SACCSIV – blog ortodox

DOCUMENT: Acordul dintre ierarhi BOR si ereticii monofiziti …

Posted in EREZIE, MONOFIZISM by saccsiv on octombrie 16, 2011

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 16, 2011 at 4:44 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acelas said, on octombrie 16, 2011 at 6:37 pm

  in schimb e atacat muntele Athos de catre niste autori, stim noi de care – dupa nume, intr-o carte, si culmea, pune prabusirea intregii Grecii pe seama calugarilor din Sfantul Munte ..

  http://www.cotidianul.ro/calugarii-greci-o-corporatie-extrem-de-bine-condusa-au-adus-in-colaps-statul-elen-160982/

  .

  Apreciază

 3. nicu said, on octombrie 16, 2011 at 8:34 pm

  nu se poate ! mitropolitul Teofan este partas acestei tradari ? a avut loc o lepadare de aceasta fapta ? este foarte grav daca isi asuma in continuare aceasta erezie. ce e de facut cu asemenea ierarhi ?

  Apreciază

  • alt Constantin said, on octombrie 17, 2011 at 8:57 am

   “Este necesar a vedea starea reala a conducatorilor duhovnicesti pentru a te pazi de inselare; totodata, nu trebuie sa-i judeci si sa-i osandesti pe ei, necontenit orientandu-ti atentia spre sine.” Sfantul Ignatie Briancianinov

   Apreciază

 4. Pr. Vasile said, on octombrie 17, 2011 at 8:47 am

  @nicu, vezi-ti de treaba ta si nu mai baga strambe stiliste pe blog. Dupa capul vostru ar trebui sa ne transformam in razvratiti si sa huiduim ierarhia, asa cum face grupul de nebune „vladimiriste”, de peste 20 de ani.

  Cauta sa-ti scoti barna din ochi si apoi uita-te la paiul din ochiul altuia.

  Pr. Vasile

  Apreciază

 5. Nicolae said, on octombrie 17, 2011 at 1:34 pm

  @Pr.Vasile
  Nu-l cunosc pe nicu, nu stiu cine este, dar mi se pare suspect faptul ca ati avut o reactie doar fata de cineva care a indraznit sa-si exprime o nedumerire fireasca! Faptul ca si-a exprimat mirarea doar in ceea ce-l priveste pe Teofan, este, probabil, pt. ca acest om, ca multi altii( v-amintiti ce entuziasm popular a fost in Moldova cand Daniel a fost schimbat cu Teofan!!!) a crezut ca Teofan este un ierarh vertical! Poate ca intrebarea de la sfarsit era una nevinovata, ingrijorata, si nu una neaparat retorica!…Ca unul care nu sunt stilist( Dumnezeu imi este martor!) si ca unul care-l cunosc destul de bine pe IPS Teofan si familia acestuia, afirm cu tarie ca nu este nici cea mai mica diferenta intre PF Daniel( si alti ierarhi ai BOR) si IPS Teofan, in ceea ce priveste COMPROMISUL din politica si relatiile externe ale Bisericii noastre cu alte biserici! Atitudinea joviala, zambetul generos insotit de numeroase binecuvantari, tonul afectat de pretins intelectual, au facut ca IPS Teofan sa para un ingeras daruit de Dumnezeu noua, muritorilor de rand! Nu va mai amagiti, fratilor! IPS Teofan nu-i nici pe departe ceea ce pare…
  Iar ca sa evit orice speculatie, indemn la supunere si ascultare fata de mai-marii Bisericii, cu mentiunea ca trebuie sa fim atenti si sa avem atitudine fata de orice abatere( fie si doar etica!) de la asezarea sanatoasa a Bisericii noastre, in calitatea noastra legitima de madulare ale aceleiasi Biserici!

  Apreciază

 6. […] ca a semnat si el Acordul dintre ierarhi BOR si ereticii monofiziti  dar ne linisteste din nou cum ca nu ar exista nici o consecinta a acestui act […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: