SACCSIV – blog ortodox

MANASTIREA ASEDIATA ESFIGMENU DECLARA CA NU A ADERAT LA STILISTI. Obstea recunoaste institutia Patriarhiei Ecumenice, dar nu pomenesc numele actualului Patriarh Ecumenic Bartolomeu, pe care il numesc eretic

Posted in MANASTIREA ESPHIGMENOU by saccsiv on decembrie 18, 2011

Iata ce aflam din articolul Obştea asediată a Sfintei Mănăstiri Esfigmenu dă răspuns minciunilor Patriarhului Ecumenic:

Printr-o declaraţie scrisă, trimisă spre publicare ziarului nostru, Stareţul Sfintei Mănăstiri Esfigmenu, Arhimandritul Metodie, şi obştea dezmint minciunile Patriarhului Ecumenic, potrivit cărora obştea canonică a Sfintei Mănăstiri Esfigmenu, aflată acum într-o adevărată stare de asediu, ar fi aderat la un Sinod vechi-calendarist şi ar pomeni un episcop vechi-calendarist. „Toate sunt minciuni” se subliniază, arătând că ei recunosc instituţia Patriarhiei Ecumenice, dar nu pomenesc numele actualului Patriarh Ecumenic, kir Bartolomeu, pe care îl numesc eretic. Iată textul integral al declaraţiei adresate  ziarului „ρθόδοξος Τύπος” (O.T.):

„Datorită răspândirii pe internet şi pe alte căi a zvonului despre presupusa subordonare a istoricei şi tradiţionalei Mănăstiri Esfigmenu faţă de Sinodul vechi-calendarist al Arhiepiscopului Calinic, declarăm tuturor cu îndrăzneală că niciodată nu ne-am subordonat vreunui Sinod vechi-calendarist. Am întrerupt pomenirea Patriarhului Constantinopolului, kir Bartolomeu, denunţându-l ca eretic şi ne-am separat de el potrivit canoanelor Bisericii (al 15-lea de la Sinoadele I şi II Ecumenice şi al 31-lea al Sfinţilor Apostoli). Recunoaştem instituţia Patriarhiei Ecumenice, dar continuăm să denunţăm pe actualul Patriarh ca eretic şi ca unul care nu respectă nici Tradiţiile Bisericii, nici Legea Sfântului Munte (Carta Juridică a Sfântului Munte) şi nici condiţiile internaţionale. Declarăm deci cu îndrăzneală tuturor celor care se îndoiesc că niciodată nu am pomenit alt Patriarh sau Episcop. Urmăm prin harul lui Dumnezeu această bună luptă pentru Credinţă, până la deplina îndreptăţire a Sfintei noastre Mănăstiri. Nu ne vom abate nici în cel mai mic amănunt de la linia Sfinţilor Părinţi ai Bisericii şi a Sfinţilor noştri înaintaşi Athanasie şi Efthimie, trecuţi la Domnul. Vom aştepta deplina dreptate de la Chivernisitoarea Sfântului Munte, de la Doamna noastră, Născătoarea de Dumnezeu, sau cu ajutorul acesteia suntem gata să murim – dacă timpul o cere – pentru cele ce credem şi nu vom deveni cu nici un chip trădători ai Credinţei noastre şi ai Spiritualităţii Patriei noastre, care este Sfântul Munte, pentru nici o plată sau cinstire.

Cu binecuvântări şi dragoste,

Stareţul Sfintei Mănăstiri Esfigmenu,

Arhimandritul Metodie

şi fraţii mei în Hristos”.

Semnalăm că Patriarhul Ecumenic, kir Bartolomeu, în timpul recentei sale vizite la Sfântul Munte a cerut aici şi acum „alungarea” obştii canonice din Sfânta Mănăstire şi instalarea obştii „rânduite” de acesta, pe care o caracterizează drept „canonică”.

Ὀρθόδοξος Τύπος, 11 noiembrie 2011,nr. 1901, pp. 1, 7.

Traducre:  Mihail Ilie

Cititi va rog si:

MANASTIREA ESPHIGMENOU din Muntele Athos este cumplit prigonita caci se opune Patriarhilor masoni din Constantinopol

 

 

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 18, 2011 at 6:31 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Marius said, on decembrie 19, 2011 at 7:53 am

      http://www.scribd.com/doc/64083373/Sfantul-martir-pr-Daniil-Sasoev-Despre-antihrist

      Citit mai bine cartea integral.
      Eu personal simt mai multa dragoste acum.

      Apreciază

      • Marius said, on decembrie 19, 2011 at 7:55 am

        pagina 9
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • broflovsky said, on decembrie 19, 2011 at 11:42 am

        Mersi mult pentru link! in sfarsit m’am lamurit cu pasapoartele astea!!! stiam eu prin logica si Biblie ca nu sunt pasapoartele biometrice peceata sau nustiu ce acolo lepadate de Hristos, nu e asa! nu inteleg de ce ni se baga in cap asta? pentru ca e scris CLAR in scriptura ca fara peceata nu vei putea cumpara si supravetui! si vor fi puse in mana sau cap!! pasapoartele biometrice nu au nici o legatura nimic cu toate cele din scriptura in afara de cip poate…..

        totusi nu inteleg pentru ce toate sperieturile astea… cred ca nu e corect sa fim dusi in eroare… sau poate eu ceva nu inteleg?

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 19, 2011 at 1:00 pm

        broflovsky

        Pasapoartele biometrice nu au nici o legatura nimic cu toate cele din scriptura?

        Tu chiar nimic n-ai inteles.

        Apreciază

      • broflovsky said, on decembrie 19, 2011 at 2:11 pm

        nustiu, posibil, dar as vrea sa inteleg, pentru ca stiu ca unica legatura care e la moment, e ca au cip rfid, care is bagate in pasapoarte, si posibil peceata va fi tot acest cip.. dar la moment asta nu e peceata, si dupa cele citite de mai sus nu e lepadare de Hristos daca luam aceste acte, asta am vrut sa zic saccsiv’e

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on decembrie 19, 2011 at 7:01 pm

        Marius

        Esti un ratacit. Serpii de la razboi intru cuvant nu pot sa inteleaga nimic pentru ca sunt vicleni. Ceea ce simti nu e dragoste ci evlavia minciunii.

        Apreciază

      • mircea said, on decembrie 19, 2011 at 10:17 pm

        broflovsky,

        dar cu demnitatea omului au legatura pasapoartele biometrice?
        Ca asta presupune sa fii si amprentat.
        faptul ca in acel cip refid tu esti un numar (care e numarul tau), ce iti spune?
        Stii ca in Biblia din 1600 (an aprox) se spune in Apocalipsa de „numarul omului” si nu de „numar de om”?
        Faptul ca ti se poate fura identitatea elegant, de la 3-5m, fara ca tu sa stii, si apoi folosita cine stie in ce scopuri, te deranjeaza?
        Nu spune nimeni ca asta e pecetea finala, dar e un pas decisiv spre asta.
        Daca parintele Arsenie Papacioc spunea ca el nu ia asa ceva, sau parintelel Iustin care indeamna clar sa nu se ia asa ceva, ce iti spune?

        Dar, fiecare are o referinta proprie, morala, de demnitate, de credinta, peste care nu poate trece.

        La animale le-au pus cipuri din astea, la ureche.
        Oare in cazul animalelor, daca ar fi avut si ele acte de identitate, s-ar fi inceput direct cu cip la ureche sau mai intai in actele lor?

        Apreciază

      • broflovsky said, on decembrie 20, 2011 at 9:05 am

        Mircea, eu is total deacord cu tine, stiu ca pot fi citite de la distanta si stiu ca ele is inaintemergatoare la cipuire! si nici macar nu zic ca e bine de luat! ca nici eu nu vreau sa le iau! problema am scris alta…. ca unii zic ca asta e peceata sau ca daca le luam e lepadare de Hristos, si e Fals! Eu is deacord 100% si cu parintii Iustin si Arsenie, dar mesajul care am vrut sa il zic era ca nu e asta lepadarea de Hristos. Am citit tot in cartea de mai fraza urmatoare:

        „Atunci când va veni antihristul adevarat, toate aceste persoane care se tem de primirea pecetei vor primi adevarata pecete de bunavoie.Deoarece vor cauta pecetea nu acolo unde va fi ea´.

        vreau doar sa ma intelegeti corect.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 20, 2011 at 12:11 pm

        broflovsky

        Care carte?

        Apreciază

      • broflovsky said, on decembrie 20, 2011 at 4:46 pm

        Nu’l stiu pe marius, dar el a postat linkul mai sus: http://www.scribd.com/doc/64083373/Sfantul-martir-pr-Daniil-Sasoev-Despre-antihrist

        si am citit-o, si cred ca e lamurit normal acolo nustiu..

        Apreciază

  2. Laurentiu said, on decembrie 18, 2011 at 7:02 pm

    Casatoria intre homosexuali „imbunatateste sanatatea”
    http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/stiri-sanatate/casatoria-intre-homosexuali-imbunatateste-sanatatea-1140341

    Apreciază

  3. George Sandu said, on decembrie 18, 2011 at 7:19 pm

    Elevii au un cuvânt de spus! Distribuiţi peste tot acest link! Şcolile nu vor deveni închisori! http://silvianemanuel.net/2011/12/scrisoarea-unui-student-catre-elevii-din-romania/

    Apreciază

  4. marian said, on decembrie 18, 2011 at 11:05 pm

    Torturing Egyptian protesters in Tahrir 17 Dec 2011
    Nu am crezut ca se mai poate asa ceva!
    Sa ii apere Dumnezeu, caci tare chinuiti sunt!

    Apreciază

  5. nelu ploesteanu said, on decembrie 19, 2011 at 1:17 pm

    mariane peste tot armata asa face caci este foarte bine platita !! ceilalti nici nu au ce manca !! asa este omul care are : isi apara prin violenta situatia superioara sociala,de aceea spune :anatema ! Sfantul Patriarh Tihon adresata tuturor celor ce ii slujesc pe conducatorii satanisti,democratici,comunisti…

    Apreciază

  6. nelu ploesteanu said, on decembrie 19, 2011 at 1:17 pm

    la fel trebuia sa faca si preotul Nichita Tanase !!!!!!!!!!! nu sa plece din tara la stilisti !!!

    Apreciază

    • marian said, on decembrie 19, 2011 at 3:22 pm

      Cat de josnic trebuie sa fie acela care a calcat pe capul pieptului o femeie cazuta, inconstienta. Nu stiu daca cei in uniforma sunt realmente soldati sau alte satane. Un soldat, dupa mintea mea, daca are fie si un dram de demnitate umana, nu are cum sa loveasca o femeie incapabila de a schita apararea, indiferent ce ar fi facut sau nu acea femeie. Dupa figuri, par a fi arabi, dar, cineva opina ca ar fi israelieni. Stiu ca in Egipt, barbat fiind, daca ai privit insistent o femeie musulmana, aceasta poate sa tipe dupa ajutor si risti sa fii linsat pe loc inainte sa apara politia. In Cairo, metroul are primele vagoane exclusiv pentru femei si urmatoarele sunt pentru barbati. In lumea araba a te atinge de o femeie e o grava insulta adusa nu atat acelei femei, cat, moralei societatii de acolo. E ceva cu care nu se joaca nimeni.

      Apreciază

  7. asamtes said, on decembrie 19, 2011 at 6:58 pm

    @ Marian – nu-i josnic, doarece demonstratiile sint fcaute de crestini care se impotrivesc unui guvern islamic…ce-i asa greu de inteles? ar fi bine sa va documentati in viitor si sa nu deviati subiectul din forum…Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. Fotie said, on septembrie 6, 2012 at 4:09 pm

    Cum stilişti??!! Ce va să zică stilişti??!! Sfântul Munte are aşa încă de la începutul începuturilor: să n-aibă episcop, să pomenească pe cine vrea!! Nu-i dator să se-amestece în conducerea Sfântului Munte vreun patriarh!

    Părintele Dionisie Igant

    Apreciază

  9. Fotie said, on septembrie 6, 2012 at 5:07 pm

    http://esfigmenit.blogspot.ro/

    Apreciază

  10. Fotie said, on septembrie 6, 2012 at 5:12 pm

    http://www.esphigmenou.com/

    Apreciază

  11. Fotie said, on septembrie 6, 2012 at 5:13 pm

    Apreciază

  12. […] MANASTIREA ASEDIATA ESFIGMENU DECLARA CA NU A ADERAT LA STILISTI. Obstea recunoaste institutia Patri… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.