SACCSIV – blog ortodox

OMS a decis: DRAGOSTEA ESTE O BOALA. Si i-au dat un cod: F63.9

Posted in OMS, TULBURARE MENTALA by saccsiv on decembrie 15, 2011

   Iata ce aflam din articolul E oficial. Dragostea te poate îmbolnăvi rău de tot:

Într-un moment din viaţă, cei mai mulţi dintre noi trăim o criză mentală de proporţii. Se numeşte dragoste. Ştiinţa a adus dovezi că dragostea acţionează violent asupra creierului uman. Astfel, comportamentul unui îndrăgostit părăsit sau ignorat de cel iubit seamănă foarte mult cu cel al unui dependent de droguri.

Cercetările din ultima vreme, una desfăşurată de americanii de la Universitatea Rutgers şi alta de un grup de la oameni de ştiinţă mexicani, arată că dragostea şi relaţiile de durată au o influenţă determinantă asupra starea sănătăţii omului.

„Tot ce are loc în creier, tot ceea ce se întâmplă plecând de la dragostea romantică are o explicaţie chimică”, a spus un antropolog de la Universitatea Rutgers, Helen Fisher.

Fisher a condus un studiu interesant. A luat 15 subiecţi care sufereau în urma destrămării unor relaţii şi le-a prezentat fotografii ale unor cunoscuţi. Apoi, le-a prezentat o imagine a celui iubit.

Atunci când vedeau imaginea celui iubit, sistemul dopaminei – cel asociat şi cu plăcerea şi dependenţa – era activat. Mai interesant este că rezonanţa magnetică a indicat că s-au activat şi alte zone din creier, mai exact cele responsabile cu asumarea riscului şi controlarea furiei şi a problemelor obsesiv-compulsive.

Îndrăgostit rănit, ca o persoană cu tulburări psihice

O nouă serie de studii, desfăşurată în Italia, a arătat că dragostea şi problemele mentale au multe în comun. Nivelul de serotonină al celor cu probleme în dragoste era asemănător cu cel al unor pacienţi care sufereau de tulburări obsesiv-compulsive.

Recent, OMS a luat decizia de a include dragostea pe lista „vinovaţilor” pentru o tulburare impulsivă, înregistrată cu codul F63.9.

Simptome de „dragoste bolnavă”

Experţii Organizaţiei Modiale a Sănătăţii afirmă că simptomele acestei maladii sunt gândurile obsesive despre altă persoană, shimbările bruşte ale dispoziţiei, mila faţă de sine, insomnia, acte negândite, impulsive, dureri de cap şi chiar reacţii alergice.

Experţii Organizaţiei Modiale a Sănătăţii afirmă că simptomele acestei maladii sunt gândurile obsesive despre altă persoană, shimbările bruşte ale dispoziţiei, mila faţă de sine, insomnia, acte negândite, impulsive, dureri de cap şi unele reacţii alergice.

   Cititi va rog si:

MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de TULBURARE MINTALA. Extrem de necesar SISTEMULUI politic corect in lupta impotriva crestinilor

Copiii timizi risca sa fie diagnosticati cu tulburari mentale. Sute de mii de copii sunt deja indopati cu medicamente psihotropice …

 

 

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 15, 2011 at 5:17 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Toma said, on decembrie 15, 2011 at 5:55 pm

  Bravo ma, au descoperit apa calda cercetatorii. Pai omul e 70 la suta apa nu? Sau peste 70 la suta nu?
  Atunci putem spune ca dragostea e o apa chioara nu? O forma de interactiune a apei, sau cine stie, poate e o apa colorata cumva.

  S-au tampit de tot.

  Apreciază

 3. Laurentiu said, on decembrie 15, 2011 at 6:01 pm

  De ce face Ziarul Lumina (declarat ortodox) apologia… „Sfintilor” catolici??

  Pomenit de către Biserica Catolică la data de 8 septembrie, iar de cea Ortodoxă la data de 20 noiembrie, Sfântul Corbinian (670-724) este considerat astăzi primul episcop de Freising în Bavaria, chiar dacă oficial această episcopie a fost întemeiată de Sfântul Bonifatie. Ca misionar a propovăduit Evanghelia în teritorii care aparţin astăzi Franţei, Elveţiei, Germaniei (Bavaria) şi nordului Italiei (Tirolul de Sud).

  http://www.ziarullumina.ro/articole;1814;1;66773;0;Sfantul-Corbinian-primul-episcop-misionar-in-Bavaria.html

  Apreciază

  • Ciprian said, on decembrie 15, 2011 at 8:54 pm

   Offtopic

   Ma lamureste si pe mine cineva de ce pe Radio Trinitas mai bine din 80% din „colinde” sunt englezesti, frantuzesti etc? Nu am auzit un colind de la Camarzani, Diaconesti, Mira, Bizantion, Altarul etc (avem cel putin vreo 20 de grupuri cu colinzi parca din cer venite!!!). Nu e un post ortodox? De ce imi baga pe gat numai englezisme si Hrusca? Cine castiga?

   Apreciază

  • Marcel said, on decembrie 15, 2011 at 8:55 pm

   Nu este nici o anomalie. Pana in schisma din 1054 si in vest au fost traitori ortodocsi, si avem sfinti recunoscuti de biserica ortodoxa.
   Referinte la Sf Corbinian se gasesc la adresa http://orthodoxengland.org.uk/saintsc.htm.
   Studiul asupra acestor sfinti (cei de la adresa data mai inainte) din vest a fost facuta de catre Andrew Philip, a carui biografie o poti gasi la adresa
   http://orthodoxwiki.org/Andrew_Phillips.
   S-a convertit la ortodoxie, in Biserica Ortodoxa Rusa, in anul 1975. A fost hirotonit diacon in 1985 si preot in 1991. Pentru confirmare iti mai dau o referinta cu un articol al sau: http://www.holy-trinity.org/general/names.html. Este un site al Bisericii Ortodoxe din America de Nord, care cuprinde si un sinaxar al Sfintilor de peste an, bine documentat.
   Am facut aceste remarci pentru a confirma faptul ca studiile sale cu privire la sfintii din vest de pana in schisma din 1054 avea viata sfanta.
   Nu ar fi singurul sfant care ar fi praznuit, atat de biserica ortodoxa cat si de catolici.

   Alte referinte cu privire la Sf Corbinian, plecate de la Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei:
   http://www.allmercifulsavior.com/icons/Icons-Corbinian.htm,

   Apreciază

  • Gicu said, on decembrie 15, 2011 at 10:54 pm

   Daca nu stiti nici macar o boaba de istorie a crestinismului mai bine nu va mai dati cu parerea. Daca sfantul acesta a trait in veacul al 8-lea inseamna ca era o singura Biserica. Sfintii nu apartin numai ortodocsilor, ci si catolicilor pana la 1054.

   Apreciază

 4. Laurentiu said, on decembrie 15, 2011 at 6:04 pm

  Politic: Preşedintele Franţei: „Acum există două Europe“
  http://www.ziarullumina.ro/articole;1813;1;66717;0;Presedintele-Frantei-Acum-exista-doua-Europe.html

  Apreciază

 5. STOP RFID 666 said, on decembrie 15, 2011 at 6:31 pm

  Este o actiune indreptata impotriva familiei. Toti satanistii vor da legi numai pentru satisfacerea bolii lor. Orice regula va devenii exceptie si invers.

