SACCSIV – blog ortodox

Petrecere de NUNTA CU INTERLOPI la centrul Providenta, ce aparţine Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Fiul lui Cosmos Tanase s-a „casatorit” cu o fata de 15 ani …

Posted in INTERLOPI, MITROPOLIA MOLDOVEI by saccsiv on septembrie 17, 2011

Citez din articolul Cosmos Tănase, socru mare:

Aleodor, în vârstă de 19 ani, fiul şefului clanului Tănase, s-a însurat joi cu o minoră de numai 15 ani, deşi legea în România interzice un astfel de mariaj * peste 600 de invitaţi, interlopi din toată ţara, au fost prezenţi la eveniment * tatăl mirelui a fost eliberat în 2010 din închisorile spaniole, unde a stat închis câţiva ani pentru nenumărate infracţiuni * interlopul a fost izgonit din Brăila de către Staborul ţigănesc şi s-a stabilit în cele din urmă la Iaşi, de unde şi-a condus afacerile

Fiul unuia dintre cei mai temuţi interlopi din România, Cosmos Tănase, s-a căsătorit joi cu o minoră de 15 ani, după tradiţia ţigănească. Evenimentul a adunat peste 600 de invitaţi din toate colţurile ţării, personaje cunoscute în lumea interlopă. Naşul mirilor Aleodor şi Simeria a fost cântăreţul de manele Adrian Minune. Conform presei ieşene, pe lângă acesta, la nuntă au mai fost prezenţi în calitate de invitaţi Nuţu Cămătaru, membri ai temutului clan interlop ieşean Corduneanu, interlopi din Galaţi, Brăila, Constanţa şi Bucureşti, dar şi maneliştii Florin Salam, Dan Bursuc, Sorinel Copilul de Aur. Nunta de la Iaşi nu a fost lipsită de dificultăţi. În primul rând, naşul Adrian Minune a fost chemat să dea declaraţii la sediul Poliţiei, fiind suspectat că ar fi „uitat” să plătească o sticlă de şampanie luată dintr-o benzinărie, întâmplare petrecută la începutul acestui an. În ceea ce-i priveşte pe cei doi însurăţei, aceştia nu s-au putut căsători la biserica „Sf. Nicolae Domnesc”, unde şi-ar fi dorit, deoarece au fost refuzaţi de preoţii de acolo, pe motiv că fata are doar 15 ani. Tinerii nu au renunţat şi au găsit un alt lăcaş sfânt unde să-şi unească destinele. Petrecerea de nuntă fost organizată seara, la centrul Providenţa, ce aparţine Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Mirii şi invitaţii au coborât din maşinile luxoase pe un covor roşu şi lung, asemenea starurilor hollywoodiene. Nunta a fost de fapt una „mascată”, fiind declarată drept o petrecere privată, pentru a scăpa de intervenţia specialiştilor de la Protecţia Copilului. Pe parcursul întregii zile, poliţişti îmbrăcaţi în civil au supravegheat evenimentul.

Un trecut întunecat

Cosmos Tănase, şeful clanului Tănase, îşi are începuturile la Brăila, însă mare parte din activitatea sa infracţională s-a desfăşurat peste hotare, în ţări precum Germania, Franţa şi Spania. Supranumit „Prinţul ţiganilor”, Cosmos Tănase a fost exclus din comunitatea brăileană pe vremea când avea 27 de ani, în urma unei hotărâri a Staborului, „instanţa de judecată” ţigănească. Împreună cu familia, el s-a stabilit la acea vreme în Iaşi, unde şi-a ridicat mai multe vile. Imediat după 1990, acesta a plecat în Occident unde şi-a pus pe picioare o adevărată „afacere” bazată pe cerşetorie, furt şi trafic de carne vie, creând panică în rândul poliţiştilor germani. În 2006, cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei” scria despre capturarea interlopului în cadrul operaţiunii „Brăila”, operaţiune pusă la cale de poliţişti spanioli şi bucureşteni.

Aproape 300 de indivizi au fost arestaţi la acea vreme pentru trafic de carne vie, prostituţie, trafic de droguri de mare risc, falsificare de documente şi carduri, plus spargeri de magazine de bijuterii. Tot atunci au fost făcute zeci de percheziţii, în urma cărora au fost capturate aparatură electronică pentru falsificarea cărţilor de credit, 900 de carduri false, documente de identitate contrafăcute, autoturisme de lux, plăcuţe de înmatriculare auto false, droguri, săbii, pistoale cu aer comprimat şi gaze, bunuri furate, zeci de mii de euro şi 3,5 kilograme de aur. De asemenea, mai multe vile au fost puse sub sechestru, acţiunile fiind desfăşurate concomitent în vreo 20 de oraşe din Spania şi România. După acest episod, şeful clanului Tănase a fost condamnat la închisoare în Spania. Interlopul a fost eliberat în 2010.

Comentariu saccsiv:

   Conform articolului Institutia casatoriei si implicatiile ei canonice si juridice in societatea zilelor noastre:

In Romania, femeia care nu a implinit varsta de 16 ani poate obtine dispensa pentru incheierea casatoriei (art. 4 alin. 2, C. fam.), fie de la primarul general al municipiului Bucuresti, fie de la presedintele consiliului judetean unde locuieste femeia, bineinteles daca sunt indeplinite anumite conditii, cum ar fi: varsta de 15 ani impliniti; existenta unor motive temeinice (ex. graviditatea, boala) sau prezentarea unui aviz din partea medicului oficial. Daca aceasta casatorie ar urma sa se incheie intre cetateni romani pe o nava romana in afara granitelor, dispensa este acordata de comandantul navei.

Biserica, in acest sens, respecta legislatia civila. Nu se specifica insa daca acea dispensa pentru 15 ani este valabila. Dar cum preotii de la biserica „Sf. Nicolae Domnesc” au fost refuzat, putem presupune ca nu.

Consider insa ca nu este bine ca:

Petrecerea de nuntă fost organizată seara, la centrul Providenţa, ce aparţine Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Nunta a fost de fapt una „mascată”, fiind declarată drept o petrecere privată”. De ce li s-a permis s-o desfasoare acolo? Poate gresesc, dar repet, consider ca nu e bine.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 17, 2011 at 10:36 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. zugu said, on septembrie 17, 2011 at 11:04 am

  Probabil preotii au refuzat deoarece nu pot oficia slujba fara actul doveditor al casatoriei civile. Certificatul de casatorie e cerut fara discutie de toti preotii BOR ca act fara de care nu se poate incheia taina casatoriei.

  Personal, nu vad de ce preotii ar conditiona incheierea tainei si oficierea slujbei cu un act lumesc, insa asa se procedeaza in momentul de fata.

  Apreciază

 3. Ioan C. said, on septembrie 17, 2011 at 11:28 am

  CUM SA SE COMPORTE PREOTII

  ” 2. Păstoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câştig urât, ci din dragoste; 3. Nu ca şi cum aţi fi stăpâni peste Biserici, ci pilde făcându-vă turmei.” ( I Petru 5: 2- 3). din https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/19/mic-indrumar-biblic-ortodox-ce-putem-raspunde-neoprotestantilor/

  Apreciază

 4. Laurentiu said, on septembrie 17, 2011 at 11:39 am

  Mamă monstru sau deschisă la minte? O britanică îşi îmbracă băiatul în fetiţă
  Părinţii lui Samuel s-au prezentat în prima zi de şcoală în faţa clasei alături de profesoară care le-a explicat copiilor că fostul lor coleg este de acum o ea cu numele Livvy.

  A fost dorinţa copilului, au explicat Saffron şi Phillip, jurnaliştilor de la „Daily Mail”. Ei susţin că Samuel a fost dintotdeauna o fată captivă în corp de băiat, drept pentru care s-au gândit să o elibereze.

  http://www.realitatea.net/mama-monstru-sau-deschisa-la-minte-o-britanica-isi-imbraca-baiatul-in-fetita_871429.html

  Apreciază

 5. romeo2110 said, on septembrie 17, 2011 at 4:01 pm

  Conform Canoanelor Bisericii, baietii se pot casatori la 15 ani iar fetele la 13 ani. O confirma parintele Cleopa: http://www.youtube.com/watch?v=z4gO2De8xOw minutul 10 secunda 9.

  Biserica se supune legilor statului, dar este preferabil in opinia mea sa se calce o lege a statului decat sa sa impingi doi tineri in desfranare.

  In piesa de teatru Romeo si Julieta (de Shakespeare) Julieta are 14 ani neimpliniti. Prin urmare acum 400 de ani nici in occident nu era iun lucru iesit din comun ca o fata sa se marite la 15 ani.

  Apreciază

 6. Iesanul said, on septembrie 18, 2011 at 10:05 am

  Nu este de mirare ca aceste clanuri de interlopi au ales sa-si faca petrecerea in Centrul Providenta . Intamplator participand la multe evenimente organizate de Centru ( http://www.centrulprovidenta.ro/ ) , am ajuns sa vad persoanele care conduc acest loc. Parintele care asigura conducerea acestui loc tot timpul este inconjurat de tot felul de tigani cu masini scumpe , iar tot timpul cativa mai tuciurii sunt acolo si au grija ca totul sa mearga ok . Centrul Providenta este de altfel creatia actualului Patriarh Daniel , patriarh despre care stim in ce relatii se afla cu interlopii din iasi ( cautati de exeplu pe internet despre relatia lui cu Iulian Dascalu patronul grupului de firme Iulius Mall )

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 18, 2011 at 12:56 pm

   Iesanul

   Tu cunosti mai bine subiectul. Asadar, cauta tu te rog niste link-uri, iar eu voi posta un articol.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: