoie de șapte autospeciale.

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 12, 2012 at 12:04 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gerica1010 said, on ianuarie 12, 2012 at 12:33 pm

    Faptul ca a luat foc lacasul nu cred ca e un semn bun.Cred ca e un mesaj pentru noi si nu este unul sa ne linisteasca.Un exemplu http://prosistemhaha.wordpress.com/2011/08/05/dumnezeu-nu-se-lasa-batjocorit/

    Apreciază

    • doktoru said, on ianuarie 15, 2012 at 11:08 am

      Azi a dat nevasta mea pa Trinitas si ce sa vezi niste copii inchegasera o mica sceneta de teatru cu Pilat,Iuda etc filmata inainte de incendiu si primul gand care mi a trecut prin minte a fost Sfantul Ioan Gura de Aur care luptase la vremea lui impotriva teatrelor,artistilor,hipodromurilor incercand sa i invete pe crestini sa se fereasca de lucrarile diavolului,dar crestinii nimic.tot cu paganismele pana si acum cu aproape 1700 de ani dupa Sfant tot ii mai atrage artele ! Si mi am zis bine ca au fost copii ca altfel nu ardea numai atat ci scrum era totul! Iisus a zis lasati copii sa vina la Mine dar nu cu scenete de 2lei de teatru …

      Apreciază

  3. stef said, on ianuarie 12, 2012 at 1:15 pm

    Care mai este situatia in Grecia – Am gasit niste relatari pe :
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2085163/Children-dumped-streets-Greek-parents-afford-them.html#ixzz1jCW7Muqc

    Copii abandonati cersesc pe starzi – in ultimele luni sunt sute de cazuri inregistrate de copii lasati in grija statului pentru ca nu mai pot fi hraniti de parinti ,nu se mai gasesc medicamente – pana si stocurile de aspirina sunt gata…

    Apreciază

    • stef said, on ianuarie 12, 2012 at 1:21 pm

      Ma gandesc ce urmaza la noi? Cand incepe plata datoriei la sacali? – Deja cu noua „jupuire auto” s-a trecut peste orice norma de bun simt…

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on ianuarie 12, 2012 at 2:54 pm

        stef

        http://stirileprotv.ro/campanii/vreau-si-eu-parintii-mei/stiai-ca-cei-40-000-de-copii-abandonati-din-romania-ar-putea-umple-un-stadion.html

        La noi sunt 40.000 de copii abandonati, PRO TV -ul spune sa-i ,,transformam” in copii adoptati. Dar solutia nu este adoptia ci integrarea lor in familia initiala, aceasta fiind de cele mai multe ori saraca. SISTEMUL doreste din ce in ce mai mult indepartarea copilului de familia initiala ca sa-i poata manipula si indoctrina in liniste. Pentru copiii institutionalizati si agentii de ,,ocrotire” a drepturilor copiilor se gasesc bani din belsug dar pentru o familie saraca daca se da 50 de lei sar toti in sus si spun ca sa se duca la munca si sa nu mai stea cu mana intinsa. Dar banii statului din a carui munca sunt?

        Apreciază

      • tataia said, on ianuarie 12, 2012 at 5:31 pm

        Da chiar ca voiam si eu sa aduc vorba despre noua forma absolut mirsava a noii taxe auto, dar m-am gindit ca nu e locul aici pe un blog care are drept tema principala de discutii credinta crestin ortodoxa. Pe mine unul ma afecteaza in mod direct acesta taxa. Peste noapte m-am trezit cu doua masini pe viata. NU ca as fi dorit sa le schimb prea curind dar acum cind stiu ca nu mai am acesta posibilitate deoarece a avut grija iubitul nostru stat de acest aspect parca nu imi convine.
        Exemplu: masina non euro din 1989 motor 2000 cmc benzina, taxa de inmatriculare peste 9000 de euro. Ori o astfel de masina cum am eu avea o valoare de piata de cel mult 2000 euro. Asta in cazul in care ar fi fost perfecta…ar fi aratat si functionat ca in ziua in care a iesit din fabrica. Punind la socoteala si uzura fizica produsa in cei peste 20 de ani de exploatare asemenea masini se vindeau de obicei pe la 1500 euro. Asiguratorii le evalueaza insa pina pe la 1000 de euro, in caz de dauna totala in accident, dauna care ar fi despagubita de RCA-ul vinovatului. In conditiile in care eu as pune acum masina la vinzare la 1500 euro (un pret rezonabil pentru o asemenea masina) cine mi-ar mai cumpara-o stiind ca trebuie sa dea la stat 9000 euro pentru a o transcrie legal pe numele lui?
        Deci sa le vindem nu se mai poate, sa luam altele este iarasi cam imposibil pentru noi astia saraci….mergem cu ele pina la groapa.Din nefericire s-ar putea sa nici nu mai fie prea mult pina atunci.
        Ce este insa imbucurator este faptul ca spre deosebire de alte stiri de pe net la acesta stire nu prea am gasit comentarii ale spalatilor pe creier. Marea majoritate sint perfect constienti ca acesta este o masura indreptata in mod direct impotriva bietului roman de rind, nu am gasit decit maxim doua comentarii care sustineau ca e o masura buna…ca lupta impotriva poluarii…ca este pentru binele „planetei”. In realitate insa faptul ca se numeste „taxa de poluare” este doar o simpla vrajeala de 2 lei pe care oricum nu o mai cred nici 2% din populatia tarii. Daca chiar era de poluare macar de banii aia plantau niste copaci..in schimb se defriseaza cu o frenezie demna de o cauza mai buna.

        Apreciază

  4. gerica64 said, on ianuarie 12, 2012 at 6:42 pm

    Statul e disperat sa adune bani sa plateasca salarii si pensii .Avem datori uriase de 80 milarde de euro.O sa puna taxe si pe aerul respirabil.Cu toate astea tot nu vor strange bani.Ori intra in incapacitate de plata ori da drumul la inflatie alta solutie nu cred ca va fi.

    Apreciază

    • taxaa said, on ianuarie 12, 2012 at 7:51 pm

      Mai scade vreo 50 de miliarde, nu stiu de unde ai scos suma asta.

      Apreciază

      • ionut said, on ianuarie 13, 2012 at 9:03 pm

        taxaa
        trist prietene, dar cred c-ar trebiu sa mai adaugi vreo 20 de miliarde la ceea ce a spus gerica64, plus ca am inteles ca Zeus al nostru mai vrea sa ia anu asta vreo 16 miliarde de la FMi asa ca sa iasa cu capul sus , ca sa nu zica lumea ca n-a facut „nimica”.

        Apreciază

  5. gerica64 said, on ianuarie 12, 2012 at 9:46 pm

    Taxaaa
    Scrie asa pe google:datoria reala a Romaniei si afli

    Apreciază

  6. Ady said, on februarie 5, 2012 at 10:01 am

    Cine are credinta in pronia lui Dzeu,macar un sfert dintr un sfert de sfert de boaba de mustar crede minunea,iar cei morti sufleteste(,,zombi”)o pun pe seama unei simple coincidente. Sunt sute sau chiar mii de minuni care se petrec zilnic in lume si prin care bunul Dzeu isi revarsa iubirea si indelung rabdarea sa catre noi cei care din pacate cei mai multi suntem prea orbi sa le observam fiind f preoc de lucruri mult prea marunte care fac ca viata noastra sa fie conjugata de verbul a avea si nu de verbul a fi…viu intru Hristos!( este f greu dar am speranta frate saccsiv ca rezistenta a inceput sa existe si mai stiu ca suntem consid nebuni)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.