SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – „Call of Duty: MODERN WARFARE 3”. Jocul ce se vinde mai repede ca „Avatar”. CARE ESTE MOTIVUL SUCCESULUI SAU?

Posted in al treilea razboi mondial, JOCURI VIDEO by saccsiv on decembrie 26, 2011

Iata ce aflam din articolul „Call of Duty Modern Warfare 3” întrece „Avatar” – a strâns un miliard de dolari în 16 zile:

Jocul „Call of Duty Modern Warfare 3” a stabilit un record, atingând vânzări de un miliard de dolari în numai 16 zile de la lansare, anunţă Activision Publishing. Jocul a atins miliardul cu o zi mai devreme decât filmul Avatar.

Call of Duty MW3, un first-person-shooter, a fost lansat pe 8 noiembrie 2011 în Europa şi Statele Unite, în ediţii pentru Windows, Xbox 360, PlayStation 3 şi Wii şi cu o versiune separtată pentru Nintendo DS dezvoltată de n-Space.

Jocul a fost dezvoltat de Infinity Ward şi Sledgehammer Games, cu asistenţa Raven Software.

În primele 24 de ore de la lansare în SUA şi Marea Britanie s-au vândut 6,5 milioane de copii, înregistrând venituri de 400 de milioane de dolari – cea mai mare lansare din lumea entertainmentului global.
Activision precizează că, având 30 de milioane de membri, comunitatea Call of Duty depăşeşte în prezent populaţia însumată a oraşelor New York, Londra, Tokyo, Paris şi Madrid.

Call of Duty este o franciză lansată în octombrie 2003, care a vândut în timp în jur de 55 de milioane de copii şi a înregistrat venituri de trei miliarde de dolari.

Iata si ce mai aflam din articolul „Modern Warfare 3” se vinde mai repede ca „Avatar”:

A încasat în numai 16 zile de la lansare un miliard de dolari şi a învins astfel recordul deţinut de „Avatar”. Pentru prima dată, jocurile pe calculator se luptă umăr la umăr cu cinematografia.

Jocul „Call of Duty: Modern Warfare 3” a fost comparat în ultimele câteva zile cu „Avatar”. O comparaţie oarecum forţată, dar legitimă din moment ce această variantă a jocului, lansată pe 8 noiembrie, a reuşit să strângă în primele 16 zile peste un miliard de dolari.

Comparativ, lungmetrajul lui James Cameron a avut nevoie de 17 zile pentru a atinge această sumă. „Avatar” a ajuns în acest moment la aproape 2,8 miliarde de dolari.

Lansat pe PC şi pe console

Jocul, deşi ca vânzări este abia la început, nu mai poate aduce multe noutăţi utilizatorilor. Deja s-a lansat atât în variantă PC, cât şi pe cele mai importante console de jocuri Xbox 360, Sony Playstation 3, Nintendo Wii şi Nintendo DS.

Aceasta este prima variantă a jocului care s-a bucurat de o asemenea mediatizare. Asta nu înseamnă că jocuri ca „Modern Warfare 2” sau varianta lansată chiar înainte de „Modern Warfare 3”, „Call of Duty: Black Ops”, nu au avut impact. Aceste jocuri sunt şi cele care au pus piatra de temelie pentru succesul din prezent al acestei variante.

„Call of Duty: Modern Warfare 3” este realizat de Infinity Ward, iar anul acesta distribuitorul şi publisherul „Activision” a desemnat încă două firme producătoare, Sledgehammer Games şi Raven Software, care au ajutat la finisarea jocului împreună cu developerul principal. Diferenţele dintre variante pot fi puse şi pe seama faptului că au fost construite de companii diferite.

„Call of Duty: Black Ops”, de exemplu, a fost realizat de Treyarch. Noul joc şi mediatizatul „Avatar” se aseamănă într-o anumită măsură.

Pentru dezvoltarea ambelor produse au fost investiţi foarte mulţi bani. Un alt punct comun este faptul că jocul a reuşit, cel puţin în aceste câteva zile după lansare, să atragă foarte mulţi bani, dar şi foarte multe critici.

„The Guardian” remarcă faptul că „Modern Warfare 3” este „cel mai urât joc de pe internet”. În multe comentarii, jucătorii au remarcat faptul că versiunea actuală seamănă foarte mult cu „Modern Warfare 2”.

Aceeaşi publicaţie britanică îl compară cu „Marea mahmureală 2/ The Hangover 2”, filmul care este în principiu un remake al primului lungmetraj al seriei, dar care tot a încasat la box-office 140 de milioane de dolari numai în primul weekend.

Care sunt avantajele noii variante

Jocul, care a reuşit să atingă mai repede decât filmul „Avatar” pragul de un miliard de dolari în încasări, poate fi găsit şi în România, atât în magazinele de specialitate, cât şi online. Paul, un pasionat al acestei serii, este unul dintre românii care au jucat această variantă.

„Faţă de predecesorii săi, «Modern Warfare 3» oferă acelaşi stil frenetic de acţiune, cu un surplus sănătos de arme noi, multe îmbunătăţiri şi multe moduri de a-ţi personaliza modul de a juca, hărţi mai condensate şi schimbarea unor fundamente de joc care aveau câteva probleme în titlurile anterioare”, consideră el.

Sam Worthington promovează jocul

Alături de Jonah Hill şi Dwight Howard, Sam Worthington, actorul care l-a interpretat în „Avatar” pe Jake Sully, a apărut într-un filmuleţ de promovare a noii ediţii „Call of Duty”.

În „The Vet & The n00b Official Trailer”, cunoscuţii actori sunt personaje ale lumii create de joc. Cei trei ajung în New York, Berlin sau Paris, într-o aventură în care situaţiile explozive sunt la tot pasul.

PĂRERI

Cronici favorabile, jucători nemulţumiţi

„Modern Warfare 3” a primit, în ciuda criticilor aduse de utilizatori (pe Metacritic.com are un scor de 2,1 pentru varianta PC şi 3,2 din 100 pentru varianta XBox 360 de la aceştia), foarte multe cronici favorabile de la experţi: are un scor de 80 din 100 pentru PC şi 88 de puncte pentru varianta XBox 360. „The Guardian” spune că „este greu de crezut că «Modern Warfare 3» s-a lansat în sfârşit şi mai ales că a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor care îl înconjurau”.

A acordat jocului punctaj maxim. Publicaţia „GameSpy” a dat jocului nota 70 din 100: „Înţeleg de ce «Modern Warfare» s-a schimbat atât de puţin în ultimii patru ani, având în vedere că atât de mulţi bani se odihnesc pe umerii lui, dar asta nu face inerţia din dezvoltarea sa mai uşor de iertat”.

Mai duri sunt cei de la „Absolute Games”, care au notat jocul cu 62 de puncte. „«Call of Duty» nu este doar un produs lansat anual pe bandă rulantă. Acum a ajuns să fie un opus digital al imaginaţiei, originalităţii şi raţiunii”. Cei mai duri critici ai jocului au fost însă cei de la „Bit-Gamer”, care i-au acordat o notă de 55 de puncte jocului.

„«Modern Warfare 3» este, până la urmă, un joc ale cărui elemente adunate au suma zero faţă de predecesorii săi, iar singurul care contează este cantitatea dezamăgitoare de timp care le-a luat producătorilor să schimbe absolut nimic.”

   Comentariu saccsiv:

Iata si o demonstratie:

Puteti studia si:

http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Modern_Warfare_3

Oare care e motivul acestui succes? Performantele sale sau tema? Putem presupune ca jocul pregateste mental tinerii cu al treilea razboi mondial?

Cititi va rog si:

Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele animate

TEST: GameStation Ti-ai vinde sufletul pentru jocuri?
VIDEO – Deus Ex: HUMAN REVOLUTION. Un joc in care actiunea se petrece intr-un viitor plin de revolte, tehnologie si … corporatii cu simboluri masonice

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 26, 2011 at 10:32 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. STOP RFID 666 said, on decembrie 26, 2011 at 11:30 am

  ABATORUL GLOBAL – IDENTIFICAREA BIOMETRICA – AEROPORTUL INTELIGENT

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on decembrie 26, 2011 at 11:49 am

   NOUA METODA DE A TE PUNE LA ZID – NU OMUL VERIFICA CI APARATUL ADICA FIARA

   Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on decembrie 26, 2011 at 12:57 pm

  ,,SPECIALISTII”

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/biblie-ingeri-viziune-371458.html

  Apreciază

 4. abc Marin said, on decembrie 26, 2011 at 12:58 pm

  priviți cum se formează vîrtejul toroidal pe care-l cred mulți de natură extratere

  Apreciază

 5. STOP RFID 666 said, on decembrie 26, 2011 at 1:13 pm

  REFORMA STATULUI IN ACTIUNE

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/ce-i-asteapta-pe-ceferisti-in-2012-158718.html

  Apreciază

 6. Marchis said, on decembrie 26, 2011 at 2:33 pm

  Tinerii,sunt mai bine pregatiti si cunoscatori de armamanet ca niciodata prin jocuri gen Counter Strike :)). Insa si mental sunt pregatiti caci orele pierdute in fata calculatorului au facut din ei zombii ai acestor lumi virtuale.

