SACCSIV – blog ortodox

Cica teoria lui Einstein ar putea fi rasturnata: cercetatorii de la CERN au descoperit particule cu viteza mai mare decat cea a luminii. Ce mai pregatesc cu STIINTA LOR DRACEASCA?

Posted in Albert Einstein, CERN, EVREI, stiinta by saccsiv on septembrie 24, 2011

Iata ce aflam din articolul Teoria lui Einstein ar putea fi rasturnata: cercetatorii de la CERN au descoperit particule cu viteza mai mare decat cea a luminii:

O echipa internationala de fizicieni a anuntat joi ca au inregistrat particule subatomice care se deplaseaza cu viteza mai mare decat cea a luminii, descoperire care ar putea rasturna una dintre teoriile fundamentale din fizica, formulata de Albert Einstein, relateaza Reuters.
Antonio Ereditato, purtator de cuvant al echipei, a declarat ca masuratorile au durat peste trei ani, iar rezultatele au fost verificate de circa 15.000 de ori.
Acestea arata ca neutrini trimisi de la CERN, langa Geneva, pana la laboratorul din Gran Sasso in Italia au ajuns cu 60 nanosecunde mai repede decat ar fi facut-o lumina (care are o viteza de aproape 300.000 km/s).
„Avem mare incredere in rezultatele noastre. Am verificat si reverificat pentru orice ar fi putut sa afecteze masuratorile dar nu am gasit nimic. Asteptam acum ca alti colegi sa le verifice independent,” a declarat Ereditato.
Daca se va confirma, descoperirea va rasturna teoria formulata in 1905 de Albert Einstein, care sustine ca viteza luminii este o „constanta cosmica” si nimic in univers nu se poate deplasa mai rapid.
Un total de 15.000 de neutrini, particule care strabat universul, au fost lansati pe o perioada de 3 ani de la CERN la Gran Sasso, aflat la 730 de km distanta, unde au fost captati de detectori uriasi. Lumina ar fi parcurs distanta in circa 2,4 miimi de secunda, insa neutrinii au facut-o cu 60 de nenosecunde – sau 60 de miliardimi dintr-o secunda – mai putin decat lumina.
„Este o diferente foarte mica, insa la nivel conceptual este incredibil de important. Descoperirea este atat de surprinzatoare incat, pentru moment, toata lumea trebuie sa fie foarte prudenta”, a mai spus Ereditato.
Cercetatorul a refuzat sa speculeze pe marginea a ceea ce ar putea inseamna daca alti fizicieni, care vor fi informati oficiali la o intalnire de la CERN vineri, vor descoperi ca masuratorile experimentului comun CERN-Gran Sasso – numit OPERA – sunt corecte.
„Nu vreau sa ma gandesc la implicatii, suntem oameni de stiinte si lucram cu ceea ce cunoastem”.
Mai multe lucrari din literatura stiintifico-fantastica sunt bazate pe ideea potrivit careia, daca bariera vitezei luminii poate fi sparta, calatoria in timp ar putea deveni, cel putin la nivel teoretic, posibila, noteaza Reuters.
Existenta neutrinului, o particula subatomica elementara cu o masa foarte mica, creata prin dezintegrare radioactiva sau in reactii nucleare precum cele care au loc inauntrul Soarelui, a fost confirmata prima data in 1934, insa continua sa fascineze fizicienii. Poate trece prin materie fara sa fie detectat, chiar si pe distante lungi, si fara a fi afectat. Milioane de neutrini trec prin corpul uman in fiecare zi, spun oamenii de stiinta.
Pentru a ajunge de la CERN la Gran Sasso, neutrinii au trecut prin apa, aer si piatra.

   Comentariu saccsiv:

Iata postarea fratelui mircea la articolul Un SONDAJ DISCOVERY CHANNEL demonstreaza ca popoarele din sud estul Europei nu sunt suficient de indoctrinate de stiinta anti crestina. Ca atare postul va difuza documentarul „CURIOSITY”:

Geografia, legislatia, matematica, sahul … sant clare, palpabile, antreneaza mintea.
Ce tine de relativitate, particula lui Dumnezeu si altele de genul asta sant super-speculative.
Sucesc mintea omului. Te ametesc. Iti tulbura claritatea intelegerii, discernamantul. Ba 10 ani ti se prezinta ca e asa, apoi stai asa ca nu-i asa si ….
Toate teoriile astea super-sofisticate, sant emanatii ale unor minti fara Dumnezeu, extrem de mandre de ele si de realizarile lor. Fizicienii astia se cred mult, mult deasupra celorlalti. Intamplarea a facut sa vorbesc cu un fizician de la Cern, chiar pe teme de genul asta. Mai avea putin si zicea ca ei au creat Universul.
Vezi ce zice si Biblia de acesti “intelepti
”.”

Savantii evrei Robert Oppenheimer , Niels Bohr si Lew Kowarski (devenit mai apoi director CERN) au fost pionierii, vizionarii crearii unui laborator de cercetari in fizica atomica la nivel european. Apoi in 1950, laureatul Nobel Isidor Rabi a facut lobby la Conferinta Generala UNESCO de la Florenta pentru incurajarea formarii unui astfel de laborator stiintific international. Astfel, in 1951 la Paris s-a adoptat iar doua luni mai tarziu 11 state au semnat. Asa s-a nascut CERN. Cititi va rog mai multe la:

Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BIG BANG

SIMBOLURI: 666 in Logo CERN?

Acesti savanti au avut si urmasi, realii ganditori. Ceilalti, marea masa de cercetatori de acolo, nu sunt decat executanti, chiar daca lor li se pare ca ar fi vreun miez, chiar daca lor li se pare ca ar pricepe cate ceva. Nici ei si cu atat mai putin noi, nu stim ce scormonesc ganditorii. Ce spera sa gaseasca sau ce planuiesc sa ne minta ca au gasit.

Un scop clar al „stiintei” lor este indepartarea omului de Dumnezeu. Citind primul articol indicat veti putea constata ca acesti stalpi ai fizicii ori sunt atei ori sunt indoctrinati de „invataturi” indo tibetane. Dracii ii zapacesC de cap, ca mai apoi teoriile lor sa fie folosite spre naucirea omenirii.

Reclame

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 24, 2011 at 3:33 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Andrei said, on septembrie 24, 2011 at 3:48 pm

  Off-topic:

  Zodii pe fresca Manastirii Tismana:
  a ceiling at Tismana abbey

  Stim ca ortodoxia nu admite invataturile astrologice. Cum va explicati existenta acestor picturi in cel mai vechi lacas de cult ortodox din Tara Romaneasc (sec XIV)?

  Multumesc.

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 24, 2011 at 8:19 pm

   Andrei

   Spune tu drept: esti neoprotestant?

   Apreciază

   • Andrei said, on septembrie 25, 2011 at 11:16 am

    Nu, nu sunt neoprotestant. Sunt crestin-ortodox.

    Am intrebat fiindca am avut o discutie cu o adepta new-age si la un moment dat mi-a spus de biserici in care se gasesc insemne oculte. Am fost sceptic pana am vazut imaginea. Ma gandeam ca poate gasesc aici un cunoscator care sa-mi dea o explicatie crestina.

    P.S.: Saccsiv, stiu ca este de datoria fiecarui ortodox de a-si apara credinta stramoseasca, insa am da dovada de mai multa smerenie si intelepciune daca in polemicile pe care le purtam cu neortodocsii am veni cu argumente si exemple pertinente.

    Daca un neo-protestant ti-ar fi citit comentariul probabil ar fi inceput sa se certe cu tine, in schimb daca i-ai fi explicat cum sta treaba cu fresca manastirii ar fi plecat cu coada intre picioare.

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 25, 2011 at 3:11 pm

    Andrei

    De obicei ele sunt pictate la Infricosata Judecata, simbolizand constelatiile, adica timpul. In mod normal apar pe un pergament ce este infasurat de ingeri, semn ca vremea s-a scurs si a sosit momentul Judecatii de obste.

    Apreciază

  • hypatia said, on septembrie 25, 2011 at 3:14 pm

   Ce este pictat pe zidurile bisericilor oltenesti, nu sunt semne zodiacale decat pentru impatimitii de horoscop. Pentru crestinii nostri de atunci, semnele acelea desemnau lunile anului, iar prin extensie timpul. Pentru ca Dumnezeu este deasupra timpului, iar omul, in nimicnicia sa, este sub vremi. Practic mesajul este acesta: ramane amul sub vremi sau se straduieste sa devina cetatean al imparatiei cele vesnice? E propunere foarte frumos incifrata. O gasim si la Arnota, iar in pronaosul de la Hurezi se vede cel mai bine ca este vorba de timp de calendar, pentru ca acolo semnul zodiacal este pictat in dreptul zilei intai al fiecarei luni, iar in restul zilelor sunt pictati sfintii pomeniti in calendar.

   Apreciază

  • Pr. Vasile said, on septembrie 26, 2011 at 8:44 am

   @Andrei
   Semnele zodiacale despre care amintesti nu au nimic comun cu astrologia. Semnele zodiacale reprezinta lunile anului. Sa ne amintim ca lunile anului nu s-au numit asa dintotdeauna si la toate popoarele. Valabil si pentru denumirea zilelor saptamanii.

   Semnele zodiacale le gasesti si in Ceaslov la Sinaxar.
   Cuvantul „astrologie” il putem traduce prin – „stiinta miscarii astrtelor”, iar „astronomie” prin „legea astrelor” sau legile care guverneaza astrele.

   Inainte de a se pune bazele astronomiei se cunostea si folosea astrologia.
   Astrologia studia miscarea astrelor reprezentata pe un plan, iar astronomia studiaza miscarea astrelor in 3D, adica in spatiu.

   Intrucat oamenii au crezut mereu ca exista o legatura intre microcosmos (omul) si macrocosmos (astre) au dezvoltat o intreaga viziune conform careia caracteristicile vietii personale pot fi descifrate din miscarea astrelor. Si pe masura ce omul a uitat de Dumnezeu, Creatorul tuturor celor vazute si nevazute, a ajuns sa creada in destin (imarneni), fatalism si predestinare.

   Pr. Vasile

   Apreciază

 3. sol said, on septembrie 24, 2011 at 4:29 pm

  eu cred ca „descoperirea” e de tipul dandiaconescudirect, adica un fel de tabloidizare a fizicii ( asa cum se incearca tabloidizarea a orice, in vederea obtinerii de tipare de gandire batute in cuie, adica de anihilare a gandirii in ultima instanta ). nu are nicio relevanta si nicio legatura cu viteza luminii si cu teoria lui Einstein in general.

  Apreciază

 4. Dan said, on septembrie 24, 2011 at 4:37 pm

  Nikola Tesla nu era adept al Teoriei Relativitatii:
  Tesla was critical of Einstein’s relativity work, calling it:
  …[a] magnificent mathematical garb which fascinates, dazzles and makes people blind to the underlying errors. The theory is like a beggar clothed in purple whom ignorant people take for a king … its exponents are brilliant men but they are metaphysicists rather than scientists … [78]
  I hold that space cannot be curved, for the simple reason that it can have no properties. It might as well be said that God has properties. He has not, but only attributes and these are of our own making. Of properties we can only speak when dealing with matter filling the space. To say that in the presence of large bodies space becomes curved is equivalent to stating that something can act upon nothing. I, for one, refuse to subscribe to such a view.[79]
  Tesla also believed that much of Albert Einstein’s relativity theory had already been proposed by Ruđer Bošković, stating in an unpublished interview:
  …the relativity theory, by the way, is much older than its present proponents. It was advanced over 200 years ago by my illustrious countryman Ruđer Bošković, the great philosopher, who, notwithstanding other and multifold obligations, wrote a thousand volumes of excellent literature on a vast variety of subjects. Bošković dealt with relativity, including the so-called time-space continuum …’.[80]

  78 New York Times, 11 July 1935, p 23, c.8
  79 New York Herald Tribune, 11 September 1932
  80 1936 unpublished interview, quoted in Anderson, L, ed. Nikola Tesla: Lecture Before the New York Academy of Sciences. 6 April 1897 : The Streams of Lenard and Roentgen and Novel Apparatus for Their Production, reconstructed 1994

  Preluat de pe wikipedia in engleza.
  Tinand cont de contributiile lui Tesla in stiinta (inventii materiale palpabile care au imbunatatit conditia umana) si de „contributia” lui Einstein (sintetizarea unei teorii deja existente si perfectionarea ei) prefer sa merg pe mana primului (Tesla) din acelasi motiv pt. care prefer un taran agricultor sau un mecanic auto unui… sofist :).

  Apreciază

  • ion adrian said, on septembrie 25, 2011 at 11:08 am

   Si totusi echivalena masa energie este veche o au si vechii indieni si o are si Parcelsus.Posibil sa fie si in Biblie
   Nu sunt dispus sa dau in mod gratuit explicatii suplimentare, dar din aceasta echivalenta se poate deduce cu cunostinte de fizica elementara (de liceu) ipoteza relatiei E=mc**2 si c=constant.
   Evident diferenta gasita la CERN este prea mica si eu cred ca este eronata. Eu am motive sa cred ca c=constant =viteza luminii in vid.
   Poincare a anticipat teoria relativitatii.
   Nu discut despre curbura spatiului unde s-ar putea sa fiu de acord cu Tesla. Tesla nu combate ideea exceptionala privind constanta vitezel luminii.

   Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 25, 2011 at 3:04 pm

    ion adrian

    Zici:

    „Nu sunt dispus sa dau in mod gratuit explicatii suplimentare”

    Asa ceva inca n-a postat nimeni pana acum.

    Apreciază

   • ion adrian said, on septembrie 26, 2011 at 9:57 am

    Adica?

    Apreciază

   • ion adrian said, on septembrie 27, 2011 at 5:30 am

    Kery,
    Sunt aproape sigur pentruca Universul este UNU si pentruca de la Vede , Biblie si apoi de la Paracelsus citire energia si materia una sunt.
    Si eu fiind crestin, cred ca in unicitatea divina si in diversitatea creatiei. Iar Lumina este in Dumnezeu .

    Apreciază

   • ion adrian said, on octombrie 7, 2011 at 11:45 am

    In aceiasi linie de discutie snt uimit pentru premiul Nobel pentru fizica de anul acesta:

    Premiul Nobel pentru fizică pe 2011a fost câştigat de cercetătorii Saul Perlmutter (SUA), Brian P. Schmidt (SUA/ Australia) şi Adam G. Riess (SUA).
    Cei trei savanţi au fost recompensaţi marţi pentru descoperirea faptului că Universul se află într-o expansiune accelerată, se afirmă în comunicatul emis de comitetul Nobel, informează nobelprize.org. “Ei au studiat mai multe zeci de explozii ale unor stele, denumite supernove. Aşa au descoperit că Universul se află în expansiune, cu o viteză de accelerare permanentă”, precizează acelaşi comunicat.

    Poate pe aici intra si careva care stie fizica sau astronomie.
    Nu pricep cum s-a dat anul asta Nobelul pentru fizica unor cercetatori, trei, care la începutul anilor 90, arătau clar că Universul este într-un proces continuu şi accelerat de expansiune – o descoperire care avea să uimească deopotrivă pe cosmologi şi astronomi şi să genereze o nouă eră în cosmologie, după cum arată specialiştii.
    Personal nu inteleg uimirea si poate nici premierea, caci de la Hubble incoace(primele decenii ale sec XX, se stie ca V=kD unde V este viteza cu care se indeparteaza doua galaxii, iar D este distanta dintre ele k fiind asa numita constanta a lui Hubble a carei valoare inversa da si varsta universului (de fapt a celui accesibil unde se manifesta aceasta lege).
    Eu intotdeauna(de fapt in ultimii 30 ani) am considerat ca expansiunea nu numai ca este permanenta ci si cu viteza variabila si crescatoare, ceea ce inseamna accelerata si nu i-a dat nimeni un leu da`pai vreun premiu. 🙂

    Apreciază

   • ion adrian said, on februarie 25, 2012 at 9:30 pm

    Rescriu umbland la link dar te asigur ca nu sunt grenade 🙂

    Si mai nou, sunt din nou confirmat de mari fizicieni:

    hp:/abcnews.go.com/Technology/wireStory/researchers-find-flaw-faster-light-clocks-15768382#.T0XgCYHCrEo

    Si ca sa ne jucam putin si cu Universul:
    htp:/abcnews.go.com/Technology/page/scale-universe-cary-michael-huang-california-high-school-15573968

    Apreciază

 5. teleormanul said, on septembrie 24, 2011 at 4:38 pm

  off topic

  Mi-am facut blog fratilor….http://teleormanul.wordpress.com/
  O sa il dau jos pe Saccsiv de pe prima pozitie 😛

  Apreciază

 6. Raluca said, on septembrie 24, 2011 at 8:15 pm

  E extrem de posibil ce spui sora sol.

  Apreciază

 7. Ioan Dan said, on septembrie 25, 2011 at 12:07 pm

  A lasat cineva saptamana asta un link spre un documentar facut de un jurnalist american ce avea si facultatea de drept in care arata cum dupa ce sotia lui a devenit crestina si el a inceput sa cerceteze toate ,,dovezile,, evolutioniste, in final devenind crestin dupa ce s-a convins ca Dumnezeu a creat Universul. Te rog sa-l mai postezi o data. Multumesc si Dumnezeu sa-ti ajute!

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 25, 2011 at 3:18 pm

   Ioan Dan

   Eu l-as posta, dar nu mai stiu pe unde era.

   Apreciază

 8. […] Cica teoria lui Einstein ar putea fi rasturnata: cercetatorii de la CERN au descoperit particule cu … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: