SACCSIV – blog ortodox

Sfanta Maria Magdalena n-a fost amanta Domnului nostru Iisus Hristos

Posted in Sfanta MARIA MAGDALENA by saccsiv on iulie 22, 2011

In articolul Sfanta Maria Magdalena de pe site-ul crestinortodox, la subtitlul Maria Magdalena o desfranata? putem citi:

Evanghelistul Luca mentioneaza ca Hristos a tamaduit-o de sapte demoni. In Evanghelii nu se face nicio mentiune cu privire la cel fel de demoni o posedasera. Unul din temeiurile pentru identificarea ei cu o desfranata, a fost acela ca Maria Magdalena preia imaginea Israelului infidel, descrisa de profeti ca o prostituata in privinta relatiilor sale cu Dumnezeu.

Alt motiv pentru sustinerea afirmatiei ca Maria Magdalena a fost o desfranata, sunt cateva fragmente gnostice, in care este privita ca fiind amanta lui Hristos. In Evanghelia lui Filip, de exemplu, ea este descrisa ca insotitoarea cea mai intima a lui Iisus:
„Insotitoarea Mantuitorului e Maria Magdalena. Hristos a iubit-o mai mult decat pe toti ucenicii Sai si obisnuia adesea sa o sarute pe gura”.

Din diverse texte apocrife reiese ca ea a fost logodita cu Sfantul Ioan Evanghelistul, insa pentru ca acesta a lasat-o pentru a-L urma pe Hristos, Maria Magdalena a devenit prostituata:
„Fugind de aici la Ierusalim, fara sa-i pese de nasterea ei si uitand de legea lui Dumnezeu, s-a facut o prostituata vulgara si dupa ce de bunavoie a facut un bordel al destrabalarii, s-a facut pe drept cuvant un templu al demonilor, fiindca sapte diavoli au intrat deodata in ea si o chinuiau neincetat cu dorinte spurcate”.

Comentariu saccsiv:

   N-a fost desfranata:

22 iulie: Sfanta MARIA MAGDALENA

Iar pasajul de mai sus este oribil. N-ar fi de mirare ca apare asa ceva pe acel site:

Adminsitratorul site-ului „CRESTIN ORTODOX” este … o importanta societate economica

De mirare este insa ca e scris de Adrian Cocosila. El arata, la cateva subtitluri mai jos, ca Sfanta nu este aceeasi cu femeia pacatoasa care „a inceput sa ude cu lacrimi picioarele Lui, cu parul capului ei le stergea si ungea cu mir picioarele Lui” (Luca 7, 36-50). Dar nu-i suficient. Sa speram ca-i doar o scapare si ca a vrut doar sa treaca in revista cateva rataciri. Dar repet, trebuia sa le amendeze raspicat. Altfel, risca sa sminteasca pe multi, cu atat mai mult cu cat nebuneasca teorie conform careia Sfanta a fost amanta Domnului nostru Iisus Hristos se tot raspandeste, mai ales din cauza cartilor si a filmelor de succes. Halal succes …

Ca se discuta daca a fost sau nu desfranata, e una. Dar chestia cu amanta este hula cumplita. Pai Mantuitorul nostru de aia s-a intrupat, ca sa se culce cu femei? Adica pe de o parte ne invata ca:

Aţi auzit că s-a zis celor de demult: „Să nu săvârşeşti adulter”.

Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.

Pe de alta parte are amante?

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 22, 2011 at 8:12 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. eumiealmeu said, on iulie 22, 2011 at 8:22 am

  da, n-a fost amanta Domnului nostru şi e bine s-o spunem răspicat, aşa cum – cu impertinenţă – afirmă ceilalţi cum că ar fi fost. noi, care ştim adevărul, nu îndrăznim să ridicăm capul să-i contrazicem pentru că ei au cărţi şi filme şi… chipurile, cultura de partea lor. aşa că lăsăm Adevărul în întuneric.
  mă bucur pentru că spui atât de tranşant Adevărul, pe care alţii îl ţin sub obroc.

  Apreciază

  • abc said, on iulie 22, 2011 at 9:58 am

   Se zice „ptiu drace, dute in pustie”. Nimeni nu se apuca sa discute cu dracu crezand in felul acesta ca o sa lamureasca ceva.

   Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 22, 2011 at 10:13 am

    abc

    Dezvolta te rog. Tu zici bine, in principiu, dar care-i legatura?

