SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (19.07.2011): VECINII CEI „BUNI” …

Posted in CIPURI, prigoana by saccsiv on iulie 19, 2011

Iata comentariul fratelui tataia postat la articolul De ce RECENSAMANTUL este obligatoriu? De ce se cer atat de multe date, inclusiv CNP? Ipoteza Antena 3: PD-L se va folosi de aceste date in campania electorala. Ipoteza mea: are legatura cu Big Brother si viitoarele documente cu cip:

Eu la recensamintul trecut NU AM VRUT sa primesc recenzorul in casa. Pur si simplu ideea de recensamint nu mi-a sunat niciodata bine. Cu toate ca pe vremea aceea chiar nu stiam de toate aceste conspiratii impotriva noastra pur si simplu intuitia mea imi spunea ca nu e bine ca cineva sa iti tina tie socoteala. Ca nu trebuie sa te incolonezi in rind si sa mergi impreuna cu cireada…acolo unde s-o duce ea sa mergem si noi. Si nu va spun ca a sunat recenzorul la mine…a vazut ca nu deschid a luat la rind alte apartamente a revenit…a vazut ca iar nu raspund a intrebat administratorul de bloc..si nu va spun ca in maxim 30 de minute era TOT BLOCUL la usa mea in frunte cu administratorul si printre pumni, picioare si ciocane in usa imi strigau ca SINT OBLIGAT sa primesc recenzorul in casa ca daca nu imi sparg ei usa. Frumos spirit civic are populatia nu e asa?

Comentariu saccsiv:

   Probabil ca fratele a exagerat un pic, in dorinta de a da o nota comica tragicului situatiei.

Dar in linii mari are dreptate. Oriunde pe planeta gasim vecini din astia „buni”, dar in anumite tari, precum Romania, ii gasim in exces. In 9 cazuri din 10 nu sunt in stare sa ofere politiei informatii despre vreo spargere in bloc, dar vor stii mereu cand vii si cand pleci de acasa, cu cine si cu ce.

Ei nu te ajuta la nevoie, dar sunt plini de „sfaturi”. Si daca n-ai de lucru si le spui vreun of, te asculta cu nesat doar pentru a te ucide mai apoi in barfelele lor.

Ei sunt turma, iar daca nu esti cu turma te vor dusmani cumplit.

Iar turma se va supune voioasa cipurii si oricarei initiative de tip Big Brother venita din partea SISTEMULUI. Si cu ochi vigilent si limba inscoditoare vor cauta sa-i afle pe toti cei ce nu se supun.

Iar cand va incepe prigoana, atunci cand crestinii reali vor fi oficial desemnati ca dusmani ai umanitatii, ceea ce a descris fratele va fi nimic fata de vor fi in stare sa faca vecinii cei „buni” …

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 19, 2011 at 4:56 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. george said, on iulie 19, 2011 at 6:15 pm

  „Oriunde pe planeta gasim vecini din astia „buni”, dar in anumite tari, precum Romania, ii gasim in exces. In 9 cazuri din 10 nu sunt in stare sa ofere politiei informatii despre vreo spargere in bloc, dar vor stii mereu cand vii si cand pleci de acasa, cu cine si cu ce.” Excelenta sinteza a „vecinului de bloc din Romania!!

  De altfel eu sint Stan Patitul. De doua ori mi s-a spart casa, ziua in amiaza mare, in timp ce eu eram plecat, nu din oras, ci doar la piata pentru citeva ore. Nimeni nu a vazut si nu a auzit nimic! In schimb, cind am adus muncitorii sa-mi repare balconul am fost vizitat de nenumarate ori de vecini curiosi la orice ora din zi si din noapte.

  Si mai stiu cazul unui amic a carui casa a fost sparta….tot ziua in amiaza mare si de la el au furat lucruri grele la propriu, adica un televizor cu diagonala de peste 100 cm si, tineti-va bine, frigiderul care avea doua congelatoare (o chestie noua si scumpa la data respectiva, cred ca d-aia si-au omorit salele). Pe scara avea o suita intreaga de matroane fara servici si diversi pensionari. Citiva au recunoscut ca au vazut niste indivizi iesind din casa nonsalanti cu toate lucrurile….dar NICI UNUL sau una nu a putut sau vrut sa dea detalii despre cum aratau hotii, macar. In schimb comentariul unora in fata politistilor a fost: da’ din ce bani si-a luat amicu’ TV in cauza??!!

  Dar asta este boala veche. Foarte veche…. cu mult inainte de 90 si probabil ca am putea s-o trasam inapoi in vremuri indepartate cind vecinul isi muta gardul putin mai „incolo” pe proprietatea altuia….si de aici paruieli, batai, si omoruri.

  Apreciază

 3. Alexandru(Fulger) said, on iulie 19, 2011 at 9:51 pm

  Traim vremuri mai rele decat cele de pe timpul comunismului si vom mai trai in care cel in care trebuie sa iti pui increderea este Dumnezeu.

  Apreciază

 4. sol said, on iulie 20, 2011 at 10:12 am

  @tataia
  da, foarte adevarat comentariul. se pare ca opinia publica este inchegata bine in acest caz, singura problema ar fi discernamantul. pentru o atitudine civica absolut corecta, cetateanul responsabil are nevoie in primul rand de a discerne intre bine si rau, identificand corect situatiile in care este dator comunitatii sa intervina. ( adica in caz de pericol social), si nu in situatii si probleme private, caracteristice fiecarei familii. vecinilor tai li s-a transmis in mod inselator si manipulator faptul ca, daca un om nu raspunde la solicitarea recenzorului, exista o repercusiune grava contra intregii comunitati.

  Apreciază

  • tataia said, on iulie 20, 2011 at 4:13 pm

   NU stiu exact ce li s-a transmis in mod manipulator si inselator vecinilor. Ei pur si simplu considera ca daca cineva nu procedeaza precum majoritatea inseamna ca respectivul este o fire antisociala, ca are ceva de ascuns, ca este infractor etc.etc. CInd SISTEMUL ne va MINTI ca este inspre binele nostru sa acceptam cipul implantat in mina sau mai stiu eu unde, TURMA se va conforma. Cei care nu se vor conforma automat vor deveni suspecti in ochii vecinilor pensionari. „Daca nu ai nimic de ascuns de ce te temi?”. Doar imoralii/infractorii au secrete” etc etc etc. Eu unul consider ca SINGURA NOASTRA DATORIE civica este sa il ajutam pe cel ce NE CERE ajutorul. Atit si nimic mai mult. Are un cetatean probleme cu politia, nu e treaba mea, sa tin partea nici unei tabere deoarece nu stiu de partea cui e dreptatea, are un conflict cu alt vecin…din nou nu e treaba mea…etc, etc. Din punct de vedere crestinesc singura noastra datorie civica este sa il ajutam pe cel care ne cere acest lucru, fara a judeca (de ex daca cineva cere bani imprumut sa il intrebam de ce a ramas fara bani..ca in mod sigur inseamna ca e nechibzuit..etc) iar daca pur si simplu nu putem sa il ajutam din varii motive macar sa nu ii facem trau. Restul NU NE PRIVESTE. Am avut nenumarate discutii cu diversi cetateni privind spiritul civic, dar absolut toti erau indoctrinati 100% de sistem. Imi daceau exempe cu societatea furnicilor, a albinelor, unde cel recalcitrant este eliminat din stup/musuroi, ca daca majoritatea a hotarit asa, cine este unul gica contra sa se puna impotriva..cind legea a fost adoptata pentru binele comunitatii, etc etc. In realitate LEGEA nu a fost adoptata pentru binele comunitatii, legea a fost adoptata pentru binele celor putini, iar legea nu a fost adoptata de majoritatea, a fost adoptata de cei putini pentru binele celor putini, dar apoi majoritatea a fost MANIPULATA pentru a fi de acord cu legea, si a fost convinsa ca este spre binele lor.

   Apreciază

   • sol said, on iulie 21, 2011 at 9:49 am

    da, aici intervine diferenta… cand legea sociala se opune fragrant legii lasate de Dumnezeu pe pamant. a fi antisocial inseamna a fi rupt de comunitate, deci mai putin manipulabil, receptiv la mesaje subliminale si la insusirea unor clisee distructive. eu am fost si sunt antisociala. nu am avut de suferit prea mult, pentru ca am stiut sa-mi asum aceasta. nu m-am declarat niciodata altfel de cum sunt, nu m-am prefacut, nu am jucat roluri. cine m-a placut, a facut-o asa cum sunt, cine m-a urat… la fel. a fost libera lor alegere. inclusiv vecinii de pe scara ma accepta asa, dupa ani multi de suspiciuni si priviri furise. ne salutam si atat. au invatat ca, daca ma intreaba unde merg , de unde vin si ce am in sacosa, cum o faceau cand m-am mutat, nu primesc niciun raspuns si raman ca prostii cu intrebarea in aer. au invatat ca nu le bat la usa sa le solicit ceva, ca nu le permit intrarea in casa, ca nu socializez in niciun fel. si s-au resemnat. este incredibil ca omul de rand isi pastreaza totusi intelepciunea in ciuda intemperiilor vremii si o doza de bun simt pe care, pe masura ce urci pe scara sociala, o intalnesti din ce in ce mai rar. doar ca oamenii de rand nu au nicio putere de decizie asupra societatii… si atunci s-au resemnat, s-au refugiat in cotlonul lor, cei care au familie, in familie… cei care n-au, daca nu-si gasesc alte parghii de sustinere, se pierd prin alienare. caci fara Dumnezeu nimic nu e.

    Apreciază

 5. vultulturul legionar said, on iulie 20, 2011 at 8:03 pm

  Turma mica, turma mica! De la caderea protoparintilor Adam si Eva, dar mai ales de la Hristos incoace, omul are de ales, mai bine zis trebuie sa hotareasca cui apartine.
  De la Hristos incoace omul se supune cui da mai mult, din pacate daca ar fi asa, omul ar ajunge sa traiasca raiul aici pe pamant, dar cine mai crede in Dumnezeul cel din Sfanta Scriptura Ortodoxa, singura ramasa in picioare, celelalte devenind rataciri.
  Omul primeste ce afla pe pamant si uita cerul, rastoarna ordinea, aleganduse cu frica si deznadejdea in locul libertatii, insa a libertatii dupa moarte, aici gustando si luptand s-o pastreze.
  Dupa89 suntem intr-un cosmar psihilogic, in care DOAR Ortodoxia si Sfanta Cruce mai ne poate duce la a alege libertatea si nu sclavia, la a fi ortodox si nu ecumenist cipuit.
  Insa cine mai crede in Ortodoxie? Cine mai o marturiseste?
  Viclenia e caracteristica omului antihristic. Orice compromis ne costa libertatea, dar vrea omul libertate? Nu! De ce? Pentru ca, ca sa fi liber, trebuie sa-ti asumi esecul, si omul nu vrea esec, el vrea doar castig, si asa nerecunoscund esecul sau de om cand e fara Hristis, alege sclavia care nui cere decat sa se avante in putul fara fund al castigurilor, insa neputand castiga vesnicia si iubirea, pentru ca ele sunt daruri Dumnezeiesti si nu castiguri omenesti, omul se cufunda in ce da cel mai mult pentru placwrea lui si nu pentru vesnicia lui.
  Asta arata istoria, omul a ales sa se comporte cum ii bate vantul, pentru ca el nu vrea sa fie batut de vant, insa sa castige vesnicia.
  Vesnicia alaturi de ordinea divina nu primeste viclenia, dar fara viclenie esti strivit de timp, asa ca timpul ajunge dumnezeu iar ordinea divina nu mai are timp pentru om.
  Cineva zicea, de ce nu suntem pedepsiti ca Sodoma si Gomora(13 milioane de crime ale avortului si altele), asa ca de ce nu suntem pedepsiti ca ele?
  Pentru rugaciunile Sfintilor, nu ajungem ca ele, insa sfarsitul din Apocalipsa se aproprie.
  Viclenia insusita de om ii aduce acestuia duhul antihrist, iar jertfa iubiri aduce omului pacea si vesnicia.
  Ecumenismul e crestinismul cu viclenie, cu omul care crede in castigarea vesniciei, insa asa cum vrea el si nu cum zic, ,popii,,.
  Din pacate aceasta viclenie a venit si vine ca o ispita, la care omul crezand ca castiga vesnicia cum vrea el, dupa parerea sa, ajunge sa creada in ea, mai bine zis, crezand ca ea, viclenia are grija de viitorul lui.
  Turma mica, turma mica, Eu am biruit lumea( adica viclenia)!
  SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

  Apreciază

 6. flo_81 said, on iulie 22, 2011 at 10:29 am

  Nu, inventarierea nu se face pentru actele cu cip, ci pentru a stii cate persoane suntem pe acest teritoriu ca sa ne puna pecetea. Ei din aceasta cauza cer atatea date, cate persoane suntem, cu ce ne ocupam, etc. Iar datele sunt furnizate celor de la STS, dupa care celor de la BIOTECH pentru realizarea microcipurilor implantabile.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: