SACCSIV – blog ortodox

SINUCIDERE: Eleva din Cluj care a obtinut nota 10 la BAC s-a aruncat de la etaj …

Posted in sinucidere by saccsiv on decembrie 14, 2011

Iata ce aflam din articolul Dramă la Cluj: Eleva care a obţinut nota 10 la BAC a murit. Tânăra s-a aruncat de la etaj:

O tânără de 19 ani care s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc din Cluj-Napoca a murit, miercuri dimineaţă, la spital, din cauza traumatismelor multiple suferite în urma căzăturii, ea numărându-se printre elevii clujeni care au obţinut, în această vară, media 10 la examenul de bacalaureat.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristiana Ciortea, a declarat, miercuri, că tânăra de 19 ani care s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc din Cluj-Napoca a decedat la spital, în cursul nopţii, scrie Mediafax.

„De la UPU a fost transferată la Terapie Intensivă, dar nu a mai putut fi salvată. Nu avea şanse de supravieţuire. În urma căzăturii, tânăra a suferit politraumatisme grave, craniene, toracice şi de bazin, a avut fractură de femur şi a intrat în şoc hemoragic”, a spus Ciortea.

Directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc”, Lucian Popescu, a declarat că tânăra, Iulia Plăian, a studiat la acest colegiu. „Este o mare tragedie. Iulia a fost un elev de excepţie, un copil excepţional. Nu a dat semne că ar fi avut probleme de natură psihică. A participat şi la deschiderea anului şcolar, unde a ţinut un discurs”, a spus Popescu.

Iulia Plăian s-a numărat printre cei opt elevi clujeni care au obţinut media 10 la bacalaureat în vara acestui an. „Nu cred că a fost un examen mai greu sau mai uşor ca în alţi ani. A fost de nivel mediu. Am dat Bac-ul din română, germană, matematică şi fizică. Nu mă aşteptam să iau aşa note mari, sincer. Nu am luat nicio oră de meditaţie. Cred că cine învaţă constant în timpul anului, cine îşi dă interesul are şi rezultate. Şi profesorii contează foarte mult”, declara, în vară, Iulia Plăian.
„Din primele cercetări rezultă că fata a mers cu tatăl său la acel apartament, care era al părinţilor şi fusese dat în chirie, şi a ieşit pe balcon, de unde s-a aruncat. Din spusele tatălui său, tânăra suferea de depresie. În urma căderii, fata nu a murit, iar la faţa locului a intervenit un echipaj SMURD care a transportat-o la UPU”, a declarat comisarul şef, Daniela Boloş, din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj.

Coordonatorul SMURD Cluj, Cristian Ursu, declara că, în urma căzăturii, tânăra a suferit un stop-cardio respirator, dar fusese resuscitată de medicii de la SMURD, însă prognosticul era rezervat. Poliţia continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc incidentul.

Cititi va rog si:

MALINA OLINESCU S-A SINUCIS. Ce spune Staretul Antonie despre sinuciderile din vremurile din urma?

SINUCIDEREA, un subiect tot mai prezent în filmele americane

 

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 14, 2011 at 7:23 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Toma said, on decembrie 14, 2011 at 7:25 pm

    Nu-mi vine sa cred. Si e o fata foarte frumoasa. Pacat! Pacat!

    Mai bine de cei fara scoala…

    Apreciază

  3. cris said, on decembrie 14, 2011 at 7:33 pm

    http://www.ziarulprahova.ro/stiri/social/103519/incendiu-de-proportii-la-adapostul-orfanilor-din-valea-plopului

    Parintele Tanase creste peste 300 orfani care au ramas fara cantina,alimente si jucarii in preajma Craciunului.
    Nu sunt ajutati de autoritati, ci spravietuiesc numai din donatii.
    Cand cumparati cadouri pentru cei dragi de Craciun, sa va ganditi si ei au mare nevoie de ajutor si poate anul asta puteti renunta in favoarea lor.Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on decembrie 14, 2011 at 8:24 pm

    DUHUL INTUNERICULUI AMAGIND PRIN BONNKE – ACESTIA SUNT ,,POCAITII”- FRATE DA MULTI SUNT RATACITI

    UITATI-VA LA ALA MIC ,,PASTORUL” – MAI ARE PUTIN SI-SI IA ZBORUL

    Apreciază

    • studentperole said, on decembrie 15, 2011 at 3:35 pm

      Cred ca daca s-ar pune pe fasf forward, si cu o melodie de rock pe fundal, nu ti-ai da seama daca e „adunare” sau concert rock.

      De ce trebuie sa dati oameni buni, din maini din picioare, va schimonositi in fel si hal ca disperatii? nu va ajunge limba data de Dzeu pentru exprimare?

      Apreciază

  5. sol said, on decembrie 14, 2011 at 8:31 pm

    Aveţi grijă de oamenii din jurul vostru, de copii, de cei dragi. Nu-i lăsaţi să se simtă singuri, abandonaţi, ai nimănui….căci această maladie poate oricând lovi.

    Apreciază

  6. Maria said, on decembrie 15, 2011 at 8:06 am

    Poate ca la facultata s-a simtit depasita de altii ,fara sa suporte stiindu-se cea mai buna .Copiii trebuie educati de mici in spiritul smereniei (modestie ),chiar de sunt buni in toate ,nu trebuie sa fie fortati sa fie intotdeauna primii si sa se creada de nedepasit .Parintii au un rol important in educarea copiilor de mici ,in credinta multumire de sine in tot ce realizeaza mai mult cau mai putin reusit .Din mandrie si slava desarta ,omul cade in asemenea amagiri ale celui rau ,in descurajare ,vazand viata ca pe o povara ,recurgand la asemenea gesturi tragice .Sa nu ne credem niciodata mai buni decat altii ,sa fim smeriti pt ca Diavolul in fata smereniei se topeste si isi pierde toata puterea .Dumnezeu sa le ierte ,pt ca noi nu stim ce face El cu ale Sale milostiviri .Daca li se face o slujba mai sumara ,Dumnezeu va judeca .Nu stiu daca se supara Dumnezeu cand se fac rugaciuni pt un suflet ,chiar si in aceste triste cazuri .Cred ca ar trebui ca Biserica sa tina cateheze cu aceasta tema ,permanent la orice ocazie si la predicile de duminica .

    Apreciază

  7. emilian said, on decembrie 15, 2011 at 10:03 am

    Din pacate parintii sunt vinovati in primul rand. Cresterea copiilor in afara Bisericii duce la asemeea tragedii. Parinti atei care isi omoara copiii.

    Apreciază

  8. nu conteaza said, on decembrie 15, 2011 at 3:23 pm

    Scuze, eu sunt un om care lucrez cu cifre (lucrez, dar nu cred in cifre, adica nu sunt numerolog sau altceva de genul acesta) si fapte concrete, atat la servici, cat si in discutii.

    La fel cum exista un top al tarilor referitor la rata natalitatii, exista si unul privind rata sinuciderii, unde vedem ca din pacate tari ortodoxe iarasi ocupa locuri ireale. Numerele arata numarul de sinucigasi la 100.000 de persoane.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

    5 Belarus 25.3 (nota: Belarus a fost codasa la natalitate, aici e prima – intre tarile majoritar ortodoxe)
    8 Russia 23.5
    12 Ukraine 21.2
    13 Serbia and Montenegro 19.5
    19 Moldova 17.4
    33 Romania 12.0
    42 Bulgaria 12.3

    Totalul e de 107 tari. Celelalte „surori” (Georgia, Macedonia, Grecia, Cipru) au locuri mult mai in coada clasamentului si nu le mai mentionez. Totusi trebuie spus ca sunt luati in referinta ani diferiti, ceea ce nu mi se pare corect statistic.

    Nu am pus aceasta postare pentru a fi in tonul stirilor de la ora 5, ci pentru a arata cat de mult am decazut noi, ca popoare: natalitate scazuta, sinucideri multe. Spre deosebire de crime, accidente, boli etc, acestea au la baza intentia (de nu a nu face copii, de a-ti curma viata). Desi planul de reducere a populatiei e global si vizeaza toate neamurile, se pare ca la ortodocsi (nu ma refer la cei adevarati, traitori, ci la cei declarati) a prins mai bine in stilul de viata al oamenilor, poate ca au depus un efort mai mare aici, interesul a fost deosebit de celelalte tari.

    Apreciază

  9. Paul said, on decembrie 15, 2011 at 5:40 pm

    Stiati ca Dan puric iar s-a apucat de facut fapte caritabile?Acum e alaturi de parintele Tanase in necazul de la Valea Plopului?Aveti vreo cunostinta ca i-a cerut parintele ajutorul?Daca vreti sa ajutati copiii de la Valea Plopului, cred ca normal e sa luati direct legatura cu parintele, nu prin intermediari.
    Compania „Dan Puric” si ASOCIATIA PRO VITA organizeaza un concert caritabil de colinde „Rasuna bland spre seara”l dedicat strangerii de fonduri pentru copiii orfani de la Valea Plopului. si Valea Screzii din judetul Prahova.
    http://www.bestmusic.ro/stiri/concert-caritabil-colinde-rasuna-bland-spre-seara-passe-partout-da+107257.html
    Eu stiam ca puric a fost desconspirat, dar din cate vad, NU A AVUT ECOU, asa ca el isi vede nestingherit de treaba cu conferintele si diversele evenimente dedicate strangerii de fonduri pentru neamul si credinta ortodoxa.Ar fi pacat ca banii sa nu ajunga la Valea Plopului…Profita de smerenia si iertarea marilor duhovnici.

    Apreciază

  10. Doru said, on decembrie 15, 2011 at 6:50 pm

    Pacat, ce fata frumoasa si desteapta…
    Graul nu creste decat pe pamant bun, dar neghina creste oriunde si de 2 ori mai repede.
    Acest suflet deosebit de fata se pare ca nu a reusit sa castige lupata cu neghinele lumii si a decis sa renunte in felul ei.
    Cred ca Dumnezeu va tine seama de contextul in care s-a produs acest eveniment, sunt convins.
    Sa ne amintim ca si Parintele Calciu a vrut sa se sinucida dar nu a avut locul si ocazia unde sa o faca la inchisoare.
    Toti Sfintii inchisorilor sa se roage pentru ea si slabiciunea ei, cei care au simtit la modul cel mai crunt asuprirea neghinelor.
    Dumnezeu si Maica Domnului sa aibe mila de ea.
    Imi vine sa plang…

    Apreciază

  11. Danielo said, on decembrie 15, 2011 at 9:48 pm

    Oh, da, m-a intristat atat de mult aceasta stire, pentru ca si eu am lucrat cu copii si… ii simt asa aproape si ii indragesc, si unii muncesc atat de mult, dar se simt atat de singuri si stingheri, pentru ca, din pacate, nu l-au cunoscut pe Hristos… Intr-adevar, privirea omului spune multe, si aceasta fata este foarte frumoasa, si a dovedit ca era si desteapta. Eu sunt convins ca Dumnezeu va tine cont de context, da. Din pacate, mediul de scoala nu le ofera o dragoste adevarata, iar dupa terminarea clasei a 12-a sau a facultatii multi elevi se simt, oarecum, tradati, in sensul ca lumea incepe a profite in mod crud de ei, iar ei au impresia ca si-au facut datoria mai mult decat altii, insa, cu toate acestea, viata li se arata diferita: nedreptate, mita, interese josnice, mediu otravit de batjocura, desfrau, frivolitate, lasitate… Nici eu nu am mai varsat lacrimi de mult, dar acum parca ma simt mustrat de privirea aceasta atat de patrunzatoare a acestei fete… Poate ca daca noi sau eu incepeam o campanie de popularizare a efectelor nocive ale acestor anti-depresive ucigase mai devreme, daca o faceam accesibila prin motoare de cautare, poate ca Iulia Plaian nu s-ar mai fi sinucis…

    Apreciază

  12. Danielo said, on decembrie 15, 2011 at 10:06 pm

    Va rog din suflet, ajutati-ne care cumva o cunoasteti pe Iulia Plaian, scriind aici nume ale rudelor sale adormite intru Domnul, pentru a le putea pomeni pe acelea la Sfanta Liturghie, si ca astfel Iulia sa simta mangaierea cuvenita atunci… O sa citesc maine presa de la Cluj si daca aflu de acolo, o sa va anunt eu…

    Apreciază

  13. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 15, 2011 at 10:16 pm

    Mass Media ne indoctrineaza incat sinuciderea va parea o eliberare , influenta filmelor de exemplu filmul Avatar in care multi tineri s-au sinucis dupa vizionarea acelui film.

    Apreciază

  14. Mălin said, on decembrie 16, 2011 at 1:04 pm

    Iata ca nici inteligenta aceasta lumeasca nici frumusetea nu-ti pot folosi la nimic, mai ales in lupte sufletesti mai grele .

    Cum spun Sintii Părinţii Numai intelepciunea cea dupa Dumnezeu cu adevarat întăreşte mintea când cugetă cele ale Duhului şi „scapără” de înţelesuri dumnezeieşti. Mintea, stăruind în cunoştinţă şi smerenie, se îmbracă în lumina dumnezeiască şi se face ca focul, arzând toate gândurile deşertăciunii. Iar slabă este mintea care umblă dezbrăcată de haina luminii, fără cunoştinţă, fără interes pentru izbăvirea din temniţă, fără ascultare de Dumnzeu.

    Toata invatatura crestinismului ne vorbeste despre nadejde si in acelasi timp este datatoare de nadejde.
    Mosii si stramosii nostri adorm cu nadejdea invierii. Tot crestinul lucreaza cu nadejdea ca Dumnezeu ii va primii osteneala sa, nimic in crestinism nu indeamna la deznadejde.

    Oricat de uriase si grave pacate ai avea nu merita sa te deznadajduiesti pentru nimic in lume. E bine sa fii constient de pacatosenia ta si sa iei masuri pentru a te indrepta dar niciodata sa cazi in deznadejde.

    Odata ce deznadejdea ti-a intrat in suflet esti clar pe drumul pierii poate pentru totdeauna.

    Oamenii si in special crestinii nu ar trebui sa fie niciodata tristi sau posomorati. Crestinismul este religia nadjdi a bucuriei, bineinteles pentru cei ce constientizeaza crestinismul si il inteleg la inestimabila sa valoare, nu pentru cei care il limiteaza si il constrang la micimea mintilor inguste, a mintilor care le stramba pe toate, chiar si pe cele drepte.

    Apreciază

  15. Danielo said, on decembrie 16, 2011 at 1:35 pm

    Nu am gasit informatii in mass-media din Cluj despre un prenume al unei rude a acestei fete.

    Apreciază

  16. stone said, on decembrie 16, 2011 at 2:00 pm

    Citisem candva ca unele pastile pentru slabit,sau chiar creme antirid ar avea printre alte efecte secundare si manifestarea depresiei, acest lucru fiind scris chiar pe prospectul produsului.

    Apreciază

  17. florentina said, on decembrie 16, 2011 at 10:11 pm

    Sinuciderea nu e o soluite de ati rezolva problemele ….sinuciderea te duce in iad si te tine o vesnicie pentru ca asa cum spun Sfintii Parinti este a 12 treapta a pacatului ,iar in iad nimeni nu mai face pocainta! Dumnezeu sa ne intareasca in CREDINTA,NADEJDE SI DRAGOSTE! DOAMNE AJUTA!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.