SACCSIV – blog ortodox

MALINA OLINESCU S-A SINUCIS. Ce spune Staretul Antonie despre sinuciderile din vremurile din urma?

Posted in sinucidere by saccsiv on decembrie 12, 2011

Foto: http://www.revistavip.net/Stiri_de_ultima_ora/Cantareata_Malina_Olinescu_s-a_sinucis/7271/#q

Iata ce aflam din articolul Malina Olinescu avea tulburari psihice. Casa artistei era plina de pastile si alcool!:

Malina Olinescu a murit de tristete, asa cum s-a intamplat si cu Madalina Manole! Amandoua erau aparent fericite, implinite, zambitoare, iubite de public, insa in spatele fericirii se ascundea de fapt haul care le-a adus prabusirea.
Amandoua s-au sinucis dezamagite in dragoste si in viata profesionala. Firi deosebit de sensibile, Malina si Madalina sunt doua voci minunate ale muzicii romanesti, disparute mult prea devreme de langa noi.

Pe Malina au gasit-o luni dimineata intinsa pe caldaram, dupa ce s-a aruncat de la etajul 6 al apartamentului in care locuia. Era „una cu pamantul”, iar medicii sositi la fata locului nu au putut decat sa constate decesul. A lasat in urma o familie indurerata si toti prietenii care au iubit-o enorm. Odata cu acestia, si-a lasat inmarmuriti fanii, care i-au fost alaturi pana la capat. Apoi, uimirea a venit si in randul celor care au cunoscut mai putin muzica ei, dar care au urmarit emisiunile  de scandal din cursul serii, care au obtinut audienta maxima cu un singur subiect: viata si moartea Malinei Olinescu.
Madalina Manole a murit cu acelasi regret: nu si-a gasit fericirea
La fel ca Malina Olanescu, Fata cu Parul de Foc a avut acelasi sfarsit tragic si plin de regrete. Si Madalina isi dorea ca muzica ei sa fie ascultata si difuzata. Desi avea un baietel de doi ani, o familie care parea perfecta, idolul unei intregi generatii si-a pus capat zilelor. A fost gasita fara suflare de sotul ei, la ora 5.30, in casa lor din Otopeni. A fost vorba despre o supradoza de medicamente.

„Asculta muzica, descopera sufletul!” Este unul dintre ultimele indemnuri pe care Madalina Manole le postase pe site-ul personal. Pentru ca tot ea sa continue: „Despre mine, pe scurt?.. M-am recompus sufleteste si merg mai departe, pretuind cu toata fiinta mea tot ceea ce am primit si primesc de la viata! Restul e… miscare de rezistenta”.
Malina era o fire depresiva
Artista Malina Olinescu a fost diagnosticata, in urma cu peste un an, cu tulburari psihice, mai exact cu sindrom anxios depresiv, dupa care ar fi luat o perioada tratament.

Fostul sau coleg de la Scoala Vedetelor, Calin Geambasu, spune ca Malina Olinescu a facut investigatii la spitalul Elias, insa nu stie daca a urmat tratamentul: „Sefa Spitalului Elias a avut-o sub grija o perioada, chiar s-a dus sa faca acolo niste investigatii, nu stiu, nu s-a tinut de tratament, s-a tinut, nu s-a tinut de tratament”, a declarat Calin, citat de Jurnalul National.
Citeste si:
Malina Olinescu a trimis un ultim sms inainte sa moara

Sindromul anxios depresiv este o tulburare psihica ce se manifesta printr-o triada simptomatica constituita din: tristete, incetinirea proceselor gandirii si lentoarea psihomotorie. In general, sindromul depresiv poate fi considerat ca o prabusire a trairilor afective bazale cu pierderea sentimentelor de autostima, pesimism, intunecarea orizonturilor si disperare.

Anchetatorii au gasit in locuinta Malinei medicamente si sticle de alcool

Politistii spun ca in apartamentul Malinei Olinescu au fost gasite folii de medicamente, retete medicale si sticle de bautura. In interior au mai fost gasite si doua randuri de chei ale apartamentului. Usa era incuiata si asigurata pe interior, cheile fiind in broasca, mai scriu cei de la Jurnalul National.

Printre medicamentele gasite se numara Lexotan, Cypralex si Zyprexa. De asemenea, o parte dintre sticlele de alcool erau pline, iar altele erau consumate.

La momentul sinuciderii, Malina era imbracata in haine de casa, papucii fiind gasiti in balcon, in dreptul balustradei.

„Necropsia efectuata in cursul acestei zile a stabilit ca moartea a fost violenta si s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale consecinta unui traumatism cranio-cerebral cu fractura de baza si bolta craniana in conditiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre si bazin si rupturi viscerale prin lovire de corpuri dure si plan neregulat, posibil in conditiile unei precipitari”, potrivit Politiei Capitalei.

Conf. Dr. Radu Mihalescu atrage atentia ca este un caz complex, care trebuia abordat cu multa atentie „mai energic”. „L-am auzit pe Catalin Geambasu spunand ca Malina vorbea despre faptul ca vrea sa se sinucida. Cazul ei este unul ca de manual, deoarece sinucigasul isi anunta gestul”.

Malina era dezamagita ca muzica ei nu mai era ascultata

Malina Olinescu explica, intr-un interviu acordat pentru Formula AS in 2008, de ce este atat de dezamagita de viata. Artista declara atunci ca toate usile i s-au inchis la un moment dat, fara sa stie de ce.

„Nu prea stiu nici eu ce s-a intamplat. In plin succes, brusc, toate usile s-au inchis. Ma refer la usile caselor de discuri care dupa ce ma adulasera inainte, acum ma refuzau. Si nu doar pe mine, ci si persoanele cu care lucram. Ni se spunea tot timpul ba ca muzica noastra nu e destul de comerciala, ba c-ar trebui sa mai schimbam una sau alta… si-asa ne-am trezit redusi la tacere. Eu am continuat sa cant, totusi, asa cum fac si acum, la petreceri de firma, private, diverse spectacole, etc. Dar cred ca e important sa se stie ca nu eu am fost cea care a decis sa dispar, ci astea au fost circumstantele. si nici nu a fost o disparitie totala: n-am mai aparut la televizor decat foarte rar si n-am mai fost difuzata de radiouri, dar am continuat sa exist, chiar si in muzica. Sigur, dupa ce am vazut ca nu mai reusesc sa patrund in „casa” si ca sunt lasata pe-afara, sa latru la luna, m-am suparat, m-am enervat, am zis ca ma las de muzica, si cateva luni chiar ca n-am mai fredonat nici o nota. M-am inchis totalmente in mine”, spunea Malina Olinescu.

Comentariu saccsiv:

Sinuciderea este un cumplit pacat:

Madalina Manole S-A SINUCIS azi, cand ar fi implinit 43 de ani … Ce ne invata invatatura ORTODOXA despre SINUCIDERE?

Iata insa si ce aflam despre sinucidere din Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE:

Tinerii, nimerind sub puterea satanei, din cauza păcatelor săvârşite, ameţiţi de băutură şi droguri, nu vor putea rezista ultimei chemări către iad a ucigaşului din veac şi îşi vor pune capăt zilelor. Numărul cazurilor de suicid va creşte peste măsură. Şi va creşte într-atât, încât nu va mai trezi mirarea nimănui, ca o consecinţă firească a celor ce se petrec. Cu atât mai mult cu cât numărul celor care suferă de boli înfricoşătoare, ca rezultat al plăcerilor desfrânate sau al necumpătării, va fi atât de mare, iar suferinţele acestora – atât de groaznice, că sinuciderea va părea societăţii ceva de genul unui act caritabil.

Vor ajunge până acolo încât vor propune oamenilor această cale, fapt ce s-ar explica doar într-un singur fel – totul este orientat spre pierderea sufletelor rătăcite.

[…]

Totul se va petrece prin intermediul instituţiilor bancare, de aceea trebuie avut cât mai puţine contacte cu ele. Acesta e şi zălogul neacceptării codurilor, printre altele. Niciun fel de bănci şi credite, toate astea sunt controlate de aceeaşi mână şi de acelaşi cap. Iar dacă vei controla, vei vedea că mâna nu e mână, ci o labă cu gheare, iar capul nu e simplu cap, ci unul încornorat. Iar în loc de faţă are un bot de fiară cu un rânjet înfricoşător. De ce pe toţi îi deprind acum cu băncile? Îţi iei salariul de la bancă, pensia – de la bancă. Repede vor fi adunaţi toţi în acelaşi staul. Mare mirare vor avea oamenii să afle că şi ultimul bănuţ din portmoneu le este numărat, lucru care, în Occident, deja se întâmplă.Iar acesta, din păcate, nu va fi ultimul prilej de mirare. Toată această carcasă de bunăstare construită de omul modern se va dovedi a fi o capcană de oţel pentru el însuşi. Ei, dar ce să mai vorbim, capcana are cel puţin arcuri, apasă pe ele şi eşti liber. Chiar şi animalelor închise le reuşeşte uneori să facă aceasta. Aici aşa ceva nu va fi posibil. Şi-i va împinge dracul pe oamenii necredincioşi sau pe cei cu puţină credinţă să-şi facă seama, îngrozitor e faptul că vor fi prohodiţi şi înmormântaţi – se va scrie că a fost în stare de iresponsabilitate şi, gata, lucrul e ca şi făcut. Ca şi cum judecata asupra unui asemenea lucru, vizând iertarea sau pedeapsa, s-ar putea face pe pământ! E ceva de felul indulgenţei catolice – ai cumpărat-o şi eşti deja iertat. Şi altui nenorocit i se pare mai puţin înfricoşător – l-au prohodit doar pe precedentul: „Cu sfinţii odihneşte-L…”, e iertat, iar mie ce-mi încurcă?! Mulţi, mulţi oameni vor merge în iad cu cântarea aceasta, punându-şi singuri capăt zilelor, lipsindu-se de orice posibilitate de a lupta pentru viaţa veşnică, pentru viaţa în Viaţă. Am văzut şiruri de sicrie. Pe pământ plâng,bocesc, se cântă prohodul, iar în jur joacă dracii, mulţumiţi că au putut să piardă atâtea suflete! Iar viii îi vor invidia pe cei morţi. Da, frica de boli şi de războaie, de moartea celor apropiaţi. Trebuie să ai multă credinţă şi nădejde în Dumnezeu ca să poţi suporta toate acestea. Cum un om plin de mândrie şi iubitor de argint să îndure umilinţa? Doar ieri el însuşi striga: „Dacă eşti deştept, de ce nu eşti bogat?.’”

Ieri, mulţumirea de sine dădea din el, iar astăzi e un nimeni.

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 12, 2011 at 9:29 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • numaiortodoxia said, on decembrie 13, 2011 at 6:49 am

      Copiii „trag” din parinti , iar parintii din acestia – ( cum a zis Parintele Tanase ) , in sensul ca si tatal ei tot asa a sfarsit – aruncandu-se de la etaj . Asa ca inainte sa facem un pacat trebuie sa ne gandim ,ca nu afectam doar persoana noastra , cat si pe cei apropiati ; la fel si cei ce isi doresc un copil sa aiba o viata curata , pentru a fi binecuvantati de Dumnezeu .

      Apreciază

  2. Doktoru said, on decembrie 12, 2011 at 10:11 pm

    Sic transit gloria mundi si odata cu ea si toti cei ce s au increzut in ea.Parca zicea cineva cunoscut odata…daca nu va ve ti pocai asa ve ti pieri cu totii !!! Amin amin.

    Apreciază

  3. sol said, on decembrie 12, 2011 at 10:21 pm

    „Firi deosebit de sensibile, Malina si Madalina sunt doua voci minunate ale muzicii romanesti, disparute mult prea devreme de langa noi”.
    Sesizaţi perfida greşeală? Nu sunt voci, sunt femei… şi aici e problema. Socialul le-a vârât in minte acestor dudui, încă de copile, că nu sunt oameni obişnuiţi, ci sunt „voci”. Iar când nu mai pot fi voci, atunci nu mai sunt nimic, menirea lor s-a incheiat si trebuie să dispară. Căci femeile trăiesc printre oameni, se integrează, au o viaţă normală în afara scenei, vocile trebuie să cânte şi atât.

    Apreciază

    • Clau said, on decembrie 13, 2011 at 9:47 am

      Bine gandit…si interesanta observatie !! Ai mare dreptate! Insa trebuie observat si faptul cum marile si adevaratele valori ale tarii sunt lasate in umbra…locurile lor fiind luate de comercialul ieftin..pustani plini de bani si tot felul de „fufe” inzestrate cu diferite „calitati”…(calitati care prind doar la cei care au ochi si atat…) Aceasta muzica…ce numai muzica nu poate fi numita..zdranganeli si lalaieli..lipsite de mesaj.. 🙂 care indeamna doar la destrabalare.. 🙂 Scuzati limbajul nu foarte academic..

      Apreciază

      • sol said, on decembrie 14, 2011 at 12:20 am

        nu muzica e problema aici, Clau… ia un alt exemplu, cel mai des intalnit in zilele noastre, copii impinsi spre indeletnicirea de „modeling” care indeletnicire nu are menirea decat de a prosti niste copii sub incantarea criminala a parintilor.

        Apreciază

      • Clau said, on decembrie 14, 2011 at 10:45 am

        De acord cu tine sol…Nici vorba ca muzica ar fi problema 🙂 nu sunt mare muzician sa apreciez eu calitatea muzicii..Ci non-valorile reprezinte problema..exemplele ce se dau copiilor…In loc sa se promoveze melodii cu diferite teme…(iubirea de patrie,pacea,dragostea curata,etc…exemplele pot continua)…se promoveaza tot felul de domnisoare si doamne..pe jumatate dezbracate..pe care tineretul..fetele…le iau drept exemplu..aceste exemple devenind tinta lor in viata..pe care daca nu o ating.. 🙂 nu’i a bine..din putin videoclipuri lipsesc masilnile de lux,yachturile,desfranatele,destrabalati si destrabalate…De acord cu tine si in ceea ce priveste „modelingu” si multe alte ocupatii moderne.. 😕 Modelingul o fi vreun pas spre roluri in filme pornografice..ceva undercover.. 🙂 Ideea e ca cei de pe acest forum..in mare parte..impartim aceleasi ganduri..si stim cu ce se mananca „lumea din jur”…fata nevazuta..oarecum..din cauza ca suntem noi orbi..ca ea se vede peste tot in jur.. Pace si Doamne ajuta !

        Apreciază

    • Maria said, on decembrie 13, 2011 at 1:45 pm

      Sol
      Foarte adevarat .Aceste femei ,tot timpul au gandit despre ele ca sunt mai deosebite fata de restul lumii ,ca sunt „rupte din soare ,”ca toata lumea e la picioarele lor ,ca sunt tinere si frumoase.Faceau acest pacat al slavei desarte ,al iubirii de sine ,crezand ca vor ramane asa pe veci .Vazand ca imbatranesc ca toata lumea ,nu se mai credeau atat de atragatoare ,pt ca vedeau ca se ofilesc pe zi ce trece ,ca toata lumea .Din acest motiv s-au vazut inutile ,vedeau alte generatii mai tinere care le depaseau prin aspectul fizic si au recurs la acest gest de a-si curma zilele .Aceste concluzii au iesit din anumite declaratii in astfel de cazuri ,prezentate la tv .(Madalina Manole etc)Persoanele total lipsite de smerenie (crezandu-se mai sus decat restul lumii )si fara Dumnezeu ,fara duhovnici care sa le indrume ,fara biserica si cu totul dedicate celor lumesti ,sunt in acest pericol .Nu este o tragedie ca ai murit ci tragedia este cum ai murit .Cei care-si iau singuri viata ,nu ajung in rai ci in fundul iadului .Numai Dumnezeu stie daca El ii va scoate de acolo .Indiferend de necazuri ,nimeni nu trebuie sa faca acest gest de a-si lua viata .Viata este data de Dumnezeu si trebuie sa-i multumim ca o avem chiar de am fi cat de saraci sau bolnavi sau in orice alta situatie grea .Daca te rogi cu credinta ,nu te lasa Dumnezeu sa-ti dai sufletul in mainile Diavolului . .

      Apreciază

    • marian said, on decembrie 13, 2011 at 9:15 pm

      Nu sunt dudui, ci, oameni… Cu masura cu care judecam, cu aceeasi…

      Apreciază

      • sol said, on decembrie 14, 2011 at 12:16 am

        stiu ca ti se pare incredibil…. dar si duduile sunt oameni… 🙂
        DUDÚIE, dudui, s. f. Domnișoară. [Pr.: -du-ie] – Cf. tc. dudu.
        Sursa: DEX ’98 |
        Masura judecatii nu e aruncatul pietrei, Mariane.

        Apreciază

      • marian said, on decembrie 14, 2011 at 5:05 pm

        Te referi la aruncarea pietrei in morti, bazandu-te pe veridicitatea informatiilor corecte, furnizate de glorioasa presa

        Apreciază

    • marian said, on decembrie 14, 2011 at 4:53 pm

      Esti copilul unei persoane, candva, duduie. Hmmm…

      Apreciază

  4. Laurentiu said, on decembrie 12, 2011 at 10:48 pm

    Incredibil unde duce ateismul radical al Coreei de Nord. Razboi pentru un brad iluminat de Craciun:

    Potrivit site-ului nord-coreean Uriminjokkiri, citat de Mediafax, Phenianul va considera drept o forma de „razboi psihologic” aprinderea luminilor de Craciun la frontiera.

    http://www.agentia.org/anchete/de-craciun-coreea-de-nord-ameninta-cu-razboi-coreea-de-sud-35820.html

    Apreciază

  5. Romeo2110 said, on decembrie 13, 2011 at 5:16 am

    Parintele Cleopa ne descrie in detaliu cele 12 trepte ale pacatului (cartea Urcus spre inviere).
    Prima: fapta buna facuta cu scop rau; ultima: sinuciderea. La sinucidere nu se ajunge dintr-o data.

    Ceea ce trebuie admirat la Malina, este faptul ca a refuzat sa ofere tineretului muzuca comercial-satanista, chiar cu prertul incheierii premature a carierei artistice.

    Atat Malina cat si Madalina, daca ar fi mers dumunica de dumuinica la biserica, daca ar fi abvut duhovnic si si-ar fi asumat crucea crestina ar fi trait astazi.

    Apreciază

    • ionel said, on decembrie 14, 2011 at 9:01 am

      Si o problema care zic eu ca e destul de grava e ca nu prea avem duhovnici…..Cum tot Parintele Cleopa zice unui crestin care l-a intrebat cum sa faca sa isi gaseasca un duhovnic, ia raspuns: „El sa te gaseasca pe tine nu tu pe el”..din pacate multi preoti din ziua de azi cum zic multi sfinti parinti ca va fi la vremurile de pe urma nu se mai ingrijesc de suflete ci doar de cele lumesti…si atunci daca turma ramane fara cainii de paza cade unu cate unu in gura lupilor..Iau exemplu a multi din prietenii mei…pe care ii mai chem la biserica…nu ai cum sa ii convingi sa vina…

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 14, 2011 at 11:22 am

        Ionel
        Sunt preoti buni si duhovnici buni toata tara (prin manastiri ),numai sa vrei sa-i gasesti .Se spune ca daca faci un singur pas spre Dumnezeu ,Dumnezeu face zece pasi spre tine .Daca ai vointa si credinta ,gasesti duhovnici buni oriunde .De aceea este frumoasa si deosebita tara noastra ,pt ca avem la tot pasul biserici si manastiri ,ca nicaieri in lume ,cu exceptia Rusiei Greciei ,Serbiei si altele in care ponderea este ceva mai mica .In nici un caz ,nu ne putem plange ca ducem lipsa de duhovnici ,ci ducem lipsa de credinciosi interesati sa ajunga la un duhivnic.

        Apreciază

  6. Romeo2110 said, on decembrie 13, 2011 at 5:26 am

    Am cunoscut la o manastire un batran care mi-a povestit ca din cauza unor pacate grele, avea ganduri repetate de sinucidere. De multe ori dorea sa o faca dar il mai retinea frica ca va ajunge in iad (importanta religiei in scoli).

    A mers la parintele Paisie de la Sihla: acesta i-a spus: stai langa mine tre luni si fa canonul care ti-l dau. Dupa trei luni omul s-a izbavit de acest indemn repetat de la satana. Cand ajungi sa ai asemenea dorinte, nu este usor sa scapi; si poate ca nu se poate fara ajutor din afara.

    Madalina a fost de mai multe ori la Biserica Zlatari la moastele Sf Ciprian: dar nu a fost de ajuns.

    Viata de VIP, si pacatele cui care de multe ori smintesti multimi de tineri te da in mainile satanei de unde nu poti scapa de multe ori prin forte proprii…

    Pe vremea cand aparea revista Icoana din adanc, intr-un articol se facea urmatorul indemn: urmariti destinul in viata pe zeci de ani, al celor ce smintesc pe cei multi; vedeti si sfarsitul lor !

    Apreciază

  7. Ioan C. said, on decembrie 13, 2011 at 6:10 am

    CE CERE DUMNEZEU DE LA TINE
    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/13/ce-cere-dumnezeu-de-la-tine/

    Apreciază

  8. nea Anderthal said, on decembrie 13, 2011 at 7:13 am

    …au mai fost articole despre muzica( rock in general) si pericolele ei ascunse!Acolo se poate afla ca media de varsta a canteretilor (rock) este cam la jumate din media populatiei normale!

    Apreciază

    • Romeo2110 said, on decembrie 13, 2011 at 7:19 am

      Pai ce a cantat Malina nu a fost rock; a cantat mai mult niste dulcegarii romanice. Madalina a cantat intr-adevar rock. A plcat de acasa la 15 ani cu chitara de gat – parintii s-au comportat iresponsabil
      La Malina e vorba mai mult de viata de pacat pe care a dus-o. In multe situatii artistii in general spun: stiti eu sunt artist; nu pot trai la fel ca voi astia normali.

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on decembrie 13, 2011 at 7:42 am

        ..sincer sa fiu habar n-am cine-i Malina si n-am auzit de ea pina acum.Totusi cam toata muzica ‘moderna’ isi are radacinile in muzica rock si daca vrei sa afli mai multe poti cauta pe net despre acest subiect.Poate ca muzica ei n-a impins-o sa faca acest gest dar anturajul a fost nu din cel mai bun!

        Apreciază

  9. Ioan C. said, on decembrie 13, 2011 at 8:22 am

    Despre vrăjitoare- aici

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/13/despre-vrajitoare-aici/

    Apreciază

  10. Guby said, on decembrie 13, 2011 at 9:43 am

    Off topic. Legat de steaua in 5 colturi
    Stema Moldovei dupa o simpla cautare pe google apare cu steaua deasupra bourului in 5 sau 8 colturi. Noi pe stema romaniei am adoptat-o pe cea cu steaua in 5 colturi. Poate ar fi interesant de studiat care e stema autentica. Poate ca ambele sunt.

    http://stemaromaniei.files.wordpress.com/2009/04/coat_of_arms_of_moldavia-stema-moldovei.png?w=450&h=500

    Apreciază

    • X-Iurie said, on decembrie 13, 2011 at 12:57 pm

      prima stema e autentica , a doua e facuta de comunisti pentru steagurile lor , au inlocuit steaua cu 8 colturi pe cea cu 5 dupa placul lor )

      Apreciază

    • doktor said, on decembrie 15, 2011 at 2:28 pm

      Se pare totusi ca originalul era steaua cu 5 colturi. Idiotii de comunisti s-au bucurat insa degeaba. In Evul Mediu acest semn reprezenta pe diavol.
      Steaua acea nu avea rol decorativ. Stema Moldovei este o harta: capul de bour este Moldova, iar semnele din jur sunt dusmanii. Semiluna, la sud-est, reprezinta evident pe turco-tatari. Soarele trebuie sa fie maghiarii. Iar la nord, acea stea nu cred ca ii are in vedere pe poloni, ci probabil un anumit trib care se aciuase pe acolo in acea perioada, si care erau suspecti de satanism. Sau poate e vorba de vrajmasul (uciga-l crucea) in general, care e pretutindeni. Oricum, semnul reprezinta un dusman.
      O frumoasa heraldica prin care s-a simbolizat voinicia moldovenilor inconjurati de adversari.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  11. Ion Atena said, on decembrie 13, 2011 at 9:55 am

    Ma tem ca si cei trei copii romani – recent aplaudati de intreaga Planeta – vor avea probleme atunci cand vor mai creste, caci „celebritatea” nu este vesnica!

    Nu se vor mai putea integra in social – alaturi de oamenii „obisnuiti”.

    Apreciază

  12. Monica said, on decembrie 13, 2011 at 10:09 am

    Unii se sinucid ca isi cauta fericirea in ;wrong places; cum zic englezii si care romaneste nu prea stiu cum s-ar traduce ca sa ilustreze intocmai sinonimul din engleza.
    Se vorbeste mult in literatura religioasa despre dorul acela mistuitor dupa Dumnezeu pe care nici un bun material sau situatie sociala nu poate sa il umple
    . Daca nu acceptam asta si suntem mai slabi din fire si continuam sa credem ca daca ni s-ar implini ce dorim atunci am gasi fericirea, mai repedee sau mai tarziu vom cadea victima si vom recurge la metode extreme asa cum au ales si cele 2 cantarete .
    Cand umblam cu Dumnezeu pe cale toate se pot purta, indiferent cat de grele sau dificile ar fi.

    Apreciază

  13. Filip said, on decembrie 13, 2011 at 5:36 pm

    In presa ne invata ca populatia este in mare crestere dar sinuciderile sunt la ordinu zilei, deci ne mint cu nerusinare ca pamantul este locuit de 6 miliarde de oameni , in realitate suntem mult mai putini,

    Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on decembrie 14, 2011 at 9:25 am

      Pe lângă sinucideri se mai moare în fiecare de diverse boli, în accidente de maşină, crime, războaie, catastrofe naturale, sau pur şi simplu de foame.

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 14, 2011 at 12:27 pm

        Una este sa mori intr-un accident (Doamne fereste pe toata lumea ),in razboi ,intr-o catastrofa naturala ,sau pur si simplu de foame ,cu totul alta este sa mori prin a-ti lua singur viata ,care nu-ti apartine ,ci apartine lui Dumnezeu .Nu mai ai mantuire .Cel putin asa credem noi ,dupa cum nici nu te ingroapa cu preot si nici in cimitir cu ceilalti nu te pune .Nu ai voie sa -ti iei singur viata .In acest caz sufletul este dat Satanei .Nu exista niciun motiv ca cineva normal la cap sa recurga la acest gest extrem ,numai daca este total lipsit de credinta in Dumnezeu si Duhul Domnului ,nu lucreaza deloc .Ai un gand rau ,sropeste cu apa sfintita de la biserica tot timpul in casa ,zilnic si vor fugi duhurile intunecate din prejma .Casa trebuie sfintita des de catre preoti si multe rugaciuni ,alunga toate gandurile rele .Doamne scapa pe toata lumea ,din pacatul deznadejdii .

        Apreciază

  14. Qubit said, on decembrie 13, 2011 at 5:55 pm

    Lepădarea de credinţă (poezie huşeană)

    Imi pare rău de sufletele,
    Care aleg în marea lor necugetare,
    Să-şi ia viaţa pentru un om…
    Se poate că aici în drama asta,
    Motivul care a stat la bază,
    E tocmai ce-i mai rău în om
    Si se numeşte…iubirea de sine.
    Căci egoismul care este în tine strigă,
    Că nu-i de ajuns de preamărit,
    Cand ţi-a plecat lăudătorul,
    Atuncea simţi un vid…
    Apare diavolul la usă,
    Iţi spune ca să faci prostia.
    Finalul prea nefericit se ştie,
    Căci diavolul cu sufletul la subţioară pleacă,
    Morala ce rezidă din povestea tristă:
    De nu eşti cu Dumnezeu,
    Te ia acela care stă în întuneric
    Si care se numeşte: drac.

    O informatie care imi confirma constatarea.Unii demoni mostenesc cate un neam si-i „lucreaza” pe fiecare membru din acest neam, din parinti in copii.Iata dovada:http://www.realitatea.net/incredibil-si-tatal-malinei-olinescu-s-a-sinucis-aruncandu-se-de-la-etaj_894571.html

    Am scris intr-o poezie anterioara despre un subiect identic:

    Ardeţi-i pe demoni cu Sfanta Rugăciune

    Candva o prietenă de-a mea,
    A trait o traumă de nesuportat,
    Tatăl ei printr-o nefericită întamplare,
    Sătul de viaţă a facut un gest necugetat,
    Si s-a…spanzurat…
    Aşa cum prea bine ştim,copii au tendinţa,
    De a-i copia în toate cele pe cei mari.
    Si de atunci un demon o încearca şi pe ea,
    Ca să încerce… să repete gafa…
    E semnatura aceluiaşi demon,
    Ce l-a cules pe tatăl ei,
    Din asta viaţă pamantească.
    Dragă prietenă te rog din suflet,
    Apropie-te de Iisus Hristos cel Ortodox,
    Si cu metania şi rugăciunea,
    Sa-l arzi pe ticălosul demon
    Si să-l trimiţi acolo unde-i locul,
    In iadul fără fund.

    Apreciază

  15. Ciprian said, on decembrie 13, 2011 at 6:53 pm

    Multe din sinucideri nici nu mai apar in media ca probabil s-ar pune prea multe intrebari, s-ar alerta prea tare societatea civila. Cert este ca prin indatorare, deteliorarea conditiilor de viata, slabirea relatiilor interumane, slabirea credintei, cresterea pacatoseniei, falsa problema a lipsurilor (falsele necesitati care te fac fericit) etc societatea sufera tot mai mult. Din nefericire unii „aleg” sa faca acest gest fara de intoarcere si fara de iertare. De fapt e o ucidere facuta de demoni cu propriile sufletului maini. E o cadere din nadejdea in mila si milostivirea Lui Dumnezeu. Problema cea mare e slabirea credintei.

    Cunosteam o doamna care s-a sinucis de curand. Si tatal ei se sinucisese in urma cu multa vreme. Ea, nefiind persoana publica nu a aparut in nici un ziar. Asta denota faptul ca unele din aceste acte triste sunt tacute sub tacere pentru a nu ne autosesiza. Vom da seama cu toti pentru nesimtirea noastra. Cu totii prin pacatele noastre ne facem responsabili pentru starea de fapt.

    Apreciază

  16. marian said, on decembrie 13, 2011 at 9:07 pm

    Nu stiu daca a fost sinucidere in cazurile celor doua cantarete. Madalina nu mi-a placut, iar de Malina, abia daca am auzit, asadar, nu am vreo pornire in a le lua apararea, nu in plan artistic. In plan omenesc, da, sunt mai degraba tentat sa spun ca ambele au fost slabite si naruite la interior, au fost incapabile sa faca fata solicitarilor, agresiunilor carora le-au cazut victime. Ambele au in comun faptul de a fi fost dominate de catre buna-vointa sistemelor si ale parghiilor pe care blestemata societate satanica le are la dispozitie, recte, psihiatria, psihologia si alti asemenea criminali in serie imbracati in halate albe, cu buzunare doldora de spagi grase. Credeti-ma, am lucrat in sistemul sanitar de stat si stiu ce bani au si fac psihiatrii. Nu le duc grija. Ce vreau sa va spun e ca, ar fi bine sa nu ne grabim si sa nu inghitim imediat ce zice presa, cea mincinoasa, prin excelenta. Dupa stiinta mea, daca dai cuiva medicamente psihotrope, acel OM, INCETEAZA A MAI FI EL INSUSI. Stim toti ca filozofia dezbate de secole tema vietii in contradictie cu suicidul, privit ca tentatie de evadare din cotidianul murdar. Cu toate astea, psihiatria e criminala de-a dreptul, prin administrarea de medicamente si de socuri de toate felurile, de la cele electrice pana la cele emotionale. Sunt stiute si dezbatute pe larg in media, cazuri de copii cuminti care la 15 ani, dupa prima administrare de otrava denumita medicament, in mai putin de o ora, si-au ucis parintii, apoi, s-au sinucis, fara explicatie. Nu vedem noi ceea ce Dumnezeu vede perfect, stie, cunoaste si va sti cum sa faca DREPTATEA, atunci cand ceasul va suna.
    La Madalina, din datele pe care le am, a fost crima cu premeditare, autorul cel mai probabil, fiind sotul, probabil, manipulat de catre altcineva, care a dorit moartea acestei femei, mama a unui copil.
    La Malina, nu stiu nimic. Cele doua nume mi se pare ca suna aproape rezonant.
    Sa le ierte Dumnezeu, daca vor merita iertarea!

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 14, 2011 at 11:57 am

      Am vazut cu ceva timp in urma ,o emisiune pe B 1tv la Radu Moraru in care era invitata Madalina Manole .Am ramas surprinsa de declaratiile acesteia negative fata de propria-i persoana .Spunea printre altele ca nu-i multumita de ea insasi ,ca nu mai arata bine (aspectul fizic ),ca se simte inutila etc ….Cand am auzit de moartea ei si ca s-a sinucis ,mi-am amintit de acea emisiune .Au fost si declaratii dupa moartea ei ,ca avea probleme psihice serioase .Aceste femei vazandu-se depasite de alte generatii tinere si talentate ,din cauza lipsei smereniei si din cauza slavei desarte ,a marirei de sine ,ele crezand ca nu vor mai imbatrani ,au cedat psihic .Fara sa aiba un indrumator (duhovnic) in viata ,s-au vazut inutile in societatea lor artistica si li s-a intunecat mintea ,luandu-si viata .Sigur ,nu mai poti fi la 40 de ani ,ca la 20 .Fiecare dintre noi ,de la o vreme ne ofilim .In viata duhovniceasca aceasta gandire nu are nicio valoare .Bani aveau ,casa aveau ,succes aveau ,multi spun ca au facut-o de prea mult bine ,dar nu-i chiar asa .Poti avea toata averea din lume ,daca sufletul este gol ,nimic nu ai .

      Apreciază

      • sol said, on decembrie 14, 2011 at 12:15 pm

        suicidul e un virus social, Maria, n-are legatură cu binele sau răul din viaţa subiectului, ci doar cu starea lui mentală afectată de acest virus.

        Apreciază

  17. Mihaela said, on decembrie 14, 2011 at 2:11 am

    Fredonam celebrul, pe vremea aia, „Mi-e dor de tine” al Malinei, pe cand pasteam oile la marginea satului bunicii, in vacanta de vara. Cand asta, cand „Fata draga, nu fi trista”. Trecea timpul mai repede. Moartea lor m-a intristat, din cauza asta, in egala masura. Le cunosteam, cumva… Nici nu stiu cum sa ma rog pentru sufletele lor…

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 14, 2011 at 12:53 pm

      Sol
      Eu stiu una si buna : N-ai credinta ,n-ai smerenie ,te duce dracul unde vrea .Lipsa acestor virtuti ,duc pe unii in acea stare mentala ,provocata de acest virus social .Eu nu ma uit la tv ,decat pe canalul Discovery ,nu ma intereseaza muzica in general ,decat anumite concerte sinfonice bune transmise pe cate un canal tv strain ,dar destul de rar .Pt mine toti artistii au o viata strict lumeasca ,fara Dumnezeu ,plina de destrabalari si patimi de tot felul si nu pot suporta sa-i vad la tv .Nu ma uit .Ce viata au in general artistii din lume ?Nu au o viata de familie normala ,se despart si se casatoresc pe tot parcursul vietii ,pana la batranete .Pt ca aceasta meserie ,nu lasa loc si de timp si vointa pt ingrijirea sufletului .Sunt de compatimit .Dumnezeu sa-i miluiasca pe toti ,ca si ei sunt ai Lui .

      Apreciază

      • sol said, on decembrie 14, 2011 at 1:13 pm

        Este foarte adevărat ceea ce spui tu, Maria… scăparea, leacul… este în smerenie şi mai ales în credinţa în Dumnezeu. Virusul există, ne încearcă pe toţi, nu e om sa nu fi simţit la un moment dat, deznădejdea şi tentaţia nefiinţei, dar nu toţi oamenii se sinucid în final…. căci răul are nevoie de un aliat din interiorul nostru. În cazul „artistului” aliatul este orgoliul, mândria, convingerea ca vocea sau talentul îl face special, mai presus de ceilalţi oameni, convingere ce îi este hranită de „fani”, de anturaj, de familie, de prieteni, de care ar face mai bine să se lipsească. Şi nu înţelege că e doar o încercare la care e supus.

        Apreciază

  18. lacri said, on decembrie 14, 2011 at 12:10 pm

    imi pare f rau pt malina.eu nu am cunoscut-o.pt prima data am auzit de ea ieri cand am aflat ca s-a sinucis.avea o voce superba,curata dar nu avea succes pt ca ea nu facea dupa cate am reusit sa aflu,nu facea show erotic nu-si arata corpul si nu facea gesturi vulgare pe scena.asa este lumea azi te ridica si tot azi lumea te coboara pt ca oamenii sun limitati,f putini stiu ce inseamna cu adevarat un artist.pana si loredana groza s-a dat dupa lume,doar ca sa nu fie data la o parte,ma refer la videoclipul copiat de la madona.azi sa-ti arati corpul pe scena si sa faci videoclipuri gen lady gaga cu tematica erotica,insemna arta.este lumea lui satana.si aceste personaje mai au tupeul sa se numeasca aristi pe cand adevaratele voci si talente dispar

    Apreciază

  19. lacri said, on decembrie 14, 2011 at 12:18 pm

    uitati-va la andreea balan ce video are,o filmeaza chiar si intre picioare.chiar nu au rusine,de parinti de oamenii mai in varsta de dumnezeu.madalina manole de ce nu avea succes pt ca pe ea nu am vazut-o in astfel de ipostaze.loredana groza daca copiaza video madonei ati vazut ce mediatizate e.dar asemenea TALENTE exista doar pt ca exista public asemenea.ascultati muzica frumoasa,priviti doar ceea ce e cu ADEVARAT fumos.sunt atatia artisti si atate voci minunate care intr-adevar merita toate stima si respectul

    Apreciază

  20. lacri said, on decembrie 14, 2011 at 12:31 pm

    ai foarte mare dreptate clau

    Apreciază

  21. Paul said, on decembrie 14, 2011 at 7:09 pm

    Pe Madalina Manole, au inmormantat-o fara slujba religioasa, dar pentru Malina Olinescu familia a reusit sa obtina o dispensa ca sa o inhumeze crestineste.Banii stabilesc crezul religios si profunzimea credintei.
    http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/malina-olinescu-va-fi-inmormantata-cu-slujba-bisericeasca-desi-s-a-sinucis-198202.html.

    Apreciază

  22. doktor said, on decembrie 15, 2011 at 2:26 pm

    Se pare totusi ca originalul era steaua cu 5 colturi. Idiotii de comunisti s-au bucurat insa degeaba. In Evul Mediu acest semn reprezenta pe diavol.
    Steaua acea nu avea rol decorativ. Stema Moldovei este o harta: capul de bour este Moldova, iar semnele din jur sunt dusmanii. Semiluna, la sud-est, reprezinta evident pe turco-tatari. Soarele trebuie sa fie maghiarii. Iar la nord, acea stea nu cred ca ii are in vedere pe poloni, ci probabil un anumit trib care se aciuase pe acolo in acea perioada, si care erau suspecti de satanism. Sau poate e vorba de vrajmasul (uciga-l crucea) in general, care e pretutindeni. Oricum, semnul reprezinta un dusman.
    O frumoasa heraldica prin care s-a simbolizat voinicia moldovenilor inconjurati de adversari.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • doktor said, on decembrie 15, 2011 at 2:29 pm

      Scuze, comentariul acesta era destinat discutiei off-topic de mai sus legata de stema Moldovei.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.