SACCSIV – blog ortodox

Video: BEBELUSII NU SE POT INECA. Pentru habaucii care au pornit o furibunda campanie in mass-media impotriva botezului ortodox

Posted in BOTEZ by saccsiv on noiembrie 1, 2011

Habaucii din mass-media si specialistii lui peste prajit care ne „invata” ca bebelusii se ineaca automat daca sunt bagati sub apa, sa priveasca cu luare aminte acest material video:



   O noua isterie debitata de nauci pentru nauci se promoveaza zilele acestea in presa. Iata ce “aflam” din articolul VIDEO. Experienţă traumatizantă la un botez: bebeluş în „şoc apneic” după ce este scufundat în cristelniţă:

După ce a fost scufundat de trei ori în cristelniţă, cu capul în jos, un bebeluş de două luni şi jumătate a început să tremure cu convulsii preţ de câteva secunde. Ceea ce pentru mama copilului a fost un episod traumatizant, diagnosticat ulterior de un pediatru drept „şoc apneic”, pentru preotul care a oficiat botezul a fost un fapt obişnuit. Scena însă a fost înregistrată de un cameraman care „a sistat filmarea în momentul în care a văzut copilul ieşit vânăt din cazan”, ne-a declarat mama, Andreea R.

„Nu s-a întâmplat nimic deosebit”, explică pentru gândul Tudor Gheorghe, parohul bisericii din Bucureşti, unde a avut loc incidentul. „Mai mult a intrat în panică naşa”, mai spune acesta, povestind că la botez a ajuns şi o salvare, chemată de martorii la eveniment, pentru a consulta bebeluşul.

„Cum a venit, aşa a plecat. Copilul era bine”, susţine părintele Gheorghe amintindu-şi că în acel moment în biserică se mai afla un medic pediatru, naş la un alt botez. „A văzut şi el copilul şi le-a spus tuturor să stea liniştiţi”. „Nu s-a întâmplat niciodată vreun accident”, dă asigurări parohul amintind de cei 28 de ani de preoţie pe care îi are.

„Nu are cum să se întâmple ceva neplăcut”, mai spune acesta rememorând o replică pe care tatăl copilului i-ar fi dat-o la finalul ceremonialului religios. „Mi-a spus că a mai avut un astfel de episod şi acasă”.

Mama lui Filip, bebeluşul creştinat la mijlocul lui octombrie la biserica Precupeţii Vechi din Capitală, afirmă că episoadele sunt diferite. „Soţul meu a crezut că Filip s-a înecat cu apă, ca atunci când acasă a înghiţit apă la băiţă şi a tuşit”, povesteşte Andreea R. „La botez însă, copilul a ieşit din apă vânăt şi cu ochii bulbucaţi. N-a mai respirat”, susţine mama. „Se auzea doar preotul care ne cerea să avem încredere în Dumnezeu, că Filip o să-şi revină, dar clipele alea au fost cumplite”, mai spune aceasta. Femeia îşi aminteşte cu groază clipele trăite. „Mi s-au părut minute. Filip era alb, fără reacţie”, povesteşte Andreea.

Prematurii primesc recomandare specială de botez

„Acestea sunt simptomele şocului apneic”, declară pentru gândul Alina Boboc, medic pediatru. Doctorul, care a diagnosticat copilul în urma relatării mamei, vorbeşte despre absenţa respiraţiei şi spune că aceasta poate duce la stop cardiorespirator şi ulterior la moarte în cazul unui nou-născut. „Există copii care pot face stop respirator în contact cu apa”, afirmă Alina Boboc, explicând că nou-născuţii nu au deprinderea de a-şi ţine respiraţia: „Scufundaţi până peste cap, ei aspiră apa, care pătrunde în căile respiratorii şi ulterior în plămâni”.

