SACCSIV – blog ortodox

SOROS si satanistii de la ASUR ataca furibund predarea religiei in scoli

Posted in ASUR, George Soros by saccsiv on septembrie 12, 2011

Citez din articolul ASUR: Sistemul şcolar, vector al îndoctrinării religioase:

Asociaţia Secular-Umanistă din România atacă din nou studiul religiei în şcoli.  „Circa 160.000 de copii vor lua contact pentru prima oară cu şcoala şi, totodată, cu îndoctrinarea religioasă practicată cu acordul tacit al autorităţilor statului”, se precizează într-un comunicat. Prezenţa religiei în şcoli este considerat însă un act necesar.  72% dintre respondenţi au optat pentru promovarea unui cult religios în şcoli, potrivit IRES.

Este remarcabilă reacţia societăţii faţă de această problemă. Cu cât oamenii devin mai informaţi în ceea ce priveşte situaţia reală din şcoli, cu atât opoziţia faţă de predarea religiei devine mai puternică. Conform cercetărilor Fundaţiei Soros, în doar câţiva ani ponderea celor care se opun obligativităţii studierii religiei s-a dublat, fiind de 40% in prezent. Pe de altă parte, discutând despre predarea Religiei cu mulţi părinţi cu copii de vârstă pre-şcolară, am constatat că, în general, aceştia nu cunosc toate opţiunile legale de care dispun. De asemeni, părinţilor nu le este foarte clar statutul Religiei în şcoli, de exemplu sunt surprinşi când află că aceasta se predă începând chiar cu clasa I sau că nu este vorba de Istoria Religiilor.” a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR.

În prag de nou an şcolar, asociaţia noastră consideră necesare câteva precizari:

 1. În şcoli nu se studiază Istoria Religiilor. Din contră, predarea se face de o manieră confesională, la orele de religie elevilor prezentându-li-se insistent doctrina unui singur cult. În practică, de cele mai multe ori, este vorba de doctrina BOR.
 2. Religia se studiază an de an, săptămână de săptămână, începând cu clasa I. Timp de 12 ani, copiii sunt obligaţi, de facto, să participe la cel puţin o oră de religie în fiecare săptămână. Religia este singura materie, cu excepţia Limbii Române / materne şi a Matematicii, care se studiază în absolut toţi anii de învăţămînt preuniversitar.
 3. Salarizarea profesorilor de religie, mulţi dintre ei preoţi, nu este asigurată de către culte ci grevează bugetul Ministerului Educaţiei. În sistem există cca. 12.000 de profesori de religie, iar anual fondul de salarii pentru aceştia se ridică la aproximativ 30 milioane de euro.
 4. Deşi sunt plătiţi de către Stat, profesorii de religie sunt direct subordonaţi ierarhiei religioase locale. De asemeni, cultele controlează atât programa de învăţământ cât şi conţinutul manualelor de religie.
 5. În multe şcoli se practică spovedaniile şi împărtăşaniile de grup; elevii fiind duşi cu clasa la biserică şi obligaţi să participe la aceste ritualuri.
 6. Continuă să fie în circulaţie manuale de religie ce promovează violenţa fizică şi psihică asupra copiilor.
 7. Copiilor, inclusiv celor din clasele primare, li se repetă obsesiv despre “păcat”, “iad” şi “diavoli”, inducându-li-se ideea că nerespectarea cu stricteţe a “poruncilor” îi condamnă la “osânda veşnică”.

Elevii din învăţământul românesc se confruntă cu o sistematică îndoctrinare religioasă, sistemul educaţional fiind deturnat în beneficiul propriu de către cultele religioase, în special de către BOR. Acestea desfăşoară un efort constant de a-şi extinde influenţa în societate, ţintind mai ales segmentele cele mai vulnerabile – copiii.

Pentru a ilustra maniera în care Biserica îşi propune să îşi promoveze mesajele este suficient să redam câteva pasaje semnificative din lucrări redactate de teologi apropiaţi conducerii BOR (sublinierile ne aparţin):

 • Prof. Dr. Vasile Timiş, fost Inspector Școlar General pentru disciplina Religie, actualmente secretar de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor1:”[…] şcoala, prin profesorii de religie, sprijină misiunea Bisericii […]

  Este extrem de important să acordam o atenţie deosebită educaţiei religioase a copiilor încă de la vârstă fragedă. Cu privire la acordarea educaţiei religioase încă din fragedă pruncie, Sfântul Ioan Gura de Aur aprecia: „cum se va deprinde copilul de mic, aşa va rămâne şi când se va face mare

  Aducerea copilului la Biserica şi împărtăşirea lui cu Sfintele Taine lasă amintiri şi amprente asupra lui care îl vor marca toată viaţa

  Prin participarea la cult se fixează şi primele percepţii subliminale, rezultă o influenţare a comportamentului şi prin prezentările subliminale […] Copilul începe să conştientizeze că atunci când face un lucru bun, se bucură Dumnezeu, iar când savârşeşte răul Îl supără pe Dumnezeu.

 • Preot Prof. Dr. Vasile Gordon (Facultatea de Teologie din Bucureşti) şi Preot Prof. Dr. Constantin Dragnea (Şcoala Generală Nr. 58 din Bucureşti)2:”[…] profesorul de Religie trebuie să-i îndemne la clasă pe copii să frecventeze biserica, aşa preotul poate în biserică să-i îndemne pe copii (direct, sau prin părinţii şi bunicii lor) să nu lipsească de la ora de Religie.

  […] în şcoli pot fiinţa cabinete de consiliere duhovnicească […]. Se ştie, nu toţi copiii sunt dispuşi să-l caute pe preot la biserică, iar preotul, aşa cum aleargă în parohie în găsirea ‘oii pierdute’, aşa trebuie să procedeze şi în cazul copiilor, mai ales a copiilor!

  Slujba de la începutul anului şcolar, săvârşită de preot în şcoala de pe teritoriul parohiei […] o contribuţie efectivă la recunoaşterea autorităţii şi prestigiului Bisericii Ortodoxe.

Asociaţia noastră îşi reafirmă poziţia: în unităţile de învăţământ de stat trebuie păstrată o strictă neutralitate religioasă, iar în cadrul orelor de Religie trebuie predată Istoria Religiilor şi nu doar viziunea particulară a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela.

Strategia pe care o recomandăm părinţilor este de a discuta această problemă la nivelul clasei sau a şcolii şi de a solicita retragerea de la orele de religie pentru întregul colectiv al unei clase sau pentru o majoritate a elevilor.

Pentru evitarea potenţialelor abuzuri împotriva acelor copii care studiază totuşi religia, recomandăm părinţilor acestora:

 • să ceară referinţe despre persoana care predă orele de religie
 • să solicite planurile lecţiilor care urmează a fi predate copiilor
 • să discute periodic cu copilul şi să îi explice de ce la orele de religie i se predau lucruri în contradicţie flagrantă cu cele învăţate la celelalte materii
 • să fie atenţi la apariţia unor modificări radicale de comportament a copiilor (dezvoltarea unor obsesii legate de moarte, de păcat, de iad, tulburări de somn sau de nutriţie, înstrăinare de prieteni etc.) şi, dacă este cazul, să apeleze la consiliere psihologică

Să nu uităm: În România sunt 18.300 de biserici; doar 4.700 de şcoli generale stau la dispoziţia copiilor!, se precizează într-un comunicat.

BOR: Religia îl învaţă pe copil iubirea de oameni

Reprezentanţii ASUR prezintă problema păcatului în mod simplist şi superficial, nu existenţial şi social. Libertatea omului nu este indiferenţă spirituală, ci capacitatea acestuia de a alege valori care îmbogăţesc viaţa persoanei şi a comunităţii umane. În acest sens, valorile oferite de educaţia religioasă sunt extrem de necesare, întrucât ele reprezintă pentru tineri un reper spiritual esenţial şi un liant existenţial între toate cunoştinţele dobândite prin studiul celorlalte discipline. Valorile cultivate şi virtuţile încurajate în cadrul orelor de religie sunt necesare sănătăţii spirituale a persoanei şi a comunităţii. Religia îl învaţă pe copil şi pe tânăr iubirea faţă de Dumnezeu şi de oameni, credinţa, speranţa şi solidaritatea, dreptatea şi recunoştinţa faţă de părinţi şi faţă de binefăcători, dărnicia şi hărnicia, sfinţenia vieţii, valoarea eternă a fiinţei umane, binele comun şi frumuseţea sufletului profund uman, cultivat şi îmbogăţit prin virtuţi şi fapte bune.

Biserica Ortodoxă Română, prin predarea religiei în şcoală, propune modele viabile de bunătate şi sfinţenie, oferind tinerilor repere în viaţa de familie şi în viaţa socială. Educaţia religioasă reprezintă un factor de stabilitate şi de comuniune în societatea românească şi nicidecum ”dezvoltarea unor obsesii legate de moarte, de păcat, de iad, tulburări de somn sau de nutriţie, înstrăinare de prieteni”. Ea apără şi promovează identitatea spirituală şi demnitatea persoanei care trăieşte astăzi într-o lume din ce în ce mai pluralistă, confuză şi individualistă din punct de vedere spiritual şi social, unde prinde tot mai mult contur un model degenerativ de viaţă în care sunt la modă: minciuna, hoţia, corupţia, înşelăciunea, trădarea, vulgaritatea, pornografia, violenţa de toate tipurile etc. Toate acestea, însă, reprezintă negarea valorilor creştine tradiţionale.

Textul ASUR este vădit anti-creştin, de factură umanist-ateistă, când insinuează că Biserica susţine adevărul în contrast cu ştiinţa. Anii grei ai dictaturii comuniste, cu ateismul ei zis „ştiinţific” şi impus în şcolile de stat, contrar voinţei unui popor religios, ne-au învăţat să nu mai dorim cultură fără credinţă, ştiinţă fără spiritualitate, materie fără spirit, cunoaştere fără comuniune, filosofie fără speranţă şi, îndeosebi, şcoală fără suflet, adică educaţie fără religie, mai ales la vârsta întrebărilor existenţiale şi a formării spirituale a tinerilor.

Prezenţa religiei în şcoli este considerat un act necesar.  72% dintre respondenţi au optat pentru promovarea unui cult religios în şcoli, potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie,  intitulat „Percepţia publică a şcolii româneşti”.

Cititi va rog si:

Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copiii invata la scoala despre pacat, draci, iad, odanda vesnica …

Sfinti si mari duhovnici despre EDUCATIA ORTODOXA A COPIILOR. Ce face insa SISTEMUL?

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 12, 2011 at 9:49 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • Ioan C. said, on septembrie 12, 2011 at 5:18 pm

   Eu cred ca nu e vorba de eliminarea religiei, ci de eliminarea lui Dumnezeu din scoala.

   Apreciază

 2. ADRIAN CL.23 said, on septembrie 12, 2011 at 11:41 am

  Sunt tata an un copil de aproape 2 ani .Sunt in totalitatea de partea sistemului care promoveaza sustierea si predarea religiei ortodoxe in scoli.
  Este necesar pentru generatia care ne urmeaza sa se intoarca la valorile ortodoxiei, valori care au facut sa rasara pe aceste pamant nume mari de sfinti.
  Vedem , actiunea plina de venini a celor ce nu au nimic in comun cu ortodoxia si promoveaza „polita corecta”.
  Desi, in general se vad cu ochiul liber toate aceste carente ale intregului sistem, multi sunt cei care sunt impotriva ortodoxiei, ma uit la parintii din jur in parc,la munca , pe strada…(daca nu impotriva, atitudinea lor este ca a noastra a tuturor in marea ei majoritate,indiferenta ).
  Discutand cu cineva , acesta lauda partea de cateheza a catolicilor…NE LISPESTE IN MARE MASURA …MAI SUNT PASTORI CARE SE INGRIJESC DE TURMA LOR…, CATEHEZA DIN BISERICA A ENORIASILOR(CARE LA RANDUL LOR SUNT PARINTI).NE LIPSESTE DORINTA DE A CERCETA SI NE REZUMAM LA BABISMELE INVECHITE SI TRANSFORMATE IN „CANOANE”.NE LIPSESTE BUNACUVIINTA, INTELEGEREA SI MAI ALES CA ACEST LUCRU… PREDAREA RELIGIEI ARE DOUA CAI DE LUCRU….COPIII SI PARINTII(MAI ALES PT ACEIA CARE …OR SA PRIMEASCA INTREBARI.)
  Suntem datori ca si crestini, chiar daca doar prin botez si nu prin trairea de zi cu zi sa sprijinim viitorul, si atat cat putem sa lucram la mantuirea sufletelor copiilor nostri(sa nu fiu inteles gresit. Mantuitorul mantuieste sufletele noastre, noi dupa posibilitatea si puterea nostra sa lucram la temelie, sa punem piatra si nu nisip ).
  Dumnezeu sa ne ajute la toti si sa ne aduca in Intelegerea lucrurilor Lui, asa cum El Vrea.
  Sa ma iertati cei care va simtiti ofensati sau jigniti.
  Doamne AJUTA SI NE MANTUIESTE!

  Apreciază

 3. botosaneanulortodox said, on septembrie 12, 2011 at 11:45 am

  sa ne prezinte si noua aceasta asociatie ce face bun in aceasta tara cati tineri au format ei pentru viitorul zilei de maine,ce locuri de munca a creeat,??? ce sa invatam de la ei?
  noi sa nu ne pierdem nadejdea si sa fim uniti si totul va fi bine!http://botosaneanulortodox.blogspot.com/

  Apreciază

 4. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 12, 2011 at 12:49 pm

  Pericol nuclear in Franta :

  http://www.click.ro/news/extern/Pericol-Franta-Explotie-deseurilor-radioactive_0_1247875254.html

  Apreciază

 5. Laurentiu said, on septembrie 12, 2011 at 1:39 pm

  A patra zi a vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Germania.

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat astăzi, 12 septembrie, la forumul „Unitatea creştină şi dragostea pentru cei săraci”, organizat în cadrul celei de-a XXV-a întâlniri a Comunităţii Sant`Egidio, în Munchen – Germania, în cadrul căruia Preafericirea Sa a rostit un cuvânt intitulat Dialog teologic şi cooperare practică între Biserici, în care a subliniat, printre altele, faptul că „unitatea sau comuniunea vizibilă între creştini este o dorinţă şi o cerere sfântă a Mântuitorului Iisus Hristos Care S-a rugat pentru această unitate înainte de Patima Sa şi de Învierea Sa, zicând: „Ca toţi să fie una… pentru ca lumea să creadă” (Ioan 17, 21)”.

  Comunitatea din Sant’Egidio este CATOLICA.

  http://www.basilica.ro/ro/stiri/a_patra_zi_a_vizitei_preafericitului_parinte_patriarh_daniel_in_germania__5609.html

  Apreciază

 6. Marcel said, on septembrie 12, 2011 at 4:07 pm

  Observ, parca cu surprindere, cum Soros cu organizatiile sale, dar si alte organisme cu aceeasi orientare, au o asa „rabdare” de a „roade” bucatica cu bucatica din valorile sufletesti ale omului. Si ei stiu ca prin aceste impunsaturi declanseaza reactii interioare in multe fiinte umane. Este exact atitudinea draceasca, prin care diavolii au acele sulite mici cu care inteapa, mereu, si iarasi inteapa, fara a durea prea mult, dar care in timp deranjeaza enorm de mult. Astfel se ajunge la distragerea mintii de la valorile umane, de la legatura sa cu Dumnezeu, directionand-o, in prima faza la o nervozitate si furie asupra atacatorului, ca apoi sa ajunga la obisnuinta (caci durerea nu este mare) si chiar complacere.

  In continuare cand ma refer la culte, nu am in vedere Ortodoxia, care nu o consider un cult religios, ci ea reprezinta viata omului indumnezeit, nu este o lume cu reguli date de om, ci cu reguli insuflate de Dumnezeu sfintilor si proorocilor.

  Din ceea ce stim din jurul nostru, din mijloacele de informare sau din traire directa, observam ca oamenii sunt atrasi de partea spirituala, de orice natura ar fi ea. In majoritatea cultelor religioase si a sectelor membrii tind sa reactioneze si sa duca o lupta comuna impotriva unui eventual dusman care le afecteaza mersul. De asemenea membrii acestor culte si secte tind sa depuna munca voluntara, fara rasplata materiala prea mare.
  Doua exemple:
  Am urmarit acum cateva luni, interviul luat de masonii Bartolomeu Savoiu si Nestorescu Balcesti „venerabilului” Lojii Propaganda Due (P2) din jurisdicţia Marelui Orient al Italiei, contele Licio Gelli.
  Din pacate nu am gasit interviul video postat undeva pe net, dar imi amintesc ca acesta a spus la un moment dat ca loja cuprindea membrii ce faceau parte din toate categoriile societatii inalte italiene: banci, armata, politic etc. Mai spunea ca daca un membru avea nevoie sa fie ajutat, acesta era supus unui consiliu intern, care hotara daca sa fie ajutat sau nu. Fiind frate al lor, prin hotararea consiliului, acesta era ajutat.
  Un alt exemplu este la noi in Romania: MISA
  O multime de avocati si juristi, si sunt convins ca bine pregatiti, din cadrul MISA au facut posibilul sa faca scapat pe Bivolaru. Se stie din presa ca in cadrul MISA erau inscrisi multi membrii din cercurile inalte ale societatii romanesti. Tot din presa se stie ca multi membrii din MISA facea munca voluntara pe mai nimic.
  Pot extinde aceste lucruri, fara a ma insela foarte mult, si la celelalte culte.
  Se poate spune ca membrii ce fac parte dintr-un anumit cult au obiective comune, o tindere catre un dumnezeu al lor, si acest lucru ii uneste, si ii determina ca sa lupte in comun impotriva unui pericol.

  Nu iau in considerare pe cei de la polul opus, care manifesta pe fata cultul lui satan.

  Dar sa observam un lucru si la atei, pentru care, in viziunea lor, nu cred in nici un dumnezeu, ci numai in ceea ce stiinta poate dovedi. Nu stiu daca e chiar asa, deoarece, multi si din randurile lor recurg la a bea bauturi alcoolice, unii consuma droguri, altii la tigari, altii la sporturi periculoase cu multa drenalina, altii la desfranare, altii la pedofilie si cate alte modalitati de a crea placeri.
  Multi spun ca beau alcool, in special la petreceri, ca sa scape de acel trac, si sa se simta mai liberi in exprimare, de orice natura ar fi ea. Cei ce se drogheaza spun ca isi doresc senzatii mai placute, o lume multicolora care sa-i departeze de probleme cu care se confrunta, sau sa-si ofere placeri, asa-zise spirituale. Nu mai spun de cei care desfraneaza, se spune ca ofera o vindecare a unor boli, ca alunga stresul etc.
  Toate acestea tin pana la urma de o altfel de perceptie decat cea obisnuita, si anume cea de la granita cu nefiinta. Ori, acest lucru este o tindere a omului catre spiritual, catre o altfel de lume, lipsita de probleme, de pericole, cu alte trairi decat cele obisnuite.
  Pentru ca in spatele unor astfel de dorinte se afla diavolii, face ca acesti oameni sa aiba acces fara mare efort la aceste trairi, luand cu ei in aceste lumi orgoliul si patimile lor. Cum omul nu este curatat de patimi, lumile fiind induse de diavoli, ele imbraca cat se poate de bine asteptarile patimase ale omului respectiv. In acest fel, sufletul inselat, odata ce iese din aceste trairi neobisnuite, prima lui dorinta este sa le retraiasca. Are cel putin doua motive intemeiate din punctul lui de vedere: 1. exista o anumita placere la nivelul acestor trairi si 2. orgoliul il impinge sa remarce ca trairea sa este ceva mai deosebita fata de ce traiesc cei din jurul sau.
  Cum el a ajuns la trairea unor astfel de sentimente si placeri prin aplicarea unor metode materiale, atunci poate avea acces oricand doreste, singura problema ar fi obtinerea materialelor: droguri, persoane de sex opus, grupuri in care au luc practici oculte si altele. Dar materialul nu se amesteca cu cele sufletesti, si deci obtinerea lor nu inseamna ca exista posibilitatea unei curatiri sufletesti. Materialul se obtine de cele mai multe ori in detrimentul celuilalt. Cum dorinta de a retrai ceea ce am trait odata spiritual creste aceasta face ca omul sa faca orice ca sa obtina mijloacele materiale necesare. Si cum o traire se adauga la anterioara, urmatoarea se tinde a fi superioara celei prezente, si de aici se ajunge la decadere. Fortele sufletesti slabesc, odata din efortul material depus (fizic si psihic), iar pe de alta parte trairile spirituale pe care le are omul in acele momente, nu fac altceva decat sa hraneasca pe cei care i-au impins catre aceste practici, adica pe diavoli. Se stie ca un diavol nemaiputand sa-si satisfaca placerile, neavand corp material, imping prin sugestii pe om ca sa cada in pacat, si odata cazut, i se da si lui o mica parte, ca sa-l insele in continuare, iar cea mai mare parte o „mananca” diavolul.
  Una dintre armele diavolului este sacaiala, acea sulita ca impunge repetat si la nesfarsit, care uzeaza psihologicul. Aceasta arma o foloseste si Soros si cei de-o teapa cu el.

  Oricum populatia adulta deja in mare proportie poate fi manevrata dupa cum vor ei, acum recurg si la a forma copiii. Practic se duc la radacina. Si cum Ortodoxia nu ne indeamna la confort material, ci la strictul necesar, ei nu ar mai putea controla material pe om, daca acesta ar fi induhovnicit. Se observa ca cei care au fost crescuti cat de cat in spirit crestinesc comporta o anumita rezistenta fata de masurile pe care ei le iau. In occident rezistenta este fata de viata morala a omului si nu de cea sufleteasca, cum este la noi. Daca lovesti in copii, practic ai rupt acel segment de populatie care va duce mai departe credinta, si poti sa-i dai fara probleme directia dorita.
  Practic prin presa se vehiculeaza ca Biserica manipuleaza populatia si induce copiilor „frica” (cea inteleasa de ei) de Dumnezeu, ca exista diavoli, ca actiunile proprii vor influenta viitorul lor, dar oare ei nu fac acelasi lucru, cand predau lectii de sexologie celor mici, cand le umple viata de muzica satanista, cand ii invata sa se macheze si sa tina cu tot dinadinsul sa se afirme individual, le cultiva dorinta de a fi cel mai bun si nu a fi mai bun cu ceilalti. Industria destrabalarii au experienta sa o manevreze, produsele de infrumusetare de asemenea inducand invidie intre oameni, ca unul are un produs mai bun decat altul, muzica modifica comportamentul dar se si vinde, iar a fi mai bun decat altul inseamna a te separa de cei din jurul tau si a-ti procura tot ce trebuie ca sa devii si mai bun decat ei, chiar de ai lua de la ei.

  Solutia pe care o vad eu e ca cei care au o viata cat de cat crestineasca sa observe ca oricat ar imita falsele modele, nu le pot atinge nivelul. Sunt destule exemple de esecuri, daca vrem sa le vedem. Apoi sa vedem ca despre multe din aceste modele sociale se spune in general ca a stiut sa speculeze anumite situatii, si astfel si-a dovedit inteligenta si dibacia. Dibacia a ce, a pacali slaba vigilenta a altuia. Asta ar trebui sa ne dea de gandit, ca nu e de la Dumnezeu.
  Apoi orice crestin trebuie sa creada din tot sufletul ca Dumnezeu e cel care ne da si intretine viata. Nu sunt putine cazurile in care oameni foarte puternici cad si mor.
  Strabunii nostri sunt istoria noastra si nu ne putem rupe de ei. Nu putem avea modele noi care nu au nimic comun cu cei dinaintea lor, adica modele non conformiste. Asa s-a ajuns de s-a rupt firul, si in ziua de azi intreaga omenire a deviat de la drumul ei.
  Apoi copiii, trebuie crescuti cu multa responsabilitate, caci se da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ei. O simpla inchinaciune in Biserica daca ii invatam e benefic, deoarece gestul ii intra in obisnuinta, si apoi incep intrebarile si astfel cauta raspunsuri. Daca este invatat sa se uite la desene animate sau sa asculte muzica sau altceva de genul asta, el nu mai cauta raspunsuri ci cauta sa imite cat mai bine un personaj.

  Un lucru ancorat in adancime e mai greu de miscat intr-o parte sau alta, iar daca este ancorat intr-o insula plutitoare atunci desi el are impresia ca nu se misca, in realitate el merge odata cu insula plutitoare.

  Apreciază

 7. Ioan C. said, on septembrie 12, 2011 at 4:35 pm

  NIHIL SINE DEO!

  Apreciază

 8. Marcel said, on septembrie 12, 2011 at 7:07 pm

  Am citit articolul si am urmarit si o parte din interviul video (ultimul) cu Remus Cernea, autorul articolului.
  Este cu totul denaturata logica sa, fie ca chiar crede ce spune, fie ca face ce i se spune. Dar ca sa faci din obligatie, numai pentru bani ar fi nevoie de multa energie. Materialul video nu imi arata un om care sa fie intr-adevar interesat de buna educatie a copiilor. Imi da impresia mai degraba ca fiind genul de om care are impresia ca este deasupra celorlalti cu stiinta sa si ca este apreciat de cei ce-l delega la a face actiune impotriva predarii religiei in scoli. Iar el fiind platit bine pentru acest lucru satisfactia sa este si mai mare.
  El spune

  Impresia că etica unui om se rezumă la respectarea unor porunci, 10 sau mai multe, este eronată. Pe de o parte, viaţa este mult mai complexă pentru o găsi un fundament într-un set limitat de reguli asumate orbeşte, iar pe de alta chiar şi unele dintre aceste porunci pot fi chestionabile…

  Dar nu spune care sunt acele reguli dupa care el crede ca e bine a se conduce lumea. Mai intai cred ca ar trebui sa le insire, si nu dupa capul lui, ci sa existe un cod. De ce crede ca aceste reguli ar trebui sa fie mai complexe, de parca e nevoie de oameni „invatati” ca el sa le priceapa, cele 10 porunci fiind intelese de orice om fara scoala.
  Voi stiti, exista un asemenea cod al educarii dupa care trebuie sa se conduca si sa se educe lumea?

  Apreciază

 9. M said, on septembrie 13, 2011 at 5:50 pm

  Ce sa ceri de la Soros care este un evreu si un un mason nenorocit , un antemergator al lui antichrist ???

  Apreciază

 10. Oglinda Libertatii said, on septembrie 18, 2013 at 11:26 pm

  […] SOROS si satanistii de la ASUR ataca furibund predarea religiei in scoli […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: