SACCSIV – blog ortodox

DETROIT: Din cauza datoriilor, se va instala dictatura?

Posted in Detroit by saccsiv on decembrie 11, 2011

   Iata ce aflam din articolul Un mare oraş american şi-a pierdut suveranitatea. Se va instala un fel de dictatură:

Detroit, cel mai mare al 18-lea oraş din Statele Unite ale Americii este îngropat în datorii. Pentru a ieşi din criză, afacerile comunităţii vor fi conduse de un manager care va avea puteri depline.

La nivel micro, situaţia din Detroit este similară cu cea din statele PIGS. Diferenţa este că oraşul american nu are în spate niciun Fond Monetar Internaţional, sau o Bancă Central Europeană care să îi vină în ajutor. În aceste condiţii, singura soluţie a rămas reducerea la maximum a cheltuielilor, în condiţiile în care, numai la nivelul lui 2009, datoriile oraşului se cifrau la 2,45 de miliarde de dolari, la venituri de 1,28 de miliarde de dolari. Mai mult, comunitatea trebuie să achite penalităţi de aproximativ 400 de milioane de dolari, ca urmare a unor contracte nerespectate încheiate cu două unităţi bancare, care au ajutat municipalitatea să împrumute bani în 2009. „Detroit era cândva al şaselea cel mai puternic oraş american, dar în ultimii ani şi-a pierdut jumătate din buget şi toată industria auto”, a declarat pentru 24/7 Wall Street Ted Damutz, senior credit officer for Moody’s Investors Service in Chicago.

Detroit a ajuns astfel în imposibilitatea de a se autoguverna şi îşi va pierde practic suveranitatea. Trezorierul statului Michigan şi-a luat deja misiunea de a evalua situaţia finananciară a oraşului, ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat conducerea municipalităţii va fi preluată de un manager de urgenţă. Acelaşi lucru s-a mai întâmplat în SUA în oraşul Flint situat la nord de detroit şi în Pontiac.

Numirea unui manager de urgenţă presupune instalarea unei dictaturi la nivel local, în condiţiile în care acesta poate adopta, fără a cere acordul consiliului local, orice măsură de natură să rezolve problemele financiare ale comunităţii. El poate rezilia contracte, reduce numărul de angajaţi din aparatul central, la fel cum poate schimba deciziile şi planurile adoptate anterior de către primar. Nu vor mai exista astfel dispute între primar şi consiliul local pe marginea pachetelor de măsuri referitoare la reducerea costurilor, iar presiunile din partea patronatelor şi sindicatelor vor fi, teoretic, inutile.

Chiar şi aşa misiunea managerului va fi una extrem de complicată în contextul unor datorii extrem de mari. Mai mult, Detroit se confruntă cu problema unei populaţii îmbătrânită, numărul pensionarilor, cărora va trebui să li se plătească pensia, fiind foarte mare. Or, din experienţa alor oraşe aflate în această situaţie, doar instalarea unui manager nu a fost suficientă pentrua rezolva toate aceste disfuncţionalităţi. O soluţie ar fi intrarea în faliment, dar nici această măsură nu se poate lua imediat.

Cititi va rog si:

FOTO: DETROIT, un oras in paragina, unde o casa e vanduta cu un dolar …

VIDEO: Drama familiilor americane ce traiesc in masini …

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 11, 2011 at 12:41 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • Sergiu said, on decembrie 11, 2011 at 9:23 pm

   Frate Saccsiv, vreau să îţi prezint o scrisoare oficială a unui credincios din Braşov adresată Mitropolitului Ardealului. Domnul Constantin Budacă este un om simplu ca noi toţi care fiind îngrijorat de avântul ereticilor în Ardeal a scris aceste rânduri mitropolitului şi a avut grijă să o dea personal Sfinţiei Sale.

   „Scrisoare adresată Mitropolitului Ardealului, cu ocazia Hramului Mare Mucenic Mina din 11-11-2011

   Înalt Prea Sfinţia Voastră Laurenţiu Streza Mitropolit al Ardealului

   Ne aflăm în vremuri grele pentru mântuirea sufletelor noastre, după acele acte biometrice pe care nu avem voie să le primim. Suntem chemaţi şi la rugăciuni ecumenice cu celelalte secte.
   Conform Sfintelor Canoane ale celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice care sunt făcute de Dumnezeu şi nu se pot modifica şl care ne interzice cu desăvârşire să ne rugăm cu ereticii care s-au despărţit (întors spatele) de Biserica Ortodoxă mamă şi acum suntem chemaţi la unire cu ei.
   Aceasta înseamnă, după cum spun Sfinţii Părinţi război împotriva iul Dumnezeu, de trădare a credinţei, lepădare de Hristos.
   Unirea a făcut-o Mântuitorul nostru lisus Hristos într-o singură biserică pe care a stropit-o cu sângele Său, după care l-au urmat Sfinţii Părinţi şi toţi creştinii care şi-au vărsat sîngele pentru apărarea credinţei noastre iar acum prin aceea unire îi baţjocuhm.
   Câte prigoane au îndurat Creştinii Ortodocşi de la aceşti duşmani (catolici, protestanţi, etc.) care sunt neghine cum îi numeşte Mântuitorul nostru cât sânge a curs de-a lungul veacurilor pentru apărarea Credinţei şi la noi în România, iar acum vor unirea aceasta este minciună, trădare şi vom plăti scump în faţa lui Dumnezeu la judecată.
   Cum putem noi să-l unim pe Mântuitorul nostru cu duşmanii Să-i cu fii satanei a lui Antirist înainte mergătorii lui?
   Cum putem noi ca Biserica noastră Sfantă sâ o băgăm împreună cu Biserica Mondială sau C.M.B. Care este Biserica lui Antihrist, s-a proorocit prin Sfinţii Părinţi această nenorocire şi iată acum se împlineşte. Mă întristez de aceasta deoarece însuşi Patriarhul nostru şi de Dumneavoastră şi unii Ierarhi, Preoţi suntem chemaţi la hulă împotriva Duhului Sfânt căci asta înseamnă această unire cu Biserica Satanei (Mondială). Noi avem Biserica noastră, nu ne trebuie altă Biserică că dacă vor să ne unim să vină la noi să se Boteze şi să fim împreună numai aşa sunt de acord să fim toţi ortodocşi în numele Sfintei Treimi, dar nu o vor face ci vor să ne piardă căci iată pleacă al noştri la ei de la lumină la întuneric.
   Sfinţii Părinţi nu se rugau cu ei ci stăteau la discuţii odată, de două ori, Iar a treia oară îi dădeau anatema şi îi afuriseau. Ştiţi mai bine ca mine căci conform Sfintelor Canoane orice rugăciune cu ereticii ne pierdem Harul Duhului Sfânt ce avem mai scump noi ortodocşii aceasta s-a întâmplat în săptămâna cea neagră 18-25 ianuarie 2011 şi de fiecare dată când sau făcut rugăciuni Sfinţiile Voastre Patriarh Mitropolit şi ceilalţi Ierarhi, preoţi sunteţi apostolii lui Hristos dar văd că ne trageţi în prăpastia pierzării , în ghenă, de ce nu vă gândiţi la sufletele noastre deoarece Mântuitorul nostru pentru a salva un suflet ar fi în stare să piardă tot pământul iar voi Apostolii de astăzi? …
   Mal marii noştrii Voievozi Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân şi ceilalţi bravi conducători când venea vremea de a apăra glia, credinţa, primii se sculau la luptă împreună cu conducerea Bisericii, cu creştinii, dar acum Conducerea Ţării, Conducerea Bisericii au trădat tot ce au apărat acei bravi conducători, acei ostaşi ai lui Hristos, care şi-au vărsat sângele, iar aceştia de azi pentru un blid de mâncare şi pentru a-şi ţine scaunele au trădat amar fraţilor!
   Aceşti Conducători au intrat în părtăşie cu duşmanii Bisericii, ai ţării (poate nu toţi). Ce le lăsăm copiilor noştri şi celor care vor veni din urmă, ce fapte de eroism ce credinţă, nimic -le lăsăm amintirea că am fost trădători altceva nimic, s-a distrus tot fabrici, uzine, agricultură, tot, tot, unde vor mai lucra, ne vor blestema.
   De ce ne trageţi după Domniile voastre? Spuneţi adevărul căci Dumnezeu primeşte înapoi pe cei care l-a părăsit, El nu vrea moartea nimănui ci să se întoarcă şi să fie viu.
   Mântuitorul nostru a zis: Cine nu ascultă de Biserică să vă fie vouă ca un vameş şi păgân, oare Domniile voastre ascultaţi?… iar Sfinţii Părinţi spun: de va veni din cer Sfânt sau înger să vă vestească altă evanghelie „anatema să fie, şi să nu-l ascultaţi”, iată ni s-a vestit altă evanghelie să ne rugăm cu ereticii să intrăm în părtăşie cu ei, dureros dar adevărat.
   Un lucru foarte grav se petrece în Bisericile din Braşov, este că Sfânta Cruce e batjocurită, călcată în picioare aproape în toate Bisericile se află Sfânta Cruce, ori pe covoare ori în gresie pe jos.
   Sfânta Cruce este arma împotriva diavolului, fără Sfânta Cruce nimic nu se poate face, nu ne putem mântui fără Cruce, nu se pot începe Sfintele Slujbe, Liturghia, etc, iar noi o batjocorim „amar” ce răspuns vom da în faţa iui Dumnezeu la judecată?
   Adevărat ce a spus Mântuitorul nostru „ochi au şi nu vor vedea, urechi au şi nu vor auzi, gură au şi nu vor grăi” nu numai despre Sfânta Cruce este vorba şi de celelalte fapte grave ce se petrec în Biserică împărtăşirea fără spovedanie, sau spovedanie superficială şi altele pe care trebuie să le ştiţi.
   Sfinţii Părinţi dădeau anatema toate ereziile şi pe toţi duşmanii ortodoxiei şi eu sunt de acord cu ei şi zic: nu acte biometrice, nu ecumenismulul, nu unirea cu Biserica Mondială (C.M.B.) şi ieşirea cât mai repede din această adunătură a ereticilor.
   Dacă sunteţi nevinovaţi citiţi această scrisoare acum la cuvântare, în faţa creştinilor şi spuneţi-ne adevărul căci tot mereu se ocoleşte dar până la urmă tot se află adevărul deoarece Dumnezeu Iubeşte adevărul. Sunt foarte multe de spus.
   Cel mai păcătos dintre creştinii Ortodocşi şi cei mai mic dintre mireni Constantin Budacă, Braşov 11-XI-2011

   Răspuns

   Nimic, tăcere, fraţilor aceşti Arhipăstori şi Păstori (nu toţi) împreună cu sectarii vor să distrugă credinţa noastră ortodoxă.
   Cu rugăciunile noastre către Dumnezeu. Maica Domnului şi toţi Sfinţii ne va ajuta să biruim precum au biruit toţi Creştinii Ortodocşi cfe-a lungul veacurilor.
   Să luptăm până pană la capăt şi să nu-i urmăm pe cei care au trădat să ne rugăm pentru ei.

   Apreciază

 2. STOP RFID 666 said, on decembrie 11, 2011 at 1:30 pm

  NIMIC NU MAI E RENTABIL – RENTABIL E DOAR SA FI SCLAV

  http://www.jurnalul.ro/economia/privatizare-electrica-598871.htm

  Apreciază

 3. Aurora said, on decembrie 11, 2011 at 1:32 pm

  Daca criza provocata de Francmasonerie se va adanci, soarta orasului Detroit o vor avea si tarile datornice din Europa. Se intimpla intai „in mic” si apoi „in mare”. Ma tem ca nu este foarte departe momentul acela si ma trec fiori reci, dar sa nadajduim in Domnul. O credinciosa mi-a spus ca cei ce se roaga sfantului Haralambie nu vor ramane fara paine, insa cred ca toti sfintii ne ajuta si in primul rand Maica Domnului care mult plange pentru pacatele noastre.

  Apreciază

 4. STOP RFID 666 said, on decembrie 11, 2011 at 1:42 pm

  BNR nu mai poate de grija noastra – CAND O SA ARUNCE LUMEA AFARA DIN APARTAMENTE CE-O SA ZICA? ALO!!! TATAIE ISARESCUUUUUUUUU!!! O SA ZICI CA LUMEA E DE VINA SI CREDITU’ CU BULETINU’

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Bancile-comerciale-vor-fi-mai-indulgente-cu-romanii-Vezi-ce-le-recomanda-BNR-celorlate-banci-369322.html

  Apreciază

 5. Petre said, on decembrie 11, 2011 at 2:08 pm

  Nu imi place articolul acolo nu e dictatura, e schimbare de conducere,
  Fapte: orasul detroit e de mult in faliment, numai ca l-au tinut pe injectii cu adrenalina financiara pana acuma, acum o sa vina un tip sa se ocupe de banii si cum o sa ii taxeze pe locuitori, cum o sa taie din servicii de utilitati etc … probabil e mai convenabil decat sa aduca un primar ales – ca asta oricum o sa fac tot o varza, cu siguranta in SUA exista cadrul legal pentru asta.

  Articolul prezinta asta ca „un fel de dictatura” si ca un oras si-a pierdut suveranitatea. Io unu nu stiam ca Detroitu ar avea suveranitate – nu stiam ca e stat ci doar un oras in decadere. Apoi vine expresia „un fel de dictatura” e o mare diferenta intre a aresta oameni pentru motive ne-intemeiate si a concedia jumate din gunoieri, a nu marri salarii, etc …. ca sa nu mai zic ca „un fel de” e perfect egal cu „a fi putin gravida”.

  toate bune si frumoase, autorul e o tipa Stanciu Alina, articolul se posteaza pe money.ro, un jeg de articol panicard care pune atributele statului pe un oras si prezinta problema financiara datorata coruptiei si balcanismului clasice organizatiilor/comunitatilor mari ca o dictatura da nu chiar.

  Vad 3 variante:
  – articolul e o prostie panicarda, scris asha pentru cresterea audientei, tipa e platita la numaru de accesari (pe ziare.com asha se face)
  – articolul are menirea de a panica populatia si e facut la comanda, se urmareste aducerea noastra la vreo stare de spirit gen 89.
  – articolul de tradus de fapt – cel care l-a formulat asha nu ne are pe noi in vedere ci alt public tinta

  in toate cele 3 situatii: nu cred ca e cazul sa il propagam pe acest blog (si nicaieri) si trebuie sa vedem critic continutul lui, amestecul de atribute ale statului si orasului este o contradictie clara a realitatii – si exact asha se fac manipularile, se scoate omul din realitate si se duce pe campie …. Acolo in America – sunt probleme legate de implementarea unei dictaturi, patriot act etc, insa acest articol asha cum e el nu are ca scop prezentarea acestor fapte ci altceva, sper ca e varianta 1 sau 3 de mai sus…. daca e 2 e grav ….

  Apreciază

  • Stel said, on decembrie 12, 2011 at 10:37 am

   De acord, este doar o schimbare de conducere. Intrebarea care se naste este: De ce abia acum, cand orasul este in starea aceasta?! Daca tendinta era clara, de ce schimbarea nu s-a facut atunci cand situatia era mai usor de redresat?! Si in State incompetenta este tinuta la putere in mod iresponsabil?! Asa este: Detroit este un oras, nu are suveranitate, nu are autonomie, nu se autoguverneaza. Dar statului din care face parte nu-i revine cumva si obligatia administrarii lui? DE CE nu a facut asta?!

   Si nu este primul caz: inainte de Detroit au fost Flint si Pontiac. Localitati mult prea mici ca sa atraga atentia cuiva. Detroit este, insa, un oras destul de mare pentru ca sa atraga atentia presei. Si este doar inceputul, pentru ca s-ar putea sa avem surpriza sa cada oras dupa oras, apoi stat dupa stat…

   Paralela cu statele PIGS mi se pare corecta. Solidaritatea europeana promovata de Romania este singura sansa ca UE sa nu calce pe urmele SUA.

   Apreciază

   • Petre said, on decembrie 13, 2011 at 3:20 am

    De ce acuma e ff putin relevant.
    De situatia Detroitului se stie de mult. Acum 2-3 ani citeam ca o sa vina criza datoriilor in Europa si cineva replica stai sa vezi ce o sa fie la noi (era american) si pomenea de Detoit – am gasit Detroitul de mai multe ori in ultimii ani ca varf de datorii … de ce acuma …. pai asha se procedeaza …. aia din scaun spera sa iasa cu chiu si cu vai, aia cu datoriile strang usha mai tare cand le convine … Detroit nu mai e ce a fost, de mult ! …. Cine urmareste informatiile economice stie ….

    Ma mira insa ca nimeni nu realizeaza ce manipulare se face in articolul lui Stanciu Alina!!!!!

    Apreciază

 6. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 11, 2011 at 10:49 pm

  Cred ca orasul acela va avea un rol important in agenda elitelor , va mai amintiti de aeroportul din Detroit ?

  Apreciază

 7. acelas said, on decembrie 12, 2011 at 6:50 am

  diavolul ataca f puternic la „vedete”, pt a crea un „model” pt oamenii de rand, ajunsi si ei in depresii (tot din cauza aluia..).

  tragedie mare.

  si cand te gandesti la toata harababura ce o sa fie iara pe otv, nenorocire mare pt poporul roman, pr sarmanii lui oameni.

  Doamne miluieste-ne pe toti !

  Apreciază

 8. Cipi-Cix said, on decembrie 13, 2011 at 3:34 am

  Daca ai vedea cata coruptie si cat „angajament politic” este la nivel de conducere in Detroit, ca si in alte orase americane, nu ma mira nimic. Cand un lucrator la salubritate face cam $32/h (cel care abia a luat job-ul), la care mai adaugi benefits si mult over time…fii ferm convins ca MERITA sa lucrezi pentru city. Daca mai pui si unul care are deja vre-o 8-12 ani vechime, si salariul lui ajunge pe undeva pe la 95k/ an, pe hartie, atunci trai neneaca pe banii guvernului. Pe deasupra, cand in 2009 sefii de la GM erau in razboi deschis cu sefii de la sindicate, cand aia de la Chevy la banda de asamblari luau $41/ h si tu daca lucrai la un supermarket doar $9-11/h, asta era o diferenta foarte mare – (nu punem la socoteala si faptul ca majoritatea celor din Detroit si suburbiile adiacente faceau cumparaturi in Widsor – mai ajungeau si la Leamington la cumparaturi ). Domnisoara asta care a facut facut acest articol, cred ca ar trebuii sa se lase de meserie. Nu este pentru ea!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: