SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Daniel ofera ereticilor copti Biserica Sfantul Elefterie Vechi din Bucuresti …

Posted in COPTI, PATRIARHIA ROMÂNA by saccsiv on decembrie 22, 2011

Aflam de o recenta directiva a Patriarhiei:

Biserica Sfantul Elefterie din Bucuresti va fi oferita ereticilor „preoti” copti de Boboteaza pentru savarsirea de catre aceia a liturghiei cu ocazia Craciunului (coptii tin calendarul vechi).

Ceea ce ar fi extrem de grav, caci:

COPTII NU SUNT CRESTINI, ci eretici

Deocamdata coptii stramba din nas si nu le prea convine aceasta biserica, asa ca mai cauta si o alta locatie. E foarte posibil insa sa accepte pana la urma ceea ce li s-a oferit.

Fratilor, trebuie sa ne opunem. Raspanditi aceasta veste pentru crearea unui curent defavorabil directivei Patriarhiei. Sa ne pastram bisericile curate!

Despre Biserica Sfantul Elefterie din Bucuresti cititi va rog si:

Sub semnul lui Dumnezeu – Biserica pentru surzi Sf. Elefterie Vechi –

 

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 22, 2011 at 5:14 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Laurentiu said, on decembrie 22, 2011 at 6:49 pm

    „Big brother” la Medgidia:
    http://www.telegrafonline.ro/1324504800/articol/183823/8222big_brother8221_la_medgidia.html

    Apreciază

  3. GHITA said, on decembrie 22, 2011 at 7:01 pm

    – In afara subiectului – Saccsive as vrea sa-ti dai cu parerea sau dintre cititorii site-ului despre urmatorul fapt : e normal ca si calugarii unei episcopii (undeva la 80% sau aprox. 30 oameni) in frunte cu Staretul Manastirii Izbuc si exarhul manastirilor din jud. Bihor – arhimandritul Mihail sa mearga la colindat la firme private ? Mentionez ca i-am vazut personal intr-una dintre cele mai mari firme de constructii din jud. Bihor si am ramas uimit.

    Apreciază

    • Stelian said, on decembrie 22, 2011 at 7:27 pm

      Omule al lui Dumnezeu, dar Hristos trebuie vestit oare NUMAI in biserica?

      Dumnezeu, Cuvantul, pentru ce s-a pogorat la noi pacatosii si ticalosii? Din mila sau din dreptate?

      Doamne ajuta.

      Apreciază

    • emilian said, on decembrie 22, 2011 at 10:00 pm

      Adica e rau sa colinde calugarii? Ce poate fi rau ca mai multi calugari merg la colindat? Colindul e o forma de catehizare, initial pentru copii, dar cum azi cei mai multi adultii au cunostinte despre Dumnezeu cel mult la nivelul unui copil de maximum 7 ani, e foarte indicat, bineinteles daca se colinda cu cantece crestinesti nu prostii din usa. Nu inteleg de unde unde pana unde atata uimire.

      Apreciază

    • agerstress said, on decembrie 23, 2011 at 7:40 pm

      Colindatorii sunt mesagerii nasterii Domnului, Iisus Hristos (nu e cazul celor cu sorcova, capra si alte bazaconii, desigur…). Prin urmare e foarte normal sa colinde si calugarii, mai ales daca merg din casa-n casa. Colindul lor ar fi o veritabila binecuvantare pentru acea casa, mai ales ca ei colinda cu credinta nu din motive exclusiv (subliniez, „nu din motive exclusiv”) materiale cum „colinda” tiganii prin metrou.
      Nu ai de ce sa-ti faci griji. Invita-i si la tine acasa.

      Apreciază

  4. kosk said, on decembrie 22, 2011 at 7:20 pm

    prin faptul ca s au „exilat” din Sf Sinod de la Calcedon, s-au si taiat din trunchiul Bisericii lui Hristos. omul si pacatul se repeta in vecii vecilor

    Apreciază

  5. sap7e said, on decembrie 22, 2011 at 7:49 pm

    Nu Ghita, nu e normal deloc dar se întâmplă de când lumea. Şi ei sunt oameni, şi ei sunt conduşi de bani.
    Şi mai rămâne o întrebare: Dacă preoţii ăia ştiu cu siguranţă că Dumnezeu există(şi ei afimă că DA) atunci de ce s-ar risca să comită un păcat atât de mare cum ar fi luarea de mită, cămătăria, când ei ştiu că ar fi condamnaţi la o sesiune de ciorbă în IAD?

    Apreciază

    • emilian said, on decembrie 22, 2011 at 10:06 pm

      Domnule draga a primi bani ca urmare a unei colindari nu e luare de mita. Dumneata nu ai cum sa intelegi, dar la un moment dat o sa fii in stare sa dai toata averea unui asemena preot pentru a scapa de a fi o bucatica din oala de ciorba.

      Apreciază

      • sap7e said, on decembrie 23, 2011 at 9:56 am

        Ţinând cont de felul meu de a privi lumea şi de singurul fel de mâncare pe care îl serveşte lumea(aici mă refer la rahat), nu cred că voi da vreodată bani pentru a mi se citi dintr-o carte sau pentru vorbe de duh pe care le citesc de când sunt mic.
        Mi-a plăcut formularea ta: ‘unui asemenea preot’, nişte cuvinte simple care zic mult.

        Apreciază

    • doktoru said, on decembrie 23, 2011 at 3:02 am

      Eu nu am auzit caSfintii Parinti sau calugari sa colinde vreodata ,nu am citit nicaieri… Banuiesc ca este o prostie cu colindatul asta din usa in usa ,nu vestesc nimic nimanui,de fapt ca orice obicei stramosesc de 100/200de ani maxim incoace… da deh asa sunt vremurile astea mai de pe urma , calugarii sunt si ei atinsi de duhul lumii,au rate la banci,poate copii de crescut deh intr un fel trebuie sa le asigure si lor viitorul…spunea cineva mai de demult ca la sfarsitul vremurilor calugarii vor fi ca si carbunii in foc dar spre stingere adica mai mult cenusa dar pe de alta parte nu este al nostru a judeca pe nimeni mai ales cinul monahal…

      Apreciază

      • adrian said, on decembrie 23, 2011 at 4:55 pm

        dumneata ai facut facultatea la Stefan Gheorghiu?

        Apreciază

  6. STOP RFID 666 said, on decembrie 22, 2011 at 7:53 pm

    Eu nu mai pot cu astia. Pe unde ma duc, adica la cumparaturi ma intreaba toate fatucile………aveti card la noi?A ajuns un fel de buna ziua, un fel de incantatie magica. Eu propun ca sa instaleze niscaiva boxe care sa te avertizeze, ca sa nu se mai oboseasca domnisoarele. Cred ca pana la urma nu mai astept eu sa ma intrebe ci o sa le spun direct ca nu am card, sau eventual o sa imprim pe tricou acest gand. In timp ce eram la un magazin d’asta super, o batrana in spatele meu care zice………da ce maica dar fara card nu pot sa cumpar? Nu zice fata dar avem promotii si platiti mai putin. Daca ar stii oamenii ca banii economisiti sunt precum morcovul care este pus in fata magarusului. In gandul meu am zis……..va venii timpul ca sa nu mai putem. Deja a si venit timpul. Spre exemplu la METRO nu se poate cumpara daca nu ai card. Nu am vrut sa-mi dau datele sau sa-mi faca un card. Deci mi se ingradeste dreptul de a cumpara. Cred ca in viitorul apropiat foarte multe supermarketuri va ingradi dreptul de a cumpara prin conditionarea de un card. Avem carduri de credit, de debit, de acces, card de transport, la hipermarket, la farmacie, la biblioteca, intrare biometrica prin amprenta, camere web in masini de firma, birouri, strazi, institutii, tuneluri de acces cu raze. Ca sa nu mai zicem de interceptarea telefoanelor si controlul aproape absolut al mediului on-line. Si peste toate, ca bomboana pe coliva, cipurile rfid din pasapoarte. Multi spun ca nu este nici o problema pentru ca nu vad imaginea de ansamblu ci numai o bucatica minuscula din infernalul angrenaj. Si dupa ce vad putin mai si se lauda ca au descoperit ei nu stiu ce lucru interesant. Pentru fatucile care se uita la tine cum se uita prompteristele in tele-ecran credeti ca intelege daca-i zic ce inseamna un card? Daca-i spun………….blestemate sunt cardurile voastre si reducerile voastre credeti ca voi fi amendat pentru tulburarea linistii publice? Sau sa fac asa cum a facut un prieten pentru a anula un card de banca. A rugat-o pe cea de la banca sa scrie card si a rugat-o sa citeasca invers si………….rumoare, rasete, WAW, TARE. As putea spune cam asa…….spune-mi cate carduri ai ca sa-ti spun cat de sclav esti.

    Apreciază

    • Marius said, on decembrie 22, 2011 at 9:57 pm

      Citirea inversa (card – drac) nu are sens decat in romana. In engleza, de unde am luat si noi cuvantul, „drac” nu inseamna nimic. E o copilarie, dupa mine, sa luam astfel de amanunte in serios.

      Apreciază

      • si eu said, on decembrie 23, 2011 at 6:52 am

        @Marius, fara legatura la subiect dar totusi undeva se aprinde un beculet. Poate ca un cuvant intors nu are nici o ……. treaba, dar uite ca nu numai cuvinte romanesti intoarse sunt asociate raului ci si ….
        Cu ochii larg inchisi – audio invers

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 23, 2011 at 7:01 am

        Inregistrarea sonora a fost facuta intr-o biserica ortodoxa din Baia Mare

        https://saccsiv.wordpress.com/2009/12/18/video-%e2%80%9ceyes-wide-shut%e2%80%9d-cu-ochii-larg-inchisi-%e2%80%93-secventa-ritualului/

        Apreciază

      • sap7e said, on decembrie 23, 2011 at 10:04 am

        Răspuns pentru ‘Şi eu’
        In the ritual, the incantations in the background are part of a Romanian Orthodox Divine Liturgy recorded in a church in Baia Mare, played backwards. The piece, named „Masked Ball”, is an adaptation by Jocelyn Pook of her „Backwards Priests.” When contacting Pook in regard to providing music for the film, Kubrick asked if she had anything else like Backwards Priests – „you know, weird.”[46]
        Luat de pe wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Eyes_Wide_Shut#Music

        Apreciază

      • nelu ploesteanu said, on decembrie 23, 2011 at 10:15 am

        mariuse tu esti copil ,dracu nu e !! dracu iti spune ca s copilarii ,dar nu am timp si nu ma intereseaza sa te fac sa pricepi ca din lucruri marunte te poti duce linistit in iad

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2011 at 10:58 am

        Marius

        In engleza poate nu inseamna nimic dar e interesant de vazut de unde vine etimologic vorbind cuvantul drac. Nu are importanta ce inseamna in limba engleza caci acestia care implementeaza sisteme nu sunt neaparat englezi ci ei ,,vorbesc” pentru toata lumea. Daca fratele saccsiv poate sa faca un material pe aceasta tema……..Poate este copilarie acest lucru dar e bine sa cercetam.

        asta e tot american

        http://www.jurnalul.ro/starea-de-sanatate/panaceu-virusi-599648.htm

        asta e la germani si poate la ei satan nu inseamna acelasi lucru, dar ,,acestia” sunt universali

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/12/21/cum-aleg-astia-denumirile-satan-satelliten-anlage-germania-draco-medicamentul-minune/

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2011 at 11:18 am

        Marius

        drac vine din latinescul draco

        http://en.wikipedia.org/wiki/Drac

        au si un sistem de operare numit prescurtat drac

        http://en.wikipedia.org/wiki/Dell_DRAC

        inferno, sistem de operare produs de firma lucent technologies (lucifer)

        http://plan9.bell-labs.com/inferno/

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2011 at 11:27 am

        Marius

        Ca sa nu mai spun ca sistemul prescurtat drac este folosit tocmai la accesul sau validarea tot pe baza de card. Este o copilarie sau o coincidenta?

        Apreciază

      • Marius said, on decembrie 23, 2011 at 3:47 pm

        Cuvantul „card” vine dintr-un vechi cuvant in greaca care inseamna „hartie”, cuvant adoptat apoi in latina si transferat in engleza si franceza cu sensul initial „carte de joc”. Nu are nici o semnificatie religioasa si nici o legatura cu diavolul.
        Putem gasi. daca vrem, foarte multe asemenea cuvinte care au sens si scrise invers (de exemplu: evil – live, times – semit, ca sa fiu cat de cat in tema), dar nu cred ca e intelept sa le consideram ca facand parte din vreo „conspiratie”. Dimpotriva, logic ar fi, daca chiar ai intentii ascunse, sa nu lasi astfel de indicii usor de descifrat.

        Apreciază

  7. Dumitru said, on decembrie 22, 2011 at 7:59 pm

    http://www.pantocrator.ro/ va asteptam cu drag

    Apreciază

    • nelu ploesteanu said, on decembrie 23, 2011 at 10:24 am

      dumitru am incercat sa te intreb : exista 2 nasteri ale lui Hristos sau mai multe? dupa cum vrea patriarhul fiecarei tari ?? ca la rusi belarusi moldoveni munte athos..e pe stil vechi,la a bor grecia pe stil nou …mai sant si alte stiluri??se naste la comanda patriarhului ?? la blogu tau dar ai multe smecherii care ne impiedica pe cei batani sa ti spunem ceva e prea dificil ,iar la subiectul cu patriarhul care lasa sa slujeasca ereticii in bor nu comenteaza nimeni ???

      Apreciază

  8. nea Anderthal said, on decembrie 22, 2011 at 10:14 pm

    OFF TOPIC
    Acum 20 ani am parasit tara cu gandul ca nu ma voi intoarce niciodata!
    Asta a fost una dintre ultimele cantece pe care le-am asculatat inainte de a pleca.

    Apreciază

  9. marcel said, on decembrie 23, 2011 at 10:26 am

    la subiectul cu patriarhul care lasa sa slujeasca ereticii in bor nu comenteaza nimeni ??? chiar nimeni nu observa ca nu e la subiect?? struguri,reclame,vorbitu invers,etc..etc dar cu biserica bor in care slujesc ereticii cum ramane??

    Apreciază

    • colaps said, on decembrie 23, 2011 at 10:38 am

      Eu propun ca atunci când se va organiza spurcăciunea să participăm în grup mare şi să strigăm împotriva fărădelegii.
      Dar nu aşa ca flecarii, ci să ne adunăm în număr mare, să fim cât se poate de frontali în privinţa confruntării.

      Apreciază

  10. spellmaker said, on decembrie 23, 2011 at 11:11 am

    Poate ca or fi intr-o anumita inselare coptii.(cu toate ca ei zic ca nu au adoptat monofizismul sub forma in care a fost prezentat de sinodul de la calcedon) Dar nu cred ca trebuie sa ii vedem ca necrestini.In fond in inselare suntem si noi.Daca ne uitam in jurul nostru se vede .Eu unul cunosc biserica copta de la ea de acasa.Si va pot spune ca oamenii aia de acolo sunt mandri ca sunt ortodocsi,sunt foarte atasati de biserica lor ,sunt extrem de primitori exact cum erau crestinii in vechime.Cand am vorbit prima oara cu niste copti si au auzit ca sunt ortodox am fost profund impresionat de atentia pe care mi-au acordat-o.Credeti-ma avem de invatat de la ei.Si cred ca acel om care se naste intr-o grava inselare,dar care ajunge sa il marturiseasca pe Iisus Hristos in chin si suferinta isi va castiga macar o cununa de slava.Cat despre faptul ca ei sunt pe vechi,care este problema ? Tot Muntele Athos este pe vechi.NU stiu daca stiti ce s-a intamplat cu patriarhul care a facut schimbarea calendarului…rupand astfel biserica.Credeti-ma coptii dau martiri acum.Sa vedem daca atunci cand va veni vremea noi o sa putem face la fel.

    Apreciază

  11. Prahovean said, on decembrie 23, 2011 at 11:47 am

    Calendarul nu este dogmă. E drept, a fost dat de Sinod Ecumenic, știu, dar Sinodul Ecumenic nu dă doar dogme. Nu sunt de acord cu schimbarea lui, dar nici cu schisma stilistă, care vede dogme unde nu sunt. Iar copții știu că diferă nu aici cu noi, ci la nivel de dogmă, legat de persoana Domnului Iisus Hristos.

    Apreciază

    • spellmaker said, on decembrie 23, 2011 at 1:38 pm

      coptii nu ii zic monofizism .ei spun ca a fost o neintelegere.Poti gasi pe net ce spun coptii despre asta.Ei spun ca sunt adepti ai miafizismului.

      Apreciază

  12. kosk said, on decembrie 23, 2011 at 2:57 pm

    ..daca u crezi ca este o problema de „politica” esti in inselare. Slava Domnului ca avem Dogmatica Sf Ioan Damaschin..

    Apreciază

  13. kosk said, on decembrie 23, 2011 at 3:48 pm

    n’am inteles partea cu „politica” Sfintelor Sinoade ,fiindca -s un mare pacatos si fiindca-s praf si cenusa. dar tu gugalit-ai si te-ai smerit foarte, nu?

    Apreciază

  14. spellmaker said, on decembrie 23, 2011 at 4:05 pm

    @Marius,nu este deloc o poveste absurda.Este realitate.Cat despre minuni facute de Iisus Hristos si Maica Lui asa cum au mai fost ,o sa mai fie.Nu uita ca religia in fond este o traire mistica ,nu o practica rationala.Asa cum ne bazam pe cele 7 taine ,nu putem sa abandonam sau sa nu luam in seama manifestari ale harului lui Dumnezeu atunci cand au loc ,chiar si atunci cand depasesc capacitatea noastra de intelegere.

    Apreciază

    • Marius said, on decembrie 23, 2011 at 6:10 pm

      Ok, dar exista cumva vreo dovada ca acest eveniment a avut loc? Din ce am auzit, povestirea e destul de recenta, deci ce anume l-a oprit pe acel om sa-si faca publica experienta, sa dovedeasca clar ce s-a intamplat? In loc de asa ceva, exista o povestioara obscura, fara a se aduce nici un fel de dovezi.

      Apreciază

      • spellmaker said, on decembrie 23, 2011 at 7:37 pm

        @marius,povestea este de acum 5-6 ani.Si a zguduit lumea musulmana.Multi s-au botezat ortodox atunci.Au fost si filmari facute dar au disparut repede.Se pare ca si acum se vad urme de cusatura pe acel om.Apropo de ce nu crezi ca o astfel de minune nu ar fi valabila ?eu unul mai stiu cateva si mai si…

        Apreciază

      • Marius said, on decembrie 23, 2011 at 10:11 pm

        Nu cred pentru ca este povestita extrem de vag si imi pare a fi clar o fabricatie. Nu o resping orbeste, doar ca am nevoie de niste dovezi concrete. Spui ca „s-a zguduit lumea musulmana” si ca „s-au botezat” multi. Daca asa este, atunci unde sunt stirile aparute despre valul de convertiri, in ce tari au avut loc, cine este persoana in cauza, unde sunt pozele cu cusaturile, samd? Daca e vorba de un eveniment atat de extraordinar care a avut loc acum 5-6 ani, atunci la toate intrebarile de mai sus (si la multe altele, la fel de simple) ar trebui date raspunsuri coerente.

        Apreciază

      • marcela said, on decembrie 24, 2011 at 10:52 am

        mariuse nu inteleg de ce ne intereseaza pe noi ce crezi tu???? credinta nu vine din dovezi !!!!! vine din credinta !!! tu ai vazut papua noua guinee?? crezi ca exista fara sa o fi vazut !! poate tu nici nu existi ca nici noi nu te am vazut !!! asa ca sa crezi ce vrei fara sa ne enervezi pe noi cu sufletul tau impiatrit !!

        Apreciază

    • MM said, on ianuarie 2, 2012 at 1:38 pm

      ATENTIE!!!
      Sunt sfinti ortodocsi care au facut minuni vindecand sau salvand nu numai eretici, ci si pagani (musulmani). Faptul ca Dumnezeu ploua si peste cei drepti si peste pacatosi nu inseamna ca binevoieste in ereziile sau paganatatea lor. Culmea este ca unii, dupa aceste minuni, nu au inteles si ca trebuie sa devina crestini si ortodocsi.
      Stapanul Sf. Ioan Rusu, dupa ce a vazut minunea lucrata de el cu farfuria, s-a increstinat? Eu nu stiu sa o fi facut. Unii musulmani, vanzad evalvia ortodocsilor la Sf. Gheorghe si minunile facute de acesta, se rugau si ei la Sf. Gheorghe iar el le vindeca prunci etc. Dar nu inseamna ca au si devenit, mai apoi, ortodocsi. Desigur, aceasta este spre osanda lor.
      Sa nu incrucam borcanele si sa lasam deoparte inselarea care vine din credinta bazata pe minuni si minunism si care este irationala, adica ADOGMATICA, RALATIVISTA. SI dracul face minuni, aratandu-se in chip de inger de lumina, nestiind pe cine sa mai insele! Ne atrage atentia Sf. Ap. Pavel in Epistola catre Galateni.
      Credinta ortodoxa nu este misticism, ci mistica, adica mintea luminata de har, care atinge intelesurile cele neintelese ale supra-rationalitatii (nu irationalitatii) Raziunii Supreme, Logosului Intrupat, Care este Dumnezeu.
      Amin!

      Apreciază

  15. Aurora said, on decembrie 24, 2011 at 12:07 am

    Coptii n-au ce cauta intr-o biserica ortodoxa. Ar trebui sa mergem in corpore acolo si sa-i boicotam cand vor vrea sa tina slujba. Patriarhul asta face multe sminteli de dragul „unitatii intru diversitate”. Dumnezeu sa-l lumineze si pe el in sfanta zi a Nasterii Sale. Sa ne rugam, fratilor pentru toti ierarhii , caci vin mari presiuni asupra lor din partea lojelor. Ati vazut cum si-au scurtat cam toti barbile de dragul aggiornamentarii ? Sa ne rugam sa le creasca din nou barbile si credinta. Un parinte imbunatatit care a parasit de curand obstea de la Radu-voda a spus cuiva sa ne rugam mai mult, caci vine prapad mare. Cred ca se refera la razboi. Dumnezeu sa ne pazeasca si sa ne acopere cu mila Sa !

    Apreciază

  16. MM said, on ianuarie 2, 2012 at 1:40 pm

    ATENTIE MARE!!!
    Sunt sfinti ortodocsi care au facut minuni vindecand sau salvand nu numai eretici, ci si pagani (musulmani). Faptul ca Dumnezeu ploua si peste cei drepti si peste pacatosi nu inseamna ca binevoieste in ereziile sau paganatatea lor. Culmea este ca unii, dupa aceste minuni, nu au inteles si ca trebuie sa devina crestini si ortodocsi.
    Stapanul Sf. Ioan Rusu, dupa ce a vazut minunea lucrata de el cu farfuria, s-a increstinat? Eu nu stiu sa o fi facut. Unii musulmani, vanzad evalvia ortodocsilor la Sf. Gheorghe si minunile facute de acesta, se rugau si ei la Sf. Gheorghe iar el le vindeca prunci etc. Dar nu inseamna ca au si devenit, mai apoi, ortodocsi. Desigur, aceasta este spre osanda lor.
    Sa nu incrucam borcanele si sa lasam deoparte inselarea care vine din credinta bazata pe minuni si minunism si care este irationala, adica ADOGMATICA, RALATIVISTA. SI dracul face minuni, aratandu-se in chip de inger de lumina, nestiind pe cine sa mai insele! Ne atrage atentia Sf. Ap. Pavel in Epistola catre Galateni.
    Credinta ortodoxa nu este misticism, ci mistica, adica mintea luminata de har, care atinge intelesurile cele neintelese ale supra-rationalitatii (nu irationalitatii) Raziunii Supreme, Logosului Intrupat, Care este Dumnezeu.
    Amin!

    Apreciază

  17. Elena-daniela said, on ianuarie 27, 2012 at 9:42 am

    Parinte as dori sa va intreb daca este ordit de DUMNEZEU ca o fata sa merga la liceul se TEOLOGIE si sa devina profesora de RELIGIE

    Apreciază

    • gogo said, on august 7, 2014 at 3:04 pm

      poftim atitudine de crestin!!! si ce daca li se da o biserica? ortodocsilor (romani, rusi ,ucrainenini etc) cum li s-au dat biserici in Occident!!! au si ei dreptul asta!

      Apreciază

  18. Cristian said, on noiembrie 4, 2012 at 8:57 pm

    Of cat mai avem de invatat! Fac parte din comunitatea Romanilor din Nottingham. Anglicanii ne pun la dispozitie bisericile lor pentru chirii care nu acopera nici macar factura la incalzire. Cand termina slujba se intampla ca o parte dintre ei sa ramana sa-l ajute pe Parintele Dan Ghindea sa ajeze altarul si axionitele pentru ca romanii nu ajung la timp. Nu stiu daca unei comunitati anglicane din Romania I s-ar permite sa slujeasca intr-o biserica ortodoxa. De la drept in credinta pana la habotnicie e diferenta mare!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.