SACCSIV – blog ortodox

FECIOARA MARIA SI TESTUL DE SARCINA – ce mai debiteaza mintea ereticilor …

Posted in blasfemie by saccsiv on decembrie 15, 2011

Iata ce aflam din articolul Fecioara Maria şi testul de sarcină. IMAGINEA care stârneşte CONTROVERSE, promovată de o Biserică – FOTO:

O imagine cu Fecioara Maria ţinând în mână un test de sarcină stârneşte nenumărate controverse, cu puţin timp înaintea Crăciunului.

O biserică din Noua Zeelandă a realizat o reclamă în care Fecioara Maria ţine în mână un test de sarcină şi pare şocată de rezultatul acestuia, scrie dailymail.co.uk.

Biserica „St. Matthews din Oraş” din Auckland a lansat o campanie publicitară festivă pentru a evita „sentimentalismul şi banalitatea” sărbătorilor.

„Este real. Crăciunul este real. Este vorba despre o sarcină reală, o mamă reală şi un copil real. Este vorba despre o nelinişte reală, curaj şi speranţă”, a declarat Glynn Cardy, vicarul bisericii.

„În ciuda oricărei premoniţii, descoperirea Mariei a fost şocantă cu siguranţă. Maria era necăsătorită, tânără şi săracă. Sarcina i-ar fi schimbat viitorul”, a spus vicarul.

„Intenţia instituţiei este de a evita banalitatea sărbătorilor, iar afişul vrea să determine oamenii din cadrul comunităţii să se gândească şi să comunice între ei. În acest an sperăm să reuşim acest lucru cu ajutorul unei imagini şi fără cuvinte. Vă încurajăm să fiţi generoşi cu cei care suferă, să daţi şi străinilor din ceea ce aveţi şi să fiţi preocupaţi de cei din jurul vostru”, scrie în comunicatul postat pe site-ul oficial al bisericii.

Afişul care o înfăţişează pe Fecioara Maria cu testul de sarcină în mână va rămâne în faţa bisericii până la Crăciun.

Aceasta nu este pentru prima dată când biserica St Matthews stârneşte controverse cu o campanie promoţională. În anul 2009, unul dintre afişe îi arată pe Maria şi Iosif în pat, unul lângă celălalt, însoţiţi de mesajul „Bietul Iosif, e greu să urmezi după Dumnezeu”.

   Comentariu saccsiv:

Iata si un interviu:

Iata si afisul din 2009:

Foto: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2074105/New-Zealand-Mary-Joseph-billboard-Church-launches-controversial-advert-campaign.html

„Biserica” respectiva este anglicana:

http://en.wikipedia.org/wiki/St_Matthew%27s,_Auckland

   Cica:

„În ciuda oricărei premoniţii, descoperirea Mariei a fost şocantă cu siguranţă.”

Nu, eretici rataciti. Sub nici o forma nu s-a trezit insarcinata si nu a ramas apoi pe ganduri precum in imaginea voastra.

Iata ce scrie in Sfânta Evanghelie după Luca, Capitolul 1:

28. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei. 

29. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? 

30. Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. 

31. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus. 

32. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. 

33. Şi va împărăţi peste casa lui Iacov în veci şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit. 

34. Şi a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu ştiu de bărbat? 

35. Şi răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea şi Sfântul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. 

36. Şi iată Elisabeta, rudenia ta, a zămislit şi ea fiu la bătrâneţea ei şi aceasta este a şasea lună pentru ea, cea numită stearpă. 

37. Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă. 

38. Şi a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Şi îngerul a plecat de la ea. 

Deci a fost mirata cand ingerul Gabriel i-a adus vestea ca va lua in pantece. Dar doar atunci. Si n-a ramas pe ganduri dupa ce a luat in pantece: ca-i saraca, ca ce va face … Pai credeti voi eretici rataciti, ca in momentul acela unic in istoria intregului univers, cand Sfanta Fecioara purta in pantece pe Domnul nostru Iisus Hristos, isi mai facea grijile insirate de voi?

Iar a doua imagine e si ea o blasfemie. Adica Sfantul Iosif era trist ca nu putea face dragoste cu …

   Iata ce scrie in Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 1:

20. … îngerul Domnului i s-a arătat în vis, grăind: Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit într-însa este de la Duhul Sfânt. 

21. Ea va naşte Fiu şi vei chema numele Lui: Iisus, căci El va mântui poporul Său de păcatele lor. 

22. Acestea toate s-au făcut ca să se împlinească ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice: 

23. „Iată, Fecioara va avea în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui Emanuel, care se tâlcuieşte: Cu noi este Dumnezeu”. 

24. Şi deşteptându-se din somn, Iosif a făcut aşa precum i-a poruncit îngerul Domnului şi a luat la el pe logodnica sa. 

25. Şi fără să fi cunoscut-o pe ea Iosif, Maria a născut pe Fiul său Cel Unul-Născut, Căruia I-a pus numele Iisus. 

Pai cand iti spune ingerul unele ca acestea, mai ramai oare precum in imaginea de mai sus? Doamne, ce minti bolnave.

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 15, 2011 at 6:58 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. STOP RFID 666 said, on decembrie 15, 2011 at 7:48 pm

  Zii inSECTARI si trage apa.

  Apreciază

 3. bogdana said, on decembrie 15, 2011 at 8:02 pm

  no comment

  Apreciază

 4. GABRIEL din Canada said, on decembrie 15, 2011 at 8:07 pm

  apropo de sectari, il rog pe sacciv sa ma ajute in demararea unei informari privind romanii ortodocsi din tarile de sub monarhia britanica:anglia, canada, australia, noua zeelanda etc.
  avand in vedere numarul f. mare de romani ortodocsi ce cer cetatenia tarilor respective prin juramant fata de regina angliei, conducatoarea bisericii angicane, adepta a inovatiilor satanice(episcopi homosexuali si femei episcop, casatorii homosexuale).Prin acest juramant se atesta supunerea si fidelitatea fata de monarhia engleza si toti urmasii ei , precum si respectarea legilor satanice precum cele privitoare la avort, casatoria homosexuala, fecundarea in vitro etc(asta in canada) ce sunt incluse implicit in legile tarii respective.
  Este o LEPADARE de HRISTOS!
  Deci, un apel catre toate blogurile ortodoxe de oriunde va aflati:
  NU lepadarii de Hristos!NU inchinarii la regina angliei prin juramant de credinta!
  Astept raspuns si pareri de la toate blogurile ortodoxe.

  Apreciază

 5. GABRIEL din Canada said, on decembrie 15, 2011 at 8:11 pm

  MAINE, multumesc pentru raspuns

  Apreciază

 6. Ciprian said, on decembrie 15, 2011 at 8:24 pm

  offtopic

  ce vrea asta sa zica?!?
  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/eu-nu-am-vazut-legionari-la-washington-247609.html

  Apreciază

 7. GABRIEL din Canada said, on decembrie 15, 2011 at 8:33 pm

  http://www.darkq.net/zi-de-zi/biserica-anglicana-si-casatoriile-gay/
  viziunea unui homalau, imi cer scuze pentru ca am pus legatura aici, dar e bine de vazut care este biserica care li se pare cea mai potrivita tuturor degeneratilor- biserica anglicana.
  Ma rog la Dumnezeu sa renunte orodocsii la cetatenia canadiana, britanica etc

  Apreciază

 8. Marian said, on decembrie 15, 2011 at 8:37 pm

  Anatema sa le fie ticalosilor alora ca nu sunt preoti ci Iude, sa nu aiba parte de nimic nici acum in lumea asta si nici dincolo. Sa-i rasplateasca Dumnezeu dupa cum zice Sfantul Prooroc David in Psalmul 108.
  Asa blasfemie n-am mai auzit. Macar de ar fi niste prosti care nu stiu ce vorbesc dar stiu foarte bine vulpile.

  Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc dar mi-a facut scarba mesajul jor… daca asa a ajuns lumea asta sa huleasca in prag de Craciun … nu ne astepta zile usoare …

  Apreciază

 9. nea Anderthal said, on decembrie 15, 2011 at 9:14 pm

  ..si mai plangeti cind va fi iar cutremur in insula aia blestemata si plina de sodomiti?

  Apreciază

 10. Pr.Alexandru said, on decembrie 15, 2011 at 9:26 pm

  Ce sa ne mai miram, fratilor ? Asa se intampla cand intunericul ni se prezinta ca Lumina. Uitati-va aici ce amagire:

  http://www.gazetaromaneasca.com/observator/36-comunitate/2182-sicilia-galerie-foto-exclusiv-gr-romanii-invitai-s-se-inscrie-in-ordinul-cavalerilor-templieri.html

  Apreciază

 11. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 15, 2011 at 10:27 pm

  Analfabeti care nu pot interpreta nici o carte de copii , sectari astia.

  Apreciază

 12. Aurora said, on decembrie 15, 2011 at 11:10 pm

  Cu adevarat sectarii si asa-zisii lor preoti sunt uneltele satanei. Astia n-o respecta pe Maica Domnului pentru ca au mintea sucita. I-a prostit rau necuratul. Si n-au nici bun-simt , caci daca l-ar avea ,s-ar abtine s-o ponegreasca pe Maica Lui Dumnezeu. Cand eram foarte tanara si fara experienta de viata i-am spus unei femei mai in varsta ca nu am nici un motiv s-o iubesc pe soacra mea intrucat ma detesta din toata fiinta ei si ii simteam dispretul din priviri. La care batrana mi-ar raspuns ca soacra mea, in ciuda antipatiei pe care mi-a aratat-o, are o calitate, o singura calitate pentru care ar trebui s-o apreciez. Aceea ca l-a nascut pe sotul meu. Am ramas inmarmurita de adancimea acestor cuvinte si din clipa aceea, mi-am revizuit sentimentele fata de soacra. N-am reusit sa ajung la inima ei, mi-a aratat dispret si pe patul de moarte si din pacate n-am reusit sa sterg acele amintiri din inima mea, dar in fiecare zi ma rog pentru ea. Si aceasta numai pentru ca m-a luminat acea femeie. Deci soacra mea, din categoria „poama acra” merita iubita pentru ca l-a nascut pe sotul meu – acest lucru este foarte clar pentru mine si le invat si pe alte tinere sa-si rspecte soacrele si sa li se adreseze cu „sarut mana, mama !”. Dar daca niste biete femei pacatoase ca noi toti si unele cu multe defecte merita iubite pentru ca ne-au dat soti, oare sectarii cum de nu inteleg rolul covarsitor al Maicii Domnului care este Maica Iubirii si a Milostivirii ? Cum de nu pot intelege ei ca o femeie care l-a nascut pe Fiul Lui Dumnezeu este mai mare decat toti sfintii si decat toti ingerii ? Astia daca nu pricep de niciun fel ,ori sunt prosti, ori sunt rai din cale- afara.

  Apreciază

 13. Victor said, on decembrie 16, 2011 at 12:21 am

  Gabriel din Canada, nu te supara ca te intreb dar dupa felul in care scri parca imi esti cunoscut. Si eu locuiesc in Canada, poate locuim in acelasi oras, mai sti?

  Apreciază

 14. Popsy said, on decembrie 16, 2011 at 5:32 am

  Cati sunteti fratilor din Canada, ca si eu tot pe-acolo ma-nvart?

  Apreciază

 15. No comment said, on decembrie 16, 2011 at 6:43 am

  Atata timp cat si tu postezi sau preiei asa hule,te asemeni cu ei

  Apreciază

 16. Ioan C. said, on decembrie 16, 2011 at 8:31 am

  Despre “fraţii” Domnului

  http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/16/despre-fratii-domnului/

  Apreciază

 17. Marian din...Berceni said, on decembrie 16, 2011 at 9:11 am

  In urma cu ” cativa ” ani pentru asa ceva autorul ar fi fost ars pe rug. Cum se face ca aceste blastfemii pornesc nu de la pagani , de la necredinciosi , pornesc de la ” slujitorii” bisericii ?!Pai daca ei fac asa ceva…despre noi mirenii ce sa mai zicem ?Asta inseamna ca sfarsitul este …destul de aproape…nu mai este mult.

  Apreciază

 18. ancutz said, on decembrie 16, 2011 at 11:40 am

  Preluand o astfel de stire nu faci decat sa atragi atentia asupra unor nerozii pe care poate multi nici nu le observa, poate chiar sa smintesti mintile slabe sau cele tinere, in formare. Eu cred ca te pasioneaza senzationalul, fie el cat de urat, dar uneori ai face mai bine sa te abtii. Dupa atatia ani de blog, nu poti sa dai dovada de putina intelepciune si eleganta?Blogul asta incepe sa semene cu un cos de gunoi.
  Iertare, dar in curand oamenii cu bun simt se vor satura de haznaua asta. Pana la urma blogul asta e o pierdere de vreme, nu ne inveti nimic! Doar critici. Devii patetic.

  Apreciază

 19. Aurora said, on decembrie 16, 2011 at 2:12 pm

  Trebuie sa stim ce se intampla, nu-l mai mustrati pe Saccsiv ! Cine are credinta nu se sminteste ,ci se roaga mai mult ca sa nu se sminteasca cei caldicei.

  Apreciază

 20. carmen said, on decembrie 16, 2011 at 2:41 pm

  Aurora,
  genul acesta de articol seamana cu stirile de la ora 17. Nu stiu cu ce ne ajuta sa vedem astfel de stiri.
  Si asa se intampla atatea lucruri urate in jurul nostru pe care vrem nu vrem le vedem. De ce sa faci dintr-un blog ortodox (care ar trebui sa te inalte sufleteste) o mizerie? Pacat…
  Cred ca doar sfintii nu se smintesc de astfel de lucruri….UIta-te tu zilnic la stirile de la ora 17 si sa ne spui apoi cum te simti.

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 16, 2011 at 3:52 pm

   Carmen

   Doamne ajuta!

   La articolul

   O EXCEPTIONALA PROFETIE din secolul XV descrie lamuritor cum va fi in timpul ANTIHRISTULUI. Vor pricepe macar acum adormitii ce e cu eGuvernarea, internetul obiectelor si documentele cu cip?

   https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/13/o-exceptionala-profetie-din-secolul-xv-descrie-lamuritor-cum-va-fi-in-timpul-antihristului-vor-pricepe-macar-acum-adormitii-ce-e-cu-eguvernarea-internetul-obiectelor-si-documentele-cu-cip/

   scriai:

   Saccsiv, iarta-ma dar vreau sa te intreb ceva: tu practic ce faci in privinta vremurilor care vor veni? Incearca sa nu mai alarmezi atat lumea..pentru ca tu practic spui ca va fi asa si asa dar pana la urma care e solutia?? La tara nu e bine, dincolo nu e bine..practic ce sa facem? Sa stam sa ne vaitam toata ziua si sa ne agitam, sa nu mai facem copii, sa nu mai avem o casa ci sa ne gandim tot timpul la Antihrist?
   Dar daca murim azi sau maine si ramanem cu gandurile in loc sa ne vedem de viata noastra, de rugaciune, de copiii pe care ni-i da Dumnezeu? Eu nu zic ca nu va fi asa cum spun sfintii dar nu stim exact momentul cand va fi, nu stim daca noi vom apuca asa ceva si nu trebuie sa intram in panica si sa ne vaitam toata ziua!
   Eu nu cred ca Dumnezeu vrea asta de la noi pentru ca altfel ne-ar fi facut cunoscut momentul sfarsitului lumii…iar sfarsitul doar El il cunoaste!
   Citesc zilnic toate articolele tale si ai facut un lucru ff bun ca ai facut cunoscut lumii despre ce va fi dar cred ca e suficient…nu trebuie sa exagerezi si sa creezi o psihoza si sa ajunga lumea sa-si distruga familia, sa plece in munti, sa nu mai faca copii etc. Eu cred ca lumea care a citit despre vremurile din urma a inteles mesajul dar doar Dumnezeu stie cum va reactiona fiecare atunci, cata putere va avea fiecare sa refuze cipul, cata credinta vom avea atunci.
   Ti-am scris acest esaj pentru ca m-a intristat mesajul femeii insarcinate care saracuta se agita si intra in panica din cauza a ceea ce citeste..gandeste-te ca ea are un prunc in pantece acum, trebuie sa fie linistita, tu esti barbat si nu stii prin ce trece o femeie insarcinata..Eu am nascut de curand si stiu cum e sa te agiti si sa-i faci rau copilului!
   Asa ca incearca sa fii mai ponderat cu astfel de articole care efectiv ajung sa panicheze f tare oamenii!
   Pune mai multe articole duhovnicesti, ca astea ne sunt de mare folos!

   Iar eu am raspuns:

   carmen

   Bine a zis parintele Paisie despre cei ca tine …
   Pe de alta parte, articolele duhovnicesti sunt cu mult mai multe. Dar pana la urma profetiile ce sunt? Sunt zicerile babei Vanga? Oricum, profetiile sunt foarte putine, dar celor ca tine le sunt extrem de nesuferite, caci va este frica ca pierdeti zeama caldicica in care va scaldati.
   Vrei solutii? Ai gasit solutii in profetii? Daca n-ai gasit, ce vina am eu? Inseamna ca nu nu exista decat una: NADEJDEA IN BUNUL DUMNEZEU.
   Indraznesti sa-mi cer sa nu mai fac cunoscute profetiile? Pai bunul Dumnezeu de aceea le-a facut cunoscute marilor traitori, ca sa vina cei ca tine sa zica: „nu mai vrem sa auzim”?
   Vrei sa tac? Ei bine, mi-ai dat o idee. Vom face si un cd si cu profetii, pentru a fi distribuit in biserici.

   Iar tu ai incheiat:

   Saccsiv,
   poate m-am exprimat gresit…dar atunci cand am scris am tinut cont si de efectul pe care il au aceste profetii asupra mea..fara sa ma gandesc ca ele pot ajuta alti oameni sa se trezeasca.
   Eu citesc aproape zilnic articolele pe care le postezi dar simt ca daca voi mai citi mult efectul lor asupra mea va fi exact invers fata de cel dorit: intru in panica, nu fac decat sa ma gandesc la ce voi face cand vor veni acele vremuri, la cat de cumplit va fi, ba chiar ajung sa ma cert cu sotul meu ..si uite asa pierd vremea si nu ma mai gandesc la Dumnezeu, nu ma mai rog suficient..
   De asta ti-am scris gandindu-ma ca poate oamenii vor intra in panica asa cum fac eu si nu vor mai trai prezentul asa cum trebuie (cu gandul la Dumnezeu si nu la Antihrist). Dar stiu ca aceste articole ajuta multi oameni care poate datorita lor s-au intors la credinta. Asa ca nu vreau sa te mai supar spunandu-ti sa nu mai pui atatea articole despre vremurile din urma…fa cum consideri tu si Dumnezeu stie efectul pe care il vor avea ele asupra oamenilor,sper din suflet sa fie unul bun!
   Sunt constienta ca solutia e doar credinta si nadejdea in Dumnezeu!
   Doamne ajuta!

   Carmen

   Am reamintit acest dialog, pentru a arata ca multe nu intelegi tu. Fiecare articol are rostul sau. Si n-au nici o legatura cu stirile de la ora cinci. Blogul se adreseaza unui foarte divers public: de la incepatori si pana la preoti si teologi. Sunt multi care citindu-l au inceput sa se trezeasca. Sunt altii care dezbat teme greu de priceput de catre majoritatea. Unele articole (precum profetiile) se adreseaza tuturor. Altele, doar unora.

   Sunt si articole ce demonstreaza ratacirile cumplite ale ereticilor. In aceste vremuri de indemn oficial la ecumenism, cand am ajuns sa auzim chiar si din gura ierarhilor, preotilor sau teologilor ca-i de bine hora mare cu „bisercile surori”, astfel de articole sunt necesare, caci dezvaluie ce le debiteaza mintea: de la oficierea de casatorii homosexuale si acceptarea „preotilor” sodomiti si pana la afise precum cel prezentat in articol.

   Stiai de exemplu ca in:

   1922 Meletie al IV-lea, ca Patriarh Ecumenic, recunoaşte validitatea hirotoniilor anglicane?

   Sau de Mărturisirea de la Tiatheira din 1975, a mitropolitului grec Athenagora (Kokkinakis) al Tiatheirei şi al Marii Britanii, ce declară că episcopatul şi preoţia anglicanilor, copţilor, armenilor, romano-catolicilor şi ortodocşilor sunt toate valide; prin urmare, tainele anglicanilor şi romano-catolicilor sunt cele ale uneia, sfinte, soborniceşti şi apostoleşti Biserici? Se mai afirmă că „Ideea că masoneria e o religie este una greşită”.

   Nu degeaba acesti patriarhi au fost masoni … Si cu astfel de anglicani vor ei sa facem un soi de uniune in care sa se accepte ca sunt mai multe cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu.

   Sper ca ai inteles acum sora mea ce fac si de ce fac.

   Apreciază

 21. anca said, on decembrie 16, 2011 at 5:28 pm

  Sacciv, poate am fost un pic prea dura, insa daca tot aniversezi 2 ani de blog, ar trebui sa-ti fi dat seama ca ai o responsabilitate fata de cititorii tai. La multi ani si Doamne Ajuta!

  Apreciază

 22. florentina said, on decembrie 16, 2011 at 9:55 pm

  Un mare eretic care a indraznit sa o batjocoreasca pe IMPARATEASCA CERULUI…va plati ca si ereticul Nestorie daca nu se va intoarce la adevartat credinta si nu se va cai de acest mare pacat.

  Apreciază

 23. roxie said, on decembrie 16, 2011 at 10:05 pm

  E clar ca e intentionat mai ales ca au mai facut o boacana si cu cealalta imagine cu Iosif. E si mai clar daca stai sa vezi ca nu e nici o legatura intre faptul ca Sf. Fecioara Maria a ramas socata la aflarea sarcinii si invitatia adresata celor care privesc, sa fie mai comunicativi si generosi si sa constientizeze ca e vorba de o mama reala !? E complet lipsit de logica!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: