SACCSIV – blog ortodox

SFINTIRE IN COMUN: Slujba a fost oficiata de IPS ANDREI ANDREICUT, PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Kovacs Sandor

Posted in catolici, ECUMENISM, EREZIE, IPS Andrei by saccsiv on august 31, 2011

Citez din articolul Noul sediu al Consiliului Judetean, sfintit de capii bisericilor ortodoxa, greco-catolica si romano-catolica din Cluj:

„Capii” bisericilor ortodoxa, greco-catolica si romano-catolica din Cluj au sfintit noul sediu al Consiliului Judetean, de pe strada Calea Dorobantilor.
Slujba a fost oficiata de IPS Andrei Andreicut, mitropolitul ortodox al Clujului, de PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Cluj, Kovacs Sandor.
„Avem un nou sediu primit in urma unei Hotarari de Guvern si am facut un pas inainte in ceea ce priveste administratia publica locala. De la infiintarea Consiliului Judetean in 1992, acum este prima data cand avem un sediu nou si nu mai stam in aceeasi cladire cu Prefectura Cluj, unde eram chiriasi. Am invitat la aceasta ceremonie reprezentantii celor trei culte pentru ca aceasta este si componenta religioasa a consilierilor judeteni”, a declarat Alin Tise.
Cei trei ierharhi le-au urat consilierilor judeteni casa de piatra.
Noul sediul al Consiliului Judetean Cluj ar fi trebuit sa fie folosit de catre Directia Vanmala Cluj, dar sediul acestei institutii s-a mutat la Oradea.

   Iata ce aflam din http://www.crestinortodox.ro/diverse/sfestania-sfintirea-casei-96018.html

Sfintirea casei

Privitor la sfintirea casei, in Agheazmatar (cartea care cuprinde slujba sfintirii casei) intalnim doua feluri de rugaciuni: Rugaciune la inceperea temeliei casei si Randuiala binecuvantarii casei noi.

La punerea temeliei unei case se face sfintirea cea mica a apei. Dupa aceasta sfintire, preotul face o rugaciune pentru cei care vor lucra la construirea ei: „Dumnezeule Atottiitorule… cauta spre robul Tau (numele), care, cu puterea tariei tale, voieste sa ridice casa pentru locuit si prin zidire sa o inalte… ajuta-i sa o inalte pana la capat“. In acest caz, este indicat sa fie prezenti si muncitorii. Apoi preotul se roaga pentru statornicia constructiei: „intareste-o pe ea, pe piatra cea tare, ca, dupa glasul cel dumnezeiesc al Evangheliei Tale, nici vantul, nici apa, nici altceva sa nu o poata strica…“, iar la final ii pomeneste pe cei care vor locui in ea: „si pe cei care vor sa locuiasca in ea ii pazeste de toata bantuiala celui potrivnic…“.
Sfintirea unei case este savarsita si la renovarea sau curatenia generala a locuintei, dar si la mutarea intr-o alta locuinta.

Tinand seama ca omul este solidar cu tot ceea ce il inconjoara, pacatele, faradelegile sale intineaza spatiul in care acesta le savarseste sau traieste. Acesta este motivul pentru care credinciosul nu se multumeste doar cu o singura sfestanie si astfel, solicita preotului sa le oficieze slujba de sfintire a casei la un an sau chiar mai devreme.

Comentariu saccsiv:

Sa nu uitam insa ca:

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Cititi va rog si:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

Sa ne amintim si de ceea ce sinodul Sfintei Biserici a reamintit, printr-un comunicat, dupa gestul IPS Corneanu:

   – nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

   – cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

  Ce inseamna ierurgie?

Slujba bisericeasca de binecuvantare si de sfintire a oamenilor si a lucrurilor.

Cititi va rog si:

http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/ierurgiile-81965.html

http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/indrumar-pentru-restabilirea-sanatatii/ierurgiile-80492.html

   Asadar, sfintirea noului sediu al Consiliului Judetean este o ierurgie …

Deci ce avem noi aici? Rugaciune in comun cu ereticii, cu totul interzisa de Biserica Ortodoxa. Dar si ierurgie, despre care s-a vorbit clar in comunicatul Sinodului.

Se vor lua ceva masuri? Aproape sigur ca nu …

Cititi va rog si:

Mitropolitul IPS Andrei il elogiaza pe Patriarhul Athenagoras (mason grad 33) pentru ca a ridicat anatema de la 1054 …

Mitropolitul IPS Andrei motiveaza participarea la sfintirea bisericii romano-catolice Sfantul Stefan: „Cand fratii nostri romano-catolici au reusit sa faca o biserica e inca o poarta spre cer” …

Mitropolitul Clujului ANDREI ANDREICUT recunoaste: VA FI UN ZIDAR AL ECUMENISMULUI …

Mitropolitul Andreicut: criza spirituala este evidentiata de slabul progres al miscarii ecumenice …

PAPA, BUSH si GORBACIOV (principale instrumente ale NOII ORDINI MONDIALE) pictati in Biserica infratirii din Petresti. IPS Andrei nu vede nici un lucru rau …

Mitropolitul Andrei i-a acordat “Crucea Transilvana” premierului Emil Boc

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 31, 2011 at 12:38 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. danutza said, on august 31, 2011 at 1:09 pm

    Pr. Arsenie Boca :Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni Inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!

    Apreciază

  3. Vulture said, on august 31, 2011 at 1:34 pm

    Apreciază

  4. rustic said, on august 31, 2011 at 1:48 pm

    Saccsiv spune-mi cum sa fac sa iti trimit 2 fotografii din satelit interesante cu semne clare ale compasului si echerului cat si cu piramida si ochiul demonic,sa vezi unde pot fi vazute.

    Apreciază

  5. Ioan C. said, on august 31, 2011 at 2:22 pm

    SĂ NU MAI VORBIM DE SLUJUL PE CARE ÎL FAC UNII PREOŢI AI NOŞTRI LA BORCEA ŞI BECALI ÎN SCHIMBUL BANILOR. ĂŞTIA SUNT ÎN STARE SĂ ÎL VÂNDĂ PE HRISTOS, PENTRU BANI, CA IUDA.
    SLAVĂ DOMNULUI CĂ MAI EXISTĂ CĂLUGĂRI ŞI MÂNĂSTIRI!

    Apreciază

  6. saccsiv said, on august 31, 2011 at 2:43 pm

    Fratele Apologeticum vine si cu un indemn la articolul sau http://apologeticum.wordpress.com/2011/08/31/mitropolitul-andrei-andreicut-caterisit-sau-depus-din-treapta-conform-deciziei-sinodului-bor-pe-baza-sfintelor-canoane-cerem-respectarea-acestor-hotarari/

    Trebuie facute presiuni asupra Sinodului BOR, pentru a se respecta macar hotararile luate de ei in conformitate cu Sfintele Canoane. Asa ceva nu mai putem ingadui. Nu mai e mult si o sa-i vedem si prin sinagogi, cum e cazul patriarhului Serbiei. Si cand stim ca acest ereziarh este cel care a fost chemat si la Aiud, pentru catedrala lui Puric, este cu atat mai dureros pentru viitorul Ortodoxiei din Romania si pentru memoria Sfintilor care s-au jerfit in temnitele comuniste. Un astfel de ereziarh nu face decat sa le intineze memoria si sa duca Ortodoxia in haul ereziilor papiste, antihristice.
    Scrieti, va rugam, cat mai multi la aceasta adrese:
    Cancelaria Sinodului BOR
    • Adresa : Str. Antim Ivireanul nr.29, Sector 4, 040111 – Bucureşti
    • Tel: +40-21.337.08.37 / 337.08.30
    • Fax: +40-21.337.08.22
    • E-mail: cancelaria@patriarhia.ro
    Corpul de Inspectie si Control – Biroul de sesizari si scrisori
    • E-mail: biroul.sesizari@patriarhia.ro

    Apreciază

  7. BOTOSANEANUL ORTODOX said, on august 31, 2011 at 2:45 pm

    multi se tem sa nu-si piarda scaunele,relatile si serviciu si fac compromisuri peste compromisuri.Mantuirea o pune pe ultimul loc.Tinem sa „felicitam” pentru efortul despus.Suntem datori crestini care au mai ramas sa fie uniti si sa ne rugam si pentru ei.http://botosaneanulortodox.blogspot.com/

    Apreciază

  8. […] SFINTIRE IN COMUN: Slujba a fost oficiata de IPS ANDREI ANDREICUT, PS Florentin Crihalmeanu, episcop… Trimite mai departe:Like this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in ANTI-ECUMENISM and tagged Andrei Andreicut, caterisire, cluj, ecumenism. Bookmark the permalink. ← Parintele Justin Parvu: Mantuirea este doar in Biserica… Singura Biserica adevarata ramane Biserica Ortodoxa […]

    Apreciază

  9. Mihaescu said, on august 31, 2011 at 4:13 pm

    Ați auzit că s-a spus: Iubește-l pe aproapele tău și urăște-l pe dușmanul tău.

    Dar Eu vă spun să vă iubiți dușmanii și să vă rugați pentru cei care vă persecută
    Matei 5 :43-44

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 31, 2011 at 4:32 pm

      Mihaescu

      43. Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău”.
      44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,
      45. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
      46. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru?
      47. Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru?
      48. Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este.

      Tu de ce ai postat comentariul tau?

      Apreciază

    • fanu said, on august 31, 2011 at 4:42 pm

      Apreciază

    • prieten said, on septembrie 1, 2011 at 10:53 am

      mihaiescu vrei sa spui ca cu cel ce greseste in credinta sa ti fie tie ca un vames si ca un fariseu si sa fugi de el ca de dracu? sau ne lasi asa sa nu stim ce gandesti sau nici tu nu prea sti ce vrei/ce vi cu citate biblice ca un protestant parsiv? zi omule ce vrei!

      Apreciază

  10. STOP RFID 666 said, on august 31, 2011 at 7:32 pm

    ECUMENISMUL – RELIGIA UNICA A ANTIHRISTULUI

    Motto-Ecumenismul doreste sa uneasca cele ce nu se pot unii………lumina cu intunericul, adevarul cu minciuna si pe Dumnezeu cu satana.

    Pentru a intelege ce este de fapt ecumenismul, trebuie sa mergem la inceputul crestinismului, adica imediat dupa ce Mantuitorul Iisus Hristos a inviat si s-a inaltat la ceruri pentru a sta la dreapta Tatalui. Imediat dupa aceea satana si-a pus in cap sa stearga din mintea oamenilor credinta ca Iisus a inviat si sa faca distrus crestinismul prin inlocuirea lui cu inchinarea la idoli. Si a inceput atunci o prigoana impotriva crestinilor care nu a fost egalata nici pana in momentul de fata. Cu toate prigoanele si inselarile nu a putut sa faca decat multi martiri si marturisitori care au ajuns in rai in multa slava si lumina. Lucifer isi da seama ca salbaticia lui nu duce nicaieri si-si pune la cale o strategie mult mai abila si care lucreaza pe furis cu o putere infernala.

    Aceasta strategie se numeste erezie. Erezia este o cadere a mintii din Adevar, o schimonosire a adevarului asa cum s-a revelat Sfintilor din vechime si din toate timpurile. Erezia este de fapt un sofism adica un adevar care pare adevar prin prisma gandirii dar nu este. Si asa au inceput sa ia fiinta secte peste secte pe care omul sa le imbratiseze. Si din pricina inmultirii sectelor oamenii s-au dezbinat. Si asa cum spune sloganul francmasonic ,,dezbina si stapaneste,, necuratul a obtinut o victorie foarte mare. Sectele au prosperat de doua mii de ani si au ajuns acum sa se numere cu miile. Dar timpul a trecut si dupa cum marturiseste Biblia si Sfintii, trebuie sa apara antihrist. Antihrist nu poate apare daca lumea nu va fi unita intr-o singura religie mondiala numita ecumenism.

    Asadar dupa ce lucifer a impartit lumea in erezii acum la sfarsitul timpului si le uneste intr-o mega-erezie, ecumenismul ratacirii si a falselor minuni.

    Ecumenismul are trei etape principale prin care toata lumea sa fie prostita sa se inchine lui antihrist ca unui Dumnezeu.

    1) Prima etapa urmareste ,,unirea,, religiilor ,,crestine,, adica a catolicilor, protestantilor, neoprotestantilor si a altor secte ,,crestine,, stiute si nestiute. Aceasta etapa urmareste testarea gradului de vigilenta al crestinilor. Se va urmarii familiarizarea tuturor cu bogatiile traditiilor din fiecare ,,confesiune,, si ,,recunoasterea,, ca diferentele nu sunt chiar asa de mari si putem sa ne intelegem ca fratii.

    2) In a doua etapa, dupa ce ,,fratii,, s-au inteles acestia se vor duce dupa ,,oile ratacite,, ale ,,imparatiei cerurilor,, pentru ca si ei sa se infrupte din comorile ,,crestinismului,,. Adica se vor unii de-a valma……..budistii, hindusii, yoghinii, mahomedanii, samanii si alti rataciti. In aceasta etapa deja incepe sa se simta mirosul iadului. Acesti nefericiti se inchina la idoli asa cum stim din vechime. Si cine se inchina la idoli se inchina la diavolul insusi. Va fi o babilonie pe care cu greu se poate si imagina. Va fi probabil ceva din ,,biserica,, harismatica in care toti se roaga impreuna si se inteleg separat. Va fi o cadere a ,,duhului sfant,, si ,,proorociri,, pe banda rulanta.

    3) In a treia etapa se trece la venerarea antihristului cu taine si ritualuri adica satanism pur. In aceasta etapa omul este posedat si este cu sufletul in iad chiar daca el se afla pe pamant. Omul devine un robot, un obiect, un trup fara suflet, un numar intr-un calculator. Totul este pierdut pentru totdeauna, producandu-se lepadarea totala de Dumnezeu.

    Asadar acestea sunt ,,roadele,, ecumenismului pline de toata otrava si gustul infernului. Chiar si patrunderea in prima etapa a acestuia aduce sufletului prejudicii incalculabile atat in viata de acum cat mai ales in viata de apoi.

    Apreciază

  11. Raluca said, on septembrie 1, 2011 at 12:08 pm

    Da frate Adian, cu genul acesta de programe de „divertisment” sa ne crestem copiii si multe altele asemeni. (sunt povestioare religioase audio.exceptionale)..Altfel la vremea adolestcentei vor cadea multi dintre copiii de azi. Tv pc anturaj le ucid orice farama de inocenta… Chiar daca vor fi tentati nu vor cadea .Creierul uni copil pana la 18 ani e ca un beton moale neintarit pe care trasezi niste santuri, care se vor intari treptat odata cu trecerea spre maturitate. Pe acele santuri (trasee) va curge apa toata viata. Odata trasete prost de dorinta(nu vointa,care implica discernamant) lor, a copiilor ,sau neindemanarea noastra, odata intarit betonul ele vor ramanea astfel si intreaga viata va curge pe traseele intarite la varsta maturitatii. Este demonstrat neurologic acest fapt omul va urma si iubi ceea ce a fost obisnuit sa faca mai ales in copilarie.

    Apreciază

  12. flor said, on septembrie 3, 2011 at 2:15 pm

    Una dintre conditiile ca o stire sa fie veridica, este verificarea ei din trei surse.
    Dvs ati mai verificat si alte surse, sau mergeti asa cu capul inainte ca taurul cand i se da semnalul de atac in arena? Intreb pt ca eu una m-am lamurit de ziaristii de la ” stiri de cluj” si alte ziare cand e vorba de vreun eveniment din viata Bisericii se denigreaza si dezinformeaza. In cazul de fata, nu cred ca stirea este adevarata. Sa va dau alta sursa sa vedeti cum suna:

    Consiliul Judeţean Cluj are de astăzi, 31 august, un nou sediu, situat pe Calea Dorobanţilor nr. 106. Imobilul a fost inaugurat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, care a rostit o rugăciune şi a adresat câteva cuvinte, arătând importanţa unei bune administraţii.

    „Îl rugăm pe Dumnezeu să vă dăruiască spor în toate, întâi în cele spirituale şi apoi în cele materiale. Adevărul este că pentru buna desfăşurare a vieţii noastre spirituale e nevoie şi de o bună administraţie, iar când se îngemănează una cu cealaltă sfârşitul este cel pe care ni-l dorim: mai multă prosperitate, mai multă spiritualitate, mai multă cultură, mai multă bunăstare pentru credincioşii noştri şi pentru toată lumea”, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

    La inaugurarea noului sediu al Consiliului Judeţean Cluj au participat şi Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, şi prim-protopopul reformat Kovacs Sandor. ” – Radio Renasterea.

    Observati diferenta?
    In nici un caz nu a fost o slujba in comun asa cum insinueaza ziaristii.
    cine a facut de fapt sfintirea, se poate deduce clar privind fotografiile.

    Doamne iarta- ma si ajuta-ne pe toti.

    Apreciază

  13. Nicolae A. said, on septembrie 1, 2016 at 7:10 pm

    Acum intelegeti de ce IPS Andreicut sustine deciziile luate in Creta. Regretabil ca unele siteuri cum sunt Active news si Cuvantul Ortodox apara astfel de persoane spunand ca cei ce se impotrivesc sinodului din Creta sunt rupti de Biserica. De care Biserica de cea ortodoxa sau de catolici cu care e in comuniune IPS Andrei?

    Apreciază

  14. […] SFINTIRE IN COMUN: Slujba a fost oficiata de IPS ANDREI ANDREICUT, PS Florentin Crihalmeanu, episcop… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.