SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (17.11.2011): ELITELE stapanesc peste majoriatea bogatiilor pamantului de peste 100 de ani. Atunci de ce inca alearga sa pune mana pe orice mina si pe orice zacamant?

Posted in aur, NOUA ORDINE MONDIALA by saccsiv on noiembrie 17, 2011

Iata comentariul fratelui Cosmin S. postat la articolul Documentar: „BLESTEMUL AURULUI” – Romania are rezerve uriase de aur. Stapanii insa au decis ca nu-i pentru romani …:
Culmea răutatii este ca “ei” (cautatorii de aur) nici macar nu au nevoie de aur. Doar il strang, il depoziteaza.
Aurul in sine, ca metal nu are nici o valoare, nici o utilitate. Valoarea aurului este impusa la nivel mondial de sistemul financiar bancar jidanesc si antihristic.

Acum au ajuns la etapa in care deposedeaza toate natiunile de aceasta avutie. Si nu fac nimic cu aurul, doar il strang pentru a nu da posibilitatea natiunilor de a iesi de sub jugul lor cumparandu-si libertatea si bunastarea cu aurul pe care tot jidanimea il supraevalueaza.

La fel fac si cu pământurile, cu apele, petrolul, gazele, padurile, proprietatile si cu orice resursa care poate asigura viata si independenta unei natiuni.

Pur si simplu “ei” aduna toate resursele si nu fac nimic cu ele, poate doar le distrug sau le folosesc impotriva noastra. Totul este sa fim noi deposedati de ele pentru a deveni sclavi.

Fara aur, fare petrol, fara energie si la sfarsit fara pamant si fara proprietate si fara posibilitatea de a-ti castiga existenta. Adica vom trai numai daca vor vrea ei dar cu niste conditii: sa fim sclavi si pecetluiti cu semnul fiarei ca sa avem acces la o hrana scarboasa de genul : carne sintetica sau din fecale, carne din resturi de canalizare si alte spurcaciuni.

   Comentariu saccsiv:

   Chiar asta vor sa mancam …

Daca nu va plac gandacii si carnea din fecale, specialistii va propun CARNEA CRESCUTA IN LABORATOR

Video: CARNE DIN FECALE …

Are dreptate fratele. S-a mai discutat pe acest blog despre acest aspect fundamental pentru intelegerea corecta a functionarii SISTEMULUI, dar i-am postat comentariul pentru ca trebuie din cand in cand sa reamintim.

La sfarsitul secolului 19 familia Rothschild controla peste jumatate din intreaga bogatie a planetei:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

Daca mai adaugam si ce mai contralau celelalte familii prietene:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

Personalitati si organizatii: familia HARRIMAN, unealta importanta a colosilor Rothschild. Sarcini: transporturi, eugenie, banci, finantarea nazismului

Personalitati si organizatii: J.P.MORGAN (JOHN PIERPONT MORGAN)

Personalitati si organizatii: familia WARBURG

Personalitati si organizatii: ANDREW CARNEGIE

Si multe altele ce le puteti gasi la:

EVREI CELEBRI (A – L)

EVREI CELEBRI (M – Z)

Putem constata ca grupusculul numit de obicei de noi ELITE, stapanea peste majoritatea zacamintelor de aur, petrol, pietre pretioase, cupru, etc. de pe aceasta planeta inca din secolul 19. Daca mai adaugam si faptul ca sistemul financiar bancar fusese deja creat de ei si evident ca se afla in slujba lor, intelegem ca aveau inca de acum peste o suta de ani aproape toate bogatiile care contau. Mai mult, tot ai lor conduceau si masoneria, deci implicit ghidonau si revolutiile si noile clase politice.

E foarte important de stiut acest lucru. Ce fac ei de atunci incoace, nu este o goana dupa imbogatire. Ci o folosire a bogatiei deja acumulate pentru instaurarea viitoarei realei NOI ORDINI MONDIALE.

De ce totusi inca acumuleaza si nu lasa si pe altii sa adune cat de cat acolo ceva? A explicat foarte bine fratele Cosmin: ca sa nu poata iesi nimeni din sistem. Pentru ca toti trebuie sa fie sclavi si nimeni nu are voie sa iasa din starea asta.

De ce este foarte important de stiut de cat mai multi acest aspect?

Caci multi inca se amagesc zicandu-si ca ELITELE sunt in goana de acumulare, deoarece inca nu stapanesc deajuns. Ca nu au suficienta forta pentru a instaura NOM si ca atare va mai trece inca mult timp pana la faza finala. Si dorm pe ei, in timp de SISTEMUL are deja totul pregatit: caramizile, lucratorii, inginerii, macaralele, schelele, otelul, betonul, masinariile. Si nu doar ca sunt pregatite, dar au si inceput sa construiasca de zor edificiul.

Altii zic ca nu au suficienta forta si ca atare prin baricade vor putea fi usor doborati. Totul este sa ne strangem intr-o mare revolutie. Fundamentala greseala, despre care am detaliat la:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Baza piramidei masoneriei = componenta a falsei NOI ORDINI MONDIALE. Si va fi sacrificata, aidoma Comisiei Trilaterale, Bilderberg, si a unor segmente din sistemul financiar – bancar …

O scurta explicatie a chestiunii NOM – fNOM

   Ce e de facut? Intreaba deseori baricadistii. In primul rand trebuie sa pricepem ce se petrece in jurul nostru. Apoi sa intelegem ca tot ceea ce se petrece are legatura cu profetiile din Sfanta Scriptura si din scrierile Sfintilor Parinti. Ca aceste ELITE nu sunt de fapt decat uneltele satanei. Ei nu vor edifica o NOUA ORDINE MONDIALA care sa dureze mii de ani. Multi dintre aceste marionete vor asta, dar nu vor reusi. Tot ce fac este sa pregateasca terenul venirii antihristului. Dar care si el va stapani vremelnic, caci praful se va alege si de el si de intregul edificiu.

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 17, 2011 at 11:05 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • BLOG CREŞTIN ORTODOX said, on noiembrie 17, 2011 at 1:56 pm

   …eh…ÎN CURÂND DUMNEZEU VA LOVI CU CAPUL DE ZID ACEST SISTEM PENTRU O VREME DE O SĂ RĂMÂNĂ UITUCI ĂŞTIA DIN SISTEM…eh.. apoi până şi*or reveni ei mai durează ceva vreme până atunci când chiar ANTICHRISTUL va apare printre ei…

   Apreciază

 2. Mihai said, on noiembrie 17, 2011 at 11:26 am

  Este adevarat ce spune Cosmin S. Dar nu sunt de acord cu o afirmatie: „Aurul in sine, ca metal nu are nici o valoare, nici o utilitate”. Am inteles la ce se refera Cosmin S., ca in plan financiar este zero, dar aurul in sine, ca metal, are o insemnatate deosebita: nu se oxideaza, si de aici o arie vasta de aplicatii si este cel mai bun conductor electric.
  Totusi, a fost folosit inca din vechime, ca etalon de masura, mijloc de plata si pentru rezerve. De foarte mult timp.

  Apreciază

  • Ioan Pelasgul said, on noiembrie 17, 2011 at 12:08 pm

   Ai dreptate, asta vroiam sa zic si eu. Fraza “Aurul in sine, ca metal nu are nici o valoare, nici o utilitate” nu prea e adevarata. Bineinteles,ca desi e un metal care ar putea fi util, nu este folosit asa de mult poate tocmai din cauza ca e nu se gaseste peste tot si in plus de asta mai e si folosit pentru bani.

   Besides its widespread monetary and symbolic functions, gold has many practical uses in dentistry, electronics, and other fields. Its high malleability, ductility, resistance to corrosion and most other chemical reactions, and conductivity of electricity led to many uses of gold, including electric wiring, colored-glass production and even gold leaf eating.

   Apreciază

  • mircea said, on noiembrie 17, 2011 at 12:22 pm

   cam asta ar fi sensul, referitor la aur.

   „Va da ceva antihristul lumii? Nu, pentru că nu va fi nimic de dat. Ce va avea el mai mult decât bogăţiile strânse, bogăţii preţuite în acea lume organizată de diavol şi tot de el distrusă, pentru instaurarea mai comodă a falsului mesia! Aceşti jinduiţi dolari vor fi număraţi cu metrul. Aurul va ajunge la preţul său adevărat – zero. Ca metal, nu e bun de nimic, iar în rest, nici de foame, nici de frig nu ţine. Preţ vor avea doar lucrurile funcţionale, lucruri fără de care nu e posibilă supravieţuirea omului – topoare, fierăstraie, orice instrument, plite simple de fier. ”

   din „A 2-a viziune a Staretului Antonie”

   Apreciază

 3. gheorghe said, on noiembrie 17, 2011 at 11:33 am

  SA NE ADUCEM AMINTE!~!!

  CE PARERE AVETI ? AVEAU DREPTATE SAU NU ?

  Apreciază

  • Ioan Pelasgul said, on noiembrie 17, 2011 at 12:25 pm

   Voevozii aveau dreptate dar Fight4Romania ca promoveaza votul electronic….

   Apreciază

 4. mircea said, on noiembrie 17, 2011 at 12:26 pm

  Off
  De ce e necesara rugaciunea


  – Parinte, de ce trebuie sa cerem de la Dumnezeu sa ne ajute, de vreme ce El stie nevoile noastre?
  – Pentru ca exista libertate. Si mai ales, atunci cand ne doare pentru aproapele nostru si Il rugam pe Dumnezeu sa-l ajute, El se induioseaza foarte mult si intervine fara ca sa sileasca voia noastra libera. Dumnezeu vrea sa ajute pe oamenii ce sufera. Dar pentru ca sa-i ajute, trebuie ca cineva sa-L roage. Caci de va ajuta pe cineva fara ca sa-L roage altcineva, atunci diavolul va protesta si va spune: ”De ce il ajuti si ii silesti voia lui cea libera? Fiindca este pacatos, imi apartine”. Aici se vede si marea noblete duhovniceasca a lui Dumnezeu, care nici diavolului nu-i da pricina sa protesteze. De aceea, pentru ca sa intervina, vrea sa-L rugam. Dumnezeu vrea sa intervina imediat, daca este spre binele nostru, si sa ajute fapturile Sale potrivit cu nevoile lor. Pentru fiecare om lucreaza in chip deosebit, precum ii foloseste fiecaruia mai bine.
  Asadar pentru ca Dumnezeu si Sfintii sa ajute, trebuie ca omul insusi sa vrea si sa ceara aceasta, altfel nu intervin. Hristos l-a intrebat pe paralitic: „ Vrei sa te faci sanatos?” Daca omul nu vrea, Dumnezeu respecta libera sa alegere. Daca cineva nu vrea sa mearga in Rai, Dumnezeu nu-l ia. Afara numai daca a fost nedreptatit si stapanit de nestiinta, fiind astfel indreptatit sa primeasca ajutorul dumnezeiesc. […]
  Sa stiti ca numai patimile si pacatele sant ale noastre. Orice bine pe care il facem este de la Dumnezeu si orice neghiobie pe care o facem este a noastra. Fie si pentru putin sa ne paraseasca harul lui Dumnezeu si nu mai putem face nimic.[…]
  Singurul lucru pe care il are omul este intentia lui si potrivit cu ea il ajuta Dumnezeu. De aceea spun ca oricate bunatati am avea, ele sunt daruri ale lui Dumnezeu.
  Faptele noastre sunt zero, iar virtutile noastre sunt un sir de zerouri. Noi vom incerca sa adaugam mereu zerouri si vom ruga pe Hristos sa puna unitatea la inceput ca sa devenim bogati. Daca Hristos nu pune unitatea la inceput, osteneala noastra este pierduta.”

  Cuviosul Paisie Aghioritul – Cuvinte Duhovnicesti vol. 2 „Trezire Duhovniceasca”

  Apreciază

 5. emilian said, on noiembrie 17, 2011 at 1:12 pm

  Aurul nu se poate manca, nu face parte din necesitatile esentiale ale omului. El are valoare atat timp cat oamenii mai sunt dispusi pentru lux. Daca numai e de mancare suficient atunci aceasta va deveni obiect de schimb, nemainteresand pe nimeni aurul.

  Apreciază

 6. STOP RFID 666 said, on noiembrie 17, 2011 at 1:25 pm

  Singura cale de a iesi din SISTEM este trocul. Acesta a fost din timpuri stravechi si aici nu mai intervine nici manipularea pietelor prin burse si nici tiparirea banilor fara nici o acoperire in viata reala. Urmeaza o prabusire a sistemului financiar dar nimeni nu anunta oamenii. Cei care mai au rezerve de bani pe la banci ar trebui sa-i scoata pentru ca nu cumva sa ramana cu buza umflata sau Doamne fereste sa se sinucida pentru niste bani. Bancile vor da faliment una dupa alta pentru ca SISTEMUL nu are nevoie de atatea. Pentru ei este suficient o banca unica si o moneda virtuala. Odata acceptat semnul fiarei este logic ca nu mai trebuiesc atatea banci. Banii nu vor mai avea nici o valoare si vor fi masurati cu metrul dupa cum ne anunta Staretul Antonie. Pana la urmatorul val pamantul este singura investitie sigura in aceasta lume. Guvernantii nostri tradatori dupa cum se vede nu investesc in agricultura ceea ce va face ca mancarea sa fie din ce in ce mai scumpa. Odata cu scumpirea alimentelor controlul se poate instaura. De ce ,,alesii” nu investesc in agricultura? Pentru ca nu-i intereseaza. O populatie saracita si infometata este mult mai usor de condus si manipulat mai ales ca aceasta este in mare parte ateizata sau fara credinta. ELITELE nu pot fi doborate pentru ca asa spune Sfanta Scriptura si scrierile Sfintilor Parinti. Biblia spune ca lumea zace in cel rau. Este logic ca daca sunt zece rai si unul bun sa stapaneasca raul. Acesta este un exemplu dar realitatea este mult mai cruda. Actiunea de a rezista se face individual si impreuna cu altii. Pentru a rezista trebuie sa intelegi ceea ce se intampla si sa faci ceva. Cele doua trebuiesc facute in acelasi timp. Una fara cealalta nu se poate. Asa se inlarura frica si tot balastul care vine din ea.

  Apreciază

 7. Un alt Mihai said, on noiembrie 17, 2011 at 1:37 pm

  O posibila explicatie a interesului deosebit al „elitelor” pentru aur este prezentata in cartea „Viitor cu cap de mort, in culisele puterii”, autor Radu Cinamar, Editura Daksha, 2004, pg. 117.

  Stiut fiind ca deseori, in atingerea scopurilor, „elitele” dezvaluie franturi de adevar, nu ar fi exclus ca descrierea oferita „aurului monoatomic” si a efectelor sale sa fie o astfel de dezvaluire.

  Redau in cele ce urmeaza citatul referitor la aurul monoatomic:

  „Conţinutul amforei reprezintă unul dintre punctele forte ale descoperirii, mi-a explicat Cezar. Personal, înclin să cred că aceasta este ceea ce îşi dorea cu atâta ardoare venerabilul Massini pentru el şi pentru elita masonilor.
  Amfora nu avea modele şi nici inscripţii. Se vedea că era fabricată dintr-un metal special, de culoare roşiatică şi nu avea toarte. Capacul elegant nu lăsa să fie văzut conţinutul. Cezar l-a ridicat şi atunci, aplecându-mă înainte am putut discerne în interior un praf strălucitor, foarte fin, de culoare albă. în mod curios, pereţii interiori ai amforei radiau discret o uşoară lumină albastră, care scotea şi mai mult în evidenţă sclipirile aproape magice ale pulberii albe.
  — S-a analizat o mostră din această pulbere, mi-a explicat Cezar. Cercetătorii americani au rămas consternaţi să constate că ea reprezintă o structură cristalină necunoscută a aurului monoatomic. Acesta reprezintă un derivat al aurului, care are culoarea alb-strălucitoare şi atomii plasaţi într-o reţea bidimensională, spre deosebire de aurul obişnuit, care are culoarea galbenă şi atomii plasaţi în reţea tridimensională.
  Pulberea de aur monoatomic este foarte dificil de obţinut, mai ales în formula de puritate foarte mare, aşa cum o prezintă unele texte antice şi puţinele referiri alchimice autentice din perioada Evului Mediu. Practic vorbind, ştiinţa actuală nu a putut obţine până în prezent această puritate extraordinară a pulberei de aur monoatomic, dar chiar şi în acest caz au fost observate efecte terapeutice incredibile asupra ţesuturilor vii, în special în ceea ce priveşte capacitatea lor de regenerare. De aceea există încă foarte puţine surse de informare cu privire la tehnologia de obţinere a aurului monoatomic şi din câte am înţeles de la unul dintre savanţii americani, există un mare interes din partea NASA pentru cercetarea în această direcţie, întrucât au fost investite fonduri uriaşe.
  Nu auzisem niciodată, până în acel moment, despre aurul monoatomic şi nici nu îmi era prea clar la ce poate fi întrebuinţat.
  — Dar de ce manifestă unele persoane aşa mare interes pentru această pulbere? l-am întrebat pe Cezar. L-ai anunţat pe senior Massini de existenţa aurului?
  — Venerabilul era informat încă înainte de a se pătrunde aici despre pulberea din amforă. Nu ştiu cum, nu ştiu de unde avea elita masonilor asemenea surse de informare, dar în mod sigur ea cunoştea de mult existenţa pulberei monoatomice în acest loc. M-am întrebat şi eu de ce senior Massini era atât de interesat să intre în posesia ei. Am discutat cu savanţii noştri şi cu cei americani, care se pare că sunt mai în temă cu acest subiect. Mi-au spus că, în forma ei pură, pulberea stimulează foarte mult anumite fluxuri şi schimburi energetice la nivel celular şi mai ales la nivel neuronal. Cu alte cuvinte ea provoacă un proces foarte accelerat de întinerire. Ei mi-au destăinuit că, teoretic, un om poate să trăiască în acelaşi corp fizic timp de mai multe mii de ani, cu condiţia să consume, la anumite intervale de timp şi într-o cantitate bine determinată, această pulbere. Este uluitor şi aproape de neconceput pentru condiţia şi mentalitatea omului contemporan, dar aceasta explică multe aspecte enigmatice din istoria omenirii, legate de longevitatea incredibilă a unor personaje importante şi, de asemenea, luminează intenţiile ascunse ale elitei mondiale a masonilor.”

  Apreciază

 8. STOP RFID 666 said, on noiembrie 17, 2011 at 2:33 pm

  LUPTATORI IMPOTRIVA NOII ORDINI MONDIALE

  Apreciază

 9. Cosmin said, on noiembrie 17, 2011 at 2:35 pm

  Cosmin S. are partial dreptate, doar la partea cu utilitatea e o mica eroare in sensul ca toate microprocesoarele din computerele noastre au in constructia lor o infima cantiate de aur, spun infima deoarece aurul fiind foarte maleabil(dintr-un gram se poate realiza un fir de peste 2km lungime), nu e necesara o cantitate uriasa in constructia unui procesor sau alta componenta. Insa Cosmin S. simte el o realitate in sufletu lui dar nu stie exact cum sa o puna in discutie, aceeasi dificultate o am si eu legata de acest aspect. Si anume o intrebare ma framanta si pe mine si astept aici un raspun pe cat posibil mai avizat: cu mii de ani in urma la vechile civilizatii (Daci, Mayasi, Amerindieini etc etc pe tot globul) cineva le-a insuflat oamenilor informatia ca aurul are o valoare utila sau materiala, dar de ce AURUL si nu plumbul, zincul, aluminiumul, cuprul, fierul, argintul care are aproape aceleasi calitati ca si aurul etc ??? Daca va spune cineva ca e rar, e greu de obtinut si nu se afla pe tot globul se inseala si nu imi intelege intrebarea (exista depozite de mii de tone, iar la nivel global se poate vorbi de cantitati imense, deci raritatea aurului este un mit spulberat si iese din discutie). Ma refer la civilizatii din vechime cand nu a exisat tehnica si medicina sau alte stiinte avansate. Cine i-a pus pe oamenii aia, cat de primitivi erau, sa culeaga aur? Primitivii aia nu aveau informatia ca aurul e rar deoarece aveau probabil tone de aur in bijuterii. Aluminiumul de exemplu se obtine si mai greu decat aurul si ma refer la procesul tehnologic, in utilizare e aproape la fel de bun conductor ca si aurul, cuprul, argintul etc. Incerc, dar probabil nu reusesc sa formulez intrebarea corect: Cine a decis ca aurul e de interes si a hotarat sa il stranga si sa il depoziteze, inca din cele mai vechi timpuri si de ce AURUL ??? Oamenii aia cat de primitivi erau, au vazut pe cineva sau ceva care bajbaie in disperare dupa acest metal sau a fost intr-un mod anume influentata oemnirea incat s-a ajuns la acest comportament de a alerga dupa aur? Am vorbti cu oameni cu pregatire, ingineri, istorici, arheologi, autodidacti, nimeni nu a reusit sa imi dea un raspuns bine argumentat si complet si sa simt in sufletul meu ca sunt multumit de raspuns. Sunt in cautarea unei logici careia nu-i dau de cap. Mentionez ca am lucrat o perioada in domeniul prelucrarii metalelor pretioase (ucenic la un bijutier) si stiu ce inseamna cand spun ca argintul sau alte metale seamana foarte mult in calitati cu aurul. De aici eu afirm 2 posibilitati: 1. aurul are o utilitate necunoscuta de catre cei multi. 2. omenirea e atat de retardata incat isi fixeaza singura in mod aleator un etalon material-valoric, caruia ulterior i se inchina. Daca e cea de a doua versiune, atunci nu pot sa afirm altceva decat ca suntem de plans si il inteleg si mai bine pe Hristos, cand a spulberat tarabele cu galbeni din templu si i-a certat pe negustori.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 10. Dan Tanasescu said, on noiembrie 17, 2011 at 2:40 pm

  Cea mai cruntă sclavie va fi cea alimentară. Când culturile naturale vor fi înlocuite cu cele modificate genetic, orice producător agricol, cât de mic, va trebui să plătească drepturi de autor pentru fiecare sămânţă cultivată, companiei care deţine patentul pentru codul genetic al plantei respective. Astfel toţi vom deveni sclavii unor corporaţii ca Monsanto, DuPont sau altele care se ocupă cu crearea de OMG-uri.

  Apreciază

  • emilian said, on noiembrie 17, 2011 at 3:26 pm

   Mai ales ca oamenii au fost conditionati sa manance din ce in ce mai mult.

   Apreciază

 11. gheorghe said, on noiembrie 17, 2011 at 3:30 pm

  E CLAR SUNTEM PIERDUTI !!!!! ACESTA ESTE EFECTUL DE TURMA !!! CE SE VA INTAMPLA DACA VOR SPUNE…<>>>… VA SPUN EU 90% VOR LUA CIPUL DACA NU SI MAI MULTI !!!!! INCREDIBIL CE OMOR PT LUCRURI MATERIALE SI TRECATOARE !!!!!

  Apreciază

 12. gheorghe said, on noiembrie 17, 2011 at 3:32 pm

  VOR SPUNEE>>>>>CINE VA LUA CIPUL VA PRIMI GRATIS UN CARD DE CUMPARATURI TIMP DE O SAPTAMANA IN ORICE MAGAZIN DIN TARA !!!!>>>>>>

  Apreciază

 13. Karataev said, on noiembrie 17, 2011 at 4:16 pm

  Cine stie ce ritualuri satanice necesita aur in cantitate industriala?

  Apreciază

 14. Alexandru(Fulger) said, on noiembrie 17, 2011 at 4:16 pm

  Acum 100-200 de ani boieri romani crestini si drepti mai aveau o sansa sa puna bete in roate elitelor dar acum elitele ne pot dobora ca pe niste copaci fara radacini.

  Apreciază

 15. Bula said, on noiembrie 17, 2011 at 5:32 pm

  Nu va mai plangeti atata. Dumnezeu nu va lasa, trimite din cand in cand cate o scanteie de speranta pentru cei multi. In Romania si dincolo – Rusia – se lucreaza la „motorul cu apa” cu rezultate spectaculoase. Suntem multi si lucram neobositi si neosteniti. Va veni in curand, sper ca [virgula] cat mai devreme. Va fi disponibil tuturor. Componente – se gasesc prin gunoaie, si ei sunt constienti pentru ca au reglementat strict si modul de gestionare al deseurilor si gunoaielor. Cum il vei folosi? Iti va incalzi casa, iti va da lumina, iti va fierbe oala cu ciorba, te va plimba de colo-colo, iti vei putea plimba „trocul” – gainile, curcile, ceapa, rosii.
  Fenomenul functioneaza – si Dumnezeu lumineaza doar calea celor care nu urmaresc nici un profit material. Daca ai creier – pune mana si apuca-te de treaba. Trage semnalul de alarma cand stabilizezi procesul – si pune planurile la dispozitia celor multi si nevoiasi.

  Apreciază

  • adriandirnescu said, on noiembrie 18, 2011 at 9:50 am

   Bula…. felicitari ! Cel putin ai destins atmosfera… Sa va ajute Dumnezeu celor ce vreti sa gasiti si sa ajutati lumea cu ajutorul tehnologilor de care vorbesti. Imi place ca ai zis ” pune planurile la dispozitia celor multi si nevoiasi”;Cand ai zis asta ai rezolvat poate cea mai mare problema. Trebuie sa ne dam seama ca nu putem fi fericiti daca nu ne eliberam de scarba ce o avem pe suflete si care nu ne face sa vedem realitatea si frumusetea vietii. Realitatea vietii e ca suntem aici si traim. Traiesc si cei mai saraci decat noi, si cei care nu au o locuintza, nu au un loc de munca, nu au ce manca, sunt nespalati si vai de capul lor. Suntem in stare sa-i consideram pe acesti oameni semenii nostri? Ne-am gandit vreodata ca rugaciunile unor astfel de amarati si necajiti mai pot tine lumea?
   Frumusetea vietii e sa acceptam si sa contribuim dupa puteri pentru bucuria celui de langa noi. E foarte simplu, daca incercam sa iesim din orgoliul si egoismul personal. Ultimii douazeci de ani am fost sugestionati puternic ca viatza inseamna un concurs aprig in care conteaza doar cei mai… bogati, frumosi, sanatosi,influenti… si am ajuns in pragul nebuniei si al sinuciderii. O scriu aici si am mai scris-o… Cei care vreti scrieti mai departe si faceti cunoscute cuvintele daca vreti. Cat sa mai tacem ? Viatza nu e un concurs nebunesc, viatza e prilejul unic de a darui si de a accepta bucuria celui de langa noi. Desi nu o sa ne fie usor, trebuie sa ne asuman efortul de a trai altfel decat vor ei sa traim. Sa ne adunam oameni buni duminica pe la biserici si sa ne uitam putin si in jurul nostru, vom vedea probabil ca si cei saraci si necajiti respira si se roaga la fel ca si noi, si poate ei se roaga si pentru noi . Noi suntem in stare sa ne rugam pentru cei care nu sunt la „nivelul” nostru? Trebuie sa renuntam la a avea ceva mai mult decat cineva , trebuie sa incepem sa iubim a darui. Noua ordine mondiala de care se tot vorbeste nu poate fi stabilita decat dupa ce cei mai multi oameni vor fi ajuns fricosi, rai, fara iubire fata de aproape, animalizati.
   Doamne ajuta-ne sa nu trecem nepasatori pe langa mantuirea noastra!

   Apreciază

 16. Petre said, on noiembrie 17, 2011 at 9:26 pm

  comentariul fratelui Cosmin S nu e prea grozav – e chiar prost – ideea e ca de ce aduna tot auru si resursele daca le au deja, vezi doamne ca le tin degeaba.

  Io zic ca nu le au pe toate, nu au stapanire 100% pe ff putine, au control = influenta, iar ce au nu sta, lucreaza din greu sa obtina si mai multa influenta, e corect ca nevoile materiale le au acoperite de 1000 de ori, dar acestia sunt isi doresc stapanire 100%, de exemplu Iranul a scapat de BP ff repede in anii 50, pur si simplu i-a dat afara.
  Si noi va trebui sa facem la fel (visez) …

  Cei care fac jocurile astea stiu ff ff ff bine urrmatorul lucru : Ei sunt ff putini. Pot fi scosi din joc ushor. pot fi eliminati – de asta le trebuie putere, influenta, si mai ales controlul asupra ceea ce marea masa stie si ce nu trebuie sa stie.

  Despre aur nu intelegi nimic: aurul este singurul metal indestructibil, rar si ushor de gasit(mai ales acum 1000-2000 ani tabelul lui mendeleev era mult mai mic), poti sa il pierzi dar nu sa il faci rugina, scrum, vapori. Ingroapa o moneda de aur si una de orice altceva si dupa 100 de ani dezgroapa-le, si o sa vezi diferenta ….. de asta in timp a devenit UNITATEA DE SCHIMB „naturala” in europa si asia si a functionat bine merci pana pe la 1900 de cand lumea si pamantul. Aurul e de fapt MONEDA istorica. argintul e langa aur.

  O uncie de aur e o uncie de aur si acum si peste 100 de ani si in China si la noi, in schimb dolarul NU, daca nu ai observat puterea de cumparare a salariului tau nu tine de tine prea mult, ci de guvern, Isarescu, presa, manipulare, sistem.
  Daca tu ai folosi uncia de argint la magazin – baietii astia ar avea o problema – nu am mai avea nevoie de ei, pentru ca ce ai tu in mana nu e minciuna, nu tine de parerea vreunui analist/politruc si mai ales o sa fie o uncie de argint si la noi si in Patagonia si peste 100 de ani!!!! Economiile de la saltea pot fi furate dar nu pot fi „schimbate de la centru” cu un decret.

  Cauta graficul aur-dolar pe ultimii de 200 ani: o sa vezi cum arata cea mai mare tzeapa din lume.

  Incearca sa calculezi salariu, masina, casa in uncii de aur, la diferite momente in timp.
  Cineva a facut asta: un costum de calitate de lord englez face cam tot atat cat o toga de senator roman (de acum 2000 ani), o caruta de atunci face cat o masina azi …. cam asta e teoria

  De asta se aduna tot aurul din lume …. ca sa nu cumva sa itzi vina veo idee si sa incepi sa il folosesti 🙂 Daca 20 state renunta la dolar in schimburile comerciale se alege prafu de sistemul bancar mondial.
  Sistemul bancar mondial se bazazea pe petro-dolari. China il serveste cu sarg – pentru ca invarte dolarii cu lopata. Criza pe dolari merge. Daca noi luam ceai din Sri Lanka pe aur si iei de la noi Dacii tot pe aur, unde mai intervine sistemul bancar mondial ?

  Daca eu incep sa folosesc monezi de aur si argint la paiine sau la targu de masini, la cumpararea unei case – tot sistemul lor se duce de rapa IMEDIAT – de ce – metalul din buzunarul meu nu tine de ei, si isi pastreaza valoarea oricand, oricum.

  hai mai simplu:
  O paine de 800 de grame e o piine de 800 de grame si in 1970 si in 2012, 1 gram de argint la fel, socoteste painea/argintul in lei atunci si acum, baga o revolutie, devalorizarile din 90-97, gandeste-te la manevra lui Stolojan din 90 cand a prajit tot ce incepuse sa miste in Romania, uite-te la cursul (ron-usd in August 2007, sa vezi ce arc de cerc perfect este – facut pe calculator nu alta) si pe urma decide ce preferi, hartia sau aur-argint???

  Inflatia e de fapt o taxa ascunsa pentru cei saraci, aurul nu poate fi controlat de la centru, moneda de alt fel in schimb da – stiti fraza cu „dati-mi control asupra banilor si nu imi pasa cine face legile”, criza din 29-30 s-a facut exact prin modificarea +- a masei monetare.

  pentru a compara corect 2 distante trebuie aceeasi unitate de masura pentru ambele, aurul este unitatea de masura ISTORICA pentru avere – nu trebuie evaluat de nimeni – nu depinde de nimeni – si cu aurul faci diferenta reala. Baietii destepti STIU FF BINE ASTA si o tin secret si de aia arunca pe forumuri „aur monoatomic” „nu are nici o valoare, nici o utilitate”, „ritualuri satanice”.

  sper cel putin ca v-am pus pe ganduri daca nu am reusit sa explic ff bine.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 17, 2011 at 9:50 pm

   Petre

   Ai scris mult dar n-ai argumentat esentialul. Pentru ca nu stii si doar zici ca stii.

   Ei au demult totul. Iar ce iluzii iti faci tu despre Iran sunt copilarii.

   Apreciază

 17. Petre said, on noiembrie 17, 2011 at 11:09 pm

  Aici nu ne intelegem:

  daca aveau „demult totul” nu mai vorbeam noi aici,

  si din cate stiu Chavez a scapat de vreo 2 lovituri de stat si tine petrolul la stat – ce-i drept o sa o incaseze pana la urma, deci treaba cu Iranul se intampla acum in venezuela – asta ar fi exemplu concret.

  am scris mult pentru ca unii cred ca aurul nu are valoare, altii se abereaza cu aurul monoatomic 🙂
  pana la Dumnezeu trebuie sa traim „aici, acum” – eu am scris despe „aici si acum” – ca poate se intelege mai bine unele din manevrele hotilor – asta cu banii e ff tare

  NU am scris despre Dumnezeu ca ultima salvare !! .

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 18, 2011 at 8:21 am

   Petre

   Ma refeream la cele din articol.

   Dar si internetul este al lor. De ce ni se ingaduie inca sa scriem una sau alta? Simplu, caci majoritatea site-urilor le sunt utile, dar pentru asta trebuie inteleasa chestiunea NOM – fNOM. De ce nu actioneaza deocamdata mai dur impotriva celorlalte site-uri? Pentru ca altfel lumea si-ar pune intrebari de genul: „Oare de ce le-au inchis? Nu cumva aveau dreptate?” Ori ei nu vor asta, ci ca site-urile ce prezinta corect situatia sa se piarda in marea de balast.

   DESPRE IRAN:

   In 1951 apare in randul populatiei un puternic curent pentru nationalizarea AIOC, pornit si din cauza refuzului companiei de a mari redeventele catre Iran. In martie este asasinat premierul pro-vest Ali Razmara, iar luna urmatoare parlamentul legifereaza nationalizarea industriei petroliere si crearea National Iranian Oil Company (NIOC). Aceasta actiune a fost dirijata de liderul miscarii pentru nationalizare, Mohammed Mosaddeq, ce va deveni din luna mai noul premier.
   La scurt, tupeistele ELITE planetare pun la cale:

   OPERATIUNEA AJAX

   Este denumirea actiunii marca CIA prin care popularul prim-ministru Mohammed Mosaddeq este inlaturat de la putere in 1953 iar sahul devine un soi de dictator, nepopular si marioneta a stapanilor industriei petroliere din vest. In perioada care a urmat, statele “democrate” prezentau Iranul ca fiind cea mai occidentalizata tara din zona islamica, un exemplu de urmat in regiune. Totul a luat sfarsit insa in timpul revolutiei islamice a lui Ruhollah Khomeini din 1979.

   Ruhollah Khomeini (1902-1989) devenise o figura politica proeminenta in 1963, cand s-a opus “revolutiei albe” a sahului prin care ultimul dorea un program de reforme ce lovea in proprietatile fundatiilor religioase, ce acorda femeilor dreptul la vot si egalitate in casnicie iar minoritatilor religioase posibilitatea de a ocupa functii guvernamentale. In acelasi an este arestat la domiciliu iar dupa opt luni eliberat, continuandu-si activitatea, inclusiv de condamnare a regimului pentru colaborarea sa stransa cu Israelul. In 1964 este rearestat si trimis in exil unde avea sa ramana pana la revolutie. Ajunge initial in Turcia, unde a fost gazduit in resedinta colonelului Ali Cetiner, lucrator in serviciilor secrete militare. In octombrie 1965 se muta in Irak. Iese din Irak la 3 octombrie 1978 dar ajunge in Franta, un loc mult mai bun pentru misiunea sa, unde se foloseste din plin de legaturile telefonice cu cei din tara dar si de mass-media ce-i transmitea generos mesajele.
   In 1978 intra in scena fatidicul Zbigniew Brzezinski (pe atunci U.S. National Security Advisor) si il minte pe sah ca SUA nu va precupeti nici un efort in a-l sustine, cu toate ca la vremea aceea cercurile inalte din Departamentul de Stat planificau deja pasii urmatori de dupa victoria revolutiei islamice. Multi si-au pus in acele momente intrebarea daca nu cumva revolutia n-a fost pe placul americanilor.

   Citeste te rog mai multe in articolul:

   https://saccsiv.wordpress.com/2009/05/06/va-fi-folosit-iranul-pentru-declansarea-celui-de-al-treilea-razboi-mondial-elemente-esentiale-din-istoria-sa-contemporana-ce-nu-apar-insa-in-marea-mass-medie-actuala/

   Apreciază

   • Petre said, on noiembrie 19, 2011 at 2:29 am

    nu inteleg fraza „Ma refeream la cele din articol.” care articol mai precis, ce anume din el
    istoria moderna o inteleg si de aici (multumesc) si din alte locuri si intradevar am citit articolul despre iran in 2009, fix la mossadeq si nationalizarea AIOC (devenita BP) ma gandeam in comentariul meu initial

    comentariul lui Cosmin S nu imi place pt ca:
    – ascunde rolul real al aurului de etalon = mentine confuzia asupra starii reale de fapt – GRAV
    – nu accentueaza ca resursele ocupate sunt folosite asupra noastra – ci pune pe planul 2 = consider ca ascunde situatia reala din nou
    – aduce a lamentare – „o sa devenim sclavi” – ma descurajeaza

    Saccsiv: de ce il propagi, asta mai mult ascunde decat spune – sau imi trebuie mie ochelari ???

    In alta ordine de idei (parerea mea): de ce nu ti se da stop pe net: e simplu: pentru ca nu esti un pericol, sunt carti articole si informatii …. vechi de 100 de ani, toate demonstrau si explicau, au reusit fara grija alora sa ajunga unde au ajuns – nu au opozitie pentru ca oamenii nu sunt suficienti de informatii … ci din contra manipularea/dezinformarea e mult mai mare decat informarea – un pericol il reprezinta numai si numai oameni bine informati, organizati, cu obiective concrete si mijloace realiste si hotariti – din ce imi dau eu seama asta e ceva gen numaru de partizani / populatia Romaniei in 1945, adica nu destul ca sa conteze.

    Apreciază

  • mircea said, on noiembrie 18, 2011 at 10:29 am

   Petre, aurul are valoare intr-un sistem de valori inventat de om. Ce parere ai de oxigen, are valoare? Daca ar disparea oxigenul de pe Terra, care ar fi valoarea aurului? E si aurul, tot un mijloc pervers de a acumula bogatii. Ca e mai greu sa acumulezi bogatii in gaini sau mere.
   Apoi, omul a inventat ceva si mai pervers, banul de hartie fara acoperire in aur, dupa cum spui si tu. Nu era vorba de inflatie …. Tu dai vina doar pe banul de hartie si te-ai oprit aici. Eu zic ca poti da vina linistit si pe aur. Era vorba ca la o adica, daca esti mort de foame si tu ai un kg de lemne vei prefera sa faci schimb pt o paine si nu pt un banut de aur. Acuma, or fi si tampiti care vor incerca sa inghita banutul, mai stii…

   Apreciază

   • Petre said, on noiembrie 19, 2011 at 12:56 am

    Mircea,

    3 chestii :
    raspuns 1 (gluma) „Daca ar disparea oxigenul de pe Terra, care ar fi valoarea aurului” tot aia 1 gram de aur e 1 gram de aur si fara si cu oxigen 🙂

    raspuns 2(serios): lasa-te de situatii absurde(oxigen) sau extreme(foame) – fii practic si realist – fa un exercitiu de gandire si decide daca poti imagina lumea de azi, de ieri, dar lumea REALA fara conceptul de moneda – daca da, explica si mie cum, daca nu, deci ai nevoie de moneda! Eu cred ca avem nevoie de conceptul de moneda in viata de zi cu zi, in special daca tu muncesti mai mult ca altul, daca esti mai gospodar 🙂
    apoi – gaseste ceva care sa isi pastreze valoarea in timp si sa fie universal acceptat in lumea noastra(tiganca din colt sa itzi dea flori pe moneda ta de ziua sotiei si nu flegme) si mai ales sa nu depinda de altii/alte evenimente – munca ta sa fie munca ta, poti sa gasesti mai multe chestii, fa o lista – alege cele mai bun candidate si zi si mie ce ai ales primele 3.
    Eu am incercat mai de mult …. am inteles atunci conceptul de moneda si nevoia lui, si cam tot atunci am inteles ca se poate manipula moneda, subtil, si pe nesimtite, si ca suntem furati !!! Asta cu moneda tine de teorii pe care le poti gasi in anumite manuale de economie, in cazul meu reviste.

    „E si aurul, tot un mijloc pervers de a acumula bogatii”
    umbla prin muntii vreo 3 ani pana gasesti filonul, sapa inca 1 an pana il extragi, mestereste din el niste inele lanturi, vinde-le prin sat la fete si femei contra gainii, lemne, oxigen…. asta nu e un mijloc pevers ci al naibii de multa munca. sa zicem ca moneda o sa fie gaina – cineva cred ca se va imbogatii din speculatii cu nutret, gainat si oua – cred atunci ca o spui „e si gaina, tot un mijloc pervers de a acumula bogatii”
    !!! te rog sa faci diferenta intre nevoia practica a unei monezi si ispita diavolului !!!

    „Eu zic ca poti da vina linistit si pe aur” – da pot, numai ca, dupa mintea mea – situatia curenta are la baza peste 60% faptul ca in lume se invart bani de hartie(petro-dolarii) in loc de „gaini”, si daca scapam de hartie o sa fie mult mai ushor, apoi urmeaza conceptul de dobanda, abia apoi, vine moneda in sine.

    Revin la ideea mea fixa: cand ce ai tu in buzunar nu poate fi manipulat si numai in situatii extreme ( foamete sau razboi) isi schimba valoarea, se numeste ca in timp normal tu esti mult mai stapan pe tine si MAI INDEPENDENT – adica pe dos fata de ce ni se intampla acum.

    Din nou: aici scriu despre lumea reala pornind de la niste aberatii imprastiate, nu despre Dumnezeu, ar fi mai ushor daca am intelege toti ce e aia moneda, la ce e buna si cum trebuie folosita corect si normal pentru noi.

    Apreciază

 18. geo said, on noiembrie 18, 2011 at 9:08 am

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-10722473-miza-energie-psd-pdl-isi-unesc-fortele-parlament-pentru-adopta-doua-proiecte-care-incalca-legislatia-nationala-comunitara.htm

  in loc sa faca presiuni asupra comisiei europene si sa promoveze interesele nationale guvernul se face pres in fata acesteia liberalizind exportul de gaze naturale !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: