SACCSIV – blog ortodox

MOLDOVA: Manastirile si bisericile nu vor mai avea legal un nume, ci un cod de identificare unic. REACTIE: 12 manastiri si mii de mireni s-au adresat Sinodului si Guvernului cerind sa fie pastrate denumirile sfinte

Posted in Moldova by saccsiv on iulie 28, 2011

Citez din articolul Peste 10 manastiri si mii de persoane din Republica Moldova protesteaza impotriva codurilor de identificare din documente:

12 manastiri si mii de mireni din cuprinsul Republicii Moldova, fiind ingrijorati de procesul de codificare fortata a tuturor parohiilor si manastirilor, s-au adresat catre Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova cerind sa fie pastrate denumirile sfinte.

SINODUL BISERICII ORTODOXE DIN MOLDOVA
mun. Chisinau, str. Bucuresti 119

GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
Dlui Prim-Ministru VLADIMIR FILAT
Mun. Chisinau, Piata Marii Adunari Nationale 1

„Cel ce se va pazi isi va scapa viata sa.
Daca insa strajerul a vazut sabia venind
si nu a sunat din trimbita si poporul n-a fost vestit
si va veni sabia si va ridica viata cuiva,
acela a fost rapit pentru pacatele lui,
dar singele lui il vor cere din mina strajerului”
(Iezechiel 33, 5-6)

A D R E S A R E

Codificarea si biometrizarea cetatenilor Moldovei, crearea sistemului electronic unic si centralizat, implementarea intensa a strategiei de stat „Moldova electronica”, iata doar citeva procese si tendinte extrem de ingrijoratoare cu care noi, crestinii ortodocsi din aceasta tara, ne ciocnim astazi inevitabil si fata de care sintem nevoiti sa dam o marturisire echilibrata, dar in acelasi timp demna si hotarita, fara compromisuri de constiinta. In acest moment credinta ortodoxa si tara noastra trec prin cea mai critica si vicleana perioada a istoriei, iar noi vom da socoteala pentru ca ori facem tot ce ne sta in putinta sa ramina libere, ori, stind nepasatori, le vom ajuta sa dispara si, in mod firesc, impreuna cu ele si noi.

La moment, situatia juridico-legala a subiectului expus in aceasta Adresare a noastra este urmatoarea:

In conformitate cu legislatia RM si intru executarea hotaririi de Guvern nr.345 din 30.04.2009, Ministerul Justitiei al RM a instituit Registrul cultelor religioase si partilor lor componente, ca parte a Registrului Unitatilor de Drept. Potrivit p. 21 al prezentei hotariri, Ministerul Tehnologiei Informatiei si al Comunicatiilor atribuie un numar de identificare de stat (IDNO) tuturor cultelor religioase si partilor lor componente.

Numarul de identificare de stat (IDNO) reprezinta un criteriu principal de identificare a obiectului sistemului (in cazul de fata a parohiei, manastirii sau a unui cult religios). Acesta consta dintr-un set de 13 cifre simboluri, aranjate in ordine stricta si se elibereaza doar la cererea comunitatii religioase. IDNO se atribuie in momentul introducerii datelor despre inregistrare sau la modificarea diferitelor acte de constituire in Registrul de Stat al organizatiilor necomerciale, ramine neschimbat pe parcursul perioadei de existenta a acestor date, se include in toate documentele cultului religios sau comunitatii si se indica pe stampila.

Dupa structura sa, IDNO este un cod de identificare (identificator) si nu are alt scop decit faptul ca reprezinta de facto „numele” comunitatii religioase (a parohiei, manastirii) in bazele corespunzatoare ale bazelor de date informationale, in cazul de fata in registrul de stat al subiectilor de drept. Din momentul atribuirii codului de identificare, denumirea comunitatii – de exemplu: parohia „Sfinta Treime” – inceteaza a mai fi denumirea comunitatii, ci devine doar o „informatie despre comunitate”, numele parohiei devenind deja codul de identificare respectiv.

Altfel spus, identitatea unei parohii sau manastiri (in cadrul oricaror relatii cu alte persoane juridice) nu mai este numele acesteia (hramul), ci insusi codul de identificare unic si neschimbat.

Conform strategiei de stat „Moldova Electronica”, o alta aplicare a codurilor de identificare nu exista si nici nu poate fi. Si aceasta indiferent de etapa la care se afla RM in procesul de trecere la societatea informationala. Codurile de identificare sint folosite pentru identificarea automata, adica pentru introducerea datelor despre un anumit obiect (de exemplu, parohie) in sistemul automatizat. Formarea si aplicarea codurilor depinde direct de tipul standardului de identificare automata.

