SACCSIV – blog ortodox

STATELE UNITE ALE EUROPEI si unitatea in diversitate din politica romaneasca

Posted in Traian Basescu, UE by saccsiv on august 24, 2011

Basescu a dat tonul:

MARIONETA TOTALA: Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei si Proiectul Rosia Montana

Apoi a urmat „opozitia”. Iata-l de exemplu pe un marcant membru PNL. Citez din articolul Teodor Meleșcanu: Europa nu are șanse dacă nu creează Statele Unite ale Europei:

Fostul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, susține că ideea Statelor Unite ale Europei este o idee de finalitate a proiectului european.

„Este o idee care ţine de o evoluţia în timp a Uniunii Europene. Nu cred că Europa are vreo şansă, dacă nu realizează un asemenea proiect pe termen lung. La ora actuală, competiţia la nivel global este între mari continente, iar UE, ca să reziste acestei competiţii, trebuie să strângă rândurile, dar asta se va întâmpla pas cu pas, într-o evoluţie foarte normală. Din punctul meu de vedere, nu e o idee de actualitate, ci o idee de finalitate”, a susținut Teodor Meleşcanu.

Iata-l si pe un PSD-ist. Citez din articolul Titus Corlățean: Băsescu, măcar la bătrânețe are un gram de înțelepciune:

Președintele Traian Băsescu, prin propunerea privind realizarea Statelor Unite ale Europei, a demonstrat că „măcar la bătrânețe are un gram de înțelepciune”. Afirmația îi aparține vicepreșdintelui PSD, Titus Corlățean, care consideră ideea adâncirii structurilor comune ale UE este benefică.

Corlățean a apreciat că este necesară o cedare din atributele suveranităţii din partea statelelor Uniunii Europene pentru ca aceasta să devină o structură mai puternică economic şi mai competitivă în planul relaţiilor internaţionale.
„Contextul internaţional actual însă face dificil deocamdată acest proces, iar decidenţii politici responsabili pentru crearea acestui proiect vor trebui să fixeze această idee ca prioritate pentru următorul ciclu politic. Acest proiect trebuie urmărit cu consecvenţă, dacă dorim ca Uniunea Europeană să devină un actor important în plan internaţional”, a mai spus Corlăţean.

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 24, 2011 at 10:40 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Dan Tanasescu said, on august 24, 2011 at 11:21 am

  Ce să facă, latră şi ei ce le poruncesc stăpânii!

  Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on august 24, 2011 at 12:51 pm

  Unitatea în diversitate maschează moartea naţiunilor

  Prefaţând seminarul pe care Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România îl organizează, astăzi, pe tema “Unitate în diversitate”, redactorul-şef al revistei Kara Deniz, Nihat Osman, a ţinut să explice pericolul pe care îl maschează o idee de acest gen. Pentru Osman, unitatea în diversitate reprezintă o noţiune care este folosită în scopul globalizării, ducând, inevitabil, la dispariţia naţiunilor. “Ernest Renan spunea că naţiunile se nasc, se dezvoltă şi mor. Dar eu cred că ele nu mor, ci sunt omorâte. Se crează condiţiile necesare dispariţiei lor. Cei care pleacă din ţară nu o fac că aşa vor ei. Însă dacă tot nu pot trăi aici, ei beneficiază de libera circulaţie a forţei de muncă. Odată stabiliţi afară, ei, mai mult ca sigur, vor dispărea în naţia care i-a primit. Şi atunci, despre ce identitate în diversitate vorbim?”, a spus Osman.

  • “VATRA ROMÂNEASCĂ A FOST VÂNDUTĂ” • Redactorul-şef al revistei Kara Deniz a declarat că asistăm la dispariţia vetrelor de formare şi evoluţie istorică ale naţiunilor: “La ora aceasta economicul bate politica naţională. Suntem integraţi în economia mondială, dar nu mai avem industrie şi resurse ale noastre. Vatra în care s-a format poporul român, care, ca şi limba, este sfântă, a fost vândută. Deci, ca stat, nu ne putem stabili o strategie proprie de dezvoltare, pentru că nu ne putem impune voinţa unor străini. Iar dacă pierzi puterea economică în propria ţară, spiritul e pierdut. Conştiinţa trece prin stomac”.

  • UNITATE FĂRĂ DIVERSITATE • Nihat Osman a conchis că fără putere economică nu există independenţă politică, ceea duce la dispariţia totală a autodeterminării, adică a idealului pentru care s-au luptat naţiunile de-a lungul timpului, tocmai pentru a-şi întări identitatea. “Se merge pe unitate în diversitate până când va rămâne numai unitate fără diversitate, iar spiritul fiecărei etnii care a ajuns la stadiul de naţiune va dispărea”, a spus Osman.

  Octavian Manu

  Unitate in diversitate este un slogan masonic ce se aplica si in religie (ecumenismul), economie (globalizare), politica (guvern unic, partid unic).

  Apreciază

 4. Alex said, on august 24, 2011 at 6:01 pm

  „Statele Unite ale Europei” sunt scopul papusarilor inca de la infiintarea Uniunii Europe, pentru a carei fondare sa folosit ca pretext Al Doilea Razboi Mondial. Cum a spus si Teodor Meleșcanu ce se intampla in prezent este doar o parte a evolutiei, cel mai probabil criza economica va fi folosita ca pretext pentru infiintarea guvernului economic.

  Apreciază

  • Pr. vasile said, on august 24, 2011 at 6:26 pm

   Ideea unei renovatio a lumii apare consemnata inca de prin sec. XVII in randurile rosicrucienilor. Odata cu renasterea rasare la suprafata si ideea de scoatere a Bisericii din societate.

   Istoriografia consemneaza ca la 1850, Comitetul Central European, fondat de Giuseppe Mazzini, isi propunea ca obiectiv crearea „Stetelor Unite ale Europei”.

   O carte ce merita citita: Ierom. Agapit Popovici, Ecumenismul incotro? O noua viziune ortodoxa asupra ecumenismului sincretist, 2003, disponibila si in format digital in Biblioteca teologica Digitala.

   Asadar, nu este vorba de evolutie, ci de planificare.

   Pr. Vasile

   Apreciază

 5. GEORGE said, on august 24, 2011 at 6:04 pm

  Fratilor, acesti lasi nenorociti care s-au dat drept aparatorii Patriei, nu sunt altceva decat lucratorii satanei, diavoli in persoane, ei au jurat ca apara tara ROMANEASCA dar de fapt au sfasiat-o cum li s-a ordonat de catre masoni, (ei sunt sefii), probabil acestia cred ca ne vor distruge, dar din pacate ne vom intari credinta si mai mult si nu ne vom da batuti asa usor, doar unii din noi vor ceda, restul vom constitui poporul ortodox, nu vom da inapoi prin cedarea credintei doar ca asa vor ei, acum ne vor infometa, iar apoi sa jucam cum vor ei aruncandu-ne o bucata de paine, proasta alegere fac, NU NE VOM DA BATUTI……………..FRATILOR FITI DESTEPTI CERETI LUI DUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTEA SI SA NE APERE, IAR EL NU VA LASA PE ACESTI TICALOSI NENOROCITI SA NE ATINGA NICI CU UN DEGET, pentru asta ne trebuie multa rugaciune si unitate.
  DOAMNE AJUTA-NE !

  Apreciază

 6. GEORGE said, on august 24, 2011 at 6:05 pm

  FRATE SACCIV CUM POT LUA LEGATURA CU TINE?

  Apreciază

 7. X said, on august 24, 2011 at 6:45 pm

  Unul mai ticalos ca altul; G R E A T Z A A A @

  Apreciază

 8. […] STATELE UNITE ALE EUROPEI si unitatea in diversitate din politica romaneasca […]

  Apreciază

 9. […] STATELE UNITE ALE EUROPEI si unitatea in diversitate din politica romaneasca […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: