SACCSIV – blog ortodox

Tribunalul Penal Internațional a emis mandate de arestare pentru Muammar Gaddafi si fiul sau Saif al-Islam

Posted in Gaddafi by saccsiv on iunie 27, 2011

   Citez din articolul CPI emite mandat de arestare împotriva lui Muammar Gaddafi:

Tribunalul Penal Internațional a emis un mandat de arestare pentru Muammar Gaddafi, fiul său Saif al-Islam și pentru șeful serviciului libian de informații, Abdullah al-Senussi. Aceștia sunt acuzați de crime împotriva umanității. Curtea de la Haga consideră că arestarea acestora este necesară pentru a se preveni mușamalizarea crimelor comise după izbucnirea revoltelor din Libia.

Muamar Gaddafi, care se află la putere începând din 1969, este al doilea șef de stat pe numele căruia se emite un asemenea mandat, după Omar al-Bashir, președintele Sudanului, care a fost acuzat în 2009 pentru crimele din Darfur.

Mandatul privindu-i pe liderii libieni face trimitere la rezoluția 1970 a Consiliului de Securitate ONU, în virtutea căreia se desfășoară și operațiunea NATO din Libia. Rezoluția a fost acceptată tacit de China și Rusia, care au decis să se abțina la adoptatrea sa. Criticii TPI susțin însă că emiterea acestor mandate se face în detrimentul unei soluționări politice a conflictului din Libia. Știind că va sfârși pe banca acuzaților de la Haga, Gaddafi ar fi mult mai puțin dispus să renunțe la putere, consideră criticii.

Judecătoarea botswaneză Sanji Mmasenono Monageng consideră că motive rezonabile pentru a considera că regimul Gaddafi a ucis, rănit și arestat sute de civili și că Muamar Gaddafi este cel care are control total asuptra forțelor de securitate care au comis aceste fapte. Fiul său a fost socotit drept succesor la conducerea țării, având acum puterile unui premier.

„Metodele folosite pentru torturarea presupușilor disidenți includ legarea organelor genitale cu cabluri și aplicarea de șocuri electrice sau biciuirea lor cu un cablu electric a victimelor așezate cu capul în jos”, spune judecătorul.

Pentru ministrul britanic de Externe, emiterea mandatelor de arestare arată că „Gaddafi a pierdut orice legitimitate și trebuie să se retragă imediat”. „Forțele sale continuă să-i atace fără milă pe libieni, iar asta trebuie să înceteze”, a spus ministrul William Hague.

Cititi va rog si:

Cat de „rau” o duceau libienii?

Pe cand oare un nou Nüremberg? Despre FOLOSIREA URANIULUI IMPOTRIVA LIBIEI

RUSIA: Nu exista mandat ONU pentru atacarea fortelor lui Gaddafi

VIDEO: Elemente comune in discursurile presedintilor americani inaintea invaziei Serbiei, Irakului si Libiei …

VIDEO: Rebelii libieni, precum in „Mad Max” …

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 27, 2011 at 5:05 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Daniel said, on iunie 27, 2011 at 5:17 pm

  Scuze ca postez si aici, dar dupa mine este foarte important:

  OFF TOPIP- FOARTE IMPORTANT!!!

  Au aparut si la noi gruparile anarho-stangiste care au provocat revoltele din Spania, vorba aia fNWO contra NWO, trebuie demascati pentru cine sunt si pericolul care il reprezinta in lansarea de revolte si crearea de tensiuni sociale! Trebuie actionat de catre toata lumea in demascarea acestori provocatori ordinari care sub masca “democratiei” isi promoveaza ideile anarho-stangiste, consecintele acestui fapt le putem vedea in istoria din ultima 100 de ani, au dus la cel mai mare genocid din istoria omenirii prin comunism si la razboaie civile prin anarhism. Va rog sa cercetati si voi aceasta problema si sa facem cumva sa aratam adevarul ce se ascunde in spatele acestor forte. Acesta este siteul lor http://democratierealaacum.ro/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: