SACCSIV – blog ortodox

Video – IN ATENTIA IPS PIMEN, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor – Slujba ecumenista cu preoti ortodocsi si „preoti” catolici si greco-catolici la gradina zoologica din Radauti

Posted in catolici, ECUMENISM, IPS Pimen, ORTODOXIE by saccsiv on septembrie 23, 2011



Iata si ce putem citi in articolul Sfidarea canoanelor si a deciziilor Sinodului BOR: Slujba ecumenista cu preoti ortodocsi, catolici si greco-catolici la gradina zoologica din Radauti:

Slujba ecumenistă a avut loc pe 14 septembrie 2011 la sfinţirea Grădinii Zoologice Rădăuţi: Au participat: pr. greco-catolic Volosciuc Ioan, preoţii ortodocşi Calancea Iustin şi Prelipcean Angel, precum şi pr. romano-catolic Iosif Răchiteanu, toţi din Rădăuţi.

Vedeti si:

Comentariu saccsiv:

Sa nu uitam ca:

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Cititi va rog si:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

Sa ne amintim si de ceea ce sinodul Sfintei Biserici a reamintit, printr-un comunicat, dupa gestul IPS Corneanu:

   – nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

   – cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

  Ce inseamna ierurgie?

Slujba bisericeasca de binecuvantare si de sfintire a oamenilor si a lucrurilor.

Cititi va rog si:

http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/ierurgiile-81965.html

http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/indrumar-pentru-restabilirea-sanatatii/ierurgiile-80492.html

   Asadar, sfintirea Grădinii Zoologice este o ierurgie …

Deci ce avem noi aici? Rugaciune in comun cu ereticii, cu totul interzisa de Biserica Ortodoxa. Dar si ierurgie, despre care s-a vorbit clar in comunicatul Sinodului.

Se vor lua ceva masuri?

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 23, 2011 at 3:50 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. sol said, on septembrie 23, 2011 at 3:54 pm

    iertare pentru off topicul zguduitor:
    http://www.gandul.info/news/povestea-zguduitoare-a-fetitei-de-11-ani-care-s-a-infometat-pana-la-moarte-dupa-ce-mama-sa-a-parasit-o-si-a-plecat-la-munca-in-strainatate-8791131
    lumea, asa cum era, nu mai este…. familia se prabuseste ireversibil in poleiala hidoasa a obsesiei materialului. cat si cand ne va fi destul… ceea ce avem?

    Apreciază

  3. BOTOSANEANUL ORTODOX said, on septembrie 23, 2011 at 4:10 pm

    daca ii intrebi pe acesti preoti ortodocsi de ce a facut lucrul asta cu siguranta iti raspund ca ei au dragoste si nu trebuie sa-i alungam pe cei de alte credinte.cu siguranta nu vor recunoaste mandria lor,banii pe care ii primesc pentru asa ceva.daca e sa le punem dragostea la incercare cu siguranta nu o au.http://botosaneanulortodox.blogspot.com/

    Apreciază

  4. Aiax said, on septembrie 23, 2011 at 4:22 pm

    Aveam alta parere despre parintele Calancea Iustin. Nu credeam ca si el se numara printre tradatori. Rusine, Iustinee!

    Apreciază

    • un ortodox said, on septembrie 24, 2011 at 4:33 am

      anonimus scuza ma ca intervin dar este la mintea copiilor ca este o dracie a dracilor! tu abia acum ai aflat despre cazurile astea?mai citeste si nu ispiti! citeste si altceva decat netu

      Apreciază

      • anonimus said, on septembrie 24, 2011 at 7:11 am

        pai am cerut o explicatie pentru ca nu imi explic cum s-ar putea intampla.

        Apreciază

    • bucuresti said, on septembrie 24, 2011 at 12:18 pm

      anonimus ma bucur ca nu te ai suparat pe raspunsul meu ,dar iti este mult mai folositor sufletului sa cercetezi si sa ti folosesti mintea,sa o faci un pic sa transpire..sa vada Dumnezeu efortul tau,caci numai din multe intrebari si raspunsuri facile nu se naste in tine bucuria cunoasterii si pastrarea cunostintelor

      Apreciază

  5. c m said, on septembrie 23, 2011 at 4:59 pm

    off topic:
    LEGE

    privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice

    (proiect)

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    (…)(2) Pe timpul situaţiilor de criză, la restabilirea ordinii publice pot participa, în subordinea operativă a

    comandantului forţelor de ordine pe baza documentelor de cooperare, şi unităţi din cadrul sistemului

    naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

    Apreciază

  6. Daniela said, on septembrie 23, 2011 at 5:00 pm

    Inainte de a incepe slujba a fost si un preot ortodox care a incercat sa opreasca aceasta faradelege, dar vazand ca nu este bagat in seama a plecat de frica, pentru ceia ce a urmat sa se intample. Astazi a fost la protopopul din Radauti spre a-i cere sa ia o masura cu ecumenismul care ia amploare in Radauti si acesta i-a intors spatele luandu-l in ras.

    Apreciază

  7. NUMASONERIEI said, on septembrie 23, 2011 at 6:16 pm

    Daniela despre ce preot este vorba? Pr Gheorghe Anitulesei a luat vreo atitudine?

    Parintele Angel e ruda cu primarul,celalalt e de la protopopiat deci e clara rezolvarea…
    Si cand il auzi pe acest Angel vorbind despre patimi si pacate, despre curatirea launtrica si altele! Chiar ca sunt mahnit. Cu siguranta nu voi mai calca in parohia sa!

    Apreciază

  8. Aurora said, on septembrie 23, 2011 at 9:06 pm

    Preotii ortodocsi care slujesc impreuna cu papistasii au ajuns sa nu mai deosebeasca binele de rau. Au ochii legati. Probabil au patimi grele si Dumnezeu ingaduie orbirea lor. Vor ajunge in iad nefericitii, dar ii vor trage si pe multi enoriasi dupa ei. Este cumplit. Sa ne rugam sa-i intoarca Dumnezeu din ratacirea lor !

    Apreciază

  9. Doru said, on septembrie 24, 2011 at 6:01 am

    Mai fratilor si rude cu primarul si relatii la protopopiat si ecumenisti si la gradina zoologica…
    Mi se pare un tablou demn de secolul in care traim… O spun cu mare tristete, mahnire si durere.

    Apreciază

  10. Daniela said, on septembrie 24, 2011 at 7:26 am

    NUMASONERIEI , Pr Gheorghe a incercat sa-i opreasca, dar nu l-au bagat in seama .

    Apreciază

  11. Vasilica said, on septembrie 24, 2011 at 9:50 am

    Canonul 15 al Sinodului de la Constantinopol (861)- Cei ce propovaduiesc public eresul sau il învata în Biserici, sa fie îndepartati de comuniunea cu credincioşii şi afurisiti ca unii ce fac schisma şi sfarama unitatea Bisericii. Nu credinta Bisericii ,ci credinta noastra este supusa ispitirii şi caderii. Toti trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam la nevoie credinta,dupa dreptarul si marturia sfintilor:NIMENI SA NU NE STAPANEASCA ÎN CREDINTA NOASTRA: NICI UN ÎMPARAT, NICI UN IERARH, NICI UN MINCINOS SINOD, NICI ALTCINEVA,..ci numai UNUL DUMNEZEU si pastrati SFANTA ORTODOXIE care atat prin Hristos Iisus cat si prin Apostolii Sai ne-a fost daruita noua…(Sfantul Ierarh Marcu al Efesului)

    Apreciază

  12. Raluca said, on septembrie 24, 2011 at 9:05 pm

    Mare Har de la Dumnezeu Parintelui care s-a expus deraderii, prin opozitia dansului acestei adunari dracesti!
    Ma bucur si pentru curajul lui kery. Eu consider ca tu le-ai ras in nas prin intrebare si insistenta, nu ei. Si probabil au mai fost in sala inimi care au primit cu emotie „provocarea” ta intr-u ADEVAR .

    Apreciază

  13. anna said, on octombrie 6, 2011 at 5:41 pm

    http://euliber.ro/
    Datorita faptului ca s-au facut presiuni asupra fratelui care a postat filmarea pe yotub, amenintari cu fiscul ,politia, s. a. ,filmarea o gasiti pe lincul de mai sus,

    Apreciază

  14. vultulturul legionar said, on octombrie 7, 2011 at 6:58 am

    Ecumenisti, dragoste rai iad etc.
    Mai sa vezi toti vrem dragoste, ecumenistii vor sa iubeasca mai mult ca Hristos, El ne spune ca: ce impartasie poate fi intre Lumina- Hristos- Biserica Sa si intuneric- antihristul si ereziile lui cea mai,,cu dragoste,,fiind ecumenismul.
    Cum zicea cineva doar cei care au Duhul lui Hristos in sufletul lor in trairea lor or sa poata sa deosebeasca adevarul de minciuna, celorlalti fiindule rezervata o incercare prin care datorita vicleniei lor o sa confunde iadul cu raiul, ura cu dragostea, minciuna cu Adevarul.
    Trist, dar din cate se vede, necuratul a schimbat tactica, de la faramitarea dreptei credinte incepand cu prima erezie cea papista si continuand cu celelalte si incununanduse cu ecumenismul, diavolul intinde plase in care cei care cred ca mai merge si cu necuratul pana trece podul, sunt prinsi in panza lui si pusi sa dantuiasca cum vrea hidosenia sa, si astfel cei care nu au Duhul lui Hristos cad in plasa acestor neferi iti.
    Fara de mine nu puteti face nimic ne spune Hristos, dar cine asculta de El?
    Omul din firea sa cazuta este sub tirania placerilor infernale, omul fara de Hristos nu poate fi liber, el omul se agata de sfoara cu care este spinzurat de buna voie si da vina pe acel dumnezeu care nu-l vrea sa fie robotul sau, necuratul da omului confortul robiei care duce la infern, si de asta este iubit diavolul, pe cand ca sa fi cu Hristos trebuie sa fi intr-o lupta permanenta si sa iesi cu Hristos din incercari, ATENTIE! nefiind permisa nici-o secunda pauza in aceasta lupta. E lupta dintre Cel care invinge raiul, sfintenia, ordinea, si cel invins dar care nu renunta datorita urii sale- necuratul, aceasta lupta fiind permisa pentru a se decanta neghina de grau.
    Cum ne spune si Hristos, daca El a fost tratat si prigonit de lumea care zace in confortul robiei luciferice, ce ne asteptam noi sa primim?
    Ecumenistii sunt slugile antihristului, si datorita faptului ca nu au Duhul lui Hristos, primesc minciuna si nu merg dupa libertatea data de Hristos si Adevarul sau ca sa fim Una da in credinta si marturisirea drepteu credinte, ci ecumenistii sunt una in robia ereziilor si vroind sa ispiteasca si pe altii in caderea si adunarea celor care o sa fie una cu tatal lor diavolul.
    Trebuie o lupta dusa in fiecare in parte ca Iov dar cati vrem asta? Cati vrem sa pierdem tot si viata pentru Hristos? De ce? Nu pentru ca El vrea ca noi sa suferim ci pentru ca pacatele noastre sunt cele care ne duc la suferinta, si asa trebuie sa alegem: ori suferim aici pentru pacatele noastre, ale neamului din care ne tragem, si avem speranta si increderea in Inviere si Hristos, sau alegem confortul placerilor care ne duc la robia sufletului si realizam inca de aici iadul in care o sa fim in vesnicie.
    Sa ne tinem mintea in iad si sa nu dejnadajduim ne mai ramane, dar cine vrea asta? Cine vrea sa fie cu Hristos si in Hristos!
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.