  Apreciază

 7. Marchi said, on decembrie 26, 2011 at 2:41 pm

  si cum majoritatea armamentului folosit in videojocuri exista,treptat ei obisnuiesc tinerii cu asa ceva…

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on decembrie 26, 2011 at 7:23 pm

   Marchi

   Un caz real intamplat in SUA si care a socat intreaga tara.

   Acolo, un baiat de paisprezece ani a furat un pistol de calibrul 22 dintr-o casa vecina. Inainte sa fure pistolul, nu mai trasese niciodata cu o arma adevarata. Noaptea, inainte sa ajunga sa traga, a incercat pistolul de cateva ori cu baietii vecini cu el. Apoi a luat arma cu el la scoala. Acolo a tras de opt ori.
   FBI -ul sustine ca un agent antrenat de ei nimereste, de regula, intr-un schimb de focuri in care trage de cinci ori, o singura data. In cazul spectaculos al adolescentului Amadou Diallo, agentii au tras in total 41 de focuri intr-un om neinarmat. Doar nouasprezece gloante au nimerit victima. Omul care a intrat vara trecuta intr-un locas de cult evreiesc din Los Angeles a tras de 70 de ori si a nimerit doar cinci copii neajutorati.
   Ei bine, acest copil a tras doar de opt ori. De cate ori a nimerit? Din opt impuscaturi a nimerit opt copii diferiti, dintre care cinci au fost nimeriti in cap. Celelalte gloante au nimerit in partile superioare ale corpului. Ni se taie respiratia! Eu am instruit politisti in Texas si California, am antrenat un batalion intreg de Berete Verzi. NICIODATA IN ISTORIA POLITIEI, A ARMATEI SAU IN ANALELE CRIMINALISTICE NU S-A INTAMPLAT O ASEMENEA PERFORMANTA. Dar aici nu este vorba de un ofiter, cum sunt eu, aici e vorba de un baiat de 14 ani care nu trasese niciodata cu o astfel de arma inainte sa fura pistolul. Unde a deprins aceasrta abilitate pe care nu am intalnit-o pana atunci? El trebuie sa se fi pregatit pentru aceasta crima. Dar dupa marturiile tuturor celor intervievati si dupa declaratiile martorilor, el nu se evidentiase incat sa atraga atentia si sa fie pedepsit pentru ceva. A tinut arma cu amandoua mainile. Nu a tras nici spre dreapta nici spre stanga. A tras doar cate un glont in fiecare tinta care aparea in campul sau vizual, ca pe ecranul calculatorului. In nici un caz nu este un lucru normal ca la fiecare impuscatura sa nimereasca alta tinta. Mai normal ar fi fost sa traga intr-o tinta pana cand cade. Oricine a vanat vreodata cu o arma automata sau a tras pe campul de lupta poate confirma ca este foarte normal sa tragi atat de mult intr-o tinta pana cand aceasta cade (nu moare imediat), si de-abia atunci sa te indrepti spre urmatoarea tinta. Dar ce exerseaza copiii la jocurile pe calculator? O impuscatura, o crima si un punct in plus daca ai nimerit in cap.

   Apreciază

 8. tutenstine said, on decembrie 26, 2011 at 5:26 pm

  am jucat toata seria cod e o continua bataie de joc din partea activison ca me vinde acelasi gunoi reciclate de la modern warfare incoace si da sunt de acord ca prin acest joc si prin battlefield 3 se pregateste mental populatia pentru al treile razboi mondial dar eu nu inteleg care e in stare sa dea 50 de euro pentru un titlu identic cu cel de anul trcut?

  Apreciază

  • Marius said, on decembrie 27, 2011 at 8:52 am

   Si coincidenta…3 … toate sunt 3….
   Ma sperie pentru ca si eu m-am jucat cod si inca ma joc 1-2 ore pe luna dar acum cu tot valul de 3 ma sperie 😦 idea

   Doamne ajuta!

   Apreciază

 9. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 26, 2011 at 6:59 pm

  Toata seria Call of Duty este plina de simboluri masonice. Iar Call of Duty Black Ops spune o poveste care este aproape identica cu asasinarea lui J.F.Kennedy , personajul care il asasineaza pe presedinte esti tu si te cheama Mason.

  Apreciază

 10. nino said, on decembrie 26, 2011 at 8:04 pm

  suntem in grafic. http://surelsoul.files.wordpress.com/2011/04/video-games.png

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: