SACCSIV – blog ortodox

“Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“

Posted in APOCALIPSA by saccsiv on septembrie 17, 2011

   Citez din articolul Filotei Zervakos: “Când ruşinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecăţii va fi aproape“:

Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sf. Nectarie de Eghina vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc.

Si in alta parte Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie:
“Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”.
Prilej de a ne aminti ca marturisirea lui Hristos sau a inchinarii la idolul trup se face si prin cele “exterioare” – dar reprezentative – ale noastre si pentru a constientiza ca desfranarea sau curatia sunt cel mai lesne “propovaduite” nu prin cuvinte, ci prin exemplul nostru:
Îmbrăcămintea necuviincioasă a femeilor
“Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veşminte. Ce să spun şi despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutăţii, diavolul. Vai şi amar! Cum de nu le e ruşine femeilor creştine? Ţigăncile şi musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbaţi, pe când femeile creştine, care au tradiţie de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinţii Părinţi să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârşită prin felul în care se îmbracă!

Taţii şi mamele să fie pilde bune şi să nu-şi lase copiii – povăţuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbaţii să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecăţii.

Femeile care intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios şi fără de ruşine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă şi îi smintesc şi pe ceilalţi credincioşi din biserică.
Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez şi să mustru. Nu vreau acest lucru, şi poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aş iubi, nu v-aş cerceta. Îndreptaţi-vă şi atunci voi înceta şi eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi!
Când ruşinea femeilor va dispărea
Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulţi ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoşătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci şi credinţa va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbaţi şi bărbaţii femei“.
Şi Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când nişte creştini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când ruşinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecăţii va fi aproape“. Aceste profeţii ale Domnului nostru Iisus Hristos şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale altor prooroci, apostoli, Sfinţi Părinţi, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie.
De aici încolo încetează să te mai vopseşti
Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea şi responsabilitatea să-i povăţuiesc pe fiii mei. Te povăţuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ţi mai vopsi buzele, unghiile şi faţa şi să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ţi dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopseşti cu culori roşii, Îl huleşti pe Dumnezeu.

E ca şi cum ai spune: “Dumnezeu n-a ştiut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roşii; şi ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire şi preţuiască bărbaţii şi femeile fără minte şi să-mi spună că sunt „modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, şi pe toţi oamenii cuminţi şi cu frică de Dumnezeu, şi-l bucuri pe diavol şi pe oamenii neînţelepţi, bărbaţi şi femei.
Aşadar, dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu şi ţi-e frică de Dânsul, dacă mă respecţi şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primeşti scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi.

Şi să-ţi împodobeşti de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioşenie şi virtuţi. Atunci se va bucura şi Dumnezeu, şi îngerii, şi Maica Domnului, şi sfinţii, şi te vor ocroti şi învrednici să intri în Împărăţia Cerurilor.
Însă dacă vei urma moda şi te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiţi vopsindu-te, le vei imita şi la fumat, şi la jucat cărţi şi la altele, care sunt scârboase chiar şi când le aminteşte cineva”.
( “Ne vorbeşte Părintele Filothei Zervakos”, Ed. Cartea Ortodoxa-Egumenita, 2007, cap. “Îmbrăcăminte“)

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

“Au venit caldurile, se dezbraca fetele”

   Asadar:

Femeile care intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios şi fără de ruşine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă şi îi smintesc şi pe ceilalţi credincioşi din biserică.
   Din pacate sunt multe razvratite asa zis crestine ce se imbraca ispititor, dar tot ele, ca niste obraznice, dau vina pe barbati. Cum ca de ce se uita? Sau chiar zic ceva de genul: daca barbatii ar avea traire, n-ar mai fi ispititi daca se uita la o fata despuiata …

Altele cica se sulemenesc si se imbraca atragator … pentru ele.

Si mai zice Fericitul:

Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulţi ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoşătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci şi credinţa va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbaţi şi bărbaţii femei“.
   Si iata ca vedem intens promovandu-se acum aceasta nebunie:

Dati bine de tot cu smirghel pe creieri: Copil crescut fara a i se dezvalui sexul, pentru ca acesta sa isi aleaga singur identitatea sexuala …

O britanica isi imbraca baiatul de clasa a VI-a in fetita …

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 17, 2011 at 11:05 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. sedativ said, on septembrie 18, 2011 at 9:52 am

    Intr-un fel,pot da dreptate celor spuse mai sus.Insa,si daca gresesc,te rog sa ma corectezi,faptul ca femeile se imbraca depravat este o forma de feminitate(in mod teoretic,o sa clarific mai incolo parerea mea).Daca isi pun in valoare corpul si asa mai departe,vor sa iasa in evidenta ca femei.

    Desigur,asta este gresit,atat din punct de vedere crestin,ca intra in vigoare pacatul desfraului si al mandriei(nu inteleg de ce desfraul este o problema,avand in vedere ca nu raneste pe nimeni ca om,ori religia a fost creata ca o forma de aparare a omului de el insusi)(sa nu se inteleaga ca imi plac desfranatele,pe acelea le consider extrem de slabe,atat sufleteste,cat si mental,reducandu-se la un simplu corp,nefiind vorba in aparenta lor si de lucruri superioare,cum ar fi gandirea si personalitatea.As prefera una care se imbraca modest si cu care am ce vorbi,cu care ma pot simti bine(interactiune umana,nu chestii de natura intima) fata de una care este spoita.

    Pierderea rusinii este gresita,in opinia mea,gresita atat din punctul tau de vedere,cat si din punct de vedere social.Femeia a fost iubita de barbat pentru ca era mai slaba din unele puncte de vedere ca el si astfel se crea in sinea sa dorinta de a o apara.Daca nu poti sa o aperi,e destul de greu sa o pretuiesti si sa o iubesti.

    Oricum,interesant articol.As dori,daca se poate,sa-mi mai raspunzi la unele intrebari,pentru a intelege diferitele feluri in care lucreaza Dumnezeu.

    Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on septembrie 18, 2011 at 9:59 am

    sedativ

    Mai bine ai fi vorbit intr-o punga sa nu te auda nimeni.

    Apreciază

  4. un ortodox said, on septembrie 18, 2011 at 10:31 am

    sedativule crestinismul este cel mai greu lucru posibil asa ca nu se supara nimeni ca nu intelegi,decat tu,cel ce pierde in razboiul acesta cu instinctele esti tu !daca tu nici nu intelegi necesitatea despatimirii ce sa poata cineva sa ti vorbesca? mama ta a auzit despre rusine?ea era dezbracata in fatza ta si a altor oameni? sau nerusinea ta vine ca inceput doar de la tine?oamenii sanatosi la cap faceau copii imbracati iar acum vadem la tine un exemplu al atingerii nesimtirii totale care nici nu poate gandi la ceva intelept decat la senzatii corporale..si tu scuza ma daca am gresit

    Apreciază

  5. sol said, on septembrie 18, 2011 at 11:10 am

    adica…. ne facem ca nu vedem. pudoarea si sensibilitatea sunt adevaratele atribute ale feminitatii. restul.. e poleiala menita sa ascunda scopuri, criptari subliminale.

    Apreciază

    • flor said, on septembrie 18, 2011 at 11:22 am

      stim care sunt atributele feminitatii. dar femeile s-au masculinizat de cand au intrat in competitie cu barbatii. Apoi totul vine la pachet. Pierderea rusinii este nromala, doar nu va asteptati sa vedeti o directoare de banca umbland cu ochii in pamant sau rosind cand o privesc altii. Cat despre tinuta- pai daca ea e crestina, directoarea de banca- fiti siguri ca nu ar rezista prea mult in postul asta- tinuta business este un pas spre uniforma prostituatelor. As vrea sa vad angajatorii care accepta vestimentatia crestina a angajatelor. Probabil ca mai sunt, dar sunt exceptii.

      Apreciază

      • sol said, on septembrie 18, 2011 at 11:37 am

        pierderea rusinii nu e normala, flor, caci ea „vine la pachet”, dar nu trebuie acceptat pachetul. femeia nu e in competitie cu barbatul. eu nu sunt in competitie cu nimeni ( femeie sau barbat ), caci competitia implica, in final, un perdant…. ori, aceasta acceptare nu e crestineasca. eu ( generic vorbind ) accept sa iubesc, sa traiesc, sa-mi fac datoria la locul de munca, fara sa discreditez pe altii, sa-i arat cu degetul, sa-i umilesc, sa-i domin. acesta este atributul ( unor ) barbati. iar el nu trebuie insusit, caci te defeminizeaza. iar o femeie ce nu mai e femeie…. ce e?
        cat despre imbracaminte…. nu comentez. fiecare se imbraca cum il duce capul. dar o femeie care acopera mai mult are de castigat. iar tinuta business poate fi decenta, aproape orice tinuta poate fi decenta…. daca acesta e scopul.

        Apreciază

      • flor said, on septembrie 18, 2011 at 12:31 pm

        sol,
        pe mine nu trebuie sa ma convingi. Eu multumesc lui Dumnezeu ca seful meu a acceptat schimbarea totala a stilului meu vestimentar in perioada in care m-am intors la Biserica. Ei bine, azi nu as mai putea sa imbrac fuste pana la genunchi sau genul acela de compleuri cu croiala rigida a la sef de gara care, e drept sunt conventional decente, dar deloc feminine. E un chin sa imbraci asa ceva. E ca si cum ai juca un rol. Nu mai zic de pantaloni. Dar asta e un subiect mai amplu – s-au facut pasi mici si pe furis pana s-a ajuns la nerusinarea si desfraul de azi. Asta vroiam sa spun.
        duminica frumoasa.

        Apreciază

      • Marius said, on septembrie 18, 2011 at 1:54 pm

        De ce spuneti ca „tinuta business e un pas catre uniforma prostituatelor”? Din cate vad eu, tinuta business care se practica este foarte decenta, n-are nici o legatura cu hainele de care vorbiti.
        Si ce intelegeti prin „vestimentatie crestina”? Pana acum chiar n-am auzit ca ar exista un specific vestimentar crestin, in afara de unele secte precum Amish.

        Apreciază

      • flor said, on septembrie 18, 2011 at 8:23 pm

        Marius,
        daca dvs un decolteu din care mai e un pic si ies sanii afara, vi se pare decent, ce sa mai zic… Taiorul cambrat sa puna formele in evidenta si fusta lasand jumate picioarele la vedere…? si neaparat tocuri si machiaj, posete care mai de care si alte accesorii. Sa nu uit, parfumul este nelipsit. Va intreb care este diferenta intre aceasta tinuta si cea a prostituatelor. Sau in zilele noastre s-a generalizat poate aceasta categorie?
        Nu stiu daca intrebarea despre tinuta crestina este sincera. Va cred ca n-ati auzit. Daca ati merge la biserica, ati vedea, nu ati auzi. In orice caz, se defineste prin cateva cuvinte : simplitate, naturalete, smerenie. Adica adevarata frumusete

        Apreciază

  6. Rox Deea said, on septembrie 18, 2011 at 11:40 am

    ma iertati ca intervin, consider ca ceea ce s-a scris mai sus nu e cel mai bun mod de a-i raspunde unui frate care nu intelege…
    pt sedativ: desfranarea e vatamatoare pentru suflet, alunga harul Lui Dumnezeu si face rau si celor din jur in mod direct sau indirect (nu are rost sa dau exemple cu familii destramate de adulter, boli cu transmitere sexuala, avorturi si alte cate si mai cate consecinte). O pofta care te stapaneste si te chinuie pana ce o satisfaci, e clar ca are ceva necurat in ea. E o placere care consuma atat sufleteste cat si trupeste.
    Prin chipul lui Dumnezeu din fiinta sa, care este chipul Treimii, omul a fost creat pentru o viata de comuniune, şi nu pentru autonomie sau robie fată de lume. Adam şi Hristos sunt tipuri pentru alegerea celor doua posibilitati ale raportului omului cu natura: robirea spiritului de catre fructul dulce al partii sensibile a naturii, sau stapanirea ei prin spirit., cu alte cuvinte infranare.
    „Ca de la carma minţii atarna incotro pornim si unde ajungem.” Par. Arsenie Boca
    Sufletul care poate ajunge desavarsit, indumnezeit se lasa usor intinat de ceea ce pare nevinovat, placerea trupului. Si apoi consumat fiind, nu mai este in stare nici sa se roage..

    Apreciază

    • un ortodox said, on septembrie 18, 2011 at 5:01 pm

      rox dea nu trebuie ca un barbat sa i spuna altia ca este imoral?nu intotdeauna blegomania este buna!aici nu este vorba de o intelegere defectuasa a teologiei ci este vorba de imoralitate pe care si animalele o inteleg,daca esti femeie si mergand atractiv pe strada il scoti din minti pe unul mai surexcitat si ala sare pe tine io sa zic ca doar nu te omoara?

      Apreciază

  7. TheSpiritOfCaptain said, on septembrie 18, 2011 at 11:48 am

    Apreciază

  8. Laurentiu said, on septembrie 18, 2011 at 12:08 pm

    Revine campania de „imunizare” a populatiei prin vaccin in sezonul rece 2011-2012

    Ne pregătim să cumpărăm vaccinul antigripal
    Ministerul Sănătăţii (MS) a demarat procedura de achiziţie pentru un milion de doze de vaccin antigripal destinate sezonului rece 2011-2012, iar imunizarea populaţiei, va începe, ca în fiecare an, la sfârşitul lui octombrie, au declarat specialişti din cadrul instituţiei.

    http://www.telegrafonline.ro/1316206800/articol/173933/ne_pregatim_sa_cumparam_vaccinul_antigripal.html

    Apreciază

  9. codin said, on septembrie 18, 2011 at 1:32 pm

    Apreciază

  10. Fluture said, on septembrie 18, 2011 at 2:12 pm

    tinuta crestina ar fi similara cu vesmintele calugarilor…dar mai colorate .. asta ne-ar apropia mai mult de ingeri … odata se purta

    Apreciază

  11. agerstress said, on septembrie 18, 2011 at 2:21 pm

    @sedativ,
    Feminitatea nu este o forma de depravare. Daca faci o asemenea confuzie deja imi fac griji pentru tine, esti o potentiala victima.

    Daca o femeie incearca sa iasa in evidenta printr-o tinuta desuchiata si vopsindu-se in mod strident asta nu e decat o forma mult prea evidenta de disperare indiferent cat de mult va nega ea aceast lucru, disperare de a agata ceva de pe o „treapta mai inalta” pe scara sociala. Cel mai simplu test este sa-i vezi reactia fata de o persoana masculina mai modesta si vei avea numaidecat confirmarea celor spuse de mine mai sus. Cat despre „baietii destepti” de pe treptele de sus (materialiceste vorbind ca d.p.d.v. spiritual este o scara rasturnata) nu merita sa ne facem griji. Pur si simplu isi merita soarta ca doar… „cui pe cui se scoate”.
    Apoi, daca de la prima vedere se impune prin ceva in mod evident fals, acea femeie (e valabil insa si pentru barbati), ce concluzii se pot trage despre persoana respectiva in general?

    La extrema opusa, frumusetea izvorata din simplitate si decenta este cu mut mai pretioasa chiar daca ramane neanteleasa pentru multi. Pur si simplu, daca cineva nu o poate vedea inseamna ca este orb si nu are dezlegare de sus sa o vada, nemeritand-o. Cand spun decenta, bun simt, buna cuviinta, nu spun ca trebuie sa se sluteasca femeia in mod intentionat si nici nu trebuie sa umble cu cearceaful pe cap ca musulmancele (cazul maicutelor din manastiri e un caz special si nu-l discut aici). Omul este dator sa-si ingrijeasca trupul pe care l-a primit pentru ca la urma urmei este ca o casa mai intima, o casa a sufletului si pe dinafara il reprezinta pe el, omul cel dinauntru. Este dator sa-l ingrijeasca si sa-l impodobeasca cu bun simt nu sa-l falsifice transformandu-l in miciuna, nici sa-l sluteasca.

    Apreciază

    • Marius said, on septembrie 18, 2011 at 7:03 pm

      La prima vedere arata foarte asemanator cu felul in care se imbraca musulmanele. Am vazut femei imbracate ca cele din articolele de mai sus, dar toate erau casatorite cu arabi si deci trecute la religia islamica.

      Apreciază

      • un ortodox said, on septembrie 19, 2011 at 8:39 am

        mariuse ca sa te lamureasca pe tine cineva ii trebuie 100000 de vieti,nu ar fi mai usor sa fplosesti si tu capusorul tau,daca poti

        Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 18, 2011 at 11:07 pm

      Si mie mi se par mai degraba musulmance.
      Inca un pic si se ajunge la ceva de genul:

      🙂

      Cred ca moda anilor 80 din Romania oferea un compromis acceptabil desi era si atunci destula diversitate de la sublim pana la grotesc. Intre timp s-a cam pierdut sublimul si eleganta…
      Chiar si anii ’50 aveau stil si eleganta (in inevitabila diversitate…)

      😉

      Apreciază

  12. ioan said, on mai 19, 2012 at 6:53 am

    „asa-i muierea, cam prostuca. se da cu faina multa. bate vantul si i-o sufla. si ramane tot sluta si urata.” – din folclor

    Apreciază

  13. […] Cititi va rog si: “Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“ […]

    Apreciază

  14. chemanonim said, on iulie 9, 2013 at 5:33 pm

    Reblogged this on wp2wp.

    Apreciază

  15. ORTODOXIE said, on august 28, 2014 at 12:21 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  16. f.r. said, on august 28, 2014 at 4:57 pm

    va rog sa priviti clipurile de la LIEKILLERS si sa va exprimati parerea:https://www.youtube.com/watch?v=7N0-1PIo6jg; https://www.youtube.com/watch?v=FNQciSt1LG8; un comentariu la site: https://www.youtube.com/watch?v=MV_3qvR55xs; https://www.youtube.com/watch?v=W6CstkMbnlc

    Apreciază

  17. […] “Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“ SULEMENIREA ESTE UN PACAT. Cand iti vopsesti parul, te dai cu fard, te rujezi, te rimelezi sau iti dai cu oja, Il hulesti pe Dumnezeu […]

    Apreciază

  18. […] Ca atare, repostez un articol de acum 11 ani: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.