„Botezul nu înseamnă barbarism”, afirmă dr. Boboc, care susţine că părinţii ar trebui să ceară preoţilor, la oficierea botezului, să nu le scufunde copilul în cristelniţă în totalitate. „Nu cu capul la fund, ci doar până la gât”, recomandă pediatrul, „pentru a evita orice risc”. „De altfel, copiii născuţi prematur primesc chiar o recomandare medicală parafată în legătură cu modul în care ar trebui botezaţi”, mai spune dr. Boboc. Medicul, colaborator al Spitalului Judeţean Ilfov, secţia Neonatologie, aminteşte cazurile copiilor care au murit după botez, la Sibiu şi în Republica Moldova.

Reprezentanţii Patriarhiei susţin că nu au auzit în România de cazuri în care nou-născuţii să fi avut de suferit de pe urma botezului. „În acele cazuri a fost vorba de probleme medicale pe care copiii le aveau şi au fost confirmate de rezultatele autopsiei”, spune părintele Constantin Stoica. „În 1996 un copil din zona Giuleşti a murit la o săptămână după ce a fost botezat, dar era bolnav de pneumonie, iar raportul histopatologic a confirmat diagnosticul”, conchide preotul Stoica.

Un copil a murit înecat peste Prut

Un nou-născut însă a murit înecat la botez, în iulie 2010. Tragedia s-a petrecut peste Prut, în comuna Mihăileni, când copilul soţilor Găidău a fost scufundat de trei ori în cristelniţă. Bebeluşul şi-a pierdut cunoştinţa, iar câteva minute mai târziu un doctor chemat de urgenţă a constat decesul. Deşi preotul a susţinut că este nevinovat, la autopsie s-a stabilit contrariul. Copilul a murit prin asfixie mecanică prin înec, iar preotul e judecat pentru omor prin imprudenţă.

„Soţul meu a ieşit din biserică. N-a mai rezistat să-l vadă pe cel mic băgat în apă”

Printr-o tragedie au trecut soţii Bianca şi Marius Vintilă din satul Şaşag, Sibiu. Ei şi-au pierdut fiul, pe Marius Claudiu, la doar câteva ore după botez, pe 19 octombrie 2009. Băiatul avea doar 6 săptămâni. „Preotul Schiau nici nu şi-a cerut scuze”, povesteşte cu tristeţe Bianca Vintilă. „E în continuare cu noi în sat, trece prin faţa porţii şi nu a venit odată să ne întrebe ce simţim. Ba dimpotrivă, a încercat să ne facă şi rău după tot necazul”, susţine tânăra. Ea spune că fiul ei nu a fost bolnav, aşa cum ar fi explicat preotul ulterior sătenilor din Haşag. „Am bilet la ieşirea din spital unde zice clar că copilul era clinic sănătos”, declară mama pentru gândul.

Bianca Vintilă nu-şi explică rezultatul de la autopsie, care a venit după patru luni, potrivit căruia băiatul ei a avut o problemă la inimă. „Dar când a venit SMURD-ul şi am mers la Şura, o oră s-au chinuit să-l resusciteze. Iar când am ajuns cu el la Spitalul de Pediatrie din Sibiu ne-au zis că avea apă la plămâni, că plămânii lui sunt mici”, aminteşte femeia plângând. „A murit la două dimineaţa”, rememorează aceasta.

La un an de la pierderea lui Marius, soţii Vintilă au mai avut un copil, un băiat, Ricardo, pe care l-au botezat la Sibiu, şi nu în Haşag la preotul Ioan Schiau. „Eu n-am putut să merg. A mers doar soţul care a ieşit din biserică când l-a băgat în cristelniţă pe Ricardo. N-a mai rezistat”, încheie femeia.

Comentariu saccsiv:

Zice “specialista” Alina Boboc că nou-născuţii nu au deprinderea de a-şi ţine respiraţia: „Scufundaţi până peste cap, ei aspiră apa, care pătrunde în căile respiratorii şi ulterior în plămâni”.

   Bate campii. Filmul de la inceput dovedeste contrariul. Dar poate, din intunecimea mintii, ea si cei asemenea ei zic ca acei bebelusi au fost invatati sa-si tina respiratia … Atunci ce ar avea de spus despre nasterile in apa?

   Sa fie clar. Un bebelus nu se poate ineca. Iata ce aflam si din articolul Reflexele nou-nascutului:

Unele reflexe sunt prezente pentru doar cateva luni, iar altele dureaza o viata intreaga.

[…]

Pe langa aceste cinci reactii, nou-nascutii au si alte reflexe primitive care dureaza numai cateva luni.

Reflexul inotului se declanseaza atunci cand copilul ajunge in apa. Incepe sa isi miste bratele si picoarele ca pentru a inota, iar daca ajunge cu capul sub apa isi tine automat respiratia. De aceea exista piscine speciale pentru nou-nascuti unde ei pot sa-si exerseze abilitatea de a inota. Din motive de siguranta, reflexul inotului nu trebuie testat acasa ci doar intr-un centru specializat, in prezenta unor specialisti.

   La Sibiu e limpede ca n-a fost inec. Ce a fost in Moldova, nu stim. Poate preotul a facut o greseala. Poate l-a apasat pe torace si i-a fortat iesirea aerului din plamani, poate l-a tinut prea mult timp sub apa, in conditiile in care nu apucase sa inspire aer. Bunul Dumnezeu stie.

Referitor la intamplarea relatata in Gandul, cica:

Scena însă a fost înregistrată de un cameraman care „a sistat filmarea în momentul în care a văzut copilul ieşit vânăt din cazan”.

Inregistrarea o gasiti in ziar.

Ce convenabil. Asadar noi trebuie sa-i credem pe cuvant, caci tocmai momentul in care i-ar fi fost rau copilului nu-l vedem.

De multe sute de ani tot botezam copii si nu s-au inecat. S-au trezit acum cei ce trec pe la biserica la botez, cununie si inmormantare sa ne spuna povesti.

Si bineinteles ca s-au bagat in seama si „specialisti” precum acea Alina Boboc care ne mai recomanda:

„Botezul nu înseamnă barbarism”, părinţii ar trebui să ceară preoţilor, la oficierea botezului, să nu le scufunde copilul în cristelniţă în totalitate. „Nu cu capul la fund, ci doar până la gât”.

Au ajuns tot soiul de nauci sa ne invete acum si cum sa ne botezam copii. A fost de ajuns sa-si dea „specialista” cu parerea, ca au si navalit buluc la comentariile din Gandul atei, catolici si protestanti. Fiecare pe limba lui si cu totii impotriva botezului ortodox al copiilor. Si desigur, ideea a fost pe urma raspandita si in alte ziare si la tv.

De abia astepta mass-media o poveste din asta ca sa mai atace furibund ortodoxia …

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 1, 2011 at 10:52 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • adriandirnescu said, on noiembrie 1, 2011 at 8:26 pm

      Excelent ati gasit filmuletzele, cel putin primul e asa de reconfortant… sa-i vezi pe micuti cum inoata fara nici o grija in mediul lor cel mai drag, apa. Oricum stim cu totii ca aproape toti bebelusi plang cand sunt scosi de la imbaiere si privesc cu ravna spre caditza lor de baie. Bun articolul si trebuie adus spre informarea cat mai multor semeni inclusiv „atotstiutorilor” care abia asteapta sa critice Biserica si randuielile strabune. Am o „recomandare” pentru voi care vreti sa aveti ce scrie sau ce exprima in massmedia chiar daca reusiti (poate inconstient) sa otravitzi suflete. Luati o pauza duminica si mergeti, intrati dimineatza in Biserica la Sfanta Liturghie si fitzi atenti la momentul cand se impartasesc copiii mai ales bebelusii.Incercati sa traiti in acele clipe. Veti scrie si va veti exprima apoi probabil din alta perspevtiva. Doamne iarta-ne ca mult ne mai ratacim crezand ca stim cate ceva, si de fapt nu vrem sa traim nimic !

      Apreciază

  2. Adrian.I said, on noiembrie 1, 2011 at 11:15 am

    „Au ajuns tot soiul de nauci sa ne invete acum si cum sa ne botezam copii. A fost de ajuns sa-si dea „specialista” cu parerea, ca au si navalit buluc la comentariile din Gandul atei, catolici si protestanti.”
    Pe siturile respective nu sunt: atei, catolici, protestanti s.a ci agenti jidf sau altii de genul, spune-le lucrul asta in fata insistent, sa vezi cum dispar brusc comentatorii 🙂

    Apreciază

  3. emilian said, on noiembrie 1, 2011 at 11:49 am

    Pe orice cale ataca credinta orotodoxa. In afara subiectului semnalez ca din 2013 vor introduce o taxa de poluare pentru posesorii de centrale de apartament. Curand o sa impuna taxa pe respiratie, mergandu-se pe ideea ca atunci cand respiri poluezi atmosfera, ii va zice taxa pe amprenta de carbon probabil. Fanariotii erau niste ingerasi pe langa cei de azi.

    Apreciază

  4. eM. said, on noiembrie 1, 2011 at 11:52 am

    Gandul si Ziua sunt publicatiile masoneriei romanesti.

    Apreciat de 1 persoană

    • nea Anderthal said, on noiembrie 1, 2011 at 12:16 pm

      ..doar „Handu” si ” A nap/Ziua” sunt ale zidarilor?

      Apreciază

  5. Maria said, on noiembrie 1, 2011 at 11:55 am

    Din imaginea aratata ,totusi se vede clar stangacia preotului atunci cand scufuda copilul ,practic il scufunda cu capul in jos ceea ce este incorect .Acest preot trebuie invatat cum sa scufunde copilul in cristelnita .Copilul su introduce cu picioarele inainte ,apoi capul foarte repede de 3 ori dupa ce i-a acoperit nasul si gura cu palma ,timp de o fractiune de secunda ,cu pauze dupa fiecare scufundare .Botezul desavarsit este acela ,cand copilul este scufundat in cristelnita in intregime (si capul ).Totul se desfasoara cu mare rapiditate in apa incalzita .Consider ca acesta a fost un caz cu totul si cu totul izolat si nu trebuie sa ne ingrijoram ,ca are grija Dumnezeu ,daca avem credinta puternica .

    Apreciază

  6. mircea said, on noiembrie 1, 2011 at 1:12 pm

    Off

    Despre curaj.

    Parintele Calciu in 1978 se hotaraste sa spuna tinerilor, niste adevaruri, care nu se spuneau in regimul de atunci.
    Le va spune sub forma unor predici, sub denumirea de „Cuvinte catre tineri”. Ceea ce parintele Calciu spune in aceste 7 predici, tinute in fiecare miercuri inainte de Paste (1978), altii nu indrazneau sa viseze in somn (la acel moment). Avea sotie si copil. Printre altele, vorbeste public despre daramarea bisericilor. A fost singura voce.
    La acel moment era preot-profesor la seminarul teologic Bucuresti, iar predicile s-au tinut in Biserica Radu-Voda. La inceput au fost zeci de elevi ai seminarului teologic. Apoi zecile au devenit sute, incepand sa vina la aceste predici si studenti de la teologie, universitate, politehnica, profesori, diversi alti tineri…
    In fiecare luni, de dupa miercuri, parintele Calciu era judecat in consiliul profesoral pt „nelegiuirea” ce o facea miercurea. Disperarea „sefilor” era maxima. In paralel erau terorizati si sotia si copilul sau. Elevii seminarului erau amenintati cu scaderea notei la purtare, cu exmatricularea… Erau fortati sa dea declaratii, sa se denunte unii pe altii (fortati de catre conducerea seminarulu)i. Aveau intre 14 si 18 ani.

    Ca o consecinta „fireasca”, parintele Calciu este arestat si condamnat.
    Dupa cei 16 ani de puscarie in regim de exterminare din tineretea sa, urmeaza alti 5 ani de puscarie. Avea 54 de ani.

    „ in a patra saptamana, la al patrulea Cuvant, au incuiat usa bisericii. Atunci tinerii (50 seminaristi si vreo 70 de studenti) s-au adunat in curte si am vorbit in pridvor” (Viata Parintelui Gheorghe Calciu)

    „ La al cincilea Cuvant au inchis si portile, ca sa nu mai vina studentii din afara. Dar ei au sarit gardul, iar cei din Seminar, din camin, au iesit pe ferestre, fiindca fusesera incuiati in dormitoare. Si au venit sa asculte cuvantul lui Dumnezeu”. (Viata Parintelui Gheorghe Calciu)

    „ – La dormitor, la culcare! – striga directorul.
    – La biserica, la rugaciune! – strigau elevii”

    Dar efectul a fost ca peste doua sute de seminaristi, elevi de liceu si studenti au ascultat in aceea seara predica parintelui profesor Gheorghe Calciu.
    Si dupa acest al saselea cuvant, a doua zi s-a intamplat ceva cu totul neasteptat: „au deschis portile, au deschis usa si am intrat din nou in biserica”.

    Mai strigau elevii la un preot-profesor de la seminar, care era printre asupritorii de frunte si care ii impiedica sa mearga la Cuvinte: „ calugar esti tu ?”

    Saccsiv, pot sa postez la comentarii aceste Cuvinte?
    Unul pe zi.

    Apreciază

  7. mircea said, on noiembrie 2, 2011 at 7:13 am

    Intaiul cuvant catre tineri

    CHEMARE

    Motto: „Cuvantul cel dintai l-am facut, o, Teofile, despre toate cele pe care a inceput
    Iisus a le face si a le invata” (Fapte1,1)

    A venit acum vremea, tinere, sa auzi un glas care te cheama. Un glas pe care nu l-ai mai auzit; sau poate da, dar pe care nu l-ai inteles si nu l-ai ascultat.
    Este glasul lui Iisus!
    Nu tresari, nu te mira si nu zambi neincrezator, tanarul meu prieten! Glasul care te cheama nu este al unui mort, ci al unui inviat. El nu te striga din istorie, ci din adincul propriei tale fiinte. Cuvintele acestea, rostite si scrise aici, sant din strafundurile tale, pe care nu ti le cunosti. Ti-a fost poate rusine sau teama sa cobori in adincul tau si sa le descoperi. Ai crezut ca in tine zace o fiara, un mormant al insinctelor din care se ridica strigoii inspaimantatori ai patimilor, si nu ti-ai vazut fata de inger, caci tu inger esti. Daca nu ti-a spus-o nimeni pina acum, ti-o spune Iisus, si marturia Lui este adevarata, caci nimeni nu L-a dovedit vreodata de minciuna.
    Ce stii tu, tinere, despre Hristos?
    Daca tot ceea ce stii ai invatat la scoala, la orele de ateism, ai fost frustrat cu rea-credinta de un adevar – de singurul adevar care te poate face liber.
    Ce stii tu despre Biserica lui Hristos?
    Daca tot ceea ce stii se reduce la Giordano Bruno, despre care ti s-a vorbit la educatia asa-zis „ateist-stiintifica”, ai fost privat in mod neomenos de lumina adevaratei culturi, de stralucirea spiritualitatii, care este garantia libertatii tale de om.
    Unde ai auzit, prietene, cuvintele acestea: ” Iubiti pe vrasmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ca va vatama si va prigonesc” ? Daca nu le-ai auzit niciodata, cine si cu ce drept ti le-a interzis? Cine ti-a interzis sa stii ca exista o cale mai buna, mai dreapta si mai simpla decat cea pe care ratacesti orbecaind acum? Cine ti-a pus valul peste ochi, ca sa nu poti vedea lumina cea minunata a dragostei propovaduite si traite de Iisus pina la ultimele ei consecinte?
    Te vad pe strada, prietene, tanar si frumos, si, deodata, totul se schimba in tine, fata ta se schimonoseste, instinctele iti rabufnesc in afara, ravasindu-ti fiinta ca o dezlantuire de stihii, si devii violent… De unde ai invatat violenta, tinere? De la cine?
    Ti-am vazut mama blanda si cu ochii in lacrimi, ti-am vazut tatal cu fata impietrita de durere – si am stiut ca nu de la ei ai invatat-o… Atunci, de unde?
    Pleaca-ti urechea si asculta chemarea lui Iisus, chemarea Bisericii Lui. Afara, pentru violenta ta nesabuita, te asteapta tribunalele si inchisoarea, unde sufletul tau poate fi iremediabil ucis.
    Te-am vazut cu durere inaintea tribunalelor, unde faptele tale capatau dimensiuni de oroare. Te-am vazut speriat, sau cinic, sau bravand – si toate aceste atitudini ale tale imi aratau cat de aproape de marginea prapastiei te aflai; si m-am intrebat, inca o data, cine este vinovat de caderea ta.
    Vino la Biserica lui Hristos! Numai aici vei gasi consolare pentru fiinta ta ravasita, numai in ea vei afla certitudinea; fiindca numai in Biserica vei auzi glasul lui Iisus spunandu-ti cu blindete: „Fiule, iertate iti sant tie greselile tale, pentru ca mult ai suferit. Iata, te-ai facut sanatos; de acum sa nu mai gresesti!”…
    Nimeni nu ti-a spus vreodata cuvintele acestea, dar acum le auzi. Ti s-a vorbit de ura de clasa, de ura politica, de ura si mereu ura. Cuvantul „iubire” ti-a sunat strain, dar acum Biserica lui Hristos iti arata o cale mai buna, o cale a dragostei.
    Ai fost pina acum sclavul instinctelor tale, trupul tau a fost un simplu instrument prin care ele s-au exteriorizat. Si acum poti sa auzi acest glas al lui Iisus, Care graieste prin gura Apostolului Sau: „Au nu stii ca tu esti templul lui Dumnezeu, ca in tine locuieste Duhul lui Dumnezeu?”
    Ti s-a spus ca descinzi din maimuta, ca esti o fiara care trebuie dresata, iar acum afli un lucru uluitor: tu esti templul lui Dumnezeu, in tine salasuieste Duhul lui Dumnezeu! Esti rechemat, tinere, la demnitatea ta de om metafizic; esti ridicat de acolo de unde educatia gresita te-a coborat din sacrul oficiu de a fi templu in care sa locuiasca Dumnezeu.
    Noi te chemam la puritate. Daca nu ai uitat cuvantul “inocenta”, daca au mai ramas zone de copilarie neintinata in tine, nu vei rezista acestei chemari.
    Vino in Biserica lui Hristos! Vino sa inveti ce este inocenta si puritatea, ce este blindetea si ce este iubirea. Vei afla care este rostul tau in lume, care este sensul existentei noastre. Spre stupoarea ta, vei afla ca viata noastra nu sfarseste in moarte, ci in inviere; ca existenta noastra este spre Hristos si ca lumea nu este doar un moment gol, in care sa stapaneasca neantul.
    Vei avea o nadejde si nadejdea te va face tare.
    Vei avea o credinta si credinta te va mantui.
    Vei avea o dragoste si dragostea te va face bun.
    Acesta este, tanarul meu prieten, cel dintai cuvant pe care Iisus ti-l adreseaza prin tumultul lumii, prin desisul patimilor cu care nimeni nu te-a invatat sa te lupti, prin transparenta viselor tale de inocenta, care te mai bantuie din cand in cand.
    Iisus te cauta, Iisus te-a aflat!

    Apreciază

  8. lucian said, on noiembrie 2, 2011 at 10:20 am

    toti idiotii s-au gasit sa comenteze despre botez pe la televiziuni. li se pare ca te poti tocmi ca la piata cu preotul cu sa faca botezul.
    notiunea de soc apneic nu exista. exista soc cardiogen, soc hipovolemic, soc septic, soc termic, etc dar de soc apneic nu am auzit.

    Apreciază

  9. adital said, on noiembrie 3, 2011 at 8:46 am

    foarte frumos:Doamne ajuta!

    Apreciază

  10. Iulian said, on mai 6, 2012 at 10:09 pm

    Apreciază

  11. […] Video: BEBELUSII NU SE POT INECA. Pentru habaucii care au pornit o furibunda campanie in mass-media … […]

    Apreciază

  12. […] SACCSIV = https://saccsiv.wordpress.com/2011/11/01/video-bebelusii-nu-se-pot-ineca-pentru-habaucii-care-au-porn… […]

    Apreciază

  13. irismister said, on septembrie 9, 2013 at 9:56 pm

    Reblogged this on Temeiurile iar nu Arătările unui Bun Început !.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.