SACCSIV – blog ortodox

Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERETICI ARE UN SCOP …

Posted in BASILICA, catolici, Trinitas, ziarul Lumina by saccsiv on septembrie 18, 2011

Citez din articolul O minune i-a schimbat cursul vieţii, scris de Pr. Cornel Cadar si aparut la rubrica Europa Creştină :

Era noaptea de 27 septembrie 1511, în timpul războiului dintre Republica Veneţia şi Statele Ligii Cambrai (alianţă încheiată în 1508 între mai multe puteri împotriva Republicii Veneţia, pe atunci puternică prin flotă, comerţ, finanţe şi cultură). Ieronim Emiliani (Miani), un tânăr expert în arme, a fost luat prizonier şi închis în subsolurile fortăreţei din Castelnuovo, de lângă Trevisio. Cu cătuşe la mâini şi cu picioarele în obezi, meditează la vremelnicia acestei vieţi. A început să se roage. S-a adresat Fecioarei Maria, promiţându-i că-şi va schimba viaţa. După o lună, prin mijlocirea Maicii Domnului este eliberat neaşteptat din lanţurile închisorii. Acest eveniment minunat a modificat cursul vieţii lui Ieronim şi a marcat începutul unei experienţe de viaţă călugărească foarte însemnată pentru istoria Bisericii.

.

Se vor împlini 500 de ani de la minunata eliberare din închisoare a Sfântului Ieronim Emiliani. Ordinul călugăresc fondat de el, Clericii Regulari Somaschi, a proclamat un an jubiliar. Celebrările se vor deschide la Veneţia la 25 septembrie, prin Liturghia oficiată în Basilica „Sfântul Marcu”, şi se vor prelungi până la 30 septembrie 2012 printr-o serie de întâlniri pe teme istorice şi evenimente dedicate figurii sfântului.

Despre prima parte a vieţii lui nu se cunosc prea multe. Se ştie că s-a născut la Veneţia, în anul 1486, într-o familie nobilă. A mai avut trei fraţi. La 10 ani rămâne orfan de tată. Este îndrumat spre cariera militară.

După eliberarea din închisoare, în anul 1518 a simţit chemarea de a se ocupa de slujirea săracilor, bolnavilor, tinerilor abandonaţi şi a femeilor decăzute care tânjeau după întoarcere. „Orice om este fratele meu”, a fost deviza sa.

În anul 1528, deoarece o foamete îngrozitoare chinuia întreaga peninsulă, urmând imediat ciuma, a vândut tot ceea ce avea, inclusiv mobilierul din casă, şi s-a dedicat asistenţei celor loviţi de ciumă. Morţii trebuiau înmormântaţi, iar el făcea aceasta în fiecare noapte. A contractat ciuma, dar s-a vindecat. Trebuia ca cineva să se gândească şi la supravieţuitori, mai ales la copiii care-şi pierduseră părinţii şi la femeile pe care mizeria le-a dus la prostituţie. Verona, Brescia, Como şi Bergamo au fost câmpul acţiunii sale binefăcătoare.

Pentru a-i ajuta pe copiii săraci şi abandonaţi, care străbăteau străzile în căutare de hrană, a fondat orfelinatul „Sfântul Vasile”, în care sfântul s-a implicat nu numai să-i hrănească, ci, de asemenea, să le dea educaţie religioasă şi să-i înveţe o meserie.

Îi adună pe colaboratorii său cei mai fideli pentru prima dată la Merone şi fondează Compania Slujitorii Săracilor lui Cristos. Doi ani mai târziu, în 1532, într-o mică localitate de lângă Bergamo, la Somasca, s-a întâlnit din nou pentru a structura opera începută. Numită acum Societatea Clericilor Regulari, îşi va lua numele de Părinţi Somaschi, după localitatea în care opera s-a cristalizat. Membrii ei vor duce mai departe marele proiect al fondatorului: înfiinţarea de şcoli gratuite deschise tuturor şi în care era adoptată revoluţionara „metodă dialogată”, pe bază de întrebări şi răspunsuri. În sistemul său pedagogic, Ieronim nu separă formarea creştină de cea umană: urmarea Evangheliei trebuie să deschidă în acelaşi timp porţile cerului şi cele ale lumii.

În timp ce îngrijea bolnavii de ciumă la Somasca, lovit de aceeaşi boală, s-a despărţit pentru un timp de cei pe care îi iubea: săracii şi bolnavii. Era 8 februarie 1537. Într-un testament făcut înainte de a muri sintetizează experienţa sa spirituală şi un itinerar de viaţă creştină: „Urmaţi drumul Crucifixului. Nu iubiţi lumea. Iubiţi-vă unii pe alţii. Slujiţi-i pe săraci”.

A fost canonizat în anul 1767, fiind amintit de calendarul roman la 8 februarie. În anul 1928 a fost proclamat patron al orfanilor şi al tineretului abandonat. Este protector al oraşelor Trevisio şi Veneţia.

Într-un mesaj adresat cu ocazia anului jubiliar părintelui Franco Moscone, actualul superior general al Clericilor Regulari Somaschi, Papa Benedict al XVI-lea a scris: „Creşterea noilor generaţii este necesar să fie alimentată nu doar cu noţiuni culturale şi tehnice, ci mai ales de iubirea care învinge orice individualism şi egoism… Exemplul luminos al Sfântului Ieronim Emiliani ajută la a pune la inimă orice sărăcie a tineretului nostru, morală, fizică, existenţială, şi înainte de toate sărăcia de iubire, care este rădăcina oricărei serioase probleme umane”.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

“SFINTI” CATOLICI LA TRINITAS … E clar oare incotro se indreapta lucrurile?

Nu ne miram ca a aparut asa ceva in ziarul Lumina:

Articolul zilei (02.05.2010): Pr. Prof. Dr. Mihai Valica despre RATACIREA din ziarul LUMINA, conform careia UN FOST ALCOOLIC S-A REAPUCAT DE BAUTURA DATORITA VINULUI DIN … SFANTA IMPARTASANIE

GRAV: Ziarul Lumina rataceste credinciosii cu traditia Ramakrishna …

ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul

Ziarul LUMINA elogiaza sminteala HARRY POTTER …

Ziarul LUMINA il elogiaza pe Bogdan Petriceicu Hasdeu. Dar acesta a fost un fervent practicant al SPIRITISMULUI …

Probabil ca nu mai e mult pana vom citi si despre „sfinti” protestanti.

Patriarhia promoveaza un blog protestant „pentru promovarea Bibliei” …

De ce sunt elogiati la Trinitas sau in ziarul Lumina „sfintii” catolici? Deoarece cititorii trebuie pregatiti pentru acceptarea cumplitei rataciri conform careia papistasii sunt fratii nostri si ca sunt mai multe cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu. Pentru ca tradatorii ortodoxiei ce stapanesc Centrul de presa Basilica pregatesc terenul in asteptarea venirii antihristului.

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

Lucrarea este serpeasca … Deschid oamenii ziarul sau se uita la respectivul post tv si ce afla? Despre „sfinti” catolici si cat de mult iubeau ei pe saraci. Si ce zice? „Aha, iata ca si ei sunt crestini. Deci intr-adevar sunt fratii nostri.”

Si zic astfel pentru ca n-au citit scrierile Sfintilor Parinti, pentru a afla si intelege ca papistasii si protestantii sunt eretici. Nu i-au ascultat pe marii duhovnici. Nu stiu despre Sfintii Mucenici din Sinaxar, care au fost torturati si ucisi pentru ca n-au vrut sa se lepede de ortodoxia si sa aleaga calea ratacirii din apus.

Pe asta s-au si bazat cand au pus pe picioare Basilica. Pe faptul ca oamenii nu se informeaza, din lipsa de timp sau din comoditate. Ca le este mai simplu sa se uite la Trinitas. Ca le este mai la indemana sa ia ziarul Lumina din biserici. Si ca vor considera ca este in regula tot ce vizioneaza sau citesc acolo, caci doar apare cu acceptul Patriarhiei …

Pe cei care au citit si altceva decat informatiile oferite de trustul Patriarhiei, dar care totusi se lasa pacaliti de „faptele” „sfintilor” catolici ii rog sa citeasca ce a spus Marcu Ascetul despre cei ce-si inchipuie ca se indrepteaza din fapte:

“SUNTEM SLUGI NETREBNICE, pentru ca am facut ceea ce eram datori sa facem”

   Degeaba au oarece fapte „sfintii” catolici, daca „invatatura” lor este cumplit de ratacita:

Site-ul CRESTIN ORTODOX il elogiaza pe ERETICUL FRANCISC DIN ASSISI … Care este insa adevarul despre STIGMATELE si VEDENIILE LUI DRACESTI?

„Fapte” au si protestantii. Si musulmanii. Si tot soiul de pagani. Ce vom face? Vom accepta si ereziile lor?

„Fapte” va avea si antihristul. Vom accepta „iubirea” si „pacea” lui?

O EXCEPTIONALA PROFETIE din secolul XV descrie lamuritor cum va fi in timpul ANTIHRISTULUI. Vor pricepe macar acum adormitii ce e cu eGuvernarea, internetul obiectelor si documentele cu cip?

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 18, 2011 at 12:50 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. colaps said, on septembrie 18, 2011 at 12:59 pm

    Cel ce a scris articolul, „Pr.” Cornel Cadar nu este preot ! Aparţine „Episcopiei” Romano-catolice din Iaşi.

    Apreciază

  3. Ioan C. said, on septembrie 18, 2011 at 5:18 pm

    8. IMPOTRIVA SUPREMATIEI PAPALE

    ” 8. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi. 9. Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.” ( Matei 23: 8- 9), papa= tata;
    “Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui Mântuitor şi este.”
    ( Efeseni 5: 23).

    22. DESPRE PURCEDEREA DUHULUI SFANT NUMAI DE LA TATAL ( nu si de la Fiul, cum zic catolicii)

    ” Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.” ( Ioan 15: 26).
    https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/19/mic-indrumar-biblic-ortodox-ce-putem-raspunde-neoprotestantilor/

    Apreciază

  4. fanu said, on septembrie 18, 2011 at 7:28 pm

    le am scris un comentariu, încă nu l au aprobat

    Apreciază

  5. […] Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERET… […]

    Apreciază

  6. […] Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERET… […]

    Apreciază

  7. Ovidiu said, on martie 5, 2014 at 4:39 pm

    @ Saccsiv

    Tu, prin blogul tău, propovăduiești ura și intoleranța față de oameni care au alte opinii decât ale tale. Am văzut atât aici pe blogul acesta, cât și pe alt blog extremist, intitulat Apologeticum, diverse insulte, ironii și jigniri adresate catolicilor, frații noștri întru Domnul, ca să nu mai spun de poze și imagini denigratoare photosopate culese alandala de pe internet. Nu este bine să-ți insulți și să-ți ironizezi aproapele, ar trebui să știi asta.
    În plus, atitudinea genului acesta de bloguri precum saccsiv și apologeticum este împotriva politicii Bisericii Ortodoxe Române, care este soră bună cu cea Catolică. Deci voi luptați împotriva bisericii Domnului nostru Iisus Hristos, nefiind de acord cu politica ei. Nu degeaba a fost invitat Papa Ioan Paul al II-lea în România de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist. Teoctist nu l-a invitat pe Papa ca să-ți permiți tu sau alții să vă bateți joc.
    Problema este că astfel de idei nevalide și neargumentate care propovăduiesc intoleranța și ura aici pe blogul tău, sunt periculoase atât pentru Biserică cât și pentru societate.
    Este posibil ca mulți oameni care poate că nu-ți împărtășesc opiniile despre ortodoxie și catolicism vor avea de suferit din partea unora ca tine de exemplu.
    Căci de la cuvinte si expresii jignitoare până la persecutarea sau chiar efectiv lovirea aproapelui care are o altă opinie decât a ta, nu mai este decât un pas. Granița dintre vorbe urâte și trecerea la acțiune prin diverse persecuții e foarte fină, uneori aproape insesizabilă. Eu o să te rog să te oprești din astfel de acțiuni și vorbe care sunt împotriva Bisericii Lui Hristos.

    Apreciază

    • apavaloaie said, on martie 5, 2014 at 11:44 pm

      Doamne ajuta!
      Iertati-ma pe mine pacatosul!

      Domnule Ovidiu chiar asa am ajuns!!! Domnule Ovidiu cum puteti sa numiti „Biserica” Catolica ca fiind Biserica domnule??? Chiar nu ati citit deloc istoria???????? Nu ati citit ce s-a intamplat in anul 1054??? Nu ati citit ca inca de prin secolele VII-VIII in Biserica de Apus a aparut un curent filozofic care a dus in timp printr-o crestere a mandriei si trufiei lor la caderea in erezie? Chiar credeti ca aveti dreptate? Domnule cum aveti curajul sa spuneti ca „Biserica” Catolica este Biserica!!! Chiar asa! Nu aveti deloc frica de Dumnezeu??? Cum adica domnule sa fie Biserica!!! Pai daca afirmati asta contraziceti CREZUL sau SIMBOLUL CREDINTEI!
      SINGURA BISERICA ESTE BISERICA ORTODOXA CARE ESTE UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA ADEVARATA MIREASA A LUI HRISTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ati auzit domnule Ovidiu? UNA este Biserica si NU sunt mai multe!!! Biserica NU are surori!!! Sunteti inselat pt ca contraziceti CREZUL sau SIMBOLUL CREDINTEI !
      Catolicii sunt in erezie oficial din anul 1054!!! Ei sunt dati anatema! Deci nu putem fi frati cu ei!
      Ca oameni nu trebuie sa-i uram, Doamne fereste, din contra trebuie sa-i ajutam. Dar cand este vorba de Adevarat Care este Hristos nu poti face absolut nici un compromis.

      Exista un Singur Dumnezeu De-o Singura Fiinta, Tatal, Fiul si Sfantul Duh, o singura putere si virtute, o dumnezeire cinstita in trei Ipostasuri sau Persoane „Caci unul este Dumnezeu Tatal de la Care [sunt] toate, unul [este] Domnul Iisus Hristos prin Care [s-au facut] toate si unul [este] Sfantul Duh intru Care [sunt] toate [cele ce sunt].”
      (Sinodul al cincilea Ecumenic de la Constantinopol (553)-Despre unirea firilor in ipostasul lui Hristos- Impotriva defaimatorilor invataturii Sfantului Chiril)

      Dumnezeul Cel Viu Iisus Hristos Mantuitorul nostru Fiul Lui Dumnezeu Adevarat prin rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si a Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si a Tuturor Sfintilor sa va ajute sa va DATI SEAMA cat mai repede de inselarea in care sunteti!
      Eu va vreau binele nu raul si de aceea va rog informativa cand spuneti ceva si nu mai dati exemple de Patriarhi care au dat mana cu papa CA VOM TRECE INTR-O ZI DINCOLO SI-I VOM VEDEA CAT SUNT DE PREAFERICITI!
      VA SFATUIESC CRESTINESTE SA VA INDREPTATI CONVINGERILE IN CEEA CE PRIVESTE ADEVARUL SI ADEVARATA BISERICA!

      Eu sunt cu mult mai pacatos decat dumneavostra si sunt convins ca o sa merg in gheena dar cu toate astea nu pot suferi un NEADEVART sau o MINCIUNA.

      Iertati-ma daca v-am gresit!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Dinu Marius said, on martie 6, 2014 at 1:45 pm

      ovidiu-papistasii nu sunt Biserica.ci eretici=erezie.papistasii nu sunt „catolici ei au furat acest termen de la ortodocsi,,esti dezinformat total.nu e nimeni intolerant ci iubitor de frate si aproape..iar vasile face ce trebuia sa faca unii Preoti in Biserica sa spuna la lume adevarul nu sa cocheteze cu papistasii.. si sa scoata ectenia catehumenilor!!voi care cochetati cu papistastii eretici sunteti inselati deja,.voi sunteti ecumenisti extremisti.

      HRISTOS ESTE ORTODOX!

      „papa” este profetul mincinos.din apocalipsa.sluga diavolului.ultimul „papa”cel dinaintea lui antihrist.citeste domnule „ovidiu”documenteaza-te.ca este material de citit pe net garla.

      ovidiu.sunteti Preot?

      Apreciază

  8. […] Iata comentariul lui Ovidiu postat la articolul Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERET…: […]

    Apreciază

  9. […] Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERET… […]

    Apreciază

  10. […] Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERET… […]

    Apreciază

  11. […] Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERET… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.