SACCSIV – blog ortodox

Razboiul bate la usi. E TIMPUL SA NE CUNOASTEM, caci vremurile vor fi cumplite si doar uniti in grupuri vom putea razbi in afara oraselor si satelor …

Posted in al treilea razboi mondial, razboi, razboi mondial by saccsiv on ianuarie 5, 2012

E copt … Din primavara incolo, poate incepe razboiul

Le-a spus de curand un staret al unei Manastiri din Bucovina unor frati. Iar un alt staret al unei foarte importante manastiri din Romania (alta decat Petru Voda) le-a confirmat aceleasi temeri. Nu-i vorba de niste profetii, ci de pareri ale unor parinti preocupati de cele ce se petrec in jur. Tot ei au adaugat ca stiu prea bine de apartenenta la masonerie sau de apropierea de masonerie a multor ierarhi. Aceasta ar fi explicatia pentru care multi ierarhi promoveaza ecumenismul, cipurile si nu pregatesc poporul pentru marile tulburari ce vor veni …

Fratii ce mi-au transmis acestea sunt dintre cei ravnitori iar pana acum n-au batut campii cand mi-au adus cate o stire si nici n-au inventat. Consider ca n-au facut-o nici acum. La cererea lor nu dau numele acelor Manastiri, caci au dreptate: sa nu puna mai marii tunurile pe ei …

Previziunea sau anticiparea sau cum s-o numim, nu este pentru noi de natura sa ne surprinda din cale afara, caci tot dezbatem tema asta si ne cam asteptam. In cateva luni sau in cativa ani, razboiul cel mare il vor declansa. Imbucurator este insa faptul ca importanti parinti isi pregatesc fii duhovnicesti.

Si intre altele, le zic lor acesti parinti ceea ce a spus public si parintele Iustin si ceea ce de asemenea am cazut si multi dintre noi de acord: E TIMPUL SA NE CUNOASTEM.

Iata si ceea ce s-a discutat pana acum pe acest blog pe aceasta tema (in ordine cronologica):

CATRE FRATII CITITORI: Sa incepem sa ne cunoastem intre noi? Sa ne scriem pe e-mail? Sa ne auzim la telefon? Sa incepem sa ne intalnim? (105 comentarii)

E timpul sa ne cunoastem? (137 comentarii)

VIDEO – Interviu cu parintele Iustin Parvu (02.03.2011): E bine sa ne cunoastem? (116 comentarii)

Sa incepem sa ne cunoastem, caci fiecare singur nu va rezista fara cip si nici in timpul prigoanei (284 comentarii)

Sa incepem sa ne cunoastem (partea 2)

Sa incepem sa ne cunoastem (partea 3). Dar cum sa ne ferim de intrusi?

In doua cuvinte, de ce e bine sa ne cunoastem? Caci astfel ne vom putea ajuta si vom putea razbi oleaca mai usor vremurilor tulburi ce vor veni.

Iar dupa ce ne cunoastem, vom putea forma grupuri si grupulete si vom stabili incotro o vom lua cand incepe tambalaul. Caci in oras nu va fi de stat. Si nici la sat:

NICI RETRAGEREA LA SAT NU E O SOLUTIE … Staretul Antonie: Oamenii vor fi vanati pentru a fi mancati

Probabil ca prima escala o vom face la unele Manastiri, iar de acolo, incotro ne va invata bunul Dumnezeu.

Asadar, nu ne apucam de acum sa plecam in codrii si pesteri, dar e bine sa ne pregatim: sa stim incotro o vom lua, cu cine vom merge la drum si cu ce.

Consider ca e bine sa ne punem in miscare nu cand va fi atacat Iranul sau Siria, ci atunci cand in hora va intra Grecia si Turcia.

Doamne ajuta!

 

127 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ORTODOX said, on ianuarie 6, 2012 at 4:18 pm

    Harul Duhului Sfant !

    Apreciază

  2. Prahovean said, on ianuarie 6, 2012 at 5:06 pm

    Eu mi-am dat datele de contact la chemarea mai veche dată de Saccsiv. Deși de origine din Prahova, trăiesc în București. În zona București-Ilfov-Prahova am avut o întâlnire anul trecut, cred că este cazul uneia noi. ID de mess lotusisrael .

    Apreciază

    • Prahovean said, on ianuarie 6, 2012 at 5:14 pm

      Am ID identic și pe Skype, deși nu prea intru și nu prea am cum să particip la videoconferință.

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 6, 2012 at 10:02 pm

        Si eu sunt din Prahova si sunt de acord cu convorbirile pe Skype.

        Apreciază

  3. colaps said, on ianuarie 6, 2012 at 5:24 pm

    Fraţilor, există deja un forum şi un chat, valabil la adresa http://ortodoxia.it.cx/

    Ne vedem acolo.

    Apreciază

  4. tudor lucian said, on ianuarie 6, 2012 at 7:55 pm

    Doamne ajuta! La multi ani. Si eu fratilor m-as bucura sa cunosc si sa intalnesc noi persoane care au ca preocupare principala mantuirea sufletului prin traire crestin ortodoxa.Ma numesc Lucian sunt din Calarasi urmaresc cu entuziasm atat subiectele blogului cat si comentariile voastre de aproximativ 3 ani. Astept sa vb mai multe pe luciantudor07@yahoo.com. Dumnezeu sa ne dea gandul cel bun si sa ne apere!

    Apreciază

  5. ezechiel said, on ianuarie 6, 2012 at 7:58 pm

    din ce localitate esti studentperole?

    Apreciază

  6. Comisaru said, on ianuarie 6, 2012 at 8:08 pm

    @Ioan Pelasgul
    Salut
    sunt din Pitesti
    comisuv@yahoo.com
    si nu ma feresc de securisti

    Apreciază

  7. emilian said, on ianuarie 6, 2012 at 9:34 pm

    Acest blog nu mi-a fost recomandat de nimeni. L-am descoperit cu voia lui Dumnezeu. Am avut ulterior bucuria sa gasesc un vechi amic ca citeste zilnic acest blog. Ulterior si eu l-am recomandat si il recomand in continuare prietenilor crestini. Nu-l cunosc pe Vasile (saccsiv) dar face o treaba foarte buna din punct de vedere crestinesc prin faptul ca informatiile prezentate sunt aur curat. Nu trebuie sa ne temem de ceea ce va urma, e bine sa stim cat mai multe inclusiv cu supravietuirea, dar sa nu utam ca toti suntem datori cu o moarte si nu trebuie sa ne pierdem cu firea. Unii vom fugi in muntii, altii vom ramane in orase, ideea e sa ne mantuim prin ceea ce facem. Doamne ajuta-ne pe toti sa ne cunoastem in RAI!.

    Apreciază

  8. Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 6, 2012 at 10:00 pm

    E vital , trebuie sa ne cunoaste ca singuri nu vom razbi.
    Sunt de acord cu retragerea la manastiri pana ce apele se vor mai linisti ca dupa acea nici manastirile nu vor mai fi prilej de refugiere.
    Cel mai rau lucru la acest razboi sunt armele nucleare cea ce sper sa nu fie folosite , dupa caderea internetului nu sunt sigur cum ne vom intalni , fara email sau blogur.Acesta este cel mai rau lucru.
    In momentele acelea vom fi in mainile Domnului.

    Apreciază

  9. key4truth said, on ianuarie 6, 2012 at 10:22 pm

    Sistemul american și ticălos a ajuns în sfîrșit și pe teritoriul nostru, după cîți ani de așteptări, și cît de mult îi doream pe acei yankee-i simpatici, si drăgălași…și acum e vai de noi, să ne ferească Bunul Dumnezeu de așa ceva! De moarte însă nu mi-e frică , mi-e frică doar de ceea ce urmează după, și pentru numele Domnului sînt gata oricînd să mor. O să vă spun o scurtă întîmplare … acum un an și optq luni se făcea recensămîntul în SUA , și o domnișoară care îmi sunase la ușă, după ce mi-a luat toate datele necesare, unde lucrez, ce fac, cît conduc pînă la servici șamd,mă intrebase într-un sfîrșit, precum zicea și acel formular, dacă am telefon android, și care-i numărul, să-l poată introduce pe acel gps system , i-am răspuns că nu posed, și chiar nu aveam așa ceva, după care m-a întrebat ce carrier folosesc, eu i-am răspuns unul prepaid, fără nume, doar cartelă , iar apoi i-am tăiat-o scurt, sînt prezent acum, aici? ei, bine dacă da , cred că e îndeajuns…Ar fi mai multe de spus, din amintirile mele de emigrant, însă fiți cu băgare de seamă, nu vă lăsați amăgiți, aveți încredere în Bunul Dumnezeu, și rugați-vă necontenit pentru sufletele celor asupriți, celor fără scrupule, celor săraci în spiritul creștinesc, iubeștei-L pe Domnul Dumnezeul Tău cu tot sufletul tău, cu toată inima ta , și cu tot cugetul tău, Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți…Iar Eu vă zic vouă, iubiți pe vrăjmașii voștrii binecuvîntați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca să fiți fiii Tatălui vostru Cerului din ceruri, că El face să răsară soarele peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți…Așa să ne ajute Dumnezeu ! Facă-se voia Ta Doamne ! Amin.

    Apreciază

    • emilian said, on ianuarie 6, 2012 at 10:35 pm

      Bunicii nostri ii doreau pentru ca ii aveau pe bolsevici aici. Nu stiau saracii ca erau aceeasi Marie cu alta palarie. Am avut o genaratie de tineri ce au sfarsit in inchisori, ei ne vor ajuta, sunt Sfintii Neamului! Plecati de la o miscare profund crestina si-au dat seama, in chinuri,de ce sufera in puscariile comuniste. Pentru rugaciunile lor sunt convins ca neamul nostru va fi ajutat.

      Apreciază

  10. […] Articol preluat integral : Razboiul bate la usi. E TIMPUL SA NE CUNOASTEM, caci vremurile vor fi cumplite si doar uniti in grup… […]

    Apreciază

  11. andrei said, on ianuarie 7, 2012 at 2:52 am

    Frate Vasile cum facem cu adresele de emai si cu telefoanele ?
    Te ocupi tu de schimburi sau ai alta idee ?

    Daca te ocupi tu atunci poti da adresa mea celor din Ramnicu Valcea si Calimanesti.
    Pentru putina vreme o sa mai fiu in Bucuresti si mi-ar face mare placere sa ma intalnesc cu cei de aici.

    Doamne ajuta

    Apreciază

  12. saccsiv said, on ianuarie 7, 2012 at 11:14 am

    CATRE TOTI

    Am o rugaminte la voi: nu ma puneti sa urmaresc care de unde e si sa transmit apoi e-mailuri. Adica nu-mi cereti ceva de genul: “sunt din zona X, da e-mailul meu celor din aceeasi zona”

    Urmariti va rog voi care pe unde e si apoi ma solicitati punctual: “da te rog e-mailul meu comentatorilor Y, Z, W”.

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on ianuarie 7, 2012 at 7:55 pm

      Sincer…Cred ca e mai usor daca folosim direct site-ul facut de fratele colaps, acolo deja daca te loghezi e o lista la forum pe judete, ar fi totul instant….Ar fi foarte simplu daca s-ar cunoaste lumea acolo. Dar din pacate se pare ca acel forum nu e folosit.

      Apreciază

    • andrei said, on ianuarie 7, 2012 at 10:29 pm

      Am o sugestie frate Vasile.

      Scrie tu un titlu de articol în care se ne indrumi sa spunem fiecare din ce județ suntem, iar eu îmi iau angajamentul sa adaug la comentarii cele 42 de județe ale României.In felul acesta fiecare din noi poate răspunde sub județul din care face parte.
      Cred ca ne-ar fi mai ușor asa sa ne găsim unul pe altul și apoi să-ți cerem ție adresele de email.

      Apreciază

  13. Eli said, on ianuarie 7, 2012 at 6:12 pm

    ai dreptate saccsiv comunitati trebuie facute si cred fiecare dintre credinciosi isi da seama ca singuri nu putem supravietui, deja nu mai putem dovedi creditele dintr-un salar, d-apoi cu razboiul in fata…greu va fi pentru noi dar numai trecand prin greutati vom vedea si voi alaturi de Domnul Dumnezeu TATAL si FIUL SI sfintul Duh

    Apreciază

  14. Stefan said, on ianuarie 7, 2012 at 7:33 pm

    Cine este din Oradea sau partea de vest a tarii?

    Apreciază

  15. john said, on ianuarie 7, 2012 at 8:08 pm

    Si eu sant din Tg.Neamt Johnjustin7626@yahoo.com

    Apreciază

  16. Andriuta Walter Gabriel said, on ianuarie 7, 2012 at 11:50 pm

    Doamne ajuta! In februarie vin pentru o saptamana in Romania, Cluj si Piatra Neamt.Doresc foarte mult sa vorbesc cu cineva personal.Cu cine ma sfatuiti?Va multumesc anticipat.
    Locuesc in Italia cu familia de zece ani.
    awalterg@yahoo.it

    Apreciază

  17. roxie said, on ianuarie 10, 2012 at 8:22 pm

    Un punct de start ar fi si participarea la taberele organizate de ASCOR nu doar pt. cei care locuiesc in orasele in care sunt filiale (Bucuresti, Pitesti, Craiova, Sibiu, Alba, Zalau, Arad, Oradea, Timisoara, Baia Mare, Cluj, Iasi, Suceava, Chisinau etc… puteti verifica pe site-urile celor mai apropiate centre); nu e neaparat obligatoriu sa fiti studenti sau sa faceti parte din ASCOR si pot veni si familii cu copii. Taberele se tin in mare parte vara: se sta in cort, se gateste pe rand cu respectarea zilelor de post, se participa la liturghie in fiecare zi, sunt cateheze etc… si bineinteles toate se fac sub indrumarea unui duhovnic si pot reprezenta un mic antrenament pt. a invata putina disciplina si o ideea asupra a ceea ce inseamna vietuirea intr-o comunitate crestina.

    Apreciază

  18. Student said, on ianuarie 15, 2012 at 2:27 pm

    saccsiv, daca se hotaraste o intalnire intre frati, anunta-ma si pe mine pe mail
    Doamne ajuta

    Apreciază

  19. iancu said, on martie 19, 2012 at 9:46 pm

    FRATILOR VA VENI FOC SI PARA PE PAMANT!!!! SPOVEDITIVA SI IMPARTASITIVA CACI VA VENI FOC SI PARA PE PAMANT!!! TREBUIE SA FIM UNITI SI SA NE CUNOASTEM INTRE NOI ! LA ORAS NU VA MAI FI DE TRAIT SI BINE ESTE SA NE STIM INTRE NOI SI SA INCEPEM SA LU-AM LEGATURA INTRE NOI!! TREBUIE MULTA RUGACIUNE CACI VRAJMASUL CAUTA SUFLETE SLABE !!! NU TREBUIE SA MAI DEPINDETI CU NIMIK CU ABSOLUT NIMIK DE STAT SI CIT MAI MULT PE CONT PROPRIU!! DIN ACEST AN INCEPAND SI INCA 20 DE ACUM INCOLO SE VA CERNE GRAUL DE NEGHINA !! RETRAGETIVA CIT MAI DEPARTE DE ORASE CIT MAI REPEDE POSIBIL SI INCEPETI SA VA FACE-TI UN TRAI SI SA TRAITI IN ASA FEL FARA SA MAI DEPINDETI DE STAT SI ASA ….VETI PUTEA SUPRAVIETUI DEPARTE DE PACAT SI CIPUIRE!! BUNUL DUMNEZEU SA VA AJUTE SI SA VA LUMINEZE MINTEA…..DAR CREDETI-MA CA PTR ASTA TREBUIE MULT POST SI RUGACIUNE !!! P.S. „” SPUNE LUMI SA SE SPOVEDEASCA SI SA SE IMPARTASEASCA CACI VA VENI FOC SI PARA PE PAMANT „” !!! 29.11.2010 PARINTELE ARSENIE BOCA !!!! – DACA VA POT AJUTA CONTACTATI-MA PE ADRESA DE MAIL .

    Apreciază

  20. […] Razboiul bate la usi. E TIMPUL SA NE CUNOASTEM, caci vremurile vor fi cumplite si doar uniti in grup… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.