SACCSIV – blog ortodox

Apel la PROTEST PE 7 IANUARIE 2012 ORA 7 IN FATA BISERICII SFANTUL ELEFTERIE VECHI DIN BUCURESTI pentru a bloca slujirea ereticilor copti

Posted in COPTI, EREZIE by saccsiv on ianuarie 2, 2012

   Citez din articolul APEL – Consecinte grave ale acordului de la Chambesy: In biserica Sf. Elefterie Vechi din Bucuresti coptii vor sa slujeasca pe 7 ianuarie 2012:

La inceput de an, Ortodoxia risca sa fie batjocorita din nou prin profanarea unei biserici din Bucuresti – Sf. Elefterie Vechi, care printr-o hotarare patriarhala va fi data coptilor spre a sluji de “Craciunul” lor pe stil vechi. Sfintele Sinoade Ecumenice ii considera pe copti (monofiziti) ca fiind eretici. Termenul de „eretic” nu este o insulta, ci un indicator al conditiei celor abatuti de la invatatura de credinta ortodoxa. Iar Sfintii Parinti nu au fost nici inselati, nici lipsiti de pregatire teologica cand i-au numit pe monofiziti ca fiind eretici. Acelasi lucru il arata si minunea Sfintei Mucenite Eufimia: tomul ortodox a fost gasit in mana dreapta a Sfintei, ca semn de primire, iar tomul ereticilor a fost gasit sub picioarele Sfintei, ca semn de lepadare. Despre relevanta acestei minuni, Sfantul Paisie Aghioritul spune foarte clar: „Oare atatia Sfinti Parinti care au fost luminati de Dum­nezeu si au trait in aceeasi vreme cu ei [cu monofizitii] i‑au inteles gresit, si ve­nim noi acum, dupa atatea veacuri, ca sa‑i corectam pe Sfintii Pa­rinti? Dar nici minunea Sfintei Eufimia nu o pun la socoteala? Oare si ea a inteles gresit cartea ereti­cilor?”

Din pacate, o astfel de profanare s-a si intamplat in anul 2008, tot in Bucuresti, la biserica Sfanta Ecaterina – paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa. Dat fiind ca membrii adunarii copte nu sunt ortodocsi, ci se gasesc intr-o conditie eretica, faptul care ne revolta este acela ca intr-o biserica ortodoxa nu au voie sa slujeasca ereticii. In conformitate cu canoanele Bisericii ortodoxe, acestia nu pot intra, macar, precum credinciosii, in bisericile ortodoxe[1] si cu atat mai putin pot fi primiti sa slujeasca. In cazul in care, totusi, ereticii ajung intr-un locas de cult ortodox si slujesc acolo, aceasta constituie profanare a locasului ortodox si in acesta nu se mai poate intra si sluji de catre ortodocsi decat dupa indeplinirea prescriptiilor canonice adecvate situatiei[2].

Intrucat profanarea unei biserici ortodoxe este un lucru deosebit de grav, ce afecteaza cu adevarat madularele Bisericii, acest lucru nu trebuie sa se intample cu acordul nostru. Trebuie impotrivire din toate puterile.

Se stie ca in 1993, la Chambesy s-a hotarat ridicarea anatemelor si restabilirea unitatii eclesiale cu monofizitii. Iata ca acum culegem „roadele” acestui acord ce arunca BOR in erezie.

Facem apel catre manastiri, teologi, preoti parohi si toti bine-credinciosii din Romania si din afara ei sa ne unim pentru a determina Patriarhia sa anuleze acest act de apostazie.

In acest sens, se are in vedere un protest in ziua de 7 ianuarie 2012, de la ora 7 dimineata, in fata bisericii Sf. Elefterie vechi din Bucuresti, pentru a bloca accesul in biserica a ereticilor copti.

Un grup de teologi a creat urmatoarea adresa de email: sf.elefterie@gmail.com la care puteti trimite adeziunea dvs., in cazul in care puteti participa la aceasta actiune de protest. Maica Domnului si Sfintii Parinti ne vor ajuta cu siguranta spre a pazi Biserica lui Hristos.

S-a vazut zilele trecute ca multe persoane si manastiri din Romania s-au solidarizat cu staretul Efrem de la manastirea Vatopedu, din Sfantul Munte Athos. Cu atat mai mult este nevoie sa ne solidarizam pentru a opri profanarea unei biserici! Este Casa Domnului si nu putem asista nepasatori la batjocorirea ei.

Ortodocsii nu le pot permite ereticilor sa slujeasca in biserica ortodoxa, in nadejdea ca dupa aceea vor face rugaciunea pentru biserica profanata si cu aceasta lucrurile revin la normal. Canoanele 45 si 46 Apostolice prevad caterisirea clericilor care consimt la slujirea eretica si/sau o considera slujire adevarata: “Episcopul sau prezbiterul sau diaconul, daca numai s-a rugat impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca; iar daca le-a permis acestora sa savarseasca ceva ca si clerici, sa se cateriseasca.” (Ap 45); “Poruncim sa se cateriseasca episcopul sau prezbiterul care a primit botezul ori jertfa ereticilor. Caci ce fel de impartasire are Hristos cu veliar? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul? (II Cor. 6, 15).” (Ap. 46). In nici un caz nu se poate da acord, respectiv binecuvantare pentru slujirea de catre eretici in biserica ortodoxa- nu se poate binecuvanta pacatul, si cu attt mai putin cel impotriva Duhului Sfant, cum este “slujirea” de acest fel.

Dupa cum se cunoaste, Sf Vasile s-a rugat impreuna cu poporul si usile bisericii nu s-au deschis pentru arieni, ci numai pentru ortodocsi. Sf Ioan Hrisostomul nu a ingaduit sa se dea arienilor biserica, raspunzandu-i generalului arian Gaina, care ceruse aceasta favoare in numele serviciilor aduse de el Imperiului ca si-a luat, deja, rasplata lumeasca, anume onorurile si averile cuvenite, si sa nu cuteze sa ceara “daruri dumnezeiesti pentru slujire lumeasca” (Viata Sf Ioan Gura de Aur, Ed. Bizantina, 2007). Cand s-a aflat Bizantul sub latini, “rasaritenii nu liturghiseau, acolo, unde mai-nainte ar fi liturghisit apusean, de nu ar fi facut mai-nainte apa sfanta, spre curatire.” (vezi notele de subsol de la Pidalion, editia 2004, pag. 88).

Dumnezeu sa ne dea puterea de a lupta pentru Ortodoxie!

Cititi despre pericolul unirii cu monofizitii.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog restul articolului pe blogul fratelui Apologeticum.

Cititi va rog de asemenea si:

Patriarhul Daniel ofera ereticilor copti Biserica Sfantul Elefterie Vechi din Bucuresti …

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 2, 2012 at 5:55 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. alior said, on ianuarie 2, 2012 at 6:47 am

  fratilor ! , sa nu ne ratacim noi, inaintea altora ! Biserica este deschisa oricarui suflet, fie el si ratacit si primeste la sanul ei pe oricine vine sa se roage ! Nu avem dreptul sa luam hotarari in contul Lui Dumnezeu !Nu noi ortodocsii hotaram cine intra si cine nu in biserica ! Aici e ca-n pilda cu invitaii la slujba, in care cel bogat este pus in fata , ca fala , iar cel in haine saracacioase este lasat la urma, sau chiar scos afara, ca sa nu derajeze, slujba cu prezenta sa ! Sa nu dam dovada de fatarnicie si ipocrizie si sa ne limitam la lucruri marunte ! In Biserica nu preotul sau enoriasii sunt stapini, , ci Doar Bunul Dumnezeu ! !

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 2, 2012 at 6:49 am

   alior

   Tu intelegi care e subiectul propozitiei?

   Apreciază

  • Sită Deasă said, on ianuarie 2, 2012 at 9:35 am

   @ alior:

   esti un spirit multicultural dezvoltat… brava la tine „open mind”!

   la un pustnic a venit odata dracul sa’l ispiteasca.
   esti un mare pacatos ia zis dracul. asa este i’a raspuns pustnicul.
   apoi,
   esti un desfranat… asa este ia raspuns pustnicul
   esti un mincinos… asa este, sun un mare mincinos si pacatos… s’a smerit ava
   si multe altele ca acestea
   vazand dracul ca nu’l biruie pe batran cu ispitele lui
   si ca acesta se smereste a mai incercat inca odata… si i’a zis:

   esti un eretic. pana aici i’a raspuns ava, nu sunt eretic. iar dracul a fugit de la el.

   Apreciază

  • Valentin said, on ianuarie 2, 2012 at 11:00 am

   alior, nu trebuie lasati sa tina sluba lor in biserica noastra. daca ei vor sa asculte o litughie la noi asta este altceva.
   ia spune, tu lasi eretici sa vina in casa ta sa-ti tina predici ?

   Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on ianuarie 2, 2012 at 11:55 am

  PROTEST RFID IN INSULELE FILIPINE

  Apreciază

 4. Maxim said, on ianuarie 2, 2012 at 1:10 pm

  Atenţie!E posibil ca slujba să fie făcută noaptea,în acest fel se evită protestul dea doua zi,dimineaţa;aşa că pe 07ian.la ora 07.oo s-ar putea să fie târziu pt. protest,faptul fiind consumat.(din câte mai ştiu, cam aşa s-a procedat şi la ”Sf.Ecaterina”)

  Apreciază

 5. […] Saccsiv, […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: