SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Cum va arata CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI in interior si exterior

Posted in CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI by saccsiv on septembrie 18, 2011

86 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 18, 2011 at 5:41 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • NICU BIHOREANUL said, on februarie 21, 2014 at 10:11 am

      ESTE O CONSTRUCTIE MAREATA!
      ESTE BINE SA STIM:1.SE DORESTE IMPUNATOARE,CA SI VECINA-PALATUL PARLAMENTULUI .2.ASEMANAREA CU VATICANUL=CARTILE DIN CARTI SE SCRIU.3.NU INTELEG ROSTUL CENTRULUI SOCIAL MEDICAL.CRED CA MAI BENEFIC ERA UN CENTRU UNIVERSITAR TEOLOGIC. 4.HELIPORTUL CRED CA ESTE LA SUGESTIA PARLAMENTARILOR, PT A SE PUTEA SALVA REPEDE IN SITUATII SIMILARE CU FUGA LUI CEAUSESCU IN DEC.89..5. BINE,BINE,DAR CAT COSTA IN FINAL SI DE UNDE VIN BANII ?
      SA AUZIM NUMAI DE BINE

      Apreciază

      • Mica said, on ianuarie 12, 2019 at 8:18 pm

        Banii vin din buzunarele celor care vor sa dea, asa cum s-a facut si cum se face pentru orice biserica nou construita sau biserici reparate. Nu cred ca pe statul de plata a putut cineva sa observe retineri pentru asa ceva!

        Apreciază

  2. colaps said, on septembrie 18, 2011 at 5:53 pm

    Dar la ce Doamne iartă-mă le trebuie heliport ?? Mi-l şi imaginez pe baştanul de Daniel cu elicopterul aterizând pentru slujbă …
    Doamne fereşte.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ioan C. said, on septembrie 18, 2011 at 6:25 pm

    Pe săraci nu ajutăm,
    Catedrala înălţăm.
    Iar la dreapta judecată
    Focul ne va fi de plată.
    Domnul ne va spune în faţă
    Nu veţi intra în Viaţă,
    Că de Mine aţi uitat,
    Apă, haine nu Mi- aţi dat.
    ( Matei 25: 34- 45).

    Apreciază

  4. dante said, on septembrie 18, 2011 at 7:04 pm

    Voua nu vi se pare ca piata din fata catedralei seamana izbitor cu piata de la Vatican?
    Fereasca Dumnezeu, citamai chitchul si megalomania – goliciunea pustiirii….

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 18, 2011 at 7:12 pm

      aia vroiam să zic, poate inaugurează Catedrala cu papistaşii …

      Apreciază

      • natalia said, on septembrie 18, 2011 at 7:23 pm

        Cine stie…e o pastisa arhitecturala de la un capat la altul si cladirea si piata…ca or sa fie si eretici e de la sine inteles f probabil sa fie inscrisi si in randul ctitorilor

        Apreciază

    • Lorenzzo1983 said, on septembrie 24, 2011 at 2:33 am

      SA VA UITATI LA FORMA „catedralei” si mai ales la numarul de TURNURI ?!
      CE VREA SA INSEMNE UN TURN ADAUGAT IN PARTEA DIN FATA BISERICII ?! (asemeni inorogului)
      SI CUM ESTE POZITIONATA macheta ati „OBSERVAT” ??
      IN PRIMELE SECVENTE SUNT 8 TURNURI .. „8” ??
      SI PARTEA UNDE ESTE SITUAT ALTARUL SUNT „5” .. DAR PRIVIT DE SUS ASEMANAREA ESTE IZBITOARE CU STEAUA LUI DAVID (1:15) plus gradina din fata , daca o pot numi asa, are forma ZODIACULUI (o incrucisare cu un cerc) ..etc.. LAS LOC DE INTERPRETARI ..
      CURIOASA CONSTRUCTIE .. SA VEDEM CUM O SA FIE „PICTATA” PE INTERIOR CAT SI LA EXTERIOR !

      Apreciază

      • Georgel said, on mai 14, 2013 at 9:02 am

        Este izbitoare asemanarea cu Casa Poporului-cred ca asta s-a si urmarit.Pacat !

        Apreciază

      • isihastu said, on februarie 1, 2016 at 2:49 pm

        Hai mai, ca de sus se vede o cruce imensa ! Vezi si partea buna a lucrurilor.
        Chiar aveam nevoie de o catedrala imensa ca la rusi.

        Apreciază

      • Mihaela said, on noiembrie 6, 2018 at 1:01 am

        După părerea mea au facut forma unei chei, ca la vatican, cheia este un simbol masonic folosit in ritualuri de un anumit grad.

        Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on septembrie 18, 2011 at 7:04 pm

    SFANTUL LAVRENTIE DE CERNIGOV

    ,,Vine timpul, şi nu e departe, povestea “ stareţul “, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat. Rugaţi-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credinţă, căci vremuri groaznice ne aşteaptă. Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie (perfidie). Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele”.

    Apreciază

  6. MIhaela said, on septembrie 18, 2011 at 7:07 pm

    Seamana izbitor de mult cu piata vaticanului.Roata cu patru spite este un simbo lpagan… mai trebuie un obelisc in mijloc , si vedem simbolurile zidarilor.

    Apreciază

    • andrei said, on aprilie 24, 2012 at 10:32 am

      in mijlocul celor patru cladiri se afla simbolul yantra Shambala

      Apreciază

    • Neo said, on mai 26, 2013 at 5:07 pm

      Mihaela, excelenta observatia ta! Exact la fel am gandit si eu din primele secunde, atat referitor la Bernini, cat si la obelisc…

      Apreciază

  7. Toma said, on septembrie 18, 2011 at 7:15 pm

    E frumoasa. Mie imi place cum arata.

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 18, 2011 at 7:36 pm

      mie nu mi place, prefer mănăstirea unde merg duminica la Liturghie

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on septembrie 18, 2011 at 7:50 pm

        Sunt oare singurul care imi pare ca de la minutul 2:15 interiorul catedralei pare la fel ca interiorul unei biserici catolice.

        Apreciază

  8. STOP RFID 666 said, on septembrie 18, 2011 at 8:19 pm

    Biserica ortodoxa nu-i pomeneste pe eretici, sub pedepse foarte mari. Dar daca Daniel din deal e eretic ecumenist, preotii de ce-l pomenesc la sfanta liturghie? Raspunsul este, de frica. Sa se lase de erezia ecumenista si atunci sa fie pomenit. Dar cum le este frica de lucrul asta le e frica sa vorbeasca si de cipuri si ecumenism. Si cum nimeni nu vrea sa se sacrifice vom merge din rau in mai rau. Acela care va rupe tacerea mare va fi in Imparatia Cerurilor.

    Apreciază

    • colaps said, on septembrie 18, 2011 at 8:41 pm

      Uite, am observat totuşi că mulţi preoţi nu îl pomenesc pe Daniel la Sfânta Liturghie. Numai pe mitropolitul şi arhiepiscopul locului respectiv, dar pe Dănilă nu.

      O fi totuşi un semn bun că îşi dau oarecum seama de pericol ? Sau faptele lui Daniel au început să fie atât de bătătoare la ochi încât şi cei mai adormiţi preoţi au început să le vadă ?

      În schimb şi din păcate, sunt prea mulţi preoţi care fac adăugirea ruşinoasă la Sfânta Liturghie – „Încă ne rugăm pentru cei ce au jertfit şi jertfesc pentru construirea catedralei Mântuirii Neamului…”

      Apreciază

      • bonicud said, on decembrie 20, 2013 at 6:31 pm

        In toate bisericile din Romania, mai putin in cele din Arhiepiscopia Bucurestilor,la Sfanta Liturghie si la alte Sf. Taine, ori Ierurgii se pomeneste numai Ierarhul locului.
        Numai in caz ca o Eparhie este „vacanta”,fie ca ierarhul locului este mutat in alta Eparhie, ori a decedat, pana la ocuparea ei de un alt titular, este pomenit ierarhul desemnat de Mitropolit, ori Patriarh sa asigure interimatul.
        Episcopii Vicari, se pomenesc doar in biserica in care este prezent, fie oficiind, fie asistand la sf. Slujbe.
        Un Arhiereu Eparhiot este pomenit la Sf. Slujbe „obligatoriu” de toti preotii care oficiaza in acea Eparhie.
        Arhiereul Eparhiot nu mai poate fi pomenit daca Sfantul Sinod a hotarat „incetarea activitatii”, dovedit ca a incalcat Sf. Canoane si a fost „depus din treapta”..
        In ce priveste Catedrala Mantuirii ,se face o „pomenire speciala” in care se cere ajutorul DIVIN pentru „BINEFACATORII si LUCRATORII” care contribuie cu donatii ori munca fizica la ridicarea Ei.
        In Arhiepiscopia Bucurestiului se pomeneste Ierarhul locului, adica Arhiepiscopul Daniel, care in acelasi timp este si Mitropolitul Munteniei si Dobrogei,dar si Patriarhul BOR.
        Mitropolitul Munteniei si Dobrogei, este si Loctiitorul Scaunului Sf. Vasile cel Mare ce a fost in localitatea Cezareia Capadociei, care acum nu are titular intrucat acea Mitropolie nu mai functioneaza, fiind sub stapanire turceasca, iar locuitorii acelei provincii este de religie musulmana.

        Apreciază

    • NUMASONERIEI said, on septembrie 18, 2011 at 9:04 pm

      Frate, ai grija ca acusi vine pr Vasile si te trage de ureche cu „judecarea” ierarhilor, s.a.

      Nu mai avem ce face! Asta este adevarul! Ca sa intrerupi comuniunea, de unul singur, preot fiind, inseamna pierderea parohiei si o eventuala caterisire. Asa ca e mai usoar de dat din gura! Ei isi continua nestingheriti drumul spre pierzanie, aruncand naivilor cate o declaratie „ortodoxa” ca sa nu para prea „eretici”, ne mai indeamna la „pocainta si rugaciune”, si totul este bine, ortodox! Paradisul nebunilor…

      Iti dai seama ce s’ar intampla daca am proceda si noi ca georgienii care au intrerupt comuniunea cu Patriarhul lor, acesta fiind nevoit sa iasa din CMB? P-V, Sihastria, Secu, Slatina, Putna, Antim, Cernica, plus alte manastiri si clerici, si daca ne ajuta Domnul cu vreun episcop, toti uniti intr-un cuget si marturisind: „NU VA MAI POMENIM PANA NU VA LASATI DE ECUMENISM”… evident ca „visez”!
      A nu se intelege ca indemn spre stilism sau schisma… nu! Vedeti cazul Vladicai Artemie! Adevarat marturisitor si nu ca altii care aplica cenzura!

      Cred ca’n primul rand trebuie sa rabdam si sa fugim de bisericile unde sunt pomeniti ierarhi ecumenisti! Pana la urma, dupa al 8-lea „sinod” ecumenic, cu siguranta isi vor da arama jos de pe fata! Si noi, tot la mila Domnului ramanem…

      Apreciază

  9. anastasia teodosie said, on septembrie 18, 2011 at 8:51 pm

    tehnic vorbind, pezentarea este ireproşabil realizată.
    vedeţi, avem profesionişti!!!
    sunteţi voi cârcotaşi 🙂
    în rest… Doamne, miluieşte-ne!

    Apreciază

  10. Raluca said, on septembrie 19, 2011 at 5:02 am

    E absolut gigantica, nespecifica ortodoxieie.! E nespecific romanismului asemeni casei poporului. Duhovnicul mi-a zis ca deja e o luna de cant sunt indemnati sa doneze mirenii si cu afise si nu s-a donat nimic (cel putin la noi in parohie).A specificat ca ii vor constrange pe ei, Preotii sa dea dari pana se va construi din banii ce se strang in fiecare parohie.
    Au fost obligati sa ii pomeneasca la Liturghie (ca nu cunosc termenul specific) pe donatorii catedralei.

    Apreciază

    • isihastu said, on februarie 1, 2016 at 2:52 pm

      Hai las-o balta. Nu e nimeni obligat sa faca donatii.

      Apreciază

  11. ayannis said, on septembrie 19, 2011 at 5:33 am

    Vizionand clipul m-am intrebat daca nu cumva Pr Arsenie Boca la aceasta catedrala se referea cand a spus :” Bucurestiul va fii un al 2 lea Ierusalim” . Poate facea o comparatie cu fostul Templul sau cu viitorul Templu din Ierusalim . Presupun ca va fii si acesta o constructie megalomana , pe gustul lui antihrist . Lui Dumnezeu ai place doar modestia . Tare ma tem ca aceasta catedrala va fii destinata lui antihrist

    Apreciază

    • danutza said, on septembrie 19, 2011 at 7:31 am

      nu cred ca are legatura cu templul unde va fi inscaunat antihrist din ierusalim. cred ca sunt speculatii.

      Apreciază

      • ayannis said, on septembrie 19, 2011 at 11:37 am

        Sigur ca sunt speculatii , presupuneri , banuieli …mai e pana la certitudini . Oricum , constructia , asa cum se prezinta e sinistra

        Apreciază

  12. picla said, on septembrie 19, 2011 at 5:37 am

    Steaua in opt colturi, care apare in multe biserici, pe podea, aici are colturile spiralate, ca la sigla Borsec sau Vodafone, adica se transforma in cifra 6.De ce o fi fost nevoie de ” stilizarea” asta?

    Apreciază

  13. ayannis said, on septembrie 19, 2011 at 5:57 am

    Mai pe fata de atat nici ca se poate :

    http://www.ziarullumina.ro/articole;1714;1;62069;0;O-uniformizare-a-mentalitatilor.html

    Apreciază

  14. tibi said, on septembrie 19, 2011 at 6:22 am

    daca Stefan cel Mare si altii conducatorii sfinti …v-ar fi avut pe voi in preajma nu s-ar mai fi facut nici o biserica … ca de nu corespune…
    e foarte frumoasa sa avem si noi asa ceva ..altii ne-au robit ani de zile si ei au construit catedrale peste catredale .
    sunt si alte biserici ortodoxe in stilul gotic .. avem destule ..o sa le daramam ca nu va plac voua ?
    daca scrieti aici probabil ca aveti pretentia la matuire .. si cei mantuiti stau impreuna cu sfintii nu ? voi asa o sa discutati cu sfintii cu patima asta draceasca in voi .

    Apreciază

    • Monica said, on septembrie 19, 2011 at 8:32 am

      Ai dreptate Tibi,pana si catedrala asta e prea putin pentru Domnul.
      Slava lui Dumnezeu pentru toate si fie ca generatiile urmatoare cand vor vedea maretia acestei catedrale sa se intoarca cu totii spre El ,Domnul mantuirii noastre.AMIN

      Apreciază

      • mircea said, on septembrie 19, 2011 at 12:14 pm

        Bre, Dumnezeu nu vrea ziduri mari. Vrea suflete mari. Cica un singur suflet valoreaza mai mult decat toata
        materia din lumea asta. Ce a avut a face Iisus cu materia, cu bogatiile materiale?
        Umbla descult si nu avea un loc al Sau unde sa doarma.

        Asta e cea mai pura logica umana: Sa facem o biserica mare si asa o sa-l impresionam pe Dumnezeu.
        Daca citesti o singura data Noul Testament, iti dai seama ca o astfel de logica e de rasul curcilor.

        Apreciat de 1 persoană

    • ionel said, on septembrie 19, 2011 at 10:52 am

      Poate gresec, D-zeu sa ma ierte, e casa Domnului biserica, dar in ziua de azi cand tot mai multi oamen merg la sectari si altii nu au ce manca sau unde sa puna capul. Referitor la ce spuneti voi nu cred ca, copii nostri se vor uita la aceasta catedrala si se vor intoarce la Domnul. In primul rand daca o sa ajungem zilele alea, ca la cum merg acum nu cred. Mai bine s-ar zbate putin sa ramana religia in scoli sau multe alte chestii..

      Apreciază

      • isihastu said, on februarie 1, 2016 at 4:05 pm

        Si pe alea sa le faceti, dar nici pe celelalte sa nu le lasati…
        Ca stau unii pe strazi si n-au ce manca, n-are vina biserica. Sistemul politic al statului e principalul vinovat de problema asta.

        Apreciază

    • Corneliu Gabriel Chinciu said, on mai 27, 2013 at 11:43 pm

      cu singura deosebire că Ștefan cel Mare și alții, au făcut bisericile cu un scop, în urma unor evenimente, pentru aducere aminte… Dănilă pentru ce o face? să ne aducă aminte ce cei 25 de ani trecuți după ’89 în care nu am realizat ABSOLUT nimic din ceea ce am sperat cu toții? mda… asta chiar merită amintit peste veacuri…

      Apreciază

  15. Costin said, on septembrie 19, 2011 at 6:59 am

    MAI LASATI PIETRELE, MAI CONSTRUITI SI SUFLETE… cand un popor este sarac, poate mai sarac ca niciodata… noi construim ziduri …

    Apreciază

    • Bujor said, on mai 10, 2013 at 2:05 am

      Banii se duc oricum….Biserica va ramane sa cinsteasca pe Domnul si pe romanii care au facut-o si au
      platit pentru ea…..

      Apreciază

      • Elena said, on mai 24, 2013 at 3:33 pm

        Bine că mai există şi CREŞTINI, nu numai eretici, ce găsesc utile localurile de pierzanie care sunt peste tot. Să-i ierte Dumnezeu „că nu ştiu ce vorbesc” Elena

        Apreciază

      • Sebi said, on aprilie 22, 2015 at 8:37 pm

        Mai faptul ca oamenii au vrut sa sacrifice pentru o biserica nu e ceva rau, insa sa nu uitam acesta mega-constructie e un motiv de smintire pentru multi care o vad inutila si fastoasa. Eu unul sunt de-acord cu acesta, o fi pe placul omului, dar Dumnzeu nu vrea aur si argint.

        Apreciază

  16. mircea said, on septembrie 19, 2011 at 7:12 am

    „Acum nu mai e timp… Nici de zidiri, nici de cupole, nici de iluzii. Iluzia cea mai mare e ca Biserica trăieşte un triumf, căci Evanghelia se propovăduieşte azi pretutindeni, pretutindeni. Acum e timpul călătoriei spre înlăuntru…”

    Parintele Selafiil din Siberia; 2005

    Apreciat de 1 persoană

  17. Claudiu said, on septembrie 19, 2011 at 7:19 am

    manastirea Casin e neterminata pe dinauntru. De ce nu i s-au dat bani sa fie pictata?
    de ce nu se construiesc cu banii astia niste bijuterii mai micute, specific ortodoxe. Sunt unele bisericute atat de frumoase, te ung pe suflet..cu lucraturi fine in piatra, picturi frumoase, fara tabla ordinara

    Apreciază

  18. Pr. Vasile said, on septembrie 19, 2011 at 7:53 am

    Ce va poate atrage atentia la minutele 1.52 si 2.06?

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 19, 2011 at 8:25 am

      Este cumva vorba despre modelul de pe pardoseala care imi pare mie ca aduce a 6666….?

      Apreciază

  19. Ştiri « Blogu' lui Saurian said, on septembrie 19, 2011 at 9:26 am

    […] Urmează acum un filmuleţ despre cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului luat de aici. […]

    Apreciază

  20. zugu said, on septembrie 19, 2011 at 11:04 am

    Această catedrală se mai numește și Catedrala Neamului Prost.

    Apreciază

  21. wolfwie said, on septembrie 19, 2011 at 6:01 pm

    drumul din curtea bisericii, pare mai degraba o cruce intoarsa invers vizavi de cum este asezata biserica spre nord.

    Apreciază

  22. dante said, on septembrie 19, 2011 at 6:37 pm

    ” daca Stefan cel Mare si altii conducatorii sfinti …v-ar fi avut pe voi in preajma nu s-ar mai fi facut nici o biserica … ca de nu corespune…”

    Cred ca totusi comparatia este foarte nereusita, in primul rind Stefan dupa fiecare victorie, in lupta cu turcii ridica o biserica, si a avut vreo 45…asta era recunoasterea lui fata de Dumnezeu, in al doi-lea rind, bisericile ctitorite de el sint adevarate bijuterii ale bunului gust si respecta canoanele ortodoxe, pe cind aici nu e vorba decit de un chitch, care face front comun cu celalalt chitch de peste drum, Casa Poporului. Si in fond, exageratul Ciobotea, ce arata in aceasta megalomanie, decit apropierea lui catre catolicism, ca de ortodoxie nu cred ca poate fi vorba, plecind de la smerenie si terminind cu canoanele ortodoxe.
    Si inca o intrebare care o am de mai multa vreme in legatura cu afinitatea lui ecumenista: de ce oare nu i-o fi convenid lui sa fie sef intr-o patriarhie autocefala si vrea mortis sa fie sluga papei intr-o lume ratacita ecumenista?

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  23. Web design Ploiesti said, on septembrie 19, 2011 at 8:55 pm

    Cu tot respectul, nu cred ca in plina criza solutia / salvarea e construirea de catedrale si stadioane.

    Apreciază

  24. careva said, on septembrie 19, 2011 at 9:14 pm

    Cind femeia pacatoasa a spalat picioarele Mintuitorului,Iuda a sarit ars de suparare ca mirul de mare pret trebuia vindut si daruiti saracilor.Dar Domnul Hristos a zis;-Pe saraci ii aveti pururea cu voi..scl scl.deci cine scrie comentarii, impotriva construirii acestei Catedrale? cautati voi raspunsul

    Apreciază

    • mircea said, on septembrie 20, 2011 at 5:48 pm

      Asta da logica si potriveala de cuvinte…
      Da’ care e legatura intre Iisus si magaoaia asta?

      „careva”, pai conform logicii enuntate, de saraci nu prea trebuie sa te intereseze, ca oricum ei sant aici, mereu.
      Tocmai asta e poanta. Iisus nu e mereu cu noi in carne si oase. A fost acum 2000 de ani, si a fost si El in postura celui ce are nevoie de o mangaiere.
      Si apoi stim cui ii dam daca dam saracului, daca ingrijim bolnavul…. Nu?

      Apreciază

    • Sebi said, on aprilie 22, 2015 at 8:40 pm

      Mai o fi asa, dar ce folos are acesta constructie daca indeamna omul sa se indeparteze de Biserica. Sau poate nu realizati cat motiv de smintire aduce acesta constructie, care vrea sa arate „egoul ortodoxiei”?

      Apreciază

  25. multcredinciosul said, on septembrie 20, 2011 at 4:22 am

    Noua mea adresa, la care as vrea sa primesc corespondenta electronica viitoare.
    Multumesc!

    Apreciază

  26. anca said, on septembrie 20, 2011 at 6:01 am

    sunt curioasa cui vor servi spitalul, salile de operatii si celelalte dotari medicale. Nu cred ca saracilor, cred ca pur si simplu tot lor, capetelor „incornorate” , deja se profileaza elita bisericeasca romana. Doamne ajuta sa gresesc si acolo sa gasim ajutor medical la preturi pentru noi tori, asa pentru tot romanul cu frica de Dumnezeu

    Apreciază

  27. Vasile said, on septembrie 20, 2011 at 9:30 am

    Biserica este casa lui Dumnezeu, te cheama, te indeamna sa intri, in ea te simti acasa. Asta intr-o biserica obisnuita, In asta nu simt deloc indemnul, atractia de a intra, ba dimpotriva ma indeparteaza, ma face sa ma simt mic, imi inspira teama, la fel ca si megalomana cladire cu care se invecineaza, Palatul Parlamentului (mai bine zis ceauseasca Casa Poporului). Seamana cu Palatul lui faraon, sau mai aproape, cu maretia si opulenta Vaticanului. Asta ne trebuia sau ne lipsea?

    Apreciază

  28. Ella Von Heizer said, on mai 8, 2013 at 7:18 pm

    Este in totala dizarmonie cu arhitectura din jur. Atat de mare incat apasa peste tot ce o inconjoara. Daca va mai purta si numele ctitorului care ne otraveste sufletele de cativa ani buni…ma duc la Domnul mai curand decat mi-am propus. Ca mi-e Pohui 🙂

    Apreciază

    • Lavinia said, on mai 8, 2013 at 8:23 pm

      Oare am uitat sau nu ne convine sa ne amintim cuvintele Mantuitorului cand spunea:””pe saraci ii veti avea pururea cu voi,nu faceti suparare femeii” sau cand ne spun parintii ca nimic nu se face fara voia lui Dumnezeu. Cine ne-a pus pe noi judecatori? Hai mai bine in duh de rugaciune sa ne intalnim,pentru ca Dumnezeu sa aiba mila de noi!

      Apreciază

      • Ella Von Heizer said, on mai 8, 2013 at 9:01 pm

        Ai dreptate! Sa aiba mila si sa ne scuteasca mai repede de vederea oripilantului chip cioplit.

        Apreciază

      • Constantinescu Gheorghe said, on mai 21, 2013 at 1:01 pm

        Asa sa facem! ”In duh de rugaciune sa ne intalnim,pentru ca Dumnezeu sa aiba mila de noi!” Numai asa aflam daca Dumnezeu vrea intr-adevar aceasta Catedrala si ce este mai important decat orice, asa ne mantuim!

        Apreciază

  29. carat said, on mai 9, 2013 at 9:33 am

    Daca Iisus ar reveni acum pe pamant, ce soarta credeti ca ar avea ? Si cine ar fi cei ce se vor teme ca le va lua locul si vor ridica primii piatra ?
    Si inca ceva : credeti ca Iisus s-ar simti bine intr-un astfel de edificiu ? Eu cred ca NU !
    Ar fi foarte multe de spus, dar ma abtin.

    Apreciază

  30. DA CREDINTEI AUTENTICE NU FRACMASONERIEI DIN BISERICI said, on mai 15, 2013 at 10:29 am

    Intentiile unui conducator francmason in fruntea bisericii ortodoxe romane ca „preafericitul” Daniel, nu pot fi decat impotriva vointei divine si a enoriasilor, astfel astazi se rescrie istoria, iar aceasta este o pata neagra in istoria poporului nostru. Astfel de edificii enorm de scumpe construite in vremuri de mare greutate pentru toti, cand oameni au ajuns atat de saraci ca nu au ce pune pe masa, inseamna vointa de a controla si manipula masele de oameni simpli, biserica isi sporeste puterea in loc sa sporeasca credinta in sufletele oamenilor.
    Megalomania ia locul umilintei si se da un alt sens credintei autentice in Dumnezeu cu credinta in „biserica”.
    Dumnezeu este in sufletele noastre nu in aceste centre de facut bani cum au devenit bisericile din Romania. Bisericile au devenit cele mai bune afaceri pe timp de criza, de ce credeti ca se construiesc biserici pe banda? Pentru ca romanul este o natie de oameni umili cu frica de Dumnezeu, dar el a ajuns sa confunde aceasta cu „eu trebuie sa dau bani la biserica”. Oameni buni, daca vreti sa „fiti vazuti de Dumnezeu” ajutati un seaman al vostru aflat in nevoie, nu uitati adevaratul sens al credintei crestine revelata de domnul nostru Isus Hristos!

    Apreciază

  31. PETRE GABRIELA , loc. Tulcea said, on mai 20, 2013 at 3:37 pm

    Am fost anul trecut în Anglia, într-o localitate mai mică numită BOSTON, de mărime apoximativă cu localitatea unde locuiesc- TULCEA. Orasul este dominat de o catedrală anglicană ce evident impresionează.
    De ce toți cei care hulesc noua construcție cad pe spate când e vorba de occident? De ceea ce au putut realiza catolicii și ortodoxii nu? ( de fapt se face referire doar la români , uitând că și rușii, tot ortodoxi, nu au biserici tocmai mici)
    Nu neg faptul că acea biserică m-a impresionat arhitectonic. Adăpostea chiar mormântul unui cruciat din zonă.
    Vizita accea m-a bucurat și m-a întristat în acelaș timp:
    M-a bucurat pentru că :
    – Tulcea (asemeni tuturor oraselor din România) are în fiecare cartier o biserica, de fiecare dată neîncăpătoare la liturghie; Boston are două biserici anglicane (una din ele fiind cea de care vă povestesc) unde scaunele rămân libere la liturghie. Cum spun eu, iubesc faptul că bisericile noastre sunt „rugătoare”
    – românii și-au construit lăcașurile de rugăciune cu forțe proprii, în timpuri de pace sau de război. Națiunile care au construit biserici impresionante ca mărime și stil au fost toate imperii (inclusiv Rusia). Biserica din Boston avea în spatiul destinat muzeului ofrande aduse din India.
    – în timp ce acel cruciat invada zona musulmană în numele creștinătății, noi apăram creștinismul, ortodoxia, de cele mai multe ori nu atât de musulmani cât de catolici ( polonezi, unguri) sau ortodoxi (ruși)
    – noi, pentru apărarea spațiului nostru, construiam case vremelnice, părăsindu-le la vreme de bejenie, ei construiau case pentru mai multe generații cu trofeele aduse din lupte.
    – sunt mulți cei din România ce măcar ating pragul bisericilor, și nu doar pentru a le vizita.

    M-am întristat pentru că atât de putin știu românii despre români și despre puterea peste timp a ortodoxiei pe acest pământ.

    Nu mă sperie mărimea noii Catedrale. Lucrurile mărețe se fac în perioade de pace. M-ar îngrijora doar dacă nu ar fi ”rugatoare” .Dar știu că va fi neîncăpătoare.

    Hristos a înviat!
    Așa să ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  32. Nina said, on mai 22, 2013 at 4:25 pm

    Spaniolii se chinuiesc de peste 60 de ani sa termine Sagrada Familia ( e drept si pentru ca arhitectul Gaudi nu a lasat nici un plan pentru lucrare), sirbii, de circa 50 de ani, se straduiesc sa termine ceea ce ei doresc sa fie cea mai mare biserica ortodoxa din lume. Noi… Ati intrat vreodata in biserica manastirii Zamfira de linga Ploiesti ? o bijuterie pictata de Grigorescu. Acolo te simti… acasa. De ce este nevoie de o asemenea constructie ? De unde nevoia de a avea senzatia incercata de furnica in preajma elefantului ?

    Apreciază

  33. crestinul ortodox said, on mai 24, 2013 at 10:46 am

    mmh , masonii zidesc ca-s zidari ai „marelui arhitect ” sau pe intelesul tuturor al lui satana-
    Ucigal-ar SFANTA CRUCE DE LEMN LAVRA PECERSKA si inchinare vor ai aduce prin ceea ce este si va fi uraciunea pustiirii in locasurile Sfinte
    INSA
    piatra din coltul unghiului ce nu au luat-o in seama va darama toata constructia inchinata ‘marelui arhitect ‘
    ” si cutremur mare va fi in Romania de nu va ramine piatra peste piatra si biserici multe vor cadea pentru ca in ele slujesc BOLOVANI …” a spus candva un Sfant , Sfantul Parinte Ilarion Argatu
    si as adauga acesti bolovani ce vor darama insisi zidurile Lacasurilor Sfinte pentru ca spurcaciunea nu poate fi langa Cele SFINTE

    si o intrebare DE CE OARE NU VOR A CANONIZA SFINTII ACESTUI PAMINT si MARTIRII TEMNITELOR COMUNISTE ?
    aah , pentru ca slujesc fiara rosie si spurcaciunea cea mare ce este pe acest pamint
    SE VOR DA CELE ASCUNSE PE FATA CAND …PIATRA DIN COLTUL UNGHIULUI VA DARAMA TOATA CONSTRUCTIA
    Amin !

    Apreciat de 1 persoană

  34. Neo said, on mai 26, 2013 at 5:10 pm

    Foarte trist, daca in secolul 21, colegii mei de breasla din Romania pot concepe un asemenea monstru.
    Se potriveste insa bine in contextul romanesc, alaturi de „minunata“ casa a poporului, in tara in care prin toate orasele sunt raspandite „palatele“ la fel de hidoase ale rromilor.

    Apreciază

  35. vb said, on mai 28, 2013 at 5:34 am

    De ce va mirati ca ierarhia (securista) a bisericii ortodoxe romane vrea sa construiasca o biserica care se incadreaza perfect cu monstruozitatea casei boborului?

    De ce va asteptati ca preotimea crestin-ortodoxa din Romania sa-si aduca aminte de traditia seculara a bisericilor romanesti intime si umile, aproape de Dumnezeu, cand aceasta preotime poate se simte mai bine si apropiata de monumentele staliniste ale ultimei jumatati de secol?

    De ce trebuie contribuabilul roman sa plateasca pentru acesta hidosenie? De ce nu construieste biserica crestin-ortodoxa romana aceasta catedrala din banii proprii si pe terenurile bisericii?

    Apreciază

  36. Alex said, on mai 28, 2013 at 11:54 pm

    Bine ca e criza – altfel, iesea si mai mare!

    Apreciază

  37. anca said, on iunie 2, 2013 at 7:08 pm

    alta constructie megalomanica, fara nici un rost in amarata asta de Romanie. De ce oare biserica ortodoxa nu se ocupa cu acte de cariate cum ar fi firesc, ci sfideaza prin opulenta?

    Apreciază

    • isihastu said, on februarie 1, 2016 at 2:54 pm

      Vezi ca de acte de caritate se ocupa masonii.
      Iar tu, ca sa devii cat de cat inteleapta fa vreo 2 copii si lasa-te de pareri unde nu intelegi.

      Apreciază

    • isihastu said, on februarie 1, 2016 at 3:11 pm

      Biserica ortodoxa se ocupa de lucrarea lui Dumnezeu in lume, iar fiii sai de fapte bune.
      Acte de caritate fac destule masonii.
      Nu stii sa faci diferenta, treci la cratita.

      Apreciază

  38. vmn said, on iunie 4, 2013 at 12:23 pm

    Daca ramanea la faza asta de proiect digital, cu filmul de prezentare era de ajuns.

    Apreciază

    • Sebi said, on aprilie 22, 2015 at 8:47 pm

      Mai eu cred ca si filmul asta 3D a facut o gramada de banii.

      Apreciază

  39. Un oarecare said, on iunie 13, 2013 at 7:52 pm

    Aceasta constructie, faraonica in adevaratul sens al cuvantului, este un templu potrivit mai curand trufiei lumesti decat umilintei credintei. Nu cred ca in acest babel arhitectonic cineva, indiferent cine ar fi el, se va simti mai aproape de Dumnezeu ori isi va putea usura povara sufletului in alinarea rugaciunii.

    Apreciază

  40. […] VIDEO: Cum va arata CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI in interior si exterior […]

    Apreciază

  41. Liviu Ionescu said, on iulie 12, 2013 at 10:17 pm

    DOAMNE FERESTE de asemenea gust prost. Se încadrează perfect în ansamblul cu Casa Poporului fiind de aceeaşi calitate de gust şi grandomanie de putere. Dar văd că Domnul nu fereşte – văd că-i „încearcă” pe oameni, lăsându-i să facă asemenea gugumănii.

    Apreciază

  42. […] VIDEO: Cum va arata CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI in interior si exterior […]

    Apreciază

  43. […] VIDEO: Cum va arata CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI in interior si exterior […]

    Apreciază

  44. […] VIDEO: Cum va arata CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI in interior si exterior 50 702 vizualizări […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.