In prezent, in Republica Moldova exista un sir de standarde de identificare automata, in a caror reprezentare codurile au forma de cod de bare. Intrucit cu ochiul liber, fara folosirea mijloacelor tehnice specializate, codurile de bare nu pot fi „citite”, in calitate de semne vizuale ale codului de bare se utilizeaza cifrele arabe sau/si literele, reprezentate ca cod de identificare. In certificatele de inregistrare a comunitatii religioase (manastire, parohie, asociatie) este vizibil nu insusi codul de identificare care corespunde denumirii parohiei, ci reprezentarea acestuia sub forma de cifre arabe.

Insa potrivit standardului identificarii automate EAN-13, in codul de identificare (codul de bare) se foloseste simbolul anticrestin 666. Acest fapt este demonstrat stiintific de o serie intreaga de expertize internationale.

Consideram ca acest sistem de atribuire a unui nou „nume” (cod) manastirilor, parohiilor reprezinta un atentat la demnitatea si identitatea cetatenilor crestini ortodocsi care sint liberi sa se asocieze in diferite comunitati al caror nume este o valoare in sine si in cadrul relatiilor juridice cu alte entitati sociale.

Luind in considere faptele expuse,
Noi, reprezentantii manastirilor din Republica Moldova,

Solicitam Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Moldova sa ceara autoritatilor sa creeze un registru manual de evidenta a cultelor religioase si partilor lor componente, fara atribuirea vreunui cod unic de identificare si fara introducerea acestora in sistemul automatizat de evidenta, iar Guvernului Republicii Moldova sa vina cu propuneri intru modificarea legislatiei in vigoare astfel incit:

• Comunitatilor religioase si cultelor sa nu le fie atribuit in mod obligatoriu un cod de identificare in momentul inregistrarii sau efectuarii anumitelor modificari.
• Evidenta partilor componente a cultelor sa fie efectuata in baza unui registru manual fara folosirea sistemului automatizat de inregistrare si control.

~ + ~


Semnatari:
1. Manastirea Adormirea Maicii Domnului, s. Calaraseuca, r-ul Ocnita.
Egumenia Efrosinia cu 38 de maici si surori si 4 preoti slujitori;
2. Manastirea Nasterea Maicii Domnului, s. Raciula, r-ul Calarasi.
Egumenia Eustafia cu 70 de maici si surori.
Duhovnicul manastirii egumenul Pafnutie;
3. Manastirea Adormirea Maicii Domnului, s. Butuceni, r-ul Orhei.
Egumenul Vladimir Poia cu obstea monahala;
4. Manastirea Sf. Cuv. Maica Parascheva, s. Bursuc, r-ul Nisporeni.
Egumenia Parascheva cu obstea monahala in numar de 105 persoane;
5. Manastirea Inaltarea Domnului, s. Hirjauca, r-ul Calarasi.
Arhimandritul Ambrozie cu fratii manastirii;
6. Manastirea Sf.M.M. Dumitru, s. Pripiceni, r-ul Rezina.
Egumenia Feloteia cu obttea monahala in numar de 23 persoane.
Duhovnicul manastirii egumenul Ioan (Hanganu);
7. Manastirea Adormirea Maicii Domnului, s.Tiganesti.
Arhim. Irinarh cu obstea monahala;
8. Manastirea Adormirea Maicii Domnului, s. Hirbovat, r-ul Calarasi.
Egumenul Serafim (Razmerita) cu obstea monahala;
9. Complexul Monastic rupest Adormirea Maicii Domnului, s.Tipova, r-ul Rezina.
Arhimandritul Policarp cu obstea monahala;
10. Manastirea Sf. Treime, s.Frumoasa, r-ul Calarasi.
Egumenia Benedicta (Mura) cu obstea monahala;
11. Manastirea Nasterea Maicii Domnului, s. Curchi, r-ul Orhei.
Arhimandritul Siluan cu obstea monahala;
12. Manastirea Sf. M.M. Gheorghie, s.Suruceni, mun. Chisinau.
Egumenia Epistimia cu obstea monahala.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

MOLDOVA va implementa si ea e-Guvernarea …

PASAPORTUL CU CIP (obligatoriu): Momentul adevarului pentru crestinii anti cip din Moldova …

   Ceea ce se petrece in Moldova nu este o exceptie. Pe tot globul va fi la fel:

Moldova: E-GUVERNAREA – prioritate a cabinetului Filat. MODEL: India …

Deci si in Romania.

Consider ca nu vor rezolva nimic cu aceasta adresare sau cel mult vor rezolva ceva pentru foarte scurt timp. Dar e bine ca au facut-o, pe de o parte pentru a afla SISTEMUL ca exista o opozitie, pe de alta parte, pentru a se trezi cat mai multi din popor.

Ar cam fi timpul ca si manastirile din Romania si din intreaga lume ortodoxa sa se pregateasca pentru o atitudine asemanatoare.

Dar e departe de a fi suficient, asa ca tot de pe acum trebuie sa se pregatesca pentru etapa imediat urmatoare: NESUPUNEREA. Ce va fi urmata implicit de prigoana …

La fel suntem datori sa procedam si noi, mirenii, nu sa ne limitam la a casca gura la ceea ce fac sau nu fac monahii.

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 28, 2011 at 9:19 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. abc Marin said, on iulie 28, 2011 at 10:38 am

  ce este prorocit se va âmplini cu siguranță , trebuie să mărturisim ortodoxia cu ori ce preț și să renuțăm la cele lumești chiar dacă trăim între ele , eu sunt obligat la locul de muncă să-mi fac card cu cip și am refuzat deși cîștig mai mult de cît decent , cred că voi căuta altă preocupare.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 28, 2011 at 10:52 am

   abc Marin

   Despre ce fel de card este vorba? Da te rog detalii.

   Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on iulie 28, 2011 at 11:15 am

  Apropos de SISTEM. Am vazut ca si unele curse si trasee de microbuz sunt codificate adica fiecare au un numar. SISTEMUL nu scapa nimic. Totul trebuie sa fie in calculator.

  Apreciază

 4. Raluca said, on iulie 28, 2011 at 11:24 am

  Foarte grav!!!
  Nu stiu daca va dati seama fratilor ce mult v-a ajuta psihologic masele ortodoxe in primul rand ,chiar daca f. subtil ,la imbratisarea ecumenismului fulgerator .
  Doamne ce vremuri traim!
  Pt cine au murit Horea ,Atanasie Totdoran si altii?!Ca noi sa batjocorim Adevarul pastrat cu atata sange si martiriu romanesc, si nu numai.

  Apreciază

 5. Iones said, on iulie 28, 2011 at 1:40 pm

  Ase e, chiar foarte grav.. Jidanii au invadat Romania.

  Astia vor sa indosarieze tot sub numere.
  Desconsidera numele manastirilor si bisericilor nume care s-au sfintit de-a lungul timpului.
  Desconsidera numele oamenilor.

  Pentru ei oamenii au devenit simple obiecte de pe spinarea carora ei isi iau impozite si taxe.
  Nu a fost mai bine de greci ca nu au platit impozite ca noi.

  Apreciază

 6. abc Marin said, on iulie 28, 2011 at 6:06 pm

  lucrez în Germania de mulți ani și printre multe lucruri care le fac trebuie să livrez mărfuri cu camionul ,pînă acum am avut tahometre clasice cu disc de hîrtie , de anul acesta avem un camion cu tahometru electronic și necesită un card electronic unic și personal pentru fiecare care-l conduce , un coleg tot român și-a făcut dar eu am refuzat și cred că de la anul o să zbor cu tot cu familie căci lucrez și cu soția , suntem de 11 ani la firmă dar asta e ,nimic nu e veșnic pe pămînt ,e greu să refuzi două salarii care însumează peste 2500 eu ,cazare gratuită și multe alte lucruri ,plus că șefii sunt o familie cum rar găsești . Doamne ajută.

  Apreciază

  • Sfârşitorul said, on iulie 29, 2011 at 2:16 pm

   Marine
   Ce-ţi veni cu asocierea asta card de camion-666 în mintea ta ? Mai bine urcă-i în camion pe ai tăi şi hai acasă, până nu se aprind drumurile împrejurul ţării noastre, cum zicea un părinte….

   Apreciază

 7. Alexandru(Fulger) said, on iulie 31, 2011 at 6:58 pm

  Manastirile au ajuns blocuri comuniste sa fie numerotate ? NU!

  Apreciază

 8. […] MOLDOVA: Manastirile si bisericile nu vor mai avea legal un nume, ci un cod de identificare unic. RE… […]

  Apreciază

 9. […] MOLDOVA: Manastirile si bisericile nu vor mai avea legal un nume, ci un cod de identificare unic. RE… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: