SACCSIV – blog ortodox

In farmacii nu se mai prepara retete prescrise de medici … Ele au devenit simple magazine de vanzare a produselor Big Pharma

Posted in BIG PHARMA, FARMACII by saccsiv on septembrie 13, 2011

   Cei care aveti cam de la 30 de ani in sus ati putut constata cum farmaciile au devenit simple puncte de desfacere en detail ale produselor Big Pharma. Cei mai tineri probabil habar n-au ca erau vremuri cand farmacistii preparau medicamente …
Citez din articolul Retetele magistrale si activitatea de receptura vor disparea:

Ponderea medicamentelor care se prepara in farmacie a scazut vertiginos de-a lungul timpului. Pe vremea lui Faltis si Hepites 80- 90% dintre medicamente se preparau in farmacie. Farmacistul care prepara medicamente in farmacie se numea farmacist galenician.

Odata cu dezvoltarea chimiei, a industriei, multe medicamente au inceput sa se prepare prin sinteza.

Cu regret spun ca retetele magistrale si activitatea de receptura vor disparea, in principal din doua motive:

In primul rand, nu vor mai fi prescrise de medicii tineri. Explozia medicamentelor tipizate si promovarea exclusiva a preparatelor standardizate este foarte mare si sunt mai la indemana de prescris, pe cand pentru prescrierea unui medicament magistral iti trebuie o jumatate de pagina numai sa scrii compozitia respectiva.

Acesta mi se pare motivul principal, o moarte naturala; farmacistul nu va mai invarti la mojar o reteta magistrala care dureaza de la 4-5 minute, la o jumatate de ora. Al doilea motiv pentru care aceste preparate vor fi ingropate in istorie este legislatia in vigoare, foarte birocratica, si, neadaptata la situatiile actuale.

Dau un exemplu concret: in regulile de buna practica farmaceutica exista obligativitatea ca la inregistrarea retetei magistrale, in registrul de copiere, sa fie mentionate componentele acelui preparat, dar si lotul si seria fiecarei materii prime utilizate. Inutil, pentru ca aceste serii si loturi sunt in facturile cu care au venit de la furnizor. Se mai spune in aceste reguli de buna practica farmaceutica, ca „in cazul unui preparat oficinal, diferenta intre randamentul teoretic si cel obtinut, trebuie sa fie justificata”. E o fraza pe care eu nu o inteleg. Si daca eu, dupa 35 de ani de experienta de receptura nu stiu ce vrea legiuitorul cand a facut aceasta regula, ce sa inteleaga un coleg tanar? Se sperie nu?! Sunt curios daca in facultate se invata asa ceva.

Comentariu saccsiv:

Probabil ca majoritatea medicilor tineri nici macar n-ar mai fi in stare sa scrie compozitia unui medicament, asa cum faceau inaintasii lor. Pentru ca si ei, ca si farmaciile moderne, au ajuns simple unelte de distribuire indirecta sau directa a produselor Big Pharma. Medicina nu mai este ce a fost. Deja s-a ajuns la momentul in care:

BIG PHARMA creaza medicamente. Apoi inventeaza boli pentru acele medicamente …

Ba mai rau. Medicamentele nu mai vindeca. Ele carpesc (sau nici macar atat) o oarece problema, dar au rolul de a crea probleme noi, pentru a determina pacientii sa cumpere si alte medicamente, care la randul lor iar produc boli noi si tot asa, astfel incat organismul in loc sa se vindece, se subrezeste, iar daca se continua prea mult sinistrul joc …

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 13, 2011 at 10:20 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. vultulturul legionar said, on septembrie 13, 2011 at 11:15 am

    Am o sinuzita infectioasa acuta, cu ameteli de cap si medicii mi-au dat tratament pentru epilepsie, medicamente de sinteza care au printre efectele secundare: impotenta, orgasm necontolat etc adevarate droguri legale, nu mi-au facut investigatii ci prescriu aceste droguri doar dupa mici simtome, eu nu le-am luat si ma iau cu siguranta mea ca sa le iau. Jale in medicina.
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază

    • Marius said, on septembrie 13, 2011 at 12:14 pm

      Doamne ajuta!
      Asta este efectul impingerii noastre in directia care se discuta si aici:
      1. Daca auziti de doctor visitor programs- big pharma plateste enorm niste agenti care viziteaza doctorii propunand „mici cadouri” pentru prescrierea de retete avantajoase lor, si recomandarea farmaciilor ce detin medicamentele prescrise. Tot acesti baieti urmaresc prin programe dezvoltate si instalate special pe laptopuri sau smartphonuri, inchiderea circuitului amintit mai sus prin verificarea retetelor din farmacii (ce doctor le-a scris, cand, cu ce pastile, pentru care pacienti si ce boli etc). Doctorii primesc ceva beneficii de gen vacanta de 2 saptamani in tenerife etc.
      2. campania de a trimite doctorii buni, a caror facultate si rezidentiat le platim noi, in strainatate… eu cred ca este o campanie in acest sens si nu numai, adica putem adauga aici si imputinarea coroborat cu scaderea veniturilor anumitor categorii de populatie etc.

      Deci, nu avem ce comenta… totul merge in directia binecunoscuta cititorilor acestui blog.
      Tot ce-ti doresc este insanatosire grabnica!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  3. toto said, on septembrie 13, 2011 at 11:57 am

    Pai din astea au cele mai mari profituri.

    Apreciază

  4. Ioan C. said, on septembrie 13, 2011 at 12:10 pm

    Mai fratilor, oi fi eu nebun sau sufar de conspirationism, dar ia urmariti-ma un pic.
    Cum se face ca pe oricine ai vota in Romania rezultatul e intotdeauna acelasi? Adica prost!
    Eu am urmatoarea teorie: Securistii si comunistii care au condu tara dupa revolutie ( că aproape toti alesii au fost mari si in comunism) au facut alternanta la putere ca sa insele poporul cum ca ar fi schimbari democratice.
    In fapt, PSD ( stanga) a alternat la putere cu PNL-PDL ( dreapta) numai ca sa insele poporul cum ca sunt alti oameni, dar in spatele lor sunt ACEIASI, adica securistii si comunistii.

    Apreciază

  5. MIhaela said, on septembrie 13, 2011 at 12:39 pm

    Vulturul legionar ,
    Fa fizioterapie pentru sinuzita (unde scurte).

    Apreciază

  6. daniel said, on septembrie 13, 2011 at 3:15 pm

    Grecia nu intra in faliment

    Apreciază

  7. sol said, on septembrie 13, 2011 at 4:01 pm

    Medicina curativa a ajuns un fel de invatamant superior particular…. adica multa poleiala, multa reclama, jumulit la maxim consumatorii ( in acest caz bolnavii ) si nicio responsabilitate in final. Eu evit medicii si medicamentele iar in spitale n-am mai fost din copilarie, am un nod in gat si cand merg sa vizitez pe cineva acolo . Nebunia cu mers la doctor si pentru o simpla raceala mi se pare nociva, iar facut analize asa, cand si cand, ca cica sa-ti verifici starea de sanatate… e in fapt o expunere inutila la un mediu cu virusi sau la contactat o boala prin instrumente sterilizate incomplet. Organismul este un mecanism complet si complicat , orice defectiune minora din alcatuirea sa, tratata superficial, aduce, in efect domino, dereglarea intregului. Eu si familia mea nu luam medicamente niciodata, daca ar fi dupa noi, farmaciile ar da faliment. Infiorator imi pare sindromul „punga cu medicamente” pe care l-am intalnit si printre cunoscuti… ce si-au descoperit diverse afectiuni ( nevizibile) pentru care doctorii le-au recomandat zeci de pastile de luat zilnic. Ai zice ca oamenii acestia ar trebui sa fie ingroziti.. de unde? Incantati ca de o realizare in viata, arata mandri punga cu medicamente pe care o tarasc dupa ei si la piata…. dar daca le-ai inlocui cu simple analgezice sau pastile fara niciun efect, n-ar exista nicio schimbare in sanatatea lor. caci astfel li se trateaza un alt sindrom ( real, psihologic ) si anume lipsa de atentie, iar afectiunile fiziologice au devenit cronice si sunt urmare a unui stil dezordonat de viata la care nu inteleg sa renunte.

    Apreciază

    • MMG said, on septembrie 13, 2011 at 5:33 pm

      Citat din articolul de mai sus: „Au existat informaţii privind abuzuri sau cazuri de discriminare bazate pe afilierea religioasă, credinţe sau practici. Au fost cazuri în care unii prelaţi ai Bisericii Ortodoxe au dovedit ostilitate faţă de membrii bisericilor neortodoxe şi au criticat activitatea de misionariat”, se mai arată în raport”.

      Cat de tare poate fi… adica ar trebui sa nu spunem nimic.

      Daca nu le convine sa plece inapoi…nu?

      Apreciază

  8. mircea said, on septembrie 13, 2011 at 5:23 pm

    Spunea un calugar in secolul XV:

    „Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului.Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.”

    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-14900800

    Apreciază

  9. vultulturul legionar said, on septembrie 14, 2011 at 5:48 am

    Multumesc pentru cei care mi-au dat un sfat pentru afectiunea mea.
    Iar pentru cei care se mai intreaba de ce a ajuns Romania cum a ajuns, nu vreau sa ma repet, si eu fiind un pacatos nu pot da sfaturi de unul singur, ce pot zice e: vrea romanul sa se schimbe? Sa renunte la crima avorturilor? Vrea romanul sa nu mai trandaveasca ci sa munceasca? Unde ma veti intreba: in primul rand cu munca rugaciunii, si facase voia ta Doamne in cele lumesti, si asta e o munca, dar cati romani mai vor sa munceasca cu Dumnezeu pentru semenii lor si nu doar pentru pantecele lor? Si cati dintre noi ne uitam la noi si ne predam viata lui Hristis ca sa traiasca El in noi?
    Si o vorba inteleapta spune: fa pace in jurul tau si mii se vor mantui, dar cati vrem pace? Daca apare un om sa marturiseasca credinta ortodoxa, si daca n-o face cum ne asteptam noi, gata sarim sa-l ponegrim cel putin. Cazul Klaus Kenneth, e el pacatos dar recunoaste si i-si prezinta viata traita nu filozofie ecumenista ca altii, trebuie sa stim ca are binecuvantare de la parintele Sofronie Saharov pentru cartea scrisa de el, dar gata ne-am smintit ca canta la chitara, dar dragilor cine suntem noi sa-l judecam, sa marturisim si noi cat putem dreapta credinta si sa-l lasam pe Klaus in marturisirea lui, a daca putem sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa-l lumineze si sa-l fereasca de abateri de la credinta nu sa-i zicem cum ne vine la gura. Dumnezeu e iubire si cine nu-su iubeste semenul cum poate spune ca iubeste pe Dumnezeu?
    Credinta ortodoxa nu este filosifie ci traire, nu este cum vreau eu ci cum vreau Eu( ciudat cum asa? Eu fiind Hristos care trebuie sa traiasca in mine si nu parimile mele).
    Daca credeti ca romanul vrea aceste lucruri cel putin atunci sa facem ca niniviteni, daca nu, nu ne putem opune la ceea ce vrea omul- da trebuie sa traim pentru altii insa pana sa nu devenim ca lumea, sa ne pazim sufletele cum ne indeamna si Sfantul Ignatie Briancianinov, altceva e tulburare, imprastiere si facerea voii personale.
    Oamenii din Sodoma si Gomora au avut libertatea lor si ei au ales ce au ales, sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa nu ne lase sa alegem si noi ca ei.
    Nu Dumnezeu pedepseste lumea ci lumea i-l pedepseste pe Dumnezeu prin faptele lor si cum Dumnezeu este Armonie si Ordine, omul fara de Dumnezeu i-si atrage dezordinea si haosul.
    Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de asa ceva, dar vrem noi asta?
    Asa ca nu pot da sfaturi, sunt un vierme, mai rau pacatuiesc in orice clipa- ma intreb cum de ma mai suporta Bunul Dumnezeu, am fost ateu, comunist, satanist, ecumenist dar El nu m-a lasat, doar El stie ce a vazut in mine de m-a tras din moarte( acum peste10ani am avut un soc anafilactic de la intepaturile uno albine, eram pe duca, devenisem vanat, aveam pulsul peste120, tensiunea peste18, eu eram ateu, practicam yoga, si am zis Dumnezeule care esti peste tot pamantul nu mie frica de moarte, si tot repetam intruna ca nu mie frica de moarte, pana am simtit ca mi se intuneca privirea, intram intr-un intuneric de nedescris pana cand in acea bezna am vazut un punct alb care a facut ca un traznet de limbi albe si am simtit cum revin la viata. In acea seara nu aveam bani, erau telefoane de 1 leu metalice, am zis Doamne ajuta-ma am dat un bobarnac la telefon si am vorbit cat am vrut fara bani. Minuni se fac, dar nu inteleg de ce pentru mine, eram si sunt plin de pacat.
    Dupa aceea am ajuns in timp sa fac facultatea de teologie ortodoxa, si in nemernicia mea sa inteleg, foarte foarte putin, ca ortodixia e traire nu ritual sacadat, ca ortodoxia e jertfa, si cu cat te jerfesti cu atat primesti mai multe suturi de la lume, insa si drumul foarte ingust si in ceata spre El, cu cat ne jertfim si nu judecam pe semenul nostru- sa nu confudam cu prostia, indiferent ce religie e daca are nevoie de un pahar cu apa sa-l dam, dar daca incepe cu ratacirile lui sa-l stopam cu blandete si daca nu vrea sa nu mai avem de-a face cu el pana nu inceteaza cu otravurile lui.
    Duhivnicul e foarte esential e ca aerul, si sa speram ca Bunul Dumnezeu sa ne dea un duhovnic ortodox si nu ecumenist-cipuit.
    Sa ma iertati fratilor!
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază

  10. STOP RFID 666 said, on septembrie 14, 2011 at 9:42 am

    BARBARA EHRENREICH-ZAMBESTE SAU MORI-CUM SA FII UN SCLAV VESEL

    In cativa ani am inceput sa intalnesc aceeasi ideologie a gandirii pozitive. Ideologie aplicata oamenilor concediati de corporatii. Oameni de clasa medie trimisi la tot felul de asociatii de consiliere unde li se spunea…….Nu e rau sa fii concediat. E de fapt un lucru bun, o oportunitate de evolutie profesionala. La capatul acestei experiente vei fii un om castigat. Si daca vrei sa depasesti aceasta dificultate, trebuie sa-ti schimbi atitudinea. Fiindca solutia sa obtii un loc de munca in lumea corporatista de azi nu este sa stii lucruri, sa fii pregatit sau sa ai experienta ci sa ai o atitudine pozitiva. Cuiva care a ajuns la fundul prapastiei (si concedierea e un motiv plauzibil) spunei ………..Nu-i nici o problema zambeste, mergi mai departe si NU TE PLANGE. Am inceput sa intrevad un tipar si sa intalnesc aceasta in tot mai multe aspecte ale vietii americane……….acest optimism obligatoriu si veselie. Un loc unde se intalneste cu precadere este la angajatii din lumea corporatista unde functioneaza ideea……….Da! Fii optimist fiindca nu esti aici sa faci treburi ci pentru ca sa inveselesti lumea si sa-i faci sa se simta confortabil, toata ziua. Va puteti intreba care este de fapt problema? Multi spun. Ok este delirant sa consideri ca totul este ok, un delir extrem, dar….Problema este ca acest delir este bazat pe ideea ca poti schimba lumea materiala cu gandurile tale. Te gandesti la ceva, gandurile exercita o forta care-ti aduce in schimb ce doresti. Daca o facem bine ne putem concentra toti sa primim 1.000.000 $ sau…..orice. Si intr-adevar vei primii ceea ce doresti. Au fost multe incercari de explicatie stiintific. Un timp a fost magnetismul. Ca gandurile exercita o forta magnetica care atrage lucrurile spre tine. Dupa cum stim capetele noastre nu sunt atrase de frigidere. Forta magnetica este atat de mica. Dar acum vorbesc despre fizica cuantica. Ador asta. Fizica cuantica a devenit o scuza pentru a umilii stiinta. Nimic nu este real, nimic nu este adevarat si gandirea ta modeleaza lumea. Deci o gandire pozitiva remodeleaza lumea in mod pozitiv conform acestei explicatii stiintifice. Dar care este problema? De ce sa nu te autoamagesti ca totul este bine si poti schimba lumea cu gandurile tale. Eu gasesc doua probleme. 1) Comportamentul delirant este intotdeauna o greseala. Nu exista delir inofensiv. Chiar daca unul din mesajele psihologiei pozitive este acum…….Da, este bine sa ai iluzii pozitive cu privire la tine. 2) Cea mai buna dovada este dezastrul financiar din 2007. Au existat mai multi factori. O discrepanta enorma intre clasele sociale in SUA. Lacomia si economia bazata din ce in ce mai mult pe credit si consum decat pe productie. Dar cu siguranta un factor important a fost gandirea pozitiva in lumea corporatista si sectorul financiar. Adica oamenii alarmisti (negativisti) erau redusi la tacere sau concediati. Nu puteai fi intr-o companie de ipoteci nationala, cum este cea care aproape singura a declansat criza in SUA, si sa spui……….sunt ingrijorat de imprumuturile ipotecare riscante. Erai concediat. Am intervievat niste tipi de succes de pe Wall-Street si mi-au spus ca asa merge, nu poti…..Oamenii care au incercat sa spuna ca preturile la imobiliare nu vor creste la infinit au fost concediati. A fost o speranta ignoranta. Nimeni nu putea sa gandeasca negativ, si daca nimeni nu gandea, nimic rau nu se intampla. Alt lucru pe care-l consider ingrijorator este cruzimea. Este nemilos sa spui cuiva cu mari greutati ca totul este in capul lui si trebuie sa-si schimbe doar atitudinea. Si exemplul meu favorit al acestei impietriri morale este de la autoarea Secretului. Recunoasteti ca a fost in topul vanzarilor si aici. Cartea despre cum poti avea orice doar gandindu-te. Si Rhonda Byrne a fost intrebata despre tsunami-ul din 2006 si ce l-a declansat. Si ea a spus ca victimele sunt de vina ca au trimis in eter vibratii ce atrageau tsunami-uri. Pentru ca nimic nu ni se intampla fara sa atragem noi acel eveniment. Eu cred ca acest raspuns este mult peste imoralitate. Nu promovez melancolia, pesimismul, negativismul sau depresia. Si acestea pot fi delirante. Adica poti sa gandesti despre tine ca orice faci va esua. Si nu e nici un motiv sa gandim astfel. Sugestia mea radicala este realismul. Trebuie sa analizam lumea si sa vedem ce putem face cu ceea ce ne ameninta sau ne face rau.

    comentariul meu

    Gandirea pozitiva este promovata din ce in ce mai des si in Romania prim mijloacele mass-media si revistele care au scopul de formare a omului nou. Omul nou, marca noua ordine mondiala trebuie sa gandeasca pozitiv, pentru ca altfel nu poate fii exploatat. El nu trebuie sa se gandeasca la rau pentru ca nu cumva sclavul fericit sa-si dea seama in ce hal a ajuns. El nici macar nu trebuie sa aiba vre-un gand despre rau pentru ca in acest fel ar putea sa distruga economia ,,de piata,, care va da fiecaruia dupa nevoi. Sclavul fericit trebuie sa faca economie pentru guvern si eventual sa se imbrace de la mana a doua pentru ca faurirea lumii noi, epoca de aur comunista sau mileniul in varianta sectara sa devina realitate. Gandirea pozitiva este o minciuna si ca orice minciuna vine de la tatal ei adica lucifer. Orice negativist, alarmist, neincrezator si cel care anunta apocalipsa trebuie sa dispara pentru a nu deranja confortul facut cu multa truda de oamenii ,,imblanziti,, de actualul sistem. Nu trebuie sa gandesti la rau pentru ca in felul acesta poti sa te revolti si sa strici socotelile conducatorilor iubiti. Nu trebuie sa gandesti vreodata ca exista diavol pentru ca devii ridicol si ai putea sa-l intrevezi pe cel rau printre flacarile iadului. Desigur aceasta gandire negativista este pentru aceia care nu pun umarul la formarea unei societati mai bune. Aceasta gandire vine si din budism care spune ca nu exista bine si rau si ca totul este o iluzie. Dar se pune intrebarea……..cine a creat aceasta iluzie? Dar intrebarea este prea grea pentru aceia care au in cap un singur gand si anume sa nu mai aiba ganduri. Pozitivismul este o forma de manipulare si control social. Este o forma de indobitocire si alienare pentru aceia care sunt atat de cimentati in material incat nu mai pot vedea decat iluzia celor care creeaza iluzii. Si iluziile sunt create acum de televiziune dar mai tarziu vor fii create de vrajitori si de insusi antihrist. Stiinta poate crea iluzii pe banda rulanta pentru ca-si trage seva din acela-si ocultism de secole. Profetii au fost de asemenea alarmisti si negativisti pentru ca au distrus linistea celor care se inchinau la idoli. Adevarul a devenit inamicul public cel mai mare pentru ca te face sa gandesti. Si a gandii este periculos si te face sa te scoli din mizeria din care esti, sa bei apa curata si sa nu te mai intorci niciodata pe taramuri mocirloase. Gandirea pozitiva te face sa umblii ca musca fara cap si sa nu stii incotro mergi. Sa mergi unde o fii in speranta ca totul va fi bine. Ati auzit pe multi spunand……. totul va fii bine. Ar fii bine daca aceasta expresie ar avea in spate nadejdea crestina. Dar nu, ea se sprijina tot pe imbecila gandire pozitiva. Speranta ca totul va fi bine fara sa faci nimic este tot o forma de autoamagire a omului care nu se trezeste nici cand diavolul il stringe de gat. Multi nu vad ceea ce se intampla in jur pentru ca inca mai au treaba. Au treaba sa construiasca pentru a avea diavolul ce sa darame. M-am intrebat mereu de ce o fii atata agitatie si forfota pentru ca este criza si lumea nu mai are bani. Raspunsul este ca lumea pe masura ce se apropie de iad ,,imprumuta,, din ceea ce este acolo. Dar nu banii sunt problema ci neastampararea omului care nu poate sta locului pentru a se ruga, a cugeta la ce se intampla cu el si lumea inconjuratoare. Si omul se duce sa se plimbe ca nu cumva constiinta sa-l mustre si astfel sa se trezeasca din letargie. Poporul a adormit si monstrii ies din adanc pentru asi face de cap pentru ultima oara. Intr-o ultima incercare de a distruge creatia si sufletele create. Gandirea pozitiva vine din veselia si entuziasmul iadului atotrazator din revolta si sfidarea de Dumnezeu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.