SACCSIV – blog ortodox

Cum ITI POATE FI FURATA IDENTITATEA cu ajutorul unei simple poze?

Posted in RECUNOASTERE FACIALA by saccsiv on octombrie 2, 2011

   Iata ce aflam din articolul Cum ÎŢI POATE FI FURATĂ IDENTITATEA cu ajutorul unei simple poze. Ce mijloace ai la dispoziţie pentru a te proteja:

Angajaţii Institutului de Robotică din Pittsburgh (SUA) au arătat cât de uşor este să furi identitatea oricui, în doar câteva secunde, scrie Daily Mail. Este nevoie doar de un program de recunoaştere a feţei şi de o conexiune la internet.

Primul pas este să fotografiezi o persoană, după care să activezi programul de recunoaştere facială. Cum şi Facebook are o asemenea opţiune, persoana respectivă poate fi găsită foarte uşor pe reţeaua de socializare.

Apoi, dacă respectivul şi-a făcut publice, pe profilul de Facebook, câteva date foarte simple, i se poate „ghici” CNP-ul (social security number, în SUA), folosind câţiva algoritmi cunoscuţi.

Astfel, e nevoie doar să-i faci o poză cuiva, pentru a-i fura identitatea, spune Amy Webb, CEO al firmei de consultanţă digitală Webbmedia Group. „Programele de recunoaştere a feţei devin din ce în ce mai avansate din punct de vedere tehnologic, aşa că oamenii care ţin la intimitatea lor ar trebui să aibă grijă ce date împărtăşesc cu lumea întreagă, pe Facebook”, spune Webb.

„Acum, când ajungem într-un loc, toată lumea poate şti despre noi nu numai cum arătăm, ci şi cine suntem, unde lucrăm, ce prieteni avem. Ar fi bine ca oamenii să fie conştienţi ce informaţii există despre ei, pe internet”, avertizează CEO-ul.

Cum te protejezi de furtul de identitate

Pentru a se proteja, lumea ar trebui să facă două lucruri. În primul rând, să dezactiveze funcţia de recunoaştere a feţei de pe Facebook (din meniul „Privacy”). Apoi, tot pe reţeaua de socializare, să se asigure că împărtăşesc doar cu prietenii informaţii cum ar fi data şi locul naşterii sau adresa.

Programul SocialCamera

Pe lângă cel de pe Facebook, un alt program celebru de recunoaştere a feţei este SocialCamera. Această aplicaţie, disponibilă doar posesorilor de smartphone-uri cu sistemul de operare Android, recunoaşte imediat feţele celor fotografiaţi, pentru ca aceştia să primească imediat „tag” pe Facebook.

O altă aplicaţie, SceneTap, le permite utilizatorilor să afle câţi bărbaţi şi câte femei sunt într-un bar, pe care îi numără în timp real. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei camere dotate cu funcţia de reunoaştere facială, montată la intrarea în respectivul bar.

   Comentariu saccsiv:

   Ii rog pe cei ce se pricep sa ne spuna daca intr-adevar astfel te poti proteja de acest furt de identitate.

Cititi va rog si:

Articolul zilei (17.12.2010): FACEBOOK va folosi recunoasterea faciala pentru a crea legaturi intre utilizatori

FACEBOOK te obliga sa fii prieten cu toata lumea

FACEBOOK stie ce faci pe Internet si dupa ce iesi din retea

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 2, 2011 at 5:51 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. IOAN said, on octombrie 2, 2011 at 6:40 pm

    …nu exista SISTEM DE PROTECTIE A IDENTITATII DE 100%…
    …EXISTA PROGRAME SOFT PE INTERNET CARE SPARG SI AFLA ORICE…
    …nu o sa dau numele unor astfel de programe pentru a NU da IDEI UNOR RAIVOITORI…

    Apreciază

  3. sol said, on octombrie 2, 2011 at 7:20 pm

    te poti proteja de un furt de identitate, doar daca nu dai nici macar o singura data corecta despre tine pe conturi, mailuri, inregistrari. ( nume, prenume, data nasterii, locatie, locul nasterii , oricare dintre acestea plus doua intrebari nevinovate iti pot divulga cnp-ul. fara niciun soft special ). singura protectie este sa te protejezi singur, nu sa-i lasi pe altii s-o faca.

    Apreciază

    • IOAN said, on octombrie 2, 2011 at 8:18 pm

      ….am aflat de la cineva ca datele pentru evidenta POPULATIEI au fost sparte si divulgate pe INTERNET cu mai multi ani in urma si s-ar afla si acum pe …NU DAU NUMELE…
      ….ele ar contine toate CNP-LE inclusiv POZELE…
      …O ASOCIERE DE RECUNOASTERE A UNORA FOLOSIND SA ZICEM IMAGINILE DIN ACESTE DATE TE POT DIVULGA RAPID PE ORICE RETEA DE SOCIALIZARE DE TIP FACEBOOK …etc…SAU CE URME AI LASAT PE INTERNET….

      Apreciază

  4. gabi said, on octombrie 3, 2011 at 5:36 am

    Dar de ce trebuie sa ai musai cont pe facebook? Eu nu am si ma simt foarte bine…

    Apreciază

  5. Raluca said, on octombrie 3, 2011 at 6:54 am

    Intr-adevar e mult timp pierdut in iluzii! gabi

    Apreciază

  6. agerstress said, on octombrie 3, 2011 at 8:02 pm

    Furtul de identitate nu este ceva nou si se poate face relativ usor si fara software de recunoastere faciala, prin metode „traditionale” si foarte diverse.
    Nu v-ati prins ca se incearca instaurarea unei psihoze cu bataie lunga? …si nu trebuie sa asteptam prea mult ca sistemul sa ne prezinte si solutia problemei: cipul implantabil sau tatuabil ca forma sigura de identificare personala in orice fel de tranzactii sau de relatii cu oficialitatile. Ma rog, cel putin, spun ei, ca se vor reduce prejudiciile materiale provocate prin furt de identitate si uz de identitate falsa. Solutia devine dintr-odata foarte tentanta pentru anumite categorii sociale… si mai cade o turma in plasa…
    Problema informatiilor despre viata privata si infinitatea modalitatilor de folosire abuziva a acestor informatii ramane valabila. Nici de la prieteni nu va puteti astepta la prea multa confidentialitate. Vin vremuri in care se va vinde frate pe frate si copilul isi va vinde parinti si parintii isi vor vinde copii… din prea multa dragoste, evident. Tot vanzatorul este altruist pe dinafara.
    Siguranta nu exista pe pamant. E ceva ce n-am avut niciodata si nici nu vom avea aici dar cu acest ceva ipotetic si iluzoriu ne manipuleaza o mana de dezcreierati satanizati cu atata eficienta ca-ti vine sa urli „MAI DAR PROSTI SUNTEM”!!!! Cel putin stim cum sa trecem raul cu barca de o persoana…
    Numai la Dumnezeu exista siguranta si certitudine. ALTA NU E. Si nimic din ceea ce avem nu putem pastra pe termen nelimitat decat numai sufletul si credinta. Pentru acestea merita sa te lupti, restul e praf in ochi.

    Apreciază

    • floridelotus said, on octombrie 8, 2011 at 4:37 pm

      Asa e frate agerstress,numai la Dumnezeu este siguranta si certitudine.Sa ne rugam tot timpul sa ne intareasca Domnul!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.