SACCSIV – blog ortodox

„LIGA NATIUNILOR – IDEALUL, VICIILE SI PRIMEJDIA EI”. Conferinta tinuta de IONEL MOTA in 1929

Posted in IONEL MOTA, LIGA NATIUNILOR, MUGUR VASILIU by saccsiv on ianuarie 10, 2012

Introducere

Textul conferinţei, ce a fost ţinută cu 83 de ani în urmă, este şi astăzi un text-reper pentru înţelegerea situaţiei internaţionale şi interne în care vieţuim noi, cei de astăzi. Sigur că Liga Naţiunilor sau Societatea Naţiunilor şi-a schimbat între timp numele – în Organizaţia Naţiunilor Unite, ONU – şi, tot aşa de sigur că între timp conducătorii acestui organism supra-statal (aceiaşi de la înfiinţarea acestei societăţi şi până în prezent) au creat un cadru butaforic de legalitate şi au făcut paşi importanţi spre atingerea scopului lor. Ceea ce ne apare, însă, ca deosebit de important este faptul că textul lui Ionel Moţa şi-a păstrat actualitatea – scopul lor este acelaşi de la înfiinţare până acum, este scopul enunţat cu mare luciditate, în textul de faţă. Mai mult, cred că se poate spune, fără pericolul de a greşi, că această conferinţă este fundamentală pentru înţelegerea mecanismelor care generează mişcările internaţionale de astăzi, şi care explică şi clarifică asupra mobilului şi scopului pentru care a fost creată şi în care funcţionează Uniunea Europeană – în textele iudeofrancmasoneriei apare cu numele Statele Unite ale Europei, fiindcă aşa se vorbea şi se scria în actele interne ale societăţilor oculte, referitor la acest pseudoconstruct dizolvant pentru naţiile care intră în colaborare, sau mai bine spus, care intră sub sclavia acestei organizaţii politice iudeofrancmasonice supra-statale.

Analiza pe care o face unul dintre eroii de la Majadahonda – cel care împreună cu avocatul Vasile Marin şi-a dat viaţa pentru Hristos, pe front, în războiul civil din Spania –  este fără replică: ce este? şi ce pretinde a fi, fără să fie, Liga Naţiunilor?; de ce nu este ceea ce pretinde a fi? Care este scopul şi cine se află în spatele acestei organizaţii?, precum şi ce este de făcut acum? – este vorba atât despre acum-ul din 15 decembrie 1929, precum şi despre acel acum al momentului, în care citim noi rândurile de mai jos; acestea sunt întrebările la care răspunde conferenţiarul. Claritatea şi obiectivitatea cu care pledează doctorul în drept Ionel Moţa, nu mai dau loc la nici un fel de comentarii: este prezentată şi analizată din punct de vedere principial şi din punct de vedere de drept, Liga Naţiunilor, care s-a dovedit că este nimic altceva decât o stafie, o nouă păcăleală a unui sistem care iniţiază şi susţine lupta împotriva Bisericii lui Hristos şi care pregăteşte înfiinţarea statului mondial, deasupra căruia se va aşeza Antihrist.

Lucru care ni se pare, deasemenea, foarte important de observat este că paralizia sufletească şi intelectuală – despre care vorbeşte Ionel Moţa referindu-se la perioada contemporană lui – caracterizează întru totul şi perioada noastră, astăzi, după 83 de ani.

Dintr-o altă perspectivă, acest text surprinde prin spulberarea raportului temporal linear, cu care am fost obişnuiţi, între noi şi cei dinaintea noastră: pare că Ionel Moţa a ţinut această conferinţă ieri, pentru noi, pentru aceia dintre noi care nu pun mai presus de Hristos propriul lor confort sau „echilibrul”– cât va fi fiind el.

Pe 13 ianuarie se împlinesc 75 de ani de la plecarea la Hristos a celor doi eroi – Ionel Moţa şi Vasile Marin – de pe frontul din Spania, unde Mişcarea Legionară a înţeles să îşi trimită spre sacrificiu cei mai buni români – spălând astfel ruşinea şi pata de sânge pe care alţi „români” care luptau împotriva lui Hristos, le-au adus asupra noastră.

Dumnezeu să-i odihnească!

Mugur Vasiliu

   Cititi va rog textul conferintei pe site-ul AXA:

LIGA NAŢIUNILOR IDEALUL, VICIILE ŞI PRIMEJDIA EI

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 10, 2012 at 5:46 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Dorin said, on ianuarie 10, 2012 at 6:32 pm

    Cine poate traduce acest articol?
    http://mtv.rs/vesti/italijanski-monah-i-osnivac-benda-fratello-metallo-prekida-karijeru

    Apreciază

  3. emilian said, on ianuarie 10, 2012 at 6:45 pm

    Un geniu Ionel Mota, ca toti exponentii de frunte ai dreptei crestine din perioada interbelica si pe langa aceasta si un erou al neamului nostru. Ce romani am avut, noi cei de azi suntem niste pigmei. Ce e fascinant la generatia interbelica e tocmai aceasta matura intelegere a lucrurilor la o varsta frageda, respectiv 17, 18, 19, 20 de ani. La varste la care cei de azi isi pierd viata la mall sau jocuri pe calculator, ei devorau cartile. In romanul adolescentului miop e surprinsa dorinta acelei generatii de a sti totul. Vorba lui Tutea ca au intrat in biblioteca ca taurul in cireada. Ce vremuri extraordinare!

    Apreciază

    • emilian said, on ianuarie 10, 2012 at 9:01 pm

      Ionel Mota si Vasile Marin romani absoluti, ce vor fi pomeniti de-a pururi de romani.

      Apreciază

  4. marin said, on ianuarie 10, 2012 at 7:48 pm

    Aceasta stire e foarte grava, daca e adevarata.

    http://www.gandul.info/international/grecia-a-recunoscut-pedofilia-si-sado-masochismul-ca-dizabilitati-9138056

    Apreciază

    • emilian said, on ianuarie 10, 2012 at 8:12 pm

      Din pacate e adevarata, asa cred. Stiu ca in Marea Britanie se vorbeste de cativa ani sa se reduca varsta la care sa fie legal sa ai un raport sexual cu un minor, e vorba de 12 ani. Se urmareste o legalizare in acest mod a pedofiliei. Practic e aceeasi metoda folosita ca la homosexualitate. Initial aceasta era pacat si se pedepsea cu bataie, bai reci si daca nu te lasai atarnai in streang, ulterior in epoca asa zis civilizata a inceput sa se zica ca e boala si ca ar trebui tratati medical, dupa care in anii 70 s-a scos din tratatele de psihiatrie ca boala si a inceput propaganda cunoscuta ca ar fi o alternativa de viata. Cam la fel va fi si cu pedofilia. Intrebarea e de ce nu protesteaza nimeni si raspunsul ar fi ca marea majoritatea a ajns cu creierul in formol urmare a vizionarii programelor tv, au devenit imbecili.

      Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on ianuarie 11, 2012 at 10:49 am

      Sau pedofilia poate fi privită ca „orientare sexuală”. http://dantanasescu.ro/2011/07/24/parlamentarii-canadieni-recunosc-pedofilia-ca-orientare-sexuala.html

      Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on ianuarie 10, 2012 at 8:39 pm

    http://infoportal.rtv.net/articol~din-monden~info-2911317~snoop-dogg-arestat-pentru-posesie-de-marijuana.html

    CAM ASA NE VA PREZENTA ANTIHRISTUL LUMEA – IN IMAGINE SE AFLA SI SNOOP DOGG – SERPII COLCAIE, PENTAGRAMELE SUNT PESTE TOT SI TOATA LUMEA E FERICITA

    Apreciază

  6. Romeo2110 said, on ianuarie 11, 2012 at 8:37 am

    Am o neclaritate: cat de mult te poti implica in a ajuta un eretic.
    Batalia cu masoneria, a fost pierduta de catolici cu multe secole in urma. Cu se scria in revista AXA, programul teoretic al Renasterii, a aparut ‘formalizat’ dupa ce o mare parte a lumii catolice era subjugata de mentalitatea renascentista.

    In rasarit, Sf Grigore Palama si isihastii, au ferit poporul de aceasta plaga; ‘modernizarea’ nociva prin cultura capata proportii de masa, abia dupa programul cultural al revistei masonice ‘Dacia literara’, de la inceputul anului 1840. Revista a fost suprimata de ‘cenzura’ in iulie 1840.
    In anii 30, o mare parte a poporului spaniol era otravit; procesul incepuse cu un secol inainte (Mircea Eliade-Salazar-ed Scara; exista si-n format pdf).

    Problema Spaniei catolice provine din faptul ca ei din punct de vedere teologic, se gasesc pe un cadru dogmatic gresit, antihristic – din anumite puncte de vedere antropocentrism practic, iar revolutia bolsevico-republicana din anii 30, este o consecinta a dogmatismului Vaticanului.

    Mi-as fi dorit sa fi avut mucenici de talia lui Mota si Marin in razboiul civil din Rusia – 1917-1921, in care ar fi fost aparata explicit randuiala lumii dupa Hristos: Biserica Ortodoxa si Monarhia Ortodoxa.

    Apreciază

  7. Romeo2110 said, on ianuarie 11, 2012 at 11:13 am

    Lupta impotriva Tainei faradelegii nu are sanse de izbanda, doar cu mijloace economice, politice, militare…., oricat de perfectionate ar fi acestea; fara Sfintele Taine si Pravila Bisericii nu ai sanse pe termen lung.

    Cand un om care sufera de o boala infectioasa are temperatura, poate lua aspirina; temperatura scade un timp dar fara antibiotice boala nu se vindeca.

    Apreciază

  8. Pr.Alexandru said, on ianuarie 11, 2012 at 11:21 am

    Am tradus articolul postat mai sus de Dorin.

    Monahul italian şi fondatorul trupei „Fratello Metallo” îşi întrerupe cariera

    Monahul italian din rândul Capucinilor, Cesare Bonizzi, cunoscut publicului ca fondatorul şi cântăreţul trupei de heavy metal, „Fratello Metallo” (fratele metal sau fratele de metal), a anunţat că “va atârna microfonul în cui” şi că se va retrage din viaţa publică, întrucât „diavolul l-a făcut prea popular”.
    „Diavolul m-a separat de menajera mea, a periclitat relaţiile mele cu colegii din trupă şi chiar ameninţă că se va pune de-a curmezişul între mine şi fraţii mei monahi. M-a înălţat până în punctul în care am devenit o celebritate, iar acum trebuie să-l pun la socoteală”. Bonizzi, care „s-a îndrăgostit” de heavy metal în urmă cu 15 ani, când a mers la un concert „Metallica”, iar după aceea şi-a înfiinţat propria sa trupă şi a apărut în haină monahală (priviţi această simpatică scurtă video-povestire despre el aici), a declarat de asemeni că gloria l-a dus pe un drum greşit, dar că şi în continuare consideră că heavy metal-ul este un bun canal de răspândire a mesajului evanghelic.
    „Fratello Metallo” şi-a cerut iertare de la fani şi de la lumea video-muzicii, la sfârşitul căreia unul din colegii din trupă îi tunde bogate şuviţe din părul alb ca semn că „întoarce o nouă pagină”. Video puteţi vedea la reuters.com…

    Sursa: Reuters

    Apreciază

  9. gheorghe said, on ianuarie 14, 2016 at 8:55 am

    „Cititi va rog textul conferintei pe site-ul AXA: LIGA NAŢIUNILOR IDEALUL, VICIILE ŞI PRIMEJDIA EI”
    ….
    Am incercat…
    http://axa.info.ro/rss/item/808-liga-natiunilor-idealul-viciile-si-primejdia-ei?utm_source=Newsletter+AXA+-+revista+de+oceanografie+ortodox%C4%83&utm_campaign=4fcb10d407-Lansare_Pateric_si_Liga_natiunilor1_10_2012&utm_medium=email
    NU AM REUSIT!
    404
    Pagina pe care o căutați nu există.
    –––-
    Rog sa verificati si Dumneavoastra – poate ca nu mai e valid si ar fi altul disponibil.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.