SACCSIV – blog ortodox

In timpul prigoanei, crestinele ce vor fi violate isi vor pierde mantuirea?

Posted in ORTODOXIE, prigoana, VIOL by saccsiv on septembrie 12, 2011

Aflam din calendar (12 septembrie: Sfantul Mucenic Iulian) ca intrebat fiind de catre progonitor:

„Cine eşti tu, de biruieşti şi focul aşa lesne?”

Zise mucenicul:

„Slujitor al lui Dumnezeu sunt, şi Iulian mă cheamă”;

iar Antonie zise:

„Dar care îti sunt părintii?”

şi sfântul zise:

„O bătrână este maica mea iar tatăl meu s-a mutat către Domnul”.

Atunci a poruncit ca degrab’ să vina maica-sa înaintea lui; şi venind ea de faţă, căutând asupra ei cu sălbăticiune, răstit îi zise:

„Pleacă-ţi, femeie, pe cel născut al tău să tămâieze la zei, că de nu, te vor apuca oamenii şi-ţi vor ruşina trupul tău, cu necinste”.

Dar viteaza mamă zise:

„Dar ce osândă voi avea dacă în silă mi se va ruşina trupul? Ci mai vârtos aceasta îmi va fi mie răsplătire şi cunună”.

   Comentariu saccsiv:

Asadar, in timpul prigoanei care va veni, crestinele sa nu se teama nici in aceasta privinta. Sa nu cumva sa se lepede sub amenintarea violului. Si daca chiar sunt necinstite ca pedeapsa ca nu renunta la credinta, sa nu cada in deznadejde ca aceasta le va fi socotita la Judecata ca desfranare.

Chestiunea este destul de migaloasa. In general bunul Dumnezeu le va ocroti si nu vor putea fi siluite. Cum a fost de exemplu in cazul Sfintei Muceniţe Lucia fecioara:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie13.htm

Sau in cazul Sfintei Teodora:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/aprilie/aprilie05.htm

Consider insa ca daca totusi ar fi sa se intample necazul, repet, nu-i motiv de deznadejde.

Mai aflam din Vietile Sfintilor despre Sfanta Pelaghia fecioara:

Aceasta a fost de la Antiohia Siriei de neam mare; si aflând conducatorul tarii aceleia ca este crestina, a trimis ostasi sa o prinda. Deci ei mergând acolo i-au înconjurat casa, vrând sa o rapeasca; iar sfânta prinzând de veste i-a rugat sa-i îngaduie putin si ei au ascultat-o; deci stând ea catre rasarit, la locul unde-si facea rugaciunea, ridicându-si mâinile în sus si înaltându-si ochii la cer, s-a rugat multa vreme lui Dumnezeu ca sa nu o lase sa cada în mâinile ostasilor, ci sa ridice catre Dânsul curata si sfintita jertfa fara prihana; apoi suindu-se deasupra casei, s-a aruncat pe sine în prapastie si si-a dat sufletul lui Dumnezeu. Pe aceasta Sfântul Ioan Gura de Aur cu laude a cinstit-o pentru curatia fecioriei ei si pentru multa ei nevointa.

Cititi va rog si:

Pomenirea Preacuvioasei Maicii noastre Pelaghia, care mai înainte a fost desfrânata

Ei bine, ar putea fi oare un exemplu de urmat? In sensul ca mai bine i-ar fi crestinei sa se sinucida decat sa fie violata? Nu stiu ce sa zic. Ii rog pe preoti si pe cei cu solide cunostiinte de teologie sa-si expuna o parere. Stim ca sinuciderea este un cumplit pacat si ca atare consider ca actiuni precum cea a Sfintei Pelaghia sunt exceptii si nu o reguli.

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 12, 2011 at 7:31 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Petru said, on septembrie 13, 2011 at 4:46 am

      Draga Saccsiv, iti propun acest scurt articol. Doamne ajuta!

      Mistificare de… zile mari!

      Iata ca pe 11 Septembrie 2011 se implinesc 7 (sapte) ani de la moartea unor inalti ierarhi Ortodocsi aflati intr-un elicopter militar, in apropierea Sfintului Munte Athos: „Prea Fericitul Părinte Petros al VII-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi a toată Africa, împreună cu doi mitropoliţi Mitropolitul Cartaginei, Hristostomos, Mitropolitul Madagascarilor, Nektarios, şeful secretarilor, Kallistratos, arhidiaconul Patriarhiei şi şase laici. Printre acesti laici se numara si un general, un colonel si alti membri ai armatei”. Foarte putine detalii din acea zi din presa Romaneasca: http://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/articol/lovitura-grea-data-ortodoxiei.html
      Mai citim ca: „Autorităţile nu au reuşit să stabilească motivele producerii accidentului. Oficiali militari au declarat că vremea era bună, elicopterul în perfectă stare de funcţionare, iar piloţii erau experimentaţi.”
      Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace pe acesti Dreptmaritori Crestini.

      O scurta analiza:
      In continuare nu se vorbeste nimic despre acest eveniment, care a avut loc la numai doua saptamani de la terminarea Olimpiadei de vara de la Atena (13 august – 29 august 2004).
      Deci sa enumeram:
      1. Accidentul (sau atentatul) a avut loc pe 11 Septembrie (2004) – motive serioase pentru a se „discuta” pe marginea evenimentului, indiferent cine s-ar fi aflat in elicopter…
      2. Trecusera mai putin de 2 (doua) saptamani de la „marea adunatura olimpica” din Atena, capitala Greciei. „Efervescenta” intrecerii pagano-sportiva inca nu trecuse, deci toti „ochii” mass-mediei erau inca deasupra Eladei…
      3. In accident (sau atentat) s-au aflat si membri ai Armatei: un general, un colonel, etc. Din detaliile oferite se pare ca nu s-au grabit sa porneasca la nici o cercetare serioasa. Inca din primele ore, oficialitatile au declara ca … „un atentat este exclus” (!!!)
      4. In cele din urma, dar nu in ultimul rind, acolo se gaseau un Patriarh si doi mari Mitropoliti!!! Unul dintre Mitropoliti era un mare Ierarh, misionar in Madagascar (se spunea ca a botezat acolo zeci de mii de negri pagani si vrajitori…) Au fost oare pomeniti acestia, considerind ca s-au implinit 7 (sapte) ani de la trecerea lor in Imparatia Cerurilor?
      5. Pe de o parte, este evident ca oculta mondiala nu are nevoie de nici un alt eveniment, care ar putea sa „umbreasca” „caderea” turnurilor gemene („cadere” – asa de fara … umbra). Mistificarea si ocultarea acestui eveniment este poate una dintre cele mai clare dovezi a „puterii” mass-mediei, care se „asambleaza” ca la un semnal, dupa voia celui rau si a slugilor sale… Da, suntem atit de putini la numar… Cei foarte multi, din pacate, se „bucura” privind la televizor lucruri pe care nu le inteleg…

      Apreciază

  2. Daniel said, on septembrie 12, 2011 at 8:11 am

    Cred ca in perioada respectiva si pentru barbati ar putea fi pusa intrebarea, sa nu uitam ca sodomia va fi in floare si deci si pentru barbati ar trebui sa stim (putem fi si noi amenintati cu asta).

    Iertare
    Daniel

    Apreciază

  3. zina said, on septembrie 12, 2011 at 8:15 am

    Iertare ca intreb fara nici o legatura cu subiectul : daca stie cineva sau a luat tratament homeopat, eu fac un tratament homeopat pentru astm bronsic, de vreo 2 ani, care consta in niste bilute mici albe in niste flaconase pe care scrie produs homeopat, laboratorul Bucuresti si un nr. de mobil, si sunt mai multe feluri :antialergic, antiasmatic, echinaceea si fel de fel. Au acelasi gust toate.Iau cate zece bilute din fiecare, zi de zi(exclus vara), la 20 min dupa masa sau cu o ora inainte, se sug incet, sunt dulci.La mine au efect.Doctorita m-a asigurat ca nu dauneaza sarcinii, as vrea sa stiu si alte pareri tinand cont ca am auzit pareri contrare si mai ales legate de homeopatie.Multumesc.

