SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (04.01.2011): Anul 2011 a fost un an agricol de exceptie. Noi cum am multumit bunului Dumnezeu?

Posted in agricultura by saccsiv on ianuarie 4, 2012

Iata comentariul fratelui Romeo2110 postat la articolul Au fost niste profetii despre un macel in Romania anului 2011. Macelul n-a avut loc. Ce concluzii tragem?:

Anul 2011 a fost un an agricol de exceptie, spre disperarea unor “senior editori” evrei de la Romania LIBERA SI GANDUL. Lui Dumnezeu i s-a facut mila de noi, dar nu am vazut recunostinta si pocainta pe masura la romani.

Spre a se evita si anul acesta situatia, s-au luat deja masuri: a crescut dramatic pretul motorinei.
Daca seceta va continua, nu vom avea legumele ieftine din 2011…
Foamete+saracie = ….?

 

Reclame

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 4, 2012 at 12:24 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Dumitru Calin said, on ianuarie 4, 2012 at 12:42 pm

  Sa-i dam SLAVA LUI DUMNEZEU ca ,nu a fost si nici sa fie nici acest AN ca ,nu santem deloc pregatiti , pulsul tarii o spune singur . UN soldat sa devina bun si rezistent la lupta ,trebuie sa fie macar ; curajos ,barbatie ,vointa si gandul macar la bunul DUMNEZEU ,sa biruiasca razboiul si daca vrea DUMNEZEU sa revina la casa lui viu……?. Noi sa alergam cati mai multi in CASA DOMNULUI ,pt. razboiul care ne asteapta in aceste timpuri ,nu mai sant nevoie de arme si de barbati cu muschii mari ,ci luminarea mintii de la DUMNEZEU si sa se intareasca in credinta .Doamne ajuta/ne sa cunostem tainele tale cati mai multi crestini .AMIN !

  Apreciază

 3. stef said, on ianuarie 4, 2012 at 12:43 pm

  Astazi la amiaza au fost 15 grade masurate la mine in centrul Moldovei – Toata toamna au fost 2-3 zile cu ceva ploaie -Sa speram ca Hristos are grija de noi – O iarna blanda inseamna facturi mai mici la intretinere pentru sute de mii de pensionari infometati

  Apreciază

 4. Marian said, on ianuarie 4, 2012 at 1:04 pm

  @stef – ai dreptate! inca o dovada ca Hristos grija de noi! Să nu ne temem și să nu deznădăjduim oricât ar fi de disperata ar părea situația! Nu ii lasă Hristos pe cei ce se încred în El!

  Mie îmi vine în minte cuvintele Părintelui Arsenie Papacioc: „Nu se miscă fir de păr fără voia mea.” Si atunci noi avem datoria, să-L iubim, să ne gândim la El. lar dacă esti împietrit, esti împietrit ca o stâncă, ca o scândură si nu mai ai lucrare. Nu auziti că fără lucrarea ta, Dumnezeu nu te poate ajuta? „

  Apreciază

 5. Mir said, on ianuarie 4, 2012 at 1:14 pm

  ce ne mai pregateste sistemul

  http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/nicolaescu-ancis-condusa-de-virgil-paunescu-si-cristian-vladescu-va-fi-sri-ul-medical-245042.html

  Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu a susţinut, joi, că proiectul de legii sănătăţii iniţiat de Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu propune înfiinţarea unui „monstru”, respectiv ANCIS, care, condusă de cei doi, va funcţiona ca „SRI medical” şi va controla veniturile publice din sănătate, relatează Mediafax.

  „În capitolul privind calitatea serviciilor medicale se propune înfiinţarea unui monstru – Agenţia Naţională de Calitate şi Informaţii Sanitare (ANCIS). Medicii cu care am vorbit, psihiatri, mi-au spus că acesta este un capitol psihiatric cu caracter paranoid. Şi se mai numeşte, dacă vreţi, dintr-o altă perspectivă, SRI-ul medical. Nici nu putea fi altfel având în vedere că cei doi iniţiatori ai proiectului de lege lucrează la Cotroceni”, a spus Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

  Deputatul PNL a susţinut că noua structură înfiinţată prin proiectul legii sănătăţii va acumula fonduri din toate prestaţiile pe care le va face, proiectul de lege fiind „dedicat” unor persoane gata nominalizate, respectiv lui Virgil Păunescu şi lui Cristian Vlădescu.

  „Şi mai grav este că această nouă structură şi-a pus în cap să acumuleze bani din toate prestaţiile pe care le va face: va face acreditare de spitale, evaluări, studii şi documente, va vinde informaţii şi se va ocupa de marile programe naţionale E-Health. Asta înseamnă că majoritatea banilor venituri publice din sectorul sanitar va fi în mâna celor doi care vor conduce ANCIS, adică cei doi iniţiatori ai legii. Cu alte cuvinte, facem o lege dedicată pentru persoane gata nominalizate”, a spus Nicolăescu.

  El a declarat, joi, că proiectul Legii sănătăţii este făcut de două minţi „oculte”, consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu, pe care i-a dat afară pentru „incompetenţă, şmecherii şi golănii”.

  „De o săptămână, pe site-uri circulă acest proiect de lege al sănătăţii, care e de patru zile sosit la ministerul Sănătăţii de la Cotroceni şi e făcut de două minţi oculte – consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu – daţi afară de mine, când eram ministru, pentru incompetenţă, şmecherii şi golănii. Amândoi au fost reevaluaţi de Traian Băsescu, au fost preluaţi acolo şi azi mai fac un pas către zdruncinarea sistemului sanitar”, a spus Nicolăescu.

  El a arătat că proiectul de lege trebuie să iasă vineri din Ministerul Sănătăţii pentru a intra în dezbatere publică şi că, dacă se respectă procedurile legislative în vigoare, acesta va ajunge în Parlament în jurul datei de 1 februarie 2012.

  Apreciază

 6. Mir said, on ianuarie 4, 2012 at 1:18 pm

  incepand din 28 decembrie 2011 a intrat in dezbatere publica noua lege a sanatatii ce prevede infiintarea unei asemenea marsavii.

  Incepand de astazi, 28 decembrie 2011, proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania se afla, in dezbatere publica, pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, http://www.ms.ro, la sectiunea transparenta decizionala.

  In cele 86 de pagini ale sale, proiectul cadru reglementeaza asistenta medicala primara, programele nationale, asistenta medicala din ambulatoriu, urgenta si spitalele, personalul din sistem si asigurarile de sanatate.

  Proiectul de act normativ prezentat de MS se bazeaza pe trei piloni principali: asigurarile obligatorii de sanatate, spitalele si medicina primara in care se propun modificari majore.

  In noua lege apare si o agentie noua care se va ocupa de informatii si calitate in sanatate (ANCIS), ca o structura in coordonarea MS.

  Aici puteti gasi integral noua lege in forma pe care o propune Ministerul Sanatatii. Propunerile si amendamentele le puteti trimite pe adresa de email: propuneri@ms.ro, termenul limita fiind de a 30-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.

  sursa:http://www.paginamedicala.md/stiri-medicale/Noua-lege-a-sanatatii_-in-dezbatere-publica_15449/?url=stiri-medicale/Noua-lege-a-sanatatii_-in-dezbatere-publica_15449/

  Apreciază

 7. iulianaama said, on ianuarie 5, 2012 at 1:36 pm

  ce parere aveti despre folosirea uleiului de palmier? e mai periculos decat cel de floarea soarelui? daca se poate sa ma ajute cineva cu raspunsuri. multumesc

  Apreciază

 8. paul said, on ianuarie 5, 2012 at 8:10 pm

  Intr-adevar a fost un an agricol de exceptie,dar guvernantii nostri au avut grija ca recolta noastra f buna de grau sa nu ajunga pe mesele noastre. Graul nostru a fost vandut strainilor.In schimb, noi am important grau de la altii la pret triplu:
  http://www.ziare.com/articole/grau+import+export

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: