SACCSIV – blog ortodox

MINCIUNILE MASS-MEDIA: „VIDEO I Uite cum arata miscarea de rotatie a Pamantului, vazuta din spatiu”

Posted in GEOCENTRISM, MASS-MEDIA by saccsiv on noiembrie 3, 2011

   Iata ce ni se spune in articolul VIDEO I Uite cum arată mişcarea de rotaţie a Pământului, văzută din spaţiu:

Echipajul NASA de pe Stația Spațială Internațională a fotografiat Pământul și a realizat un material video in care se poate vedea miscare de revolutie a pamantului in jurul axei sale.
Astronauții au mai surprins în imagini Aurora Boreală și câteva furtuni care aveau loc deasupra Statelor Unite, notează pilotmagazin.ro

Stația Spațială Internațională este o stație spațială experimentală aflată în spațiu. Scopul său este de a studia efectele microgravitației și a menținerii vieții în spațiu, fiind îm același timp și o platformă de observație astronomică și a Pământului.

Pentru realizarea acestei stații spațiale s-au cheltuit 100 miliarde de dolari.

Comentariu saccsiv:

   Materialul este preluat de la:

NASA a inregistrat cum se roteste Pamantul din SPATIU | VIDEO

Trebuie sa stim insa ca Statia Spatiala Internationala se roteste in jurul Pamantului o data la 91 de minute, asadar in 24 de ore il ocoleste de vreo 16 ori.

Asadar ei nu ne arata de fapt nici o rotatie a Pamantului in jurul axei sale. Si nici n-ar avea cum …

VIDEO: GEOCENTRISM

Sfinti Parinti despre GEOCENTRISM

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 3, 2011 at 6:01 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Dannyx said, on noiembrie 3, 2011 at 6:24 pm

    Un lucru curios s-a petrecut în drum spre Luna (part.1-sub RO) Un lucru curios s-a petrecut în drum spre Luna (part.2-sub RO) Un lucru curios s-a petrecut în drum spre Luna (part.3-sub RO) Un lucru curios s-a petrecut în drum spre Luna (part.4-sub RO)

    Apreciază

    • Roxie said, on noiembrie 3, 2011 at 10:54 pm

      Foarte bun documentarul. Ce am remarcat este afisul filmului ‘A trip to the Moon'(1902) – ‘O excursie pe Luna’: http://www.imdb.com/title/tt0000417/.

      Interesant este ca in afis luna are ochiul drept acoperit in binecunoscutul stil masonic … ceea ce inseamna ca se planuia inscenarea acestei ‘minunatii’ cel putin de pe atunci(1902) daca nu de pe vremea cand genera Jules Vernes fantasmagorii de-astea – ‘De la Pamant la Luna’ a fost scrisa in 1865.

      Apreciază

  3. sol said, on noiembrie 3, 2011 at 6:33 pm

    In primul rand, cine a scris articolul acela habar n-are despre ce vorbeste. De ex: „Echipajul NASA de pe Stația Spațială Internațională a fotografiat Pământul și a realizat un material video in care se poate vedea miscare de revolutie a pamantului in jurul axei sale.” Miscarea de revolutie a pamantului se realizeaza in jurul soarelui, nu in jurul propriei axe. Ca sa inspire incredere un art stiintific, ar trebui ca autorul sa aiba macar proprietatea termenilor.

    Apreciază

    • marcela said, on noiembrie 4, 2011 at 7:48 am

      sol ia citeste „hexaimeron ” ul si ai sa intelegi ca nu se invarte nici in jurul soarelui !!!! daca nu stiai ai ocazoa sa sti !! cauta cu google si cauta la „raspunsuri la cele mai frecvente intrebari”, pamantul nu se invarte de loc !! imi spunea un doctor ca l a intrebat pe profesor „de ce nu ne batzim cand mergem daca pamantul se misca !! dar nu mai lungesc :citeste materiale crestine !! daca citeste reviste o sa te afli in inselare !!

      Apreciat de 1 persoană

      • sol said, on noiembrie 4, 2011 at 8:38 am

        nea marcel sau tanti marcela….. eu zic asa: mai citeste o data ce-am scris eu, ca poate n-ai inteles. Nu dezbat aici daca se invarte pamantul in jurul soarelui, ci definitia termenului stiintific de miscare de revolutie… e mai clar acu’?

        Apreciază

      • ovidiu said, on noiembrie 4, 2011 at 9:22 am

        Nu-mi vine sa cred,mai sunt oameni in ziua de azi care cred ca Pamantul e „buricul” Universului,ca tot universul se invarte in jurul nostru?!?!?! Nu exista decat un singur cuvant pentru astfel de convingeri…..patetic.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 4, 2011 at 9:31 am

        ovidiu

        Spre uluirea ta: sunt din ce in ce mai multi. Si nu sunt babe de la tara, ci oameni cu o foarte solida cultura generala.

        Apreciat de 1 persoană

      • ovidiu said, on noiembrie 4, 2011 at 10:15 am

        Poate m-am exprimat eu gresi,Saccsiv.Nu e uluiala ce-am vrut sa exprim e un sentiment de mila…ar fi culmea sa ma apuc sa ma bag intr-o polemica pe un subiect ata de absurd,tot ce pot sa le spun insa oamenilor aia multi e sa iasa un pic afara din casa si sa se uite in jurul lor si cine stie….poate chiar or sa descopere niste lucruri uluitoare despre mediul inconjurator.

        Apreciază

  4. nea Anderthal said, on noiembrie 3, 2011 at 9:04 pm

    off topic
    Si looserul asta e tot de partea lor?

    http://hotnews.md/articles/view.hot?id=13384

    Apreciază

  5. nea Anderthal said, on noiembrie 3, 2011 at 9:29 pm

    ..tara arde si baba se piaptana! Vedeti ce ne pregatesc papu$arii:

    http://www.money.ro/marea-britanie-se-pregateste-de-razboi–ar-putea-ataca-iranul-_1146331.html

    Apreciază

    • duhovnic said, on aprilie 9, 2014 at 5:47 am

      baba nu se piaptana frate… Accentul pus pe heliocentrism, pe soare, pe zeul Ra si pe existenta extraterestrilor pe planete cu viata, este atentat la Intruparea lui Hristos-Dumnezeu! Acest subiect este mai important decat ne imaginam noi, si numai pentru faptul ca 50% din cretinizatii pamanteni moderni, cred in minciunile ultimelor patru secole, pe ereticii Copernic, Galileo si Bruno. Tu-ti dai seama cat e de grav?!

      Apreciază

  6. nea Anderthal said, on noiembrie 3, 2011 at 9:36 pm

    …hmmm
    Ce spuneti de asta?

    Apreciază

  7. Badea said, on noiembrie 3, 2011 at 11:00 pm

    Hahahaha, nici macar nu arata reala. Parca e un model tridimensional.

    Apreciază

  8. gideon said, on noiembrie 4, 2011 at 8:33 am

    Vrajeala de trei parale! Se vede clar, ca odata cu pamantul se misca si stelele, deci,se misca obiectivul, iar acesta se misca in sens opus acelor de ceasornic, adica, dupa ei, soarele rasare de la vest. Sunt mai multe filmulete si toate au acelasi cusur: sunt facute pentru prosti…

    Apreciază

  9. plumoada said, on noiembrie 4, 2011 at 9:51 am

    vorba parintelui Arsenie, nu ne tragem din maimuta, dar ne indreptam sprea ea/!
    si eu incep sa am mari indoieli despre heliocentrism
    citeodata ma gindesc ca tot ce am fost invatati in scoala este asa impletit cu minciuna, incit ar fi mai bine sa uit tot, si sa ma reeduc.

    Apreciază

    • marcel said, on noiembrie 4, 2011 at 4:03 pm

      plumoada te rog citeste ceva exceptional,o carte care a fost citita de mine de mai multe ori :CARTEA FACERII-unde se explica extraordinar si cum e cu datarea cu carbon si cu tragerea di maimutica si … daca o incepi nu o sa o mai dai din mana,nu mai mergi la servici,nu mai mananci.. e fantastica ….scrisa de SF Serafim Rose

      Apreciază

    • duhovnic said, on aprilie 9, 2014 at 5:50 am

      in scoala este eroare, erezie si mizerie la adresa Scripturii si a Sfantului Duh, care a vorbit prin Sfintii care au confirmat geocentrismul: priviti ce zice Dumnezeu prin Sfintii Sai:
      Sfantul Ambrozie al Mediolanului,
      Sfantul Grigorie de Nyssa(sec.IV),
      Sfantul Ioan Gura de Aur(sec.V),
      Sfantul Ioan Damaschin(sec.VIII),
      Sfantul Grigorie Palama(sec.XIV),
      Sfantul Atanasie de Paros(sec.XIX)

      – Sfântul Atanasie cel Mare:
      „Pamantul este ţinut la locul său, fiind ţintuit în centrul cosmosului…munţii se înalţă, marea se zbuciumă de valuri, vieţuitoarele ei cresc, iar pământul rămâne nemişcat…”

      – Sfântul Vasile cel Mare:
      Locul acesta din centrul universului, pe care pământul îl ocupă, nu l-a dobândit nici ca o moştenire, nici prin sine însuşi, ci este locul lui firesc şi necesar…

      – Sfântul Clement Romanul:
      „Soarele şi luna, însoţiţi de toate stelele, se rotesc în armonie după porunca Sa, cu mărginirile lor prescrise, şi fără nici o abatere.”

      Apreciază

  10. ovidiu said, on noiembrie 4, 2011 at 10:02 am

    Acel baiat Mihai Nazare(autorul articolului)se pare ca e un afon in domeniul astronomic,saracul n-a avut nici macar inspiratia sa caute mai intai pe wikipedia unde cat de cat iti sunt explicate niste notiuni de baza legate de Pamant si sistemul solar.In primul rand asa cum a spus foarte bine si Sol mai sus,miscare de „revolutie” a Pamantului este miscarea de rotatie in jurul Soarelui,iar in al 2-lea rand miscarea de „rotatie” a Pamantului (in jurul axei proprii) se realizeaza in sensul invers acelor de ceasornic ,in filmuletul nostru insa,datorita vitezei Statiei (asa cum a spus foarte bine si Saccsiv),ne arata cu totul altceva.Totusi din comentariile de mai sus vad ca mai exista destul de multi „geocentrici” nu pot decat sa-mi fie mila de dansii(dansele) dar pe de alta parte nu ma pot stapani sa nu-i invidiez….”Ignorance is bliss”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2011 at 10:19 am

      ovidiu

      Nu-i vorba de ignoranta. Majoritatea „geocentricilor” cunosc foarte bine teoriile celorlalti.

      Apreciază

      • marcel said, on noiembrie 4, 2011 at 4:05 pm

        da saccsiv asa cred si eu !! asa e si cu cei care aduc „dovezi ” ca din cauza vantului au cazut cei 2 zgarie nori !! ei stiu ca spun prostii dar iau bani sau sant santajati sa bata campii,asa ca noi oamenii sa fim atenti la ce credem ca sant multi care se chinuie sa ne puna pe piste gresite

        Apreciază

  11. plumoada said, on noiembrie 4, 2011 at 10:22 am

    adica daca incepem sa contestam si sa punem la indoiala niste „adevaruri” cum ar fi omul pe luna, sau chiar heliocentrismul suntem ignoranti?
    omul care se intreaba si nu inghite de-a gata tot gunoiul astora cred ca incepe sa gindeasca liber.
    uite ce e, daca nu s-ar contrazice atita, i-as crede in continuare.
    tu chiar nu-ti pui niciodata intrebare, si daca nu e asa?
    nici macar o data?
    ar trebui., o sa simti niste strafulgerari.

    Apreciază

  12. ovidiu said, on noiembrie 4, 2011 at 11:13 am

    Plumoada
    A te indoi de un un principiu filosofic e normal,ba chiar mai mult e de datoria noastra sa incercam sa fim sceptici.Dar cand e vorba sa contrazici demonstratii bazate pe experimente fizice (experimente care le poate face si un copil de clasa a 4a) e alta treaba,Insa foarte bine ai spus „omul care se intreaba si nu inghite de-a gata tot gunoiul astora cred ca incepe sa gindeasca liber” …gandeste liber!!,nimeni nu te impiedica sa experimentezi chiat tu acesta realitate(pentru ca heliocentrismul nu mai e o teorie,e o realitate,o certitudine) nu e foarte costisitor (dpdv material)…mergi la Observatorul Astronomic cateva seri si incearca sa privesti un pic prin telescop.Apoi mai poti sa-ti pui intrebarea „cum de exista anotimpurile?” sau cum arata sistemul nostru solar….sunt o gramada de intrebari teribil de interesante la care sa cauti tu singur raspunsurile….foarte multe moduri prin care poti EXPERIMENTA singur,nu trebuie sa crezi pe nimeni.Eu am facut-o si intr-adevar am simtit acea „strafulgerare” de care vorbesti,nu trebuie decat sa ai curajul s-o faci.
    P.S- legat de „adevarul” ca omul a fost pe Luna,crede-ma ca si eu ma numar printre sceptici,dar pana nu am o dovada clara care sa confirme ca e o minciuna prefer sa CRED ca n-ar fi adevarata versiunea oficiala.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2011 at 11:33 am

      ovidiu

      Sa analizam un experiment. Alege unul din alea multe.

      Apreciază

      • ovidiu said, on noiembrie 4, 2011 at 12:14 pm

        :)) am spus ca n-am sa ma arunc intr-o polemica absurda.Dar pentru ca vrei sa analizezi am sa rog sa-mi explice si mie despre Centura de Asteroizi dintre Marte si Jupiter http://ro.wikipedia.org/wiki/Centura_de_asteroizi .Mai exact sa-mi explice nitel cum de centura respectiva are ca centru Soarele si nu Pamantul.Incepe sa ma amuze subiectul asta,dar chiar am pretentia sa-mi raspundeti cu argumente pertinente.

        Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on noiembrie 4, 2011 at 12:20 pm

      ovidiu

      Prietene, noi nu ne bazam pe experimente stiintifice ci pe credinta. Stiinta imprumuta foarte multe elemente din magie. Stiinta e atee si nu intamplator. Stiinta studiaza materia si nu baga in seama sufletul si latura spirituala a vietii. Cum demonstrezi stiintific de exemplu existenta lui Dumnezeu sau a diavolului? Cum se demonstreaza anotimpurile? E simplu, se misca soarele. Cred ca la asta nu te-ai gandit. Stiinta de azi si dintotdeauna a fost si este o groapa de gunoi. Toata creatia intelectuala are in componenta 99% minciuni. Si ea vine si ne spune un singur lucru…………ca nu exista Dumnezeu. Si cand spune ca exista, IL deformeaza pentru a se potrivii invataturilor dracesti ale societatii actuale.

      Apreciat de 1 persoană

  13. mircea said, on noiembrie 4, 2011 at 12:20 pm


    La linkul de mai sus: poza facuta de sonda Voyager pamantului – punctul din mijlocul razei solare.

    photojournal.jpl.nasa.gov/jpegMod/PIA00452_modest.jpg
    La acest link, niste explicatii referitoare la aceasta raza.

    Las la o parte toate consideratiile referitoare la faptul ca noi toti ne aflam pe acel punct.
    Urmatoarea idee ori e o mare tampenie, ori nu; da’ mie imi place. Poate se pricepe cineva mai bine la optica, poze luate din spatiu… si ne lamureste.
    Raza asta e foarte clara spre deosebire de celelalte care sant difuze si estompate.
    Si Pamantul chiar in mijloc. Fac pariu ca si orbita Lunii e tot in raza. Cam multe coincidente.

    Imi place ideea cum ca raza asta (raza de radiatie luminoasa sau de alta natura) nu e de capul ei, si are un Stapan.

    Apreciază

    • mircea said, on noiembrie 4, 2011 at 12:24 pm

      Explicatiile de la linkul 2

      Original Caption Released with Image:

      This narrow-angle color image of the Earth, dubbed ‘Pale Blue Dot’, is a part of the first ever ‘portrait’ of the solar system taken by Voyager 1. The spacecraft acquired a total of 60 frames for a mosaic of the solar system from a distance of more than 4 billion miles from Earth and about 32 degrees above the ecliptic. From Voyager’s great distance Earth is a mere point of light, less than the size of a picture element even in the narrow-angle camera. Earth was a crescent only 0.12 pixel in size. Coincidentally, Earth lies right in the center of one of the scattered light rays resulting from taking the image so close to the sun. This blown-up image of the Earth was taken through three color filters – violet, blue and green – and recombined to produce the color image. The background features in the image are artifacts resulting from the magnification.

      Apreciază

  14. ovidiu said, on noiembrie 4, 2011 at 12:26 pm

    Ah…si daca tot vorbim despre distante si miscari de rotatie,sper ca sunteti de acord ca exista si alte planete in cadrul sistemului solar.Am o alta intrebare:Pornind de la premiza ca toate corpurile ceresti se invart in jurul Pamantului cum se poate ca cu cat ne indepartam de Pamant planetele devin din ce in ce mai reci (vezi Saturn,Uranus,Neptun,Pluto)….vedeti un pic care-s distantele de la Pamant la Soare si apoi la celelalte obiecte mentionate …si incercati sa …ganditi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2011 at 12:44 pm

      ovidiu

      Prietene, n-ai demonstrat absolut nimic. Miscarea planetelor si a celorlalte corpuri ceresti se explica foarte bine si in geocentrism, despre care insa n-ai studiat nimic. Cu formule, cu orbite, cu tot tacamul. Si asta de mii de ani. Si pana la Copernic, anticii si cei din evul mediu stiau cu precizie unde pe bolta cereasca erau cu ani in urma sau unde vor fi peste anumiti ani corpurile ceresti studiate. Nu se uitau ca natangii pe cer.

      In rest, mi s-a aplecat de fudulia ta. De cat de destept te crezi tu ca crezi in heliocentrism si cat de imbecili ne crezi pe noi ca nu-l acceptam. Dar este o fudulie a prostului, ce n-a studiat si ce zic ceilalti.

      Incepe cu:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/08/28/video-geocentrism/

      Apreciază

    • emilian said, on noiembrie 4, 2011 at 12:48 pm

      Eu m-am tot gandit si am vazut ca lumea arata groaznic urmare a acestor cuceriri stiintifice si a implementarii lor in viata oamenilor. De vreo 300 de ani ganditorii de stiinta au transformat viata omului intr-un chin si intr-o indepartare totala de Dumnezeu. Toata stiinta, orice teorie stiintifica nu a facut , nu face si nu va face decat sa departeze pe om de Dumnezeu.

      Apreciază

    • duhovnic said, on aprilie 9, 2014 at 5:53 am

      bati campii…pamantul nici nu este planeta! Nu planeaza in jurul nimanui…

      Apreciază

  15. plumoada said, on noiembrie 4, 2011 at 12:38 pm

    ovidiu, rogu-te du-te la observator si intreaba pe aia doua lucruri
    domne’ io-s crestin si am citit in Biblie ca pentru Josua Navi a tinut Dumnezeu Soarele pe cer o zi intreaga si vreau sa stiu cine are dreptate, voi sau Bunul Dumnezeu prin profetii sai, caci a tine soarele pe cer o zi intreaga sfideaza heliocentrismul matale
    una la mana,
    a doua
    cind Mantuitorul si-a dat duhul, pe la ora 3 dupa masa, soarele se facu negru si tinu asa pina la ceasul al 9-lea,
    si vreau sa stiu cum e posibil , fizic vb. asa ceva, cind Pastele evreiesc era tinut pe luna plina, si ce eclipsa sa fi fosta aia de atitea ore?
    si vezi ce alegi
    numai bine

    Apreciază

  16. ovidiu said, on noiembrie 4, 2011 at 1:19 pm

    Prietene Saccsiv,iarta-ma daca te-ai suparat si ti s-a aplecat din cauza mea.Vazand acum documentarul la care ai facut referire am inteles de fapt cae sunt argumentele si din punctul asta de vedere aveti perfecta dreptate …UNICUL argument este „Asa scrie in Scriptura” deci nimic nu mai poate fi pus in discutie.Eu din pacate sunt genul de natang (si-mi cer iertare pentru fudulia mea de mai devreme) care inca n-am ajuns la nivelul de cunoastrere al Inaltimii Voastre,sa-mi dau seama ca de fapt biblia-mi raspunde la toate intrebarile…si daca n-o face la un moment dat ..asta e…e o „taina”.Iertare inca odata ca am cerut o argumentare logica la „exemplele” mele,logica paleste mereu cand e pusa in fata unui astfel de argument.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2011 at 3:13 pm

      ovidiu

      Tu nu ai vizionat intreg acel film. N-ai fost atent nici la comentariul meu. Dar o dai inainte cu tupeu.

      Nu mai posta pe acest blog.

      Apreciază

  17. adi said, on noiembrie 4, 2011 at 4:17 pm

    Ovidiu,

    Oare nu este adevărat că, în economie, cu cât o marfă este mai importantă și mai valoroasă, cu atât ea este mai rară? Iar lucrurile des întâlnite nu sunt ele oare mai ieftine sau chiar gratis?

    Mă întreb dacă această ”lege” se aplică informațiilor: cu cât o idee este mai importantă și mai valoroasă, cu atât este mai rară. Similar, ideile des întâlnite, sunt ele oare importante și valoroase sau mai degrabă neimportante și fără valoare?

    Este lesne de observat faptul că, în mediului informațional actual, unele idei sunt promovate insistent: acentrismul, big-bangul, vârsta de miliarde de ani a universului, evoluționismul, existența ”extratereștrilor”, homosexualitatea, desfrâul, materialismul, știrile proaste etc.

    Aplicând celor de mai sus criteriul valoric descris inițial, oare nu rezultă logic că aceste idei, tocmai datorită abundenței lor insistente, trebuie considerate fără valoare?

    Consider că unele din premizele de raportare la actualul peisaj mediatic trebuie să fie următoarele:
    ideile prezentate cu preponderență în mass-media nu au o veritabilă valoare informativă, sunt ”ieftine”, iar multe sunt false;
    ideile cele mai des întâlnite în mass media urmăresc un scop;
    ideile preponderente în mass media sunt politic corecte.

    Una dintre aceste idei, promovate de mass media, este aceea care afirmă că:
    nu există un centru al universului (acenstrism)
    pământul se rotește o dată pe zi în jurul axei proprii și o dată pe an în jurul soarelui (heliocentrism)
    sistemul solar se rotește în jurul unui centru gravitațional galactic
    galaxia noastră se rotește în jurul unui centru gravitațional ”universal”

    Dimpotrivă, idei contrare celei de mai sus, precum modelul creaționist creștin, nu au vizibilitate media sau sunt chiar ridiculizate și denigrate.
    De fapt, viziunea actuală asupra lumii, puternic mediatizată, exclude orice legătură cu modelul creaționist creștin.
    Actualmente, în civilizația occidentală, întâlnim și teoria privind așa numitul ”intelligent design”, dar nici aceasta nu are vizibilitate media.

    Cum este posibil să induci în eroare 7 miliarde de oameni? Spre surprinderea mea, am aflat că, în această etapă în viața lumii, nu e foarte greu: există interes pentru așa ceva, există cunoașterea necesară, bani suficienți, tehnologie, mentalul colectiv este pregătit etc.

    Eu nu mai pun la îndoială faptul că Pământul este fix. Iată de ce:

    Cuvântul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, ne spune acest lucru, în Sfânta Scriptură și în Sfânta Tradiție;
    Sfinții Părinți sunt în consens privind acest subiect;
    Miza politică privind acest subiect este uriașă, servind interese orweliene fără precedent.
    Diavolul, ”tatăl minciunii” și urmașii lui dintre oameni, sunt interesați să stăpânească lumea, iar Adevărul care ne face liberi le stă împotrivă.
    Deci ei vor promova minciuni peste minciuni, care se sprijină una pe alta, pentru a înșela oamenii (acentrismul, big-bangul, vârsta de miliarde de ani a universului, evoluționismul, existența ”extratereștrilor”, homosexualitatea, desfrâul, materialismul).
    Una este ca omul să știe că este fiu al lui Dumnezeu, Atotțiitorul, și că este destinat să trăiască veșnic
    Altceva este ca omul să creadă că este doar un animal rațional, aflat pe una din milioanele de planete locuite dintr-un univers fără cap și coadă, venind de nicăieri și îndreptându-se spre nicăieri
    experimentul Michelson Morley demonstrează mereu, oricât l-ar repeta actualii fizicieni atei, că viteza Pământului față de eter este zero;
    eroarea lui Airy de a demosntra că Pământul se mișcă (Airy’s failure)
    „star trails” – fotografiile cu expunere prelungită ne arată traiectorii concentrice ale stelelor, ceea ce atestă o singură axă de mișcare, aceea a boltei cerești în jurul Pământului;
    faptul că de mii de ani, de când există înregistrări privind cosmosul, poziția stelelor este neschimbată, una față de alta și față de Pământ;
    faptul că orice obiect scos în afara atmosferei terestre orbitează Pământul
    greutatea constantă a obictelor, la orice latitudine;
    dacă pământul s-ar învârti în jurul axei proprii, înseamnă că ar dezvolta o forță centrifugă;
    știm că pe o sferă în rotație, forța centrifugă este zero la poli și maximă la ecuator;
    implicit forței de atracție gravitaționale i s-ar opune o forță centrifugă din ce în ce mai mică, o dată cu deplasarea de la ecuator spre poli,
    implicit, greutatea obictelor ar fi sensibil diferită o dată cu deplasarea de la ecuator spre poli.

    Desigur că există multe alte argumente, dar nu le mai amintim pentru a nu ocupa spațiul.

    Atât am înțeles, prin mila Domnului, eu păcătosul.

    Referințe:
    Scrierile pr. Dan Bădulescu,
    http://www.hexaimeron.ro
    Walter van der Kamp, De labore solis,

    Dă clic pentru a accesa de_labore.pdf

    http://abafte.blogspot.com/2008/05/earth-is-not-revolving.html

    Adi.

    Apreciază

    • timisorean1 said, on noiembrie 4, 2011 at 11:41 pm

      Bravo Adi!

      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • abc said, on noiembrie 5, 2011 at 2:28 pm

      Adi, cat priveste diferenta de greutate dintre poli si ecuator e total nesemnificativa
      G=m*g-m*v^2/R=m(g-v^2/r)=m(9.8-564*564/6400*1000)=m(9.8-0.4970) la ecuator
      G=m*9.8 la poli
      Deci, diferenta de greutate nesemnificativa.
      Consider ca nu-l putem lua ca argument in sprijinul unei idei.

      Apreciază

      • abc said, on noiembrie 5, 2011 at 5:27 pm

        Am gresit o cifra la zecimale, G la ecuator este m(9.8-0.04970)

        Apreciază

  18. adi said, on noiembrie 5, 2011 at 4:32 pm

    abc,

    Corect!
    Am gresit postand ca argument acest lucru.
    Cu siguranta ca nu am inteles bine ceva ce am citit anterior pe acest subiect.

    adi

    Apreciază

  19. costea said, on noiembrie 5, 2011 at 5:26 pm

    abc,
    564*564/6400*1000=0.0497. Cred ca ai uitat un zero. (Eu am obtinut pentru viteza valoarea de 465 m/s ceea ce face diferenta si mai mica.) Diferenta este mica dar exista. Pentru un corp care ar cantari 98 de kg la poli la ecuator greutatea lui ar fi de aproximativ 97,751 kg.
    B7,
    „Adica de ce trebuie sa fie?” Pai cei care cred in heliocentrism cred deasemenea ca Pamantul se afla intr-un colt al unei galaxii dintr-un univers infinit care a aparut cu miliarde de ani in urma in urma unei explozii numite big bang. Adica pe scurt nu exista Dumnezeu. Iar universul infinit lasa deschisa posibilitatea existentei … extraterestrilor.

    Apreciază

  20. alex said, on noiembrie 6, 2011 at 9:21 am

    in caz ca ai uitat sacciv, nu pamantul ci omul este incununarea creatiei. de aceea ne aflam aici, nu in centrul universului pt ca am fost smeriti de D-zeu din cauza pacatului. daca am fi in sistem geocentric toata creatia lui D-zeu nu ar asculta de El ci de noi, oamenii. important: universul este proiectarea la scara nelimitata a ceea ce trebuie si cum trebuie sa fim noi. adica: asa cum trebuie noi sa ne smerim si sa ascultam pe God, asa este si sistemul in care ne aflam. pamantul asculta de Soare, fara de care nu am exista. sfintii parinti cum nu facusera cercetari stiintifice si nici nu isi pusesera problema pe care ne o punem acum, aveau doar revelatii legate de Dumnezeu, iar ceea ce vedeau ei atunci puneau pe hartie in limbajul specific timpului: faptul ca au vazut soarele oprindu-se si alte exemple. au spus ca soarele sta pt ca asta au vazut, nu aveau de unde sa stie si nici nu ii interesa daca pamantul se misca sau nu pt ca nu asta ii ajuta la mantuire.intre timp s-a demonstrat. cum intr-unul din psalmi David spune ca norii se adapau din mare. a vazut cineva asa ceva azi? el a spus ce credea pt ca nu studiase fenomenul dar nici nu il interesa, doar presupuneri

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 6, 2011 at 12:58 pm

      alex

      Gresesti. In plus:

      Sfinti Parinti despre GEOCENTRISM

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/02/03/sfinti-parinti-despre-geocentrism/

      Apreciază

    • duhovnic said, on aprilie 9, 2014 at 5:56 am

      bati campii! Uite de ce:

      – Sfântul Atanasie cel Mare:
      „Pamantul este ţinut la locul său, fiind ţintuit în centrul cosmosului…munţii se înalţă, marea se zbuciumă de valuri, vieţuitoarele ei cresc, iar pământul rămâne nemişcat…”

      – Sfântul Vasile cel Mare:
      Locul acesta din centrul universului, pe care pământul îl ocupă, nu l-a dobândit nici ca o moştenire, nici prin sine însuşi, ci este locul lui firesc şi necesar…

      – Sfântul Clement Romanul:
      „Soarele şi luna, însoţiţi de toate stelele, se rotesc în armonie după porunca Sa, cu mărginirile lor prescrise, şi fără nici o abatere.”

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.