    Apreciază

  4. IOAN said, on septembrie 12, 2011 at 9:00 am

    …totul depinde de momentul de mărturisire in care se află un creştin sau o creştină….
    …. SF. Pelaghia fecioara a fost in momentul de MARTURISIRE şi A MURIT DE SINUCIDERE PENTRU DUMNEZEU….deci NU PENTRU ALTCEVA…
    …MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ SE FACE PÂNĂ TRECI IN RAI….
    …DACĂ EXISTĂ SILUIRE SAU VIOL ÎN MODUL AGRESIV ŞI FĂRĂ APARARE SE SOCOTEŞTE MUCENICIE…totul este ca MINTEA şi INIMA OMULUI să nu CEDEZE şi să accepte MÂRŞĂVIA…
    …este la fel si cu semnul 666…DACĂ TE VOR LEGA ŞI VOR PUNE SEMNUL CU FORŢA acel semn nu are nicio valoare….de aceea diavolul mizează totul pe ACCEPTUL OMULUI….
    …dacă omul a cedat câtuşi de puţin şi a acceptat în mintea şi inima sa PĂCATUL LEPĂDĂRII DE CREDINŢĂ atunci este pierdut….

    Apreciază

  5. sol said, on septembrie 12, 2011 at 9:16 am

    sinucidere nu. dar crima? ar fi, probabil, singura situatie in care as fi perfect capabila de crima. cat de grea mi-ar fi osanda.?

    Apreciază

    • Toma said, on septembrie 12, 2011 at 9:35 am

      E posibil sa nu fii judecata pentru crima. Crima inseamna sa omori un om sau mai multi oameni.
      Cand va incepe prigoana sa nu uitam ca prigonitorii vor fi insemnati cu semnul fiarei. Asta inseamna ca sunt doar trupuri. Cei insemnati nu se mai mantuiesc niciodata. Sunt doar trupuri.

      Practic e ca si cum te-ai apara de niste caini sau alte fiare salbatice, caci prigonitorii vor arata ca oamenii dar nu vor mai fi oameni, caci sunt cazuti definitiv.
      Deci prigonitorii trebuiesc tratati ca atare. Cand lupul vine sa te muste il impusti fara sa ai mustrari de constiinta. Dar fiind o fiara, faptura Lui Dumnezeu, nu inseamna ca trebuie sa te duci tu dupa lupi si sa ii impusti. In legitima aparare, poti, dar nu poti sa te apuci sa ii extermini, ca au si ei rolul lor.

      Apreciază

      • sol said, on septembrie 12, 2011 at 9:49 am

        nu, nu e vorba de exterminare, doar de situatia de moment, atunci si acolo. strict de aparare.

        Apreciază

      • Aquarius said, on septembrie 13, 2011 at 5:36 pm

        Bine punctat Toma!

        Apreciază

    • cezar said, on septembrie 12, 2011 at 9:35 am

      sol , nu cred ca cineva de pe aici iti poate raspunde la asa o intrebare

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 12, 2011 at 9:51 am

        cezar

        Dar de unde?

        Apreciază

      • sol said, on septembrie 12, 2011 at 9:52 am

        de ce nu? poti sa incerci. esti de parere ca un crestin trebuie sa renunte la propria aparare si sa devina din start victima? sau la ce te referi cand spui ca nu poti raspunde? dar daca cineva te ataca cu intentia de a-ti lua viata, iar tu ai posibilitatea de a te apara doar luand-o pe-a lui? ce faci?

        Apreciază

      • mircea said, on septembrie 12, 2011 at 10:40 am

        Parere personala:
        Spune Parintele Paisie ” Judecatile lui Dumnezeu sant abis”.
        Intrebarea corecta ar fi ” Oare cum ar judeca Dumnezeu gestul meu?”.
        Si Iisus putea sa se salveze si sa-i nimiceasca pe toti prigonitorii Sai. Viata fiind un dar al lui Dumnezeu, trebuie facut orice pentru a o apara. Dar cand nu mai ai incotro, trebuie marturisit Iisus, si asta e.
        Daca esti omorat pe nedrept, a ta va fi rasplata. Daca omori in legitima aparare fiind, Dumnezeu stie sa judece El. Cazul1: omori din accident. Ai circumstante atenuante in fata lui Dumnezeu. Cazul2: Omori ca nu ai alta sansa (lumeasca), intra in actiune judecatile duhovnicesti atat pentru unul cat si pentru celalalt.

        Pentru Dumnezeu moartea nu inseamna ce inseamna pt noi, oamenii de rand.
        Cum spunea Parintele Arsenie Papacioc ” moartea este prima zi a vesniciei tale”. Daca castigi vesnicia in schimbul mortii tale biologice, eu zic ca e o afacere buna. Trebuie credinta si curaj. Mult.
        Logica lumeasca nu va putea raspunde la aceasta intrebare. E o situatie de exceptie care doar duhovniceste se poate trata.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 12, 2011 at 11:10 am

        Mi-am amintit de:

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/05/12/pomenirea-sfantului-noului-mucenic-ioan-valahul-romanul-cel-ce-la-nici-18-ani-a-ales-mucenicia-si-nu-sodomia-si-desfraul/

        Iar între cei robiţi atunci s-a aflat şi un tânăr, cu numele de Ioan, care nu avea decât 15 ani. Părinţii lui, cărora nu li se ştie nici numele şi nici locul unde au trăit, îl crescuseră cu grijă, în frica lui Dumnezeu, şi în iubirea de ţară şi de credinţa strămoşească. Pe deasupra, era voinic şi chipeş; frumuseţea lui feciorelnică atrăgea privirile tuturor, încât, pe drumul către Istanbul, un oştean turc mai bogat l-a cumpărat cu gând spurcat, vrând să-l silească spre păcatul blestemat al sodomiei. Dar tânărul s-a împotrivit cu scârbire şi în vălmăşeala luptei cu spurcatul agarean, l-a răpus

        Apreciază

      • Toma said, on septembrie 12, 2011 at 12:19 pm

        @ mircea said, on septembrie 12, 2011 at 10:40 am

        Mircea, prigonitorii Lui erau oameni. Chiar si Iuda daca ar fi ales cainta s-ar fi mantuit. Mantuitorul nu intoarce spatele niciunui om.

        Insa cei insemnati cu semnul fiarei, nu mai sunt oameni. Cel ce se inseamna cu semnul fiarei, devine logic fiara. Nu mai este om, ci doar o fiara. Chiar Domnul spune asta, caci aceia sunt doar trupuri. Aceia nu se mai pot mantui.
        Si nu e rau sa te aperi de o fiara. Domnul a strivit cu calcaiul sarpele. N-a aratat niciun pic de mila fata de sarpe.

        Eu nu spun acum sa ne apucam sa ii omoram pe cei ce se vor insemna, insa daca e nevoie te poti apara inarmat impotriva lor. Si Dumnezeu ii va ajuta pe cei ce se vor impotrivi in acest fel, caci pe unii ii va tine in viata pana la a 2-a venire.

        Apreciază

      • agerstress said, on septembrie 12, 2011 at 5:19 pm

        @mircea,
        Invataturile crestine nu trebuiesc luate „la pachet” si mixate ca pe o maioneza. Exista invataturi diferite si pilde diferite pentru vremuri diferite chiar fapte diferite si aparent contradictorii (pentru cine nu poate tine seama de context) ale Mantuitorului Insusi. Toate astea le gasesti in Sf. Evanghelie, nu trebuie sa cauti mai departe. Tot acolo gasesti si indemnul (referitor la anumite vremuri, intamplator, tocmai cele despre care vorbim aici) „…cine nu are o sabie sa-si cumpere”
        Sunt oarecum de acord cu Toma in ceea ce priveste prigonitorii din vremurile de pe urma. Aceia sunt definitiv pierduti dar nu merita sa-ti murdaresti mainile de sangele lor spurcat decat numai in situatii extreme, pentru a salva un credincios sau mai multi in primul rand sau pentru a-ti salva nu viata ci neantinarea.

        Apreciază

      • un ortodox said, on septembrie 13, 2011 at 9:20 am

        cezare chiar crezi ca Dumnezeu nu ne a dat solutii si noi nu stim sa citim?de unde ti se pare ca santem chiar asa de prosti? sti tu ceva ce noi nu am auzit? spune ne sa ne destepti si pe noi,fi dragutz !

        Apreciază

  6. cezar said, on septembrie 12, 2011 at 9:32 am

    @ zina : poti contacta pe doctorul Pavel Chirila de la clinica Naturalia..pentru o a 2-a parere..iti poate explica si despre controversele din jurul homeopatiei si in ce masura poate ajuta sau dauna …naturalia.ro

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 12, 2011 at 9:50 am

      cezar

      Este homeopat si ii va spune doar de bine despre aceasta ratacire.

      Apreciază

  7. flor said, on septembrie 12, 2011 at 10:44 am

    discutii sterile. dar omul cand n-are treaba, isi face…

    Apreciază

  8. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 12, 2011 at 12:43 pm

    Sol

    Dupa ce oameni vor primi pecetea antihristului ei nu se vor mai afla in turma lui Hristos , ii vom putea omora daca ar incerca sa ne faca ceva rau ?

    Apreciază

    • sol said, on septembrie 12, 2011 at 2:39 pm

      Alexandru(Fulger)
      Pai… porunca e clara: sa nu ucizi, nu? Pot exista derogari?

      Apreciază

      • Toma said, on septembrie 12, 2011 at 5:42 pm

        Pai asa n-ar trebui sa ucizi nici macar un pui de gaina ca sa mananci. Sau un peste.
        Ca porunca e doar „sa nu ucizi” si nu face referire stricta. Adica ce sa nu ucizi sau pe cine.

        Daca lupul iti ataca familia iei pusca si il linistesti. Asa si cu insemnatii. Daca vin si nu ai alta solutie decat apararea clara, te aperi. Nu ii mai poti considera oameni pe insemnati.
        Unii pot avea inaltimea muceniciei curate. Adica sa se lase omorati fara sa se apere.
        Fiecare dupa cum poate.

        Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on septembrie 12, 2011 at 6:45 pm

      VIZIUNEA STARETULUI ANTONIE

      Nu trebuie sa credeti ca la sat va domni linistea si bunastarea. Otravite, slutite, arse de seceta sau inecate de ploi, campurile nu vor mai da roadele trebuincioase. In vite vor da molime nemaivazute si oamenii, nemaifiind in stare sa le ingroape le vor lasa sa se descompuna, otravind aerul cu niste miasme groaznice. Taranii vor suferi din cauza atacurilor orasenilor, care, in cautare de hrana, se vor imprastia prin sate, gata sa omoare omul pentru o bucata de paine! Da, pentru acea bucata pe care acum nu o pot inghiti fara condimente si sosuri, vor fi varsari de sange. Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii. Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati. Dintr-o parte, va parea ca s-au intors vremurile de dinainte de potop. Dar nu. Pe atunci, asupra lumii, dainuia cuvantul lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti“. Acum, insasi viata omenirii, esenta sa, e indreptata spre negarea harului si a lucrarii lui Dumnezeu. Dar nici acesta nu este sfarsitul.

      Apararea in vremurile din urma trebuie vazuta in contextul general. Eu intotdeauna am asemuit turma crestina cu o turma de bivoli din salbaticie. Cand leii dau tarcoale turmei aceasta incepe sa se organizeze. Ati vazut ca turma este aparata aproape militar. Pe margine sunt cei mai buni si mai incercati in lupta masculi. Turma are o forma cat mai rotunda pentru ca in mijloc se baga puii care sunt aparati de toti. Cred ca am putea invata foarte mult de la aceste animale in ceea ce priveste apararea.

      Cred ca nu as ezita sa fac crima doar in doua conditii……….introducerea semnului fiarei cu violenta si sodomie.
      Bineinteles daca atacul este material, direct si iminent cum spune in drept. Cel mai bine e sa fugi dar daca nu poti, actionezi, fara ezitare. Si aici trebuie o pregatire psihologica si duhovniceasca.

      Apreciază

  9. cezar said, on septembrie 12, 2011 at 1:45 pm

    @sol:”sinucidere nu. dar crima? ar fi, probabil, singura situatie in care as fi perfect capabila de crima. cat de grea mi-ar fi osanda.?”…cum crezi tu ca noi am putea sti raspunsul la o asa o intrebare ?…mie sincer mi se pare mandrie si lipsa crasa de discernamant sa ne ne substituim judecatii divine prin parerile noastre si asa mai si smintim vreo femeie de pe aici dand vreun sfat „duhovnicesc”

    Apreciază

    • sol said, on septembrie 12, 2011 at 2:49 pm

      eu nu ti-am cerut sfaturi duhovnicesti, cezar, ci doar o parere de crestin. si pentru ca, e clar, nu te poti substitui unei femei in situatia data ( desi, uite, cineva mai sus spunea ca si barbatilor li se poate intampla asta ), eu am „fabricat” o situatie in care se poate afla fiecare dintre noi, barbat sau femeie. deci… daca cineva iti ameninta viata ( sau pe a femeii tale, copiilor tai… ) ce faci? ( tu, punctual…. nu smintesti pe nimeni daca esti sincer ). Eu nu cred ca cei ce-au raspuns mai sus ( documentat ) vor sminti pe cineva.

      Apreciază

  10. Raluca said, on septembrie 12, 2011 at 5:48 pm

    Zina aici gasesti un capitolas despre homeopatie in viziunea Sfintilor Parinti si Marilor Duhovnici
    Te joci cu focul(deavolul) si nota de plata vine, inre-un final, chiar daca totul pare benefic acum.
    Citeste K.V. Zorin „Scola-te si umbla”sau( „Pasi spre insanatosire” ).Exista un capitol bine documentat si interesant despre boala ta si cu remedii. Remediile sunt in mare parte si de natura duhovnicesca, sufleteasca . Ai sa intelegi de ce, citind capitolul… Boala aceea se declansaza in copilarie de obicei si sub niste factori de stres mai aparte.
    Ai sa te lamuresti citind!

    Apreciază

  11. costel said, on septembrie 12, 2011 at 7:23 pm

    @sol
    In primul rand nu cred ca se poate numi „crima”. Mai repede legitima aparare in fata unui pui de diavol.
    @keri
    Esti foarte acid, si cu o parere foarte buna despre tine, am observat asta si in multe din precedentele comentarii… Ce-ai face daca ai avea copii si „insemnatii” i-ar viola in fata ta?

    Da, ideala ar fi mucenicia, dar, oare, in fata haitei nu trebuie sa incerci sa te aperi?

    Apreciază

  12. costel said, on septembrie 12, 2011 at 7:43 pm

    Sfantul Constantin Brancoveanu a asistat (cu mare, mare durere) la sacrificiul fiilor sai, insa turcii nu erau „insemnati”, nu erau definitiv pierduti! Prin sacrificiul, prin martiriul lor poate ca au adus pe unii pe calea cea dreapta sau ar fi putut sa-i aduca…

    Apreciază

  13. costel said, on septembrie 12, 2011 at 8:24 pm

    Prin puterea exemplului sau, Voda Brancoveanu, Sfantul Constantin Brancoveanu, cu siguranta ca a salvat multe suflete de la pieire, multi dintre supusii sai preferand mucenicia in locul renuntarii la ortodoxie. Parintele Arsenie Papacioc spunea ca pe crucea sa sa scrie „Ortodox”, Dumnezeu sa-l odihneasca. Cu siguranta ca dintre prinsii turcilor, multi au preferat sa moara ortodocsi, istoria, scrisa de om, nu-i consemneaza pe toti.
    Dar, revenind la subiectul articolului si la comentarii, in fata haitelor „insemnatilor”, a celor definitiv pierduti, nu cred ca-si are locul mucenicia! Trebuiesc tratati ca un rau ce trebuie taiat de la radacina. Insa ce te faci cand „raul” este chiar din familia ta???

    Apreciază

    • Pafnutie said, on noiembrie 24, 2011 at 6:14 am

      Saccsiv, cum poti sa tolerezi astfel de comentarii? Sunteti crestini sau rataciti la minte? Cum poate zice om de alt om care e definitiv pierdut? Doamne apara si pazeste! Va batjocoreste necuratul cu ereziile astea protestante. Pacat de ravna voastra cea mare.

      Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 24, 2011 at 8:59 am

        Pafnutie

        Costel vorbeste de cei ce vor accepta semnul fiarei.

        Apreciază

  14. paul said, on septembrie 12, 2011 at 9:10 pm

    Raspunsul la aceasta intrebare-titlu este dat de revista Familia Ortodoxa in articolul Cine este vinovatul?,desi Doamne pazaste de aceasta cumplita fapta si tortura
    http://www.familiaortodoxa.ro/2011/07/02/cine-este-vinovatul/#more-2971

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.