    Apreciază

   • abc said, on iulie 22, 2011 at 11:38 am

    Discutand cu unu care sustine ca Iisus Hristos ar fi avut o amanta este ca si cum as eu as crede lucru asta. Nu stiu, numai si discutand as pacatui. Sunt ca si gandurile de hula ce iti vin in minte atunci cand te rogi, le indepartezi de la tine ignorandu-le si continuand sa te rogi.
    Iisus Hristos este Dumnezeu si este fara de pacat, caci altfel nu ar mai putea fi Dumnezeu. Toata Biserica noastra nu ar mai fi Biserica ci o secta.
    Discutand numai ar fi ca si cand eu insumi as pune la indoiala Dumnezeirea. Doamne fereste de asa ceva. Pe oamenii aceia ii trimit la plimbare si eu imi vad de treaba.

    Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 22, 2011 at 11:57 am

    abc

    Daca gandeau si Sfintii Apostoli ca tine, nu mai eram noi crestini acum. Daca citesti Vietile Sfintilor, poti avea o oarece idee cam din ce rataciri cumplite trebuiau sa-i scoata pe cei din vechime. Daca ii trimitea la plimbare si isi vedeau de treaba lor, tu te inchiai azi la bolovani.

    Noi suntem pigmei fata de ei, dar suntem datori sa-i scoatem pe cat mai multi din ratacirile in care se afla. Si multumita bunului Dumnezeu sa stii ca multi se trezesc. Mi-au scris sute de tineri si adulti care s-au trezit de curand, de 1, 2, 3 ani. Si multi luau inainte de bune tot soiul de „invataturi”. Informandu-se, aflau insa ca sunt hule, erezii, sminteli. Se dumireau ce este crestin si ce este invatatura draceasca.

    Nu ai dreptul sa-i condamni simplist: nu stii, mars la padure.

    Apreciază

   • abc said, on iulie 22, 2011 at 12:24 pm

    Iarta-ma ca nu m-am facut inteles.
    Sa nu se inteleaga ca i-as trimite la plimbare din mandrie, cum ca eu as detine un adevar si nu as vrea sa-l impartasesc si altora sau ca i-as lasa pe alti in intuneric daca eu am lumina.
    Spun inca odata, discutand numai subiectul acesta, cum ca Iisus Hristos ar fi avut o amanta, este ca si cum as huli impotriva Lui Dumnezeu. Gandurile de hula se gonesc, nu stai de discuti cu ele. Asta vroiam sa spun.
    Si intradevar, asa este, multi frati s-au trezit in ultimul timp datorita ajutorului tau. Unu dintre ei sunt si eu.
    Dumnezeu sa te ajute, caci mult bine faci.

    Apreciază

 3. sol said, on iulie 22, 2011 at 8:29 am

  pai occidentalii au invatat de-a lungul existentei presei scrise si vorbite ca cel mai bine se vind telenovela si povestea de amor. dar, asimilandu-l pe Mantuitor cu un zeu din vechimea greaca ce se imperechea cu pamantencele sa capete urmasi-eroi, este o ipoteza profund anticrestina, iar ei nici macar nu percep aceasta. nici ispitirea din pustiu nu le da de gandit? nici faptul ca El Singur e fara pacat?

  Apreciază

 4. Dumitru said, on iulie 22, 2011 at 8:55 am

  va asteptam sa trimiteti marturii ale d-voastra despre minuniile petrecute la pagina de e-mail :botosaneanulortodox@yahoo.com.marturiile vor fi editate in cartea minunii ale sfintilor in romania.

  Apreciază

 5. r.D.Andrei said, on iulie 22, 2011 at 10:48 am

  Nu înţeleg, cum poţi publica asemenea articole?
  Poate oamenilor nici prin minte nu le-a trecut asemenea nebunie şi o „descoperă” pe site’ul tău.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 22, 2011 at 11:23 am

   r.D.Andrei

   Am incercat sa repar ceea ce a stricat site-ul crestin cu cel mai mare trafic din Romania. Toti care sunt abonati la el (adica la crestinortodox) au primit un e-mail cu acel articol.

   Apoi ratacirea oricum circula intens. Chiar vrei sa stam ca lemnele la atacurile de acest gen, sub pretextul invocat de tine?

   Si daca afla cineva de diferite rataciri pe blogul meu, care e problema? Ca nu doar afla de ele, ci i se si explica de ce sunt rataciri. Si cu prima ocazie cand da de ele in alta parte, stie despre ce este vorba.

   Mai trebuie inteles si ca acest blog este in principal unul pentru trezire. Astfel, multi au aflat ca ceea ce considerau ei ca e ok, de fapt nu este.

   Apreciază

   • Alexandru(Fulger) said, on iulie 22, 2011 at 11:47 am

    Se vede ca traim vremuri antihristice, pana si cele mai importante siteuri ortodoxe au inceput sa promoveze blasfemi asupra ce reprezinta.

    Apreciază

 6. calatorul said, on iulie 23, 2011 at 11:04 am

  „Hristos a iubit-o mai mult decat pe toti ucenicii Sai…” – asta e o minciuna sfruntata, Evangheliile spun clar cine era ucenicul cel iubit, si anume Ioan:
  „Deci Iisus, văzând pe mama Sa şi pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
  Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.” (Ioan 19:25)
  ” Iar în ziua întâia a săptămânii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormânt dis-de-dimineaţă, fiind încă întuneric, şi a văzut piatra ridicată de pe mormânt.
  Deci a alergat şi a venit la Simon-Petru şi la celălalt ucenic pe care-l iubea Iisus, şi le-a zis: Au luat pe Domnul din mormânt şi noi nu ştim unde L-au pus.” (Ioan 20:1)
  „Dar întorcându-se, Petru a văzut venind după el pe ucenicul pe care-l iubea Iisus, acela care la Cină s-a rezemat de pieptul Lui şi I-a zis: Doamne, cine este cel ce Te va vinde?
  21. Pe acesta deci, văzându-l, Petru a zis lui Iisus: Doamne, dar cu acesta ce se va întâmpla?
  22. Zis-a Iisus lui: Dacă voiesc ca acesta să rămână până voi veni, ce ai tu? Tu urmează Mie.” (Ioan 21:20)
  Si care dintre ucenici l-a iubit mai mult pe Iisus? Cel caruia i s-a iertat mai mult, cum adanc ii amintise candva lui Simon (sau ambilor Simon), atunci cand femeia pacatoasa I-a spalat picioarele cu lacrimile pocaintei (aceleasi cu ale lui Simon Petru de mai tarziu).
  Nu e nevoie sa venim cu eresuri si idei din codul lui da vinci ca sa-i subliniem meritele Sf.Maria Magdalena, cea invrednicita (conform Traditiei) a marturisi Invierea in fata imparatului Tiberiu insusi – iar cand acesta a zis ca invierea unui om e tot atat de vrednica de crezare pe cat ar fi faptul ca ouale din cosul de alaturi sa se faca rosii, chiar in clipa aceea, ouale s-au facut rosii! (si imparatul a ramas fara replica… asa ca i-a lasat in pace pe crestini). In dorinta lui de a fi „corect religios” (sau politic?) si a da cuvantul „partii celeilalte” (ca asa e acum trendul in mass-media, inclusiv Internetul – deci si situl crestinortodox), ma tem ca Adrian a ajuns sa se joace cu focul – poate ii aminteste cineva ca exista o Epistola a lui Iacov (fratele Domnului si primul episcop de Ierusalim) catre evreii din lume, si nu e apocrifa – ba chiar e una din cele mai importante din Sf.Scriptura:

  „Nu vă faceţi voi mulţi învăţători, fraţii mei, ştiind că (noi, învăţătorii) mai mare osândă vom lua.
  Pentru că toţi greşim în multe chipuri; dacă nu greşeşte cineva în cuvânt, acela este bărbat desăvârşit, în stare să înfrâneze şi tot trupul.
  Dacă cineva socoteşte că e cucernic, dar nu îşi ţine limba în frâu, ci îşi amăgeşte inima, cucernicia acestuia este zadarnică.
  Pentru că orice fel de fiare şi de păsări, de târâtoare şi de vietăţi din mare se domoleşte şi s-a domolit de firea omenească,
  Dar limba, nimeni dintre oameni nu poate s-o domolească!
  Nu vă grăiţi de rău unul pe altul, fraţilor. Cel ce grăieşte de rău pe frate, ori judecă pe fratele său, grăieşte de rău legea şi judecă legea; iar dacă judeci legea nu eşti împlinitor al legii, ci judecător.

  Cereţi şi nu primiţi, pentru că cereţi rău, ca voi să risipiţi în plăceri.
  Preadesfrânaţilor! Nu ştiţi, oare, că prietenia lumii este duşmănie faţă de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş lui Dumnezeu.
  Fraţii mei, nu căutând la faţa omului să aveţi credinţa în Domnul nostru Iisus Hristos, Domnul slavei.
  Căci, dacă va intra în adunarea voastră un om cu inele de aur în degete, în haină strălucită, şi va intra şi un sărac, în haină murdară,
  Iar voi puneţi ochii pe cel care poartă haină strălucită şi-i ziceţi: Tu şezi bine aici, pe când săracului îi ziceţi: Tu stai acolo, în picioare, sau: Şezi jos, la picioarele mele,
  Iar voi aţi necinstit pe cel sărac! Oare nu bogaţii vă asupresc pe voi şi nu ei vă târăsc la judecăţi?
  Nu sunt ei cei ce hulesc numele cel bun întru care aţi fost chemaţi?
  Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele,
  Şi cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi în pace! Încălziţi-vă şi vă săturaţi, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?”

  Deci decat sa placem marimilor acestei lumi, politicienilor si „publicului” mai bine sa ne apropiem de cel sarac, de femeia cu fata arsa de soare care da cu sapa in gradina la ora cand cucoanele se trezesc alene ca sa se demachieze si sa se fardeze la loc, si-i lasam pe „crestinii” cu Audi si BMW sa-si mai faca si singuri reclama – nu-i nevoie sa le lustruim pantofii de lac cu atata ravna, daca pe cei neajutorati ii flituim… Situl crestinortodox e de aproape trei ani pe un drum inchis, stilul tabloid o fi calea succesului la public (mai ales in Romania) si poate creste traficul momentan, dar vai de oamenii lumesti care se baga in cele duhovnicesti! Mai mare osanda isi vor culege.

  Poate ca Adrian si alti moderatori de acolo nu stiu ce fac (avand impresia ca sunt „facatori de pace” si buni crestini, poate chiar ortodocsi) dar stapanii sitului ma tem ca stiu ce fac… Se cam pregateste delegatia care sa aplaude inscaunarea unui mare ierarh pacificator la Ierusalim (poate va fi consacrat intai la Bucuresti, ca doar n-or construi Casa Poporului si Templul Mantuirii Neamurilor degeaba), din pacate pt. ei cred ca mai au de asteptat pana atunci…

  Pana una-alta, am pierdut un mare cuvios, pe Pr.Arsenie Papacioc… Dumnezeu sa-l numere cu alesii Lui!
  Dupa ce-i va lua Domnul si pe Pr.Iustin si Adrian, va cadea urgia si plata faradelegii peste tara, pt. ca nu vor mai fi acei drepti de dragul carora Domnul sa crute cetatea (sa ne amintim ce a urmat dupa adormirea Pr.Arsenie Boca sau a lui Cleopa si Ilarion Argatu – neamul fara profeti se va urgisi!)

  P.S. Intr-o carte exceptionala a unui ziarist american despre experientele lui din Brazilia (el fiind oarecum genul sceptic, nu credea in vrajitorie si mediumuri) amintea de un ritual de posesiune la care a asistat oarecum obligat – dupa niste complicatii produse de secretara lui care a recurs la serviciile demonilor. Mediumul principal (vrajitoarea) e posedata ritual de o entitate de rang inalt care o demasca pe respectiva, apoi ii relateaza mai multe detalii din viata lui (trecut si viitor)… toate corecte, in cele mai mici amanunte! Cea mai socanta e relatarea demonului despre Iuda, caruia i-a fost trezita dorinta dupa Maria Magdalena (era extrem de frumoasa) si invidia de moarte fata de Iisus, pe care ea il adora. Atunci i-a fost trimisa lui Iuda un fel de vedenie (vis) ca Maria Magdalena si Iisus se sarutau, spre a-i aduce la maxim gelozia si ura, dar si ca auto-justificare pt. a-L vinde pe Hristos. Toate „apocrifele” demonice din care s-a inspirat si codul lui da vinci par sa aiba aceeasi sursa, si anume halucinatia lui Iuda – produsa prin posedarea lui de catre diavol. Dar cum el nu a putut s-o relateze (pt. ca s-a spanzurat), e clar din ce surse au primit-o acei „gnostici” care au redactat apocrifele…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: