SACCSIV – blog ortodox

Ministerul de Externe al Rusiei despre arestarea Egumenului Efrem

Posted in EGUMENUL EFREM, RUSIA by saccsiv on decembrie 29, 2011

Iata ce aflam din articolul Ministerul de Externe al Rusiei despre hotărârea referitoare la egumenul Efrem:

Miercuri,28 decembrie 2011

Romfea.gr – 10.18

O declaraţie oficială a fost emisă acum câteva minute de către Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, dl. A. Lukaşevici.

Agenţia de ştiri bisericeşti „Romfea.gr” publică în exclusivitate declaraţia Ministerului în greacă.

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse:

În ultima vreme, mulţi oameni în Rusia sunt neliniştiţi în legătură cu ştirile  venite din Elada, referitoare la soarta egumenului Sfintei Mănăstiri Vatopedi din Sfântul Munte Athos, Arhimandritul Efrem.

După cum se ştie, Arhimandritul Efrem a vizitat recent ţara noastră ca membru al unei delegaţii de monahi athoniţi.

A însoţit racla cu Sfântul Brâu al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care se păstrează în Mănăstirea Vatopedi.

Aducerea Sfântului Brâu a fost organizată de Fundaţia Sfântului Apostol Andrei cel Întâi-chemat.

Una din cele mai importante relicve ale Ortodoxiei a fost pentru prima dată în Rusia.

În decursul şederii de 40 de zile a Sfântului Brâu, în multe oraşe ruseşti, milioane de credincioşi ortodocşi au putut să se închine la sfânta relicvă, care numai în cazuri excepţionale poate părăsi temporar Sfântul Munte Athos.

Este de înţeles că mulţi ruşi simt o adâncă recunoştinţă faţă de Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos, faţă de fraţii din Sfânta Mănăstire Vatopedi şi faţă de egumenul acesteia pentru posibilitatea oferită lor de a săruta această relicvă.

În ceea ce priveşte recenta emitere de către tribunalul grecesc a hotărârii de arestare a egumenului Efrem, ştim că în Elada continuă o cercetare la scară largă, care a început în 2008, referitoare la schimbul de imobiliare dintre Mănăstirea Vatopedi şi statul grec în 2007.

Totodată, ţinând seama de bunăvoinţa declarată de Arhimandritul Efrem de a colabora cu organele de anchetă şi de starea sănătăţii sale, ne provoacă o mare nelinişte această hotărâre a autorităţilor judiciare elene de a-l pune sub arest până la proces, hotărâre care nu ia în considerare hotărârile şi recomandările Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Traducere: http://acvila30.wordpress.com/, sursa: romfea.gr.

Cititi va rog si:

LIBERTATE PENTRU EGUMENUL EFREM. Semnati scrisoarea de condamnare a deciziei de arestare

Sfanta Chinotita a Sfantului Munte Athos este alaturi de Staretul Efrem de la Vatopedu

CCA 3 000 DE OAMENI AU PROTESTAT ÎN ACEASTĂ SEARĂ ÎN FAŢA AMBASADEI ELENE DIN LEVKOSIA (CIPRU) PENTRU ARESTUL PREVENTIV AL EGUMENULUI EFREM (FHOTO, VIDEO) – Μεγαλειώδης διαμαρτυρία για τον Ηγούμενο Εφραίμ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Reclame

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 29, 2011 at 10:49 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Radu Humor said, on decembrie 29, 2011 at 3:38 pm

  Pana la aflarea datelor din dosarul de urmarire a inaltului preot ortodox ramane modul mizerabi, cunoscut de acum si noua romanilor de a pangari Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului !
  Faptul ca si Ceausestii au fost executati in Sfanta zi de Craciun, dovedeste odata in plus ca e vorba de aceeasi minte diabolica itzita din iadul iudeo-masonic, care incepe sa-si arate pe fatza adevaratele intentii de distrugere cu orice pretz si orice mijloace a lumii crestine !
  In Grecia, unde Biserica Ortodoxa s-a oferit sa ofere ajutor financiar statului pentru a-l feri de ispita diavoleasca a celor de la FMI care inrobesc tara dupa tara prin banii cu care-i indatoreaza si-i fac sa joace asa cum vor ei, deci aici in Grecia iudeo-masoneria a reusit sa-si instaleze un guvern marioneta care executa spasit orice comanda venita de sus,oricat de jignitoare si dezavantajoasa pentru popor ar fi !
  Citatul pe care-l reproduc este al unei evreice uluita si ea de degradarea si diavolizarea propriului popor :

  ”Şi comandantul aerienilor care au aruncat o bombă de-o tonă într-unul din cartierele cele mai aglomerate din Gaza – omorând 16 oameni nevinovaţi, dintre care 8 copii – a declarat că el n-are nici un fel de proces de conştiinţă; ba, i-a şi felicitat pe piloţi că şi-au dus misiunea la capăt cu succes, şi să doarmă şi ei liniştiţi. Că teroristul, pe care-l urmărea, a fost şi el printre victime. Ee, cum sună ? Grozav sună! Aşa-i? Ba, a mai zis că, atunci când a aruncat bomba în cartier, a simţit o uşurare în suflet şi-n avion. Are careva idee ce dracu’ se întâmplă cu poporul ăsta? Civilii omoară, soldaţii omoară, joacă tenis de masă cu testicule, îşi pun penisuri arăbeşti la căşti, împuşcă prunci şi aruncă bombe. Oare aşa au fost evreii întotdeauna şi n-au ştiut ei înşişi? Sau numai acuma? Oare ce fac americanii în Irak e mai bine sau mai rău decât ce fac israelienii în teritorii? Oare chiar trebuie să-i vedem pe americani, sau ei ne văd pe noi?” (Fratu Hana Luana)

  Apreciază

 3. spellmaker said, on decembrie 29, 2011 at 5:00 pm

  La adresa parintelui staret Efrem nu s-a putut gasi nimic incriminator.Daca s-ar fi gasit ,l-ar fi astupat acuzatorii lui de mult.Practic banii obtinuti ca profit de manastire se folosesc la intretinerea pelerinilor care sosesc in Vatopedy in numar considerabil,intre 150 si 500 pe zi.Sa hranesti si sa cazezi atata multime de oameni nu este tocmai usor.

  Apreciază

 4. Raluca said, on decembrie 29, 2011 at 7:12 pm

  Binenteles!
  Mirose a facaturura ordinara imcriminarea cu imobiliarele si coincidenta cu Craciunul de la o posta.
  Dumnezeu sa-l aiba in paza!

  Apreciază

 5. emilian said, on decembrie 29, 2011 at 8:01 pm

  Pe baza a ceea ce s-a prezentat pe net pana acum arestarea parintelui este ilegala. Arestarea pe motivul ca ar parasi tara nu e sustinut de comportamentul acestuia, a plecat si s-a intors. Masura arestarii preventive are un caracter exceptional si nici intr-un caz nu se justifica intr-un dosar penal in care se pune problema de un schimb de terenuri, in cursul urmaririi penale putandu-se stabili ca de fapt e un dosar civil nu penal si parintele sa fie scos de sub urmarire penala. Nu mai zic ca nici din punct de veder al CEDO nu are vreo sustinere. Pe datele prezentate e o facatura a parchetului si a instantei care a aceptat aceasta. Nu-i inteleg pe oamenii care au acceptat acest joc murdar, cozi de topor asta sunt, nu profesionişti ai dreptului.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: