SACCSIV – blog ortodox

Au fost niste profetii despre un macel in Romania anului 2011. Macelul n-a avut loc. Ce concluzii tragem?

Posted in PROFETII, PUSTNICI, Romania by saccsiv on ianuarie 3, 2012

Dupa cum stiti, exista o profetie referitoare la Romania anului 2011:

Pustnicul Zosima: „O să fie MARE MACEL IN ORASE. O să fie mai rău decăt ti-a spus părintele Pustnic N.” Completare la articolul „PROFETIE: „MARE VARSARE DE SANGE” in 2011 in Romania?”

Multumita bunului Dumnezeu n-a avut loc nici un macel. Cum au reactionat insa unii? Iata cateva edificatoare comentarii postate la articolul Previziunea mea pentru 2012. CIPUL NE VA DEZBINA DEOARECE MULTI IL VOR LUA …:

Mishuleu:

Pustnicul Zosima si cu pustnicul N au cam dat-o in bara. Asteptam previziuni pentru 2012.

Emilian:

Sa-i multumim lui Dumnezeu ca nu s-au implinit previziunile. Aceasta inseamna ca rugaciunile neamului au ajutat. Sfintii nu o dau niciodata in bara.

Mishuleu:

cine a zis ca sunt sfinti

ionut:

mishuleu

si de unde sti ca n-a fost decat o inventie treaba cu acesti “pustinici”? cu ce s:cop, nu stiu.

Saccsiv:

ionut

Citeste din nou articolele:

https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/30/pustnicul-zosima-%e2%80%9eo-sa-fie-mare-macel-in-orase-o-sa-fie-mai-rau-decat-ti-a-spus-parintele-pustnic-n-%e2%80%9d-completare-la-articolul-%e2%80%9eprofetie-%e2%80%9emare-varsare-de-sange/

catalin_b:

@mishuleu
Fă-ti următorul calcul: stiind că pustnicii din muntii Rarău au făcut previziunea respectivă referitor la anul 2011, cei care manipulează declansarea evenimentelor proorocite s-au hotărât să lase să treacă anul 2011 si să le declanseze mai târziu tocmai pentru a-i compromite pe pustnici în ochii celor mai putin credinciosi, adică în ochii celor care caută mai mult la exactitatea datelor decât a faptelor, mai mult la formă decât la fond. Crezi că dacă evenimentele proorocite vor avea loc cu o întârziere de câteva luni si nu exact în 2011 va fi stirbită prin ceva proorocia Preacuviosilor? Eu zic că, chiar de nu se vor întâmpla de loc, proorocia are rostul si tâlcul ei foarte bine definit pe care deocamdată nu putem noi să-l pătrundem deoarece nu avem imaginea de ansamblu a tuturor faptelor care ar trebui să concureze la împlinirea ei. Să ne smerim, frate si să nu-i judecăm pe aceia la înăltimea faptelor cărora nu ne ridicăm nici unul dintre noi si nici să nu ne pierdem încrederea în calitatea lor duhovnicească si proorocească pentru nepotriviri de date.

Flavius:

Indiferent de justificari si rationalizari, realitatea este ca acele previziuni au fost gresite. Daca acei oameni chiar aveau capacitatea de a prevedea viitorul, n-ar fi gresit, dar asa s-a dovedit ca nu puteau face proorociri corecte.

catalin_b:

@Flavius
Citeste si comentariul de mai jos al lui Saccsiv.

Flavius:

@Catalin_b
Stiu ca se pot gasi tot felul de explicatii, dar o previziune care nu se indeplineste nu se mai poate numi previziune. Nu mai este decat o parere a unui om, parere care s-a dovedit eronata. Ce fel de “proorocire” este aia care nu se dovedeste adevarata?

catalin_b:

@Flavius
Judeci fatalist, frate si nu tii seama că Dumnezeu este Cel Care le rânduieste pe toate, nu Preacuviosii pustnici din muntii Rarău, care sunt doar slugile Lui preabineplăcute. Si s-a arătat că a fost proorocia Sfântului Iona care nu s-a împlinit la vremea ei pentru că asa a vrut Dumnezeu, Acelasi Dumnezeu Care l-a trimis cu forta, împotriva vointei lui, pe Sfântul Iona să proorocească ninivitenilor si Sfânta Scriptură adevereste că Sfântul Iona a fost si rămâne Sfânt si prooroc. Dar tu zici: proorocia lui Iona nu s-a împlinit, asa că “nu este decat o parere a unui om, parere care s-a dovedit eronata”. Si mai zici: “ce fel de «proorocire» este aia care nu se dovedeste adevarata?” Ai înteles cum îl excluzi pe Dumnezeu din formalismul logicii tale, frate? Sau, mai bine zis, cum Îl înlocuiesti pe Dumnezeu cu “atotputernicia” logicii tale? Adică tu schematizezi asa: împlinirea proorociei ar fi fost dovada că Preacuviosii Părinti din Muntii Rarău sunt prooroci; proorocia nu s-a împlinit, deci Preacuviosii Părinti din Muntii Rarău nu sunt prooroci. Nu tii seama nici de viata sfântă a Preacuviosilor pustnici, nici de lucrarea Duhului Sfânt Care i-a făcut pe ei să vadă proorocia si le-a poruncit să o vestească lumii, nici de dreptcredinciosii apropiati lor prin intermediul cărora Preacuviosii au transmis mesajul, nici de celelalte rânduri intermediare de dreptcredinciosi prin care mesajul a ajuns, într-un final, până la noi, toti acesti dreptcredinciosi fiind, cu sigurantă, mai duhovnicesti decât noi… Tu pui mai presus de toate “infailibila” logică omenească! Posibil ca si printre niniviteni, după ce proorocia nu s-a împlinit, să fi fost unii care s-au întors la răutătile lor nu numai din vechea obisnuintă, ci si pentru că vor fi gândit la fel ca tine, că proorocia Sfântului Iona trebuie să fi fost falsă, de vreme ce nu s-a împlinit. Până când nu ne smerim, n-o să întelegem nimic, frate!

Saccsiv:

mishuleu

Multi s-au rugat cu lacrimi sa ne ierte bunul Dumnezeu si sa fim ocoliti de asa o napasta.

Iar tu zici ca au dat-o in bara … Daca traiai pe vremea cetatii Ninive probabil la fel spuneai: Iona a dat-o in bara.

catalin_b:

@mishuleu
În completare la comentariul anterior: să nu ne pierdem încrederea în calitatea duhovnicească si proorocească a Preacuuviosilor pustnici din muntii Rarău nici pentru nepotriviri de date si nici măcar pentru neîmpliniri de proorocii.

Pr. Vasile:

Inseamna ca nu ai inteles care este rolul profetiilor. Aminteste-ti de profetia pe care a facut-o profetul Iona in Ninive. El n-a profetit cadaca nu va veti pocai veti muri, ci scurt: “in trei zile Ninive va pieri”. Si pentru ca ninivitenii s-au pocait cu totii, cetatea nu a pierit.
Oare a fost profetia falsa? Nu.

Avem nevoie sa facem rugaciuni pentru intreaga lume, mai ales de acum inainte. Sa nu fim fatalisti! Noi putem incetini mersul lumii spre rau prin rugaciunile noastre. Masonii si satanistii stiu acest lucru si de aceea lupta asa mult impotriva Bisericii Ortodoxe, din toate partile, din interior si din exterior.

Nu-i gluma! Am inceput in an nou. Daca vrem sa ajutam lumea si pe noi, atunci sa ne rugam mai mult pentru lume.

Pr. Vasile

Mishuleu:

Nu exclud posibiliatea amanarii de catre bunul D-zeu a acestor lucruri. Poate ca rugaciunile noastre s-au auzit pana la El. Faca-se voia Sa.

Ines:

Sa stiti ca eu eram ingrijorata stiind profetiile sfintilor de la rarau cu privire la un eventual masacru si mi-am intrebat duhovnicul cum sa ma raportez la acest lucru.Mi-a spus sa nu ma nelinistesc pentru ca profetiile se fac si pentru ca oamenii sa se pocaiasca si pentru asta mi-a indicat sa citesc cartea lui Iona, in care proorocirile date de Dumnezeu nu se mai implinesc pt ca oamenii se pocaiesc la aflarea pedepsei pe care o vor primii de la Dumnezeu.Cartea lui Iona reprezinta un bun raspuns la intrebarea De ce nu s-au mai implinit profetiile.Probabil mai multi oameni s-au pocait si Dumnezeu a hotarat sa ne mai crute o vreme.Dar, atentie, nu va culcati pe o ureche! Diavolul oricum a coborat pe pamant, si asta se vede din lucrarea antihristica a sistemului 666si din toata rautatea si decadentei fara precedent.Noi traim vremurile din urma intr-adevar.
Si cu adevarat sa-i multumim lui Dumnezeu ca INCA profetiile nu s-au implinit.
Aici e cartea lui Iona:
http://www.biblia-bartolomeu.ro/index-C.php?id=VT-Iona
http://www.biblia-bartolomeu.ro/index-C.php?id=VT-Iona-03

Petrica:

numai pustinicii din Rarau stiu cat s-au rugat ca sa nu se intample acele nenorociri,de ce punem mereu ce e rau in fata,cum sa spui ca au dat-o in bara,noi in loc sa ne rugam si sa multumim lui Dumnezeu,spunem ca au dat-o oamenii sfinti in bara,dar noi nu o dam in fiecare clipa in bara? probabil ca daca am fi fost in timpul Mantuitorului si noi am fi strigat pentru rastignirea Lui,dar asa dam vina pe jidovi doar,cat de ipocriti putem fi,Iertati,Doamne ajuta
Sa ne rugam mai mult in 2012,sa mai lasam cele lumesti!

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 3, 2012 at 2:44 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Dorin said, on ianuarie 3, 2012 at 2:46 pm

    Eu personal cred ca ne-a mai amanat bunul Dumnezeu.Eu cred ca datorita Sf Liturghi datorita rugaciunilor Monahilor ,Maicutelor,Preotilor si in special Pisnicilor care mai sunt ne-a ocolit pentru ceva timp acest necaz mare aceasta tragedie. Dar eu cred ca ramane valabila in stadiul la care suntem acum. Poate 2011 e anul in care se pregateste ceva si 2012 anul de aplicare.

    Apreciază

  3. Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 3, 2012 at 2:48 pm

    De acord cu Pr. Vasile , numai rugaciunile noastre catre Dumnezeu pot incetini planurile masonilor , de acea ei incearca sa spurce Biserica Ortodoxa cu diferite atacuri , ecumenism de exemplu. Nu va intrebati de ce nu a venit macelul, intrebati-va de ce va veni si rugati-va sa nu mai vina.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on ianuarie 3, 2012 at 3:18 pm

      @dorin
      ..semn ca urmeaza alt cutremur submarin sau terestru?Unde o fi?

      Apreciază

  4. nea Anderthal said, on ianuarie 3, 2012 at 3:11 pm

    Ganduri,pareri,opinii,replici,etc..la inceput de an
    1) Va fi din ce in ce mai greu si latzul se va mai strange in jurul gatului nostru.Sclavii fericiti vor fi fericiti in continuare..
    2) Atentie mare la J.O.Londra 2012 si C.E. Fotbal din Polonia si Ucraina!Atunci se pot intimpla lucruri ‘urate” deoarece turma va fi atenta acolo.Cu alte cuvinte..circ si paine..
    3)Nu cred ca citirea in public a Molifetelor Sf.Vasile(ma refer la partea cu blestemele) ar fi foarte benefica.A pus cineva un articol de pr. Cleopa si se vede clar: suntem noi pregati (post 3 zile si spovediti) sa asistam la aceste molifte?Ce consecinte grave pot avea nerespectarea acestor reguli ?>Nu spun sa nu se citeasca dar ce facem daca printe cei ce asista sunt betivi,drogati ,curvari,etc(care au pacatuit chiar inainte de a merge la molifte) ce se poate intimpla?
    4)Referitor la profetia de mai sus: cine este acest calugar Zosima si „N”? Exista dovezi clare ca ei ar fi existat si ar fi spus asa ceva in realitate?
    5)Sa urmarim cu atentie ce se intimpla in zona euro si in zonele adiacente!

    Apreciază

  5. cristi marin said, on ianuarie 3, 2012 at 3:25 pm

    ca tot vorbim de macel, sa vorbim si despre macelarie, si mai exact despre macelariile musulmane
    este un subiect pe care cred ca dnul saccsiv nu l a abordat pana acum caci am dat search si nici un rezultat
    si pe mine ma intereseaza in mod deosebit sa stiu daca pot sau nu manca carne de la musulmani, caci ma asteapta un ghiudem apetisant in frigider

    putem sau nu manca carne de la macelariile musulmane ?
    pt cei care nu stiu, carnea musulmana este sau nu halal, dar de obicei este,
    halal este carnea rezultata de la un animal asupra caruia inaninte de sacrificare a fost rostit numele lui alah, si a fost respectat un ritual anume, capul animalului trebuie sa fie orientat spre meca, si cam atat stiu eu

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on ianuarie 3, 2012 at 3:56 pm

      Imi aduc aminte ca a fost o data o discutie despre kosher. Nu cred ca avem voie… au fost martiri care au fost omorati sau chinuiti pentru ca au refuzat sa manance mancare inchinata la idoli.

      Apreciază

      • cristi marin said, on ianuarie 3, 2012 at 4:48 pm

        carnea halal, se mananca in toata turcia, am auzit de mai multi preoti ( clerici, cu nume mare ) care au vizitat istambulul, si nu s a ferit niciunul sa manance carne de miel,
        ori este ignoranta ori nestiiinta

        Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 3, 2012 at 5:24 pm

      cristi marin

      Mancam carne jertfita idolilor

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/05/11/mancam-carne-jertfita-idolilor/

      Apreciază

      • Codrut said, on ianuarie 3, 2012 at 5:51 pm

        Doamne ajuta

        Saccsiv daca nu te superi poti sa imi lasi o adresa de mail ptr. contact, am o problema personala si as vrea sa iti cer un sfat.

        Multumesc

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 3, 2012 at 5:59 pm

        Codrut

        saccsiv@yahoo.com

        Apreciază

  6. Prahovean said, on ianuarie 3, 2012 at 3:33 pm

    Eu am mai vorbit despre aceasta. Eu cred că profețiile sunt autentice, dar împlinirea lor nu este bătută în cuie, depinde de cum ne vom raporta noi la Domnul, dacă ne vom întoarce sau vom cădea mai rău. Mie îmi este frică că Domnul a oprit nu pentru că s-au întors unii, ci dimpotrivă, pentru că noi am căzut și mai jos, ne-am îndepărtat și mai tare. În viziunea mea, o lovitură puternică a nuielei Domnului ar fi spre trezirea noastră, spre ridicarea noastră căci văd cu ochii minții cum, betegi și acoperiți de sânge, ne vom întoarce. Ce văd în jurul meu îmi distruge speranța în ridicarea și renașterea românilor. Pe undeva, poate e suficient să te uiți la comentariile de la articolele despre Ortodoxie și Biserica Ortodoxă din marile ziare și o să vedeți că, cel puțin o mare parte din popor este pornit împotriva Ortodoxiei. Într-o vreme, mă gândeam că ar trebui să ne rugăm să vină asupra noastră loviturile, dar apoi m-am gândit că pesemne nu este bine. Poate din cauza unor drepți ce locuiesc în mijlocul cetății, Domnul nu ne lovește încă, nu știu. Ce văd în jur, în sufletele oamenilor, mă cutremură și mă scârbește. Nu că aș fi eu curat, nu, căci și eu sunt cuprins de aceeași murdărime și răcire de suflet. Dar cu atât mai mult, moartea asta lentă cu care murim, după mine este mult mai rea ca un bormbardament sau un cutremur.
    Fraților, mereu și iar mereu aduc următorul exemplu. Anatolia bizantină, bastion al Ortodoxiei, puhoi de sfinți, minuni… A căzut sub musulmani, au rămas doar niște rămășite care s-au strămutat în Grecia la începutul secolului XX. Eu cred că, dacă vroiau acei oameni, nu se atingeau dușmanii de nici un fir de păr din capul lor, aveau destui sfinți să mijlocească. Dar ei au ales căderea în păcat, apoi lepădarea. Dacă este să fim sinceri, dacă nu am fi ocupați de o putere islamică sau iudaică, așa cum suntem, ocupație pe față, ocupație care ar condiția apostazia și aderența la religie de stat pentru statul de cetățean de categoria I, cu toate drepturile, cum a fost când a căzut Anatolia sub turci, eu cred că mai toți realizăm că cei mai mulți dintre concetățenii noștri, în special cei de la orașe, ar cădea probabil, poate nu imediat, dar destul de repede.
    25 de milioane de avorturi din 1989, poate mai multe, fac cât încă o Românie și ceva în plus. Sângele acela, cine va da seama de el? Că nu ne prea pocăim ci, dimpotrivă, perseverăm în acest păcat și îndemn mai departe la el. În curând, vom ajunge o țară în care marea majoritate vor fi pensionari și nu va mai fi cine să muncească, ca să le plătească pensiile. Plecăm din țară, ne împrăștiem, ne înstrăinăm, parcă este robia babiloniană, dar aleasă de noi, de bună voie.
    Am mai zis, tare îmi este frică că Domnul și-a luat mâna de pe noi, ne lasă să mergem pe calea pe unde am pornit, să murim încet, agonizant, iar faptul că nu au venit revoltele și cutremurul încă poate asta este, nu că ne-am întors și am mai primit niște timp de pocăință, o nouă șansă. Eu aș vrea să fie așa, dar nu cred, pentru că eu văd cât de rău am ajuns… Eu așa văd loviturile, nu spre distrugerea finală, ci spre trezirea și ridicarea noastră. Văd că de vorbă bună nu știm, dimpotrivă, parcă traiul bun de după 1989 ne-a depăratat mai mult de Ortodoxie decât perioada comunistă.
    Dumnezeu să aibă milă de sufletele noastre!

    Apreciază

  7. Andrei said, on ianuarie 3, 2012 at 3:47 pm

    In Biblie se scrie foarte clar despre profeti mincinosi din vremea de apoi. Deoarece profetiile autentice, deci cele cu adevarat Dumnezeiesti, intodeauna se implinesc, exceptie facand cazurile care sunt formulate intr-un mod conditional, ca in cazul lui Iona. Deoarece in cazul presupusilor pustnici, care au fost presupusi si sfinti, modul conditional (optativ) a lipsit, profetiile lor su pot fi numite autentice, dumnezeiesti, ci doar mincinoase, false, si pentru mine toata aceasta poveste n-a ramas decat o poveste fabricata de fii diavolului, s-au pur si simplu o profetie falsa. Nimic altceva! De altfel cine a dovedit ca:
    1. Presupusi pustnici au existat vreodata s-au nu?
    2. Daca au existat, cine a dovedit sfintenia lor?
    3. Daca au existat si sunt sfinti, cine a dovedit ca profetiile lor au ajuns la noi intr-un mod autentic si n-au fost falsificate?
    4. Cine poate dovedi ca biserica ortodoxa, c-ea pe care-l poti vedea si pipai cu madulare tale, este adevarata Biserica a Dumnului Isus Hristos? Oare nu in Romania au fost ucise cele mai multe finte umane (pe cap de locuitori) in clinicile acelea dracesti, unde uratori rasei umane, niste criminali ordinari, sub acoperirea de doctori, fac avorturile prin care prapadesc, nu numai Romania ci chiar si rasa umana? Undei credinta si sfintenia in randul poporului? Daca in randul poporului ecestea – cu putine excepti – nu le poti gasi, atunci de ce crezi ca preoti tai sunt sfinti? Pomul bun oare nu ar trebui sa produca roade bune ? Unde-s roadele ? Unde-i sfintenia? Nu va inselati! Adevarata Biserica a Domnului Isus Hristos este acolo, si numai acolo, unde e prezent si Duhul Sfant a lui Dumnezeu.

    Deocamdata atat. Scuzatima pentru greselile gramaticale, dar limba mea materna nu este romana.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va lumineze pe toti care sunteti inclinati mai mult spre bine decat spre rau si sunteti si sinceri. Amin.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 3, 2012 at 5:31 pm

      Andrei

      Tu esti neo protestant?

      Apreciază

      • Andrei said, on ianuarie 4, 2012 at 4:41 pm

        Trebuie sa intelegeti ca in adevarata Biserica a Domnului Isus Hristos nu exista protestanti, catolici sau ortodocsi etc… deuarece Biserica Cea Cu Adevarat Autentic Crestina, cea cu adevarat Duhovniceasca, al Carui Cap Este Domnul Isus Hristos UNA ESTE, si este pe deplin Duhovniceasca si Sfanta, avindusi radacinile in iubire, caci Plinirea Legi Domnului Isus Hristos este iubirea, care e mai presus de orice alta lege, de orice dogme. Iubirea e legea legilor, constitutia suprema in creatia suprema a lui Dumnezeu.

        De altfel nu apartin de nici o confesiune crestina pamanteasca, ci cred cu tarie ca apartin de Adevarata Biserica Autentica a Domnului Isus Hristos, pentru care au incercat sa ma si omoare, sunt prigonit si urat chiar si de familia mea ce-a dupa trup. Duhul Sfant a lui Dumnezeu insa m-a salvat din toate atacurile diavolilor, am fost vindecat si dintr-o boala mortala fara ca vreun doctor pamantesc sa se fi atins de mine.
        Marea me-a problema e acum ca nu ma pot angaja nici unde, cu toate ca as dori sa lucrez, si sa nu traiesc din milostenile oamenilor. Eu cred ca inca din pantecele mamei mele a-m fost sfintit de Dumnezeu, caci in copilarie simteam puternic trairea Duhului Sfant in mine, dar din cauza pacatelor pe care le-am savarsit pana la reintoarcerea la Dumnezeu (24 de ani, acum am 41), Duhul Sfant s-a departat de mine, dar nu definitiv, dar din mila lui Dumnezeu acum simt iar ca devine din ce in ce mai puternic in mine, mai cuseama daca ma rog din toata puterea cu gura, mintea si inima, deci cu toata finta mea. As cauta si un adapost ca tare nu-mi place sa fiu cu fratele si tatal meu cel trupesc, deoarece sunt niste betivani oribili, si prin ei de multe ori tare ma razboiesc draci. Imi pare foarte rau pt. ei, da nu vor sa se schimbe. Ei – ca de altfel si multi alti – ma considera nebun. Cert, sunt nebun pentru Isus Hristos. In raiul nebunilor numai te poti mantui, numai daca i-ti porti crucea din iubirea pt. Isus Hristos si devin nebun pentru El, altfel nu poti ramane in picioare, altfel imediat esti invins de diavoli intrupati, care te ataca aproape in fiecare clipa, daca te rogi cu putere la Dumnezeu. Cel m-ai mult ii deranjeaza rostirea numenului Preascumpului Nostru Mantuitor, Domnul Isus Hristos. Dintre diavoli acestia intrupati, multi dintre ei pe mine ma considera vinovat pt. ca nu primesc ploaie, de parca eu as fi Ilie prorocul, cel despre care se scrie in Apocalipsa capitolul 11. Cert e ca se fac vraji, seanse sataniste, chiar si in instituti publice pt. a intuneca cerul si/sau a produce ploaie cu ajutorul demonilor, si atunci cand reusec sa ma rog cu putere, toate planurile lor sunt zdrobite de Dumnezeu. Sincer sa va spun, dupa socotelile mele Apocalipsa a inceput in 2011 (vedeti versetele din Daniel 9:24-27 in original – concentrativa pe cuvantul din original Shabuwa, care mai inseamna si Pentecost, Rusali la noi, la evrei e vorba de Shavuot) cu seceta din vara trecuta, care isi va arata efectul dezastruos abia anul acesta, mai ales vara.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 4, 2012 at 4:47 pm

        Andrei

        Ratacesti rau.

        Apreciază

    • un pacatos said, on ianuarie 3, 2012 at 6:01 pm

      Ai uitat de cate crengi i s-au taiat copacului cel roditor acum nu mai mult de un secol ?
      Sunt cateva zeci de milioane de roade culese de Sfintii Ingeri ai Lui Dumnezeu.
      Crengile cele mai frumose au fost taiate incepand cu anii 1917, dar copacul inca exista si isi va reface crengile taiate de cel rau. Dar, Andrei, tu nu ti de acest copac ce inca aduce roade. Ia gandeste tu de unde provine radacina voastra. Te uita doar in istorie.

      Apreciază

  8. Mălin said, on ianuarie 3, 2012 at 3:51 pm

    Mie de la inceput mi s-au parut dubioase acele profetii.
    Majoritatea profetiile ortodoxe nu cuprind data anul etc.
    Profetiile gen ca in anul x sau y se va intampla nu stiu ce, se intalnesc in general la secte.

    Cel care a scris cartea a venit apoi cu un mesaj cu tot felul de sofisme mesaj care a fost postat si pe Apologeticum .
    Probabil si pentru faptul ca s-a simtit vinovat, intr-un fel si a dat-o la intors.

    Cu siguranta anarhie va exista in Romania cel mai posibil si cu varsari de sange.

    Bineinteles ca fiecare este liber sa creada ce vrea, insa pentru mine personal acelea nu sunt profetii autentice ci niste improvizatii ale cuiva caruia ia placut sa se joace de-a profetiile.

    Intr-adevar exista o profetie in acest sens a parintelui Arsenie Boca in care se spune ca sa-i cautam acum pe preoti cat mai putem caci va veni anarhia (steaua cu sase colturi) si atunci nu se va mai putea face mare lucru va fi vai si amar de lume…

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 3, 2012 at 8:54 pm

      De ce sa ti se para duboase? Daca ai discernamant poti deosebi adevarul de fals. Multi sfinti au facut cunoscute evenimentele din viitor precizand si perioada.
      Dar pentru noi ortodocsii, spre deosebire de protestanti sau neoprotestanti, profetiile arata viitorul faptelor noastre. Daca schimbam faptele, schimbam si viitorul. Aminteste-ti de profetul Iona.
      Apoi, tocmai de aceea Dumnezeu a interzis ghicitul si citirea vitorului, pentru ca oamenii sa nu cada in fatalism.
      Viitorul citit este un viitor al faptelor si starii prezente, care nu-i batut in cuie.

      Numai Dumnezeu cunoaste viitorul asa cum va fi construit de oameni prin propria lor voie libera. Dar a cunoaste acest viitor nu-i de folos nimanui, pentru ca in loc sa duca la schimbare, ar duce la delasare si fatalism.

      Am inceput un an nou, si daca dorim sa facem ceva pentru neamul nostru si pentru lumea intreaga, atunci sa ne rugam mai mult, pentru neam si pentru lumea intreaga, ca Dumnezeu sa ne dea povatuitori intelepti, si marturisitori cu putere multa in cuvant si fapta.

      Raul este mare si a pornit razboi cumplit impotriva Bisericii. Daca nu ne vom pocai va fi vai si amar de noi, caci putin lipseste ca Sfanta Liturghie sa inceteze. Si daca inceteaza Sf. Liturghie, sfarsitul nu este departe.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • marcel said, on ianuarie 4, 2012 at 9:38 am

        pr Vasile sa nu cadem in idolatrie sau in nebunie !! adica oricine poate sa spuna ce vrea sa zica ca a profetit dar ca nu s a intamplat pentru ca rugaciunile puternice au schimbat planurile.. hai la profetit,hai la melisa hai la proorocit ca de nu se implineste e de mina rugaciunile

        Apreciază

  9. Mălin said, on ianuarie 3, 2012 at 4:02 pm

    „Viata crestinã orientatã numai spre umilintã ia o înfãtisare de sclavie spiritualã, de pipernicire la literã si pierde curajul. Deasemenea, orientarea numai spre îndrãznealã personalã si spre profetism distruge bisericitatea si sobornicitatea crestinismului, provocând fie erezie, fie schismã, deci pierde smerenia. De aceea pãstrarea capacitãtii de încadrare în disciplinã a unui suflet face dovada armoniei si valorii sale. ”

    (Ieromonah Arsenie Boca)

    Apreciază

  10. simplu said, on ianuarie 3, 2012 at 4:54 pm

    Este acum in discutie o reforma a sanatatii. Cu acele asigurari de sanatate obligatorii. Banuiesc ca prin aceasta reforma se urmareste si implementarea acelui card de sanatate cu cip. intrebarea mea este; Daca sunt agent al unei companii de asigurari de sanatate ar trebui sa ma ocup cu strangerea de adeziuni? intreb pentru ca sunt impotriva actelor cu cip si as vrea totusi sa fac niste bani in plus si totodata asa cum se intampla pe la noi aceasta lege are caracter obligatoriu si fie ca semnezi cu un asigurator sau nu esti bagat aleatoriu undeva la fel ca si la pensiile private.
    Stiu ca este in afara subiectului dar daca poate cineva sa ma lamureasca cumva in aceasta privinta ii multumesc

    Apreciază

  11. andrei said, on ianuarie 3, 2012 at 5:20 pm

    Nu uitați ca numai anul acesta am pierdut trei titani ai rugăciunii, toți trei fiind și printre cei mai iscusiți duhovnici pe care ii avea România.

    Parintele Aresenie Papacioc
    Părintele Adrian Fageteanu
    Părintele Bartolomeu Anania.

    Toți trei au pătimit în închisorile comuniste și au fost luptători de seama în apărarea ortodoxiei.
    Sunt ferm convins ca toți trei au ajuns în RAI
    Cred ca rugăciunile și lacrimile lor au îmblânzit urgia lui Dumnezeu ce trebuia sa se abata asupra noastră din pricina decăderii și păcatelor pe care le avem ca neam.

    Apoi mai gândiți-vă la alți trei mari duhovnici și oameni ai rugăciunii care sunt încă în viata și care se roagă zi de zi , cu multe lacrimi ,pentru tara noastră:

    Parintele Justin Parvu,
    Parintele Rafail Noica
    Monahul Proclu.

    Sa ma ierte Arhimandriții,Pustnicii,Preoții,Monahii sau Monahiile care duc o viata bine plăcuta lui Dumnezeu, care se roagă zi de zi pentru noi și pentru tara noastră și pe care eu păcătosul și nevrednicul nu i-am pomenit aici.

    Dumnezeu sa ne ierte iar Maica Domnului sa ne păzească și sa ne ocrotească pe noi toți.

    Apreciază

  12. alior said, on ianuarie 3, 2012 at 6:07 pm

    profetiile nu au fost gresite,ele sunt avertizari ! iara ,,cu datu-n bara ” e concluzia la care numai un fatarnic poate ajunge !!! profetiile au si ele rolul lor; de a da oamenilor de gandit , refeitor la calea ce au apucat ca-i gresita ! si trebuie pocainta si indreptare pentru ca ceea ce s-a prevestit rau sa nu se intample, pentru ca : Bunul Dumnezeu nu doreste pedepsirea pentru pacatosi, ci indreptarea lor pe calea cea dreapta ! ca ne-a ferit Bunul Dumnezeu ! e rezultatul rugaciunilor sincere ale calugarilor si maicilor, ale preotilor, ale credinciosilor; barbati, femei si copii, saraci si bogati,tineri si batrani ! care sincer fac voia Bunului Dumnezeu ! Dovada ca nu s-a intamplat raul , este ca aceste rugaciuni au fost bine primite ! si mai ales un om iubitor si iubit de Dumnezeu a fost intr-un loc si la timpul potrivit , sa speram si-n acest an ca va fi tot asa, ruga ii va fi ascultata ! si vom trece cu bine si acest an de cumpana ! Doamne ajuta !

    Apreciază

    • Mălin said, on ianuarie 3, 2012 at 6:45 pm

      Ce te face sa crezi ca acele „asa-zise profetii” sunt de la pustnicii de pe Rarau ?

      Nu uita ca Parintelui Paisie Aghioritul care este un parinte mult mai cunoscut si a carui faima a depasit demult granitele Greciei, acestui parinte i s-a pus in carca tot de catre unii „binevoitori” tot felul de „profetii” neadevarate, cu atat mai mult unor pustnici despre care prea putini au auzit …

      In afara de asta iaceste profetii au o formulare si seaca se vede clar ca nu provin de la niste pustnici .
      Am citit o gramada de profetii ortodoxe (si mai noi si mai vechi) dar nici una nu seamana catusi de putin

      Aparusera intr-un timp niste profetii tot sub psudonimul unui Zosima de pe la o manastire din Ierusalim tot pentru romani.

      Aduti aminte si despre ce spunea Mantuitorul ca in vremurile de pe urma vor aparea tot felul de profeti mincinosi, iar acest lucru nu e valabil doar pentru sectari. Exista destui figuranti si prin BOR carora le place sa faca pe profetii.

      Apreciază

  13. vasi said, on ianuarie 3, 2012 at 6:52 pm

    fratilor pina la sfarsitul lui 2011 mai sunt 2 saptamani …. pe vechiul calendar ….

    Apreciază

    • Prahovean said, on ianuarie 3, 2012 at 7:07 pm

      Exact. Nu sunt stilist, dar eu unul cred că urmez pe părintele Porfirie când el spune că el ține de noul calendar ca să nu dezbine biserica, deși schimbarea a fost ilegitimă, la fel cred și eu că schimbarea calendarului a fost ilegitimă. De aceea eu nu m-am „liniștit” de tot, aștept să vină Anul Nou pe „stil vechi”.

      Apreciază

  14. intruder117 said, on ianuarie 3, 2012 at 7:54 pm

    Oamenii intodeauna au fost fascinati de unii care detineau ca au anumite aptituni mai putin intalnite. Magnetism probat si verificat, inotatori de elita, 14 minute sub apa si multe alte performante pe care oamenii de rand nu le pot atinge.
    In cazul nostru, marii parinti, sfinti ori nu, au harul Domnului.Acest har este si normal sa fascineze, cine are chemare vrea apropiere, insa omul in dobitocia lui nevruta, intodeauna ia placut exagererea …exagerarea a orice, eveniment , legenda, persoana etc.

    Ei bine presupun ca Sfintii parinti probabil au facut niste posibile previziuni, dupa cum merg lucrurile si incotro de indreapta, nu e greu sa vezi finalul. Insa omul asa cum e el, exagereaza , cum spuneam si probabil ca o discutie informativa a ajuns sa devina peste noapte o ” profetie” .

    Nu..O profetie este o profetie…Nimeni nu poate schimba prin decalaj celendaristic ceea ce urmeaza a se face prim voia Domnului si mai ales cand iti si arata.

    Cine a spus despre profetia cutare? Nimeni Vem un parinte N si nush mai cine…Pot si eu sa inshir la prefetii maine pe acest blog spuse de parintele A si termin cu parintele Z.Care sunt dovezile mele?Cum ma fac credibil? NU trebuie sa credem tot ce auzim din spusele oricui . Si aici e destul de dificil vor fi multe adevaruri spuse din gura in gura pe care unii dintre noi nu le vom crede tocmai din motivele astea.Insa avem inima, avem sufletul iar daca Dumnezeu ne va deschide calea atunci vom sti ce si cum sa credem.Si in fond nu trebuie sa umblam dupa „vanat” profetii, noi trebuie sa asteptam ziua de maine cu incredere in Dumnezeu.Ce va fi sa fie va fi…Cu sau fara profetie………

    Apreciază

  15. catalin_b said, on ianuarie 3, 2012 at 8:28 pm

    Pentru toți cei care contestă veridicitatea proorociilor, ba că cine poate dovedi că pustnicii există sau au existat, ba că cine poate dovedi că pustnicii au făcut proorociile respective, aș vrea să le reamintesc că aceste proorocii au fost publicate în revista „Atitudini” nr. 12 – august 2010 (număr închinat Preacuviosului Părintelui nostru Paisie Aghioritul), revistă editată de Sfânta Mânăstire Petru-Vodă. În articolul dedicat proorociilor există și două poze, una a Preacuviosului Pustnic N., alta a Preacuviosului Pustnic Zosima. Și, în mod evident, tot ce se scrie în această revistă poartă girul Preacuviosului Părinte Justin Pârvu și a celorlalți Preacuvioși Părinți și Maici de-acolo.
    În altă ordine de idei, mă simt dator cu o explicație în legătura cu ipoteza pe care am lansat-o în legătură cu neîmplinirea proorociilor, cum că ar putea fi doar o amânare plănuită de manipulatorii declanșării evenimentelor ce ar fi putut duce la împlinirea proorociilor cu scopul discreditării Preacuvioșilor Părinți Pustnici și, implicit, a Ortodoxiei. Într-adevăr, ar putea părea că sunt contradictorii presupunerea că neîmplinirea proorociilor s-ar fi datorat oamenilor cu demonstrația ulterioară făcută fratelui Flavius că toate sunt sub ocârmuiala Lui Dumnezeu, inclusiv amânarea proorociilor făcute de Preacuvioșii Părinți din Munții Rarău și Giumalău după tipicul amânării proorociei legate de cetatea Ninive, demonstrație pe care am făcut-o preluând exemplul dat de ceilalți frați și surori cu cetatea Ninive și cu proorocia Sfântului Iona. Dacă ne gândim bine, nu este nici o contradicție. Dacă, prin absurd, ipoteza mea s-ar dovedi corectă (ceea ce să dea Domnul să nu fie, ci neîmplinirea proorociilor să se fi datorat rugăciunilor clericilor, fraților și surorilor râvnitori și să rămână neîmplinite), tot sub ocârmuirea Domnului ar fi și aceasta, în sensul că Domnul i-a lăsat pe manipulatori să-și pună în aplicare planul amânării ca să verifice o dată în plus tăria credinței noastre prin atașamentul păstrat în continuare față de Preacuvioșii Părinți Pustnici și față de Biserică și Ortodoxie, chiar și în condițiile neîmplinirii proorociei Preacuvioșilor. Dacă lucrurile ar sta așa (ceea ce mă rog încă o dată să nu fie), ar fi un semn al mâniei grozave a Lui Dumnezeu împotriva noastră, de vreme ce S-a hotărât să ne supună la astfel de încercări grele adăugate la încercarea cipuirii.

    Apreciază

  16. IOAN said, on ianuarie 3, 2012 at 10:02 pm

    …depinde foarte mult DACă acela care a preluat profetiile acestor pusnici a rastalmacit corect sau daca a redat ad-literam si exact acele profetiile acelor pustnici…
    …a preluat profetiile cum trebuie s*au le*a mai inforit pe ici si colo….?
    …poate acele profetii se referau la marea varsare de sange care a inceput in 2011 in tarile si orasele arabe si care continua si acum…
    …acel efect poate ajunge si-n ROMANIA mai devreme sau mai tarziu…dar nu neaparat in 2011 si nici obligatoriu sau* niciodata…
    …daca se dovedeste ca profetiile sunt o „InVENTIE” a unora ele pot fi si false sau* mincinoase…
    …daca insa acele profetii se adeveresc atunci ele pot fi si o amanare a ”INEVITABILULUI” sau poate NU…
    …ORICUM….DUMNEZEU NE VA PEDEPSI RAU DE TOT caci nu cred ca in declansarea celui de*al treilea razboi mondial care va incepe curand cu TURCIA-RUSIA etc. NOI ROMANII O SA STAM DE*O*PARTE SI NU O SA SE INTAMPLE CHIAR NIMIC CU NOI..
    …o sa avem si noi ROMANIA partea aceea de suferinta care ne va roade inimile si glasul sfasietor al mortii…sau poate NU…sau poate DUMNEZEU chiar ÎI VA FI MILă DE NEAMUL ROMANESC si ne va bate mai cu blandete…sau poate NU
    …VOM VEDEA SI VOM TRAI…

    Apreciază

  17. Romeo2110 said, on ianuarie 4, 2012 at 5:43 am

    Anul 2011 a fost un an agricol de exceptie, spre disperarea unor „senior editori” evrei de la Romania LIBERA SI GANDUL. Lui Dumnezeu i s-a facut mila de noi, dar nu am vazut recunostinta si pocainta pe masura la romani.

    Spre a se evita si anul acesta situatia, s-au luat deja masuri: a crescut dramatic pretul motorinei.
    Daca seceta va continua, nu vom avea legumele ieftine din 2011…
    Foamete+saracie = ….?

    Apreciază

  18. niko.dim said, on ianuarie 4, 2012 at 12:57 pm

    Maceluri in orase au fost in 2011…si inca serioase.Evident ca nu in Romania… inca, dar vezi Egipt,Libia,Yemen,Bahrein( de Bahrein s-a vorbit mai putin pentru ca nu era in interesul mai marilor organizatori ) si acum in Siria. Defapt in anul 2011 s-a dat startul din mari orase din orient la un imens macel care probabil se va extinde si in alte zone. Profetia pare ca s-a adeverit, daca nu vrem sa privim ca strutul la pericol..adica numai groapa din nisip din fata ochilor nostri.

    Apreciază

  19. niko.dim said, on ianuarie 4, 2012 at 1:03 pm

    Intradevar , ca nu s-au intamplat macelurile si la noi se poate explica prin faptul ca mai exista cateva suflete placute lui Dumnezeu si care se roaga aprins pentru noi toti cei care ne destrabalam continuu in diverse revelioane si alte „sarbatori” in comuniune cu toata lumea „civlizata”.

    Apreciază

    • marcela said, on ianuarie 5, 2012 at 7:25 am

      niko dim nu te doare capul cand spui prostii? spune scriptura ca la urma se scurteaza evenimentel nu ca se lungesc ,caci de ce sa se lungeasca ?/ vezi tu pocainta la cineva ??? pai se duce mai rau in iad cel ce i se ofera mai multe sanse si profita!! nu mai visa la cai verzi pe pereti!! margaritarele nu se dau la porci,adica tu crezi ca face Dum,nezeu ce vrea omul?omul vrea timp de mnacre de distractie… habar nu ai ce e crestinismul de gandesti ca un copil de copil

      Apreciază

  20. Ciprian said, on ianuarie 4, 2012 at 1:28 pm

    Articolele despre profetii Pustnicilor din Rarau au fost cele mai citite pe multe siteuri (ar fi interesant si aici cum stam cu `rating-ul`). Astfel daca macar 1% au luat aminte la sine insusi si s-au pocait de pacatele lor si si-au schimbat purtarea ca parte a pocaintei (Taina Ortodoxa) putem spune ca pustnicii nu numai ca su au dat gres ci ca Dumnezeu in marea Lui Mila mai are rabdare cu noi ca nu suntem cu totul morti fata de El si invataturile Lui. Nu pot decat sa ma bucur cand vad ca Bisericile sunt tot mai pline, suntem prea mici pentru a ne da cu parerea cum ca unii `au dat gres`… Slava Domnului ca ne-a mai ingaduit timp de pocainta si rugaciune. Sa multumim Lui Dumnezeu pentru toate.

    Apreciază

  21. nu conteaza said, on ianuarie 4, 2012 at 4:53 pm

    Dupa parerea mea se pune un accent mai mare pe profetii privind sfarsitul lumii, zilele de dinainte, ca va fi in ziua x, in anul y, etc decat ar trebui sa se puna pe pregatirea fiecaruia de a-si intalni propria iesire din aceasta viata pamanteasca. Degeaba vine Apocalipsa peste 10 ani (e un numar arbitrar, nu va luati de mine) daca TU, care citesti randurile acestea, mori maine. Pentru tine sfarsitul lumii vine maine. Cat de pregatit esti pentru asta?

    Poate ca Dumnezeu a amanat o pedeapsa, poate ca rugaciunile celor cu adevarat credinciosi L-au induplecat pe Domnul, poate ca staretii respectivi au gresit (din cate stiu nu au fost canonizati deci nu pot fi considerati sfinti si orice om poate gresi sau poate cadea in cursele vrasmasului), poate ca a fost un plan de a dezbina credinciosii si de a semana neincredere, adevarul e ca nu stiu si cine spune ca stie ori e intr-o mare ratacire ori are informatii pe care nu vrea sa le divulge.

    Apreciază

  22. Aeleden said, on ianuarie 5, 2012 at 7:44 am

    1. @Romeo2110
    Foamete+sărăcie=…revoluţie
    2. Şi-a băgat dracul (UE) coada peste tot, ca să nu se încerce manipularea şi prin crearea de profeţii false (sau modificarea lor pentru a „demonstra” că ele nu se împlinesc).
    3. La fel şi profeţia Vangăi, despre acel român providenţial care va salva România din ghearele oculţilor, a fost dată a se împlini în 2005, dar cred că anul în care trebuie să i se înmâneze mesajul clarvăzătoarei este 2015, acest om fiind ales la conducerea României în 2014, şi după cum spun şi alţi paranormali, va fi un moldovean de peste Prut.
    4. @gigi
    Capitalismul scârţâie din toate încheieturile, ca să mai aibă şanse la un viitor, dar căderea lui va atrage lumea într-un vârtej ce poate fi apocaliptic!
    Doar Iisus rămâne speranţa noastră.

    Apreciază

  23. andrei said, on ianuarie 5, 2012 at 5:21 pm

    saccsiv

    Spunemi si mie in ce privinta sunt ratacit? Te rog argumenteazati pozitia cu versete biblice?
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Celor care incearca sa apere minciuni pt. a cozmetiza fata biserici ortodoxe, le recomand sa citeasca si sa mediteze asupra urmatoarelor versete biblice:

    Iov 13:7-8 Oare de dragul lui Dumnezeu spuneţi voi lucruri strâmbe şi spre apărarea Lui croiţi minciuni?
    Voiţi să ţineţi cu El şi să fiţi apărătorii Lui?
    Iov 42:8 … robul Meu Iov să se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi îngăduitor, ca să nu Mă port cu voi după nebunia voastră, întrucât n-aţi vorbit despre Mine aşa de drept cum a vorbit robul Meu Iov

    Apreciază

  24. alexandra said, on ianuarie 14, 2012 at 12:30 am

    Va fi masacrul. poate prin cutremur. Un parinte a aspus ca dupa cutremur, Bucurestiul va fi inundat de apa, centrul se va muta la Sibiu si Sfantul Calinic va veni inapoi la Frasinei pe apa. Vine.mai lasati vorbirea de rau si mai dati-o cu Psaltirea.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.