  Apreciază

 6. STOP RFID 666 said, on decembrie 15, 2011 at 6:57 pm

  SPOVEDITI-VA PE FACEBOOK CA SA FIE VAI DE VOI

  http://www.adevarul.ro/life/viata/Numar_record_de_romani_pe_Facebook_0_609539509.html

  Apreciază

 7. Mos Darie said, on decembrie 15, 2011 at 7:12 pm

  Da de ce dragoste? Este mai buna ura cinica, ura devastatoare, ura dominatoare…pentru ca stimuleaza hormonii si creste metabolismul…
  Nu era de asteptat sa apara si asa ceva? De ce sa va iubiti nevestele? Violati fo doua minore si simtiti-va bine, ca asa e politically corect! Dupa aia inrolati-va ca mercenar si killer-iti cel putin vreo mie de negri si asiatici, eventual si romani si bulgari, ca si-asa sunt puturosi si nu le arde de treaba!…Dupa care drogati-va pana va pierdeti mintile si participati la orgiile homosexuale organizate „on purpose” de papusari!
  Ca viata trebuie traita si experientele respective gustate!
  Cam asta este educatia pe care ne-o fac papusarii! No further comments!

  Apreciază

 8. STOP RFID 666 said, on decembrie 15, 2011 at 7:22 pm

  CAMERELE DE LUAT VEDERI NU POT REPERA O FEMEIE CARE ARE VAL

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-10951420-musulmana-din-franta-risca-doi-ani-inchisoare-pentru-refuzat-dea-jos-fata-valul-traditional.htm

  Apreciază

 9. bogdana said, on decembrie 15, 2011 at 7:57 pm

  asta imi aminteste de un film de prin 2002 equilibrium in care oamenii nu trebuiau sa aiba niciun fel de sentiment e foarte bun filmul. asta or vrea sa faca si astia.
  parerea mea: Domnul nemincinos a spus ca dragostea e mai mare ca toate, fiind vorba de agape. Iar Mantuitorul nostru a savarsit prima minune la nunta din Caana Galileei, binecuvantand unirea barbatului cu femeia.
  măi, or fi cazuri cand cei care chipurile iubesc omoara, violenteaza chinuie sau mai stiu eu ce fac celor pe care pretind ca i iubesc, dar aici nu e vorba de dragoste ci abia aici e vorba de boli. de ce sa ajungem sa spunem ca dragostea e o boala, cand de fapt manifestari oribile sub numele de dragoste sunt boli.

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on decembrie 15, 2011 at 8:36 pm

   EQUILIBRIUM – DIN PACATE IN LIMBA SPANIOLA – IN URMA CU CEVA TIMP S-A VANDUT CU SAPTAMANA FINANCIARA – NU TREBUIE SCAPAT DE ACEIA CARE VOR SA VADA CE INSEAMNA NOUA ORDINE MONDIALA

   Apreciază

 10. Indhyana said, on decembrie 15, 2011 at 8:14 pm

  Sa inteleg ca va ajunge sa fie ilegal sa te indragostesti? E o nebunie… E mai mult decat impotriva omului. E impotriva lui Dumnezeu! Pentru ca Dumnezeu ESTE IUBIRE!!!

  Apreciază

 11. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 15, 2011 at 10:20 pm

  ,,Dragoste bolnava”=iubirea fata de aproape , deja isi fac planuri pentru a ne clasifica pe noi crestini ca niste oameni infecti si bolnavi mintal.

  Apreciază

 12. Marcel said, on decembrie 16, 2011 at 1:08 am

  Chimie si dragostea
  http://www.youramazingbrain.org/lovesex/sciencelove.htm

  Nu am fost multumit numai de a trage o concluzie asupra articolului. Am constatat ca sirul surselor se opreste la realitatea.net. Am cautat mai departe, mai mult ca sa-mi formez o idee asupra intentiei din spatele cercetarilor dr Fisher.

  * In primul rand, la Universitatea Rugers se imping studiile şi cercetarile la limita cunoasterii umane.
  * Dr Fisher este cercetator antropolog care cerceteaza: sexualitatea umana, diferentele intre genurile umane, alegerea partenerului, dragostea romantica, evolutia creierului etc. Mai multe la http://anthro.rutgers.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=177&Itemid=136
  * Articolul de fata face referire la proiectul sau din prezent
  http://evolution.rutgers.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=116&Itemid=150
  * Este prim consilier la Chemistry.com, filiala a Match.com. Sunt platforme matrimoniale. Chemistry.com are şi sectiuni pentru comunitati de gay şi lesbiene. Referitor la Chemistry.com, dr Helen Fisher spune ca” Chemistry.com e ca şi copilul meu, sunt fascinata de site şi cred cu tarie in el. Cei mai multi oameni din America sunt in cautarea unui partener pentru a forma o familie, fie in afara familiei. Asta e ceea ce oferim noi. Teoria din spatele acestuia este: am speranta de a declansa chimia creierului pentru o dragoste romantica intre oameni”.
  In interviul de la adresa http://www.popculturemadness.com/interview/Helen-Fisher-Chemistry.html, dr Helen Fisher imparte oamenii in mai multe grupuri: „cei cu dopamina ridicata, numiti de ea exploratori; un alt grup de oameni, constructorii, care isi petrec in cea mai mare parte activitatea in sistemul serotonina; al treilea grup, negociatorii, care petrec cea mai mare activitate in sistemul estrogen şi al patrulea grup, directorii, care isi desfasoara activitatea in special, in sistemul testosteron. Cei care activeaza in sistemul sorotonina, constructorii, tind sa fie calmi, sociali, populari….”
  La Chemistry.com ei au un formular electronic cu 56 de intrebari care are scopul de a ghida clientul sa-si descopare, in ce masura este constructor, explorator, negociator sau director.
  * are un blog: http://chemistry.typepad.com/the_great_mate_debate/dr_helen_fisher_1/index.html
  Undeva pe acest blog spune urmatorul lucru: „Este interesant faptul ca acesti tineri, femei şi barbati, DORESC sa-şi exprime o afectiune extrema in public. Unul dintre aspectele distinctive ale omenirii este acela ca noi avem sex in mod privat. Rudele noastre apropiate, gorilele şi cimpazeii, copuleaza in public… Dar sexul in mare masura este un act public. Antropologii au studiat de mult timp motivele pentru care oamenii se abat de la acest model mamifer general. Printre ipoteze, afisarea publica a afectiunii face mai mult decat sa linisteasca dorinta cuiva, este un semnal pentru toti cei care privesc, ca este sexual şi indragostit. Problema cu acest semnal este ca altii ar dori un pic de actiune pentru ei insisi. Sexul şi dragostea sunt cele mai bune daruri ale naturii.”
  * E dornica de descoperirea tainelor fiintei umane, ea avand doua cai de cercetare: una spirituala, prin raportarea la Dumnezeu, şi a doua, cea stiintifica.
  Despre stiinta dragostei, cele 3 etape ale dragostei şi chimia dragostei gasiti la http://www.youramazingbrain.org/lovesex/sciencelove.htm
  Material in care arata ca in fiecare etapa a dragostei se elibereaza hormoni şi substante chimice, şi efectele lor.

  Fiecare dintre noi, cand facem un gen de cercetare referitor la o anumita problema, mergem pe calea cea mai facila noua, si de cele mai multe ori, ca şi dr. Fisher, o alegem numai pe cea secundara. E mai usor sa ne motivam nervozitatea, cand ne certam cu cineva, prin faptul ca acea persoana este sursa acelei situatii, şi uman, poate ca chiar asa şi este. Nu ne punem intrebarea: unde am gresit noi, sau in ce situatie nu am procedat cum trebuie, de a ingaduit Dumnezeu sa fim pusi in acea situatie? Toate evenimentele sunt ingaduite de Dumnezeu, şi nimic nu e in afara Sa, şi acele evenimente sunt cel mai bun medicament pentru sufletul nostru. Depinde de cum ne orientam noi in continuare. Noi suntem responsabili de ceea ce ni se va intampla.
  Dr Fisher, toata viata sa a studiat stiintific omul, şi nu cred ca din acest punct de vedere spune falsuri. Dar din pacate ea nu studiaza decat efectele: bucuria nu este numai o stare de spirit, fara a avea efecte asupra corpului uman. Ea e un sentiment uman care declanseaza pe langa euforia sufleteasca, şi procese de vindecare a corpului. Cu cat este mai adanca şi din suflet pornita, cu atat profunzimea vindecarii este mai reconfortanta şi datatoare de liniste şi pace.
  Ne bucuram de lucruri exterioare, radem la un film de comedie, ne creeaza o stare euforica şi deci, şi un proces de vindecare, insa e de suprafata. Trece sursa bucuriei trece şi euforia.
  Ne bucuram ca putem sta fata in fata cu Dumnezeu, aceasta bucurie fiind cea mai adanca şi cea mai cautata inconstient de fiinta umana, atunci şi vindecarea şi starea noastra sufleteasca e ca o mangaiere şi alinare, şi asa vindecarea e pe 2 planuri, sufletesc şi trupesc. De aici acel „Bucura-te” din acatiste.
  Deci, dr Fisher, din punctul ei de vedere are dreptate, in corp se genereaza anumite substante, care produc anumite stari placute sau nu la nivelul material.
  Acum cativa ani, cineva imi spunea de starile umane cum, conform unor cercetari, nu sunt decat efectul prezentei unor substante in creierul omului. Acea persoana era convinsa ca acele substante declanseaza starile prin care trece un om, astfel incat daca reducem o substanta şi o completam cu alta, vom scapa de o stare negativa şi o vom aduce pe cea pozitiva.
  Este 0.00…1% adevarat, restul fiind fals: daca te-a parasit persoana pe care o iubesti şi de suparare iti este afectata inima, doctorul iti recomanda un medicament. Ii dai medicamentul, inima se mai potoleste dar durerea in sufletul tau ramane, deci o noua generatoare de rau asupra inimii. Substanta nu isi face efectul decat in mica proportie. Medicamentul pentru inima sufleteasca a fost complet omis.
  Asa şi pentru dr Fisher, ii e mai simplu sa studieze partea materiala, avand credinta ca, in urma cercetarilor poate declansa cand vrea el o stare umana. Cum sa-l masoare pe Dumnezeu, in cazul ca i s-ar spune!?! Cum poate dovedi in fata colegilor şi a lumii ceva care nu poate fi masurat şi dovedit? Cum l-ar putea crede ceilalti, in cazul ca ea ar fi bine intentionata in a-L lua in considerare şi pe Dumnezeu in cercetarile sale, daca chiar ascultatorii sai vor ceva palpabil?!

  Din materialele studiate pot trage cateva concluzii personale:
  * dr Helen Fisher este cu totul atrasa de cercetarea celor doua genuri ale omului şi relatia dintre ele. In finalul interviului (cel aratat mai sus) spune ca doreste ca femeia sa fie puternica in afaceri dar şi sexual.
  * doreste ca libertatea de exprimare a amorului, sa fie mai mare decat normalul din prezent. Aceasta dorinta, şi in special cea a sexualitatii, vine dintr-o refulare interioara. Trebuie sa participe cat mai mult cei din jur la iubirea proprie. O astfel de persoana nu este implinita cu ea insasi, are un gol interior, şi atunci are tendinta de a se hrani din iubirea venita din afara. Numai ca aceasta e trecatoare şi plina de patimi şi dorinte personale, lucru care va modifica purtarile persoanei. Aceste „hapuri” sufletesti vor forma o medie a modelului uman in constiinta sa, model cu care doreste tot timpul sa se imbrace. (vezi deschiderea catre VIP-uri, şi tendinta de a le copia)
  * in materialul http://www.youramazingbrain.org/lovesex/sciencelove.htm arata in unele locuri faptul ca atunci cand unei specii de sobolan de sex masculin i s-a dat un medicament care sa-i suprime efectul de vasopresina (hormon care determina ca individul sa aiba o relatie de durata cu partenerul), legatura cu partenerul s-a deteriorat imediat, a pierdut devotamentul şi nu a reusit sa-şi protejeze partenerul de pretendenti. Nu am dedus din materialele studiate, neaparat faptul ca are intentii rele in cine stie ce directie, ci numai are dorinta de a intari relatiile dintre doi parteneri. Studiind blogul sau, sfaturile pe care le da, interviul, e foarte interesata de iubire, fizic şi emotional, de sentimente umane şi doreste sa vada ce sta in spatele lor. Ii place iubirea dintre doi oameni şi de aceea ii şi consiliaza pe Chemistry.com.
  Nu lasa sentimentul ca ar fi in spatele unor cortine prin cercetarile sale, insa rezultatele sale ajuta pe cei care controleaza omenirea. Ea a demonstrat ca intr-o anumita masura se pot controla legaturile interumane, prin interventii medicamentoase.

  Cred ca studiind materialele de mai sus va puteti face o imagine personala asupra acestor cercetari asupra naturii umane.

  Apreciază

 13. daniel said, on decembrie 16, 2011 at 7:12 am

  Pentru noi, oamenii de rand, indiferent de nationalitate, era clar ca sunt doua Europe.

  stimati frati si surori in Domnul,

  Intunericul care cuprinde omenirea gaseste multe inimi nepregatite si le invaluie, le cucereste si le intuneca de-a binelea. Multe, multe inimi L-au parasit deja pe Domnul nostru Iisus Hristos.
  Este o oroare sa citim care sunt fructele parasirii Domnului.

  Dar noi suntem pregatiti pentru zorii noii Zile?
  Toate aspectele si manifestarile de iad de aici vor trece atunci cand Domnul va cobori la noi.
  Tot raul, cu Antihrist cu tot, va fi inlaturat si prabusit in adanc.

  Atunci, vom fi gasiti pregatiti de marea intampinare sau nu?
  Altfel spus, vom avea bucuria de a cina cu Domnul?

  Asa cum am trait duminica precedenta (parabola cu cina), liderii lumii nu vor sa participe la Cina Domnului, invocand fel de fel de pretexte. Si noi avem pretexte.
  Insa tot spectacolul acesta oribil de pe pamant si din inima mea, nu vreau sa imi reduca setea de iubire, de dezlipire de materialismele efemere, de atasament cu toata inima fata de Domnul nostru Iisus Hristos.
  Doamne miluieste.

  Apreciază

 14. Qubit said, on decembrie 16, 2011 at 8:31 am

  Aleea de îndrăgostiţi (poezie huşeană)

  Aleea de îndrăgostiţi este acum pustie.
  Cândva aici găseai perechi de tineri,
  Ce se plimbau ţinandu-se de mână.
  Si îşi spuneau pe la ureche poezii,
  Se sărutau…era feeric…
  Acum agenţi discreţi cu pardesie lungi,
  Mai fac câte un filaj discret,
  Si casca de transmisie,
  E tot acolo…în urechi…
  Misiunea lor o ştie toată lumea,
  Căci sunt agenţi secreţi,
  Ce sunt pe statele de plată de la…OMS.
  Iar cei care se riscă să se îndrăgostească,
  Cunosc pericolul ce şi-l asumă,
  Iar dubele cu geamuri fumurii,
  Te duc direct acolo la ospiciu,
  Căci esti…pericol social!

  Apreciază

 15. ADRIAN CL.23 said, on decembrie 16, 2011 at 8:59 am

  DRAGOSTEA ESTE O BOALA, CRESTINII SUNT RADICALI SI UITE ASA AU MOTIV SA NE INCHIDA SA SCOATA LEGI IMPOTRIVA NEAMULUI SI A CREDINTEI.
  PASI REPEZI CATRE INGRADIREA NOASTRA.

  Apreciază

 16. Biokosmy said, on decembrie 16, 2011 at 4:45 pm

  Daca se indragostesc doua persoane heterosexuale inseamna ca sunt bolnave !!!!!!!!!!!!!
  Homosexualitatea nu mai este considerata boala ci o optiune sexuala liber consimtita / Deci ,, dragostea” dintre doi homo nu e boala / !!!!!! Ciudata lume .!

  Apreciază

 17. anca said, on decembrie 17, 2011 at 3:57 pm

  Si eu tot la filmul Equilibrium ma gandem cand am citit articolul. O sa ne fie rusine sa iubim…. o sa fim „cool”… cateodata simt cum lumea din jurul meu se descompune bucata cu bucata, oamenii sunt buimaci, condusi ca niste oribi, alergand in zadar dupa tot felul de nimicuri. Cand mi-era mai greu stiam ca dragostea ne uneste si dragostea salveaza ce mai e uman in noi…acum dragostea se comprima intr-un cod. Sa asteptam ca si dragostea pentru Dumnezeu sa primeasca un cod?
  Dragostea indelung rabda …

  Apreciază

 18. nikifor said, on martie 28, 2012 at 6:04 pm

  am verificat lista de boli codificate a OMS, ultima varianta (ICD-10, o gasiti aici, cu motor de cautare) si la codul F63.9 scrie „Habit and impulse disorder, unspecified” – traducere libera: „tulburare nespecificata de deprindere si impuls”. asa ca a spune ca dragostea e o boala si ca a fost codificata e o exagerare din punct de vedere medical si administrativ. Daca ar fi spus F63.9 „, love” cu toate sinonimele sale (adulation, affection, allegiance, amity, amorousness, amour, appreciation, ardency, ardor, attachment, cherishing, crush, delight, devotedness, devotion, emotion, enchantment, enjoyment, fervor, fidelity, flame, fondness, friendship, hankering, idolatry, inclination, infatuation, involvement, like, lust, mad for, partiality, passion, piety, rapture, regard, relish, respect, sentiment, soft spot, taste, tenderness, weakness, worship, yearning, zeal), atunci da!

  Apreciază

 19. Roxana Andreea said, on martie 28, 2012 at 7:22 pm

  ma iertati dar scrie clar.. despre ce dragoste e vorba… deci o dragoste cu ganduri obsesive, care indeamna la crize grave de gelozie sau la sinucidere sau eu mai stiu ce… da, chiar poate fi o MARE problema. Am trecut prin astfel de „iubiri”, de nu mai vroiam sa traiesc fara respectivele relatii.. si credeti-ma, va rog, ca nu e ceva sanatos.
  Dupa ce mi-am gasit un duhovnic, mi-am dat seama ca sufeream asa pt ca ma atasem excesiv de fostii mei, aveam un idol in inima mea, mai presus de Dumnezeu era barbatul pt mine…. Cu spovedanie s.a. mi-a trecut acea dependenta.

  Apreciază

 20. Nic said, on mai 24, 2012 at 7:46 pm

  se refera la o deceptie din dragoste si atunci, nu e o regula, dar uneori apare depresia. chiar am trait asta.
  depresia, cu tot ce implica aceasta boala. … si atunci dragostea ei o pot numi indirect si incorect boala.
  deci depresia din dragoste este boala, dar nu dragostea sau iubirea. nici pomeneala !

  Apreciază

 21. […] OMS a decis: DRAGOSTEA ESTE O BOALA. Si i-au dat un cod: F63.9 […]

  Apreciază

 22. […] OMS a decis: DRAGOSTEA ESTE O BOALA. Si i-au dat un cod: F63.9 […]

  Apreciază

 23. […] OMS a decis: DRAGOSTEA ESTE O BOALA. Si i-au dat un cod: F63.9 […]

  Apreciază

 24. […] 2011, OMS a decis: dragostea este o boala. Si i-au dat un […]

  Apreciază

 25. […] OMS a decis: DRAGOSTEA ESTE O BOALA. Si i-au dat un cod: F63.9 […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: