SACCSIV – blog ortodox

Cum procedam pentru INTERZICEREA AVORTULUI IN ROMANIA? Sa scriem Ierarhilor, sa strangem semnaturi … Si mai ce?

Posted in avort by saccsiv on septembrie 27, 2011

   In Polonia avorturile sunt permise doar daca pastrarea sarcinii pune in pericol viata mamei, daca sarcina este rezultatul unui act ilegal (viol, incest) sau daca fatul are un handicap.

Iar locuitorii statului Liechtenstein au refuzat sa legalizeze avortul:

INTERZICEREA AVORTULUI? Eu sunt pentru

Deci, se poate. Noi, ca popor ortodox, ce facem? Eu sunt pentru interzicerea avortului. Voi ce parere aveti?

Daca si voi sunteti pentru, CUM VOM PROCEDA?

Consider ca ar trebui din nou sa le scriem ierarhilor, asa cum am procedat in cazul sodomiei:

ADRESE IERARHI. Scrieti-le. Sa-i determinam sa strige raspicat: HOMOSEXUALITATEA E UN PACAT STRIGATOR LA CER!

Din pacate, la acea extrem de importanta chestiune:

IERARHII MORMANT …

Poate insa vor reactiona acum.

Ce mai putem face? Sa strangem semnaturi, astfel incat Parlamentul sa fie obligat sa discute aceasta problema. Nu stiu cate. Poate cei cu pregatire juridica ne vor spune. Nu stiu nici cum, dar desigur ca organizatiile de tip pro life cunosc cum ar trebui procedat.

Poate aveti voi fratilor si alte idei.

Daca veti considera ca-i bine sa actionam, hai sa incepem. Mai mult, faceti apel la toti cunoscutii vostri ortodocsi sa se implice si ei. Apelati la toate blogurile ortodoxe pe care le cititi. La toti parintii pe care ii stiti curajosi. La toti cei ce scriu carti sau tin conferinte. Adresati-va revistelor ortodoxe. Sa urnim caruta. Sa facem si noi oleaca mai multe. Sa dovedim ca suntem crestini vii.

Doamne ajuta!

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 27, 2011 at 5:28 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Ioan C. said, on septembrie 27, 2011 at 5:39 pm

  O, Doamne Iisuse, ajuta-ne sa izbandim in aceasta lupta!

  Apreciază

  • Ioan C. said, on septembrie 27, 2011 at 5:42 pm

   ” SĂ NU UCIZI” ( Ieşirea 20: 13) nici măcar bebeluşii din pântecele mamei!

   Apreciază

 3. Daniel said, on septembrie 27, 2011 at 6:06 pm

  Si eu sunt pentru interzicere, daca se strang semnaturi vin si eu sa semnez

  Apreciază

 4. Razboinicul Luminii said, on septembrie 27, 2011 at 6:19 pm

  Asta seara, la ora 20.30 a trecut la Domnul Parintele nostru drag, ADRIAN FAGETEANU!

  Domnul sa-l numere cu Sfintii, Dreptii si Cuviosii Sai!

  Apreciază

 5. mihai4 said, on septembrie 27, 2011 at 6:26 pm

  Apreciază

 6. mihai4 said, on septembrie 27, 2011 at 6:27 pm

  uof,uof!

  Apreciază

 7. colaps said, on septembrie 27, 2011 at 6:28 pm

  Marele nostru părinte şi duhovnic Adrian Făgeţeanu a trecut la cele veşnice! Dumnezeu să îl odihnească printre Sfinţii Lui ! ( http://www.razbointrucuvant.ro/ ).

  Apreciază

  • danutza said, on septembrie 27, 2011 at 7:41 pm

   Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze in randul sfintilor. o mare pierdere pt noi. ramanem incet-incet fara marii traitori ai ortodoxiei. mai sunt putini. sa-i cinstim si SA-I ASCULTAM!

   Apreciază

  • danutza said, on septembrie 27, 2011 at 7:43 pm

   Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze in randul sfintilor! incet-incet ramanem fara marii traitori in ortodoxie. cat ii mai avem, sa-i cinstim si, mai ales, SA-I ASCULTAM!

   Apreciază

 8. mihai4 said, on septembrie 27, 2011 at 6:33 pm

  daca ni-l mai ia si pe Justin Parvu ramanem in chiloti.alt semn;)

  Apreciază

 9. mihai4 said, on septembrie 27, 2011 at 6:33 pm

  Apreciază

 10. Codrut said, on septembrie 27, 2011 at 6:59 pm

  sa comandam un afis publicitar” Avort= Crima ” si sa-l postam in marile orase, daca tot se face reclama la toate tampeniile de ce sa nu facem si un afis ” incorect politic”?

  si sa nu uitam ca aceasta molima a avortului a fost legalizata de insusi Petre Roman un „evreu simpatic” ….mentorul „marinarului chior”( T Basescu) cel care si-a” injunghiat politic” „profesorul si l-a depasit in satanisme…

  Apreciază

 11. Mihai23 said, on septembrie 27, 2011 at 7:01 pm

  Ciudat: Sfintii Parinti care au fost inpotriva actelor biometrice trec la Domnul .Noi cu cine mai ramanem ?? Sa de-a bunul Dumnezeu sa il tina pe Parintele Iustin ca avem mare nevoie de el.

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Marele Duhovnic Adrian Fageteanu

  Apreciază

 12. danutza said, on septembrie 27, 2011 at 7:52 pm

  cred ca ar trebui angajate in campania asta toti cei care traiesc ortodoxia . ma gandesc ca toate blogurile , fundatiile si asociatiile ortodocse ar trebui sa se afilieze acestei campanii.
  presiuni trebuie facute si asupra ierarhilor, sa deschida ochii si gura si sa spuna adevarul: avortul este mai mult decat o crima!
  poate si o parte dintre politicieni ar trebui atrasi de partea acestei cauze. lupta va fi dura, pt ca pe de o parte doctorii vor suferi pirederi, pe de o parte, presa va urla ca ne intoarcem pe vremea comunismului si ca nu e libertate, bla, bla….

  Apreciază

 13. agerstress said, on septembrie 27, 2011 at 8:03 pm

  Ma tem ca un om cu o intentie criminala nu poate fi oprit cu o interdictie. Deja exista criminali pe fondul unei legislatii care interzice crima si nu par sa fie deloc stingheriti de legislatie. Problema nu poate fi rezolvata decat de la radacina, de la nivel de perceptie, respectiv, de la nivel de relatie intre fiintele umane. Numai prin educatie si prin constientizare se poate schimba ceva cu adevarat. Cred (de fapt, sunt convins) ca o campanie mediatica sustinuta (si eventual impusa fortat trusturilor de media), campanie de constientizare asupra insemnatatii (negative…) si gravitatii faptei (avortul, in cazul de fata) poate avea un impact mult mai mare si mai sanatos asupra societatii decat o presiune legislativa neanteleasa de catre cei vizati.
  Asta e calea ce pare cea mai complicata dar tocmai asta e cea mai fireasca.
  .satana se cuibareste in ignoranta oamenilor nu in vidul legislativ. Daca vrem sa-l dezradacinam, trebuie sa spulberam ignoranta.
  Dusmanii nostri se folosesc tocmai de aceasta tehnica, anume, inlocuirea ignorantei cu o pseudo-cunoastere (in cazul lor), in mod voit falsificata, pentru a ni-L scoate din inimi pe Dumnezeu. De ce n-am incerca si noi calea absolut legitima de a inlocui ignoranta cu adevarul?

  Ar fi inca multe de spus aici si cu siguranta, nu este un subiect peste care sa trecem atat de usor.
  Fiinta umana este o fiinta vie inca de la nivel de spermatozoid si acest lucru are o demonstratie cat se poate de logica daca analizam manifestarile spermatozoizilor pe de o parte si ale ovulului pe de alta parte, acum, cand stiinta oarba ne pune la indemana informatiile necesare dar nu le pricepe.
  Descendenta pe linie patriarhala pe care o intalnim in Biblie nu este deloc gresita chiar daca pseudostiinta o prezinta cu totul altfel. Multa vreme eu insumi am considerat-o o gresala a Bibliei atat de mult ma indoctrinase sistemul cu niste aparente. Adevarul este ca femeia poarta copilul in pantece dar din barbat se naste oricat de greu le este unora de acceptat acest lucru. Ovulul este doar mediul de dezvoltare dar nu este un mediu pasiv ci poate contribui genetic la formarea viitorului copil in functie de disponibilitati si de necesitati genetice. Pentru a intelege acest lucru, sa presupunem ca trebuie sa ma mut intr-o casa noua si pornesc intr-acolo cu anumite bagaje dupa mine. In momentul cand ajung la fata locului constat ca in casa sunt lucruri mai bune decat unele dintre cele pe cale le-am adus eu si atunci mi le insusesc pe cele mai bune si renunt la cele inferioare dar in bagajele mele sunt si lucruri la cere nu vreau sa renunt si prin urmare le pun launloc cu cele din casa. Apoi, ma contopesc cu toate acestea pentru a capata o identitate noua, implinita fata de cea anterioara. Dupa un timp, cand voi iesi din casa voi fi „un alt om”. Simplu.
  La prima vedere poate parea un fapt inechitabil dar fiecare parinte isi are rolul sau si fiecare rol este important. Nu despre diferentierea ca importanta intre barbat si femeie este vorba ci doar despre un spect al creatiei Lui Dumnezeu. Si, lucrul cel mai important care deriva de aici este ca medicul nu scoate afara prin chiuretaj o bucata de carne „lipsita de suflet” ci ucide o fiinta vie care a facut eforturi de proportii cosmice pentru a ajunge la acel stadiu. Daca oamenii vor ajunge sa inteleaga aceste lucruri poate vor privi cu alti ochi avortul.

  Apreciază

  • Iasomie said, on septembrie 28, 2011 at 8:53 pm

   @agerstress, ai punctat foarte bine (cred eu). O lege punitiva nu schimba problema pe fond, din contra – avem exemple clare si tragice in trecut. La ceea ce ai spus tu am cateva observatii: 1. campaniile media de care vorbesti NU vor mai fi organizate de catre trusturile media; as sugera ca ele sa fie organizate de Asociatiile Pro Vita din tara pe toate variantele diponibile daca li se asociaza ceea ce spun la pct. urmator (2); 2. educatia de care vorbesti sa treaca de la abstract la VIU. Educatie in scoli/societatea laica pe poztia pro-viata (avort + contraceptie abortiva) NU ai sa mai vezi prea des => singura resursa pe care o avem este iubirea. Chiar am mai spus astazi – intr-un alt context – ca nu ai nevoie de facultate ca sa iubesti. Eu as inlocui termenul generic „educatie” cu „indrumare” – spre a descoperi iubirea din sufletul nostru. Putem face petitii – si sa le facem, putem face campanii – si sa le facem, dar NU le putem face inainte sa STIM (fiecare in parte) ca putem darui – de la povata, la sustinere concreta.

   Apreciază

 14. STOP RFID 666 said, on septembrie 27, 2011 at 8:15 pm

  Apreciază

 15. Mihai23 said, on septembrie 27, 2011 at 8:28 pm

  http://www.bzi.ro/ips-teofan-si-ps-petru-gherghel-au-binecuvantat-absolventii-98251

  Ecumenism …..Adevaratii Marturisitori ai Ortodoxiei ne parasesc

  Apreciază

 16. Mihai23 said, on septembrie 27, 2011 at 8:30 pm

  Nu-i lasa Doamne sa ne paraseasca cu totii.

  Apreciază

 17. ajutor impotriva avortului said, on septembrie 27, 2011 at 9:06 pm

  „Un parlamentar sau mai mulţi pot depune şi ei propunerea legislativă, împreună cu o scrisoare însoţitoare, la Secretarul General al Camerei de care aparţin, iar acesta îl trimite spre avizare Consiliului Legislativ.

  În cazul textelor provenite de la deputaţi sau senatori, acestea se numesc propuneri legislative. Parlamentarii înşişi pot propune amendarea legislaţiei. Este nevoie ca fie şi un singur parlamentar să semneze o propunere legislativă pentru ca ea să fie înregistrată şi să fie luată în discuţie. Fireşte, însă, cu cât ea este semnată de mai mulţi parlamentari, chiar din mai multe partide, cu atât câştigă în reprezentativitate.

  100.000 de cetăţeni, care să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare dintre acestea să se strângă minimum 5.000 de semnături, în cazul legilor organice şi ordinare.

  Cetăţenii nu pot avea initiaţivă legislativă în probleme fiscale, cu caracter internaţional sau cu privire la amnistii ori graţieri.

  Preşedintele, doar în cazul legilor de modificare a Constituţiei, la propunerea Guvernului, a cel puţin un sfert din numărul deputaţilor sau senatorilor sau 500.000 de cetăţeni din cel puţin jumătate din judeţele ţării (în fiecare dintrea acestea trebuie strânse cel puţin 20.000 de semnături). ”

  textul complet pe http://www.apd.ro/carteaalbastra/procedura_adoptare.php

  O idee ar fi sa faca cineva un tabel sablon pt a fi multiplicat de cei care vor dori sa stranga semnaturi. Eu ma ofer sa strang semnaturi in Cluj, pot fi contactat pe acest email tileavitali@yahoo.com

  Apreciază

 18. Mihai23 said, on septembrie 27, 2011 at 10:01 pm

  http://www.youtube.com/watch?v=k66mV4nf9uw- O maicuta Sfanta

  Apreciază

 19. MIhaela said, on septembrie 28, 2011 at 5:16 am

  Off
  Stirea despre tensiunile dintre Turcia si partea greaca a Ciprului a aparut si pe „euronews”.Turcii se tin tare, afirmand ca au dreptul sa foreze intr-o zona disputata cu grecii. Au masat acolo mai multe nave.
  Interesant este ca Israelul se baga si el in acest conflict, comunicand ca a facut o „descoperire”, cu ajutorul unei firme sua(!) , in zona coastei dintre Liban si Cipru, si anume zona „Leviatah”, nume pe care il-au dat acestei regiuni dupa un monstru biblic
  Baieetii prin „Delex Energy”(Israel),explica impactul pe care l-ar avea „Leviatah”: ar fi descoperirea celui mai mare rezervor marin de gaz din lume din ultimele decade.Ei spun ca „este foarte important, intrucat ar constitui baza unui plan de export de gaz natural din Israel catre Europa si Asia.
  Dupa cum stim , in acest moment, relatiile dintre Cipru, Turcia si Israel, sunt tensionate.
  Accesul Turciei in ue este blocat datorita Ciprului (invazia din 1974, ocuparea nordului Ciprului de catre turci, recunoasterea unilaterala doar de catre Turcia.Ankara spune ca,daca problema (n-am inteles exact care problema,probabil aderarea Turciei la ue) nu va fi rezolvata pana anul viitor, cand Ciprul va prelua presedintia ue,Turcia va opri nergocierile cu ue.
  Nu am inteles daca ceea ce revendica Turcia este acelasi obiectiv pe care-l revendica si Israelul.
  http://www.euronews.net/2011/09/27/gas-tensions-rise-between-turkey-cyprus/

  Apreciază

 20. Raluca said, on septembrie 28, 2011 at 5:26 am

  A constientiza populatia e una, a legiferera e alta . Cele 2 aspecte se completeaza nu se inlocuiesc.
  Marea majoritate constientizeaza ca e crima , rational, insa mesajul nu ajunge si la inima pt ca: ” cea mai lunga distanta de pe pamant e de la minte la inima”. Iar la inima lucreaza deja Credinta, Adevarul. Deci constientizarea deja exista in mare parte si nu va schimba mare lucru, aprofundarea acestui aspect la nivel rational.
  Daca protejam de crima persone care se mai pot apara, cum sa nu protejam si pesoane care nu se pot apara. Nimeni nu are speranta ca legea nu va fi incalcata chiar deloc, insa va limita drastic aceste crime, prin puterea ei coercitiva.
  Cum zicea danuta va fi o opozitie feroce a presei. In politicieni nu prea imi pun nadejdea, ei au agenda deja scrisa de sus, decat daca le va ajunge cutitul la os. Va fi crancen, daca nu imposibil. Macar sa ne facem datoria consiincios!
  Trebuie abordat pe mai multe paliere: scrisori ierarhi, panou publicitar, semnaturi pt o initiativa legislativa, bloguri, rugaciunea Parintilor .Toate metodele trebuie aplicate in paralel.
  Simt ca poporul roman este impietrit! Cultura tv i-a terminat. Sper sa ma insel.
  O sa mai intreb si eu, insa cred ca sunt alti frati cu spirit intreprinzator si administrativ de exceptie.

  Apreciază

 21. Dannyx said, on septembrie 28, 2011 at 6:30 am

  Video incredibil | Vezi cum îşi îndeasă o ţigancă bijuterii de 62.000 de euro în fustă!
  O ţigancă din România a fost surprinsă de camerele de supraveghere în timp ce fura bijuterii dintr-un magazin din Leicester, Marea Britanie.
  http://www.opiniatimisoarei.ro/tigancile-isi-fac-de-cap-anglia-fura-bijuterii-de-62000-de-euro-chiar-nasul-vanzatoarelor-vezi-video/27/09/2011

  Apreciază

 22. nea Anderthal said, on septembrie 28, 2011 at 6:39 am

  ..stati linsititi ca nu se va face nimic in acest sens! Stim bine cine sunt capii! Eu am revenit acasa doar ca sa pot sa mai am un copil care s-a nascut recent.In ce lume oare va trai?

  Apreciază

 23. CUVÂNT ORTODOX said, on septembrie 28, 2011 at 6:48 am

  Puneti la punct o strategie realista si eficienta si va asiguram si de sprijinul nostru.

  Apreciază

  • Iasomie said, on septembrie 28, 2011 at 9:06 pm

   O strategie realista nu se poate face decat pe baza unui studiu analitic ce are la baza chestionarul cu intrebari incrucisate cu care sa-l „prinzi” pe cel chestionat daca se contrazice sau nu. Degeaba declara el ca se impotriveste (TEORETIC) avortului daca dupa 10 intrebari apare una (2, 3…) care-l da de gol si ca de fapt, intr-o situatie concreta, s-ar putea sa „paraseasca” ideea teoretica.

   Apreciază

   • Iasomie said, on septembrie 28, 2011 at 9:27 pm

    Adica, daca 1.nu demostram ca majoritatea considera imoral avortul (+contraceptia abortiva) si ca in situatii concrete de viata ar refuza categoric sa avorteze,demersul nu-si are rost – nu o sa-l bage nimeni in seama cu adevarat (modficand o lege) si se pierd si resurse care mai bine ar fi mers catre asociatii care sprijina femeile sa NU AVORTEZE, 2.Daca demonstram asta, merita,

    Apreciază

 24. Graiul Ortodox said, on septembrie 28, 2011 at 7:12 am

  DECLARAŢIE ÎMPOTRIVA AVORTURILOR SEMNATĂ DE 67 DE MEDICI CIPRIOŢI
  http://graiulortodox.wordpress.com/

  Apreciază

 25. oana said, on septembrie 28, 2011 at 8:36 am

  http://www.ortodoxmedia.com/autor/1/Pr-Nicolae-Tanase

  Va recomand sa luam legatura cu Parintele Nicolae Tanase. Dumnealui stie metoda ce abordare a oamenilor. Cum sa punem problema in fata celora care trebuie sa ne dea semnaturi. Ne trebuie ajutorul oamenilor care au au argumente sa combata avortul. Parintele Tanase a scris o carte foarte interesanta si de folos despre casatorie. http://www.adevaruldespreavort.ro/conferinte-si-emisiuni/240-despre-casatorie-pr-nicolae-tanase

  Apreciază

 26. oana said, on septembrie 28, 2011 at 8:57 am

  EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ TULCEA
  str. Mircea Vodă nr. 6A
  cod. 820134
  Tel – fax 0240/515145
  Tulcea
  C A N C E L A R I A

  EPISCOP
  Dr. VISARION BĂLŢAT
  Cabinet 0240/515155
  Secretariat 0240/515145-12
  CONSILIER ADMINISTRATIV
  Pr. Popa Artene Constantin
  tel. 0240/515145-13
  0744615292
  CONSILIER ECONOMIC
  Pr. Ion Nicolae Sorin
  tel.0240/515145-13
  0740193415
  e-mail: sorin.stefania@yahoo.com
  CONSILIER CULTURAL
  Pr. Neculai Felix Lucian
  tel. 0240/515145-13
  0740365142
  e-mail: felixlavinia@yahoo.com
  SECRETAR EPARHIAL
  Pr. Petre Daniel
  0240/515145-11
  0740205078
  INSPECTOR EPARHIAL
  Pr. Micu Claudiu – Bogdan
  0744377545
  INSPECTOR RESPONSABIL CU REORGANIZAREA
  CATEHEZEI PAROHIALE
  Pr. Grosu Ionuţ – Raul
  0721379459
  ADMINISTRATOR
  Diac. Alexe Antonio Marian
  0748434156
  CASIER
  Arhid. Vasile Iulian
  0748786070
  SOFER
  Seician Olimpiu
  0722337102
  ADMINISTRATOR
  SITE
  Alexandru Chituţă
  e-mail: alexandru_sb_ro@yahoo.com

  Apreciază

 27. MIhaela said, on septembrie 28, 2011 at 8:57 am

  De pe Apologeticum am aflat ca Parintele Adrian Fageteanu a trecut la Domnul!
  Dumnezeu sa-l aiba in paza!

  Apreciază

 28. cezar said, on septembrie 28, 2011 at 10:51 am

  exceptiile medicale,de exemplu cele care sunt propuse in Polonia de exemplu,pot fi incluse in legea antiavort ?…

  Apreciază

  • danutza said, on septembrie 28, 2011 at 8:04 pm

   nu stiu daca gresesc sau nu, dar eu cred ca nu exista nici un motiv care sa justifice avortul. crima e crima si au fost cazuri in care medicii s-au inselat asupra diagnosticului, asa ca se poate renunta din greseala la un copil sanatos. sa nu uitam si minunile intermediate de sfintii la care s-au rugat mamele ca sa aiba copii sanatosi.

   Apreciază

 29. un pacatos said, on septembrie 28, 2011 at 11:07 am

  Sa facem un formular, simplu si concis prin care sa scoatem in evidenta marele pacat si pedeapsa adusa de Dumnezeu omului si poporului ce practica aceasta crima, formular pe care sa-l multiplicam dupa puterea noastra si sa le distribuim prin orase si sate.

  Apreciază

 30. Daniel said, on septembrie 28, 2011 at 11:12 am

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe parintele Fagateanu!

  Apreciază

 31. Ioan C. said, on septembrie 28, 2011 at 12:34 pm

  AVORT= CRIMĂ

  Apreciază

 32. grigore.p said, on septembrie 28, 2011 at 2:48 pm

  Mai putem spune ca n-am vazut? Ca nu stim?
  http://provitabucuresti.ro/bioetica/avortul/imagini-avort

  Apreciază

 33. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 28, 2011 at 3:49 pm

  Sa facem un miting pasnic la Bucuresti ?

  Apreciază

 34. colaps said, on septembrie 28, 2011 at 3:54 pm

  Îi bună ideea cu semnăturile. Putem coordona astfel eventual cu preoţii din oraşe şi nu numai pentru a strânge semnături.
  Ne-ar trebui un model de tabel autorizat, cine ştie cum se realizează un astfel de lucru ?

  Apreciază

 35. Raluca said, on septembrie 29, 2011 at 7:13 am

  Imaginile de la provita sunt graitoare cat o mie de cuvinte, grigore p. Le voi distribui prin mail, chit ca multi se vor raci definitiv de mn. Daca s-ar putea face si panouri cu astfel de imagini, nu stiu cati vor mai avea constiinta linistita.
  ” Singurul paras, de care nu scapi niciodata e constiinta.”

  Apreciază

 36. adrian said, on septembrie 29, 2011 at 8:53 am

  urmariti sau cititi in ziarul toaca.md despre asociatia crestin ortodoxa fericita maica Matroana si cat se zbat si cat incearca sa apere ortodoxia pe plan local ,eu cred ca avem si noi nevoie de asa ceva ,,chit ca le-au dat foc la biserica ei tot nu fac compromis cu nimeni ,http://toaca.md/ ,http://www.jurnal.md/ro/news/primaria-va-aloca-bani-pentru-biserica-arsa-de-la-buiucani-201222/ ,SA FACEM SI NOI CEVA .DOAMNE AJUTA

  Apreciază

 37. Raluca said, on octombrie 6, 2011 at 10:01 am

  Oare mamă să mai fie
  Aceea ce-şi omoară fiii?
  Care fiară vreodată
  Şi-a omorât a sa fată?

  Nici o fiară, tu să ştii,
  Nu-şi omoară ai săi fii,
  Numai mama cea creştină
  S-a făcut ca o haină.

  Este mai rea ca o fiară,
  E de plâns şi de ocară
  Că ea îşi omoară fiii
  Şi este vas al urgiei.

  A lui Dumnezeu urgie
  O va munci pe vecie
  Că pe pruncii ei cei vii
  Ea i-a dat la căsăpii.

  Pe la doctori i-a ucis,
  Cu gheena ea s-a aprins
  Că nevinovaţii prunci
  I-a supus la grele munci

  Spre a fi tăiaţi bucăţi
  Şi aruncaţi prin găleţi.
  Vai şi-amar de-acele mame
  Ce şi-au mâncat a lor carne.

  Nu carne de dobitoc
  Care se frige la foc,
  Ci carne de oameni vii,
  De nevinovaţi copii.

  Să ştiţi voi, mame nebune,
  Că altfel nu vă pot spune,
  Care-avorturi aţi comis,
  De două ori aţi ucis.

  Nevinovaţilor prunci
  Le-aţi dat îndoite munci;
  Trupul lor nevinovat
  În cuţit l-aţi aruncat.

  Sufletul lor chinuit
  De lumină l-aţi lipsit,
  Că botez n-au apucat
  Şi-n lumină n-au intrat.

  Iar în ziua de apoi
  Ei vă vor pârâ pe voi,
  Că de viaţă i-aţi lipsit
  Şi raiul n-au moştenit.

  Iar când voi o să muriţi
  Iadul o să-l moşteniţi.
  Plângeţi acum cu amar
  Ca să scăpaţi de tartar.

  Cat mai este vreme-acum
  Mergeţi la duhovnic bun,
  Cu lacrimi să vă căiţi
  Şi să vă mărturisiţi,

  C-aţi ucis pe-ai voştri fii
  Şi i-aţi omorât de vii,
  Cu moartea cea mai amară
  Voi i-aţi scos din viaţă afară.

  Pruncii cei nevinovaţi
  Stau în beznă aruncaţi,
  Căci mămica lor haină
  N-a vrut să le dea lumină.

  Dumnezeu la început,
  Pe Eva când a făcut,
  Cu un nume tăinuit
  „Viaţă” pe ea a numit.

  Şi i-a spus copii să nască,
  Cu-al ei lapte să-i hrănească,
  În dureri să nască fii,
  Spre-a fi mamă celor vii.

  Iar voi, mamelor nebune,
  Moarte semănaţi în lume,
  Din a dracilor povaţă
  Omorâţi şi nu daţi viaţă.

  Diavolul uşor vă-nşeală
  Şi vă prinde cu momeală,
  Căci acela la-nceput
  Omorâtor s-a făcut.

  Iară voi lui aţi urmat,
  Săvârşind mare păcat,
  Omorând pruncii de vii,
  Ducându-i la căsăpii.

  N-aţi fost voi izvor de viaţă,
  Ci spre moarte-aţi fost povaţă.
  N-aţi voit să naşteţi prunci
  Şi veţi primi grele munci.

  De aceea voi să ştiţi:
  Nu puteţi femei să fiţi,
  Nu sunteţi femei de seamă,
  De nu vreţi să fiţi şi mamă.

  Ori păziţi voi fecioria
  Şi lăsaţi căsătoria,
  Spre a fi femei alese
  Şi a Domnului mirese.

  De nu-ţi place fecioria,
  Să iubeşti căsătoria,
  Să duci sarcina de mamă,
  Să fii femeie de seamă.

  Să nu te faci roaba plăcerii
  Şi unealta desfrânării,
  Ci a naşterii durere
  Să o primeşti cu plăcere.

  Că pedeapsă vei avea
  Şi de iad nu vei scăpa
  Porunca de n-o păzeşti
  Şi de naşteri te fereşti.

  A te mântui doreşti,
  Durerea să o primeşti.
  Durerea-ţi aduce ţie
  Cereasca împărăţie.

  De-ai ucis băiat sau fată
  Ce ar fi trăit odată
  Poate ar fi fost un om vestit
  Ce pe mulţi ar fi izbăvit.

  Poate-un împărat sau domn
  Sau vreun sfânt sau mare om,
  Care, de s-ar fi rugat,
  Suflete ar fi salvat,

  Pe mulţi ar fi mântuit,
  Chiar din focul cel cumplit,
  Pe mulţi ar fi ajutat
  Să aibă sufletul curat,

  Iar de-ar fi fost el un sfânt
  Şi om tare la cuvânt,
  Prin ale sale cuvinte
  Pe mulţi lumina la minte,

  Spre-a întoarce la lumină
  Şi la veşnica odihnă,
  Şi a le fi spre lămurire
  Spre veşnica fericire.

  Mamă, mamă blestemată,
  Ai gândit tu vreodată,
  Când îţi ucideai copiii,
  Că aceştia au să-nvie

  În ziua cea de apoi,
  Când vom învia şi noi,
  Şi-au să-ţi ceară socoteală
  Pentru moartea lor amară?

  Pentru că tu i-ai ucis
  Şi-n întuneric i-ai trimis.
  Atunci ei te vor mustra
  Şi-aşa te vor întreba:

  „Cum ai îndrăznit tu, mamă,
  Mamă cu inimă de-aramă,
  Ca să ne ucizi pe noi
  Şi să ne dai la gunoi?

  N-ai gândit tu oare-atunci
  Că în iad sunt grele munci
  Pentru cei rău ucigaşi
  Care ucid copilaşi?

  N-ai crezut că vede Domnul
  Tot ceea ce face omul?”
  Vei da seamă ce-ai făcut
  Şi câţi copii ai crescut.

  Ai ales numai plăcerea
  Şi ai ocolit durerea,
  Dar la judecată atunci
  O să ai amare munci.

  Şi pentru a ta plăcere
  Tu vei merge în durere
  Şi-a lui Dumnezeu mânie
  Te va duce la pieire,

  În iad te vei osândi,
  Munca o vei dobândi,
  De nu te vei pocăi
  Şi nu te vei spovedi.

  Apreciază

 38. Raluca said, on octombrie 6, 2011 at 10:01 am

  Arhimandrit Ilie Cleopa

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: