SACCSIV – blog ortodox

S.1867 – INDEFINITE DETENTION BILL. Aceasta lege va autoriza presedintele SUA sa trimita armata oriunde in lume, sa intemniteze civili fara acuzatie sau proces

Posted in DICTATURA, SUA by saccsiv on decembrie 12, 2011

Iata ce aflam din articolul Behind Closed Doors: Congress Trying to Force Indefinite Detention Bill on Americans:

Poate că v-aţi petrecut ultimele weekend-uri la cumpărături şi aţi luat cadouri, aţi scris felicitări de sărbători sau au învăţat pentru examene. Pentru cea mai mare parte a americanilor, sfârşitul anului este o perioadă aglomerată. În Congres, aceasta este o perioadă în care congresmenii încearcă să adopte legi proaste în timp ce speră că nimeni nu se uită.

Senatul a votat joia trecută, adoptarea legii NDAA (National Defense Authorization Act)  din Senate Bill 1867), cunoscută ca şi “Indefinite Detention Bill” (Actul de Reţinere Nelimitată). Această lege va autoriza preşedintele să trimită armata oriunde în lume, să întemniţeze civili fără acuzaţie sau proces. Închisoarea se bazează doar pe suspiciune. Puterea este atât de dornică să facă acest lucru că preşedintele va putea direcţiona armata pentru a-şi folosi puterea în interiorul Statelor Unite şi va putea chiar să închidă cetăţenii fără vreo acuzaţie sau proces în prealabil.

Nici un colţ al lumii, nici chiar propria dumneavoastră casă, nu va fi „zonă interzisă” pentru armată. Pentru cetăţenii americani nu va fi nicio excepţie. Secţiunea 1031 – una dintre prevederile reţinerii nelimitate – a versiunii NDAA aprobate de Senat nu se limitează la considerente geografice, de durată sau cetăţenie. Şi întregul Act al Senatului a fost elaborat în secret, fără vreo audiere şi cu acceptul comitetului care a votat cu uşile închise.

Nu sunt sigur ce a fost mai surprinzător – faptul că majoritatea senatorilor a ignorat argumentele constituienţilor fără număr sau că senatorii au ignorat fiecare funcţionar din cadrul securităţii naţionale care s-a opus acestor prevederi. Opoziţia faţă de prevederile privind reţinerea nelimitată au venit din partea Secretarului Apărării – Leon Panetta, Directorului CIA –  David Petraeus, Directorului FBI – Rober Mueller, Directorul Serviciilor Naţionale de Spionaj – James Clapper, Consilierului pe probleme de Contra-terorism de la Casa Albă – John Brennan şi Şefului Diviziei de Securitate Naţională din Cadrul Departamentului de Justiţie – Lisa Monaco. Senatul i-a ignorat pe toţi.

În luna mai, Camera Reprezentanţilor (Camera Inferioară a Congresului SUA) a aprobat propria versiune a NDAA, care a avut o clauză ce prevedea autorizarea războiului în întrega lume, indiferent dacă există suspiciunea vreunui act de terorism care să ameninţe America sau pe cetăţenii săi. În acest act votat se află o propoziţie care îl împuterniceşte pe preşedinte să ordone armatei închiderea cetăţenilor americani, de fapt, închiderea oricui este considerat drept suspect, fără vreo acuzaţie sau proces în prealabil; şi asta se întâmplă indiferent dacă persoana se află în America, sau într-o ţară prietenă cum ar fi, Canada, Marea Britanie sau Franţa.

Acuma, cele două legi se află la comitetul din Congres. Preşedintele şi membrii de rang înalt din Comitetul Forţelor Armate (Armed Services Committee) – cunoscuţi drept „Grupul celor patru” – au avut întâlniri secrete succesive în ultimele zile pentru a scrie rapid o lege finală. Cine sunt cei patru? Din partea Senatului, este Senatorul Carl Levin (Michigan) şi John McCain (Arizona) care sunt cei care au scris Senatului prevederile reţinerii nelimitate. Cel de-al treilea membru este Preşedintele Comitetului Camerei Forţelor Armate (House Armed Services Committee) – Buck McKeon (Californica) care este cel ce a scris Camerei despre prevederile reţinerii nelimitate fără vreo audiere prealabilă. Şi cel de-al patrulea membru de rang înalt al Comitetului Camerei Forţelor Armate este Adam Smith (Washington), cel care a fost destul de curajos să lupte împotriva prevederilor referitoare la reţinerea nelimitată. Asta înseamnă un scor de 3-1 în favoarea întemniţării civililor de către armată pe termen nelimitat fără să existe vreo acuzatie sau proces. Acesta este un bun motiv de îngrijorare, iar noi ar trebui să ne întrebăm despre ce discută cei patru la întâlnirile lor secrete.

Ce va urma? Mai întâi, se va desfăşura în următoarele zile o conferinţă formală Cameră-Senat pentru ca Cei patru să aplice o ştampilă oficială pe ceea ce ei au votat în secret. Iar apoi, legile vor fi în vigoare cel târziu săptâmâna viitoare. Planul lor este să se mişte foarte, foarte repede. Fără îndoială, Congresul şi-a câştigat reputaţia de melc, dar planul pentru NDAA este să-l treacă prin Cameră şi Senat fără dezabteri. Dar voi îi puteţi opri.

În mod suprinzător, într-o săptămână începând de astăzi, o lege finală ar putea trece de Congres şi ar putea fi trimisă direct pe biroul preşedintelui Obama. Casa Albă a ameninţat în mod repetat că va interzice printr-un veto NDAA în cazul în care aceste prevederi periculoase vor fi incluse în lege.

Dar, oare se va ajunge până acolo? Congresul însuşi ar trebui să-şi vină în fire şi să scape de aceste prevederi ale reţinerii nelimitate. Şi pentru că este important, Congresul ar trebuie să vă asculte pe voi şi pe fiecare american, să asculte ceea ce noi ne dorim cu toţii pentru ţara noastră. Spuneţi Congresului că noi nu suntem proşti. Vorbiţi Congresului despre afacerile secrete pentru reţinerea de către armată a cetăţenilor pe perioadă nelimitată fără vreo acuzaţie sau proces în prealabil.

Nu asta este ţara sau lumea pe care dorim să o lăsăm moştenire copiilor şi nepoţilor noştri.

Studiati va rog si:

S.1867 National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2012.

Cititi va rog si:

Teribila arma in mana stapanilor presedintelui BARACK Hussein OBAMA II incapand cu 20 ianuarie 2009: The National Security and Homeland Security Presidential Directive

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 12, 2011 at 11:28 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. daniel said, on decembrie 12, 2011 at 4:08 pm

  @Kery,
  stai bland te rog.
  Noi vom asista, cat Domnul permite, la specatacolele mincinoase si distrugatoare ale celor rai si a celui Rau.
  Sa ramanem linistiti duhovniceste. Domnul ramane cu noi.

  Fiecare zi este alta.

  Apreciază

 3. marian said, on decembrie 12, 2011 at 6:23 pm

  Daca porcaria S1867 va fi promulgata, sua, devine oficial cel mai fascist stat din lume. Iata cum alde Alex Jones, risca sa aiba dreptate. De vreo 10 ani ne tot ameninta ca america va deveni o inchisoare si ca intreaga lume va fi, „prisonplanet”. Iata ca temutele FEMA camps nu erau povesti pt speriat copiii. Ma intreb, oare ce o mai fi cu „gropile de la marginea Ploiestiului”? Le-au facut lacuri, bazine piscicole ca anexa la rafinarii, asta, ca sa fie pestele cu gust de petrol, sau, nu care cumva, acolo vom fi aruncati, la modul, un strat de oameni, unul de var si tot asa, pana la plin?

  Apreciază

 4. marian said, on decembrie 12, 2011 at 6:27 pm

  Precizare necesara: Basescu nu vinde nimic! El, ofera spre adoptie. Am uitat cumva cum Romania s-a oferit sa plateasca EA, de capul ei 20mld€ ca de unde nu, pica sistemul bancar european? Era intr-o toamna, acum vreo 2 ani. din aia 20mld, noi nu am atins vreo letzcaie. Am dat, ca deh, asa suntem noi, saritori.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: