SACCSIV – blog ortodox

URIASII. Au existat, scrie si in Biblie despre ei, dar nu sunt rezultatul imperecherii ingerilor cazuti cu oamenii. Si nici urmasii extraterestrilor …

Posted in ENOH, URIASI by saccsiv on noiembrie 2, 2011

Iata ce putem citi in Sfanta Scriptura:

În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.” (Facerea 6:4)

Deci daca scrie, e clar ca au existat. Ce s-a ales insa de ei?

Că Tu eşti Cel Care ai făcut toate şi toate le stăpâneşti; Doamne, drept eşti, Cel care judeci pe cei care cu semeţie şi cu trufie se poartă. Tu pe cei care mai înainte au făcut strâmbătate, între care şi uriaşi erau, care intru vitejie şi întru îndrăzneală nădăjduiau, i-ai pierdut, aducând peste ei apă nemăsurată.” (III Macabeilor, 2:3-4)

Acolo au fost uriaşii cei vestiţi, înalţi la statură şi iscusiţi în război. Nu pe aceştia i-a ales Dumnezeu, nici calea ştiinţei nu le-a dat; Pierit-au pentru că n-au avut înţelepciune; pierit-au prin nebunia lor.” (Baruh, Cap. 3: 26-28)

   Stim ca de potop au fost salvati doar Noe si ai lui, care nu erau uriasi. Asadar uriasii au disparut in timpul potopului si au fost nimiciti de mandri ce erau.

Totusi, in Sfanta Scriptura mai sunt mentionati cu numele de uriasi si unele populatii de dupa potop.

Şi au împrăştiat printre fiii lui Israel zvonuri rele despre pământul pe care-l cercetaseră, zicând: “Pământul pe care l-am străbătut noi, ca să-l vedem, este un pământ care mănâncă pe cei ce locuiesc în el şi tot poporul, pe care l-am văzut acolo, sunt oameni foarte mari. Acolo am văzut noi şi uriaşi, pe fiii lui Enac, din neamul uriaşilor; şi nouă ni se părea că suntem faţă de ei ca nişte lăcuste şi tot aşa le păream şi noi lor” (Numerii, 13:33-34)

Căci numai Og, regele Vasanului, mai rămăsese din Refaimi. Iată patul lui, pat de fier, şi astăzi este în Rabat-Amon: lung de nouă coţi şi lat de patru coţi, coţi bărbăteşti” (Deuteronom, cap. 3:11)

Un cot avea 45 de centimetri …

Ascultă, Israele, de acum tu vei trece Iordanul, ca să intri şi să cuprinzi popoare mai mari şi mai puternice decât tine şi cetăţi mari cu ziduri până la cer, Precum şi pe poporul cei mare, mult la număr şi înalt la statură, pe fiii lui Enac, de care tu ai auzit spunându-se: Cine se va împotrivi fiilor lui Enac?” (Deuteronom 9:1-2)

“Atunci a ieşit din tabăra Filistenilor un luptător cu numele Goliat, din Gat. Acesta era la statură de şase coţi şi o palmă. Pe cap avea coif de aramă şi era îmbrăcat cu platoşă în solzi; greutatea platoşei lui cântărea cinci mii de sicli de aramă; În picioare avea cizme cu tureci de aramă şi la umăr purta un scut de aramă. Coada suliţei lui era ca sulul de la războaiele de ţesut, iar fierul suliţei era de şase sute sicli de fier, şi înaintea lui mergea purtătorul lui de arme.” (Regi I 17:4-7)

Erau ei oare urmasii uriasilor de dinainte de potop? Desigur ca nu. Erau ei oare asemenea celor ce actualmente sufera de gigantism? Consider ca nu. Ultimii de abia se misca si in general mor tineri, caci sunt bolnavi. Aceia insa erau chiar si soldati deosebit de puternici si iscusiti in lupta. Asa erau ei. Asa i-a facut bunul Dumnezeu, un soi de patagonezi dar mult mai mari. Dar, repet, nu sunt urmasii uriasilor din vechime, caci aceia au disparut la potop.

Cum au aparut insa uriasii de care se vorbeste in Cartea Facerii?

În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.”

Literatura new age ne „invata” ca un soi de extraterestrii s-au imperecheat cu pamantencele si au rezultat acei super eroi. Uneori ni se spune ca acestia s-au mai micsorat in timp, dar sunt cei ce in vechime stapaneau marile civilizatii si imperii, iar actualmente formeaza grupul celor pe care-i numim ELITE, stapanii din varful varfului piramidei. Adica un soi de teorie asemanatoare cu cea a lui David Icke:

REPTILIENII – o teorie nociva

Teoria este fundamental gresita, deoarece stim ca extraterestrii nu exista:

EXTRATERESTRII sunt DRACI. NEW AGE ii numeste SEFI SECRETI …

Adeptii acestei teorii se bazeaza insa pe … Cartea lui Enoh, care ar specifica faptul ca un soi de ingeri cazuti au intrat la fiicele oamenilor, rezultand acei uriasi. Enoh a fost ridicat la Cer inca in viata fiind si va reveni impreuna cu Ilie in timpul desfasurarii evenimentelor descrise in Apocalipsa. Asta scrie clar in Sfanta Scriptura. Dar “Cartea lui Enoh” este o scriere apocrifa nerecunoscuta de Biserica. Deci nu e bine sa ne bazam pe ea.

Trebuie sa intelegem ca n-au fost doua ture de ingeri cazuti. Ingerii cazuti au fost strict cei din tabara lui lucifer. Si au cazut inainte de facerea omului. Altii n-au mai fost.

Apoi, acei asa zis „ingeri cazuti” din vremea lui Enoh n-au fost un soi de extraterestrii, caci bunul Dumnezeu n-a mai creat si alte lumi pe alte planete.

Si nici despre draci nu poate fi vorba, adica de ingerii cazuti din tabara lui lucifer, din simplul motiv ca ingerii, fie ei si cazuti, nu se pot imperechea. Nu pot procrea.

Totusi, la cine se refera Sfanta Scriptura cand specifica fii lui Dumnezeu si fiicele oamenilor? Iata ce aflam din Facerea, Capitolul 4, 25 – 26:

Adam a cunoscut iarăşi pe Eva, femeia sa, şi ea, zămislind, a născut un fiu şi i-a pus numele Set, pentru că şi-a zis: „Mi-a dat Dumnezeu alt fiu în locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain.

Lui Set de asemenea i s-a născut un fiu şi i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii a chema numele Domnului Dumnezeu.

Consider ca fii lui Dumnezeu au fost acestia care au început a chema numele Domnului Dumnezeu. Iar fiicele oamenilor erau urmasele lui Cain. Poate gresesc in aceasta ultima chestiune si ii rog pe cei cu solide cunostriinte teologice sa-si spuna parerea.

Dar un lucru e sigur: fii lui Dumnezeu n-au fost ingeri cazuti. E chiar si o contradictie in termeni. Pai ori esti fiul lui Dumnezeu, ori esti cazut.

Si n-au fost nici extraterestrii.

126 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] material este o dezvoltare scrisa de mine si postata pe 18 noiembrie 2017 pe Ortodoxinfo a unui articol scris de mine si postat pe 2 noiembrie 2011 pe […]

    Apreciază

  2. […] material este o dezvoltare scrisa de mine si postata pe 18 noiembrie 2017 pe Ortodoxinfo a unui articol scris de mine si postat pe 2 noiembrie 2011 pe […]

    Apreciază

  3. […] material este o dezvoltare scrisa de mine si postata pe 18 noiembrie 2017 pe Ortodoxinfo a unui articol scris de mine si postat pe 2 noiembrie 2011 pe […]

    Apreciază

  4. […] material este o dezvoltare scrisa de mine si postata pe 18 noiembrie 2017 pe Ortodoxinfo a unui articol scris de mine si postat pe 2 noiembrie 2011 pe […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.