SACCSIV – blog ortodox

KSLCatalin („LACASURI ORTODOXE”) – pro ecumenism, pro cip, pro vaccin, pro SISTEM …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 19, 2011

Iata ce nazbatii aflam din articolul CONVERSATII (1): Cum vedeti ecumenismul? Formele ecumenismului de astazi (KSLCatalin / contributor):

Andriuta Walter Gabriel: Cum vedeti ecumenismul?

KSLCatalin: Din păcate, astăzi  nu se remarca nicio formă de ecumenism, ci doar o intenţie slabă şi diferite viziuni, si doar cu scopul de a fi raportate, fiind la modul practic, însă, un subiect în stadiu slab de cercetare, ramas mai mult la nivel de vointa, dar imi permit sa spun ca nici aceasta foarte sincera.

Putem vorbi despre o prima idee de ecumenism, actual şi laic, plecând de la diverse impuneri politice, formulate de statele occidentale, care nu înseamna deocamdată nimic mai mult decât demonstrarea unor atitudini de toleranţă reciprocă între diferite religii şi confesiuni – de fapt este si doar ceea ce interesează lumea laică.

În paralel, există şi voinţa şi visul dintotdeauna al creştinilor, după Învăţătura lui Hristos, de a fi uniţi, toţi ca fraţii, vis care, tot din păcate, pare în acest moment imposibil, întrucât toate întâlnirile de pânâ în prezent pe această temă s-au dovedit a fi fără vreun rezultat practic, şi asta din cauza  politicilor pure de „gestionare” şi de „administrare” a Bisericilor (Catolică, Ortodoxă, Protestantă etc) dar şi a diferenţelor dogmatice (în masura în care ele exista, depinde de la caz la caz) sau de tradiţie (mai nouă sau mai veche şi ea). Chiar liderii religioşi recunosc că paşii făcuţi în direcţia acestui tip de ecumenism (care ar trebui să pună alături toate confesiunile creştine, în faţa „ameninţării” unor alte religii, care care cunosc o creştere şi o impunere semnificativa prin câştigarea noilor adepţi, în ultimii ani) sunt unii nu foarte evidenţi.

De altfel – şi aici ajungem la al treilea tip de ecumenism luat în discuţie – cum s-ar putea vorbi de paşi importanţi în direcţia unui ecumenism inter-crestin bisericesc, odată ce între ortodocşii canonici (şi, uneori şi necanonici – şi aici vorbim despre schismele locale, datorate unor direcţii politice, de independenţă statală, sau unor neînţelegeri interne locale) înca există puncte care fac imposibil, deocamdată, Marele Sinod Pan-Ortodox (vezi problema dipticelor, a recunoasterii canonicitatii unor Biserici etc). Despre probleme interne ale Bisericii Catolice sau Protestante, Anglicane, nu trebuie sa mai amintim, de asemenea.

În ce priveşte „viziunea” unor grupări „separatiste” şi de regulă extremiste şi slab pregătite atât duhovniceşte cât şi teologic (refuzând public, de cele mai multe ori, orice tip de informare despre întâlnirile ecumenice, dar totuşi continuând să discute despre ele), care fac să circule filmulete youtube în spaţiul web, despre „guvernări unice mondiale” si alte astfel de scenarii formulate doar pentru a se vinde în unele medii marcate de teamă continuă, de o oarecare înclinaţie paranoică spre descoperirea si dezvoltarea unor subiecte ameninţătoare tele-nuvelistice (de genul cip, vaccin, mason, erezie etc) aceasta nu are legătură cu ecumenismul ci este doar o invenţie şi o manipulare a acestor oameni. De fapt, din câte se vede mai sus, au fost deja tratate toate tipurile de ecumenism.

Această „viziune” pare a fi însă şi cea mai periculoasă formă de prezentare a unui alt „ecumenism” , fiindca practic alege sa nu defineasca ecumenismul in niciun fel, dar adeptii ei sa discute totusi si sa isi scuze atitudinile vizavi de un asa-zis „ecumenism”, de fapt invocand lupta cu lepădarea de credinta, vânzarea Bisericii, cu erezia „contemporana” etc., astfel incat daca nu le tii partea, automat sa devii un eretic, un apostat, un luptator cu marturisitorii Ortodoxiei si cu Ortodoxia „adevarata”.  Mai ales că este una falsă, imaginativă sau doar paranoică, aceasta „viziune”, întrucât are în principal si tendinţe anti-arhiereşti, deci anti-Bisericeşti – punând în discuţie şi permiţându-şi să comenteze şi să analizeze în avans, sau să ridice semne de întrebare asupra propriilor păstori – are  intenţii schismatice, întreţinute de cele mai multe ori de persoane chiar din afara Bisericii sau infiltrate în Biserică în acest scop. Astfel de schisme au avut loc în ţarile ortodoxe din jurul României, şi au fost prezentate cititorilor noştri prin activitatea de informare a Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe, în ultimii ani. Bineinţeles că ele au bucurat „duşmanul” şi au slăbit Biserica Ortodoxă, acolo unde ele au avut loc – un lucru evident, recunoscut de toţi cei implicaţi (unii, în prezent, încercând să revină în Biserica de care s-au rupt iniţial).

Un exemplu de astfel de manipulare, luat la întâmplare – recomandat chiar de persoanele in cauza (un aşa-zis „interviu”, scurt, luat părintelui Arsenie Papacioc  – de fapt era mai lung, dar a trebuit să fie trunchiat de un anonim, care formulează doar două întrebări (remarcati termenii subliniati,  prin care substituie si inlocuieste o asa-zisa notiune de ecumenism si lupta cu el!):

1) „Există preoţi care sunt ameninţaţi că dacă apără credinţa ortodoxă în faţa ereziiilor contemporane vor fi caterisiţi. Ce sa faca preotul daca e amenintat cu caterisirea?”;

2) „Oamenii se tem că dacă apără Ortodoxia au necazuri şi sunt daţi afară de la serviciu”.

In mod evident este vorba despre o atitudine simplă de manipulare, care nu urmăreşte decât naşterea unei obsesii la nivel general despre un fals „ecumenism” (dar, de fapt, se vorbeste despre lupta cu erezia, cu asa-zise atacuri impotriva ortodocsilor etc), odată ce nu se întâmplă nici punctul 1 şi nici punctul 2, cu adevărat, nicăieri în România sau în lumea ortodoxă (fiindcă întrebarea avea chiar iz general).

Întrebările din videclip demonstrează pe lângă lipsă de respect faţă de un părinte care vieţuia în mănăstire, într-o oarecare izolare faţă de informaţia din afară prin propria alegere – şi căruia i se sugerează nişte situaţii ireale, doar pentru a se căpăta unele răspunsuri satisfăcătoare pentru acţiunea individului în cauză (de multe ori acesta fiind si un dezvoltator de blog cu tendinţe atiarhiereşti şi cu viziuni neortodoxe, schismatice) – şi intenţia individului de a se folosi de clip pentru a-i conduce în continuare pe oamenii mai puţin pregătiţi, aşa după cum orice sectă are şi adepţii ei, ştiţi bine din ce medii şi din ce stadii de pregătire duhovnicească sau de practică religioasă, cooptaţi.   Oricum, un astfel de individ, va încerca oricând să gasească alte subiecte, pentru a-şi menţine adepţii: cip-uri, vaccinuri (deşi nu are nimeni legătură cu medicina), zile fatidice,  liturghisiri inter-religioase sau inter-crestine, care de fapt nu au avut loc niciodata (confundandu-le in mod intentionat cu unele rugaciuni comune), manifestari masonice etc. , sau pentru a-şi vinde cărţile ori a se arăta viitor „mucenic” în faţa lor, incantandu-i.

Din fericire, din câte se vede şi în filmul dat ca exemplu mai sus, chiar şi aşa, părinţii „intervievaţi” în astfel de cazuri, în majoritatea lor, au ales să răspundă tratând subiecte precum Adevărul Ortodox (chiar si titlul inregistrarii, probabil dintr-o fericita scapare, a fost pus: „Pentru adevar trebuie sa stii sa mori”), Mărturisirea Ortodoxă, Apărarea Ortodoxiei, concepte reale şi paşi indiscutabili, pe care îi respectă în mod firesc oricum orice credincios ortodox, alături de Biserică, alaturi de Arhiereii săi, după modelul Sfinţilor înaintaşi, alături de Patriarhul lor” – filmările având si ramanand in mod evident doar cu intenţia de a-şi promova întrebările ca si cand ele ar fi „adevăruri”.

KSLCatalin / Interviu acordat in data de 19 octombrie 2011 

Comentariu saccsiv:

   E serpesc articolul, iar KSLCatalin chiar se crede dibaci. El zice cam asa: nu exista in fapt ecumenism, ca atare nici lupta impotriva lui nu este reala. Mai mult, pune aceasta lupta in aceeasi categorie cu lupta impotriva masoneriei, a cipurilor, a vaccinurilor si astfel le rezolva global pe toate. Caci, nu-i asa, cum masoneria, cipurile si vaccinurile nu reprezinta o problema, asa nici ecumenismul nu reprezinta o problema. Iar cei care spun ca toate acestea ar reprezenta o problema, doresc de fapt schisma sau se agita strict pentru a-si vinde cartile.

Spune el ca ecumenismulnu înseamna deocamdată nimic mai mult decât demonstrarea unor atitudini de toleranţă reciprocă între diferite religii şi confesiuni”.

Dar, mai adauga el, „În paralel, există şi voinţa şi visul dintotdeauna al creştinilor, după Învăţătura lui Hristos, de a fi uniţi, toţi ca fraţii, vis care, tot din păcate, pare în acest moment imposibil

De fapt Catalin promoveaza forma cea mai nociva de ecumenism, cea conform careia exista mai multe cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu, ca atare trebuie sa ne toleram si sa bagam la cap ca suntem frati ce nazuiesc sa se uneasca. Frati? Cu ereticii catolici si neoprotestanti? Incredibil. Si mai indrazneste sa spune ca actualele actiuni si adunaturi pro ecumenism n-ar fi o problema …

S-au tot facut pasi decisivi pentru a-i recunoaste pe eretici ca frati:

DOCUMENTUL (ACORDUL) DE LA BALAMAND – 1993

DOCUMENTUL DE LA RAVENNA

Si s-a ajuns ca intr-adevar multi ca el (inclusiv ierarhi) sa-i numeasca frati. Dar el insista ca nu-i inca nici o problema. Dar cand va fi, dupa parerea lui, o problema? Cand Vaticanul asa zis catolic va conduce ortodoxia? Pai inseamna ca n-a inteles sau se face serpeste ca nu intelege ideea de ecumenism modern, care va fi de fapt o unitate in diversitate, un soi de uniune federala, in care fiecare isi pastreaza identitatea, dar fiecare il accepta pe celalalt. Iar acest ecumenism modern nu va fi decat o parte componenta dintr-un soi de ecumenism total, in care vor fi acceptati si islamistii si evreii si cei ce cred in reincarnare si samanii. Deoarece doar astfel, cu totii il vor putea accepta pe „invatatorul”, pe „aducatorul de pace”, pe „rezolvitorul de probleme”, adica pe antihrist …

De aceea s-au si facut deja astfel de pasi:

Video – ECUMENISM TOTAL: Papa vrea in 2011 un ASSISI 2, adica o adunatura de reprezentanti ai tuturor religiilor (inclusiv yoghini si samani) care sa se roage pentru pace …

ECUMENISM TOTAL – Preot ANGHEL DINCU („Lumina lui Hristos”, TV Neptun): Duhul Sfant vine si la budisti si la mahomedani si la catolici …

Ecumenism total: A aparut CHRISLAM, adica 2 in 1 (crestinism plus islam)

ECUMENISM TOTAL: Centrul Ecumenic de la Vulcana Bai – cuprinde trei lacase de cult, o sinagoga, o moschee si o biserica ortodoxa …

ECUMENISM TOTAL in numele iubirii de natura …

ECUMENISM TOTAL in Suedia: „CASA LUI DUMNEZEU”

Ereticul papa l-a invitat pe Patriarhul Daniel la adunatura satanica de la Assisi. Crede cineva ca nu se va duce?

VIDEO – Chemare la ECUMENISM TOTAL: duminica, 26 septembrie 2010, la Ierusalim. Crestini, evrei, musulmani, budisti, samani sunt indemnati sa se roage simultan (care la ce stie) pentru pace …

VIDEO si FOTO: Ecumenism muzical total in Rusia

Mai zice Catalin:

În ce priveşte „viziunea” unor grupări „separatiste” şi de regulă extremiste şi slab pregătite atât duhovniceşte cât şi teologic (refuzând public, de cele mai multe ori, orice tip de informare despre întâlnirile ecumenice, dar totuşi continuând să discute despre ele), care fac să circule filmulete youtube în spaţiul web, despre „guvernări unice mondiale” si alte astfel de scenarii formulate doar pentru a se vinde în unele medii marcate de teamă continuă, de o oarecare înclinaţie paranoică spre descoperirea si dezvoltarea unor subiecte ameninţătoare tele-nuvelistice (de genul cip, vaccin, mason, erezie etc) aceasta nu are legătură cu ecumenismul ci este doar o invenţie şi o manipulare a acestor oameni. De fapt, din câte se vede mai sus, au fost deja tratate toate tipurile de ecumenism.”

A pus „separatiste” intre ghilimele. El stie motivul. Oricum, putin dintre cei ce ataca ecumenismul vor sa se desparta de BOR.

Cum adica „refuzând public, de cele mai multe ori, orice tip de informare despre întâlnirile ecumenice”? Pai tocmai ei informeaza.

Observati ca ia in bascalie pericolul guvernarii unice mondiale, al cipurilor, vaccinurilor, masonilor, ereziei. Si mai zice ca toate acestea n-au nici o legatura cu ecumenismul. El chiar crede ce spune? Atat de slab pregatit o fi? Sau nu cumva e mai degraba un mare sarpe? Pe cei ce inca nu s-au dumirit de aceasta legatura, ii rog sa inceapa studiul cu articolele:

Mitropolitul Serafim de Pireu despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … VREAU SA AUD UN IERARH ROMAN VORBIND ASEMENEA

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA ASTEPTAT DE RABINI ESTE ANTIHRIST

A INCEPUT CERNEREA – aparatorii masoneriei, ai ecumenismului, a cipurilor si ai sionismului fac pe fata front comun impotriva IPS SERAFIM DE PIREU. Raspunsul Mitropolitului. DE CE MITROPOLITUL ARE DREPTATE, dar nu in intregime?

Mitropolitul Serafim de Pireu: Faimosii guru orientali, papa si cardinalii NU POT FI SFINTI

La „Nasul” (B1TV), MASONII se lauda ca PATRIARHUL ECUMENIC ATHENAGORAS (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut GRADUL 33 … (adica se inchina lui LUCIFER)

Spre final alege Catalin, cica la intamplare, un interviu luat de Danion Vasile Parintelui Arsenie Papacioc. De ce pe Danion? Deoarece este un personaj problematic, ce chiar a cochetat cu stilistii. E serpeasca si manevra asta, caci vrea sa „demonstreze” ca oricine ataca ecumenismul cocheteaza cu stilistii. Dar nu este nici pe departe asa. Cum l-am criticat de exemplu eu pe Danion sau pe stilisti (si ei pe mine) n-a facut-o nimeni. Asadar, a fi antiecumenist nu inseamna a fi stilist. De asemenea multi altii ce critica ecumenismul n-au nici o legatura cu stilistii.

Catalin bate rau de tot campii in „demonstratia” sa referitoare la interviu, cum ca Parintele Arsenie Papacioc nu se refera la ecumenism. Dar de fapt chiar s-a referit de foarte multe ori si cu mult mai clar cu alte ocazii. Iata cateva exemple:

VIDEO – Parintele Arsenie Papacioc: Pe crucea mea vreau sa scrie ORTODOX! Cu toate fortele impotriva ecumenismului! Hristos este ORTODOX!

VIDEO: Parintele Arsenie Papacioc despre ecumenism

Si incheie Catalin:

un astfel de individ, va încerca oricând să gasească alte subiecte, pentru a-şi menţine adepţii: cip-uri, vaccinuri (deşi nu are nimeni legătură cu medicina), zile fatidice,  liturghisiri inter-religioase sau inter-crestine, care de fapt nu au avut loc niciodata (confundandu-le in mod intentionat cu unele rugaciuni comune), manifestari masonice etc. , sau pentru a-şi vinde cărţile ori a se arăta viitor „mucenic” în faţa lor, incantandu-i.

In primul rand chiar si rugaciunea comuna este interzisa:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

In al doilea rand, chiar au avut loc „liturghisiri inter-religioase sau inter-crestine”. Ca de exemplu:

PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apropierii dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile necalcedoniene” … Sa ne amintim ca tot el a sfintit AGHEASMA MARE impreuna cu un EPISCOP GRECO-CATOLIC

In incheiere, sa nu uitam ce a zis un stalp al ortodoxiei:

Articolul zilei (29.09.2011) – Mitropolitul Serafim de Pireu: DOAR SANGELE MUCENICIEI POATE SPALA RUSINEA SI CADEREA PATRIARHULUI DANIEL si a Episcopilor participanti la intalnirea pentru pace de la Munchen

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. @Daniel-George said, on octombrie 19, 2011 at 1:42 pm

    Pentru cei ce nu stiau. Am o veste. A inceput razboiul in intre turci si kurzi.

    Apreciază

  2. saccsiv said, on octombrie 19, 2011 at 1:49 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  3. Dorin said, on octombrie 19, 2011 at 2:26 pm

    Frate Saccsiv nu e de mirare cei de la Lacasuri Ortodoxe promoveaza Ecumenismul pe faceboock la scara mare.Intrebati de cei de la Altarul Ortodox de ce promoveaza Ecumenismul nu au stiut exact ce sa raspunda si unde mai pui ca lumea le dadea si like la articole pro ecumeniste…Decii mare grija.

    Apreciază

  4. Olivia said, on octombrie 19, 2011 at 2:53 pm

    Off-topic si nu prea:ce ne facem, fratilor, cu recensamantul?care va fi pozitia noastra?ca mie mi se succeda scenarii diferite: ba zic ca nu deschid, ba ca le dau Cnp-ul gresit, ba ca nu am de gand sa o dau cotita si o sa le zic sa ne lase in pace, dar.. fac parte dintr-o familie, si nu e doar decizia mea..daca ar fi sa luam amenda minima, as mai zice…dar perspectiva sumei de 5000 lei…nu imi prea surade…voi ce faceti?

    Apreciază

    • Codrut said, on octombrie 19, 2011 at 5:50 pm

      nu te pot sfatuii , dar iti spun ce o sa fac eu: NU DESCHID USA!

      NU MA DUC BENEVOL LA PRIMARIE!

      IGNOR PLANURILE SI VOINTA SATANEI!

      Doamne Ajuta-mi….

      Apreciază

  5. Irinuqa said, on octombrie 19, 2011 at 2:56 pm

    dar cine sunt astia de la Lacasuri Ortdoxe? Si Catalin asta cine e?

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on octombrie 20, 2011 at 6:39 am

      Sunt o grupare de agenti ce lucreaza contra ortodoxiei, ascunsi sub numele de Lacasuri ortodoxe.
      Il banuiesc pe KSL ca este mason, caci mentalitate masonica are sigur. Modul lui de actiune este tipic securis. Am avut de a face cu el prin 2009, cand m-a amenintat cu urmarirea si darea in judecata pentru ca l-am facut impostor.

      KSL este platit sa faca propaganda ecumenista pe net si sa se opuna tuturor actiunilor civice ale ortodocsilor contra politicii corecte: vaccinari, documente electronice, ecumenism etc.

      Pr. Vasile

      Apreciază

  6. Pr.Alexandru said, on octombrie 19, 2011 at 2:59 pm

    Iata aici un curs inedit, pacat ca articolul e doar in greceste. Poate va reusi sa-l traduca cineva.
    ÎN FACULTATEA DE TEOLOGIE DIN TESALONIC SE PREDĂ UN CURS DESPRE ACTIVITATEA ECUMENISTĂ A PATRIARHIEI ECUMENICE (GREEK)
    http://acvila30.wordpress.com/2011/10/19/%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84/

    Apreciază

  7. Dorin said, on octombrie 19, 2011 at 3:16 pm

    Sa fi-e acesta RECESAMANTUL despre care ne vorbeste Sfantul Lavrentie de Cernigov”Vor fi multi SURZI si multi ORBI

    http://www.razbointrucuvant.ro/2007/08/04/sf-lavrentie-de-cernigov-vor-fi-multi-surzi-si-multi-orbi/

    Apreciază

    • ionut said, on octombrie 19, 2011 at 3:46 pm

      Dorin
      Nu, acolo se vorbeste despre RECESAMANTUL din timpul Antihristului pe cand RECESAMANTUL de maine poimaine difera de ceea ce spune sf-lavrentie-de-cernigov.

      Apreciază

  8. Dan Tanasescu said, on octombrie 19, 2011 at 3:21 pm

    Ce ziceţi de aiureala asta? http://www.galacticchannelings.com/romana/major_happenings.html Mie îmi vine să râd! 😆

    Apreciază

  9. Ioan C. said, on octombrie 19, 2011 at 4:06 pm

    In opinia mea, ecumenismul, prin care inteleg in mod deosebit rugaciunile impreuna, nu-si are rostul.
    Catolicii trebuie sa vina la Ortodoxie si atat. Partea proasta e ca desi Biserica noastra e singura adevarata, pare plina de simonie ( cumpararea si vanzarea de functii eclesiastice) http://dreptcanonic.amforum.net/t261-simonia-un-pacat-tolerat.

    Apreciază

    • un pacatos said, on octombrie 19, 2011 at 5:31 pm

      La fel ca si poporul cel drept ortodox dar care-si ucide copii din burta mamei.
      Of, of, nu cred, nuu cred ca mult ne mai suporta Dumnezeu.

      Apreciază

      • Ioan C. said, on octombrie 19, 2011 at 6:06 pm

        Da frate, încă un lucru care nu ne face cinste.

        Apreciază

      • Ioan C. said, on octombrie 19, 2011 at 6:26 pm

        Stii, frate „pacatos”, iata ce l-a intrebat un celebru pastor pe un fost neoprotestant revenit Acasa, la Ortodoxie:
        „1. Oare ar fi trebuit sa ma nasc eu intr-o familie „baptista” daca Biserica Ortodoxa si-ar fi facut cu adevarat datoria de „purtator al luminii mintuitoare” ?

        2. Cum se explica valoarea „ortodoxiei” in contextul falimentului moral si social din tarile majoritar crestin ortodoxe ? Daca pomul bun se cunoaste dupa roadele lui, ce va face Dumnezeu cu smochinul ortodox?”

        Spuneti si voi fratilor, la cat de corupta e societatea romaneasca, cum sa creasca Ortodoxia?

        Apreciază

  10. Cosmin S. said, on octombrie 19, 2011 at 7:20 pm

    Ioan C.

    Ce sa-i faci frate, poporul a fost reeducat. Iar acum e capusat de mutantii pe care i-a clocit comunismul.

    Circa 2 milioane de români dintre cei mai buni, au fost exterminati sau deportati prin Siberia.

    Imbecilii satelor si oraselor au fost pusi in functii de conducere, fenomen care persista si astazi.

    E taina faradelegii. E vremea hotilor, pungasilor si viclenilor.

    Cum sa creasca Ortodoxia? Prin noi, cei care avem impresia ca mai pricepem cate ceva…

    Apreciază

    • un pacatos said, on octombrie 20, 2011 at 5:28 am

      Asta asa este. Si eu ma mir de atatea ori ca mai existam.
      Maslinului ortodox, i s-au taiat cele mai frumoase ramuri, milioane de romani din elita tari au fost ucisi intro perioada foarte scurta la canal, deportari, puscarii etc.
      E normal ca un maslin ce ia-u fost taiate cele mai bune ramuri sa nu mai aduca de moment roade, dar dupa ce-si va reveni cu siguranta ca roadele sale vor fi dintre cele mai frumoase.
      Maslinului nostru altii i-au taiat ramurile, nu el insusi nu a mai vrut sa aduca roade, tocmai de aceea va renaste

      Apreciază

  11. Teodor Meşină said, on octombrie 18, 2013 at 2:04 pm

    Lăudat fie Domnul
    Vă rog să mă ajutaţi, nu ştiu cum să nu mai fiu abonat la „Lăcaşuri Ortodoxe” cu adresa: teodor_mesina@yahoo.com
    Aş dori din tot sufletul să primesc noutăţile atât de interesante de la dvs. dar pe adresa de email:
    teodor.mesina@gmail.cxom Mă descurc mai uşor pe GMAIL. Vă mulţumesc tare mult
    Doamne ajută,
    Teodor Meşină.

    Apreciază

  12. […] KSLCatalin („LACASURI ORTODOXE”) – pro ecumenism, pro cip, pro vaccin, pro SISTEM … […]

    Apreciază

  13. […] KSLCatalin („LACASURI ORTODOXE”) – pro ecumenism, pro cip, pro vaccin, pro SISTEM … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.